Big Brother Suomi

Big Brother Suomi

Big Brother -talo avaa ovensa tällä kertaa julkkisasukkaille! Kotimainen realityohjelma.

30 uutta julkaisua

Sääntörikkeiden johdosta asukkaiden kauppa-aika puolitettiin!

Asukkaiden lukumäärä alkaa käydä vähiin, sillä sunnuntai-iltana Isoveli päätti poistaa talosta yhden asukkaan sijasta kaksi. Tämän seurauksena Roni ja Pinja häädettiin talosta. Nina pelastui katsojien äänillä jälleen kerran.

Ninan kaverina talossa ovat Sara, Petra, Aleksi ja Markku. Asukkaat odottivat rauhallista iltaa, mutta Isoveljellä oli vielä muutamia asioita hoidettavanaan.

Petra nimittäin sai päiväkirjahuoneesta itselleen pussillisen hedelmiä. Muut asukkaat muistuttivat naista ettei hän saa jakaa hedelmiään muille. Hedelmällinen keskustelu kuitenkin tyrehtyy nopeasti sillä asukkaille on vielä iltapostia luvassa. Kirjeen myöhäinen ajankohta saa asukkaiden mielikuvituksen valloilleen.

“Valitkaa joukostanne yksi, joka poistuu välittömästä” , Aleksi pelkää pahinta.

“Ei oo kyllä yleensä tullut tähän aikaan postia”, Petra toteaa.

Asukkaat selvästi jännittävät kirjeen sisältöä, kunnes Big Brother päästää asukkaat kärsimyksestä tutulla kuulutuksella: “Saatte avata kirjekuoren!”

Sara tekee työtä käskettyä. Kyseessä on Tandem Finlandia Biathlon -tuomariston tarkastuspöytäkirja.
“Ampumahiihtokilpailun tuomaristo on tutkinut epäilyt mahdollisista sääntörikkeistä ja toimitsijan kirjanpitovirheistä hiihtokilpailun aikana. Kilpailutilanteet läpikäytyään tuomaristo havaitsi, että ajassa 17:14 on rikottu aiemmin ilmoitettua lisäpöytäkirjan kahdeksatta pykälää.”
Kyseisessä pykälässä seisoo seuraavanlainen lause: ”Tehtävää saa suorittaa ainoastaan, kun toimitsija on paikallaan ja tehtäviensä tasalla.”

Kirjeessä kerrotaan, että toimitsija on selvästi ilmoittanut, ettei ole sisäistänyt kirjanpidon proseduureja. Joukkue on toimitsijan ilmoituksesta huolimatta jatkanut ammuntaa ja täten laiminlyönyt virheettömyyttä edellyttävää kirjanpitovelvoitettaan.

“Tätä päätöstä tukee myös tuomariston havainto toimitsijan huolimattomuudesta tiedonkäsittelyssä. Toimitsijan pöytäkirjaan on merkitty ristiriitaisesti kaksi eri lukemaa osuttujen laukausten kokonaistuloksesta. Lisäksi läheiseltä Ala-Tikkurilan huoltoasemalta on löydetty nahkainen lääkärilaukku, jonka epäillään liittyvän nimenomaisen joukkueen suoritukseen” , Sara lukee ja koko joukkue nauraa.

Nauru kuitenkin lakkaa, kun hän pääsee kirjeessä kohtaan, jossa kerrotaan, että sääntörikkeiden johdosta joukkueen ampumatuloksesta vähennetään puolet merkityistä osumista.

Tämän seurauksena asukkaille jää kauppa-aikaa yhteensä 2 minuuttia, 36 sekuntia. Tämä aika sisältää myös onnistuneen salatehtävän suorituksesta saadun ajan.

“Ikinä ollut noin paljon aikaa”, Markku toteaa.

“Puolet!” Petra ihmettelee.

Petran kommentista huolimatta, muut asukkaat ovat äärimmäisen tyytyväisiä saatuun kauppa-aikaan.

Big Brother Suomen vippikauden voittaja on Petra Olli!

Big Brotherin vippikausi huipentui torstai-iltana finaaliin, jonka päätteeksi talosta astelivat viimeisetkin asukkaat 19 päivän jälkeen ulos.

Finaalinelikkoon tiensä selvittivät näyttelijä Markku Pulli, laulaja Sara Forsberg, painin maailmanmestari Petra Olli ja yrittäjä Nina Mikkonen. Finaalikaksikkona jännittivät Markku ja Petra, Saran jäädessä neljännelle ja Ninan kolmannelle sijalle.

Juontaja Anni Hautala piti finaalikaksikkoa piinaavassa jännityksessä, kunnes julisti: Petra Olli on voittaja!

Häkeltynyt Petra ei ole uskoa kuulemaansa, kun Markkua jo pyydetään studioon.

“Älä jätä mua tänne!” painija parahtaa. Markku painuu hyvän tuulisena Annin pakeille jättäen voitosta hämmentyneen Petran kasailemaan itseään taloon.

Ei aikaakaan, kun Petra marssitetaan studioon konfettien räjähdellessä ja tulisuihkujen suhistessa ympärillä. Petra vastailee Annille katsojien rakastamaan, ihastuttavan aitoon ja jäyhään tyyliinsä:

“No jos mä kaks viikkoo sitten oisin miettiny, ku tossa seiso tuossa samalla korokkeella ja mä mietin, että mitähän tästä tuloo oikeesti”, nainen kuvailee tuntemuksiaan.

Petra saa tutkailla vielä tiukkaa äänestystulosta ja parhaita paloja hänen osaltaan kauden ajalta, kunnes juontajat Tinni Wikström ja Kimmo Vehviläinen tuovat hänelle 30 000 euron shekin sekä kukkakimpun. Aidon hämmentynyt painin maailmanmestari ottaa Big Brother Suomen vippikauden voittopotin vastaan mielissään.

Jäähyväiset Big Brother -talolle päiväkirjahuoneessa – tätä et näe muualta!

Tänään torstaina selviää, kuka voittaa Big Brother Suomi VIP -kauden. Finaalinelikossa mukana kisaa Petra, Sara, Markku ja Nina.

Alkuillasta Big Brother kutsui asukkaat päiväkirjahuoneeseen. Hän halusi tietää, minkä oman tavan muut talon asukkaat olivat laittaneet merkille yhdessä asuessaan.

Katso video tästä. Tätä et näe mistään muualta!

Markku voitti Talo Tyhjäksi -kilpailun – valitsi itselleen grillin ja nojatuolin!

Big Brother Suomen vippikauden finaalipäivänä nähdään viimeinen Talo tyhjäksi -mittelö. Asukkaat ovat kisailleet pitkin viikkoa erilaisissa kilpailuissa ja voittaja on saanut valita itselleen tuotteita talosta kotiinviemisiksi.

Viimeisen päivän kunniaksi asukkaat pääsevät muistelemaan kuluneen kauden sitaatteja arvailemalla, kenen asukkaan suusta ne ovat kuultu. Innokkaasta nelikosta voittajaksi selviytyy Markku, joka pääsee valitsemaan itselleen kaksi seuraavista tuotteista tuliaisiksi kotiin: ulkokeittiön grilli, yksi makuuhuoneen sänky, vielä merkkaamattomat OBH Nordican tuotteet, yksi olohuoneen nojatuoli tai yksi lepotuoli pihalta.

“Ohhoh”, muut äimistelevät.

Mies valitsee itselleen melko nopeasti grillin, mutta valinnanvaikeus iskee toisen kotiinviemisen kohdalla. Lopulta Markku tekee päätöksen ja tällää tarran vihreään nojatuoliin.

Tunnistatko asukkaiden lausahdukset kauden varrelta?

Big Brother -talossa nähdään myös finaaliviikon viimeisenä päivänä Talo tyhjäksi -kilpailu, jonka voittaja saa valita itselleen kotiinviemisiksi BB-talon irtaimistoa. Kauden lopun kunniaksi asukkaat pääsevät muistelemaan, kuka heistä on sanonut mitäkin talossa olonsa aikana.

Talon televisioon ilmestyy kerrallaan yksi sitaatti. Jokainen kirjoittaa liitutauluun oman arvauksensa sitaatin lausujasta. Kun kaikki ovat vastanneet, kääntävät asukkaat taulunsa yksi kerrallaan ja lausuvat arvauksensa ääneen.

Jokaisen arvauskierroksen jälkeen Isoveli näyttää oikean vastauksen talon televisiosta. Videopätkät aiheuttavat innostusta finaalinelikon keskuudessa, ja etenkin Markku osoittautuu tarkaksi kuuntelijaksi.

Tunnistaisitko itse sitaattien sanojat? Testaa tästä, oikeat vastaukset löydän jutun lopusta sekä videon katsomalla.

1.”Älykkyys ja tyhmyys on aika lähellä toisiaan.”

2. ”Boyakasha!”

3. ”Nyt ei yhtään venyttelyä eikä palauttelua!”

4. ”Katsokaa kateellisina!”

5. “Siinä meni meilläkin parikytä vuotta ettei nähty kertaakaan!”

6. “Olen tiukka mutta reilu!”

7. “Pahoittelut että olen Rambo.”

8. “Hellästi vain suoraan reikään.”

9. “Ethän sä nyt sano et mä luen tän ääneen”

10. “Meillä on faktaa tiskissä!”

11. “Mä yritin laittaa niitä tänne väliin, ne ei mahtunu.”

12. “Miehet ei tarvitse lisää naisia…”

13. “Ihan sama mitä teet, mut tee kaikki täysiä!”

14. “Mikä oli kysymys?”

Oikeat vastaukset:

Sedu, 2. Janne, 3. Markku, 4. Roni, 5. Rosa, 6. Sanna, 7. Nina, 8. Petra, 9. Kelly, 10. Sara, 11. Pinja, 12. Sani, 13. Toni, 14. Aleksi

Mitä tulikaan sanottua? – Asukkaat arvaavat toistensa sitaatteja

Viimeinen päivä Big Brother -talossa lähtee reippaasti liikkeelle, kun Isoveli patistaa asukkaat työn touhuun suoraan sängystä. Sara, Petra, Nina ja Markku kiskovat vaatteet ylleen ja lähtevät kasaamaan istutuslaatikoita pihalta löytyvistä tarvikkeista. Finaalinelikon tehtävänä on istuttaa kokoamiinsa laatikoihin perunoita tervetuliaislahjana uusille asukkaille, jotka muuttavat BB-taloon ensi syksynä.

Perunat saadaan ripeästi multiin, ja asukkaat huilaavat juuri aamiaisen päätteeksi, kun Isoveli kuuluttaa saunan olevan lämmin. Petra ja Markku suuntaavat nauttimaan vielä viimeisistä löylyistä. Sara ottaa omaa aikaa tyhjässä poreammeessa Ninan puttaillessa pihalla.

Myös ulkokeittiön grilli kuumenee vielä kerran. Vippikauden viimeinen lounas valmistuu Markun toimiessa grillimestarina. Ruokailun jälkeen asukkaat uppoutuvat Ninan ehdottaman hammastikkupelin syövereihin. Koko nelikko istuu keskittyneesti ruokapöydän ääressä tiukan tikkupelin tuoksinassa.

Finaaliviikon jokaisena päivänä on mitelty Talo tyhjäksi -kilpailu, ja sellainen on toki luvassa myös kauden päätöspäivänä. Kisavoittaja saa valita itselleen kotiinviemisiksi BB-talon irtaimistoa.

Aiemmin järjestetyissä tupaantuliaisissa asukkaamme arvailivat toistensa eri medioille antamia sitaatteja. Viimeisessä Talo Tyhjäksi -kilpailussa tehtävänä on muistella, kuka asukas on sanonut mitäkin talossa olonsa aikana.

Talon televisioon ilmestyy kerrallaan yksi sitaatti. Jokainen kirjoittaa liitutauluun oman arvauksensa siitä, kuka on sitaatin sanoja. Kun kaikki ovat vastanneet, kääntävät asukkaat taulunsa yksi kerrallaan ja lausuvat äänen arvauksensa sitaatin sanojasta.

Jokaisen arvauskierroksen jälkeen Isoveli näyttää oikean vastauksen talon televisiosta.

Oikeasta vastauksesta saa yhden pisteen. Eniten pisteitä kerännyt asukas voittaa kilpailun. Vastausvälineet asukkaat saavat varastohuoneesta.

“Jeee, tää on kiva!” Sara hihkuu oitis.

Kuinka tarkasti asukkaat ovat toisiaan kuunnelleet? Seuraa Tutustumisen kolmiottelun neljättä lajia Ruudusta 24/7!