Junnujen ihanat keitot ja pasta-annokset - katso ohjeet

Erika: Valkosipuli, timjami-tomaattikeitto

Tomaattia, sipulia, valkosipulia, leipää, timjamia, juustoa, suolaa, pippuria, sokeria ja limeä.

Kalttaa tomaatit ja murskaa ne. Kuullota sipulit ja valkosipulit, soseuta. Kiehauta, tee krutongit ja raasta juusto.

Erikan pasta-annos:

Kahden värin pastaa kirsikkatomaatti-herkkusieni-pekonikastikkeella ja italialainen salaatti

Pasta:

4 dl durumvehnäjauhoja

Suolaa

2 munaa

öljyä

pinjansiemeniä

basilikaa

1/2 valkosipulin kynsi

rucolaa

 

Sekoita jauhot, muna ja suola. Vaivaa sitkeäksi ja jaa taikina kahteen osaan. Tee morttelissa pesto yhdistämällä öljy, basilika, valkosipuli, rucola ja pinjansiemeniä. Hiero tahnaksi ja vaivaa se toiseen pastataikinapalloon. Kääri pesto ja normaalipasta kelmuun ja anna levätä 30 min. Tee pastakoneella pastasta (kummastakin) ohut levy ja leikkaa minkä muotoisiksi haluat. Anna hetki ”kuivua”. Keitä kiehuvassa, suolatussa vedessä kypsäksi, noin 3 min.

 

Kastike:

1-1,5 dl kirsikkatomaatteja

80 g (n. puoli pakettia) pekonia, silputtuna

100 g sieniä, viipaloituna

öljyä

valkosipulia

timjamia

parmesanjuustoa

pinjansiemeniä

 

Paista pekoni ja sienet pannulla. Nosta hetkeksi sivuun. Muussaa tomaatit sauvasekoittimella, mutta jätä muutama tomaatti sivuun ja puolita ne. Laita paistinpannulle öljyä ja freesaa valkosipuli ja timjami. Lisää pekoni ja sienet ja sitten tomaattisose. Kuumenna ja mausta. Koristele pinjansiemenillä ja parmesanilla. Tarjoa pastan kanssa.

 

Salaatti:

rucola

mozzarella

tomaattia

pippuria

öljyä

 

Asettele rucola, tomaattisiivut ja mozzarellasiivut lautaselle. Viimeistele öljyllä ja pippurilla.

 

Viivi : kolme kylmää keittoa sekä kana mascarpone lime pastaa pinjan siemenillä ja parsan nupuilla

(2:lle)

 

Pasta:

200g spagettia

2 kanan rintafileetä

200 g mascarpone juustoa

puolikkaan limen mehu

oliivi öljyä

1dl pinjansiemeniä

10 parsan nuput (5 nuppua per annos, keittoreseptistä)

suolaa

mustapippuria

limepippuria

 

Leikkaa kanafileet suupaloiksi. Keitä parsan nuput kiehuvassa vedessä n. 2min. ja nosta reikakauhalla jääveteen jäähtymään.

 

Mittaa kattilaan 2 litraa vettä. Kun vesi kiehuu mittaa kattilaan 14 grammaa suolaa (noin 2tl) ja lisää spaghetti. Keitä 5 minuuttia ja valuta.

 

Valmista sillä välin kastike. Kuumenna öljy pannussa ja paista viipaloidut kanat kysoiksi. Lisää kanojen joukkoon mascarpone ja lime mehu anna olla niin kauan, että mascarpone sulaa. Laita sekaan limepippuria, mustapippuria ja suolaa. Kun kastike ja kanat on ollut hetken pannussa lisää sekaan puoli raa’at pastat, sekoita ja anna kypsentyä kastikkeessa vielä 3 minuuttia. Kun pasta on al dente,  annostele ruoka lautaselle ja koristele paahdetuilla pinjansiemenillä ja keitetyillä parsan nupuilla.

 

Kylmä punajuuri-fetakeitto

(2:lle)

 

4 punajuurta

½ dl punajuurien keittolientä

1dl jääpaloja

¾ - 1 dl fetaa

suolaa, pippuria.

 

Kaada kattilaan puolilleen kylmää vettä ja laita kiehumaan punajuurien kanssa. Kun punajuuret ovat kypsiä leikkaa kannat pois ja laita blenderiin muitten ainesten kanssa. Kun keitto on sileää, kaada se joko pieniin juomalaseihin tai snapsilaseihin.

 

Kylmä kukkakaali-gorgonzolakeitto:

(2:lle)

 

puolikas pieni kukkakaali

½ dl gorgonzolajuustoa

1dl jääpaloja

tilkka kermaa

suolaa, pippuria.

Keitä kukkakaali kypsäksi ja soseuta se blenderissä muiden aineiden kanssa. Kun keitto on sileää, kaada se joko pieniin juomalaseihin tai snapsilaseihin.

 

Kylmä parsa-pinjansiemen keitto:

(2:lle)

ainekset:

10 parsaa,

¾ dl pinjansiemeniä

½ dl jääpaloja

½ dl kermaa

suolaa, pippuria

 

Keitä parsat kypsiksi (n. 2 min.), säästä nuput pastaan ja laita varret blenderiin muiden aineiden kanssa. Kun keitto on sileää, tarkista maku ja kaada se joko pieniin juomalaseihin tai snapsilaseihin.