Hyvät ja huonot uutiset

Hyvät ja huonot uutiset

Legendaarinen Hyvät ja huonot uutiset starttaa keväällä 2017! Hervotonta paneelijoukkoa luotsaa Kari Ketonen ja uutisia ruotivat vanhat tutut Niina Lahtinen, Mikko Kuustonen ja Paula Noronen sekä uudet kasvot Juha Vuorinen ja André Wickström. Lisäksi jokaisessa jaksossa vierailee ajankohtainen yllätyspanelisti.

Virtuaalipornoa saatavilla nyt myös hajun kanssa! Ovatko nämä uutiset hyviä vai huonoja - äänestä!

Maailman ensimmäinen viikkausrobotti markkinoille

Japanilainen yritys on tuo kevään 2017 mittaan markkinoille Laundroid-nimellä kulkevan viikkausrobotin. Robottia on tuotekehitetty vuosikymmenen ajan ja nyt se on vihdoin valmis markkinoille. Laundroid-robotti viikkaa pyykit ja lajittelee ne vaatetyypin mukaan pinoihin. Yhden vaatekappaleen viikkaukseen tältä jääkaapin kokoiselta robotilta menee 5-12 minuuttia.

http://www.telegraph.co.uk/technology/2016/11/21/panasonic-invests-60m-w...

Australiassa metsästetään hämähäkkejä lypsettäviksi

Australialainen eläintarha on pyytänyt paikallista yhteisöä avukseen keräämään myrkyllisiä Sydneyn suppilohämähäkkejä (Atrax Robustus) ja tuomaan niitä myrkyn lypsentään. Myrkystä tehdään vasta-ainetta suppilohämähäkin puremaan, mikä voi olla hoitamattomana jopa tappava. Lähiaikojen kuumuusaallot ovat lisänneet hämähäkkien aktiivisuutta ja viime vuonna saadut hämähäkkiluovutukset eivät ole olleet riittäviä vasta-aineen tuottamiseen.

http://www.huffingtonpost.com/entry/australian-reptile-park-spiders_us_5...

Jo puolivuotias osaa erottaa sankarin

Japanilaisen tutkimusryhmän teettämässä tutkimuksessa puolivuotiaille vauvoille näytettiin animaatio, jossa esiintyi ympyränmallisia kiusaajia ja kiusattuja, sekä neliönmallisia sivustakatsojia ja “sankareita”, jotka auttoivat kiusattua. Animaation jälkeen vauvat laitettiin valitsemaan sivustakatsoja-neliö tai sankari-neliö. Ylivoimainen enemmistö valitsi sankari-neliön.

http://www.tekniikkatalous.fi/tiede/tutkimus-jo-puolivuotias-vauva-osaa-...

Avaruudesta tulevien radioaaltojen alkuperä selvisi


Tieteilijät ovat vihdoin selvittäneet jo vuosikymmenen verran heitä askarruttaneiden, avaruudesta tulevien radioaaltojen lähteen. Vain millisekunteja kestävät radioaallot tulevat 2,5 miljardin valovuoden päässä sijaitsevasta pienestä galaksista. Lähteen selviämisestä huolimatta tieteilijät eivät vielä tiedä mikä radioaallot aiheuttaa.

https://www.sciencenews.org/article/gotcha-fast-radio-bursts-home-nabbed...

Suunnittelu pilaa kaiken hauskan

Amerikkalaisen tutkimuksen mukaan ihmiset nauttivat enemmän vapaa-ajastaan, mikäli tapahtumia ei ole aikataulutettu liian tarkkaan etukäteen. Tutkittavat pitivät aikataulutettuja tapahtumia enemmän velvollisuuksina kuin hetken mielijohteesta syntyviä tilanteita.  Mikäli tilanne ei ole sovittu etukäteen tai aikataulu on väljä, koehenkilö nautti tilanteesta paljon enemmän.

https://phys.org/news/2016-12-leisure-fun.html

Miekkavalaiden äiti-tytär-konflikti syynä vaihdevuosiin

Kaikista maailman eläinlajeista vain ihmisten, miekkavalaiden ja pallopäävalaiden on todettu elävän sen jälkeen, kun ne eivät voi enää lisääntyä. Vaihdevuosia esiintyy vain näillä lajeilla ja aikaisempien tutkimusten mukaan niiden syynä on ollut pelkästään se, että isoäitejä tarvitaan apuna lastenlasten hoidossa. Uudet tutkimukset ovat osoittaneet, että vanhempien valaiden jälkeläiset pärjäävät heikommin kuin nuorempien synnyttämä jälkikasvu. Siksi valasvanhusten geenit säilyvät todennäköisemmin elossa, jos isoäidit osallistuvat jälkikasvun hoitoon eivätkä synnytä omia poikasia. 

http://www.huffingtonpost.com/entry/whale-study-menopause_us_5886668fe4b...

Tomaatteihin aiotaan palauttaa maku

Amerikkalainen tutkijaryhmä on päättänyt yrittää risteyttämällä saada maun takaisin tomaatteihin. Tutkija Harry J. Kleen ja hänen kollegoidensa mukaan nykyajan tomaattien makukemikaalit ovat vajavaisia ja siksi ne maistuvat valjulta. Tutkimalla erilaisia tomaatteja, niiden koostumusta ja geenejä, ovat tutkijat onnistuneet löytämään keinon jalostaa luonnollisesti autenttisen makuisia sekä isokokoisia ja kuljetuksen kestäviä tomaatteja.

https://www.nytimes.com/2017/01/27/science/better-tasting-tomatoes-genes...

Naruhyrrä mullistaa laboratoriopalvelut

Stanfordin yliopiston tieteilijä Manu Prakash on onnistunut kehittämään paperisen sentrifugin. Sentrifugi on linko, mitä käytetään esimerkiksi laboratorioissa veren osien erotteluun. Normaali laboratorioissa käytettävä sentrifugi voi maksaa jopa tuhansia dollareja ja vaatii sähköä toimiakseen. Prakashin luomaan käsin käytettävään paperiseen sentrifugiin tarvitaan paperia, narua, sekä muovia ja sen valmistamisen kustannukset ovat alle dollarin.

https://www.wired.com/2017/01/paperfuge-20-cent-device-transform-health-...

Kiroilu on merkki rehellisyydestä

Kansainvälinen tutkimusryhmän raportista käy ilmi, että todennäköisemmin enemmän kiroilevat ihmiset ovat rehellisempiä. Tutkimusryhmä käytti apunaan useita erilaisia tutkimusmenetelmiä selvittääkseen kiroilun ja rehellisyyden yhteyttä. Esimerkiksi useissa tilanteissa saatetaan ajatella, että paljon kiroileva henkilö ilmaisee todellisia tunteitaan ja on siten rehellinen. 

https://phys.org/news/2017-01-links-honesty.html

Kotikäyttöinen sinilevätesti tulossa kuluttajamarkkinoille

Kuluttajakäyttöön kehitetty sinilevätesti tulee todennäköisesti markkinoille vielä tämän vuoden aikana. Pikatesti auttaa kuluttajia varmistamaan veden puhtauden. Testin käyttäminen on helppoa - luottokortin kokoiseen laitteeseen tiputetaan muutama tippa vettä ja näyttö ilmoittaa 15 minuutin sisällä tuloksen. 

http://www.talouselama.fi/uutiset/uiminen-helpottuu-mokkilaisille-tuloss...

IIAF kieltää urheilijoilta maan vaihtamisen

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF kieltää toistaiseksi urheilijoilta mahdollisuuden vaihtaa edustamaansa maata. Tähän mennessä urheilijoiden on ollut mahdollista vaihtaa kansallisuutta ja sen jälkeen hakea uuden maan edustusoikeutta. Tämä on johtanut siihen, että urheilijat ovat edustaneet eniten tarjoavaa maata kotimaansa sijaan.

http://yle.fi/urheilu/3-9445506

 

Valeuutisia vastaan on keksitty psykologinen rokotus

Uusi tutkimus on löytänyt mahdollisen keinon saada ihmisiä löytämään oikea tieto valeuutisten seasta. Hyödyntämällä samantyylistä tekniikkaa kuin vasta-ainerokotukset hyödyntävät käyttäessään myrkkyä osana rokotusta, tieteilijät sekoittivat tutkimuksessaan valeuutisia faktoihin ja näin onnistuivat saamaan testiryhmän erottamaan faktat valeuutisista.

https://www.sciencedaily.com/releases/2017/01/170122213557.htm

Tutkijat tulostivat ihoa 3-D-printterillä

Espanjalainen yliopisto on onnistunut luomaan prototyypin 3D-bioprintteristä, joka kykenee tulostamaan toimivaa ihmisihoa. Printterin tulostamassa ihossa on sama rakenne kuin ihmisihossa ja sen tulostamiseen käytetään tarkoitukseen kehitettyjä biomusteita. Tulostettua ihoa voidaan käyttää kosmetiikan tai lääkkeiden testaamiseen tai ihosiirteenä esimerkiksi pahoin palaneen ihon tilalle. 

https://www.sciencedaily.com/releases/2017/01/170123090630.htm

Huonot lahjat eivät ole vahinko

Uuden tutkimuksen mukaan huonojen lahjojen ostajat eivät teekään hutiostoksia vahingossa vaan joskus lahja on tarkoituksella epäsopiva. Tutkimuksesta selviää että huonojen lahjojen antamisen syyt voidaan jakaa viiteen kategoriaan, joihin kuuluvat muun muassa pyrkimys hyötyä itse annettavasta lahjasta tai yritys loukata lahjansaajaa. Lisäksi ei-mieluisia lahjoja hankitaan esimerkiksi silloin kun lahjan antaminen on velvollisuus. 

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/12/161201112542.htm

Australialaiskauppa vähentää itsepalvelukassoja varastelun vuoksi

Päätös on mahdollisesti seurausta Australialaisesta tutkimuksesta, jossa todettiin että jopa kolmasosa asiakkaista saattaa näpistää itsepalvelukassojen mahdollistamana. Epärehelliset asiakkaat ovat käyttäneet erilaisia keinoja huijata ostosten tekemisessä. Yksi näistä oli hedelmien ja vihannesten punnitseminen toisella, halvemmalla nimikkeellä. Silti, varastelusta huolimatta, itsepalvelukassat ovat tuoneet kaupoille merkittäviä säästöjä. 

http://www.bbc.com/news/world-australia-38919678

Maiskutuksen aiheuttamaan raivoon on selitys

Brittitutkijoiden mukaan muiden ihmisten äänistä, kuten maiskutuksesta ja juomisesta, ärsyyntymisen takana onkin oireyhtymä nimeltään misofonia. Oireyhtymästä kärsivät reagoivat muihin ääniin normaalisti, mutta ärsykeäänet aiheuttavat ylimitoitetun reaktion 

etuaivokuoressa. Maiskutukselle altistuneet misofoonikot eivät ainoastaan ärsyynny kyseisistä äänistä, vaan kokevat vaikeasti hillittävää raivoa. 

http://www.hs.fi/tiede/art-2000005079900.html

Mikrobiologit onnistuivat tappamaan noroviruksen salaatista


Amerikkalaiset mikrobiologit ovat onnistuneet tappamaan noroviruksen salaatista puhaltamalla ionisoitua kaasua sen päälle. Ionisoitu kaasu on kylmää, minkä ansiosta se ei tuhoa vihannesta, vaan pelkän viruksen. Uudesta keksinnöstä toivotaan olevan apua esimerkiksi ravintoloiden ja kauppojen vihannesten steriloinnille.
https://www.sciencenews.org/article/cold-plasma-puts-chill-norovirus?tgt=nr

USA:n puolustusvoimat haluavat luontoystävällisiä luodinhylsyjä

Yhdysvaltojen puolustusministeriö kutsuu yrityksiä kehittämään biohajoavia luoteja. Nykyiset luodit sisältävät lyijyä, joka saastuttaa maaperää, pohjavettä ja on terveysriski eläimille. Uusissa biohajoavissa luodeissa tulisi olla myös siemeniä, joista syntyvät kasvit puhdistavat maaperää ja ovat eläimille vaarattomia.

http://www.huffingtonpost.com/entry/biodegradable-bullets_us_58740b0de4b...

Oscar-palkinnon voittamisen syyt selittyvät psykologialla

Amerikkalaisen tutkimuksen mukaan luova suoritus arvostellaan korkeammalle, mikäli arvostelija ja esittäjä kuuluvat samaan sosiaaliseen ryhmään. Tutkimuksessa perehdyttiin amerikkalaisten Oscar- ja brittiläisten BAFTA –kilpailuiden parhaiden näyttelijöiden palkintoihin viimeisiltä vuosikymmeniltä ja tutkimuksessa todettiin, että esimerkiksi Oscar-palkinnoista lähes neljä viidestä meni amerikkalaisille näyttelijöille.

https://www.uq.edu.au/news/article/2017/02/psychology-explains-how-win-o...

Kyyhkyt oppivat erottamaan sanat siansaksasta

Kansainvälisen tutkimuksen mukaan kyyhkyt voivat erottaa kirjainsekoitukset oikeista sanoista. Tutkimuksessa kalliokyyhkyille esitettiin nelikirjaimisia sanoja ja kirjainsekoituksia, jotka eivät tarkoittaneet mitään. Kokeessa kyyhkyillä todettiin olevan kielellisiä kykyjä – aikaisemmin näitä taitoja on todettu olevan vain kädellisillä lajeilla.

http://www.sci-news.com/biology/pigeons-recognize-words-04201.html

Hyvät ja huonot uutiset palaa uusin huippujaksoin – ilmottaudu mukaan studioyleisöön!

Legendaarinen Hyvät ja huonot uutiset starttaa keväällä 2017!  Hervotonta paneelijoukkoa luotsaa Kari Ketonen ja uutisia ruotivat vanhat tutut Niina Lahtinen, Mikko Kuustonen ja Paula Noronen sekä uudet kasvot Juha Vuorinen ja André Wickström. Lisäksi jokaisessa jaksossa vierailee ajankohtainen yllätyspanelisti.

Kerää hauska porukka kasaan ja ilmoittaudu yleisöksi Hyvät ja huonot uutiset -ohjelman nauhoituksiin laittamalla postia sähköpostiosoitteeseen: HHuutiset@yellowfilm.fi

Muista lisätä sähköpostiin nämä tiedot:

  • Ryhmän koko
  • Yhteyshenkilön nimi, sähköposti ja puhelinnumero
  • Kuvausten päivä- ja aikatoive

Laitamme vahvistuksen sähköpostitse ilmottautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiseen kannattaa laittaa useampi vaihtoehto, sillä yleisöpaikat menevät todella nopeasti. Nauhoituksiin osallistuvien tulee olla 18 vuotta täyttäneitä.

Kuvauspäivät ja –ajat:

MA 27.2. aamupäivä klo: 11.00
MA 27.2. iltapäivä klo: 16.30

TI 28.2. aamupäivä: 11.00
TI 28.2. iltapäivä: 16.00

MA 27.3. aamupäivä ( tarkka aika tarkentuu myöhemmin)
MA 27.3. iltapäivä (tarkka aika tarkentuu myöhemmin)

TI 28.3. aamupäivä (tarkka aika tarkentuu myöhemmin)
TI 28.3. iltapäivä (tarkka aika tarkentuu myöhemmin)

MA 10.4. aamupäivä (tarkka aika tarkentuu myöhemmin)
MA 10.4. iltapäivä (tarkka aika tarkentuu myöhemmin)

TI 11.4. aamupäivä (tarkka aika tarkentuu myöhemmin)
TI 11.4. iltapäivä (tarkka aika tarkentuu myöhemmin)
 

Hyvät ja huonot uutiset kuvataan Helsingin Pasilassa. Nauhoitusten kesto on n. 2,5-3 tuntia, ja nauhoituksiin on tultava noin 20 min aiemmin. Lähetämme yhteyshenkilöille vahvistuksen, tarkemman ohjeistuksen ja nauhoituksen tiedot sähköpostitse. 
Ilmottautumiset ja lisätiedot: HHuutiset@yellowfilm.fi

Löydät meidät myös täältä:
www.nelonen.fi/hyvätjahuonotuutiset
Facebook: Hyvät ja huonot uutiset
Instagram: @hhuutiset
Twitter: @hhuutiset

Hyvät ja huonot uutiset tekee odotetun paluun! - Tässä on uudistunut paneeli

Kaikkien paneeliohjelmien isoveli, viimeksi keväällä 2015 tv:ssä nähty Hyvät ja huonot uutiset tekee paluun Neloselle. Ohjelman rakastettu paneeli on kokenut kahdeksannelle tuotantokaudelle astuessa pienen muodonmuutoksen, mutta meininki säilyy entisellään. 

Ohjelman uutena kapteenina ja erotuomarina puheenvuoroja jakaa näyttelijä Kari Ketonen
Paneeli koostuu vaihtuvista vakiojäsenistä, lisäksi mukana on vieraileva panelisti.

Hyvien ja huonojen uutisten vakiojäseniin kuuluvat Ketosen lisäksi HHU-konkari ja muusikko Mikko Kuustonen, näyttelijä Niina Lahtinen, kirjailija ja käsikirjoittaja Paula Noronen, stand-up-koomikko ja käsikirjoittaja André Wickström sekä kaunokirjallisuuden karvakuono, kirjailija Juha Vuorinen.

Ohjelmassa saadaan lopullinen sinetti sille, miten ajankohtaisiin asioihin tulisi suhtautua, kun panelistit pähkäilevät onko kyseessä hyvä vai huono uutinen. Pisteitä puolestaan saa, jos onnistuu olemaan kansan pulssilla ja arvioimaan, mitä mieltä aiheesta äänestäneet katsojat ovat.

Tämä on hyvä uutinen!

Hyvät ja huonot uutiset alkaa Nelosella maanantaina 20.3. klo 21.

 

Kari Ketonen
Kari Ketonen on suomalaisen komedian Jere Karalahti. Pelätty ja tunnettu luottopakki, tavaramerkkinään vihainen siniviivalaukaus. Mitä ikinä se tässä kontekstissa tarkoittaakaan. Sekä Ketosen että Karalahden uraa leimaavat erilaiset skandaalit sekä jatkuva epätietoisuus siitä, jatkuuko ura vai loppuiko se vihdoin. Nyt Ketonen on jälleen kerran nostettu naftaliinista herättämään henkiin jo kertaalleen kuopattua formaattia. Saas nähdä kuinka käy.

 

André Wickström 
André on stand-up koomikko ja näyttelijä.
André on tunnettu TV-ohjelmista kuten W-tyyli, Yleleaks ja SNL.
André on kirjoittanut yhden kirjan ja tehnyt kaksi lasta. Ja siinä järjestyksessä.
André on iloinen ja sosiaalinen.
André ei pakota muita tekemään mitä hän ei itse halua tehdä.

 

Juha Vuorinen 
Kirjailija Juha Vuorinen on louskuttanut leukojaan radiossa jo 33 vuoden ajan, lehtikolumneja on tullut tasaisena naputuksena yli neljännesvuosisadan ja tänä vuonna kilkahtaa kahden miljoonan suomenkielisen myydyn kirjan raja rikki. Nyt karkeakirjallisuuden höyläämättömän ajopuu solahtaa television kanavavirtaan. Onko se hyvä vai huono uutinen?

 

 

Paula Noronen
Paula Noronen on entinen Radiomafian Korson Räkkärimarketin Tarja Kulho, joka ei koskaan voittanut Järvenpäässä järjestettävää Miss Makkara -kilpailua. Tätä traumaansa hän hoitaa osallistumalla maanisesti television komediapaneeliohjelmiin sekä kirjoittamalla Supermarsu-, Tagli ja Telle- sekä Yökoulu-lastenkirjasarjoja. Noronen vihaa vuohenjuustoa ja liian pehmeää toffeeta. 

 

 

Mikko Kuustonen 
Mikko Kuustonen on vanhin elossa oleva  HHU-panelisti. Tutkijoiden mukaan vaihtolämpöinen Kuustonen selviää raskaiden paneelikausien yli pysyttelemällä lähellä lajitovereitaan. Kuustosen tunnistaa paritteluäänestä joka muistuttaa naurua.

 

 

Niina Lahtinen
Niina Lahtinen on riihimäkeläinen einesäiti, joka kaivetaan ruutuun, kun tarvitaan kovaa ääntä peittämään nollasisältö. Niinan lempisana on "Minääää…" Kevään suunnitelmissa Niinalla on puutarhanlaittelua ja lobotomia.

 

Hyvät ja huonot uutiset palaa Neloselle! Uusi juontaja Kari Ketonen tietää jo, mitä on luvassa – ”Itsekritiikki kateissa!”

Visailuohjelma Hyvät ja huonot uutiset palaa ruutuun maanantaina 20. maaliskuuta Nelosella! Hulvatonta panelistijoukkoa vetää juontaja Kari Ketonen. Hyviä ja huonoja uutisia ratkovat Mikko Kuustonen, Niina Lahtinen, Paula Noronen, Andre Wickström ja Juha Vuorinen.
”Kaudesta tulee pitkä ja raskas ja vain vahvimmat meistä tulevat selviämään siitä kunnialla loppuun asti,” Kari Ketonen ennustaa.
Ketonen on tiukasti kiinni kansan pulssilla. Hän muistaa terävästi sekä hiljattain kuulemansa hyvän ja huonon uutisen.
”Mä tämmöisen uutisen kuulin tai luin kalenterista, että kevääseen on enää neljä kuukautta. Tästä se lähtee.”
Entä se huono?
”Se, että ennen sitä kevättä on talvea koko se neljä kuukautta.”
Uusi poppoo on jo kerran kokeillut, miten jutut osuvat yksiin.
” Meillä ei ollut yleisöä paikalla, että sikäli sordiino oli aika poissa ja itsekritiikki kateissa ja itsesensuuri myös. Saa nähdä, tuleeko juttu olemaan yhtä all over the place, kun päästään studioyleisön kanssa kuvaamaan. Toivottavasti tulee hauskaa, me yritetään, ihan totta, nauratte edes kohteliaisuudesta!”
Hyvät ja huonot uutiset Nelosella maanantaisin 30. maaliskuuta alkaen. Seuraa ohjelmaa Facebookissa @hyvatjahuonotuutiset ja keskustele ohjelmasta Twitterissä #HHU.

"Tämä oli sitten tässä" – Henkka heittää haikeat hyvästit Hyville ja huonoille uutisille

Jämäkkä, viisas ja kansan rakastama Hyvät ja huonot uutiset -luotsi Henkka Hyppönen on päättänyt jättää ohjelman 89 jakson jälkeen. Kauden viimeisessä lähetyksessä mies pitää pienen puheen ja kiittää ohjelman katsojia sekä työkavereitaan kuluneista vuosista.

"Vaikein ja haikein mielin lopetetaan. Oli upeaa työskennellä teidän kaikkien kanssa. Ootte mahtavia ihmisiä", Henkka sanoo kollegoilleen.

Katso Henkan jäähyväispuhe!