Näin teet finaalijälkiruoan - katso ohje täältä

Mansikka-apaja

Vaniljahyytelö:

0,625kg kermaa

0,2kg maitoa

0,115kg sokeria

1-2kpl vaniljatanko

2 ¾kpl Liivate

Kiehauta Kerma, maito, sokeri ja halkaistut vaniljatangot. Lisää joukkoon kylmässä vedessä liotetut liivatteet. Anna jäähtyä. Siivilöi seos ja kaada se annosvuokiin  ja laita jääkaappiin.

Mansikkahillo:

Liemi:

0,3kg Mansikoita

0,06kg sokeria

Poista mansikoista hattu, viipaloi ja mausta ne sokerilla. Laita mansikat mehustumaan vesihauteeseen n.10 minuutiksi. Siivilöi ja ota mehu talteen.

0,1kg  Mansikkamehua

0,0012kg agar agaria

Sekoita agar agar kylmään mansikkamehuun sauvasekoittimella. Kiehauta ja jäähdytä nopeasti laakealla astialla. Kun seos on jäähtynyt aja se tehosekoittimessa  tasaiseksi hilloksi.

Tips! Jos hilloon jää paljon ilmakuplia saa ne pois Vakuumikonetta apuna käyttäen. Myös Grammavaaka on hyödyllinen agaria punnitessa.

 

Rypälegranita:

 

0,5kg kivettömiä viinirypäleitä

0,1kg pinaattia

 

Pese pinaatti ja rypäleet, aja mehulingonläpi ja jäädytä laakeassa vuossa.

Kristallisoitu minttu:

valkuainen

sirosokeria

minttua

Sipaise valkuaista mintunlehtiin ja pirskottele niiden päälle sirosokeria niin että se näyttää huurteiselta. Aseta lehdet silikonimatolle ja kuivata niitä125C uunissa niin, että ne kuivuvat.  Tarvitset noin kolme lehteä annokseen.

Kokoaminen:

Kumoa kermahyytelö syvänlautasen pohjalle ja raavi sen päälle rypälegranitaa niin, että se peittää vanukkaan. Tämä kuvaa annoksen ruohotuppoa, jolta mansikka apaja löytyy. Pursottele mansikkahilloa annokseen sinne tänne.

Nyt koristele annos loppuun käyttäen mielikuvitustasi. Käytä mintunlehtiä tuoreita ja kristallisoituja, tuoreita mansikoita, pakastekuivattuja mansikoita ja kultaa.