JULKISTUS: Kari Hietalahti muuntautuu Jari Aarnioksi vuoden puhuttavimmassa rikosdraamassa Keisari Aarnio

Ruudun kevään uutuussarja Keisari Aarnio on tositapahtumiin perustuva rikosdraama Suomen kaikkien aikojen uskomattomimmasta rikosvyyhdistä. Sarjan tekijöinä ovat Suomen nimekkäimmät draamasarjojen tekijät, ja pääosissa nähdään Suomen eturivin näyttelijöitä.

Pitkän linjan näyttelijä Kari Hietalahti tekee näyttävän roolin Helsingin huumepoliisin entisenä päällikkönä Jari Aarniona. Merkittävissä rooleissa nähdään myös Pilvi Hämäläinen ja Kirsi Ylijoki, jotka näyttelevät Helsingin Sanomien rikostoimittaja Minna Passia ja oikeustoimittaja Susanna Reinbothia.

Keisari Aarnio -sarjan uskomaton tositapahtumiin perustuva juoni on yllättänyt Kari Hietalahden:
"Ei näitä juonenkäänteitä voisi edes itse keksiä, tai voisi, mutta kukaan ei uskoisi sitä. Tässä tarinassa on se onni, että nämä asiat ovat tällä hetkellä totta. Pitää kuitenkin muistaa, että tapaushan on vielä kesken."

Omaa rooliaan Jari Aarniona Hietalahti kuvailee seuraavasti:
"Me nähdään tässä sarjassa sellainen Jari Aarnio, mitä oikeuden pöytäkirjat hänestä tietää. Sellainen Aarnio, mikä on Reinbothin ja Passin kirjassakin. Tässä roolissa ei ole mitään keksittyä."

Sarjan juonenkäänteet sekä rikos- ja oikeustoimittajien työ ovat yllättäneet myös näyttelijät, Pilvi Hämäläisen ja Kirsi Ylijoen:

"En ollut tajunnut, miten monta eri haaraa tässä on, ja miten kaikki liittyy kaikkeen. Jutun laajuus on yllättänyt", kertoo Pilvi Hämäläinen.

"On mahtavaa, että tähän on valittu naisnäkökulma, ja tässä tuodaan näkyväksi se mieletön työsarka, mikä rikos- ja oikeustoimittajilla on, ja millaiset langat heillä on käsissään. Me luemme jonkun pienen uutisen, niin tässä on tajunnut, mitä kaikkea sieltä taustalta löytyy ja kuinka paljon työtä se on vaatinut", pohtii Kirsi Ylijoki.

Hämäläinen ja Ylijoki kertovat, että on poikkeuksellista päästä näyttelemään ihmisiä, jotka ovat oikeasti olemassa ja kokeneet kaikki sarjan vaiheet:

"Erikoista tässä on se, että jos käsikirjoituksessa askarruttaa jokin, niin voin kysyä esikuvalta, ketä näyttelen, että millaista se oli ja miltä se tuntui. Tämä on poikkeuksellista", kertoo Kirsi Ylijoki.

"Kun on tavannut Minnan ja Susannan ja on käynyt siellä oikeudessa paikan päällä seuraamassa istuntoa, niin tajuaa, että tässä ei ole vain tämä käsikirjoitus, vaan että tämä perustuu oikeasti tositapahtumiin", sanoo Pilvi Hämäläinen.

"Se on konkretisoitunut hyvin, että tässä ollaan esittämässä tosi elämän tarinaa", toteaa Kirsi Ylijoki.

Keisari Aarnio -sarjan tekijöinä ovat Suomen nimekkäimmät draamasarjojen tekijät. Sarjan pääkäsikirjoittaja on Tatiana Elf, ohjaajina JP Siili ja Taavi Vartia. Sarjan tuottaa Yellow Film & TV.

Keisari Aarnio -sarja pohjautuu Helsingin Sanomien rikostoimittaja Minna Passin ja oikeustoimittaja Susanna Reinbothin julkaisemaan menestyskirjaan Keisari Aarnio. Sarja perustuu vahvistettuihin tositapahtumiin ja todellisiin faktoihin, jotka tulevat esiin kuulustelupöytäkirjoista, oikeuden pöytäkirjoista sekä toimittajien haastatteluista ja tutkimuksista. Osa sarjan tapahtumista, dialogeista ja päähenkilöiden yksityiselämästä kertovat kohtaukset on dramatisoitu.
 
Ruutu+-tilauksella katsottava Keisari Aarnio -sarja nähdään palvelussa huhtikuussa 2018.