Big Brother Suomi

Big Brother Suomi

Big Brother -talo avaa ovensa tällä kertaa julkkisasukkaille! Kotimainen realityohjelma.

134 uutta julkaisua

“Ei olla yksilöitä vaan joukkue” – asukkaat ansaitsevat kauppa-aikaa

Tiistaipäivä käynnistyy Big Brother -talossa aurinkoisena. Edellisillan tupareista huolimatta asukkaat ovat varsin hilpeällä tuulella hyvien yöunien jälkeen.

Isoveli on kolmannen päivän kunniaksi järjestänyt asukkaille päivätehtävän, jossa ansaitaan aikaa kaupassakäyntiin, pallo ja sekunti kerrallaan!

Tehtäväalueella on putkisto, jonka varrella on erilaisia suorituspisteitä. Asukkaiden tehtävänä on päivän aikana ohjata putkistossa kulkevia palloja.

Jokainen pallo, jonka asukkaat ohjaavat onnistuneesti putkiston läpi, kasvattaa tulevan kauppareissun kokonaisaikaa yhdellä sekunnilla.Jos pallo putoaa maahan tai siihen kosketaan käsin, se menetetään.

Kuluvalla kaudella Big Brother -talon asukkaat ansaitsevat päivätehtävissä kauppa-aikaa. BB-universumissa ei siis ole käytössä valuuttaa, vaan kaupassa asioidaan ansaitun ajan puitteissa.

Asukkaat kertaavat saamiaan ohjeita ja pähkäilevät tulevaa suoritustaan.

“Meidän kaikkien etu on varmaan se, että se, joka kokee olevansa paras kutakin tehtävää suorittamaan, sen tekee. Että ei olla yksilöitä vaan joukkue, koska kaikkia kiinnostaa kuitenkin eniten se, että saadaan mahdollisimman paljon ruokaa”, Rosa miettii.

Asukkaat valmistautuvat tehtävään ja astelevat tehtäväalueelle, jossa heitä odottavat sinne rakennettu putkisto ja lisäohjeet tehtävän tekemistä varten.

“Meidän täytyy jokaisen löytää oma paikka”, Rosa arvaa.

Petra lukee muille Isoveljen lähettämät lisäohjeet:

Putkistossa on seitsemän eri suorituspistettä, joista osa suoritetaan yksilöinä, osa vaatii useamman asukkaan yhteistyötä.

1. Tähystys. Asukas tarkkailee virtuaaliputkistoa. Kun virtuaaliputkistossa liikkuu pallo, tähystäjä hälyttää muut asukkaat toimintavalmiuteen.

2. Kouru. Asukas tasapainoilee kouruputkella tuloputkesta putkahtavan pallon viereisellä telineellä olevaan koriin. Suorituksessa asukas hyödyntää Ecolift-hissiä, jonka hän nostaa haluamalleen korkeudelle.

3. Talja. Kaksi asukasta vetää köysistä ja nostaa putken oikeaan korkeuteen.

4. Kampi. Yksi asukas kääntää kampea niin, että ohjausputket asettuvat oikeaan asentoon.

5. Viesti. Kolme asukasta kuljettaa läpinäkyvillä putkilla palloa viestinä. Pallo kiertää ensin tehtäväalueelle sijoitetun lipun, minkä jälkeen se kuljetetaan levyhissin pallokouruun.

6. Levyhissi. Kaksi asukasta nostaa pallon levyhissillä reikäseinän oikeassa yläkulmassa olevaan merkattuun reikään.

7. Koppari. Asukas ottaa pallon kiinni ja nostaa sen ilmaan onnistuneen suorituksen merkiksi. Tämän jälkeen hän laittaa pallon koriin. Ainoastaan koppari saa koskea palloon käsin.

Säännöt:

1. Tehtäväalueella saa oleskella tähystäjän lisäksi ainoastaan tehtävää suorittavat 10 asukasta.

2. Tähystäjän tähystyspiste sijaitsee tehtäväalueelle johtavalla silmällä. Tähystäjä ei saa astua porrasrakennelmalta alas tehtäväalueen lattiatasolle.

3. Menetettyjä palloja siirrellään ainoastaan jaloilla.

4. Hissikourupisteellä oleva asukas ei saa käyttää kouruputkeaan läpinäkyvän tuloputken nostamiseen.

5. Viestiä suorittavat asukkaat saavat liikkua ainoastaan silloin, kun pallo ei ole heillä. Pallon ollessa asukkaan hallinnassa, käveleminen on kielletty. Pallon tulee kulkea kaikkien kolmen putken kautta.

6. Levyhissiä käyttävät asukkaat saavat pitää kiinni ainoastaan narujen päissä olevista kahvoista. Narun lyhentäminen tai niputtaminen on kielletty.

7. Yleinen järjenkäyttö tehtäväalueella on sallittua.

8. Tehtäväalueelta saa poistua ainoastaan terassin ja tehtäväalueen välisen oven kautta. Tehtävän aikana asukkaat käyttävät talon vessaa ja päiväkirjahuonetta.

9. Asukkaat saavat itse päättää, ketkä heistä suorittavat tehtävää. Asukkaat voivat vaihtua suorituksen aikana. Vaihto tapahtuu pihalla.

Asukkaat kertaavat ohjeita ja valitsevat joukostaan ne, jotka ryhtyvät suorittamaan tehtävää. Tehtävää suorittaa kymmenen asukasta kerrallaan. Loput neljä asukasta asettuvat ulos vaihtopenkille.

Kauppa-ajan ansaitseminen alkaa!

Big Brother Suomen vippikauden voittaja on Petra Olli!

Big Brotherin vippikausi huipentui torstai-iltana finaaliin, jonka päätteeksi talosta astelivat viimeisetkin asukkaat 19 päivän jälkeen ulos.

Finaalinelikkoon tiensä selvittivät näyttelijä Markku Pulli, laulaja Sara Forsberg, painin maailmanmestari Petra Olli ja yrittäjä Nina Mikkonen. Finaalikaksikkona jännittivät Markku ja Petra, Saran jäädessä neljännelle ja Ninan kolmannelle sijalle.

Juontaja Anni Hautala piti finaalikaksikkoa piinaavassa jännityksessä, kunnes julisti: Petra Olli on voittaja!

Häkeltynyt Petra ei ole uskoa kuulemaansa, kun Markkua jo pyydetään studioon.

“Älä jätä mua tänne!” painija parahtaa. Markku painuu hyvän tuulisena Annin pakeille jättäen voitosta hämmentyneen Petran kasailemaan itseään taloon.

Ei aikaakaan, kun Petra marssitetaan studioon konfettien räjähdellessä ja tulisuihkujen suhistessa ympärillä. Petra vastailee Annille katsojien rakastamaan, ihastuttavan aitoon ja jäyhään tyyliinsä:

“No jos mä kaks viikkoo sitten oisin miettiny, ku tossa seiso tuossa samalla korokkeella ja mä mietin, että mitähän tästä tuloo oikeesti”, nainen kuvailee tuntemuksiaan.

Petra saa tutkailla vielä tiukkaa äänestystulosta ja parhaita paloja hänen osaltaan kauden ajalta, kunnes juontajat Tinni Wikström ja Kimmo Vehviläinen tuovat hänelle 30 000 euron shekin sekä kukkakimpun. Aidon hämmentynyt painin maailmanmestari ottaa Big Brother Suomen vippikauden voittopotin vastaan mielissään.

Jäähyväiset Big Brother -talolle päiväkirjahuoneessa – tätä et näe muualta!

Tänään torstaina selviää, kuka voittaa Big Brother Suomi VIP -kauden. Finaalinelikossa mukana kisaa Petra, Sara, Markku ja Nina.

Alkuillasta Big Brother kutsui asukkaat päiväkirjahuoneeseen. Hän halusi tietää, minkä oman tavan muut talon asukkaat olivat laittaneet merkille yhdessä asuessaan.

Katso video tästä. Tätä et näe mistään muualta!

Markku voitti Talo Tyhjäksi -kilpailun – valitsi itselleen grillin ja nojatuolin!

Big Brother Suomen vippikauden finaalipäivänä nähdään viimeinen Talo tyhjäksi -mittelö. Asukkaat ovat kisailleet pitkin viikkoa erilaisissa kilpailuissa ja voittaja on saanut valita itselleen tuotteita talosta kotiinviemisiksi.

Viimeisen päivän kunniaksi asukkaat pääsevät muistelemaan kuluneen kauden sitaatteja arvailemalla, kenen asukkaan suusta ne ovat kuultu. Innokkaasta nelikosta voittajaksi selviytyy Markku, joka pääsee valitsemaan itselleen kaksi seuraavista tuotteista tuliaisiksi kotiin: ulkokeittiön grilli, yksi makuuhuoneen sänky, vielä merkkaamattomat OBH Nordican tuotteet, yksi olohuoneen nojatuoli tai yksi lepotuoli pihalta.

“Ohhoh”, muut äimistelevät.

Mies valitsee itselleen melko nopeasti grillin, mutta valinnanvaikeus iskee toisen kotiinviemisen kohdalla. Lopulta Markku tekee päätöksen ja tällää tarran vihreään nojatuoliin.

Tunnistatko asukkaiden lausahdukset kauden varrelta?

Big Brother -talossa nähdään myös finaaliviikon viimeisenä päivänä Talo tyhjäksi -kilpailu, jonka voittaja saa valita itselleen kotiinviemisiksi BB-talon irtaimistoa. Kauden lopun kunniaksi asukkaat pääsevät muistelemaan, kuka heistä on sanonut mitäkin talossa olonsa aikana.

Talon televisioon ilmestyy kerrallaan yksi sitaatti. Jokainen kirjoittaa liitutauluun oman arvauksensa sitaatin lausujasta. Kun kaikki ovat vastanneet, kääntävät asukkaat taulunsa yksi kerrallaan ja lausuvat arvauksensa ääneen.

Jokaisen arvauskierroksen jälkeen Isoveli näyttää oikean vastauksen talon televisiosta. Videopätkät aiheuttavat innostusta finaalinelikon keskuudessa, ja etenkin Markku osoittautuu tarkaksi kuuntelijaksi.

Tunnistaisitko itse sitaattien sanojat? Testaa tästä, oikeat vastaukset löydän jutun lopusta sekä videon katsomalla.

1.”Älykkyys ja tyhmyys on aika lähellä toisiaan.”

2. ”Boyakasha!”

3. ”Nyt ei yhtään venyttelyä eikä palauttelua!”

4. ”Katsokaa kateellisina!”

5. “Siinä meni meilläkin parikytä vuotta ettei nähty kertaakaan!”

6. “Olen tiukka mutta reilu!”

7. “Pahoittelut että olen Rambo.”

8. “Hellästi vain suoraan reikään.”

9. “Ethän sä nyt sano et mä luen tän ääneen”

10. “Meillä on faktaa tiskissä!”

11. “Mä yritin laittaa niitä tänne väliin, ne ei mahtunu.”

12. “Miehet ei tarvitse lisää naisia…”

13. “Ihan sama mitä teet, mut tee kaikki täysiä!”

14. “Mikä oli kysymys?”

Oikeat vastaukset:

Sedu, 2. Janne, 3. Markku, 4. Roni, 5. Rosa, 6. Sanna, 7. Nina, 8. Petra, 9. Kelly, 10. Sara, 11. Pinja, 12. Sani, 13. Toni, 14. Aleksi

Mitä tulikaan sanottua? – Asukkaat arvaavat toistensa sitaatteja

Viimeinen päivä Big Brother -talossa lähtee reippaasti liikkeelle, kun Isoveli patistaa asukkaat työn touhuun suoraan sängystä. Sara, Petra, Nina ja Markku kiskovat vaatteet ylleen ja lähtevät kasaamaan istutuslaatikoita pihalta löytyvistä tarvikkeista. Finaalinelikon tehtävänä on istuttaa kokoamiinsa laatikoihin perunoita tervetuliaislahjana uusille asukkaille, jotka muuttavat BB-taloon ensi syksynä.

Perunat saadaan ripeästi multiin, ja asukkaat huilaavat juuri aamiaisen päätteeksi, kun Isoveli kuuluttaa saunan olevan lämmin. Petra ja Markku suuntaavat nauttimaan vielä viimeisistä löylyistä. Sara ottaa omaa aikaa tyhjässä poreammeessa Ninan puttaillessa pihalla.

Myös ulkokeittiön grilli kuumenee vielä kerran. Vippikauden viimeinen lounas valmistuu Markun toimiessa grillimestarina. Ruokailun jälkeen asukkaat uppoutuvat Ninan ehdottaman hammastikkupelin syövereihin. Koko nelikko istuu keskittyneesti ruokapöydän ääressä tiukan tikkupelin tuoksinassa.

Finaaliviikon jokaisena päivänä on mitelty Talo tyhjäksi -kilpailu, ja sellainen on toki luvassa myös kauden päätöspäivänä. Kisavoittaja saa valita itselleen kotiinviemisiksi BB-talon irtaimistoa.

Aiemmin järjestetyissä tupaantuliaisissa asukkaamme arvailivat toistensa eri medioille antamia sitaatteja. Viimeisessä Talo Tyhjäksi -kilpailussa tehtävänä on muistella, kuka asukas on sanonut mitäkin talossa olonsa aikana.

Talon televisioon ilmestyy kerrallaan yksi sitaatti. Jokainen kirjoittaa liitutauluun oman arvauksensa siitä, kuka on sitaatin sanoja. Kun kaikki ovat vastanneet, kääntävät asukkaat taulunsa yksi kerrallaan ja lausuvat äänen arvauksensa sitaatin sanojasta.

Jokaisen arvauskierroksen jälkeen Isoveli näyttää oikean vastauksen talon televisiosta.

Oikeasta vastauksesta saa yhden pisteen. Eniten pisteitä kerännyt asukas voittaa kilpailun. Vastausvälineet asukkaat saavat varastohuoneesta.

“Jeee, tää on kiva!” Sara hihkuu oitis.

Kuinka tarkasti asukkaat ovat toisiaan kuunnelleet? Seuraa Tutustumisen kolmiottelun neljättä lajia Ruudusta 24/7!