Mad Cook Show

Seuraavat tv-esitykset

ke 26.4. 21.00 Kausi 1 - Jakso 4 - Ruokapoliittinen täysistunto
Kausi 1. Jakso 4/9. Ruokapoliittinen täysistunto. Hullujen keittiömestareiden älykäs ja älytön ruokashow: 15 vuotta maailman ruokakulttuureita kiertäneet Riku ja Tunna kutsuvat Suomen kiinnostavimmat ihmiset mielikuvitukselliseen illallispöytään ja pubivisaan verenmaku suussa. Teemana on ruokapolitiikka ja vieraina oppositiojohtajat Päivi Räsänen ja Paavo Arhinmäki. Vieraille tarjotaan helsinkiläistä viemärirottaa ja vastoin kasvatusperiaatteita, jaksossa myös leikitään ruoalla. Kapakkapöytien kanta-asiakkaina koomikot Tomi Walamies ja Eeva Vekki. Kotimainen ohjelma. (42')
la 29.4. 22.00 Kausi 1 - Jakso 4 - Ruokapoliittinen täysistunto
Kausi 1. Jakso 4/9. Ruokapoliittinen täysistunto. Hullujen keittiömestareiden älykäs ja älytön ruokashow: 15 vuotta maailman ruokakulttuureita kiertäneet Riku ja Tunna kutsuvat Suomen kiinnostavimmat ihmiset mielikuvitukselliseen illallispöytään ja pubivisaan verenmaku suussa. Teemana on ruokapolitiikka ja vieraina oppositiojohtajat Päivi Räsänen ja Paavo Arhinmäki. Vieraille tarjotaan helsinkiläistä viemärirottaa ja vastoin kasvatusperiaatteita, jaksossa myös leikitään ruoalla. Kapakkapöytien kanta-asiakkaina koomikot Tomi Walamies ja Eeva Vekki. Kotimainen ohjelma. (42')
su 30.4. 20.00 Kausi 1 - Jakso 4 - Ruokapoliittinen täysistunto
Kausi 1. Jakso 4/9. Ruokapoliittinen täysistunto. Hullujen keittiömestareiden älykäs ja älytön ruokashow: 15 vuotta maailman ruokakulttuureita kiertäneet Riku ja Tunna kutsuvat Suomen kiinnostavimmat ihmiset mielikuvitukselliseen illallispöytään ja pubivisaan verenmaku suussa. Teemana on ruokapolitiikka ja vieraina oppositiojohtajat Päivi Räsänen ja Paavo Arhinmäki. Vieraille tarjotaan helsinkiläistä viemärirottaa ja vastoin kasvatusperiaatteita, jaksossa myös leikitään ruoalla. Kapakkapöytien kanta-asiakkaina koomikot Tomi Walamies ja Eeva Vekki. Kotimainen ohjelma. (42')
ma 1.5. 23.00 Kausi 1 - Jakso 4 - Ruokapoliittinen täysistunto
Kausi 1. Jakso 4/9. Ruokapoliittinen täysistunto. Hullujen keittiömestareiden älykäs ja älytön ruokashow: 15 vuotta maailman ruokakulttuureita kiertäneet Riku ja Tunna kutsuvat Suomen kiinnostavimmat ihmiset mielikuvitukselliseen illallispöytään ja pubivisaan verenmaku suussa. Teemana on ruokapolitiikka ja vieraina oppositiojohtajat Päivi Räsänen ja Paavo Arhinmäki. Vieraille tarjotaan helsinkiläistä viemärirottaa ja vastoin kasvatusperiaatteita, jaksossa myös leikitään ruoalla. Kapakkapöytien kanta-asiakkaina koomikot Tomi Walamies ja Eeva Vekki. Kotimainen ohjelma. (42')
ke 3.5. 21.00 Kausi 1 - Jakso 5 - Övereimmät ruokakulttuurit
Kausi 1. Jakso 5/9. Övereimmät ruokakulttuurit. Hullujen keittiömestareiden älykäs ja älytön ruokashow: 15 vuotta maailman ruokakulttuureita kolunneet Riku ja Tunna kutsuvat Suomen kiinnostavimmat ihmiset yllättävään illallispöytään ja haudanvakavaan pubivisaan. Jakson teemana on maailman ruokakulttuuri ja vieraina kaikkiruokainen rock-legenda ja musakulkuri Sami Yaffa sekä savolais-srilankalainen makkaranystävä, toimittaja Susani Mahadura. Pöytään katetaan kaikkea valaasta city-kaniin. Kapakkapöytien vakiovieraina koomikot Tomi Walamies ja Eeva Vekki. Kotimainen ohjelma. (42')

Mad Cook Show

Rikun ja Tunnan Mad Cook Show on hullujen keittiömestareiden älykäs ja älytön ruokashow, joka kutsuu Suomen kiinnostavimmat vieraat pöytäänsä syömään, juomaan ja keskustelemaan – Madventuresin taatulla twistillä. Mad Cook Show Nelosella ja Ruudussa keskiviikkoisin klo 21. Kotimainen ohjelma. #madcook

Seuraavat tv-esitykset

ke 26.4. 21.00 Kausi 1 - Jakso 4 - Ruokapoliittinen täysistunto
Kausi 1. Jakso 4/9. Ruokapoliittinen täysistunto. Hullujen keittiömestareiden älykäs ja älytön ruokashow: 15 vuotta maailman ruokakulttuureita kiertäneet Riku ja Tunna kutsuvat Suomen kiinnostavimmat ihmiset mielikuvitukselliseen illallispöytään ja pubivisaan verenmaku suussa. Teemana on ruokapolitiikka ja vieraina oppositiojohtajat Päivi Räsänen ja Paavo Arhinmäki. Vieraille tarjotaan helsinkiläistä viemärirottaa ja vastoin kasvatusperiaatteita, jaksossa myös leikitään ruoalla. Kapakkapöytien kanta-asiakkaina koomikot Tomi Walamies ja Eeva Vekki. Kotimainen ohjelma. (42')
la 29.4. 22.00 Kausi 1 - Jakso 4 - Ruokapoliittinen täysistunto
Kausi 1. Jakso 4/9. Ruokapoliittinen täysistunto. Hullujen keittiömestareiden älykäs ja älytön ruokashow: 15 vuotta maailman ruokakulttuureita kiertäneet Riku ja Tunna kutsuvat Suomen kiinnostavimmat ihmiset mielikuvitukselliseen illallispöytään ja pubivisaan verenmaku suussa. Teemana on ruokapolitiikka ja vieraina oppositiojohtajat Päivi Räsänen ja Paavo Arhinmäki. Vieraille tarjotaan helsinkiläistä viemärirottaa ja vastoin kasvatusperiaatteita, jaksossa myös leikitään ruoalla. Kapakkapöytien kanta-asiakkaina koomikot Tomi Walamies ja Eeva Vekki. Kotimainen ohjelma. (42')
su 30.4. 20.00 Kausi 1 - Jakso 4 - Ruokapoliittinen täysistunto
Kausi 1. Jakso 4/9. Ruokapoliittinen täysistunto. Hullujen keittiömestareiden älykäs ja älytön ruokashow: 15 vuotta maailman ruokakulttuureita kiertäneet Riku ja Tunna kutsuvat Suomen kiinnostavimmat ihmiset mielikuvitukselliseen illallispöytään ja pubivisaan verenmaku suussa. Teemana on ruokapolitiikka ja vieraina oppositiojohtajat Päivi Räsänen ja Paavo Arhinmäki. Vieraille tarjotaan helsinkiläistä viemärirottaa ja vastoin kasvatusperiaatteita, jaksossa myös leikitään ruoalla. Kapakkapöytien kanta-asiakkaina koomikot Tomi Walamies ja Eeva Vekki. Kotimainen ohjelma. (42')
ma 1.5. 23.00 Kausi 1 - Jakso 4 - Ruokapoliittinen täysistunto
Kausi 1. Jakso 4/9. Ruokapoliittinen täysistunto. Hullujen keittiömestareiden älykäs ja älytön ruokashow: 15 vuotta maailman ruokakulttuureita kiertäneet Riku ja Tunna kutsuvat Suomen kiinnostavimmat ihmiset mielikuvitukselliseen illallispöytään ja pubivisaan verenmaku suussa. Teemana on ruokapolitiikka ja vieraina oppositiojohtajat Päivi Räsänen ja Paavo Arhinmäki. Vieraille tarjotaan helsinkiläistä viemärirottaa ja vastoin kasvatusperiaatteita, jaksossa myös leikitään ruoalla. Kapakkapöytien kanta-asiakkaina koomikot Tomi Walamies ja Eeva Vekki. Kotimainen ohjelma. (42')
ke 3.5. 21.00 Kausi 1 - Jakso 5 - Övereimmät ruokakulttuurit
Kausi 1. Jakso 5/9. Övereimmät ruokakulttuurit. Hullujen keittiömestareiden älykäs ja älytön ruokashow: 15 vuotta maailman ruokakulttuureita kolunneet Riku ja Tunna kutsuvat Suomen kiinnostavimmat ihmiset yllättävään illallispöytään ja haudanvakavaan pubivisaan. Jakson teemana on maailman ruokakulttuuri ja vieraina kaikkiruokainen rock-legenda ja musakulkuri Sami Yaffa sekä savolais-srilankalainen makkaranystävä, toimittaja Susani Mahadura. Pöytään katetaan kaikkea valaasta city-kaniin. Kapakkapöytien vakiovieraina koomikot Tomi Walamies ja Eeva Vekki. Kotimainen ohjelma. (42')

Päivi Räsänen kyräilee Paavo Arhinmäelle: ”Oksentava Riku on kuin Paavo Sotšissa!”

Mad Cook Show’ssa keskustellaan keskiviikkona hallusinogeeneistä. Illan vieraat Päivä Räsänen ja Paavo Arhinmäki saavat aiheesta aikaan varsinaisen kyräilytuokion, kun kumpikin alkaa naljailla toisen poliittisten juttujen olevan varsin psykedeelisiä.

Rikulla ja Tunnalla on itsellään kokemusta sielun liaaniksi kutsutusta hallusinogeenistä.

”Sen juominen johtaa usein siihen, että suusta roikkuu yrjön liaani”, Tunna selostaa vieraille näytettävää videota.

”Sehän on niin kuin Paavo Sotšissa!” Räsänen kommentoi nähdessään oksentavan Rikun.

Arhinmäki ei jää kuittailussa toiseksi, ja kärkkäät näpäytykset ovat kuin vanhalla avioparilla konsanaan!

Mad Cook Show Nelosella ja Ruudussa keskiviikkoisin klo 21. Seuraavan viikon jakso tulee maksulliseen Ruutu-palveluun katsottavaksi perjantaisin. Seuraa ohjelmaa Facebookissa: @madventures.tv, Instagramissa: @madventuresofficial ja twiittaa: #madcook.

Päivi Räsänen saa syötäväksi inhokkiruokaansa: ”Näyttää jäätyneeltä oksennukselta”

Mad Cook Show’n vieraina nähdään keskiviikko-illan jaksossa poliitikot Päivi Räsänen ja Paavo Arhinmäki. Räsänen on kertonut inhokkiruokansa olevan peräisin kansakoulun ruokalasta. Juuri samoista aineksista on tehty ohjelman gourmet-annos, jonka vieras saa eteensä!

”Kyllä tästä lapsuus tulee mieleen. Tää on vähän jäätyneen oksennuksen näköistä”, Räsänen kuvailee inhokkiannosta.

Illan kruunaa stadilaisesta rotasta valmistettu hampurilainen, jonka Räsänen voi syödä itse tai tarjota Paavo Arhinmäelle. Kummalle juhla-ateria lankeaa?

Mad Cook Show Nelosella ja Ruudussa keskiviikkoisin klo 21. Seuraavan viikon jakso tulee maksulliseen Ruutu-palveluun katsottavaksi perjantaisin. Seuraa ohjelmaa Facebookissa: @madventures.tv, Instagramissa: @madventuresofficial ja twiittaa: #madcook.

Bull Mentula kyseenalaistaa seksin laihdutusvaikutukset: ”Tehdäänkö sitä yksin, kaksin, kolmin taikka isommalla porukalla?”

Kehonrakentaja ja valmentaja Jari ”Bull” Mentula innostuu pohtimaan seksin tehokkuutta laihdutuskeinona illan Mad Cook Show’ssa. Bull vierailee ruokashow’n jaksossa, jonka aiheena ovat muun muassa ihmeelliset dieetit ja trendit.

Riku Rantala ja Tunna Milonoff tiedustelevat mieheltä, onko seksi tehokas laihdutuskeino.

”Se riippuu, tehdäänkö sitä yksin, kaksin, kolmin taikka isommalla porukalla? Onko jaot tasan vai ollaanko alivoimalla? Jos ollaan esimerkiksi alivoimalla neljän kanssa, niin kyllähän siinä tekemistä on. Kun yhdessäkin on!” Bull täräyttää.

Bullin joukkuetoveri, Mad Cook Show’n vakiokasvo, koomikko Eeva Vekki yrittää vielä puolustaa seksiä hyvin kaloreita kuluttavana laihdutuskeinona. Liikunnan ammattilainen ei kuitenkaan lämpene teorialle.

”Älä nyt höpötä! Vaikka siihen kuinka paneutus, kauanko siihen ny menee! Jokainen mies tietää sen!”

Mad Cook Show Nelosella ja Ruudussa keskiviikkoisin klo 21. Seuraavan viikon jakso tulee maksulliseen Ruutu-palveluun katsottavaksi perjantaisin. Seuraa ohjelmaa Facebookissa: @madventures.tv, Instagramissa: @madventuresofficial ja twiittaa: #madcook.

Oman veren syöminen herättää ihastusta ja inhoa – Bull Mentulaa epäilyttää, Maria Veitola syö lautasen tyhjäksi

Mad Cook Show’n keskiviikon jaksossa Riku Rantala ja Tunna Milonoff tarjoilevat vierailleen verilättyjä, joiden punainen pääraaka-aine virtasi vielä ennen ohjelman nauhoituksia vieraissa itsessään.

Mad Cook Show’n vierailta, kehonrakentaja Jari ”Bull” Mentulalta ja mediapersoona Maria Veitolalta otettiin ennen kuvauksia näytepullollisen verran verta. Mad Cook Show’n hullun keittiömestarin, Jenni Tuomisen osaavissa käsissä veri päätyi illan pääruoaksi.

Bull Mentula saa mahdollisuuden valita, ketkä pääsevät maistamaan lettuja. Hän antaa letut ensin Veitolan ja Walamiehen syötäväksi – ja pohtii sen aikaa, maistaako itse omaa lettuaan.

”Maistuu jotenkin tutulta!” Veitola kommentoi.

Tunnaa kiinnostaa, voidaanko nyt puhua ihmissyönnistä.

”Itsensä syömisen termi on autofagia. Autofagian simppelein muoto on kaikille meille kovin tuttu: oman rään syöminen”, Riku täsmentää.

Myös ohjelman vakkarit eli koomikot Eeva Vekki ja Tomi Walamies käyvät rohkeasti heidän omasta verestään tehtyjen lättyjen kimppuun.

Lopulta myös Bull maistaa omaa illallistaan. Maria Veitola syö oman lautasensa tyhjäksi.

”Tää on hyvää!” Walamies kehuu.

Mad Cook Show Nelosella ja Ruudussa keskiviikkoisin klo 21. Seuraavan viikon jakso tulee maksulliseen Ruutu-palveluun katsottavaksi perjantaisin. Seuraa ohjelmaa Facebookissa: @madventures.tv, Instagramissa: @madventuresofficial ja twiittaa: #madcook.

Ei haju herkkuja pahenna! Näin kokkaat Mad Cook Show’ssa nähdyt vegemätöt!

Vapise, liha! Nyt laitetaan vegepötyä pöytään fermentoitujen papujen ja ranskalaisen juuston muodossa.

Jos et uskalla käyttää herkkuihin viime viikon keskiviikkona Mad Cook Show’ssa nähtyjä, hullun keittiömestarin, Jenni Tuomisen käyttämiä hajupommiraaka-aineita, näillä ohjeilla teet kuitenkin vaivattomasti hyvää sushia ja maukasta crème bruléeta.

Miltä fermentoitu papu tuoksuu? Se selviää tältä videolta!

Nattosushit

Sushiriisi

0,5 kg riisiä
2 dl riisiviinietikkaa
0,9 dl sokeria
1 rkl suolaa

Lisäksi

Nattoa
Noria
Wasabia
Soijaa
Inkivääriä
Seesaminsiemeniä
Perillanlehtiä
Limeä
Sitruunaa

Pese ja huuhtele riisi huolellisesti. Voit jättää riisin likoamaan hetkeksi huuhtelujen välillä veteen ja jatkaa huuhtelua sen jälkeen. Tämä nopeuttaa prosessia hieman. Älä kuitenkaan liota riisiä liikaa. Huuhteluveden tulisi olla melko kirkasta.

Kaada huuhdeltu riisi kannelliseen kattilaan ja lisää vettä sen verran, että riisit peittyvät + yksi cm riisin pintaa korkeammalle. Laita hellalle täydelle teholle ja anna veden kiehua noin 5 minuuttia. Nosta pois levyltä ja kääri kattilan kansi keittiöpyyhkeen sisään ja laita se tiiviisti kattilan päälle. Anna hautua noin 45 minuuttia lämpimässä paikassa (esim. hellalla). Tee maustekastike kiehauttamalla riisiviinietikka, sokeri sekä suola keskenään. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Kaada valmis riisi puu- tai muoviastiaan. Ota puulasta ja kaada maustekastike riisin päälle ja kääntele riisiä varovasti puulastan avulla. Varo rikkomasta tai litistämästä riisiä. Laita kostea pyyhe riisin päälle mikäli et käytä sitä välittömästi. Älä laita jääkaappiin, koska riisi kovettuu.

Nattomakisushi

Ota bambumatto ja asettele norimatto sen päälle. Painele sushiriisiä norin päälle kevyesti sormenpäillä siten, että reilu puolet matosta on riisin peitossa. Paina kevyt vako noin 1/3 osa kohdalle ja levitä siihen kevyesti wasabia. Nosta nattoa päälle ja ripottele riisin päälle paahdettuja seesaminsiemeniä. Rullaa pötköksi ja leikkaa terävällä veitsellä kuuteen annospalaan.

Nattoinarisushi

Ota valmiita inarisushitaskuja. Niitä myydään aasiakaupoissa pakasteena. Inari on friteerattua tofua ja se on hieman makeaa. Aseta taskun sivuille perillakasvin lehti. Täytä tasku puoliksi sushiriisillä ja laita päälle nattoa. Purista hieman tuoretta limeä päälle.

Nattodippi ja friteeratut lootuksenjuurisipsit

Sekoita natto, loraus soijakastiketta ja hieman sitruunamehua keskenään. Raasta joukkoon inkivääriä.

Kuori lootuksenjuuri ja viipaloi se mandoliinilla tai veitsellä mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Liota jäävedessä hetki ja kuivaa paperilla. Kuumenna friteeraus öljy 190-asteiseksi. Friteeraa lootuksenjuuret öljyssä kunnes kullanruskeita. Nosta talouspaperin päälle ja ripottele päälle sormisuolaa ja pirskottele sitruunaa. Tarjoile dipin kanssa. Voit halutessasi friteerata hieman purjon valkoista osaa dipin päälle.

Uunijuusto

1 Époisses de Bourgogne -juustoa
1 pkt filotaikinaa
100 g voita
timjamia

3 dl punaviintä
1 dl sokeria

Ota Époisses pois paketista. Sulata filotaikina. Sulata voi ja ripottele joukkoon timjaminlehtiä. Levitä kolme kerrosta filotaikinaa lomittain päällekkäin ja voitele jokainen väli voilla. Nosta juusto keskelle ja nostele taikinan sivut ruusukkeeksi juuston päälle. Voitele paketti munalla ja laita foliosta tehty panta ruusukkeen juureen, jotta se ei avaudu uunissa. Paista 200 asteessa noin 10–15 minuuttia, kun pinta on saanut kauniin värin ja taikina on rapeaa. Varo ylipaistamasta, koska juusto saattaa sulaa ja valua pois. Voit toki kasata koko paketin oikean kokoisen vuoan päälle, jolloin pienoinen valuminen ei haittaa, mutta jos haluat tarjota juuston esim. salaattipediltä, toimii se paremmin ilman vuokaa.

Kuumenna punaviini sekä sokeri kattilassa. Redusoi, kunnes kastike on muuttunut siirappimaiseksi.

Nosta valmis juusto tarjoiluastialle. Kaada päälle punaviinisiirappia ohuena norona. Tämän lisukkeeksi sopii mainiosti esimerkiksi vihersalaattia vadelma-vinaigrette kastikkeella.

Durian crème brulée, 4–6 henkilölle

2 dl duriania

4 dl kermaa

1 dl maitoa

1 vaniljatanko

5 munankeltuaista

50 g sokeria

Erottele keltuaiset ja vatkaa ne vaahdoksi sokerin kanssa keskisuuressa kulhossa.

Avaa durian keskeltä kahtia. Ota pehmeä sisus talteen (itse sain noin 2 dl) ja poista joukosta siemenet. Blendaa durian ja puolet kermasta tasaiseksi massaksi. Lisää loput kermasta, maito sekä vaniljatanko massan joukkoon ja kuumenna kiehuvaksi.

Kaada kerma-maitoseos keltuaisvaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen vispilällä.

Kaada massa voideltuihin crème brulée -vuokiin. Nosta vuoat isompaan uunivuokaan ja kaada sinne kuumaa vettä niin, että sitä on ainakin puoleen väliin astioita. Laita kelmu koko komeuden päälle.

Paista 160-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Nosta pois vuoasta ja anna jäähtyä. Säilö jääkaapissa. Ennen tarjoilua ripottele päälle ruokosokeria ja karamellisoi pinta tohottimella rapeaksi. Tarjoile.

Mad Cook Show Nelosella ja Ruudussa keskiviikkoisin klo 21. Seuraavan viikon jakso tulee maksulliseen Ruutu-palveluun katsottavaksi perjantaisin. Seuraa ohjelmaa Facebookissa: @madventures.tv, Instagramissa: @madventuresofficial ja twiittaa: #madcook.