Junior MasterChef Suomi

Junior MasterChef Suomi

Huikean taitavat junnukokit kisaavat taas Suomen Junior MasterChef -tittelistä! Tuomareina Tomi Björck, Henri Alén ja Sara La Fountain. Kotimainen ruokareality.

MasterChef Suomi on täällä taas! Syksyllä keittiöiden supertähteydestä kisaavat lapset – Tuomaristossa huippukokit Sara La Fountain, Tomi Björck ja Henri Alén

Maailman suosituimman ruokaohjelman kotimainen versio MasterChef Suomi tekee paluun, kun tänä syksynä Nelosella nähdään lasten jännittävä kokkikilpailu Junior MasterChef Suomi.

Kutkuttavan viihdyttävää realityä sekä vedet kielelle herauttavaa kokkausta nerokkaasti yhdistelevässä ohjelmassa nähdään uudistunut huippukokkien nimekäs tuomaristo, johon kuuluvat ruoka-alalla erittäin ansioituneet Tomi BjörckSara La Fountain sekä Henri Alén.

"Meillä tulee varmasti olemaan hauskaa, mutta kipinöintiäkin on luvassa, koska kaikki tuomarit omaavat vahvan persoonan. Junior MasterChefissa aion ottaa kaiken ilon irti hommasta. Nuoret ovat häikäisevän kovia keittiössä, ja jos siinä samalla pystyn sytyttämään katsojissa pienen innon ruokaa kohtaan, olen iloinen" , Henri Alen sanoo.

"Olen ollut alusta lähtien mukana ihan jokaisessa MasterCheffissä Suomessa, joten on mahtavaa, että sain asiat Australiassa järjestettyä ja pääsen jälleen mukaan. Pieni tauko on varmasti tuonut lisää kipinää yhdelle Suomen parhaista ruoka ohjelmista. Ja mä olen aivan liekeissä", Tomi Björck hehkuttaa.

Kilpailijahaku oli kevään aikana auki samaan aikaan sekä Junior MasterChefiin että aikuisten MasterChefiin. Tänä syksynä jännitetäänkin ensin lasten kokkitaistoa Junior MasterChefin parissa. Aikuisten amatöörikokkien MasterChef Suomi nähdään kanavillamme myöhemmin.

"Niin hienoa päästä mukaan! Olen todella innoissani tulevista kuvauksista. Tästä kaudesta tulee varmasti super", Sara iloitsee.

MasterChef on maailman suurin ruokaohjelma ja amatöörikokkikilpailu, jota on tuotettu maailmanlaajuistesti jo 58 eri maassa. Suomessa MasterChef on esitetty edellisen kerrran alkuvuodesta 2014 ja Junior MasterChef syksyllä 2013. 

Jotain ohjelman maailmanlaajuisesta ja kestävästä suosiosta kertoo ainakin se, että Yhdysvalloissa on käynnissä jo ohjelman kahdeksas tuotantokausi, ja siellä ohjelma on parhaimmillaan tavoittanut yli 45 miljoonaa katsojaa. Australiassa MasterChef on puolestaan saavuttanut aseman maan kaikkien aikojen katsotuimpana ohjelmasarjana, josta tuotetaan parhaillaan yhdeksättä tuotantokautta. 

  • Junior MasterChef Suomi alkaa Nelosella syyskuussa.
  • Aikuisten MasterChef Suomi nähdään kanavillamme myöhemmin.

 

Tomi Björck

Perheensä kanssa Australiassa nykyisin asuva Tomi Björck on palkittu kokki, keittiömestari ja ravintoloitsija. Hän on tullut tutuksi televisiokatsojille aikaisemmilta MasterChef Suomi -kausilta, sillä hän on toiminut tuomarina sarjan alusta asti.  Tomin ensimmäinen oma ravintola Farang avasi ovensa 2009. Nykyisin hänellä on ravintoloita Suomessa, Ruotsissa ja Australiassa.

"Mulla on edelleen MasterChef-kilpailijoita duunissa Suomen ravintoloissani. Olen kouluttanut, treenannut ja sparrannut satoja kokkea ympäri maailmaa menestykseen, ja nyt on aika löytää Suomeen uudet MasterChef ja Junior MasterChef".

Sara La Fountain

Sara La Fountain on mm.  tv-kokki, -juontaja ja ruokakirjailija. Hän on opiskellut New Yorkissa Culinary Institute of Americassa (CIA).  Sara on ruoka-alan monitoimija, joka on tullut monelle tutuksi televisiosta erilaisista ruokaan, matkailuun ja muotiin liittyvistä ohjelmista.  Sara on julkaissut neljä ruokakirjaa ja hänen ohjelmiaan on esitetty yli 107 maassa.

"Haluan tuoda tuomarina kisaan iloa ja hyvää energiaa sekä tukea, opastaa ja neuvoa kilpailijoita eri tilanteissa. Osaan kyllä olla napakkakin ja sanoa suoraan, kun on jotain parannettavaa".

Henri Alén

Henri Alén on tunnettu kokki, keittiömestari ja ravintoloitsija. Hän on esiintynyt lukuisissa televisio-ohjelmissa ja toiminut myös tuomarina MasterChef VIP:ssä. Henrillä on Helsingissä viisi ravintolaa, joista vuonna 2010 avattu Muru valittiin vuoden ravintolaksi 2012.

"Tuomarina haluan olla kilpailijoiden tukena vaikeissa tilanteissa, ja ohjata heitä huippusuoritukseen. Tuomaroinnissa mennään silti aina yksi asia edellä. Maku, maku ja maku. Heikkouteni tuomarina on äärimmäisen huono kyky ottaa vastaan selityksiä tai pulinoita. Veitsi puhukoon kokin puolesta."