Jaajon suosio ei laannu: Radio Suomipopin ennätykset uusiksi!

Jaajo Linnonmaa ja Aamulypsy teki uudistuneelle Radio Suomipopille näyttävän paluun tammikuussa.

Radio Suomipop kysyi syksyllä kuuntelijoiltaan, miten he haluaisivat kehittää kanavaa. Tulokset olivat selkeät: kuuntelijat kaipasivat Aamulypsyä – ja erityisesti Jaajo Linnonmaata – takaisin eetteriin. Radio Suomipop halusi toteuttaa kuuntelijoiden toiveet, pyysi Jaajoa lopettamaan vuoden kestäneen sapattivapaansa Lapissa ja palamaan aamushow’nsa isännäksi. Ja niin tapahtui. 

Maanantaina 7. tammikuuta ilmeensä ja sloganinsa uudistaneen Radio Suomipopin Aamulypsy, eli Jaajo, Juha Vuorinen, Anni Hautala ja Juha Perälä kajauttivat aamukuudelta ilmoille ensimmäisen comeback-spiikkinsä. 

Tuosta spiikistä alkoi kasvu. Uudistunut Radio Suomipop rikkoi räikeästi ennätykset tammikuussa 2013.

”Jaajon ja Aamulypsyn paluu uudistuneelle Suomipopille oli kuin iso kirsikka kakun päälle. Kansallisen radiotutkimuksen (KRT) mukaan Suomipopin viikkotavoittavuus oli ensimmäisen kuukauden jälkeen 1 087 000, kun se joulukuussa oli 755 000. Eli yhdessä kuukaudessa kasvua oli hurjat 332 000. Eihän tässä voi olla kuin järjettömän iloinen! Väittäisin, että emme tehneet historiaa pelkästään Suomipopilla, vaan koko maan radiohistoriassa”, Radio Suomipopin ohjelmapäällikkö Jussi Suvanto sanoo.

Jaajo Linnonmaa kertoo ideologiansa radion tekemiseen olevan yksinkertainen.

”Niin kauan kuin ohjelman tekijät nauttivat sen tekemisestä, niin fiilis välittyy kuulijalle. En olisi esimerkiksi palannut radioon ilman Annia ja Juha Perälää, vaikka kuinka syvälle taskua olisi käsi työnnetty. Aamuohjelman tekeminen on taitolaji: kemiat joko toimivat tai ei, ja kuulijat osaavat tunnistaa aidon ja feikin. Minulla on ohjelman sisällön suhteen vielä kymmeniä ideoita, joita en ole ehtinyt toteuttaa, sillä ainakin omalta osalta tämä ensimmäinen kuukausi on mennyt uuden päivärytmin ja kaupungin sykkeeseen totutellessa”, Lapista Helsinkiin palannut Jaajo kertoo.

Tuona kuuluisana comeback-lähetyksen aamuna Suomipopin nettiradiolla oli niin paljon kuulijoita, että koko saitti ylikuormittui ja kaatui. Kapasiteettia on sittemmin lisätty entisestään.

Jaajon mukaan Aamulypsy aikoo pitää omasta tyylistään kiinni jatkossakin. 

”Tarkoitukseni ei ole koskaan ollut miellyttää kaikkia, mutta toki olen otettu, että iso osa on valinnut meidät aamurutiineihinsa ja kuuntelee meitä koko aamun. Aamulypsy on huume siinä missä kahvikin, kun siihen jää koukkuun, niin huomaa, ettei päivä lähde käyntiin ilman sitä. Nyt voimme kai virallisesti todeta, että Aamulypsy is back!”