MasterChef Suomi

MasterChef Suomi

Suosittu MasterChef ruudussa jo neljännen kauden jaksoin. Kokkaaminen kiinnostaa suomalaisia yhä enemmän ja tällä kaudella mukana onkin jo lähtötasoltaan aivan huipputaitavia, eri-ikäisiä ja eri ammatteja edustavia ruokaharrastajia. Keväällä kilpailijat joutuvat kokkaamaan uusissa paikoissa myös MasterChef-keittiön ulkopuolella monissa tuomareille rakkaissa paikoissa. Tämän tuotantokauden teema on juuri nyt niin trendikäs villiruoka. Kilpailijat saavat tehtävissä eteensä mm. villiyrttejä, hunajaa ja erilaista riistaa. Myös luomuruoka on isossa roolissa tällä kaudella.

MasterChef-voittaja avaa ravintolan Helsinkiin!

Jännittävän MasterChef Suomi -finaalin voitti Miro. Onnellinen voittaja paljastaa voittohaastattelussaan, että hän on perustamassa omaa ravintolaa Helsinkiin vielä tämän vuoden aikana. Saako Tomi Björck pahan kilpailijan Miron ravintolasta? Miten voittaja palkitsee vaimonsa rankan kilpailukokemuksen jälkeen? Miro myös kertoo, mitä yllättävää ohjelman kuvauksissa tapahtui. Miron haastattelun kuulet kokonaisuudessaan Radio Aallolla keskiviikkoaamuna.

Finaalin jälkiruokaresepti - Hanna: Suklaa-mango-passion-kakku

MasterChef Suomi -finaali huipentui jälkiruokaan. Kilpailijoiden tehtävänä oli luoda täydellinen kakku, josta riittää 20:lle hengelle.
 
Pohja: 
 
5 munaa
2 dl sokeria
1 dl jauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
Vaahdota munat ja sokeri, ja lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi.
Paista 180-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes ei enää tartu tikkuun. Anna pohjan jäähtyä
 
Suklaamousse:
 
1,5 dl maitoa
0,75 dl kermaa
2 rkl sokeria
2 keltuaista
6 liivatetta
300 g suklaata
5 dl kermaa
 
Mango-passionmousse:
 
2 kypsää mangoa
5 passionhedelmää
2 rkl sitruunamehua
3 liivatelehteä
2 dl kermaa
 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna maito ja kerma kiehuvaksi. Sekoita keltuainen ja sokeri hyvin keskenään. Lisää kerma-maito varovasti muna-sokeriseokseen koko ajan sekoittaen. Laita seos kattilaan ja kuumenna varovasti, kunnes sakenee. Sekoita kuumennuksen aikana. Lisää liotetut liivatteet kuumaan seokseen.
 
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää suklaa kolmessa erässä seokseen. Jokaisen erän jälkeen vatkaa voimakkaasti, jotta seoksesta tulee tasaista ja emulsiomaista. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa ja lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Sekoita huolellisesti.
 
Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan ja laita toinen osa vuoan pohjalle. Kaada suklaamousse jäähtyneen pohjan päälle ja laita kylmään hyytymään.
 
Valmista hedelmämousse. Laita liivatteet kylmään veteen. Kuutioi mango ja koverra passion kuorestaan. Soseuta sauvasekoittimella ja paseeraa siivilän läpi. Lisää seokseen 2 dl vatkattua kermaa. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Lisää liivateseos ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Kaada lopuksi seos varovasti hiukan hyytyneen suklaamoussen päälle ja hyydytä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, mielellään yön yli.
 
 

Finaalin jälkiruokaresepti - Miro: Suklaakakku

MasterChef Suomi -finaali huipentui jälkiruokaan. Kilpailijoiden tehtävänä oli luoda täydellinen kakku, josta riittää 20:lle hengelle.
 
Kakkupohja:
 
500 g tomusokeria
500 g tummaa suklaata (60–70 %)
500 g voita
125 g vehnäjauhoja
8 munaa
 
Sulata voi, tomusokeri ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Anna jäähtyä hetki ennen munien lisäämistä. Vatkaa munia kevyesti. Sekoita munat massaan. Kaada massa kahdelle reunalliselle pellille. Laita alle leivinpaperi. Paista 150-asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia paksuudesta riippuen.
 
Suklaavaahto:
 
150 g suklaa (tummaa)
150 g kermaa
150 g kermaa
 
Lämmitä 150 g kermaa ja sulata suklaa siihen. Anna jäähtyä. Tee kermavaahto ja sekoita kermamassa siihen varovasti. Laita pursotin pussiin ja laita jäähtymään jääkaappiin.
 
Kinuski:
 
50 g voita
250 g sokeria
150 g kermaa
 
Sulata sokeri, lisää voi pannulle. Anna ruskistua hetki. Lisää kermaa ja kiehuta miedolla lämmöllä kinuskiksi.
 
Marjahillo:
 
200 g mustikoita
100 g punaherukoita
150 g sokeria
tilkka vettä
 
Anna kiehua kattilassa n. 25-30 minuuttia. Jäähdytä.
 
Kaurakeksi:
 
100 g voita
2 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
 
Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään. Tee pannulle pieniä kekoja massasta. Paista 175-asteisessa uunissa n. 10–15 minuuttia.
 
Kokoa kakku:
 
ensimmäinen kakkupohja
hilloa
suklaavaahtoa
kinuskia
 
päälle toinen kakkupohja
murennettua keksiä
tuoreita marjoja
kinuskia
suklaavaahtoa
 
 

Viinisuositus - Finaalijakso - Jälkiruoka

MasterChef Suomi -finaalin jälkiruokatehtävässä molemmat kilpailijat tekivät herkullisen kakun, josta riittää 20:lle hengelle. 
 
Tyylikäs juhla-ateria kannattaa aina kruunata lasillisella eleganttia Pongracz Rosé –kuohuviiniä. Viini on maultaan erittäin kuiva, hennon paahteinen ja sitruksinen. Mausta voi aistia myös vadelmaa, karhunvatukkaa ja kypsää punaherukkaa. Pehmeät kuplat saavat aikaan veden kielelle nostattavan jälkivaikutelman.
 
Pongrácz Rosé 75 cl 15,89 € (21,05 €/l)