Big Brother Suomi

Big Brother Suomi

Nyt kytätään antaumuksella - entistäkin pidempi ja komeampi kausi on käynnissä! Isonveljen valvovan silmän alla vietetään nyt 12 viikkoa putkeen. BB:n 24/7-kanavat ovat seurattavissa Ruutu+-tilauksella. Kotimainen realityohjelma.

188 uutta julkaisua

Nyt keskitytään juonitteluun – kabinettitilassa parjataan etenkin Paulaa

Tällä viikolla BB-talon asukkaat on jaettu kolmeen eri puolueeseen. Yksi puolue muodostaa hallituksen ja kaksi muuta edustavat oppositiota.

Asukkailla on kuitenkin mahdollisuus takinkääntöön ja puolueen vaihtamiseen. Kun asukkaat kuulevat petturuuden kellojen kumisevan, kuka tahansa heistä voi mennä soittamaan talon pihalla olevaa suurta kelloa. Ensimmäisenä kelloa kilauttanut saa oikeuden kääntää takkinsa ja loikata toiseen puolueeseen.

Torstaiaamupäivänä kelloa kilauttaa Olli-Pekka. Hän vaihtaa sinisestä puolueesta punaiseen, joka täten nousee hallitukseen.

Tuore hallitusnelikko kokoontuu tuttuun tapaan uuteen budjettiriiheen. Olli-Pekka, Marko, Julia ja Timo kippistävät kokouksen alun kunniaksi.

“Toivottavasti viimeiselle hallitukselle”, kuuluu toivotus jääteepullojen kilahtaessa yhteen.

Pääministeriksi valitaan yksimielisesti Olli-Pekka ja varainministeriksi Julia. Budjettiriihen tällä kertaa suppea esityslista käydään läpi ripeää tahtia.

Poliittinen kielenkäyttö on koventunut ja nykypäivänä on tavallista, että poliittiset kilpakumppanit maalataan alatyylisesti haastajien sijasta vihollisiksi. Palauttaakseen politiikkaan arvokkuuden tulee hallituksen valita, teitittelevätkö kaikki jatkossa kilpailevien puolueiden jäseniä vai leikataanko viikkobudjetista 50 euroa.

Budjetissa ei ole enää 50 euroa mistä leikata, joten hallituksella ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ottaa teitittely käyttöön.

Samoin päätetään vaihtaa makuuhuoneesta pois ajettu oppositiopuolue toiseen, sillä tämän aiemmassa budjettiriihessä tehdyn päätöksen kumoaminen leikkaisi niin ikää budjetista 50 euroa. Sininen puolue pääsee takaisin makuuhuoneeseen, ja vihreät passitetaan muualle nukkumaan.

Pian ollaankin esityslistan kohdassa 5. Muut esille tulevat asiat. Budjettineuvottelut käydään talon kabinettitilassa, jossa myös nimeämisistä puhuminen ja niihin liittyvä juonittelu on poikkeuksellisesti sallittua.

Aiemmissa neuvotteluissa tätä mahdollisuutta ei ole montaakaan kertaa hyödynnetty, mutta nyt juonittelu pääsee täyteen vauhtiin.

Olli-Pekka avaa muille aiemmassa budjettiriihessä esillä ollutta uudet veks -ajatusta. Eilen keskiviikkona asukkaille kuitenkin selvisi, että uudet asukkaat Julia ja Vili ovat tällä viikolla turvassa häätöäänestykseltä, mikä vesittää aiemmat juonittelut.

Olli-Pekka kertoo, että Paula ja Ella ovat ehdottaneet nimeämispisteiden antamista Julialle. Tilanne vaikuttaa kiepsahtavan kaksikkoa vastaan.

“Mulla on tullut viime aikoina olo, että voisin jopa antaa Paulalle kaks pistettä”, Marko sanoo.

“Varsinkin jos Paula ja Ella on puhunu, että mulle pisteet, niin kyl mä oon valmis antaa sit niille”, Julia linjaa.

“Määkin oisin kyl Ellalle ihan valmis (antamaan pisteitä)”, O-P myöntelee.

Timo taas haluaisi nimenomaan Paulan ulos.

Marko ja Olli-Pekka aikovat molemmat antaa yhden pisteen Paulalle ja kaksi Ellalle. Julia ja Timo puolestaan suunnittelevat tekevänsä juuri toisin päin, eli kaksi pistettä Paulalle ja yksi Ellalle.

“Tää ohjelma on sellainen, mihin halusin, koska mää tykkään siitä, että ei juonitella. Mutta koska jos kaikki muutkin, niin pakkohan tässä on itekin vähän juonitella”, Marko purkaa sydäntään.

“Mä petin noi muut, niin oon ihan varma, että ne pistää mulle”, O-P pohtii aamuiseen takinkääntöönsä viitaten.

Etenkin Paulan varma asenne siitä, että hän pysyy talossa, on ärsyttänyt hallitusnelikkoa.

“Palaappa nyt maan pinnalle, kuka vaan voi lähtee”, Julia muistuttaa.

Edessä vaikuttaa olevan melkoinen jännitysnäytelmä nimeämisiin liittyen!

Joel on Big Brother Suomi 2020 -voittaja!

Big Brother Suomi 2020 -voittajaksi kruunattiin Joel. 84 päivää Big Brother -talon asukkaana ollut jyväskyläläinen viherrakentaja Joel, 24, kuittaa itselleen huikean 31 500 euron voittopotin! Alkuperäinen voittosumma kasvoi vielä viimeisellä viikolla 1500 euron Rahalaitos-sekillä onnistuneen viikkotehtävän ansiosta.

Katsojat ovat koko viikon saaneet äänestää voittajasuosikkiaan. Perjantaina ja lauantaina talosta häädettiin sillä hetkellä vähiten ääniä saaneet asukkaat. Perjantaina yllätyshäädön koki Julia ja lauantaina Olli-Pekka häädettiin muilta asukkailta salaa päiväkirjahuoneen kautta.

Finaalilähetyksen alkaessa talossa oli siis vielä neljä ilmeisen jännittynyttä asukasta, Kristiina, Arttu, Paula ja Joel. Lähetyksen mittaan talosta häädettiin Paula ja Arttu, ja lopulta jäljellä on enää finaalikaksikko Kristiina ja Joel.

Juontajat Alma Hätönen ja Kimmo Vehviläinen astelevat BB-taloon hakemaan finaalikaksikon studioon Elina Kottosen jututettavaksi. Haastatteluhetken jälkeen on aika paljastaa äänestystulos.

“Koittakaapa hengitellä, kohta selviää kumpi teistä voittaa”, Elina kannustaa kaksikkoa.

Lopullinen äänestystulos jakautui kahden finalistin välillä seuraavasti:

Joel 66,2 %
Kristiina 33,8 %

Ennätyspitkä BB-kausi kesti tänä vuonna 12 viikkoa. Ennen taloon saapumistaan Joel kertoi vapaa-aikansa kuluvan muun muassa pleikkaria pelaillen ja kitaraa soitellen. Hän kuvailee itseään sosiaaliseksi ja puheliaaksi huumoriveikoksi. Ympärilleen Joel sanoo tuovansa rakkautta ja kaaosta samaan aikaan. Letkeä ja rento maalaiskylän poika ei ota elämää liian vakavasti. Joelin mielestä hänen sekä paras että huonoin puolensa onkin se, ettei hän suhtaudu intohimoisesti oikein mihinkään.

Hurjan paljon onnea voittajalle!

Nyt häädettiin Arttu – jäljellä enää finaalikaksikko!

Big Brother -talon sohvalla istuu enää kolme jännittynyttä finalistia. Yksi heistä kruunataan kauden voittajaksi ja 31 500 euron voittopotin omistajaksi vielä tämän illan aikana.

Katsojat ovat koko finaaliviikon ajan saaneet äänestää voittajasuosikkiaan. Perjantaina ja lauantaina talosta häädettiin sillä hetkellä vähiten ääniä saaneet asukkaat, ja sama meno jatkuu tänään. Perjantaina yllätyshäädön koki Julia ja lauantaina Olli-Pekka. Aiemmin finaalilähetyksen aikana BB-talon puolestaan joutui jättämään Paula.

Juontaja Elina Kottonen ilmoittaa asukkaille jälleen suorassa taloyhteydessä, että finaalikolmikosta on aika häätää seuraava asukas. Elinan lausuttua Artun nimen mies
ponnahtaa sohvalta kylpytakissaan ja Joel ja Kristiina saattavat hänet häätöovelle.

Arttu astelee ovelle teatraalisin liikkein ja myöntää samalla jännittävänsä studion sohvalle istumista.

“Heippa, nyt helepottaa!” hän vilkuttaa hyvästiksi.

“Ei haittaa, vaikka sanat takertelee, kaikki ymmärtää”, Joel tsemppaa ystäväänsä.

Kumpi voittaa kauden ja 31 500 euron voittopotin, Joel vai Kristiina? Vielä ehdit äänestää suosikkiasi!

Paula häädettiin BB-talosta – enää kolme finalistia jäljellä!

Sunnuntain finaalilähetyksen alkaessa Big Brother -talossa asustelee enää vain neljä asukasta: Kristiina, Arttu, Paula ja Joel. Jännittävä viimeinen päivä BB-talossa huipentuu kaksituntiseen finaalilähetykseen, jonka ajaksi asukkaat kokoontuvat olohuoneen sohvalle.

Katsojat ovat koko finaaliviikon ajan saaneet äänestää voittajasuosikkiaan. Perjantaina ja lauantaina talosta häädettiin sillä hetkellä vähiten ääniä saaneet asukkaat. Perjantaina yllätyshäädön koki Julia ja lauantaina Olli-Pekka häädettiin muilta asukkailta salaa päiväkirjahuoneen kautta.

Sunnuntain finaalilähetyksen ensimmäinen mullistus koetaan, kun juontaja Elina Kottonen kertoo suorassa taloyhteydessä, että sillä hetkellä vähiten ääniä saanut finalisti häädetään Big Brother -talosta.

“Asukas, joka seuraavaksi häädetään on… Paula”, Elina ilmoittaa taloon.

Asukkaat hyvästelevät kämppäkaverinsa ja huikkaavat heidän kohtaavan ihan pian talon ulkopuolella.

“Me nähdään”, Kristiina toteaa.

“Nähdään kohta! Pitäkää kivaa täällä”, Paula huikkaa muille.

Perinteiseen tyyliin muut saattelevat Paulan häätöovelle ja nainen poistuu moonwalkin siivittämänä Big Brother -talosta.

“Moikka! Isot tsempit!” nainen huikkaa muiden vilkutellessa.

Paulan poistuttua häätöoven kautta on Big Brother Suomi -ohjelmassa enää kolme finalistia. Kuka voittaa kauden ja 31 500 euron voittopotin? Vielä ehdit äänestää suosikkiasi!

Big Brother -talon sauna lämpiää viimeistä kertaa – asukkaille hemmotteluhetki!

Tänään sunnuntaina selviää, kuka voittaa tämän vuoden Big Brother Suomen. Finaalinelikkoon selviytyneet Arttu, Joel, Kristiina ja Paula, taistelevat kaikki nyt katsojien suosiosta ja voitosta.

Jännittävä finaalipäivä alkoi yhteisellä herkkubrunssilla, joka maistui asukkaille pitkien yöunien jälkeen.

Odottelun ja jännityksen lomassa Isoveli järjesti asukkaille hemmotteluhetken ja ilmoitti saunan olevan lämmin. Myös BB-talon palju hohkaa lämpöä ja on valmiina lievittämään kylpijöidensä stressiä.

Pihalle saunan edustalle on järjestetty pientä juomatarjoilua, jonka tilanteen Paula säntää tarkistamaan ensimmäisenä. Iloisena hihkuva nainen palaa sisälle kertomaan muillekin virvoitusjuomista, jotka Isoveli on finalisteille järjestänyt.

“Kaikki taas meille annetaan, pitää olla nöyrä”, Arttu summaa.

Ulkona Paulaa odottaa hänen lempijuomansa, jota hän ei huomannut alkuun.

“Onko isoveli nyt maailman paras vai?” Paula maalailee.

Rentouttavien löylyjen jälkeen asukkaat saavat rauhassa aloittaa valmistautumisen iltaa varten.

Tänään myöhään illalla Big Brother -talo hiljenee asukkaiden arjesta ja naurusta, jonkun napatessa koko kauden voiton ja 31 500 euron shekin mennessään.

Muistathan äänestää sitä asukasta, jonka toivot voittavan. Ohjeet löydät täältä.

Viimeinen aamu BB-talossa alkoi fanfaarit soiden: “Tänään lähetään kotiin!”

Big Brother Suomi päättyy tänään ja voittaja kuittaa itselleen huikean 31 500 euron potin. Finaalinelikossa ovat Arttu, Joel, Kristiina ja Paula.

Jännitys on käsin kosketeltavaa, kun finalistit heräävät viimeiseen aamuun Big Brother -talossa. Ensimmäisenä ylös kapuaa Arttu, jonka jälkeen myös Paula ja Joel heräävät. Kolmikko keskustelee aamukahvien äärellä tulevasta illasta ja suunnittelevat repliikkejään suoraan lähetykseen.

“Sanotaanko kaikki no huh huh”’, Paula ehdottaa.

“Mä lähen semmosella, että ei kyllä pysty vielä käsittään”, Joel puolestaan suunnittelee.

Aamukahvien jälkeen kolmikko palaa takaisin makuuhuoneeseen odottelemaan Isoveljen aamuista herätystä. Kristiina nautiskelee viimeisistä unistaan BB-talossa ja vetelee sikeitä muiden pyöriessä sängyssä. Isoveli hemmottelee nelikkoa finaalipäivänä ja sallii heille pitkät yöunet.

Kaiuttimista kajahtaa duurivoittoinen fanfaari, joka karistaa viimeisetkin unihiekat finalistien silmistä.

“Tänään lähetään kottiin Krisse”, Arttu muistuttaa uneliasta naista.

Samaan syssyyn Isoveli ilmoittaa, että asukkaille on postia. Veikka on järjestänyt poppoolle herkkubrunssin viimeiseen aamuun kunniaksi.

Arttu lukee herkkubrunssista kertovan kirjeen:

“Hei pallerot, nauttikaa aamustanne. Saatte valmistaa itsellenne brunssin. Kaiken tarvitsemanne saatte ottaa varastohuoneen herkkuhyllyltä.”

Samassa varastohuoneen ovi aukeaa ja asukkaat keräilevät vitsikkään Isoveljen sikin sokin hyllylle ripottelemat aamupalatarpeet mukaansa.

Big Brotherin viimeinen aamu starttaa ihanissa tunnelmissa, luvassa on jännittävä päivä!