Kiinnostaisiko kumppanuusvanhemmuus Jarnon, Saskun, Thomaksen tai Juhanan kanssa?

Haaveiletko lapsesta, mutta sinulle ei ole kumppania?

Oletko pohtinut vanhemmuuden jakamista kumppanuusvanhemman kanssa? Kumppanuusvanhemmuus tarkoittaa, että vanhemmaksi haluavat ihmiset sopivat keskenään lapsen hankkimisesta ja kasvattamisesta, mutta eivät välttämättä asu yhdessä tai ole keskenään rakkaussuhteessa.

Kuvaamme tv-ohjelmaa kumppanuusvanhemmuudesta. Jarno, Sasku, Thomas sekä Juhana haluavat hankkia lapsen kumppanuusvanhemman kanssa.

Psykologian, kumppanuusvanhemmuuden ja lapsioikeuden asiantuntijat auttavat ja tukevat ohjelman kumppanuusvanhempia prosessin eri vaiheissa.

Tutustu miehiin ohesta ja lähetä viesti Jarnolle, Saskulle, Thomakselle tai Juhanalle täyttämällä miesten esittelyn alta löytyvä hakemus.

Jarno, 34
Turku
Ammatti: Laitoshuoltaja

Koulutus: Kodinhuoltajan perustutkinto, opiskelee oppisopimuksella laitoshuoltajaksi

Miksi mukana:

Kumppanuusvanhemmuus tuntuu minulle oikealta tavalta saada lapsi. Tunne ja ymmärrys tästä on vain vahvistunut ajan saatossa.

Minulle olisi tärkeää että saisin olla lapsen kanssa mahdollisimman paljon, ensi hetkestä alkaen. Toivon että asioista voisi kumppanivanhemman kanssa puhua suoraan, toiseen voisi luottaa ja joustoa löytyisi puolin ja toisin. Toivoisin, että meistä voisi tulla hyvät ystävät ja että tulevaisuudessa voisi tehdä porukalla jonkin matkan, vaikka Muumimaailmaan.

Sasku, 41
Helsinki
Ammatti: Myyjä, yrittäjä, muutoskonsultti

Koulutus: Ylioppilas, tradenomiopintoja

Miksi mukana:

Susta tulisi niin hyvä isä.” Niin lukemattomia kertoja olen sen kuullut, mutta näin vaan ei ole tapahtunut. Selkeästi jotain pitää nyt alkaa tekemään toisin.

Oletko huomannut, millaiseksi maailma on mennyt? Ihmiset ovat mieluummin oikeassa kuin onnellisia. Miksi puhumme niin paljon siitä, mihin minä olen oikeutettu ja niin vähän siitä, miltä sinusta tuntuu?

Jos minulla olisi lapsi, haluaisin opettaa häntä rakastamaan maailmaa ja muita ihmisiä. Arvostamaan ja luottamaan itseensä eikä antaa muiden määritellä, mihin hän riittää ja kelpaa.

Haluaisitko lähteä kasvattamaan tällaista ihmettelevää pientä ihmettä kanssani?

Thomas, 29
Helsinki/Rovaniemi
Ammatti: Viestintäasiantuntija (nyt opintovapaalla)

Koulutus: medianomi (Lahden muotoiluinstituutti), Taiteen maisterin opinnot tällä hetkellä Lapin yliopistossa

Miksi mukana:

Vanhemmaksi tuleminen on ollut haaveena pitkään. Haluan löytää sopivan kumppanuusvanhemman, jonka kanssa toteuttaa tämä haave ja kasvattaa yhteistä lasta. Samalla haluan kertoa oman tarinani vanhemmaksi tulemisesta, kumppanuusvanhemmuudesta mahdollisuutena ja herättää samalla toivoa samassa tilanteessa olevien ja samoja asioita pohtivien ihmisten kesken.

Arjen sujuvuuden, asioista sopimisen ja erityisesti lapsen kasvatuksen näkökulmista haen kumppanuusvanhempaa, jolle avoin ja rehellinen vuorovaikutus, toisista välittäminen, suvaitsevaisuus sekä samaan hiileen puhaltaminen ja joustavuus ovat tärkeitä. Toivon myös, että kumppanuusvanhempi huolehtii myös itsestään, voimavaroistaan ja muistaa nauttia elämästä. Kun asiat ovat itsellä hyvässä tasapainossa, pystyy paremmin jakamaan hyvää muillekin.

Juhana, 44
Helsinki
Ammatti: Global Category Manager

Koulutus: tradenomi

Miksi mukana?

Unelmani perheen perustamisesta ei ole toteutunut parisuhteiden kautta, ja minulle vanhemmuuskumppanuus on varteenotettava vaihtoehto toteuttaa tämä unelma. Näen vanhemmuuskumppanuuden arjen hyvin samanlaisena kuin eroperheillä, ainoastaan lähtökohta on erilainen.

Haluan oppia tuntemaan kumppanini perusteellisesti, ja minulle olennaisia asioita ovat yhteiset arvot ja kasvatusperiaatteet, toimiva kommunikaatio ja luottamus. Tärkeimmät henkilökohtaiset arvoni ovat henkinen ja fyysinen hyvinvointi, itsensä toteuttaminen ja läheiset ihmiset. Vanhemmuudessa minulle olennaisimpia peruspilareita ovat rakkaus ja rajojen asettaminen, ja haluaisin pystyä luomaan lapseeni niin luottamuksellisen suhteen, että hän voi kokea voivansa tulla puhumaan minulle mistä vain milloin vain.