Media ja bloggaajat, tervetuloa Nelonen Median pressisivulle!

 

Pressisivustoltamme löydät Nelonen Median kanavia ja ohjelmistoa koskevat tärkeimmät tiedot ja tiedotteet.

Muistathan, että tarjolla olevia pressikuvia saa käyttää vain ohjelmaan liittyvän uutisen, blogi- tai somepostauksen yhteydessä. Mainitse kuvakrediiteissä kuvaajan nimi ja/tai Nelonen Media.

Alta löydät tärkeimmät tiedotteemme sekä muita hyödyllisiä linkkejä!

Tervetuloa tekemään kanssamme Suomen suurimpia tv-ilmiöitä!

 

Nelonen Median PR & Press -asiat: tiedotus@nelonenmedia.fi

Uutuussarja Superkauppiaat tutustuttaa kauppiaiden haastavaan ja vauhdikkaaseen arkeen

2.3.2021 klo 09:15

Nelosen uudessa Superkauppiaat-sarjassa tutustutaan kuuteen K-Supermarket -kauppiaaseen ympäri Suomen. Kauppiaiden vauhdikasta arkeaan seurataan puolen vuoden ajan.

Nelosen uudessa Superkauppiaat-sarjassa sukelletaan K-Supermarket -kauppiaiden elämään myyntitiskien, tarjousten ja asiakastoiveiden takana. Sarja esittelee persoonallisten ja kunnianhimoisten kauppiaiden vauhdikkaan arjen. Kauppiaana oleminen on intohimoinen elämäntapa, jossa työ, perhe-elämä ja vapaa-aika sulautuvat yhteen. Onneksi apuna kaikessa on oma henkilökunta!

Superkauppiaat seuraa puolen vuoden ajan tapahtumia kuudessa K-Supermarketissa ympäri Suomen: Sodankylässä, Ilmajoella, Kokemäellä, Vaajakoskella, Espoossa ja Helsingissä. Jokaisella kauppiaalla on tavoitteenaan rakentaa kaupastaan tavallista parempi ruokakauppa!

Jaana Jokiaho, Ilmajoki

Jaana on todellinen supernainen. Hän pyörittää Ilmajoella kauppaansa ja tasapainottelee samalla kiireisen perhe-elämän keskellä. Perheeseen kuuluvat aviomiehen, kahden tyttären, yhden jo kotoa muuttaneen pojan ja 2-vuotiaan iltatähti Väinön lisäksi muutama lapsenlapsi, hevosia, koiria ja kissoja.

Perhekeskeisen Jaanan kotona onkin usein päällä melkoinen hullunmylly. Energisellä ja rempseällä naisella tuntuu olevan aina joku projekti meneillään. Jaanalta löytyy kunnianhimoa ja tahtoa ja hän antaa kaikkensa asiakkailleen ja yritykselleen. Monesti perhe ja ystävät joutuvatkin muistuttamaan Jaanaa välillä hengähtämään.

Henna Autio ja Mikko Laine, Sodankylä

Pohjoisen voimakaksikko Mikko ja Henna ovat toimineet kauppiaina jo parikymmentä vuotta. Parikymppisinä alalla aloittanut kaksikko on kasvanut yhdessä aikuisiksi kaupan käytävillä ja samalla hioutunut vankaksi tehotiimiksi. Välillä on ollut myrskyisääkin, mutta aina on pidetty yhtä. Tässä kohtaa elämää pariskunta on rauhoittunut ja löytäneet oman paikkansa Sodankylästä.

Rennon lupsakka Mikko ja pirteä Henna järjestävät säännöllisesti kaupallaan kyläläisten iloksi erilaisia tempauksia. Hetkellisesti kylän vähenevä asukasmäärä huolettaa, mutta maalaisjärki ja rento suhtautuminen elämään kantaa pitkälle.

Jere Lehto, Kokemäki

Vasta 25-vuotias ja tällä hetkellä Suomen nuorin K-Supermarket-kauppias Jere on käytännössä syntynyt kauppiaaksi. Hänen vanhempansa työskentelevät kauppiaina, ja Jere on viettänyt koko lapsuutensa ja nuoruutensa kauppojen takahuoneissa ja lastauslaitureilla. Uravalinta on ollut selvä aina.

Unelma omasta kaupasta täyttyi äskettäin, kun Jere aloitti kauppiaana Kokemäellä. Mukana kauppaa pyörittämässä on myös tuore vaimo Lotta. Vaikka kokemusta kaupan alalta löytyy pitkältä ajalta, on mies aivan uusien haasteiden edessä. Kauppiaan saappaat ovat isot, ja vastuu on raskas kantaa. Samalla Jeren täytyy hypätä myös työnantajan rooliin.

Heimo Välinen, Espoo

Heimo on työskennellyt kauppiaana jo lähes puoli vuosisataa. Nuorena harjoittelijapoikana Heimo pussitti kaupan kellarissa jauhoja ja sokereita, nykyään hän hoitaa suvereenisti kauppansa some-mainonnan. Vapaa-aikaansa mies viettää luonnossa, metsästäen ja valokuvaten. Heimo kokee rauhoittuneensa iän myötä, mutta huumori ja pilke silmäkulmassa pysyvät miehessä aina. Heimo kuvailee itseään suorasanaiseksi ja perinteiseksi pohjalaiseksi mieheksi.

Tämä kauppiaiden veteraani tunnetaan monen asian suhteen pioneerina. Hän on yksi ensimmäisistä kauppiaista, jotka alkoivat tehdä ruokalahjoituksia vähävaraisille. Salaattibaarikin nähtiin Heimon kaupalla jo 80-luvulla. Nykyään kauppa pyörisi hyvin ilman Heimoakin, mutta mies ei malta pysyä pois kaupalta.

Jouni Ekholm, Helsinki

Jounin K-Supermarket tunnetaan ruokakauppojen keskuudessa edelläkävijänä. Monet uudet ideat ja asiat ovat lähteneet liikkeelle juuri hänen kaupaltaan. Yhden idean ollessa vireillä, on uusi jo kypsymässä. Jouni keksii jatkuvasti uusia ideoita eikä haittaa, vaikka niistä monikin epäonnistuisi. Tosin mies myöntää, että joskus olisi hyvä olla toteuttamassa ideoita vaikkapa toisena tai kolmantena, eikä aina ensimmäisenä.

Lähituottajat ovat Jounille äärimmäisen tärkeitä, ja monista heistä on tullut jopa ystäviä. Jounille on tärkeää tietää, mistä hänen kauppansa tuotteet tulevat, ja siksi hän käy säännöllisesti vierailulla tuottajiensa luona. Tuotteistaan tarkka mies pitää huolen siitä, että saa taatusti aina tuoreimmat marjat ja vihannekset omalle kaupalleen.

Reetta Puromäki ja Henri Puromäki, Vaajakoski

Henri ja Reetta ovat uuden edessä. He ovat avaamassa Vaajakoskelle upouutta K-Supermarketia, ja tähän voimanponnistukseen on laitettu kaikki taloudelliset ja henkiset voimavarat kiinni.

Kaksikko pyörittää samaan aikaan myös viittä pienempää K-Marketia, joten vuodesta on tulossa työntäyteinen. Tässä perheessä eletään todellisia ruuhkavuosia. Perheeseen kuuluvat lapset Niko, 16, Nea, 13 ja Aatu, 8. Perhe on tiivis ja läheinen, ja lapset elävät täysillä mukana kaupan arjessa. Alusta asti Reetalle ja Henrille on ollut selvää, että lapset eivät saa missään vaiheessa kärsiä vanhempiensa työnteosta. Tästä on pidetty kiinni aina, ja jos ei muuta keksitä, niin aikaa vietetään vaikkapa yhdessä kaupalla.

 

Ohjelman tarjoaa tavallista parempi ruokakauppa – K-Supermarket.

Superkauppiaat maanantaisin 15.3. alkaen kello 19 Nelosella ja Ruudussa.

Uusia BB-asukkaita haetaan jälleen! Big Brother Suomi nähdään syksyllä Nelosella ja Ruudussa!

15.2.2021 klo 11:15

Big Brother Suomi oli yksi viime syksyn kiistatta suurimpia tv-ilmiöitä. Ohjelma tavoitti syksyllä kolmen kuukauden ajan viikoittain lähes 1,2 miljoonaa suomalaista, ja pelkästään Ruudussa BB-sisältöjä startattiin 40 miljoonaa kertaa.

Big Brother nähdäänkin ensi syksynä jälleen Nelosella ja Ruudussa, ja tänään auenneeseen asukashakuun toivotetaan tervetulleeksi kaikenlaiset hakijat erilaisista taustoista. Hakemuksia odotetaan runsaasti, sillä myös aiempina vuosina on nähty suoranainen hakijaryntäys. Syksyllä alkava kausi kestää 12 viikkoa, joten hakijoiden on sitouduttava viettämään talossa parhaimmillaan kolme kuukautta.

Isoveli etsii ympäri Suomen erilaisia persoonallisuuksia, jotka edustavat eri ikäluokkia, ammatteja ja kulttuuritaustoja. Ainoat ehdot ovat täysi-ikäisyys ja suomen kielen hallinta. Taloon toivotaan asukkaita, joilla on ajatuksia, intohimoja ja vahvojakin mielipiteitä – mahdollisesti jopa tarve korjata maailmassa olevia virheitä, epäkohtia ja vääryyksiä.

”Haluamme löytää taloon jälleen monipuolisen kattauksen persoonia laidasta laitaan. Tarkoitus on koota yhteen joukko ihmisiä, joilla kaikilla on halu jakaa tarinansa, puolustaa mielipiteitään ja seistä sanojensa takana. Uudelta BB-kaudelta on varmasti lupa odottaa entistäkin enemmän käänteitä ja mielikuvituksellisia yllätyksiä", ohjelman vastaava tuottaja Maarit Suominen Neloselta sanoo.

Luonnollisesti myös edelleen käynnissä oleva poikkeustilanne otetaan huomioon kaikin tavoin niin asukasrekryn aikana kuin itse tulevalla kaudella. Asukkaiden ja muun työryhmän terveys ja turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää. Uusimpia viranomaisohjeita seurataan niin Nelonen Median kuin tuotantoyhtiö Endemol Shine Finlandin toimesta jatkuvasti, ja ohjeistuksia noudatetaan tuotannon kaikissa vaiheissa.

Big Brother Suomen uuden kauden asukashakusivulle pääset tästä

Big Brother Suomi alkaa Nelosella ja Ruudussa syksyllä.

JULKISTUS: Marko Paananen palaa ruutuun! Remppa vai muutto Suomi -sarja nähdään Nelosella

10.2.2021 klo 17:15

Tässä ovat Suomen Jillian ja Todd! Sisustusarkkitehti Marko Paananen ja kiinteistönvälittäjä Anne Ramsay ovat Remppa vai muutto Suomi -ohjelman juontajakaksikko.

Maailmalla valtavan suosion saavuttaneen Remppa vai muutto -sarjan (Love It or List It) jokaisessa jaksossa yksi perhe pääsee toteuttamaan kotiunelmiaan. Nykyinen koti ei enää palvele muuttuneita tarpeita, joten se päivitetään lattiasta kattoon vastaamaan paremmin tämän päivän tarpeita. Samalla perheelle esitellään kolme upeaa ja houkuttelevaa ehdotusta uudeksi kodiksi.

Kiinteistönvälittäjä ja sisustusarkkitehti kisaavat leikkimielisesti keskenään yrittäessään löytää täydellisen ratkaisun, joka täyttäisi perheen kaikki toiveet ja sopisi heidän asettamaansa budjettiin.

Ohjelman lopussa perheelle esitellään heidän toiveidensa mukainen ja uudistettu koti. Perhe valitsee jäävätkö he asumaan nykyiseen kotiinsa vai laittavatko sen myyntiin ja mahdollisesti muuttavat yhteen heille esitellyistä uusista kohteista. Edessä onkin enää suuri kysymys: Remppa vai muutto?

Televisioon odotetun paluun tekevä Marko Paananen on valmistunut sisustusarkkitehdiksi Los Angelesissa ja on suomalaisille tuttu mm. Nelosen Inno-sisustusohjelmasta. Viime vuosina Paananen on työskennellyt erilaisten yksityisasuntojen suunnitteluratkaisujen parissa. Vahva kokemus, innovatiivinen ote sekä valloittava persoona takaavat onnistuneen remontin.

”Olen innoissani ja kiitollinen tästä tilaisuudesta päästä näyttämään ammattitaidoistani juuri tilasuunnittelun puolen. Oivaltavat pohjaratkaisut sekä käytännönläheisyys nostavat sekä elämänlaatua että asunnon arvoa”, iloitsee Paananen.

”Anne on nuori, fiksu ja freesi ammattilainen, jonka kanssa on taatusti kivaa ja inspiroivaa tehdä töitä”, kertoo Paananen.

Anne Ramsay, kiinteistönvälittäjä LKV, KTM, edustaa Bo LKV:tä. Anne tiesi jo lapsena haluavansa kiinteistönvälittäjäksi, joten päämäärätietoisuus on hänelle ominaista. Pirskahtelevan luonteen omaava Anne onkin täynnä intoa päästessään toteuttamaan ihmisten suurimpia asuntohaaveita.

”Tärkeintä on mielestäni saada kokonaisvaltainen ymmärrys siitä, mitä perheet ohjelmassa oikeasti tarvitsevat, jotta arki kodissa on sujuvaa. Näiden tarpeiden pohjalta aion kartoittaa huolellisesti yllättäviäkin asuntoratkaisuja. Hyvien, erilaisten vaihtoehtojen löytäminen tulee olemaan kaiken keskiössä. Uskon, että täydennämme Markon kanssa toisiamme juuri oikeilla tavoilla, ja tiedän että nauru tulee olemaan herkässä”, kertoo Ramsay.

 

HitMixin iltapäivässä juontaa keväällä yllätysnimi: Sara Forsberg!

4.2.2021 klo 09:00

HitMixillä aloittava radiokonkari Oku Luukkainen saa kevään ajaksi juontoparikseen laulajana ja sosiaalisen median vaikuttajana tunnetun Sara Forsbergin. Parivaljakon uusi iltapäiväohjelma alkaa 8. helmikuuta.

Nelonen Median 90- ja 2000-luvun hitteihin keskittyvää HitMix-radiokanavaa uudistetaan tämän vuoden aikana. Ensi maanantaina alkavaa uutta iltapäiväohjelmaa luotsaava ysäriapostoli Oku Luukkainen saa kevään ajaksi aisaparikseen Sara Forsbergin.

Laulajana ja sosiaalisen median vaikuttajana tutuksi tulleelle Forsbergille radio on täysin uusi aluevaltaus.

"Radion tekeminen on teinistä saakka ollut salainen unelmani. Kun kysyttiin, lähtisinkö juontamaan Okun kanssa HitMixin iltapäivää, päätöksenteko ei ollut vaikeaa! Juontohommat on entuudestaan tuttuja, mutta niihin on aina aikaisemmin liittynyt TV-kamerat. Jännä nähdä mitä puolia musta tulee esiin, kun ne poistetaan yhtälöstä. Ja Oku lisätään”, Forsberg kertoo.

Pitkän uran radiossa tehnyt Luukkainen on myös uuden edessä. Hän saa ensi kertaa oman juontoparin ja aloittaa uudella kanavalla.

"Olen pääsääntöisesti juontanut radiossa aina yksin. Olen ollut hieman kateellinen "radiopareille" ja miettinyt, kenenköhän kanssa itse joskus tekisin radiota. Villeimmissäkään unelmissa en olisi arvannut, että se on Sara Forsberg. Yhteinen ohjelmamme luo vatsanpohjaan hyvää kutinaa ja jännitystä. Me ollaan tarpeeksi erilaisia ja tarpeeksi samanlaisia, että studiossa syntyy varmasti melkoinen show. Jos olisin sinä, niin kuuntelisisin, omalla vastuulla", Luukkainen kertoo.

"HitMixin vuodenvaihteessa alkanut uudistuminen on saapunut seuraavaan etappiinsa Sara Forsbergin liittyessä tiimiin. Parin edellisen vuosikymmenen hitteihin erikoistunut, Oku Luukkaisen juontama Retroradio käynnistyy tänä perjantaina ja Oku Luukkainen feat. Sara Forsberg -show HitMixin iltapäivässä starttaa ensi maanantaina. Luvassa on 90- ja 2000-luvun hittien ja parhaiden uutuuksien siivittämänä nopeatempoista hyvän fiiliksen verbaaliakrobatiaa. Kaikki Saran tuntevat tietävät, että tämä sisällöntuottamisen eittämätön kuningatar ei jää Okunkaan tasoisen moottoriturvan jalkoihin", kommentoi HitMixin ohjelmapäällikkö Petra Piipari.

Oku Luukkainen feat. Sara Forsberg -show starttaa 8. helmikuuta ja ohjelmaa kuullaan aina maanantaista torstaihin klo 14–18. Oku Luukkaista kuullaan HitMixillä myös joka perjantai Retroradio-ohjelmassa klo 18–22.

Nämä 14 piinkovaa ammattilaista kilpailevat Diilissä – kuka saa unelmapestin Jaajon start up -imperiumin kehitysjohtajana?

2.2.2021 klo 15:45

Suomen vaativin työnhaku on alkanut! Kuka onnistuu? Kenen hermot pettävät? Kuka saa potkut ja kuka unelmiensa työpaikan?

Legendaarinen Diili tekee näyttävän paluun, kun jännittäviä kilpailuja, vauhdikkaita käänteitä, kekseliäisyyttä ja henkilökemioita testaavia tehtäviä sekä nykyaikaista Helsingin bisneselämää yhdistelevä ohjelma alkaa Nelosella ja Ruudussa maanantaina 22.2. klo 21.

Ohjelman uudella kaudella legendaarisiin Diili-pomon saappaisiin astuu Suomen suosituin radiojuontaja ja moninkertainen start up -yrittäjä Jaajo Linnonmaa! Ohjelmassa 14 piinkovaa ja persoonallista bisnesosaajaa kilpailee paikasta Jaajon start up -imperiumin kehitysjohtajana.

Uudet Diili-kilpailijat ovat: Bimbo Oy:stakin tuttu tapahtumayrittäjä Sointu Borg, rikoskirjailija ja toimittaja Heidi Holmavuo, Blokess-sketsiryhmästä tuttu somespesialisti Martin Kalliola, 18 ravintolaa Helsinki-Vantaan lentokentällä johtava Jenni Pirhonen, kunnallispolitiikassa mukana oleva tuotepäällikkö Sebastian Franckenhaeuser, Rock your day! -sloganistaan tuttu motivaatiopuhuja ja yrittäjä Janne Immonen, sisustusarkkitehti Helena Hallanoro, markkinointiyrittäjä Petri Matero, kolmea hammaslääkärikeskusta pyörittävä Pasi Karjalainen, kuljetus- ja teknologia-alan yrittäjä Ariel Keisa, Helsingin yliopiston Tiedekulman operatiivinen johtaja Marko Loukaskorpi, markkinointivalmentaja Emma Kolppanen, hää- ja tapahtumasuunnittelija Taru Kaartinen sekä toimitusjohtaja Inka Isotalo, joka on aiemmin kiertänyt maailmaa mm. miehensä Mika Kallion asioidenhoitajana.

Ohjelmassa Jaajon neuvonantajina toimivat Macwell Creativen luova johtaja ja Jaajon pitkäaikainen yhtiökumppani Toni Lähde sekä Jungle Juice Bar -yrityksen perustaja Noora Fagerström.
 
"Haluan löytää yritysteni kehitysjohtajaksi ihmisen, jolta voin kysyä neuvoa ja mielipiteitä mihin tahansa. Henkilön, jolla on uusia näkemyksiä ja ideoita. Kaikista eniten haluan löytää hyvän tyypin, jonka kanssa on kiva painaa duunia ja luoda menestyskonsepteja", Linnonmaa sanoo.
 

Diili maanantaisin 22.2. alkaen Nelosella ja Ruudussa klo 21.

Nämä 12 huippu-urheilijaa laittavat kaiken peliin Mestareiden mestari -ohjelmassa

1.2.2021 klo 09:00

Kaksitoista uransa päättänyttä huippu-urheilijaa palaa vielä kerran kilpakentille vauhdikkaassa Mestareiden mestari -ohjelmassa, jonka kohdalla kulunut fraasi verta, hikeä ja kyyneleitä pitää kerrankin paikkansa.

Nelosella keskiviikkona 17.3. alkavassa Mestareiden mestarissa tunnetut suomalaiset urheilijatähdet kamppailevat joukkueina toisiaan vastaan, mutta lopulta kuitenkin vain yksi voi olla Mestareiden mestari.

Mukana on neljä joukkueellista taistelutahtoisia urheilijapersoonia, joista toisilla uran huippuhetkistä on jo vuosikymmeniä, toiset ovat olleet tositoimissa vielä aivan viime aikoina.
 
Ohjelman neljä joukkuetta ovat: Yleisurheilujoukkue, Jääjoukkue, Kamppailujoukkue ja Suksijoukkue. 

Tsempillä ja huumorilla etenevässä Yleisurheilujoukkueessa kisaavat pituushyppääjä Tommi Evilä, pikajuoksija Markus Pöyhönen ja keihäänheittäjä Taina Ojaniemi.

Älyä ja taktiikkaa hyödyntävässä Jääjoukkueessa mukana ovat NHL-kiekkoilija Sami Helenius, pikaluistelija Mika Poutala ja naisleijonien entinen kapteeni Emma Terho.

Kokemusta ja nuoruuden intoa yhdistelevät Kamppailujoukkueessa nyrkkeilijä Amin Asikainen sekä painijat Marko Asell ja Petra Olli.

Kovakuntoiseen Suksijoukkueeseen kuuluu kolme hiljattain uransa lopettanutta kilpailijaa, eli hiihtäjät Matti Heikkinen ja Aino-Kaisa Saarinen sekä ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen.
 
Tiukkojen kisojen välissä urheilijat viettävät yhdessä vapaa-aikaa ja oppivat tuntemaan toisensa aivan uudella tavalla. He myös kokoontuvat muistelemaan kukin vuorollaan uransa ratkaisuhetkiä sekä suurimpia voittoja ja pettymyksiä.

Ahvenanmaan upeissa maisemissa kuvatun sarjan juontaa Heikki Paasonen. Konkarijuontaja vaikuttui erityisesti siitä, miten tinkimättömällä asenteella urheilijat olivat lähteneet mukaan.
"Kilpailijat syttyivät erityisesti siitä, että kyseessä oli joukkuekisa. Asenne oli uskomaton ja suoritusten perusteella tyypit eivät todellakaan olleet mitään entisiä urheilijoita vaan edelleen superammattilaisia."

Joukkuekisan ansiosta kaikki kaksitoista urheilijaa pysyvät mittelössä mukana pitkälti yli sarjan puolivälin. Sen jälkeen he putoavat tiimi kerrallaan, kunnes ohjelman finaalissa voittajajoukkueen kolme jäsentä taistelevat keskenään siitä, kuka heistä on mestareiden mestari.

Formaatti on nousssut suursuosioon mm. Ruotsissa, jossa ohjelmaa on tehty jo 12 kautta.

 

Jääjoukkue

Mika Poutala, 37
Pikaluistelija Mika Poutala saavutti useita maailmancupin palkintosijoja ja kaksi EM-hopeaa, mutta eniten hänen uraansa leimasi se, että hän hävisi kahdesti olympiamitalin niukkaakin niukemmin, vain 0,03 sekunnilla. Hänestä olisi saattanut tulla pettynyt ja katkera ex-urheilija, mutta sen sijaan hänestä tuli ammattimainen henkinen valmentaja, joka hyödyntää urallaan urheilussa saamiaan koviakin oppeja. Poutala on ammattipuhuja ja puhelahjojaan hän käyttää myös Mestareiden mestarissa -sekä tsempatakseen omaa joukkuettaan että saadakseen asiat menemään haluamallaan tavalla. Kisavuosista on jäljellä erittäin vahva voitontahto, ja se yhdistettynä rautaiseen kuntoon tekee Poutalasta kaikissa kisoissa erittäin vaarallisen vastustajan.

Sami Helenius, 47 
Jääkiekkoilija Sami Helenius aloitti uransa Helsingin Jokereissa ja eteni sieltä 1990-luvun puolivälissä NHL:n rahajäille. Siellä lähes kaksimetrinen ja yli satakiloinen puolustajakörmy sai "poliisin" rooliin. Hänestä tuli ammattitappelija, jonka tehtävä oli pitää oman joukkueen tähdet turvassa ja tarvittaessa pudottaa hanskat.
"Mitä vain joukkueen eteen", tuumi Helenius ja hoiti hommansa, vaikkei tappeleminen ollut rauhalliselle ja lempeälle miehelle ominaista. Uransa jälkeen Helenius on jatkanut jääkiekon parissa juniorivalmentajana ja toimii työkseen opettajana yläkoulussa. Helenius pitää rauhallisen tyylinsä myös Mestareiden mestarissa, ja ottaa mittelön rennosti ja turhia hötkyilemättä. Kun muut ennen kisoja verryttelevät, Heleniuksen valmistautumiseen kuuluu kuppi kahvia ja vessareissu.

Emma Terho, 39
Naisten jääkiekkomaajoukkueen puolustuksen selkäranka ja monivuotinen entinen kapteeni Emma Terho on Suomen kaikkien aikojen nuorin olympiamitalisti. Hän oli vain 16-vuotias naisleijonien voittaessa pronssia Naganossa vuonna 1998. Kaikkiaan Terho voitti urallaan kaksi olympiapronssia ja neljä MM-pronssia. Urheilu-uransa jälkeen hän on lähtenyt tosissaan mukaan urheilupolitiikkaan ja toimii nykyisin Kansainvälisen olympiakomitean urheilijajäsenenä. Terho jatkaa Mestareiden mestarissa uraltaan tutulla linjalla, eli pistää kaikkensa peliin. Joukkueurheilijana hän on aina valmis kaikkeen, ja muistaa tsempata muita.
 

Kamppailujoukkue

Amin Asikainen, 45
Amin Asikainen kohahdutti koko Suomea ja nyrkkeilevää maailmaa vuonna 2005 voittaessaan ammattilaisnyrkkeilyn Euroopan mestaruuden. Huippujännittävässä matsissa Asikainen tyrmäsi saksalaisen Sebastian Sylvesterin kahdeksannessa erässä ja hiljensi miehen kotiyleisön kertaiskulla. Mestareiden mestarissa Asikainen osoittaa, että nauttii edelleen voittamisesta yhtä paljon kuin ennenkin. Vaikka tappiot ottavat miestä isosti päähän, hän ei kaada harmitustaan muiden niskaan eikä etsi syyllisiä. Kovan lajinsa vastapainoksi Asikainen on ihmisenä erittäin kiltti ja puhuu esimerkiksi perheestään todella kauniisti.

Petra Olli, 26
Kisan kuopus Petra Olli ehti voittaa painiurallaan MM-kultaa ja kaksi MM-hopeaa sekä tukun muita mitaleja. Suuren yleisön tietoon Olli nousi viimeistään vuoden 2015 MM-kisojen yhteydessä, kun lehdet julkaisivat ennen finaalia kuvia hänen mustankirjavaksi murjotusta naamastaan. "Eipä tällä naamalla lähdetä sulhasia etsimään", kommentoi painija itse.
Mestareiden mestariin Petra Olli lähti mukaan tuoreeltaan sen jälkeen, kun oli kaikkien yllätykseksi ilmoittanut lopettavansa urheilu-uransa. Ahvenanmaalla Olli osoittautuu varsinaiseksi mustan huumorin lipunkantajaksi, joka laukoo nopeita vitsejään ja piikikkäitä huomioitaan täysin pokkana. 

Marko Asell, 50
Kisan nestori Marko Asell jäi suomalaiselle urheilukansalle mieleen vuoden 1996 Atlantan olympialaisista. Hän pääsi mukaan kisoihin vain parin viikon varoitusajalla, mutta eteni 74-kiloisten sarjassa aina loppuotteluun saakka. Siinä hän jäi hopealle tavalla, joka todellakin jätti jossittelun varaa: ottelun ratkaisuhetkillä mattotuomari antoi Asellille tämän onnistuneesta heitosta kolmen pisteen sijasta vain yhden pisteen. Täydellinen tuhkimotarina kaatui viime sekunneilla. Urheilu-uransa jälkeen Asell lähti mukaan politiikkaan ja toimii tälläkin hetkellä SDP:n kansanedustajana. Mestareiden mestarissa Asellista näkee, että hänellä on jo ikää ja elämänkokemusta; mies on hurjimmissakin kisoissa itse rauhallisuus. Tasaisen olemuksen ja verkkaisen puhetyylin alta löytyy kuitenkin rutkasti huumoria ja pilkettä.
 

Suksijoukkue

Kaisa Mäkäräinen, 38
Suomen ylivoimaisesti menestynein ampumahiihtäjä päätti uransa vuonna 2020, mutta jatkaa edelleen urheilua muissa lajeissa ja on huippukunnossa. Hänen saavutuksiinsa kuuluu maailmanmestaruus, yksi MM-hopea, neljä MM-pronssia sekä peräti kolme urheilijoiden itsensä erityisesti arvostamaa maailmancupin kokonaiskisan voittoa. Mestareiden mestarissa Mäkäräisen vasta päättyneen uran huomaa siitä, että kaikkien voitontahtoisten urheilijoiden joukossa hän kisaa ehkä eniten tosissaan. Siitä huolimatta hän pysyy koko turneen ajan iloisena, ystävällisenä ja nauravaisena ja on kaikista ja kaikesta kiinnostunut. Välillä Mäkäräinen saattaa antaa tiukkaakin palautetta, mutta hän osaa tehdä senkin nauraen.

Matti Heikkinen, 37
Vuonna 2019 aktiiviuransa päättänyt Matti Heikkinen nousi hiihdon kärkinimiin tilanteessa, jossa melkein koko miesten maajoukkue oli jäänyt kiinni dopingista Lahden MM-kisoissa 2001. Heikkisellä olikin iso rooli suomalaisen mieshiihdon kunnian palauttamisessa. Kun hän sai pronssia 15 kilometrillä vuoden 2009 Liberecin MM-kisoissa, se oli ensimmäinen suomalaisen mieshiihtäjän voittama mitali kahdeksaan vuoteen. Kaksi vuotta myöhemmin Oslossa hän hiihti saman matkan maailmanmestariksi. Yksi Heikkisen uran hienoimpia hetkiä oli myös MM-pronssi 50 kilometrillä kotiyleisön edessä Lahden MM-kisoissa 2017. Mestareiden mestareissa nähdään kilpaladuilta tuttu, tasaisen rauhallinen ja tunnollinen Heikkinen, joka ei tee itsestään numeroa. Hän tulee kuitenkin katsojille uudella tavalla tutuksi sen kautta, että hän osoittautuu innokkaaksi keskustelijaksi, jolla riittää tiedonjanoa ja uteliaisuutta muita urheilijoita ja heidän uriaan kohtaan.

Aino-Kaisa Saarinen, 42
Aino-Kaisa Saarinen päätti pitkän ja menestyksekkään kilpauransa vuonna 2018. Hän kertoo olleensa 14-vuotias päättäessään, että haluaa joku päivä olla hiihtäjänä maailman paras. Tavoite toteutui Liberecin MM-kisoissa vuonna 2009, kun hän voitti henkilökohtaisen kultamitalin 10 kilometrin matkalla. Tuon MM-kullan lisäksi hän on voittanut kolme viestikultaa sekä tukun muita MM-mitaleja ja olympiamitaleja. Mestareiden mestarissa Saarinen todistaa, että tinkimätön voitontahto ei ole parissa vuodessa kadonnut mihinkään. Mäkäräisen ohella juuri hän kisaa eniten veren maku suussa ja vaatii itseltään todella paljon. Hän myös ruoskii itseään helposti tappion hetkellä. Ahvenanmaalla Saarinen saattaa vapaa-ajalla isossa porukassa olla varautunut, mutta hyvän ystävänsä Kaisa Mäkäräisen seurassa hän päästää irti iloisen ja nauravaisen puolensa.
 

Yleisurheilujoukkue

Markus Pöyhönen, 42
Pikajuoksija Markus Pöyhönen aiheutti sensaation juoksemalla vuoden 2002 EM-kisoissa Münchenissa finaaliin ja sijoittumalla viidenneksi. Myöhemmin hän nousi vielä neljänneksi, kun kisan voittaja Dwayne Chambers kärysi dopingista. Sen jälkeen haastatteluja, sponsoritilaisuuksia ja erilaisia tempauksia riitti siihen malliin, että harjoittelu kärsi eikä Pöyhönen enää koskaan yltänyt samanlaiseen huippukuntoon kuin ennen EM-kisoja. Menestyksen hetkellä kaikki halusivat miehestä osansa. Seurauksena on ollut rahahuolia ja masennusta. Kovat kokemukset ovat kasvattaneet Pöyhösestä ihmisen, jolla on iloisen ja vekkulin kuoren alla syvällinen ja vakava puoli. Mestareiden mestareissa poikamainen ilopilleri osaa ottaa kisat hieman rennommin kuin moni muu, vaikka kilpailuvietti onkin ennallaan.

Taina Ojaniemi, 44
Keihäänheittäjä Taina Ojaniemi tuli suomalaisille tunnetuksi tyttönimellään Taina Uppa. Tällä nimellä hän myös saavutti uransa suurimmat voitot: alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden vuonna 1994 ja alle 23-vuotiaiden Euroopan mestaruuden vuonna 1997. Aikuisten sarjassa hänen paras saavutuksensa on seitsemäs sija Münchenin EM-kisoissa vuonna 2002. Vaaleasta porilaisesta tuli suomalaisten suosikki jo juniorina. Hän myös käynnisti oman muotivillityksen esiintyessään kisahaastatteluissa ja muutenkin julkisuudessa sinivalkoinen, virkattu "antennipipo" päässään. Nykyisin Ojaniemi on katsojille tuttu tosi-tv-sarjasta Poliisit. Mestareiden mestarissa Taina pursuaa positiivista asennetta ja jaksaa kannustaa kaikkia. Vaikka hän vetää kisat täysillä, elämänkokemusta on kertynyt sen verran, ettei hän ota tappioista liikaa murheita.

Tommi Evilä, 40
Vuonna 2005 pituushyppääjä Tommi Evilä ponnisti kotiyleisön edessä pronssille yleisurheilun MM-kisoissa Helsingissä. Siitä saakka hän on ollut yksi Suomen tunnetuimmista urheilijoista. Asiaan on varmasti vaikuttanut myös miehen salskea olemus ja varsinkin itsevarma persoona. Suorapuheinen ja mielipiteistään tiukasti kiinni pitävä Evilä jakaa mielipiteet myös Mestareiden mestarissa. Muut kilpailijat kuitenkin arvostavat huumoria, jota Evilä heittää pokerinaamalla, sekä myös miehen viisaita ja syvällisiäkin ajatuksia: "Oikean elämän rinnalla urheilu on kuitenkin loppujen lopuksi osastoa pelit ja leikit."

Mestareiden mestari Nelosella ja Ruudussa keskiviikkoisin 17.3. alkaen klo 20.