JULKISTUS: 12 julkkista suuntaa alkeellisiin oloihin Farmille – kuinka sujuvat lannan luonti ja lypsyhommat mm. Anu Saagimilta, Amin Asikaiselta tai Miss Suomelta?

Miten sujuu Niko Saariselta lannan luonti tai Juha Miedolta kanalan hoito? Torstaina 19.3. alkava Farmi Suomi on ohjelmauutuus, jossa 12 julkkista hylkää kaikki modernin elämän mukavuudet.

Farmi Suomi on uutuusohjelma, jossa 12 julkisuuden henkilöä irtautuu täysin modernin maailman mukavuuksista ja elää kotimaisella maatilalla entisajan malliin askeettisissa oloissa, kisaten erilaisissa maatilanhoitoon liittyvissä kisoissa.

Kuinka kaupunkilaisten, kaunotarten ja somenatiivien suut pannaan, kun käytöstä karsitaan lähes kaikki modernit apuvälineet, lapio painetaan lantaan ja maatilan raskaat työt tehdään käsi- ja jalkavoimin, vesi kannetaan kaivosta ja sähköäkin on käytössä lähinnä laitumen sähköpaimenessa? Entä Hotelli Helpotus? No, se löytyy tietenkin pihan perältä.

12 julkkiksen porukka suuntaa kohti Pieksämäen seudulla sijaitsevaa Farmia tänään ja katkaisee pian kaiken yhteyden ulkomaailmaan, sosiaaliseen mediaan ja muihin mukavuuksiin. 

Mukana kisassa ovat: 
Missi ja malli Sara Chafak, ex-hiihtäjä Jari Isometsä, somepersoona Niko Saarinen, hallitseva Miss Suomi Alina Voronkova, kohukaunotar Anu Saagim, tubetähti Jaakko Parkkali, hiihtäjälegenda Juha Mieto, laulaja Katja Kätkä, räppäri ja tubettaja Seksikäs-Suklaa, myyntipäällikkö Riina-Maija Palander, huippumaalivahti Noora Räty sekä ex-nyrkkeilijä Amin Asikainen.

Farmi Suomi perustuu ruotsalaiseen The Farm -menestysformaattiin, jota on tehty yli 50 maassa, ja tuotettu yhtäjaksoisesti jo vuodesta 2001 alkaen. Etenkin Ruotsissa ja Norjassa Farmen on noussut suorastaan jättisuosioon: Ruotsissa ohjelmaa on esitetty jo 12 kautta ja Norjassa 14, jonka lisäksi ohjelman julkkisversiota on tehty Norjassa 4 kautta ja Ruotsissa 2 kautta nimellä Farmen VIP.

Ohjelmassa farmilaiset saavat maatilan pehtoorilta päivittäin tehtäviä, joista suoriutuminen vaatii runsaasti suo, kuokka ja Jussi -asennetta. Mikäli tehtävä epäonnistuu, muuttuvat elinolot entistä alkeellisemmiksi. 
Farmin Pehtoori on paikallisen tilan vanha isäntä Terho Häkkinen. Hän on Farmin tietolähde ja tilalla tapahtuvien tehtävien tinkimätön tuomari.

Tehtävien lisäksi farmilaiset joutuvat tiukoissa paikoissa kasvotusten toistensa kanssa: He nimeävät joka viikko kaikkien läsnäollessa kaksi kilpakumppania kaksintaisteluun, jonka hävinnyt farmilainen lähtee maitojunalla kotiin. Lopulta jäljellä on vain yksi Farmi Suomi -voittaja.

Farmi Suomi -kilpailun juontaa Selviytyjistäkin tuttu Juuso Mäkilähde.

Kilpailijat lähtivät jännittynein mielin matkaan tänä aamuna, ja kilpailu käynnistyy pian todenteolla. Ohjelmaa kuvataan Pieksämäen seudulla sijaitsevalla maatilalla, ja koko kisan voittaja kuittaa itselleen 30 000 euroa.

Ohjelma nähdään Nelosella ja Ruudussa 2020. #farmisuomi

 

Farmi Suomi -kilpailun juontaa Selviytyjistäkin tuttu Juuso Mäkilähde.

Kilpailijat lähtivät jännittynein mielin matkaan tänä aamuna, ja kilpailu käynnistyy pian todenteolla. Ohjelmaa kuvataan Pieksämäen seudulla sijaitsevalla maatilalla, ja koko kisan voittaja kuittaa itselleen 30 000 euroa.

Ohjelma nähdään Nelosella ja Ruudussa 2020.  farmisuomi

Anu Saagim, 57
Luova johtaja

"Tosi sääli jos joudun esimerkiksi keräämään perunoita tai kaivaan maasta jostain. En tiedä, saako käyttää hanskoja? Mun kauniit kynnet…"

Lähestulkoon jokaisella suomalaisella on mielipide Anu Saagimista. Eikä siinä mitään, kyllä Anullakin riittää mielipiteitä Suomesta, niitä hän ei ole jättänyt häveliäisyyttään koskaan kertomatta. Ehkä Anun kannattaa kuitenkin hieman himmata Farmilla, sillä julkkis- ja muotipiireissä voi olla eri pelisäännöt kuin maatilan lannantuoksuisessa tunnelmassa. Se on sitten eri asia, kiinnostaako suorasukaista virotarta suun soukemmalla pitäminen.

Juha Mieto, 69
Hiihtolegenda

"Ennen vanhaan tavattiin sanoa, että aina kun pääsee kotoa pois, niin tulee pikkusen kokemusta lisää."

Voiko Suomen kansa jo vuonna 2019 unohtaa sen onnettoman Lake Placidin olympiahiihdon ja Juha Miedon sadasosasekunnin tappion? Vai ovatko Farmin nuoremmat osallistujat koskaan kuulleetkaan tuosta legendaarisesta tappiosta? Oli miten oli, Mieto tuo Farmille tekemisen meininkiä sekä rehtiä ja mämmintuoksuista pohjalaisuutta. Hän itse kertoo etenevänsä kisassa omana itsenään, eikä aio ottaa stressiä suorittamisesta.

Alina Voronkova, 25
Miss Suomi 2018

"Mä luulen, et aika monella on ennakkoluuloja, että nyt toi missi tulee ja eihän se osaa muuta kuin istua kotona se kruunu päässä."

Alina Voronkova on hallitseva Miss Suomi ja takuuvarmasti pirteä ilopilleri, joka ei omien sanojensa mukaan todellakaan arastele vetää työhaalareita päälleen ja tarttua lapioon. Kauneuskilpailutaustasta ei ole hyötyä Farmilla, mutta sen sijaan on varmasti hyödyksi, että Alina on omien sanojensa mukaan vapaa-ajallaan ahkera kodin hengetär, joka tykkää siivota ja kokkailla.

Niko Saarinen, 32
Sometähti

"Musta tuntuu, että ihmiset ajattelee, että mä oon vaan sellainen kaupunkilaispoika, jonka äiti on tyyliin synnyttänyt suoraan Mannerheimintielle. Bullshit! Se ei pidä paikkaansa, mutta en tietenkään tule kertomaan sitä näille muille kilpailijoille."

Muun muassa Big Brotherista, Viidakon tähtösistä ja useista muista ohjelmista tuttu realitytähti Niko Saarinen on tätä nykyä yksi somen seuratuimmista mielipideautomaateista, jota rakastetaan ja välillä vähän vihataankin. Farmilla nähdään, minkälaisia reaktioita rankka ruumiillinen työ synnyttää urbaaniin elämäntyyliin tottuneessa Nikossa. Lisämausteensa tuo se, että Niko on kertonut pelkäävänsä eläimiä. Jo tässä vaiheessa voidaan paljastaa, että tuon pelkonsa hän joutuu kohtaamaan silmästä silmään.

Amin Asikainen, 43
Ex-nyrkkeilijä

"Mun vahvuus on se, että pystyn olemaan nälässä vaikka viikon."

Mieleltään lempeä mutta iskuissaan kivenkova Amin Asikainen täräytti itsensä nyrkkeilyn Euroopan mestariksi vuonna 2006. Amin on kertonut saaneensa isot kiksit voittamisen tunteesta, mutta Farmilla tämä yksilölajin ex-ammattilainen joutuu uuteen tilanteeseen: maatilalla pitää puhaltaa muiden kanssa yhteen hiileen ja juonia samalla itsensä koko kisan voittoon. Amin kertoo odottavansa kisalta erityisesti maalaistunnelmaa ja omien rajojen kokeilemista.

Sara Chafak, 29
Malli

"Eniten jännitän kaksintaisteluita, sillä jos kisassa tarvitaan tietoa, niin meikällä ei kyllä pää toimi kiireessä."

Yksi asia on varma: Farmilta ei ole mahdollisuutta päivittää Instagramiin upeita kuvia jetset-elämästä. Ensinnäkään Farmille ei saa viedä minkäänlaisia älylaitteita ja toisekseen maatilan miljöö on kaukana luksuksesta.  Vuoden 2012 Miss Suomen yhdeksi valttikorteista voi hyvinkin nousta se, että hän on koulutukseltaan kokki. Sara Chafak kertoo jännittävänsä kisassa eniten kylmiä öitä askeettisissa oloissa, mutta kärsivällisyyttä ja sisua häneltä ei ainakaan omien sanojensa mukaan puutu.

Jari Isometsä, 50
Karpaasi

"Olen aikoinaan kilpaillut ihan tarpeeksi. Farmi-kisan otankin enemmän kokemuksena kuin kilpailuna ja lähden pitämään hauskaa".

Monessa liemessä keitetty karpaasi on yksi suomalaisuuden ruumiillistumista. Jari Isometsä hiihti uransa aikana Suomelle useita arvokisamitaleita, Mutta onko urheilumiehen taustasta hyötyä Farmilla? Hevosmiehenäkin tunnetun Isometsän suurin valtti tuntuu kuitenkin olevan rento asenne, muiden huomioon ottaminen sekä joviaali luonne. Onpa hän viettänyt nuorena poikana myös kesiä maatilan apupoikana.

 

Luyeye Konssi aka Seksikäs-Suklaa, 27
Mediapersoona

"Siellä mistä mä tuun, mun hoodseilla, kaikki on niin kieroja, oma mutsikin on kiero. Sen mä oon oppinut ja aion kieroilla"

Räppäri, tubettaja ja sosiaalisen median huumorimies on tullut tunnetuksi taiteilijanimellään Seksikäs-Suklaa, mutta miehen syntymänimi on Luyeye Konssi, kavereiden kesken Viki. Tällä 9-vuotiaana Angolasta Suomeen tulleella miehellä on työkuvioiden puolesta monta rautaa tulessa ja nimiä samalla mitalla. Farmi-kisan Viki aikoo ottaa loman kannalta, sillä hän toivoo pääsevänsä täysin irti arjen oravanpyörästä ja somesta. 

Katja Kätkä, 47
Laulaja

"Maatilan elämä on tuttua, olen viettänyt lapsuuteni Ylitornion Kapustan-kylässä lehmien, ankkojen ja sikojen kanssa."

Vuonna 1994 koko kansan tietoisuuteen Euroviisu-estradilta heilahtanut CatCat-duo on Kätkän siskosten luomus. Farmilla nähdään, miten Katja pärjää ilman duopuoliskoaan ja siskoaan Virpiä. Toisaalta lapsuus maatilalla ja valtavan suuri into antavat Katjalle paljon virtaa. Katja kertoo tulevansa hyvin toimeen ihmisten kanssa ja uskoo olevansa vahvoilla myös maatilan askareissa, sillä lähes kaikki askareet lypsyhommista sienestykseen ovat tulleet tutuiksi.

Riina-Maija Palander, 42
Myyntipäällikkö

"Meillä ei tälläkään hetkellä ole meidän kesäpaikassa ollut juoksevaa vettä koko kesänä."

Riina-Maija Palanderilla on erinomaiset lähtökohdat Farmilla pärjäämiseksi. Riiniksellä on miehensä Kalle Palanderin kanssa kuusi hevosta ja kesäisin Virossa matkailutila pyöritettävänään. Eläinten kanssa toimiminen ja eläintenhoito on hevosharrastajalle tuttua juttua. Kaiken lisäksi Riinis on kertonut julkisuudessa, ettei stressaa mistään – mutta kääntävätkö Farmin askeettiset olot ja kovan luokan kilpakumppanit stressikäyrän kuitenkin nousuun?

Jaakko Parkkali, 23
Tubetähti

"Kyllä mua ihan suoraan sanoen huolestuttaa vähän, että miten mä pärjään eläinten kanssa."

Liki 180 000 YouTube-seuraajaa ei voi olla väärässä: Jaakko Parkkali osaa viihdyttää. Nuoresta iästään huolimatta 23-vuotias Jaakko on saanut huomata, että suosiolla on hintansa. Uupumus otti hänestä viime vuonna niskalenkin, nyt mies on toipunut ja on valmis lähtemään Farmille. Lahtelaisessa nuoressa miehessä riittää virtaa ja tämän sähköjäniksen touhutessa varmasti ainakin sattuu ja tapahtuu.

 

 

Noora Räty, 30
Maalivahti

"Eniten jännitän lehmien lypsämistä ja sitä, saanko siinä sivussa sorkasta päähäni"

Yhtenä maailman parhaista maalivahdeista Noora Räty on taistellut itsensä tinkimättömällä tyylillään maailman huipulle jääkiekossa. Kiekkokaukalot vaihtuvat Farmilla syöttökaukaloiksi, mutta tiukoista lätkäkokemuksista on varmasti Nooralle hyötyä. Selviytyjistäkin tuttu Noora odottaa Farmilta erityisesti täydellistä ulkomaailmasta erkaantumista ja sitä, että puhelinta ei tarvitse käyttää.