Hansin grillikesä

Hansin grillikesä

Hans Välimäki ja Meri-Tuuli Lindström kestittävät vieraitaan tuoreilla grilliresepteillä. Ruokateemat liikkuvat moderneissa kansainvälisissä mauissa ja keveissä grilliuutuuksissa, kaikkien saatavilla olevien raaka-aineiden puitteissa. Merellisissä tunnelmissa kuvatun ohjelman vieraat, Sami Hedbergistä Edis Tatliin ja Sini Sabotagesta Palefaceen tuovat oman mausteensa ruuanlaittoon. Kotimainen ruokaohjelma.

Miehet pois grillin äärestä, täältä tulee Meri-Tuuli Lindström: "Te ette tiedä, mitä te teette!"

Hansin grillikesän viimeisessä jaksossa vierailee Grillimaistereita kaksin kappalein ja ruokateemana on Saksa. Meri-Tuuli Lindström laittaa Viivi Laube-Pohdon kanssa muun muassa possun sisäfilettä ja makkaratäytteisiä brödchen-leipäsiä.

Ruoanlaiton lomassa Meri-Tuuli ja Viivi pohtivat, miksi naiset grillaavat vähemmän kuin miehet.

"Kyllä sen huomaa, että jos on vähän isompi porukka, niin miehet valtaa grillin. Hei, pois tieltä! Te ette tiedä, mitä te teette! Täältä mä tulen!" Meri-Tuuli nauraa.

Hansin grillikesä torstaina 30.7. kello 21 Nelosella.

Koomikoiden kuuma grillikesä – syöttävät toisiaan kokkauksen lomassa!

Hansin grillikesä -ohjelmassa vierailevat koomikot Niko Kivelä ja Sami Hedberg saavat Meri-Tuulilta toimeksiannon: päivän ruokateemana on lastenjuhlat, ja miesten täytyy askarrella hauska fakiirin piikkimatto vihanneksista.

Kivelä ja Hedberg lyövät tietysti homman leikiksi – yritä katsoa tämä video nauramatta!

Hansin grillikesä torstaisin kello 20 Nelosella.

Raa'an sipulin kitkerä maku katoaa Hans Välimäen näppärällä niksillä – katso!

Sipuli on keittiön moniottelija, jota löytyy reseptistä kuin reseptistä. Hans Välimäen grillauskaveri Juha Veijonen tiedusteleekin, miksi näin on.

"Sipuli antaa makeutta ja myöskin happamuutta", Hans selittää ja kertoo, ettei kuitenkaan pidä raa'an sipulin mausta.

Pistävän maun saa kuitenkin pois nopealla niksillä. Katso Hansin vinkki!

Hansin grillikesä torstaisin kello 20 Nelosella.

Rento ruoanlaittaja Eero Ritala improvisoi kokkaillessaan: "Sit mennään mettään välillä, jos mennään"

Hansin grillikesä -ohjelmassa vierailevat näyttelijät Eero Ritala ja Juha Veijonen oppivat kesäisessä Uunisaaressa paljon uutta grillaamisesta. Päivän ruokateemana on kana.

"Oli niin hyvää oppia kyllä. Grillaamisen monipuolisuus tuli tässä esiin", Veijonen hehkuttaa.

Molemmat ovat kokeneita grillaajia. Juhan kesäiseen kokkailuun kuuluvat perinteiset grillimakkarat ja pihvit, Eero on grillin äärellä kokeilevampi. Hän ei ruokaa laittaessaan turhia mittaile tai pingota, vaan tykkää päästää luovuutensa valloilleen:

"Sit mennään mettään välillä, jos mennään. Se on ihan hauskaa kokeilla kaikkea", Nelosen Vino Show'ssa improvisoiva Ritala kuvailee kepeää kokkausfilosofiaansa.

Hansin grillikesä torstaina 9. heinäkuuta kello 20 Nelosella!

Kamppailu-urheilijat Edis Tatli ja Makwan Amirkhani grillaavat Hansin ja Meri-Tuulin kanssa: "Ruoka on ilon lähde!"

Hansin grillikesä -ohjelman seuraavassa jaksossa vierailee kaksi huippu-urheilijaa, nyrkkeilijä Edis Tatli ja vapaaottelija Marwan Amirkhani. Vaikka molemmat miehet viettävät kurinalaista urheilijan elämää, he ovat innoissaan kokkailusta eivätkä stressaa liikoja ruoasta.

"Mulle se on semmonen ilon lähde. Mä tuun tosi positiiviseksi, kun mä saan hyvää ruokaa", Amirkhani kertoo.

Tatli on samoilla linjoilla. Mies muuttuukin kiukkuiseksi ennen ottelua:

"Se on sit aika paha, kun ruokaa ei saa viimeiset pari viikkoo. Sit alkaa olla hermot aika kireellä."

Vielä miehet saavat syödä, mitä haluavat, ja tällä kertaa Uunisaaressa kokkaillaan turkkilaisia herkkuja. Katso miesten grillivinkit haastattelusta!

Hansin grillikesä torstaina 2.7. kello 20 Nelosella.