MasterChef Suomi

MasterChef Suomi

Suosittu MasterChef ruudussa jo neljännen kauden jaksoin. Kokkaaminen kiinnostaa suomalaisia yhä enemmän ja tällä kaudella mukana onkin jo lähtötasoltaan aivan huipputaitavia, eri-ikäisiä ja eri ammatteja edustavia ruokaharrastajia. Keväällä kilpailijat joutuvat kokkaamaan uusissa paikoissa myös MasterChef-keittiön ulkopuolella monissa tuomareille rakkaissa paikoissa. Tämän tuotantokauden teema on juuri nyt niin trendikäs villiruoka. Kilpailijat saavat tehtävissä eteensä mm. villiyrttejä, hunajaa ja erilaista riistaa. Myös luomuruoka on isossa roolissa tällä kaudella.

227 uutta julkaisua

Taas kokataan kilpaa! MasterChef Suomi Nelosella 21.1. alkaen!

Suosittu MasterChef alkaa Nelosella 21.1. uusin, neljännen kauden jaksoin. Kokkaaminen kiinnostaa suomalaisia yhä enemmän ja tällä kaudella mukana onkin jo lähtötasoltaan aivan huipputaitavia, eri-ikäisiä ja eri ammatteja edustavia ruokaharrastajia. Kilpailijat joutuvat tällä kaudella kokkaamaan uusissa paikoissa myös MasterChef-keittiön ulkopuolella. MasterChef-kilpailijat ja katsojat pääsevät kurkistamaan niin Tomin Farang-ravintolaan Tukholmassa kuin Sikken hurmaavalle Viron maatilalle. Tämän tuotantokauden teemoja ovat sekä luomu että niin trendikäs villiruoka. Kilpailijat saavat tehtävissä eteensä mm. villiyrttejä, hunajaa ja erilaista riistaa. MasterChef nähdään keväällä kerran viikossa.

Tutustu MasterChef Suomi -kilpailijoihin osoitteessa nelonen.fi/masterchef!

MasterChef Suomi on täällä taas! Syksyllä keittiöiden supertähteydestä kisaavat lapset – Tuomaristossa huippukokit Sara La Fountain, Tomi Björck ja Henri Alén

Maailman suosituimman ruokaohjelman kotimainen versio MasterChef Suomi tekee paluun, kun tänä syksynä Nelosella nähdään lasten jännittävä kokkikilpailu Junior MasterChef Suomi.

Kutkuttavan viihdyttävää realityä sekä vedet kielelle herauttavaa kokkausta nerokkaasti yhdistelevässä ohjelmassa nähdään uudistunut huippukokkien nimekäs tuomaristo, johon kuuluvat ruoka-alalla erittäin ansioituneet Tomi BjörckSara La Fountain sekä Henri Alén.

"Meillä tulee varmasti olemaan hauskaa, mutta kipinöintiäkin on luvassa, koska kaikki tuomarit omaavat vahvan persoonan. Junior MasterChefissa aion ottaa kaiken ilon irti hommasta. Nuoret ovat häikäisevän kovia keittiössä, ja jos siinä samalla pystyn sytyttämään katsojissa pienen innon ruokaa kohtaan, olen iloinen" , Henri Alen sanoo.

"Olen ollut alusta lähtien mukana ihan jokaisessa MasterCheffissä Suomessa, joten on mahtavaa, että sain asiat Australiassa järjestettyä ja pääsen jälleen mukaan. Pieni tauko on varmasti tuonut lisää kipinää yhdelle Suomen parhaista ruoka ohjelmista. Ja mä olen aivan liekeissä", Tomi Björck hehkuttaa.

Kilpailijahaku oli kevään aikana auki samaan aikaan sekä Junior MasterChefiin että aikuisten MasterChefiin. Tänä syksynä jännitetäänkin ensin lasten kokkitaistoa Junior MasterChefin parissa. Aikuisten amatöörikokkien MasterChef Suomi nähdään kanavillamme myöhemmin.

"Niin hienoa päästä mukaan! Olen todella innoissani tulevista kuvauksista. Tästä kaudesta tulee varmasti super", Sara iloitsee.

MasterChef on maailman suurin ruokaohjelma ja amatöörikokkikilpailu, jota on tuotettu maailmanlaajuistesti jo 58 eri maassa. Suomessa MasterChef on esitetty edellisen kerrran alkuvuodesta 2014 ja Junior MasterChef syksyllä 2013. 

Jotain ohjelman maailmanlaajuisesta ja kestävästä suosiosta kertoo ainakin se, että Yhdysvalloissa on käynnissä jo ohjelman kahdeksas tuotantokausi, ja siellä ohjelma on parhaimmillaan tavoittanut yli 45 miljoonaa katsojaa. Australiassa MasterChef on puolestaan saavuttanut aseman maan kaikkien aikojen katsotuimpana ohjelmasarjana, josta tuotetaan parhaillaan yhdeksättä tuotantokautta. 

  • Junior MasterChef Suomi alkaa Nelosella syyskuussa.
  • Aikuisten MasterChef Suomi nähdään kanavillamme myöhemmin.

 

Tomi Björck

Perheensä kanssa Australiassa nykyisin asuva Tomi Björck on palkittu kokki, keittiömestari ja ravintoloitsija. Hän on tullut tutuksi televisiokatsojille aikaisemmilta MasterChef Suomi -kausilta, sillä hän on toiminut tuomarina sarjan alusta asti.  Tomin ensimmäinen oma ravintola Farang avasi ovensa 2009. Nykyisin hänellä on ravintoloita Suomessa, Ruotsissa ja Australiassa.

"Mulla on edelleen MasterChef-kilpailijoita duunissa Suomen ravintoloissani. Olen kouluttanut, treenannut ja sparrannut satoja kokkea ympäri maailmaa menestykseen, ja nyt on aika löytää Suomeen uudet MasterChef ja Junior MasterChef".

Sara La Fountain

Sara La Fountain on mm.  tv-kokki, -juontaja ja ruokakirjailija. Hän on opiskellut New Yorkissa Culinary Institute of Americassa (CIA).  Sara on ruoka-alan monitoimija, joka on tullut monelle tutuksi televisiosta erilaisista ruokaan, matkailuun ja muotiin liittyvistä ohjelmista.  Sara on julkaissut neljä ruokakirjaa ja hänen ohjelmiaan on esitetty yli 107 maassa.

"Haluan tuoda tuomarina kisaan iloa ja hyvää energiaa sekä tukea, opastaa ja neuvoa kilpailijoita eri tilanteissa. Osaan kyllä olla napakkakin ja sanoa suoraan, kun on jotain parannettavaa".

Henri Alén

Henri Alén on tunnettu kokki, keittiömestari ja ravintoloitsija. Hän on esiintynyt lukuisissa televisio-ohjelmissa ja toiminut myös tuomarina MasterChef VIP:ssä. Henrillä on Helsingissä viisi ravintolaa, joista vuonna 2010 avattu Muru valittiin vuoden ravintolaksi 2012.

"Tuomarina haluan olla kilpailijoiden tukena vaikeissa tilanteissa, ja ohjata heitä huippusuoritukseen. Tuomaroinnissa mennään silti aina yksi asia edellä. Maku, maku ja maku. Heikkouteni tuomarina on äärimmäisen huono kyky ottaa vastaan selityksiä tai pulinoita. Veitsi puhukoon kokin puolesta."

MasterChef-voittaja avaa ravintolan Helsinkiin!

Jännittävän MasterChef Suomi -finaalin voitti Miro. Onnellinen voittaja paljastaa voittohaastattelussaan, että hän on perustamassa omaa ravintolaa Helsinkiin vielä tämän vuoden aikana. Saako Tomi Björck pahan kilpailijan Miron ravintolasta? Miten voittaja palkitsee vaimonsa rankan kilpailukokemuksen jälkeen? Miro myös kertoo, mitä yllättävää ohjelman kuvauksissa tapahtui. Miron haastattelun kuulet kokonaisuudessaan Radio Aallolla keskiviikkoaamuna.

Finaalin jälkiruokaresepti - Hanna: Suklaa-mango-passion-kakku

MasterChef Suomi -finaali huipentui jälkiruokaan. Kilpailijoiden tehtävänä oli luoda täydellinen kakku, josta riittää 20:lle hengelle.
 
Pohja: 
 
5 munaa
2 dl sokeria
1 dl jauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
Vaahdota munat ja sokeri, ja lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi.
Paista 180-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes ei enää tartu tikkuun. Anna pohjan jäähtyä
 
Suklaamousse:
 
1,5 dl maitoa
0,75 dl kermaa
2 rkl sokeria
2 keltuaista
6 liivatetta
300 g suklaata
5 dl kermaa
 
Mango-passionmousse:
 
2 kypsää mangoa
5 passionhedelmää
2 rkl sitruunamehua
3 liivatelehteä
2 dl kermaa
 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna maito ja kerma kiehuvaksi. Sekoita keltuainen ja sokeri hyvin keskenään. Lisää kerma-maito varovasti muna-sokeriseokseen koko ajan sekoittaen. Laita seos kattilaan ja kuumenna varovasti, kunnes sakenee. Sekoita kuumennuksen aikana. Lisää liotetut liivatteet kuumaan seokseen.
 
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää suklaa kolmessa erässä seokseen. Jokaisen erän jälkeen vatkaa voimakkaasti, jotta seoksesta tulee tasaista ja emulsiomaista. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa ja lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Sekoita huolellisesti.
 
Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan ja laita toinen osa vuoan pohjalle. Kaada suklaamousse jäähtyneen pohjan päälle ja laita kylmään hyytymään.
 
Valmista hedelmämousse. Laita liivatteet kylmään veteen. Kuutioi mango ja koverra passion kuorestaan. Soseuta sauvasekoittimella ja paseeraa siivilän läpi. Lisää seokseen 2 dl vatkattua kermaa. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Lisää liivateseos ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Kaada lopuksi seos varovasti hiukan hyytyneen suklaamoussen päälle ja hyydytä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, mielellään yön yli.
 
 

Finaalin jälkiruokaresepti - Miro: Suklaakakku

MasterChef Suomi -finaali huipentui jälkiruokaan. Kilpailijoiden tehtävänä oli luoda täydellinen kakku, josta riittää 20:lle hengelle.
 
Kakkupohja:
 
500 g tomusokeria
500 g tummaa suklaata (60–70 %)
500 g voita
125 g vehnäjauhoja
8 munaa
 
Sulata voi, tomusokeri ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Anna jäähtyä hetki ennen munien lisäämistä. Vatkaa munia kevyesti. Sekoita munat massaan. Kaada massa kahdelle reunalliselle pellille. Laita alle leivinpaperi. Paista 150-asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia paksuudesta riippuen.
 
Suklaavaahto:
 
150 g suklaa (tummaa)
150 g kermaa
150 g kermaa
 
Lämmitä 150 g kermaa ja sulata suklaa siihen. Anna jäähtyä. Tee kermavaahto ja sekoita kermamassa siihen varovasti. Laita pursotin pussiin ja laita jäähtymään jääkaappiin.
 
Kinuski:
 
50 g voita
250 g sokeria
150 g kermaa
 
Sulata sokeri, lisää voi pannulle. Anna ruskistua hetki. Lisää kermaa ja kiehuta miedolla lämmöllä kinuskiksi.
 
Marjahillo:
 
200 g mustikoita
100 g punaherukoita
150 g sokeria
tilkka vettä
 
Anna kiehua kattilassa n. 25-30 minuuttia. Jäähdytä.
 
Kaurakeksi:
 
100 g voita
2 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
 
Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään. Tee pannulle pieniä kekoja massasta. Paista 175-asteisessa uunissa n. 10–15 minuuttia.
 
Kokoa kakku:
 
ensimmäinen kakkupohja
hilloa
suklaavaahtoa
kinuskia
 
päälle toinen kakkupohja
murennettua keksiä
tuoreita marjoja
kinuskia
suklaavaahtoa