Media ja bloggaajat, tervetuloa Nelonen Median pressisivulle!

 

Pressisivustoltamme löydät Nelonen Median kanavia ja ohjelmistoa koskevat tärkeimmät tiedot ja tiedotteet.

Muistathan, että tarjolla olevia pressikuvia saa käyttää vain ohjelmaan liittyvän uutisen, blogi- tai somepostauksen yhteydessä. Mainitse kuvakrediiteissä kuvaajan nimi ja/tai Nelonen Media.

Alta löydät tärkeimmät tiedotteemme sekä muita hyödyllisiä linkkejä!

Tervetuloa tekemään kanssamme Suomen suurimpia tv-ilmiöitä!

 

Nelonen Median PR & Press -asiat: tiedotus@nelonenmedia.fi

Yli miljoona suomalaista kannusti Huuhkajia kotisohvilla – perjantai-illan ratkaisupeli tavoitti 1,9 miljoonaa!

16.11.2019 klo 17:00

Huuhkajat teki perjantaina historiaa siivittämällä Suomen ensimmäistä kertaa jalkapallon EM-kisoihin. Joukkuetta kannustettiin ahkerasti kotikatsomoissa, joissa Huuhkajien ratkaisupeli keräsi Neloselle miljoonayleisön!

Huuhkajat voitti perjantai-iltana Liechtensteinin 3–0 ja samalla joukkue varmisti Suomelle ensimmäistä kertaa paikan jalkapallon arvokisoihin. Ratkaisuottelun lähetys näytettiin Viasatin kanssa yhteistyössä Nelosella ja Ruudussa ja se keräsi miljoonayleisön!

Matsi tavoitti Nelosella perjantai-iltana 1,9 miljoonaa katsojaa (1 873 000) keskikatsojamäärän ollessa näyttävät  1 021 000. Kyseessä on niin kutsuttu yliyönluku, joka ei sisällä lainkaan tallennettua tai Ruudun katselua.

"Lämpimät onnittelut Huuhkajille upeasta EM-kisapaikasta! Kotikatsomoiden vankka tuki suomalaiselle jalkapallolle näkyy Nelosen keräämässä miljoonayleisössä. Tämä todistaa sen, että me todellakin olemme jalkapalloyhteiskunta. Historiallista jalkapallohuumaa nautiskellaan Nelosella vielä alkuviikosta Kreikka–Suomi-ottelun ja Huuhkajien Kansanjuhlan merkeissä!" sanoo Nelonen Median liiketoimintajohtaja Kari Laakso

"Näin urheiluihmisenä mieltä lämmittää erityisesti se, miten sankoin joukoin ihmiset kerääntyivät yhteen paitsi tietysti paikanpäälle, niin myös ruutujen ääreen hurraamaan Huuhkajat voittoon – oli kyse sitten Viasatin, Viaplayn tai Nelosen seuraajista. Tämä oli ikimuistoinen ilta meille kaikille!" NENT Group Finlandin vastaava tuottaja Ville Klinga summaa historiallisen illan.

Maanantaina pelataan Kreikka–Suomi-ottelu, jonka lähetystä voi seurata ilmaiseksi Neloselta ja Ruudusta klo 21.30 alkaen. Ottelut ja studiolähetykset kokonaisuudessaan ovat nähtävissä myös Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssa. 

Huuhkajien historiallisen voiton kunniaksi Palloliitto ja Nelonen Media järjestävät ikimuistoisen kansanjuhlan Helsingin Kansalaistorilla tiistaina klo 19.00 alkaen. Jos et pääse mukaan juhliin, voit seurata juhlahumua myös kotisohvalta Neloselta!

(Lähteet: TV-mittaritutkimus 4+, Finnpanel Oy)

 

Kristian on uusi Big Brother Suomi -voittaja!

10.11.2019 klo 23:30

Big Brother Suomi huipentui sunnuntai-iltana suoraan finaalilähetykseen, jossa kruunattiin koko 10 viikkoa kestäneen kilpailun voittaja.

Syksyn suurimmaksi tv-ilmiöksi nousseen Big Brother Suomi -ohjelman voittajaksi kruunattiin 27-vuotias helsinkiläinen sekatyömies Kristian. 10 viikkoa kestänyt BB-kausi huipentui sunnuntai-iltana suoraan finaalilähetykseen, jossa yleisö äänesti kauden suurimman voittajan viidestä finaaliviikolle yltäneestä asukkaasta. Kilpailun voittaja Kristian nappasi tittelin lisäksi itselleen 30 000 euron voittopotin.

"Asiaa!!", Kristian huusi voiton selvittyä ja tuuletti villisti muiden asukkaiden rynnätessä halaamaan lavalle finaalikaksikkoa.

"Tuntuu v***un siistiltä", mies sai sanottua lähetyksen jälkeen päästyään halaamaan tyttöystäväänsä ja ystäviään.

Kisassa toiseksi tuli 21-vuotias helsinkiläinen Kevin. Kärkikaksikon äänet jakautuivat loppukirin jälkeen 57% Kristianille ja 43% Kevinille.

Finaaliviikolle olivat kärkikaksikon lisäksi selviytyneet Helmeri, Anu ja Kimmo
Heistä viidenneksi tuli Kimmo, joka oli lähetyksen ensimmäisen häädön kohdalla saanut vähiten ääniä. Neljänneksi tuli seuraavan häätöhetken vähimmällä prosenttimäärällä Anu, ja kolmanneksi Helmeri, joka hävisi äänissä selvästi kärkikaksikolle.

Muiden finalistien häätöjen jälkeen Kristian ja Kevin jäivät hämmentyneinä ja epäuskoisina kahdestaan tyhjään taloon.

"Tässä me nyt v***u ollaan", Kristian tokaisi Kevinille ja finaalikaksikko halasi lämpimästi tyhjässä talossa.

Lopulta juontajat Kimmo Vehviläinen ja Alma Hätönen noutivat Kristianin ja Kevinin studioon, jossa lopullinen voittaja julkistettiin.

27-vuotias helsinkiläinen sekätyömies Kristian oli koko kauden ajan yksi suurimmista yleisönsuosikeista, joka on synnyttänyt lukuisia meemejä somessa ja kerännyt taakseen valtavan fanijoukon. Kristian on pitkin matkaa ollut ristiriitainen hahmo, joka on toisaalta naurattanut mutkattomuudellaan ja suorapuheisuudellaan, mutta myös kerännyt arvostelua mm. humalakäyttäytymisellään ja provosoinnillaan. 

Voiton selvittyä Kristian pääsi vihdoin halaamaan koko talossaoloajan kaipaamaansa tyttöystävää. 

Big Brother Suomi on ollut syksyn suuri menestyjä ja isoin tv-ilmiö. Ohjelma on tavoittanut Ruudussa ja TV:ssä 2,6 miljoonaa suomalaista, eli käsittämättömät 50 prosenttia koko maan väestöstä. Pelkästään Ruudussa BB-sisältöjä, eli jaksoja, 24/7-stremeja ja klippejä on startattu noin 32,5 miljoonaa kertaa.
 
Erityisen omistautunutta katselu on nuorten, 15–34-vuotiaiden naisten keskuudessa, jossa ohjelma on tavoittanut huimat 67 prosenttia väestöryhmästä. 25–44-vuotiaiden miesten ja naisten kohderyhmässä Big Brother Suomi on tavoittanut niin ikään kunnioitettavat 65 prosenttia väestöryhmästä.

 

NENT Group Finland ja Nelonen Media tarjoavat Huuhkajien huippujännittävät EM-karsintaottelut vapaasti katsottavaksi

6.11.2019 klo 09:15

NENT Group Finland ja Nelonen Media tuovat Huuhkajien kaksi viimeistä EM-karsintaottelua vapaasti katsottavaksi kaikille suomalaisille jalkapallofaneille. Yhteistyö sisältää 15.11. pelattavan Suomi–Liechtenstein-ottelun sekä 18.11. pelattavan Kreikka–Suomi-pelin. Ottelut näkyvät Nelosella ja Ruudussa suomeksi selostettuina. Suorien otteluiden yhteydessä nähdään myös kattavat Viasat Jalkapallo -kanavan studiolähetykset.

Marraskuussa selviää 20 maata, jotka pääsevät pelaamaan ensi kesän EM-lopputurnaukseen. Suomella on mahdollisuus tehdä jalkapallohistoriaa pääsemällä ensimmäistä kertaa mukaan EM-kisoihin.

Suomen osalta viimeisen kierroksen avaa Helsingissä perjantaina 15.11. pelattava Suomi–Liechtenstein-ottelu, joka nähdään Nelosella kello 19.00 alkaen. Ottelun selostaa Ville Kuusinen. Ottelutunnelmiin virittäydytään Nelosella jo kello 18.00 alkavan Viasatin kisastudion parissa. Studioisäntinä toimivat Ville Klinga ja asiantuntijoina nähdään Pasi Rautiainen ja Mika Kottila.

Huuhkajien kohtalo selviää viimeistään maanantaina 18.11. Ateenassa, kun Huuhkajat saavat vastaansa isäntämaan Kreikan. Ilta käynnistyy Nelosella kello 21.30 studio-osuudella.

”Huuhkajat ovat herättäneet Suomessa ennen näkemättömän jalkapallohuuman. Olemme saaneet lähietäisyydeltä seurata Huuhkajien taistelua kohti pitkään odotettua unelmaa. Nyt se on lähempänä kuin koskaan. Yhteistyössä Nelonen Median kanssa voimme tarjota kaikille suomalaisille mahdollisuuden elää mukana tässä historiallisessa hetkessä”, sanoo NENT Group Finlandin vastaava tuottaja Ville Klinga.  

”On upeaa päästä esittämään suomalaisen jalkapalloiluhistorian tärkeimmät ottelut Nelosella ja Ruudussa. Kotimainen palloilu on oleellinen osa tarjontaamme ja jännittävät EM-karsintaottelut kruunaavat jalkapallosyksymme. Käsillä saattaa olla vuoden ikimuistettavimmat urheiluhetket!” sanoo Nelonen Median liiketoimintajohtaja Kari Laakso.

EM-karsintalähetykset Nelosella ja Ruudussa:

15.11. Suomi–Liechtenstein
klo 18.00 Kisastudio
klo 19.00 Matsi alkaa

18.11. Kreikka–Suomi
klo 21.30 Kisastudio
klo 21.45 Matsi alkaa

Ottelut ja studiolähetykset kokonaisuudessaan ovat nähtävissä myös Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssa.

Big Brotherilla jo yhteensä yli 29 miljoonaa starttia Ruudussa! Lähes puolet suomalaisista ovat kytänneet BB-talon tapahtumia!

29.10.2019 klo 10:45

Big Brother Suomi on noussut syksyn kiistatta suurimmaksi tv-ilmiöksi. Big Brother on tavoittanut syksyn aikana 2,6 miljoonaa katsojaa, eli lähes puolet koko maan väestöstä!

Suomi on miljoonien kyttääjien maa! 1. syyskuuta käynnistynyt Big Brother Suomi on kerännyt suomalaiset niin television kuin Ruudunkin ääreen seuraamaan asukkaiden elämää talossa.

Ruudussa 24/7 -palvelun kahta streamia on käynnistetty kauden aikana yhteensä noin 17 miljoonaa kertaa. Keskimäärin 24/7 -streameja startataan noin 300 000 kertaa päivässä.
Jimin päivittäisiä koostejaksoja ja Nelosen sunnuntain liveä on puolestaan käynnistetty Ruudussa yhteensä 5,1 miljoonaa kertaa. Lisäksi ohjelman kohokohdista kerätyt klipit ovat keränneet Ruudussa 6,1 miljoonaa käynnistystä. Yhteensä Big Brother -sisältöjä on siis käynnistetty pelkästään Ruudussa uskomattomat yli 29 miljoonaa kertaa.

Vauhdikkaita viikkotehtäviä, Jukan ja Eeva-Leenan hempeitä hetkiä, Tarinan loputonta puhetulvaa, Anun ja Helmerin lähentymistä, Villen palavereja Taivaan iskän kanssa, Kristianin kuolemattomia lausahduksia ja "sikarikerhon" yöllisiä kokoontumisia on nauliinnuttu seuraamaan myös lineaari-tv:n ääreen.
 
BB-viikon kohokohta on tietenkin sunnuntaisin Nelosella nähtävä suora lähetys, jossa yksi asukkaista häädetään talosta. Elina Kottosen juontamien lähetysten keskikatsojamäärä on syksyn aikana ollut 413 000 katsojaa.
Jimillä puolestaan nähdään suorana lähetyksenä päivittäiset koosteet talon tapahtumista. Alma Hätösen ja Kimmo Vehviläisen juontamia livelähetyksiä on päivittäin seurannut keskimäärin 211 000 katsojaa.

Big Brother Suomi pääsee hurjiin tavoittavuuslukuihin myös niin kutsutuilla TotalTV-luvuilla, joilla lasketaan ohjelman tavoittavuus Ruudussa sekä kaikkina tv:n esityskertoina.
Big Brotherin lukujen voidaan sanoa olevan todella poikkeuksellisia, sillä ohjelma on syksyn aikana tavoittanut tv:ssä ja Ruudussa yhteensä noin 2,6 miljoonaa suomalaista, eli noin 49 prosenttia koko Suomen väestöstä!

Erityisen omistautunutta katselu on nuorten, 15–34-vuotiaiden naisten keskuudessa, jossa ohjelma on tavoittanut huimat 65 prosenttia väestöryhmästä. 25–44-vuotiaiden miesten ja naisten kohderyhmässä Big Brother Suomi on tavoittanut niin ikään kunnioitettavat 62 prosenttia väestöryhmästä.

BB on aktiivisesti esillä myös somessa, jossa mm. kauden alussa nollasta lähtenyt Instagram-tili on kerännyt jo yli 52 000 seuraajaa. Keskustelu käy päivittäin kuumana mm. Facebookissa, Twitterissä ja Jodelissa. Esimerkiksi Twitterissä on ohjelman startin jälkeen twiitattu tunnisteella #bbsuomi noin 58 000 kertaa, eli noin tuhannen twiitin päivätahdilla.
 
BB-talossa alkoi eilen esihistoriallinen viikkotehtävä, jossa asukkaat laskevat dinosauruksia ja hautovat dinomunia. Viime sunnuntain dramaattisen kahdeksannen häädön jälkeen talossa on jäljellä enää kuusi asukasta: Kristian, Helmeri, Kimmo, Kevin, Ville ja Anu.
Tulevana sunnuntaina 3.11. nähdään viimeinen normaali häätölähetys, jonka jälkeen finalistiviisikko on selvillä.

Big Brotherin kaksituntinen suora finaalilähetys nähdään sunnuntaina 10.11. klo 21 Nelosella.

Lähteet: Sanoma videoanalytiikka, Finnpanel Oy, TV-mittaritutkimus 4+, Finnpanel Oy, TotalTV-raportointi, 1.9.–28.10.)

Nyt on kaikkien aikojen joulukattaus! Vain elämää: Joulu starttaa 15.11.

24.10.2019 klo 11:45

Vain elämäässä rauhoitutaan arjen kiireistä ja hiljennytään viettämään joulua kolmena perättäisenä perjantaina 15.11. alkaen. Juhlakauden artistit kokoontuvat yhteisen joulupöydän ääreen keskustelemaan omista jouluperinteistään sekä kuulemaan toistensa versioita ikimuistoisista joululauluista.

Nyt vietetään yhdessä Vain elämää: Joulua! 10. juhlakauden artistit: Lauri Tähkä, Maija Vilkkumaa, Antti Tuisku, VilleGalle, Elastinen, Vesala ja Erin kokoontuvat yhteisen joulupöydän ääreen ja tuovat tullessaan upouusia jouluhittejä sekä uusia versioita rakkaimmista joululauluista. Kuten yhteisissä juhlissa monesti käy, niin kaikki eivät aina pääse paikalle, ja tällä kertaa Samu Haber joutuu jättämään joulujuhlan väliin työkiireidensä takia.

Ensimmäisessä Vain elämää -joulujaksossa 15.11. juhlakauden artistit kokoontuvat ensimmäistä kertaa kesän jälkeen yhteisen pöydän ääreen. Nyt juhlitaan pikkujoulua, ja tunnelma on katossa! Päällimmäisenä kaikilla on halu kuulla toistensa tuoreimmat kuulumiset Vain elämää -kuvausten jälkeen.

Samu Haber lähettää videoterveisensä maailmalta ja muistelee kesän kuvauksia. Koska pöydässä on nyt yksi tyhjä tuoli, niin siihen saa kutsun itse musiikkivelho Leri Leskinen! Illan aikana Vain elämää -pöydän ympärillä tulkitaan kuusijuhlan klassikoita sekä kuullaan uusia jouluhittejä.

Toisessa joulujaksossa perjantaina 22.11. päästään avaamaan lahjoja. Yhteiseen joulupöytään kutsun saa tällä kertaa myös JVG:n toinen osapuoli Jare. Artistit ovat arponeet keskenään, kuka antaa kenellekin joululahjan. Kääreistä paljastuu tarkkaan mietittyjä ja uskomattomia yllätyksiä!

Kolmannessa ja samalla koko 10. kauden viimeisessä jaksossa 29.11. pöydän ympärillä nautitaan jouluateriasta, ja kaikkien yllätykseksi odotettu vieras kolkuttaa ovelle. Pöydän ääressä artistit herkistyvät pohtimaan joulun todellista merkitystä.

Vielä ennen Vain elämää -joulujaksoja nautitaan huomenna perjantaina 25.10. Maija Vilkkumaan omasta päivästä Satulinnassa. Maija avautuu muille artisteille mm. kipeästä erostaan, ja Lauri Tähkä kertoo suorat sanat Maijan uudesta tuotannosta.

Ensi viikon perjantaina 1.11. starttaavat Vain elämää -kauden Kaikki biisit -jaksot. Ensimmäisessä jaksossa nähdään neljän ensimmäisen Satulinna-päivän musiikillinen anti, ja toisessa jaksossa perjantaina 8.11. ovat vuorossa juhlakauden viimeisten neljän päivän huikeat esitykset.

 

JULKISTUS: Kaikkien aikojen ensimmäinen Temptation Island Suomi -risteily juhlitaan Silja Europalla huhtikuussa!

9.10.2019 klo 09:00

Temptation Island Suomen uusi 6. tuotantokausi alkaa tänään Nelosella ja Ruudussa! Uuden kauden kunniaksi julkistamme fanien hartaasti toivoman uutisen: Temptation Island Suomi -risteilyn!

Realityilmiö Temptation Island Suomi nousee ensi huhtikuussa laivaan, kun kaikkien aikojen ensimmäinen Tämä on Temptation Island Suomi -risteily seilataan Silja Europalla 18.-19.4.2020.
Lipunmyynti risteilylle alkaa perjantaina 18.10. klo 09 osoitteessa lehtimakimatkat.fi

Risteilyllä viihdyttävät mm. Petri NygårdPoju ja Suomen parhaat bile-dj:t. Lisää artistikiinnityksiä julkistetaan myöhemmin. Aitoon Temptis-henkeen risteilyohjelmassa on mm. Itämeren villeimmät vaahtobileet laivan allaspoolilla, deittailua ja ketunkolon etsintää sekä videoiden katselua – mitä se ikinä tarkoittaakaan. Jokainen risteilijä pääsee myös liikennevalorakkennekkein ilmaisemaan kuuluuko varattuihin vain viettelijäsinkkuihin.

Mukana juhlimassa on tietenkin suuri joukko Temptation Islandilta tuttuja legendaarisia sinkkuja ja pariskuntia – heitä on ohjelman historiassa ollut mukana jo lähes 200! Risteilyn juontajana ja isäntänä toimii luonnollisesti yksi ja ainoa grillimestari Sami Kuronen.

"Temptation Island on mulle aina yhtä rakas ohjelma. Thaimaassa on jo vuosien ajan nähty toinen toistaan huikeampia Temppari-bileitä, en malta odottaa mitä tapahtuu, kun nämä bakkanaalit viedään laivalle. Risteilylle on suunnitteilla runsaasti yllätyksiä ja ohjelmaa, joten luvassa on takuulla historialliset bileet Temppari-twistillä", Kuronen lupaa.

Nelonen Medialle Temptation Island Suomi -risteily on loistava paikka yhdistää kanavan realityjättiläinen sekä oman talon tapahtumaosaaminen.

Tämä on Temptation Island Suomi -risteily on hieno uutuus Nelonen Median kasvavaan tapahtumatarjontaan. Suomen kovimmalla tiimillä tehdään jälleen jotain aivan uutta”, Nelonen Median tapahtumapäällikkö Marko Salo iloitsee.

  • Tämä on Temptation Island Suomi -risteily Silja Europalla 18.-19.4.2020.
  • Hytit tulevat myyntiin perjantaina 18.10. klo 09 osoitteessa lehtimakimatkat.fi
  • Hytit alkaen 59 euroa.
  • Temptation Island Suomi 6. kausi alkaa tänään 9.10. Nelosella klo 21!