Media ja bloggaajat, tervetuloa Nelonen Median pressisivulle!

 

Pressisivustoltamme löydät Nelonen Median kanavia ja ohjelmistoa koskevat tärkeimmät tiedot ja tiedotteet.

Muistathan, että tarjolla olevia pressikuvia saa käyttää vain ohjelmaan liittyvän uutisen, blogi- tai somepostauksen yhteydessä. Mainitse kuvakrediiteissä kuvaajan nimi ja/tai Nelonen Media.

Alta löydät tärkeimmät tiedotteemme sekä muita hyödyllisiä linkkejä!

Tervetuloa tekemään kanssamme Suomen suurimpia tv-ilmiöitä!

 

Nelonen Median PR & Press -asiat: tiedotus@nelonenmedia.fi

Uusi Olympiastadion vihitään käyttöön 1,5-tuntisessa suorassa lähetyksessä lauantaina – mukana viihteen ja urheilun huippuja

18.8.2020 klo 11:00

Vuodesta 2016 asti remontissa ollut Helsingin Olympiastadion avataan uudistuneena Nelosella ja Ruudussa nähtävässä avajaislähetyksessä tulevana lauantaina 22.8.2020 klo 19:30.

Helsingin Olympiastadionin avautumista juhlistetaan Nelosella ja Ruudussa lauantaina nähtävässä suorassa lähetyksessä, jossa yhdistyvät Stadionin tärkeät elementit: urheilu, viihde ja historia. Luvassa on 1,5 tuntia kestävä lähetys, jossa Stadion esitellään ensi kertaa uudistuneena suomalaisille.

Mikko Kuustosen juontamassa lähetyksessä esiintyvät Robin PackalenMichael Monroe yhdessä Sam Yaffan ja Costello Hautamäen kanssa, ABREUSamuli Putro, Laura Voutilainen ja Gasellit

Artistien lisäksi lähetyksessä tehdään kunniaa Stadionin pitkälle historialle ja tavataan Stadionilla historiaa tehneitä urheilijoita ja artisteja. Haastattelussa ovat mm. Stadionilla ensi kesänä esiintyvän Sunrise Avenuen Samu HaberLasse VirénRinga Ropo sekä muita viihde- ja urheilumaailman tähtiä.

Huippu-urheilijat Annimari Korte ja Toni Piispanen vihkivät omilla suorituksillaan kisapaikat uudelleen käyttöön, ja Suomen nuorten jalkapallomaajoukkue puolestaan ottaa ensituntuman Stadionin nurmeen.

Avajaiset ja vihkiminen toteutetaan ilman liveyleisöä, ja suoran lähetyksen myötä jokaisella suomalaisella on mahdollisuus osallistua historialliseen hetkeen.

Lähetyksessä kuullaan myös pormestari Jan Vapaavuoren puhe, ja tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko vihkii Stadionin virallisesti käyttöön.

"Olympiastadion on kokenut suuren mullistuksen ja nyt on aika avata ovet. Halusimme, että suomalaiset pääsevät ensimmäisinä näkemään uuden Stadionin, ja urheilupyhättö saa arvoisensa avajaiset poikkeuksellisista ajoista huolimatta", lauantain lähetyksen vastaava tuottaja Markus Wennäkoski Neloselta iloisee.

Pandora vetäytyy Tähdet, tähdet 2020 -kilpailusta – tilalle legendaarisen Movetronin Päivi Lepistö

15.8.2020 klo 10:00

Ruotsalainen ysäripopkuningatar Pandora jättäytyy pois huomenna sunnuntaina 16.8. alkavasta Tähdet, tähdet 2020 -kilpailusta Suomen tiukentuneiden karanteeniohjeistusten sekä kasvaneen koronariskin vuoksi.

Raskas ja valitettava päätös syntyi yhteisymmärryksessä Pandoran eli Anneli Magnussonin, Nelonen Median ja tuotantoyhtiö Moskito Televisionin välillä.

Magnusson matkustaa työ- ja perhesyiden vuoksi Suomen ja Ruotsin välillä, eikä valitettavasti pysty asumaan pelkästään Suomessa koko ohjelman vaatimaa 10 viikkoa. Matkustaminen maiden välillä olisi riski muun tuotannon turvallisuudelle, eikä luonnollisesti myöskään 14 vuorokauden karanteeni viikoittaisten suorien lähetysten rinnalla onnistuisi.

”Välitän suuresti teistä rakkaat suomalaiset ja haluan kantaa vastuuni tämän hetken tilanteessa. Olen päättänyt jäädä nyt Ruotsiin poikani kanssa siihen saakka, kunnes voimme jälleen vapaasti liikkua ja pääsen näkemään teidät sekä suomalaisen puolisoni. Pitäkää huolta itsestänne suomalaiset,” Pandora viestittää.

Tähdet, tähdet 2020 -ohjelman huomisessa ensimmäisessä suorassa lähetyksessä nähdään kuitenkin täydet 10 kilpailijaa, sillä Pandoran tilalle kilpailuun liittyy vain muutaman päivän varoitusajalla mukaan kutsuttu, Movetron-yhtyeen keulahahmona tuttu Päivi Lepistö, joka on myös Pandoran pitkäaikainen ystävä ja toinen ysäripop-ikoni.

Pyyntö lähteä kilpailuun tuli Lepistölle täysin yllättäen loppuviikosta ja hän on hyvin jännittävän paikan edessä hypätessään suoran lähetyksen lavalle lähes kylmiltään.

"Luulin aluksi, että minua pyydetään ohjelmaan vierailevaksi tuomariksi. Kävikin niin, että reilu tunti puhelun jälkeen istuin junassa matkalla kuvauksiin! Ennakkohaastatteluissa on ollut vaikea yrittää tiivistää ajatuksia, kun en itsekään ihan vielä ymmärrä, että miten tässä näin kävi", Päivi Lepistö nauraa.

"Onneksi ohjelmassa on mukana upea jengi. Minut on otettu vastaan sellaisella lämmöllä, että olen ikikiitollinen saamastani rohkaisusta ja tsempistä".

Suuren ja pitkälle suunnitellun tuotannon vuoksi Lepistö ottaa suorassa lähetyksessä haltuunsa saman kappaleen, joka Pandoran oli määrä esittää sunnuntain lähetyksessä. Lepistö kutsuu Pandoraa "ysärisiskokseen", jonka hän tapasi viimeksi vain reilu viikko sitten, kun kummallakaan ei ollut vielä mitään tietoa tulevasta käänteestä. Lepistö aikoo esittää Gloria-biisin myös kunnianosoituksena Pandoralle.

"Biisiä on nyt treenattu huikealla Tähdet, tähdet -bändillä muutaman kerran. Kasariteininä Laura Braniganin Gloria on onneksi entuudestaan tuttu. Vaikka biisivalinta on Annelin, omin sen nyt rehellisesti itselleni voimabiisiksi!"

Vaikka Lepistö liittyy kisaan yllättäen, hänellä on heti alkuun kolme viikkoa aikaa voittaa yleisö puolelleen, sillä kilpailun ensimmäinen pudotus nähdään vasta kolmannessa jaksossa 30.8.

"Tällainen tilanne tässä vaiheessa näin isoa tuotantoa on todella valitettava, ja Pandoran kanssa yritettiin pitkään löytää erilaisia ratkaisuja huonontuneen koronatilanteen kanssa selviämiseen. Nelonen Medialle ja Moskito Televisionille on kuitenkin ensisijaisen tärkeää toimia vastuullisesti, ja arvostamme Pandoran halua toimia samojen arvojen mukaisesti. Harmitus on suuri molemmin puolin, sillä hän oli valmistautunut ohjelmaan pitkään ja panoksensa ohjelmalle olisi varmasti ollut upea", Nelonen Median kotimaisten ohjelmien päällikkö Meira Noronen sanoo.

"Päivi Lepistö puolestaan on ottanut äkkilähdön suoriin lähetyksiin ihailtavalla rohkeudella ja ammattitaidolla, sillä astuuhan hän ihan mielettömän haasteen eteen. Koko tuotantotiimi tsemppaa häntä täysillä", Noronen päättää.

 

Voit katsoa Päivi Lepistön tuoreet kommentit: Pandoran Tähdet, tähdet 2020 -ohjelmassa korvaava Movetronin Päivi Lepistö: ”En vielä ymmärrä, miten tässä näin kävi!”

Voit katsoa Pandoran videotervehdyksen ja kommentit: Pandora vetäytyy Tähdet, tähdet 2020 -kilpailusta: "Odotin innolla, että olisin päässyt viihdyttämään teitä"

Tähdet, tähdet 2020 alkaa Nelosella ja Ruudussa su 16.8. klo 19:30.

Ruutu Live tarjoaa elokuussa suoran teatterielämyksen: lavalle astuu legendaarisen Pulkkinen-tv-sarjan hahmot

13.8.2020 klo 11:45

Nelonen Median lanseeraamat Ruutu Livet ovat vieneet katsojat kymmenille treenikämpille nauttimaan Suomen eturivin artistien livemusiikista. Nyt Ruutu Live laajenee teatterin maailmaan ja tuo katsojien olohuoneisiin suoran Pulkkinen Live -sketsiteatteriesityksen. Suositun tv-sarjan hahmoihin perustuva esitys nähdään Ruudussa 22. elokuuta kertamaksullisena tapahtumana. 

Pulkkinen Live -sketsiteatteriesitys on kiertänyt menestyksekkäästi Suomen lavoja vuodesta 2017 asti. Ruutua varten luotu uusi versiointi koostuu live-sketseistä, joiden välissä nähdään ennennäkemättömiä videoituja sketsejä. Tv-sarjan rakastetuista hahmoista Pulkkinen Livessä on mukana mm. Pulkkinen, Sauli, Osmo, Taparikollinen, Kopiovastaava, Mauri, Viihdetaiteilija, nyrkkeilijä ja valmentaja. Esityksen on käsikirjoittanut ja ohjannut tv-sarjasta tuttu Jari Salmi ja siinä näyttelee Salmen lisäksi Teemu Koskinen.

Pulkkinen Live kuvataan Jari Salmen kotiseuduilla Kemin Laitakarin saaressa:

"Halusin vetää Pulkkinen Live -shown siellä, mistä Pulkkinen mytologia on lähtöisin. Yhteistyössä Kemin kaupungin kanssa avautui mahdollisuus toteuttaa show ainutlaatuisessa vanhassa sahasaaressa, joka on osin rakennettu sahan hukkarimojen päälle. Luvassa on täysin uusia Pulkkinen-sketsejä. Pääsemme seuraamaan muun muassa Karjalan mummojen tutustumista suomalaiseen omakoti-idylliin yöllinen profetia matkaoppaanaan, Kopiovastaavan kasvavaa koronastressiä ja Taparikollisen ammatinvaihtoa", kertoo Salmi.   

Salmi on urallaan näytellyt lukuisissa teattereissa ja tv-sarjoissa. Teemu Koskinen on tehnyt pitkän teatteriuran muun muassa Kouvolan Teatterissa sekä Kotkan kaupunginteatterissa.

Kansan suosikiksi noussutta Pulkkinen-sarjaa esitettiin Nelosella vuosina 1999–2002 ja se voitti kaksi Venla-patsasta. Pulkkinen on rajoja ylittävä sketsisarja, jonka hahmoista jokainen voi löytää palan itseään.

Pulkkinen Live nähdään Ruudussa erillisenä kertamaksullisena tapahtumana (Pay-Per-View), eikä se sisälly Ruutu+-tilaukseen. Suoran lähetyksen lisäksi ostajilla on katseluoikeus tallenteeseen yhden viikon ajan esityksestä.

Pulkkinen Liven katseluoikeuden voi ostaa Ruudusta 10 euron hintaan tästä.
 

Pulkkinen Live 22.8. klo 18
Esityksen ohjaus ja käsikirjoitus: Jari Salmi
Rooleissa: Jari Salmi ja Teemu Koskinen
Lavastus: Oskari Löytönen
Puvustus: Marjo Federley ja Kaisa Loponen
Pulkkinen Live Ruudussa

Ota talteen Nelonen Median syksyn ohjelmien starttipäivät!

10.8.2020 klo 13:30

Nelonen Median kanavilla nähdään tulevan syksyn aikana monipuolinen kattaus uutuuksia ja vanhoja suosikkeja. Erityisesti syksy on todellista suuren musiikkiviihteen juhlaa, jollaista ei kotimaisilla kanavilla ole aiemmin nähty!

Isoa musiikkiviihdettä tarjoavat ensimmäistä kertaa Nelosella nähtävä, elokuussa starttaava uudistunut Tähdet, tähdet 2020 sekä lokakuussa alkava odotettu All Together Now Suomi. Kevään poikkeustilanteen vuoksi syksylle siirtynyt The Voice of Finlandin loppuhuipennus tuo niin ikään mukanaan neljä suoraa lähetystä syyskuun lopulla. Massiivisen musiikkitarjonnan kruunaa tietenkin rakastettu Vain elämää, joka nähdään Nelosella ja Ruudussa lokakuussa.

Ota talteen koko Nelonen Median syksyn tv-ohjemiston starttipäivämäärät!

 


Katiska

Maanantaisin 10. elokuuta alkaen Ruudussa
Katiska-vyyhtinä tunnettu, Suomen rikoshistorian suurin huumejuttu on saanut julkisuudessa lukuisia uusia käänteitä, synnyttänyt satoja uutisia ja herättänyt ennennäkemätöntä huomiota ja spekulaatioita. Ruudun neliosainen true crime -dokumenttisarja Katiska avaa perusteellisesti koko koukeroista vyyhtiä sekä sen päätekijäksi epäillyn Niko Ranta-ahon tarinaa. Kaikki syytteensä pääosin tunnustanut Niko Ranta-aho kertoo dokumentissa yksinoikeudella oman näkemyksensä tapahtumista. Lisäksi sarjassa kuullaan hänen lähipiiriään sekä lukuisia muita tapaukseen ja Ranta-ahon elämään liittyviä henkilöitä.

Neliosaiseen sarjaan ilmestyy uusi jakso joka maanantai. Sarja näkyy vain Ruutu+-tilaajille


Tähdet, tähdet 2020
Sunnuntaisin 16. elokuuta alkaen klo 19.30 Nelosella ja Ruudussa
Syksyn kiinnostavimpana musiikkiuutuutena starttaa näyttävä ja uudistunut Tähdet, tähdet 2020, jossa kymmenen suosikkiartistia nousee estradille antamaan kaikkensa ja näyttämään täysin uusia puolia itsestään viikoittain vaihtuvissa musiikkigenreissä.
Miten sujuu maan kärkipopparilta rockabilly tai iskelmätähdeltä hard rock, tai miten räppäri hoitaa kasaripopin ja suomirokkari oopperan? Kovatasoisessa kilpailussa ovat mukana Suvi Teräsniska, Tommi Läntinen, Mikko Harju, ABREU, Konsta Hietanen, Hanna Pakarinen, Leo Stillman, Pandora, HesaÄijä ja Katri YlanderArtistien suoriutumista ruotii vakiotuomaristo, johon kuuluvat Radio SuomiPopin Aamulypsystä tuttu Anni Hautala ja pitkän musiikkiuran tehnyt Mikko KuustonenMikon ja Annin lisäksi tuomaristoon saapuu viikottain vaihtuva artistivieras. Ohjelman juontaa musiikkiohjelmien konkari Heikki Paasonen.
 


Lisää löylyä, Hjallis ja Jethro!
Keskiviikkoisin 19. elokuuta alkaen klo 20 Nelosella ja Ruudussa
Lisää löylyä, Hjallis ja Jethro! on uutuussarja, jossa 2020-luvun hyvät herrat Hjallis Harkimo ja Jethro Rostedt järjestävät rennon saunaillan Hjalliksen kotona Sipoossa. Jokaisessa jaksossa saunanlämmityspuuhiin saapuu kattaus mielenkiintoisia vieraita aina politiikan huipulta lööppien kestosuosikkeihin. Kauden aikana saunanlämmityspuuhissa nähdään mm. Timo Soini, Tiina Jylhä, Samu HaberAku Louhimies ja monia muita.


MM95: Takaisin Leijonaksi
Tiistaisin 1. syyskuuta alkaen klo 20 Nelosella ja Ruudussa
Mitä tapahtuu, kun joukko entisiä maailmanmestareita ja kansakunnan sankareita lyö vuosien tauon jälkeen hynttyyt yhteen ja päättää vielä kerran kohdata pahimman vastustajansa Ruotsin? Kaikkien aikojen kiekkoleijona Timo Jutila tarttuu elämänsä suurimpaan haasteeseen ja kokoaa yhteen vanhat Leijona-legendat.
Juti kerää joukkueeseensa legendaarisen valmentaja Pentti Matikaisen, Leijona-puolustaja Mika Strömbergin, Leijona-hyökkääjä Janne Ojasen, Leijona-kapteeni Mika Niemisen sekä Leijona-maalivahti Jukka Tammen. Mutta ennen kuin vanha rakas vihollinen Ruotsi kaatuu, on selätettävä monta muuta vastustajaa ja hyökättävä yhtenä rintamana liikakiloja, korkeaa verenpainetta, laiskottelua, syöpöttelyä sekä tissuttelua vastaan. Tässä tavoitteessa Leijonia auttaa hyvinvointivalmentaja Jenni Levävaara.
 


Syke
7. kausi saa tv-ensi-iltansa 1. syyskuuta klo 21 Livillä
Sykkeen seitsemännen kauden tv-ensiesitys nähdään syksyllä Livillä. Seitsemäs kausi keskittyy sairaalan työyhteisön venymiseen johtoportaan kiristäessä nyörejä. Soppaa saapuu hämmentämään myös kaksi uutta hahmoa: yleiskirurgi Jari Valkjärvi (Nicke Lignell) ja anestesiahoitaja Sonja Salmi (Iida-Maria Heinonen). 
Sykettä seurataan Livillä tiistaisin ja keskiviikkoisin kaksi jaksoa putkeen klo 21.00 alkaen. 
 


El Chapo
3. kausi 3. syyskuuta alkaen klo 23 Nelosella ja Ruudussa
Vankilapakojen kruunaamaton kuningas Joaquín "El Chapo" Guzmán Loera piilottelee virkavallalta ja ylläpitää samalla erittäin menestyksekästä huumebisnestään tositarinaan perustuvassa sarjassa. Kolmannella kaudella Guzmánin imperiumi on kasvanut valtaviin mittoihin ja herra keikkuu jopa Forbesin rikkaimpien listalla. Guzmánin vangitsemista janoava huumepoliisi on kuitenkin jo kulman takana kolkuttelemassa. 


Hauskat kotivideot by Roni Back
Perjantaisin 4. syyskuuta alkaen klo 19 Nelosella
Hauskat kotivideot uudistuu täysin, kun Suomen suosituin tubettaja Roni Back ottaa sarjan haltuunsa ja tekee sen aivan omalla tyylillään! Hauskat kotivideot by Roni Back -sarja vie nojatuolimatkalle hämmästelemään, mitä kaikkea voikaan mennä pieleen kotivideoita kuvatessa.
 


The Voice of Finland
4. syyskuuta alkaen klo 20 Nelosella ja Ruudussa
Anna Puun
, Redraman, Juha Tapion sekä Sipe Santapukin ja Toni Wirtasen tiimiläiset nousevat Logomon lavalle suorissa lähetyksissä. Kilpailijoita on mukana 16, neljä jokaisen tähtivalmentajan tiimistä. Livelähetykset juontavat Heikki Paasonen ja Elina Kottonen. Kuka on tämän vuoden The Voice of Finland? 

Ennen livelähetyksiä The Voice of Finland startataan käytiin
The Voice of Finland: Lähtölaskenta -jaksolla 4. syyskuuta klo 20.
Suorat lähetykset Turun Logomosta:
Torstaina 10. syyskuuta kello 20
Perjantaina 11. syyskuuta kello 20
Perjantaina 18. syyskuuta kello 20
FINAALI: Perjantaina 25. syyskuuta kello 20

 


Big Brother Suomi
Kick off 6. syyskuuta klo 21 Nelosella ja Ruudussa, koostelähetykset mala klo 21 sekä suorat häätölähetykset sunnuntaisin klo 21 Nelosella ja Ruudussa, 24/7-palvelu Ruudussa.
Tulevana syksynä kytätään jälleen luvan kanssa! Uudelle BB-kaudelle lähetettiin huikeat yli 6000 hakemusta! Tulevalla Big Brother Suomi -kaudella nähdään mukana myös tuttu juontajakolmikko. Maanantaista lauantaihin nähtäviä päivittäisiä koostelähetyksiä vetävät vuoropäivin Aito Iskelmältä tuttu samettiääni Kimmo Vehviläinen ja
HitMixin aamuista tuttu Alma Hätönen. Sunnuntain suorat lähetykset puolestaan juontaa todellinen BB-konkari Elina Kottonen. Tämän syksyn BB-kausi tulee olemaan viime syksyä pidempi, sillä tällä kertaa BB-talo saa asukkaat peräti 12 viikoksi!
 


Keihäsmatkat
Maanantaisin 7.9. alkaen klo 20 Nelosella
Alkuvuodesta Ruudussa ihastuttanut ja komeat katsojaluvut saavuttanut Ruudun alkuperäissarja Keihäsmatkat nähdään syksyllä Nelosella. Janne Katajan esittämän matkailukeisari Kalevi Keihäsen vaiheista tehty fiktiivinen tarina vetää mukaansa 70-luvun villeihin seuramatkavuosiin.

 


Haluatko miljonääriksi?
Lauantaisin 12. syyskuuta alkaen klo 20 Nelosella ja Ruudussa
Lauantai-illat eivät ole entisellään ilman: "Loistavaa, loistavaa lauantai-iltaa rakkaat kotikatsojat" -tervehdystä ja Jaajo Linnonmaata. Haluatko miljonääriksi? jatkuu syksyllä Nelosella! Taviskilpailijoiden lisäksi miljoonaa itselleen tavoittelevat myös Vain elämää -bändin pojat.


Suurin pudottaja Suomi
Torstaisin 17. syyskuuta alkaen klo 20 Nelosella ja Ruudussa
Suurin pudottaja Suomi -sarjassa kisaavat julkisuudesta tutut henkilöt! Jokaiselle heistä on kertynyt ylimääräisiä kiloja, ja jokaisella on halu muuttaa elämäntapoja pysyvästi terveellisempään suuntaan. Mukana kiloja karistamassa ovat: Meiju Suvas, Antti Railio, Mika Pohjonen, Claudia Eve, Daniel Lehtonen, Veera Korhonen, Oskari Katajisto sekä Jayden Mars. Huippuvalmentajina toimivat Janni Hussi ja Aki Manninen. Suurin pudottaja Suomen juontaa Riku Nieminen.
 


Temptation Island Suomi
Keskiviikkoisin ja torstaisin 30. syyskuuta alkaen klo 21 Nelosella ja Ruudussa
Suomen seuratuimman ja puhutuimman parisuhderealityn 8. kausi kuvataan tällä kertaa Suomessa! Temptation Islandin ydin pysyy vaihtuneesta lokaatiosta huolimatta samana. Pariskunnat laittavat aidon rakkautensa äärimmäiseen painetestiin, kun rakastavaiset erotetaan kolmeksi viikoksi toisistaan ja kuvioon astuu toinen toistaan houkuttelevampia sinkkuja.
Kokevatko parit oivalluksia omista parisuhteistaan? Onko ruoho vihreämpää aidan toisella puolella? Miten kuumana grillimestari Sami Kurosen hiillos polttaa kotimaassa?


Toisenlaiset teiniäidit
Torstaisin 1. lokakuuta alkaen klo 21 Livillä ja Ruudussa
Toisenlaiset teiniäidit -sarjan 2. kaudella tapaamme värikkään kirjon nuoria naisia erilaisista elämäntilanteista. Mukana on esikoistaan odottavia teinejä ja myös kaksi 26-vuotiasta naista, jotka molemmat odottavat jo seitsemättä lastaan. Odotusajan seuraamisen lisäksi sukellamme syvälle äitien menneisyyteen, josta paljastuu rankkojakin kokemuksia. Seksiin painostaminen, koulun vaihtaminen kiusaamisen takia seitsemän kertaa ja joukkoraiskaus bileissä ovat todellisuutta näille naisille.
 


Vain elämää
Perjantaisin 2. lokakuuta alkaen klo 20 Nelosella ja Ruudussa
Satulinnaan kokoontuu jälleen kahdeksan
suomalaista artistia! Mukana ovat: Ressu Redford, Jannika B, Reino Nordin, Arja Koriseva, STIG, Vesku Jokinen, Mariska sekä Herra Ylppö. Satulinnasta kajahtavat upeat tulkinnat, ja artistit jakavat koskettavia elämäntarinoitaan yhteisen pöydän ääressä.
 


Suomen huutokauppakeisari
Tiistaisin 13. lokakuuta alkaen klo 20 Nelosella ja Ruudussa
Suomen huutokauppakeisarin uudella kaudella Aki matkaa ilmakitaralla Alabamaan, Markku hakkaa Sega Saturnilla Doomia ja Heli tuunaa Akin kännykän päälle kuumaliimalla “suojakuoret”. Kyllä hermo on taas pinnassa!
 


Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki! 
Keskiviikkoisin 21. lokakuuta alkaen klo 20 Nelosella ja Ruudussa
Michelin-tähdistään ja lukuisista ravintoloistaan tunnettu keittiömestari Hans Välimäki astuu Jyrki Sukulan saappaisiin ja ojentaa auttavan kätensä ongelmien kanssa painiville ravintoloille. Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki! -ohjelmassa autetaan ravintoloita saamaan uutta potkua liiketoimintaansa, olipa kyseessä sitten innokas aloittelija tai jo vuosikymmeniä tuulisella alalla puurtanut yrittäjä.

 


All Together Now Suomi
Lauantaisin 24. lokakuuta alkaen klo 19.30 Nelosella ja Ruudussa
All Together Now Suomi on uusi ja näyttävä musiikkiviihdeohjelma, jonka keskiössä nähdään kaikkien aikojen isoin tuomaristo. Jokaisessa jaksossa joukko taitavia laulajia yrittää vuorollaan saada sadan hengen tuomariston, eli "satasen" puolelleen, nousemaan ylös ja yhtymään lauluunsa. Mitä enemmän tuomariston jäseniä esiintyjä saa puolelleen, sitä todennäköisemmin hän pysyy mukana kisassa. Koko kilpailun voittaja kuittaa itselleen 20 000 euron rahapalkinnon!"Satasen" kapteenina ja kokoavana voimana toimii valovoimainen Laura Voutilainen. Muita "satasen" jäseniä ovat mm. Pete ParkkonenEini, Tuure BoeliusIrinaElias KaskinenNopsajalkaMira LuotiAleksanteri HakaniemiNisa SorayaLaura PyrröArchie CruzSamae KoskinenLaura NärhiLeoIlta ja Pastori Pike. Ohjelman juontaa Jaana Pelkonen.
 


Mental Samurai Suomi
Sunnuntaisin 25. lokakuuta alkaen klo 20 Nelosella ja Ruudussa
Keväällä alkanut vauhdikas game show Mental Samurai Suomi jatkuu syksyllä uusin jaksoin. Ellen Jokikunnaksen juontamassa ohjelmassa kilpailijat nousevat ilmojen halki pyörittävän Eva-robotin kyytiin ja vastailevat nopeassa tahdissa erilaisiin kysymyksiin. Kenen ajatus pysyy kasassa hurjassa pyörityksessä? Kuka on todellinen mielen ninja?

 


Huvila & Huussi Asuntomessuilla
Maanantaisin 16. marraskuuta alkaen klo 20 Nelosella ja Ruudussa
Neljän erikoisjakson sarjassa Huvila & Huussi Asuntomessuilla tutustutaan Tuusulan asuntomessut 2020 tarjontaan ja asumisen uusimpiin trendeihin. Ohjelmaa vetää sisustamisesta innostunut ja Huvilan & Huussin ihmeen itsekin kokenut Ellen Jokikunnas. Rakentamista ja sisustamista on arvioimassa myös sisustusarkkitehti Mikko Vesanen.

 

Nelosen, Heron, Livin ja Jimin uudet kansainväliset sarjat

Nelonen
ke 5.8. Narcos: Mexico  klo 23:35 (21 elokuvan jälkeen)  
ma 17.8. MasterChef Australia tk 12 klo 17 ma-to (esitetty Ruudussa)
to 3.9. El Chapo tk 3 klo 00 (21 elokuvan jälkeen)  

Liv
ma 31.8. Remppa vai muutto Australia tk:t 2&3 klo 20 ma-to
ma 31.8. Paratiisihotelli Ruotsi tk 11 klo 23 ma-ke (esitetty Ruudussa)
ti 1.9. Kiinteistöveljekset: Rempalla uuteen kotiin tk4 klo 19 ma ja ti
ma 21.9. Criminal Minds tk 15 klo 21
to 8.10. Remppa vai muutto UK tk 5 klo 20 ma-to

Jim
ke 12.8. Muinaiset avaruusoliot tk 11 klo 23 ma-to
ma 31.8. Panttilainaamo tk:t 17&18 klo 18-19 2jaksoa ma-to
ke 2.9. Vuorien sankarit tk 5 klo 19 ma-to
ma 5.10. Rekkakuskit jäällä tk 11 klo 19 ma ja ti

HERO
Scandal
7. kausit 22.8. alkaen perjantaisin ja lauantaisin klo 00

 

JULKISTUS: 14 julkkista suuntaa jälleen alkeellisiin oloihin Farmille – kuinka sujuvat maatilan askareet mm. Jutilta ja Maisa Torpalta?

10.8.2020 klo 10:30

Miten sujuu Janne Ahoselta lannan luonti tai Sanna Ukkolalta kanalan hoito? Uudet Farmi Suomi -kisaajat ovat tänään lähteneet kohti elämänsä seikkailua.

Keväällä realityhitiksi noussut Nelosen Farmi Suomi saa jatkoa, kun uudet 14 julkisuudesta tunnettua kilpailijaa suuntaavat tänään Pieksämäen seudulla sijaitsevalle maatilalle, jossa he irtautuvat täysin modernin maailman mukavuuksista ja elävät maatilalla entisajan malliin askeettisissa oloissa, kisaten erilaisissa maatilanhoitoon liittyvissä kisoissa.

Tälläkin kertaa käytöstä karsitaan lähes kaikki modernit apuvälineet, lapio painetaan lantaan ja maatilan raskaat työt tehdään käsi- ja jalkavoimin, vesi kannetaan kaivosta ja sähköäkin on käytössä lähinnä laitumen sähköpaimenessa.

 

Mukana kisassa ovat: 
Ex-mäkikotka Janne Ahonen, räppäri Dan "Uniikki" Tolppanen, toimittaja Sanna Ukkola, kauppiaan rouva Minttu Kaulanen, toimitusjohtaja Mikael Jungner, yleisurheilija ja urheilumanageri Noora Toivo, räppäri Pastori Pike, lastenhoitaja Pia Nykänen, somepersoona Maisa Torppa, realitytähti Sauli Koskinen, näyttelijä Timo Lavikainen, Miss Suomi 2019 Anni Harjunpää, artisti ja somevaikuttaja Tuuli sekä leijonalegenda Timo Jutila.

Viime viikolla sairastunut Maisa Torppa saapuu Farmille kesken kauden, yllätyksenä muille kilpailijoille. Myös Timo Jutila saapuu kisaan yllätyspelaajana kauden aikana. Muut kilpailijat ovat jo uutisten ulottumattomissa, joten lisäykset tulevat heille yllätyksenä.

Ohjelmassa farmilaiset saavat maatilan pehtoorilta päivittäin tehtäviä, joista suoriutuminen vaatii runsaasti suo, kuokka ja Jussi -asennetta. Mikäli tehtävä epäonnistuu, muuttuvat elinolot entistä alkeellisemmiksi. 
Farmin Pehtoori on ykköskaudelta tuttu paikallisen tilan vanha isäntä Terho Häkkinen. Hän on Farmin tietolähde ja tilalla tapahtuvien tehtävien tinkimätön tuomari.

Uudella kaudella Farmi Suomi -kilpailun juontaa mm. Helmiradion taajuuksilta tuttu Ellen Jokikunnas.

Kilpailijat lähtivät jännittynein mielin matkaan tänä aamuna, ja kilpailu käynnistyy pian todenteolla. Ohjelmaa kuvataan Pieksämäen seudulla sijaitsevalla maatilalla, ja koko kisan voittaja kuittaa itselleen 30 000 euroa.

Ohjelma nähdään Nelosella ja Ruudussa 2021.

Tutustu uusiin Farmi Suomi -kilpailijoihin alla:

Pia Nykänen, 50
Lastenhoitaja

”Oon ruokkinut ja porsittanut satoja sikoja, mut käärmeitä ja hämähäkkejä pelkään yli kaiken.”

Mikäli Farmin voittaja mitattaisiin hoidettujen sikojen määrässä, kisa olisi jo ratkennut Pian hyväksi. Vaikka
edesmenneen mäkikotkan leski ei ole kolunnut mediaa yhtä tiiviisti kuin muut farmilaiset, on hän viettänyt
senkin edestä aikaa maatilatöissä sekä halonhakkuuta treenaten.
Lastenhoitajana Pialla on vuosien kokemus siitä, kuinka kiukuttelevia lapsia käsitellään, mikä on taatusti vahva kilpailuetu myös uusien kämppisten kanssa.

 

Janne Ahonen, 43
Mäkihypyn maailmanmestari

”En pelkää minkään työn rankkuutta! …paitsi keittiöhommia vähän karsastan.”

Yli 100 kertaa palkintokorokkeella seissyt Kuningaskotka vietti lapsuutensa mummonsa mökillä kanoja, kaneja ja hanhia jahdaten sekä perunoita viljellen. Miehelle arki on parasta, kun sitä viettää poissa kaupungista kaukana puhelimien ja laitteiden ääreltä. Janne on voittanut maailmanmestaruuksia niin yksilö- kuin joukkuekisoissa, ja myöskään syömättömyys ei ole ongelma. Janne remontoi työkseen ja kaupan päälle miehellä on lehmän hermot, joten kysymys kuuluukin: löytyykö Farmilta ketään tai mitään, mikä keikauttaisi hollolaisen pinnaa?

Sanna Ukkola, 45
Toimittaja

”Tulen kaikkien kanssa toimeen, mutta olen some- ja kahviaddikti – ilman niitä tulee olemaan tosi
vaikeaa!”

Sanna on tunnettu napakkana toimittajana, juontajana ja kolumnistina niin palstoilla kuin televisiossa, silti voimanaisen löytää usein myös mökkeilemästä. Varsinainen maaseutuelämä ei ole tuttua, mutta sitä hän erityisesti odottaakin; pääsyä oman mukavuusalueensa ulkopuolelle. Siinä missä erityisesti maatilan eläimet sykähdyttävät Sannan sydäntä, hän ei voi sietää selkään puukottajia, korkeita paikkoja tai hämähäkkejä.

 

Tuuli, 21
Artisti ja somevaikuttaja

"Ei kaupungissa törmää lehmiin, for real! Niin hauskaa päästä lypsää!"

Vuonna 2012 platinaa myyneellä albumillaan valloittaneen Tuulin löytää musiikin lisäksi myös
somesta ja YouTubesta, joissa hän kuvaa elämäänsä rennolla ja hauskalla otteella 60 000 seuraajalleen.
Sinihiuksinen neito on farmijoukon nuorin ja vuodesta 1999 Espoossa asunut kaupunkilaistyttö haluaa
rikkoa stereotypioita ja laittaa itsensä likoon. Vaikka arki ilman puhelinta jännittää kovasti, Tuuli uskoo
tauon somesta tekevän hyvää.

Dan Tolppanen, 39
Muusikko

”Olen aika sosiaalinen ja pyrin luomaan hyvää fengshuita ympärilleni.”

Uniikkina tunnettu räppäri ei astu maalaismiljööhön artistina vaan Danina. Mies haluaa siirtää somen sivuun ja palata perusasioiden äärelle tutkiskellen niin itseään kuin yleistä ryhmädynamiikkaakin. Niin ikään myös Dan on viettänyt lapsuutta mummon luona maalla, mutta nykyisin vahvuudeksi hän luokittelee lähinnä atleettisuutensa. Eniten jännittää unenpuute ja nälkä sekä se, kuinka pinna kestää, jos joukosta
löytyy hosuja.

Noora Toivo, 31
Yleisurheilija ja urheilumanageri

”Mää oon oikeasti maalaistyttö, mut mää en ole koskaan päässyt toteuttamaan sitä!”

Noora on juossut ja aitonut SM-tasolla lähes 20 vuotta, mutta nyt ne on aika vaihtaa heinäpeltoihin. Nainen on treenannut Farmia varten kaikkea mahdollista perkaamisesta kasvitietoon ja huonoista
nukkumispuitteista pieniin ruoka-annoksiin. Kotoisin olo tamperelaisella naisella on silloin, kun porukka vetää yhtä köyttä eikä ketään jätetä ulkopuolelle. Mistä ääni kaikaa, siellä Noora raikaa vitseineen!

Mikael Jungner, 55
Toimitusjohtaja

”En muista milloin olisin ollut vuorokauden ilman puhelinta. Käytän puhelinta yli 8h päivässä.”

Jos joku astuu Farmilla uuden äärelle, se on lähinnä Helsingin Bulevardia tallaava Mikael. Mies on nähty politiikassa, erilaisissa johtavissa asemissa sekä Twitterissä vähintään kerran tunnissa, mutta luonnossa hän on käynyt ”armeijassa joskus 100 vuotta sitten”. Mikael tietää vahvuudekseen sen, että häntä kiinnostaa kaikki, ja toki pala suomalaista historiaa on eksoottista; suurena heikkoutena on kuitenkin se, että hän ei ole tehnyt oikein mitään käsillään.

Michele ”Minttu” Murphy-Kaulanen, 40
Toimitusjohtaja

”Kokemus maatilalta?” EI MINKÄÄNLAISTA. Näytänks mä siltä? Mä oon Losista.”

Lappilaisen toimitusjohtajan läppäri vaihtuu kumppareihin ja lapioon, kun Minttu heittäytyy uuden äärelle: hän ei sanojensa mukaan osaa yhtään mitään eikä tiedä mistään mitään. Kauppiaan rouvan kilpailuhenkisyys on niin ailahtelevaista kuin temperamenttiselta ihmiseltä voikin odottaa, mutta se on varma, että mummona tarvitsemia taitoja on mahtava opetella. Hevosomistajanakin tunnettu nainen on määrätietoinen johtaja, jonka voi nujertaa vain satunnainen epähygienia.

 

Pastori Pike, 32
Rap-artisti

”Vihaan kylmää, tuun etsimään lämpimiä paikkoja joka paikasta.”

Häviö ei ole mahdollisuus, kun rap-muusikko Pike vaihtaa keikkalavat kilpailuun. Stadilainen on niin stadilainen kuin olla ja voi, mutta siksi mies haluaakin selvittää, löytyykö hänestä yhtään pohjanmaalaista, mistä vaimonsa on kotoisin. Farmiarki tulee varmasti koettelemaan Pikeä, joka on riippuvainen lämmön lisäksi sokerista sekä lapsen futisharrastuksen ilmapiiristä ja kehityksestä. Joskus Pike vetäytyy yksin pohdiskelemaan henkisiä; joskus hän lyöttäytyy keskelle ryhmää ja läppä lentää!

 

Maisa Torppa, 29
Mediapersoona

”Ihmiset kuvittelevat minut korkokengissä, mutta oikeasti vietän 95% ajasta ilman meikkiä ja olen aivan maatilan nainen.”

Kesken kauden yllätyskilpailijana Farmille saapuva Maisa on nähty lentoemäntänä, lähihoitajana ja laajasti mediassa. Nyt hän jättää puuterit ja korkokengät kotiin, sillä on aika näyttää, millainen on duunari-Maisa! Nainen vietti koko lapsuutensa Itä-Suomessa maatiloilla, joten kova työnteko ei ole vierasta. Sanojensa mukaan hän oppii nopeasti, mutta joskus hankalan tilanteen äärellä esiin voi kuoriutua ”karjalainen itkijänainen”. Maisa vihaa itsekkyyttä ja arvostaa empaattisuutta. Kilpailuun hän lähtee kuin soitellen sotaan sen ihmeempiä valmistautumatta: yllytyshullulla taidot tulevat selkärangasta!

 

Sauli Koskinen, 35
Mediapersoona

”Olen joukkuepelaaja enkä tiedä osaanko johtaa. Ihmistyyppinä päällepäsmärit ärsyttää.”

Sauli on median ammattilainen ja tv-kilpailuissa kenties merkittävin meriitti on vuodelta 2007, jolloin hän hurmasi tv-katsojat Big Brother -asukkaana. Ahtaat tilat ventovieraiden kanssa ovat siis tuttua juttuja, mutta löytääkö kaikkien kaveri itsestään tiukan tekijän, jos harteille lasketaan torpparin viitta? Sauli tietää, että on ”ehkä lypsänyt lehmää joskus”, mutta muutoin maatilataidot jäävät kalkkunoiden jahtaamiseen lapsena.

Anni Harjunpää, 24
Miss Suomi 2019

“Tukeudun aina ja ikuisesti äitiini. Jos joku asia painaa tai tuntuu epävarmalta, soitan äidille.”

Vuoden 2019 Miss Suomi Anni ponnisti kruunun päähänsä Sastamalasta käsin. Nyt kruunu siirretään kuitenkin syrjään, sillä on aika tarttua talikkoon ja näyttää, mistä on missit tehty. Arjessa Anni on pitää kaikkia lankoja käsissään, joten nyt naista jännittääkin se, mitä tapahtuu, kun on jonkun muun käskytettävänä. Pienen kylän hevostyttö ei säikähdä sitä, ettei suurkaupungin hälinää ole ja ympärillä on pelkkää luontoa, mutta millaista onkaan asua 11 muun ihmisen kanssa 24/7!

Timo Lavikainen, 46
Näyttelijä

”Mie oon parhaimmillani fyysisissä töissä ja mikkään ei pelota, oon tottunu olemmaan pöpelikössä.”

Raksa- ja varastomies, hoitoala, postimies, rengasmies, rumpali ja näyttelijä – eli kirjaimellisesti joka paikan höylä! Timo on oppinut ammatit tekemällä, joten vähemmän yllättäen häntä kiinnostaa Farmilla uusien taitojen oppiminen ja varsinkin erilaiset koneet. Timosta löytyy myös kilpailija, joka haluaa rahaa, mitä varten täytyykin tehdä kovaa duunia, sillä maatilakokemus rajoittuu kauas lapsuuteen vasikan hoitamiseen. Timon pinna ei kestä tehdä lusikkaa, joka on hieno, mutta hän tekee lusikan, joka toimii.

Timo ”Juti” Jutila, 56
Team Player, yrittäjä

”Vahvuutenani on ilmapiirin rakentaminen. Ei asiat kiukuttelemalla parane.”

Jäällä Juti on kantanut pelinumeroita 5 ja 7, mutta Farmille hän soutaa numerolla 13 ja sen myötä yllättää muut kilpailijat kesken kauden. Mies tietää, etteivät epäurheilijamaisuus ja valehtelu kuulu suomalaisuuteen eikä niitä hän halua nähdä myöskään maalaismaisemissa! Kaupunki-ihmiselle fyysiset työt ovat tuttuja, mutta loppupeleissä Juti myöntää olevansa aika kädetön monessa asiassa.

Ensisilmäys maanantaina Ruudussa alkavaan Katiskaan! Dokumenttisarja paljastaa Niko Ranta-ahon koko tarinan

7.8.2020 klo 08:15

Ensi maanantaina Ruudussa starttaavan Katiska-dokumenttisarjan traileri on julkaistu. Ainutlaatuinen true crime -dokumenttisarja kertoo avoimesti koko Niko Ranta-ahon ja Katiska-vyyhdin tarinan ja taustat.

Ruudun neliosainen true crime -dokumenttisarja Katiska avaa perusteellisesti Suomen rikoshistorian suurimman huumejutun taustoja sekä sen päätekijäksi epäillyn Niko Ranta-ahon tarinaa. Kaikki syytteensä pääosin tunnustanutta Ranta-ahoa uhkaa jopa 13 vuoden vankeus ja 4 miljoonan euron vahingonkorvaukset. Ranta-aho kertoo yksinoikeudella oman näkemyksensä tapahtumista ja vastaa kysymyksiin, joita monet tällä hetkellä miettivät. Ranta-ahon lisäksi sarjassa kuullaan hänen lähipiiriään sekä lukuisia muita tapaukseen ja Ranta-ahon elämään liittyviä henkilöitä. Ääneen pääsee myös Sofia Belórf, jonka avoliitto Nikon kanssa karahti kiville kesken dokumentin teon.

Dokumenttisarjan ensimmäisessä jaksossa tutustutaan Ranta-ahon lapsuuteen ja koitetaan löytää vastauksia siihen, miksi hyvän perheen menestynyt poika ryhtyi huumekauppiaaksi. Ranta-ahon lisäksi ääneen pääsevät Nikon läheisimmät perheenjäsenet, lapsuudenystävät, entiset kumppanit, päihdeterapeutti, keskusrikospoliisin Espanjaan sijoitettu yhdysmies ja rippipappi. Seuraamme yksinoikeudella Ranta-ahon ensimmäisiä hetkiä 11 kuukauden tutkintavankeuden jälkeen ja kuulemme hänen mietteitään lehtien lööpeissäkin käsitellystä erosta.

Toisessa jaksossa matkaamme Espanjaan, jossa Ranta-aho pyöritti miljoonien eurojen rakennusbisneksiä ja eli jet-set elämää absolutistina. Hän tutustui kansainvälisiin rikollispomoihin ja aloitti doping-kaupan, joka laajeni lopulta valtaviin määriin kovan luokan huumeita. Ranta-aho ystävystyi Aurinkorannikolla etsintäkuulutettuna piileskelleen Janne ”Nacci” Tranbergin kanssa ja hänen luokseen matkasi myös seurapiirikaunotar Sofia Belórf. Näemme näiltä ajoilta hätkähdyttävää ennen julkaisematonta kuvamateriaalia.

Katso Katiskan juuri julkaistu traileri.