Joulun taikaa telkkarissa! Nelosella nähdään jouluna ja välipäivinä paljon ihania lastenleffoja – katso lista!

Nelosella katsellaan joulun aikaan monta mahtavaa koko perheen elokuvaa. Katso koko kattaus aatonaatosta uudenvuodenpäivään!

Aatonaatto

23.12.2017 kello 9.00
Space Dogs 2 (suomeksi puhuttu)
Seikkailuanimaatiossa astronauttikoirat Belka ja Strelka ystävineen singahtavat kauas avaruuteen. Maapallolla on tapahtunut kummia. Löytyykö selitys Kuun pimeältä puolelta?

23.12.2017 kello 13.40
Toy Story 3 (suomeksi puhuttu)
Peräti viidellä Oscar-ehdokkuudella huomioitu ja vuoden parhaan animaatioelokuvan Oscarilla palkittu vauhdikas seikkailu saa alkunsa, kun aiemmista Toy Story -elokuvista tutut sankarit Woody ja Buzz Lightyear päätyvät ystävineen vahingossa päiväkoti Päivänpaisteeseen. Elokuvasta esitetään suomeksi dubattu versio.

23.12.2017 kello 17.25
Rölli ja metsänhenki (kotimainen elokuva)
Toisessa Rölli-satuelokuvassa röllit valtaavat rauhaa rakastavien menninkäisten kylän. Sisuuntuneet menninkäiset ryhtyvät sotaan röllejä vastaan, mutta Röllin ja menninkäistyttö Millin välille syntyvä ystävyys auttaa ratkaisemaan ongelmatilanteen. Elokuva voitti Jussi-palkinnot parhaasta kuvauksesta, parhaasta lavastuksesta ja parhaasta puvustuksesta. Pääosissa Allu Tuppurainen, Maria Järvenhelmi, Peter Franzén, Kari Hietalahti ja Jussi Lampi. Ohjaus: Olli Saarela

23.12.2017 kello 19.30
Frozen: huurteinen seikkailu (englanniksi puhuttu)
Animaatioseikkailussa Arendelin vastakruunattu kuningatar Elsa käyttää vahingossa taikavoimiaan, jotka on pidetty salassa hänen lapsuudestaan asti. Kun valtakuntaa uhkaa ikuinen talvi, prinsessa Anna lähtee etsimään sisartaan, apunaan karski erämies Kristoff, hänen Sven-poronsa sekä hulvaton lumiukko Olaf. Elokuva on saanut 2 Oscar-palkintoa ja yhden Golden Globe -palkinnon.

Jouluaatto

24.12.2017 kello 9.00
Maaginen kristalli (suomeksi puhuttu)
Animaatioelokuvassa joulu on jo ovella ja Joulupukin Maaginen kristalli varastettu! Kristallin avulla Joulupukki jakaa lahjat lapsille ja tuo jouluiloa perheille kaikkialla maailmassa. Kristalli on palautettava sinne minne se kuuluukin, Joulupukin päämajaan Korvatunturille, sillä muuten joulu on vaarassa. Maagista kristallia pelastaessaan Yotan ystävineen kokee jännittäviä seikkailuja, ratkoo useita kiperiä ongelmia ja mittelee voimiaan Basilin ja hänen apureidensa kanssa.

24.12.2017 kello 11.30
Toy Story 3 (suomeksi puhuttu)
Peräti viidellä Oscar-ehdokkuudella huomioitu ja vuoden parhaan animaatioelokuvan Oscarilla palkittu vauhdikas seikkailu saa alkunsa, kun aiemmista Toy Story -elokuvista tutut sankarit Woody ja Buzz Lightyear päätyvät ystävineen vahingossa päiväkoti Päivänpaisteeseen. Elokuvasta esitetään suomeksi dubattu versio.

24.12.2017 kello 17.30
Frozen: huurteinen seikkailu (suomeksi puhuttu)
Animaatioseikkailussa Arendelin vastakruunattu kuningatar Elsa käyttää vahingossa taikavoimiaan, jotka on pidetty salassa hänen lapsuudestaan asti. Kun valtakuntaa uhkaa ikuinen talvi, prinsessa Anna lähtee etsimään sisartaan, apunaan karski erämies Kristoff, hänen Sven-poronsa sekä hulvaton lumiukko Olaf. Suomenkielisen version äänirooleissa Saara Aalto, Katja Sirkiä, Tuukka Leppänen, Tero Koponen, Vesa Hämes.

Joulupäivä

25.12.2017 kello 10.25
Sei7semäs kääpiö (suomeksi puhuttu)
Koko perheen seikkailukomediassa nuorin seitsemästä kääpiöstä käynnistää vahingossa Prinsessa Ruususen 18-vuotissyntymäpäivillä pahan noidan langettaman kirouksen ja vaipumisen vuosisadan uneen. Vain lemmensuudelma voi herättää valtakunnan ja pelastaa kaikkien tulevaisuuden. Suomenkielisen version äänirooleissa: Antti L. J. Pääkkönen, Tuomas Uusitalo, Markus Niemi, Joonatan Kettunen.

25.12.2017 kello 12.20
Rölli ja metsänhenki (kotimainen elokuva)
Toisessa Rölli-satuelokuvassa röllit valtaavat rauhaa rakastavien menninkäisten kylän. Sisuuntuneet menninkäiset ryhtyvät sotaan röllejä vastaan, mutta Röllin ja menninkäistyttö Millin välille syntyvä ystävyys auttaa ratkaisemaan ongelmatilanteen. Elokuva voitti Jussi-palkinnot parhaasta kuvauksesta, parhaasta lavastuksesta ja parhaasta puvustuksesta. Pääosissa Allu Tuppurainen, Maria Järvenhelmi, Peter Franzén, Kari Hietalahti, Jussi Lampi.

25.12.2017 kello 14.25
Hachiko - Tarina uskollisuudesta (englanniksi puhuttu)
Koskettava amerikkalaiselokuva kiintymyksestä, uskollisuudesta ja kuolemattomasta rakkaudesta perustuu tositapahtumiin, joiden keskipisteessä on akita-koira Hachiko. Richard Gere on musiikkiprofessori Parker Wilson, joka pelastaa kadulta akita-rotuisen hylätyn koiran. Kun isäntä menehtyy yllättäen, Hachiko-nimen saanut koira palaa päivittäin rautatieasemalle odottamaan häntä kotiin - vuodesta toiseen. Elokuvan pohjana on japanilainen tosikertomus akita-koirasta, joka odotti vuosia isäntäänsä Tokion Shibuyan juna-asemalla. Ohjaaja Lasse Hallström muistetaan menestyselokuvista Pieni suklaapuoti ja Gilbert Grape. Pääosissa Richard Gere, Joan Allen, Cary-Hiroyuki Tagawa, Sarah Roemer, Jason Alexander.

Tapaninpäivä

26.12.2017 kello 9.00
Zambezia - Lintukodon siipiveikot (suomeksi puhuttu)
Koko perheen animaatiokomedia Kai-haukasta, joka päättää lentää pesästä ja kokeilla siipiään lintujen suurkaupungissa Zambeziassa. Zambeziassa Kai pääsee osaksi kaupungin turvallisuudesta vastaavaan ryhmään, ja ryhmälle tuleekin pian erityistä käyttöä, kun pahat liskot horjuttavat kaupungin rauhaa.

26.12.2017 kello 10.40
Justus ja urheat ritarit (suomeksi puhuttu)
Seikkailullinen animaatioelokuva kertoo Justuksesta, joka unelmoi ryhtyvänsä ritariksi isoisänsä tapaan, mutta isä haluaa pojastaan lakimiehen. Justus ei anna periksi, vaan päättää seurata unelmaansa. Matkoillaan hän kohtaa monenlaista kulkijaa ja saa apua kolmelta munkilta, jotka tutustuttavat hänet ritariuden saloihin. Suomenkielisissä rooleissa Kari Tamminen, Jukka Nurmela,  Roni Kantola, Pepe Laaksonen, Janette Sorvoja.

26.12.2017 kello 13.20
Space Chimps – avaruusapinat (suomeksi puhuttu)
Hulvattoman animaatioseikkailun keskipisteessä nähdään ilkikurinen sirkusapina Ham, joka myös sattuu olemaan ensimmäisen kuuhun lähetetyn nisäkkään pojanpoika. Suomenkielisen version äänirooleissa mm. Paavo Kerosuo, Susa Saukko, Santeri Kinnunen, Eero Saarinen.

26.12.2017 kello 15.15
Räyhä-Ralf (suomeksi puhuttu)
Videopelin pahis Räyhä-Ralf saa tarpeekseen siitä, että hän jää aina toiseksi pelin sankarille Fix-It Felixille, ja päättää näyttää muiden pelien kautta, että hänestäkin on sankariksi. Samalla hän kuitenkin antaa vallan viholliselle, joka uhkaa tuhota koko pelihallin. Animaatioelokuvan suomenkielisen version äänirooleissa Niko Saarela, Iina Kuustonen, Riku Nieminen, Elina Knihtilä, Jarkko Tamminen, Anna-Maija Tuokko.

27.12.

27.12.2017 kello 13.45
My Little Pony: Equestria Girls 4 - Ikimetsän legenda (suomeksi puhuttu)
Animaatioseikkailussa Canterlotin koulu lähtee leirille Ikimetsään, ja jonkin taikavoiman vaikutuksesta siellä alkaa tapahtua kummia. Viiden ystävänsä ja Sunset Shimmerin avulla Twilight Sparkle kohtaa oudot voimat. Suomenkielisen version äänirooleissa: Henni-Liisa Kirjavainen, Amy Burgess, Taru Tikkanen, Katja Sirkiä, Susa Saukko, Saara Lehtonen.

28.12.

28.12.2017 kello 9.00
Toy Story – Leluelämää (englanniksi puhuttu)
Vauhdikkaassa seikkailuanimaatiossa avaruusrangeri Buzz Lightyear ilmestyy uhkaamaan cowboynukke Woodyn asemaa omistajan suosikkina. Lelut kuitenkin yhdistävät voimansa ilkeää naapurinpoikaa vastaan. Äänirooleissa Tom Hanks, Tim Allen, Don Rickles, Wallace Shawn. Ohjaus: John Lasseter.

28.12.2017 kello 13.45
Lego Friends: Girlz 4 Life (suomeksi puhuttu)
Tyttöjen ystävyys joutuu koetukselle, kun poptähti Livi tulee Heartlake Cityyn ja hänen managerinsa varastaa tyttöjen hittikappaleen. Kun tytöt yrittävät kertoa Liville totuuden, he huomaavat, ettei menestys olekaan kaikki kaikessa.

29.12.

29.12.2017 kello 9.00
Toy Story 2 (englanniksi puhuttu)
Menestysanimaation jatko-osassa luihu lelukauppias sieppaa Woodyn. Buzz ja kumppanit lähtevät pelastamaan ystäväänsä, mutta Woody onkin kohdannut matkan varrella vanhoja ystäviä. Äänirooleissa Tom Hanks, Tim Allen, Joan Cusack, Kelsey Grammer.

29.12.2017 kello 13.45
Kumba (suomeksi puhuttu)
Koko perheen animaatioelokuva kertoo Kumba-seeprasta, joka on vain puoliksi raidallinen. Kun Kumban savannille iskee kuivuusaalto ja sen seurauksena juomavesi uhkaa loppua, taikauskoiset laumanjäsenet vierittävät kuivuuden Kumban syyksi. Ansaitakseen raitansa, Kumba jättää laumansa ja lähtee jännittävälle seikkailulle aikeenaan löytää uusi koti, josta vesi ei lopu koskaan.

30.12.

30.12.2017 kello 9.00
Huisi hai (suomeksi puhuttu)
Suomeksi puhuttu animaatioelokuva kertoo pienen Panu-kalan suuresta seikkailusta. Panun vanhemmat jäävät kalastajan haaviin, ja pikkukalan on lähdettävä tutuilta kotivesiltä kaukaiselle koralliriutalle Helmi-tätinsä luo. Riutalla Panu kohtaa kauniin Cordelian ja rakastuu, mutta Cordelialla on myös toinen, suurikokoinen ja pahansisuinen ihailija. Suomeksi puhutun version äänirooleissa Max Ovaska, Sanna Majuri, Joonas Saartamo, Ella Pyhältö.

30.12.2017 kello 10.35
Pikku Delfiini - unelmien laineilla (suomeksi puhuttu)
Hienossa animaatioelokuvassa nähdään uskomaton tarina Daniel-delfiinistä, joka hylkää turvallisen kotiriutan ja lähtee tutkimaan merta. Seikkaillessaan Daniel oppii ymmärtämään elämänsä tarkoituksen.

30.12.2017 kello 12.20
Tarzan (suomeksi puhuttu, K-12)
Tarzanin legenda herää eloon seikkailuanimaatiossa. Vain 3-vuotias John jää henkiin jouduttuaan vanhempineen lentoturmaan syvällä Afrikan viidakossa, ja hänestä kasvaa eläinten keskuudessa vahva nuorimies Tarzan. Mitä tapahtuu, kun Tarzan kohtaa taas toisen ihmisen ja kun elämä viidakossa on uhattuna? Jane Porter käy Tarzanin rinnalla taistoon ilkeää liikemiestä vastaan. Suomenkielisen version äänirooleissa Jon-Jon Geitel, Raili Raitala, Tuukka Leppänen, Ilkka Villi, Anna-Maija Tuokko.

30.12.2017 kello 19.00
Up - kohti korkeuksia (suomeksi puhuttu)
Koko perheen huima komediaseikkailu huomioitiin peräti viidellä Oscar-ehdokkuudella ja palkittiin parhaan animaatioelokuvan sekä alkuperäismusiikin Oscareilla. Tarina käynnistyy, kun 78-vuotias ilmapallokauppias Carl toteuttaa unelmansa, kiinnittää taloonsa tuhansia ilmapalloja ja lähtee lentämään kohti Etelä-Amerikan viidakoita. Matkakumppaniksi tarttuu puolivahingossa kahdeksanvuotias partiopoika Russell. Suomenkielisen version äänirooleissa mm. Antti Litja, Aarni Hyökki, Ismo Kallio, Jukka Hilden.

31.12.

31.12.2017 kello 11.10
Kerro, kerro kuvastin (englanniksi puhuttu)
Kun Lumikin ilkeä äitipuoli kaappaa valtakunnan ohjat itselleen, Lumikki värvää avukseen seitsemän neuvokasta joskin kärttyisää kääpiötä suistaakseen äitipuolensa vallasta. Vauhdikas fantasiakomedia on valloittava mukaelma rakastetusta satuklassikosta. Pääosissa Julia Roberts, Lily Collins, Armie Hammer, Nathan Lane, Martin Klebba.

Uudenvuodenpäivä

1.1.2018 kello 9.00
Prinsessa Lillifee (suomeksi puhuttu)
Koko perheen animaatioseikkailu Pinkovian kuningaskuntaa hallitsevasta prisessa Lillifeestä, joka lentelee huolettomasti valtakuntansa yllä parhaan kaverinsa Pupsipossun kanssa. Eräänä päivänä prinsessa saa tietää, etteivät kaikki Pinkovian asukkaat olekaan tyytyväisiä. Heitä harmittavat keijujen välinen kinastelu sekä Pupsipossun hatarat lentämistaidot. Prinsessa päättää ystäviensä avulla korjata tilanteen. Suomeksi puhutun version äänirooleissa mm. Katja Sirkiä, Antti L.J. Pääkkönen, Ruska Lehtosaari, Rasmus Lehtosaari, Marko Stjärnvall, Petri Liski.

1.1.2018 kello 10.30
Prinsessa Lillifee ja yksisarvinen (suomeksi puhuttu)
Eräänä yönä Prinsessa Lillifeen uneen ilmestyy yksisarvinen nimeltä Rosalie, joka pyytää häntä auttamaan tämän lastaan Lucya. Suureksi yllätyksekseen Prinsessa Lillifee huomaa aamulla, että Lucy on ilmestynyt hänen elämäänsä ja päättää auttaa Lucyn takaisin hänen äidin luokseen. Prinsessa Lillifee lähtee etsimään Lucyn äitiä Pinkovian naapurimaasta Bluetopiasta. Perille saapuessaan hän kuitenkin hämmästyy, kun huomaa Bluetopian olevan pahan loitsun vallassa. Prinsessa Lillifee ryhtyy Lucyn avulla poistamaan pahan loitsun Bluetopian yltä.

1.1.2018 kello 16.45
Kerro, kerro kuvastin (englanniksi puhuttu)
Kun Lumikin ilkeä äitipuoli kaappaa valtakunnan ohjat itselleen,  Lumikki värvää avukseen seitsemän neuvokasta joskin kärttyisää kääpiötä suistaakseen äitipuolensa vallasta. Vauhdikas fantasiakomedia on valloittava mukaelma rakastetusta satuklassikosta. Pääosissa: Julia Roberts, Lily Collins, Armie Hammer, Nathan Lane, Martin Klebba.

Hyvää joulua Neloselta!