Hans Välimäki ja Jenni Höijer etsivät Suomen parasta leipomoa – mukana 18 leipomoa ympäri maan!

Suomen paras leipomo –ohjelma alkaa Jimillä 11. helmikuuta. Parhaan leipomon titteliä tavoittelee kahdeksantoista leipomoa eri puolilta Suomea. Kisaa tuomaroivat Suomen parhaisiin keittiömestareihin lukeutuva Hans Välimäki ja Suomen tunnetuimpien sokerileipurien joukkoon kuuluva Jenni Höijer.

Suomen paras leipomo –ohjelmassa tutustutaan kahdeksaantoista leipomoon, niiden historiaan sekä ihmisiin leipien, leivonnaisten ja kakkujen takana. Ohjelmassa kisaavat: Leibomo Limbbu (Lahti), Risto Peltolan leipomo (Kouvola), Satun Makiat (Luumäki), Laurell (Hämeenlinna), Antin Konditoria (Forssa), Tuulosrievä (Tuulos), Haapasen kotileipomo (Mikkeli), Ramin konditoria (Mikkeli), Herkkupekka (Savonlinna), Minnan juustokakkutehdas (Helsinki), Krulla (Helsinki), Voipojat (Helsinki), Leipä ja Poika (Porvoo), Konditoria Ph7 (Tuusula), Sven’s Bakery (Helsinki), Valkoinen puu (Kauhajoki), Sweet Vaasa (Vaasa) ja Aroma Bageri & Konditori (Kvevlax).

Leipomoiden joukossa on konditoriatuotteiden taitureita, kakkumestareita ja kotoisissa kiviarinauuneissa perinneleipiä paistavia leipureita. Heitä kaikkia yhdistää intohimo ammattiaan ja valmistamiaan tuotteita kohtaan. Osa leipureista on uransa alkutaipaleella, kun taas toiset jatkavat perheyrityksen toiminnassa jo kolmannen sukupolven voimin. Nämä ovat leipomoita, joilla on paitsi suussasulava tuotevalikoima myös oma tarinansa kerrottavaksi. Ohjelma perustuu suosittuun kansainväliseen formaattiin Britain’s Best Bakery, joka on lämminhenkisyydellään ja artesaanitaidonnäytteillään valloittanut leipomisen ystäviä ympäri maailmaa ja lisännyt tasokkaiden leipomojen tunnettuutta.

Taistelu Suomen parhaan leipomon tittelistä alkaa Helsingistä. Toisiaan vastaan ottelevat kaupungin kolme kovinta leipomoa: tatuoidut Voipojat, keisarillinen Krulla Kaffee Wienerhouse ja amatöörileipuri Minna Ritakorven pyörittämä Juustokakkutehdas. Tuomarit Hans Välimäki ja Jenni Höijer joutuvat vaikean valinnan eteen. Kuka kolmikosta vakuuttaa ammattitaidollaan ja raivaa tiensä semifinaaliin?

Suomen paras leipomo Jimillä 11. helmikuuta alkaen tiistaisin klo 21.00.

Tutustu leipomoihin tästä!