Grillit huurussa

Grillit huurussa

Rasvankäryinen seikkailu Suomen suvessa soittelee suomalaisen sielun syvimpiä kieliä Sami Hedbergin ja Kim Sainion puolustaessa vanhoja kunnon grillikioskeja. Kaksikkomme on liikkeellä lihaa säästämättä ja kaloreita laskematta. Grillit huurussa is back! Tuplana ja kaikilla mausteilla! Kotimainen realitysarja.

5 uutta julkaisua

Suomalaisen rallicross-tähden uskomaton toipuminen pahasta onnettomuudesta – kahdessa kuukaudessa takaisin maailman huipulle!

Grillit huurussa -sarjan kahdeksannessa jaksossa Sami Hedberg ja Zaani suuntaavat Joensuuhun ja saavat vieraakseen rallicross-kuski Toomas Heikkisen.

Toomaksen ura oli vuonna 2012 hyvässä nousussa ja hän kilpailu rallicrossissa huipputasolla. Los Angelesissa järjestetyssä X Games -osakilpailussa tapahtui kuitenkin dramaattinen onnettomuus, joka oli päättää miehen uran.
”Jenkeissä oli paljon hyppyjä, siinä oli sellanen metallihyppyri. Se gappi oli varmaan 30 metriä ja se oli viiden metrin korkeudessa”, Toomas kertoo.

Toomas arvioi hyppyyn tarvittavan nopeuden hiukan väärin, jolloin vauhti ei riittänyt ja auto paiskautui suoraan vastarinteeseen yli sadan kilometrin tuntivauhtia.
”Jalat meni?” Sami tiedustelee.
”Joo, sieltä tuli kone ja lattia sisään, molemmat jalat, kylki ja lantio murtuivat”, Toomas luettelee saamiaan vammoja.

Onnettomuus ei kuitenkaan lannistanut Toomasta, sillä jo kahden kuukauden kuluttua hän teki paluun X-games -sarjaan. Seuraavalla kaudella Heikkinen voitti sarjassa kolme osakilpailua ja koko Global rallycross -sarjan mestaruuden!

Grillit huurussa keskiviikkoisin kello 21 Nelosella ja Ruudussa. Seuraavan jakson voi katsella Ruudun maksullisella puolella ennakkoon edellisen jakson alkaessa tv:ssä.

Sami Hedberg ja Kim Sainio löytävät Vantaalta salaisen helmen: "Keskellä pysähdyspaikaa piilossa jalokivi!"

Grillit huurussa -ohjelmassa vieraillaan maanantaina nyrkkeilijä Edis Tatlin kanssa Vantaalla. Retki on Sami Hedbergille ja ohjelman toiselle vetäjälle, Radio Rockin Korporaatiosta tutulle Kim Sainiolle, erityisen antoisa, sillä Vantaan Kivistöstä löytyy todella iloinen yllätys, Balkan Grilli.

Syrjässä sijaitseva ruokapaikka tarjoilee, nimensä mukaisesti, Balkanin alueen ruokia, erityisesti bosnialaisia herkkuja.

"Mä en tiennyt, että Vantaalta löytyy tällainen mesta!" Kosovosta kotoisin oleva Tatli kehuu ylpeänä, kun sympaattinen omistajapariskunta kantaa valtavan määrän ruokaa pöytään.

Sami Hedberg ja Kim Sainio ovat hämmentyneitä siitä, millaiseen herkkutaivaaseen heidät on tuotu:

"Herranjestas, miten hyvää!" Sainio ylistää pöydän antimia, erilaisia burgereita, lihavartaita ja bosnialaisia suupaloja.

Herkut huuhdellaan alas ayaranilla, suolaisella jogurttijuomalla.

"Wau, täähän on niin kuin piimän paranneltu versio", Sami kehuu.

Balkan Grillin antimet ja sydämellinen palvelu valloittavat seurueen sydämet, eikä huokailusta ja ihastelusta ole tulla loppua.

"Nyt on kyllä keskellä pysähdyspaikkaa piilossa jalokivi!" Hedberg toteaa mielissään.

Grillit huurussa maanantaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa.

Riku Nieminen kertoo yllättävän ällöttävän teatterimuiston: "Sit sen piti laittaa se takaisin suuhun..."

Nelosen suosittu Grillit huurussa alkaa uusin jaksoin maanantaina 3.9. kello 20. Sarjassa kunnioitetaan suomalaista grillikulttuuria Sami Hedbergin ja Radio Rockilta tutun Kim Sainion johdolla. Avausjaksossa vieraillaan Kajaanissa paikallisopas Riku Niemisen kanssa.

Kolmikon ajellessa grilliltä toiselle Nieminen muistelee nuoruuttaan Kajaanissa. Nähdään katu, jolla näyttelijä oppi ajamaan pyörällä.

"Äiti istutti mut pyörän selkään ja sanoi, että tossa on nurmikkoa oikealla. Että jos kaadut, kaadu sinne nurmikolle!" Riku muistelee ja tulee kertoneeksi jotain hyvin oleellista kainuulaisesta mielenlaadusta.

Turneella ohitetaan myös paikka, jossa oli ennen kesäteatteri. Niemisellä on paikasta hyvin elävä muisto:

"Näyttelin kaksi kesää Vaahteramäen Eemeliä. Siinä on se kohtaus, missä Liinalta yritetään saada hammas pois. Hammas oli korkki, jota se puri, ja lanka meni mulle. Yks kerta lanka ja korkki lähtivät irti, ja hevonen oli paskantanut keskelle näyttämöä. Se korkki meni sen läpi, ja näyttelijä joutui laittamaan korkin takaisin suuhun, ettei illuusio menisi rikki", Riku nauraa.

Grillit huurussa maanantaisin kello 20 Nelosella!

Nightwishin kolossaalisessa kiertuekaravaanissa reissaa viitisenkymmentä henkilöä – Marco Hietala: ”Kulut ovat järjettömät!”

Grillit huurussa -sarja suuntaa kahdennessatoista jaksossa Kuopioon, missä Sami Hedbergin grillioppaaksi värvätään Nightwish-legenda Marco Hietala.

Hietala kertoo mätön metsästämisen ohessa, että ensi keväänä mittavalle maailmankiertueelle lähtevä Nightwish on kasvanut jättiläismäiseksi organisaatioksi.
”Perinteinen rykmentti meillä bändissä on tätä nykyä kuusi, omia teknikoita ja managementia, tätä ns. Suomi-ydinryhmää on 15 henkilöä”, Marco kertoo Samille.

Ydinryhmän lisäksi joka yö busseilla ja rekoilla liikkuvat ääni- ja valoryhmä sekä oma catering ja siihen kuuluva henkilökunta. Kun kokonaishenkilömäärä summataan, karavaanin koko on yli 50 henkilöä.
”Se on iso savotta ja kulut ovat aivan järjettömät”, Hietala toteaa.

Grillit huurussa –sarjan viimeinen jakso keskiviikkona kello 21 Nelosella ja Ruudussa.

Stand up -koomikko Niko Kivelä esittelee upean lomakeskuksensa – Ajakasta löytyy myös hulppea sviitti kaneille!

Stand op –koomikkona tutuksi tullut Niko Kivelä on vaivihkaa ryhtynyt myös matkailuyrittäjäksi.
Niko hankki viime keväänä suuren lomakeskuksen Kuusamon Ajakasta.

Grillit huurussa –sarja suuntaa yhdennessätoista jaksossa Kuusamoon ja Niko saa tilaisuuden esitellä hulppeat tiluksensa Sami Hedbergille ja Zaanille.
Ajakkajärven rannalla sijaitseva matkailukeskus pitää sisällään lukuisia rakennuksia ja kaksi erillistä rantasaunaa.
Keskuksen alueella myös paljon eläimiä poroista fasaaneihin ja erikoisuutena toimii maailman ainoa viiden tähden kanila.

Grillit huurussa keskiviikkoisin kello 21 Nelosella ja Ruudussa. Seuraavan jakson voi katsella Ruudun maksullisella puolella ennakkoon edellisen jakson alkaessa tv:ssä.

Urheiluselostaja Mika Saukkonen paljastaa Hockey Nightin legendaaristen oranssitakkien taustat: ”Haettiin Amerikkaa”

Grillit huurussa -sarjan kymmenennessä jaksossa Sami Hedberg ja Zaani suuntaavat Kouvolaan ja saavat vieraakseen urheiluselostaja Mika Saukkosen.
Saukkonen on alkuperäinen Hockey Nightin juontaja eli ”oranssitakki”.

”Se alko 96, Juti tuli mukaan vasta pari vuotta myöhemmin”, Mika valaisee ohjelman taustoja.

Tavaramerkiksi muodostuneita pikkutakkeja Saukkonen saa ajoittain kantaa yllään vieläkin. Alkuun takki oli niin paksu ja oranssi, että se muistutti enemmän kelluntapukua.

”Kun sen laittoi päälle, niin ei varmaan huku”, Mika muistelee.

Takkien valintaan osallistunut ohjelmapäällikkö oli alkujaan hakenut takkeihin vähän Amerikkaa, vähän oranssia ja vähän mustaa.

”Musta siitä jäi pois, mut tuli vähän Amerikkaa ja oranssia, piti olla väriä ja väriä oli”, Saukkonen naureskelee.

Grillit huurussa keskiviikkoisin kello 21 Nelosella ja Ruudussa. Seuraavan jakson voi katsella Ruudun maksullisella puolella ennakkoon edellisen jakson alkaessa tv:ssä.