Nyt haetaan Suomalaista menestysreseptiä – osallistu ruokainnovaatiollasi mukaan kilpailuun!

Haku on päättynyt, kiitos kaikille hakijoille!

Hei, yrittäjä! Onko taskussasi kenties mainio voittoresepti? SOK hakee jälleen uutta menestysreseptiä kilpailussa, jonka voittaja saa tuotteensa S-ryhmän valikoimiin. Lue lisää ohesta ja toimi pian, sillä hakuaikaa on vain 6.1. asti.

Suomalainen menestysresepti 2020 -kilpailu

•    Kilpailuun voivat osallistua kaikki kotimaiset yritykset, joiden liikevaihto on alle 15 miljoonaa euroa.

•    Hakuaika on 9.12.2019–6.1.2020.

•    Kilpailuun osallistuvan tuotteen tulee olla sillä tavoin uusi, ettei sitä ole laajemmin myyty tai markkinoitu ennen 31.11.2019. Tuotteesta on voitu tehdä koe-eriä ja sillä on voinut olla pienimuotoista myyntiä, mutta ensisijaisesti kilpailuun etsitään uusia tuotteita.

•    Kilpailuun voi osallistua www.nelonen.fi:ssä täyttämällä oheinen lomake. Yhteys on suojattu ja kilpailutuotteet näkyvät vain SOK:n, Foodwestin, Sanoman ja kilpailun järjestäjätahojen edustajille.

•    SOK:n ja Foodwestin asiantuntijoista koostuva raati valitsee hakijoiden joukosta 30–40 parasta Suomalainen menestysresepti -tuotetta idean esittely- ja maistatusvaiheeseen. Valituille ilmoitetaan jatkoon pääsystä 20.1.2020 mennessä.

•    Maistatusvaiheeseen päässeille järjestetään 4.2.2020 Tampereella tilaisuus, joissa osallistujat voivat lyhyesti esitellä ja maistattaa tuotteitaan laajennetulle asiantuntijaraadille. Koska tuotteita on tarkoitus kehittää ohjelman aikana vielä eteenpäin, emme odota maistatukseen valmiita tuotteita. Mikäli sinulla ei vielä ole kehitysversiota tuotteestasi, voit tilaisuudessa esitellä tuotettasi myös ideatasolla. Maistatuksista valitaan noin 15 tuotetta semifinaaliin. Valituille ilmoitetaan jatkoon pääsystä 6.2.2020 mennessä. Maistatustilaisuuksissa kuvataan Suomalainen menestysresepti -TV-ohjelmaa.

•    Semifinaaliin päässeille järjestetään 12.2.2020 Helsingissä tilaisuus, jossa osallistujat voivat esitellä Menestysresepti-tuotteensa laajennetulle asiantuntijaraadille. Loppukilpailuun eli finaalivaiheeseen valitaan näistä 5–7 Menestysresepti-tuotetta. Semifinaalissa kuvataan Suomalainen menestysresepti TV-ohjelmaa.

•    Jokainen loppukilpailuun päässeen Menestysresepti-tuotteen tekijäyritys voittaa tuotekehityspaketin Foodwestiltä ja saa samalla kiihdytyskaistan S-ryhmän valikoimiin. Foodwestin asiantuntijapalveluita voi hyödyntää esimerkiksi konseptin hiomiseen, tuotekehitykseen, pakkauskehitykseen, lainsäädäntöasioihin tai kuluttajatutkimukseen.

•    Suomalainen menestysresepti -kisan voittava tuote pääsee S-ryhmän valikoimiin ja saa käyttää tuotteessaan ja sen markkinoinnissa Menestysresepti 2020 Voittaja-tunnusta yhdessä SOK:n kanssa sovittavalla tavalla. Voittaja tulee saamaan SOK:n toimesta myös merkittävää näkyvyyttä tuotteelleen.

•    Osallistuja vastaa siitä, ettei sen Suomalainen menestysresepti -tuote, tuotteen osa, pakkaus tms. miltään osin loukkaa toisen immateriaalioikeutta tai liikesalaisuutta. Osallistuja antaa SOK:lle vastikkeettoman luvan käyttää Suomalainen menestysresepti -tuotetta markkinoinnissa, SOK:n valitsemalla tavalla ja laajuudessa.

•    Jatkovaiheeseen päässeet (max. 40) Menestysresepti-tuotteet ja niiden tekijät osallistuvat prosessin aikana TV-ohjelman kuvauksiin, viestintään ja markkinointiin (mediallistaminen).

•    Finalistit sitoutuvat tuomaan kilpailuun osallistuvat tuotteet S-ryhmän yksinmyyntiin neljän kuukauden ajaksi finaalijakson esityspäivästä alkaen.

Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta ja Aito Media Oy käyttävät lomakkeessa annettuja henkilötietoja Suomalainen menestysresepti -kilpailun toteuttamiseen ja yhteydenpitoon kilpailijoiden kanssa. Henkilötietojen keruu on toteutettu Nelonen Median alustalla ja Nelonen Media osallistuu kilpailun TV-tuotantoon. Henkilötietojen käsittely perustuu osallistujan itse antamiin tietoihin ja lupaan tietojen käytöstä. Henkilötietoja käytetään kilpailun toteuttamisen ajan ja ne hävitetään kilpailun päätyttyä.

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä hanna.leppaniemi@sok.fi.

Hae mukaan täyttämällä oheinen kaavake! Tietosuojaselosteeseen voit tutustua täällä.