Tässä ovat uudet Tähdet, tähdet 2020 -kilpailijat!

Nelosen syksyn ohjelmisto ottaa näyttävän startin jo heti elokuussa, kun uudistuneen Tähdet, tähdet 2020 -ohjelman kilpailijat nousevat kauden ensimmäisessä suorassa lähetyksessä estradille antamaan kaikkensa ja näyttämään täysin uusia puolia itsestään.

Nelosen uusi ja näyttävä Tähdet, tähdet 2020 starttaa kauden ensimmäisellä suoralla lähetyksellä sunnuntaina 16.8.

Kovatasoisessa kilpailussa ovat mukana Suvi Teräsniska, Tommi Läntinen, Mikko Harju, ABREU, Konsta Hietanen, Hanna Pakarinen, Leo Stillman, Pandora, HesaÄijä ja Katri Ylander.

Suomalaisille tutun menestysformaatin keskiössä ovat viikoittain vaihtuvat eri musiikkigenret, joiden syövereihin artistit sukeltavat ja matkaavat rohkeasti myös mukavuusalueensa ulkopuolelle. Miten sujuu maan kärkipopparilta rock’n’roll tai iskelmätähdeltä hard rock, tai miten räppäri hoitaa kasaripopin ja suomirokkari oopperan? 

Artistien treeniviikko huipentuu viikoittaiseen suoraan lähetykseen, joissa jaksosta toiseen nähdään yllättäviä, viihdyttäviä ja unohtumattomia esityksiä kunkin genren hiteistä ja suosituimmista kappaleista.

Artistien suoriutumista ruotii vakiotuomaristo, johon kuuluvat Radio SuomiPopin Aamulypsystä tuttu Anni Hautala ja pitkän musiikkiuran tehnyt Mikko Kuustonen.  

Mikon ja Annin lisäksi tuomaristoon saapuu viikottain vaihtuva artistivieras.
Ohjelman juontaa musiikkiohjelmien konkari Heikki Paasonen.

Tähdet, tähdet 2020 suorat lähetykset alkavat Nelosella ja Ruudussa 16.8.

He ovat Tähdet, tähdet 2020 -kilpailijat:

 

Suvi Teräsniska

"Olen salaa haaveillut mahdollisuudesta päästä osallistumaan tällaiseen ohjelmaan. Tää on varmasti matka, mikä tuo mulle paljon uutta, ja varmaan osa niistä asioista myös jää elämään."

Suvi Teräsniska tuli, näki ja otti paikkansa suomalaisessa iskelmäkaanonissa 2000-luvun alkupuolella. Hän osaa näppäillä juuri niitä koskettimia, jotka osuvat tämän kansan kaihoisaan mielenlaatuun. Vahvasti tekstejä tulkitseva Suvi on pitkän ja menestyksekkään uransa aikana saanut useita tunnustuksia Emma-pystistä Kullervo Linna -palkintoon ja Iskelmä-Finlandiaan. Nyt on siis mitä oivallisin aika saada tuo upea ääni mukaan syksyn tähtitaivaalle!

 

Tommi Läntinen

"Mietin tätä asiaa, enkä löytänyt yhtään syytä miksi en lähtisi mukaan. Ei ollenkaan haittaa, että oppii uutta ja tapaa uusia ihmisiä."

Tommi Läntinen on mies, joka ei juuri esittelyjä kaipaa. Länän liekki on roihunnut jo kasarin Boycott-ajoista saakka, eikä hiipumisesta ole tietoakaan. Kun mittavan soolouran Boycottin jälkeen tehnyt Tommi tarttuu mikkiin, voi joka-ikinen rokkipoliisi olla varma, että nyt tulee täysillä. Eikä sillä, kyllä tästä rock-kukosta herkkä puolikin löytyy. Viime kaudella Selviytyjissäkin nähty pitkätukka tunnetaan erityisesti raspiäänestään sekä hiteistä, kuten Via Dolorosa ja Kevät ja minä.

 

Mikko Harju

"Siistiä, että pääsee vetämään isoja jättihittejä, ja lisäksi tässä on niin mahtavaa jengiä ympärillä."

Mikko Harju sijoittuu erinomaisesti suomalaisen popin ja iskelmän perinnemaisemaan. Hän laulaa ah, niin herkästi rakkaudesta antaen meille kaikille toivoa siitä, että kaikki menee loppujen lopuksi hyvin. Onkin varsin mielenkiintoista päästä näkemään, mitä tapahtuu kun Mikko pääsee siirtämään pop-iskelmä-kaavun syrjään ja vetämään ylleen vaikkapa räppärin releet ja eleet! Miljoonia kuuntelukertoja Spotifyssa kerännyt Mikko on tullut tutuksi mm hiteistään Mä olen tässä, Taivas ei oo rajana ja Sinä riität. Esikoisalbumi Sinä olet elämä julkaistiin toukokuussa 2018. 

 

ABREU

"Mua on pyydetty tähän ohjelmaan joka kaudelle, mutta en ole oikeastaan 7 vuoteen tehnyt telkkaria. Nyt kun on ollut nämä ajat, että on viettänyt paljon aikaa kotona ja ollut sellaisessa turvallisessa mukavuuskuplassa, niin nyt ajattelin, että voisin lähteä vähän boksin ulkopuolelle."

Suomalais-portugalilainen ABREU tunnetaan pitkästä urastaan ja lukuisista hiteistään, jotka ovat tanssittaneet yleisöä keikoilla ympäri Suomea. Vuodet ovat vierineet, artistinimi päivittynyt ja laulukielikin vaihtunut, mutta yksi on varmaa: ABREUn energia ja tyylitaju eivät ole kadonneet mihinkään. Ja hyvä niin, sillä juuri edellä mainituilla avuilla on paljon käyttöä, kun ABREU sukeltaa genrestä ja tyylilajista toiseen Tähdet, tähdet 2020 -mankelissa.

 

Konsta Hietanen

"Tää on aina ollut ihan mahtava formaatti itse seurata kotona, ja olen aina miettinyt, että vitsit, kovan bändin eteen mahtaviin puitteisiin vetämään kovaa musasettiä. Tuntuu täydelliseltä!"

Konsta Hietanen sulatti suomalaisten sydämet jo vuonna 1994 voittaessaan Tenavatähti-kisan. Myöhemmin mies teki uraa futisviheriöllä FC Lahden riveissä aina Veikkausliigan kärkikahinoihin asti. Pääosa elokuvassa Poika ja Ilves teki Konstasta tähden vuonna 1998, ja näyttelijäntyöt jatkuvat tänä vuonna mm. Salatut elämät -sarjassa.

Tähdet, tähdet 2020 -kisassa hän on valmis tekemään näyttävän paluun musaympyröihin. 

 

Leo Stillman

"Lähdin mukaan, koska haluan haastaa itseni ja antaa itsestäni sellaisen puolen, jota en ole vielä näyttänyt."

Leo Stillman on rakentanut uraansa jo useamman vuoden ajan umpiahkeralla keikkailulla ja Nuori, kaunis ja vapaa -hitin kaltaisia korvamatoja nikkaroimalla. Yhden merkittävän virstanpylvään Leo saavutti vuonna 2018, kun hän pokkasi Vuoden tulokas -palkinnon Emma-gaalassa.

Leo on kertonut fanittaneensa lapsena Tommi Läntistä ja matkineensa tätä peilin edessä punaisen pyyhkeen päähänsä kietoneena. Leo pääsee siis syksyllä kisaamaan samalla estradille lapsuuden idolinsa kanssa.

 

Pandora

Olen esittänyt omia biisejäni 90-luvun alusta lähtien ja esiintynyt televisiossa ympäri maailmaa, mutta en ole koskaan tehnyt mitään tällaista."
 
Här kommer Pandora! Jättihitit Don't You Know ja Trust me tanssittivat 90-luvun alkupuoliskolla koko Eurooppaa. Eurodancen kuningattareksikin tituleeratun ja suomalaisyleisön rakastaman Pandoran tarina on melkoinen. 90-luvun hiteillään yli 5 miljoonaa albumia myynyt Pandora on kolunnut keikkapaikkoja ja festareita ympäri maailmaa, eikä tahti ole vieläkään hiipumassa. Yksityiselämässään hän on kokenut valot ja varjot, mutta tällä hetkellä hän hehkuu onnea ja nauttii elämästään 16-vuotiaan pojan äitinä ja suomalaisen kihlattunsa kainalossa.

 

HesaÄijä

Tämä kisa haastaa mut astumaan boksin ulkopuolelle ja myös katsomaan itseäni artistina, että mihin kaikkeen pystyn."
 
Kyprokselta Raumalle, Raumalta Hesaan. Sellainen on ollut HesaÄijän, eli oikealta nimeltään Marios Kleovouloun vahvasti huumorilla höystetty matka suomalaisten viihdyttäjäksi. HesaÄijä on saavuttanut valtavan yleisön etenkin somessa, jossa hän tekee sketsivideoita tuhansille seuraajilleen. Huumorisisällön lisäksi HesaÄijä on julkaissut mm. hitit Terassilta lentoon ja sekä Dannyn ja Erika Vikmanin kanssa tehdyn bilebiisin 7300 päivää.

Musiikkituottajaksi opiskelleesta, espoolaistuneesta Rauman pojasta on kuitenkin moneksi, tykitteleehän hän menemään myös Forte Silence -yhtyeessä englanninkielistä rockia.

 

Katri Ylander

Epämukavuusalueella käyminen pitää ihmisen elossa. Nyt on hyvä aika sellaiselle."
 
Katri Ylander sai komean lähtölaukauksen uralleen vuoden 2005 Idolsissa, jonka jälkeen Katrin ura ja matka artistina on ollut vaiherikas. Katri vietti muutaman vuoden musiikillisesti hiljaiseloa, mutta palasi viime vuonna areenoille uuden musiikin siivittämänä. Katrilta on vastikään ilmestynyt uusi single ja uran uusi aalto on kovaa vauhtia nousemassa. Heleä-ääninen Katri tietää, mitä menestys musiikkimaailmassa vaatii ja on valmis laittamaan peliin kaiken osaamisensa, heittäytymiskykynsä ja tietenkin intohimonsa.