Kuppilat kuntoon, Jyrki Sukula!

Kuppilat kuntoon, Jyrki Sukula!

Jauhomatoja ja pilaantuneita ruokia, niitä on lukittujen kylmäovien takana keväällä 2018! Kuppilat kuntoon, Jyrki Sukula! -sarjan neljäs kausi pureutuu yksityisyrittäjien päivittäisiin haasteisiin ympäri Suomen. Tällä kaudella huippukokki Jyrki Sukula laittaa kuppilat kuntoon muun muassa Espanjan Aurinkorannikolla ja Lapissa. Jyrkiltä ei jää myöskään huomaamatta pääkaupunkiseudun klassikkoravintolat. Seuraa ohjelmaa Facebookissa: @kuppilatkuntoon

Onko tässä Kuppilat kuntoon -historian upein muutos? ”Ratkaiseva koko paikalle!”

Jyrki Sukula auttaa tällä viikolla jaloilleen Helsingin Herttoniemen Kahvila Verson.

Yhtiökumppanit Mirja Halonen ja Diana Markoska tarvitsevat ulkopuolista apua, sillä kahvilan remontti kesti liian pitkään ja asukkaat unohtivat sen olemassaolon. Kun ravintola avattiin, raha ei enää riittänyt paikan sisustukseen ja viimeistelytyöhön.

Sukulan käsissä Verso saa uuden pehmeän ilmeen, joka huomataan jo ennen avajaisia!

”Ihmiset ovat käyneet taputtamassa tuossa ulkona tänä aamuna”, Sukula kertoo muodonmuutosta ihasteleville omistajille.

Sukula on itsekin tyytyväinen.

”Versosta tuli magee, yksi hienoimpia koko tämän sarjan historiassa. Hyvä ja hieno konsepti ja helvetin hyvät safkat”, Sukula kertoo Kuppilat kuntoon -ohjelman Facebook-tilillä.

Kahvila Verson herttaiset omistajat ovat täysin uuden tilan pauloissa.

”Mulla ei ole sanoja, miten voisin selittää mun tunteet”, Diana Markoska huokaa.

”Varmasti ratkaiseva muutos koko paikalle”, Mirja Halonen tiivistää.

Kuppilat kuntoon, Jyrki Sukula! tiistaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa! Seuraa ohjelmaa Facebookissa: @kuppilatkuntoon ja keskustele twitterissä #kuppilatkuntoon.

90-luvulla supersuositun taukopaikan Laukaanhovin nykytila järkyttää Jyrki Sukulan: "Tää on ihan paskaa!"

Kuppilat kuntoon, Jyrki Sukula! -ohjelmassa laitetaan tällä viikolla kuntoon 90-luvulla suosittu taukopaikka, Laukaanhovi.

Pysähdyspaikka sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn tien varrella, mutta ravintolaan asiakkaita ei riitä ruuhkaksi asti. Lounasta menee talven parhaina päivinä 20–50, eikä se ole paikan omistaja Mirva Lummelahden eikä Jyrki Sukulan mielestä kovin paljon.

Maestro testaa paikan lounastarjonnan ja lappaa lautaselleen lohipastaa, tortillaa ja raa’aksi tuomitsemaansa leipää.

”Tästä näkee nyt jo, että tää on ihan paskaa. Ylikypsää pastaa – ihan velliä. Tämä on merkittävästi huonompaa kuin ABC:llä, minkä tämän paikan pitäisi pestä menen tullen, että se pärjäisi”, Sukula tylyttää.

”Miten paljon sä maistelet ruokaa ja teet laaduntarkkailua”, Sukula tiedustelee omistajalta.

”Hyvin vähän. Mulla ei ole sellaista ravintola-alan...”, Mirva kiertelee.

”Kai sulla makuaisti on?” Jyrki napauttaa.

”Syön, jos joku tekee.”

Kun Sukula odottaa listalta tilaamiaan annoksia, hän ei voi kuin ihmetellä yrityksen asennetta.

”Erikoinen mesta. Ravintola on täällä ihan perällä, eikä konsepti ole mulle ihan vielä auennut. Täällä on samaan aikaan Kotiteollisuutta, lasten hörhelövaatteita ja ei kenenkään tuntema hampurilaiskonseptiravintola. Mitä ihmettä täällä on ajateltu, kun tää on tehty?”

Kuppilat kuntoon, Jyrki Sukula! tiistaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa! Seuraa ohjelmaa Facebookissa: @kuppilatkuntoon ja keskustele twitterissä #kuppilatkuntoon.

Nyt on suomalaisravintolalla tuhma nimi! ”Mulla on aika vilkas mielikuvitus”

Kuppilat kuntoon, Jyrki Sukula! illan jaksossa laitetaan Tuuheikko kuntoon!

”Tuuheikko… Kyllä on paikalle paiskattu nimi!” Jyrki Sukula täräyttää kurvatessaan Sammatin paraatipaikalla sijaitsevan ravintolan pihaan.

Tuija Heikkonen on pyörittänyt parkkipaikan keskellä töröttävää Tuuheikkoa viisi vuotta. Kesäisin asiakkaita riittää, mutta sesonkikauden ulkopuolella on hiljaisempaa.

”Olen saanut palautetta, että tänne on kiva tulla ja täällä on lämmin tunnelma. Ehkä se on tuo sydän, olemme ajatelleet sydämellä tätä tekemistä”, Tuija kertoo ja esittelee ravintolan sydänsomisteita.

Jyrki Sukula haluaa ensimmäiseksi tietää, mitä ihmettä paikan nimi tarkoittaa.

”Mun täytyy sanoa, että mullahan on aika vilkas mielikuvitus ja…”, Jyrki pohjustaa.

”Kukakin meistä miettii sen, miten miettii. Mutta jos kysyt multa, mikä on Tuuheikko, näen sen vihreänä rehevänä kasvustona jossain järven laitamilla”, Tuija avaa nimen taustaa.

Kuppilat kuntoon, Jyrki Sukula! tiistaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa! Seuraa ohjelmaa Facebookissa: @kuppilatkuntoon ja keskustele twitterissä #kuppilatkuntoon.

Hämeenlinnalaisravintolalle lähetetyt törkyviestit yllättävät Jyrki Sukulan: ”Mistä tämä valtava loanheitto kumpuaa?”

Kuppiloiden kuningas Jyrki Sukula laittaa tällä viikolla kuntoon ravintolan Hämeenlinnassa. Maja-nimisessä ravintolassa erikoistarkasteluun joutuvat ruokalista ja miljöö sekä markkinointi ja some.

Sukula lukee Majan virallista Facebook-tiliä ja yllättyy sinne jätetyistä negatiivisista viesteistä.

”Täähän on selkä taakka. Mistä kumpuaa tämä valtava loanheitto täällä Facebookissa?” Sukula kysyy.

Vastauksen antaa lounaskokkina ja osakkaana poikansa yrityksessä työskentelevä Marianne Niiranen. Hän omisti aikaisemmin samassa liiketilassa toimineen yrityksen, joka meni konkurssiin.

”Meidän entiset yhtiökumppanit laittoivat meidät konkurssiin, ja se on edelleen auki koko case. Me ollaan saatu törkyviestejä vähintään 120 kappaletta yöllä ja tehty rikosilmoituksia siitä. Kaikki tää… Se vaan jatkuu.”

”Tiedetäänkö me, ketä nämä loanheittäjät on?” Sukula kysyy.

”Ne on meidän entisen yhtiökumppanin ystäviä”, Niiranen vastaa.

”Nyt kun tätä vähän tulkitsen, te ette puolustaudu millään”, Sukula ihmettelee.

”Ei ole netin paikka ruotia sitä asiaa”, Niiranen uskoo.

Kuppilat kuntoon, Jyrki Sukula! tiistaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa! Seuraa ohjelmaa Facebookissa: @kuppilatkuntoon ja keskustele twitterissä #kuppilatkuntoon.

Jyrki Sukula raivostuu tv-ohjelman kuvauksissa – tunnustaa käyttäytyneensä epäammattimaisesti: ”Pyydän anteeksi!”

Tiistain Kuppilat kuntoon, Jyrki Sukula -jaksossa päivitetään helsinkiläisravintola Neronen tälle vuosituhannelle. Jyrki Sukula tuntee alusta asti nahoissaan, miten vaikeaa muutoksen tekeminen on. Ravintoloitsija Rubens Malagoli haluaa säilyttää ravintolansa samanlaisena kuin se on ollut vuodesta 1985.

”15 vuotta Neronessa käynyt ihminen ei käy täällä enää, koska pitää ruokaa liian raskaana ja mauttomana… Tämä on se yleinen mielikuva teistä”, Sukula selittää Malagolille.

Ravintolan omistajalla on aina vastaus valmiina kaikkeen, eikä hän myönnä virheitä. Lopulta Sukulalta menee hermo vastaväitteisiin.

”Sä oot sellainen tyyppi, että eka mä luulin, että musta ois kiva auttaa sua. Mutta nyt musta tuntuu, että mä inhoan sua”, Sukula ripittää.

Yön yli nukuttuaan Jyrki Sukula palaa ravintolaan ja pyytää ensitöikseen anteeksi.

”Mun ei olisi pitänyt missään nimessä hermostua. Se oli epäammattimaista ja mä pyydän sitä anteeksi. Mä kuitenkin päädyin siihen ratkaisuun, että kyllä tälläkin ravintolalla on mahdollisuus tässä ympäristössä.”

Kuppilat kuntoon, Jyrki Sukula! tiistaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa! Seuraa ohjelmaa Facebookissa: @kuppilatkuntoon ja keskustelu twitterissä #kuppilatkuntoon.

Ravintoloitsijan koheltaminen saa Jyrkin hermostumaan: "Kaikki, mitä toit tähän pilasi salaatin!"

Kuppilat kuntoon, Jyrki Sukula! -ohjelmassa kunnostetaan Kouvolassa sijaitsevaa El Mundoa. Ravintolan omistaja Danita Jokela osoittautuu melkoiseksi säheltäjäksi.

”Tykkään laittaa ruokaa, mutta en mä oikeastaan osaakaan… tai siis, ei mulla oo mitään ammattitaitoa keittiötyöhön”, Danita kertoo nauraen Jyrki Sukulalle.

Keittiössä Danita poukkoilee laittaen lusikkaansa kaikkien kokkien soppaan. Salaatista unohtuu lisukkeita, ja Danita juoksee lisäämään niitä, kun Jyrki jo syö annosta.

”Nämä molemmat, mitkä sä toit tähän pilasi tämän salaatin! Tämä on juuri se, mitä ei pidä tehdä. Luottakaa sihien, mitä teette, älkää yrittäkö kuorruttaa sitä sooseilla”, Jyrki sanoo.

Lounaan kimpussa hääräilee keittiössä ristiin rastiin neljä työntekijää, ja Danita huutelee kaikille ohjeita lennosta. Toiminta on kaoottista ja ainesosia unohtuu usein.

”Ihan kuin lastentarhan aamu! Nopeasti näkee sen, ettei tässä ole mitään logiikkaa”, Jyrki ihmettelee ravintolan touhua.

Kuppilat kuntoon, Jyrki Sukula! -sarjan neljännen kauden jaksot tiistaina 6.2. kello 20 Nelosella ja Ruudussa.