Media ja bloggaajat, tervetuloa Nelonen Median pressisivulle!

 

Pressisivustoltamme löydät Nelonen Median kanavia ja ohjelmistoa koskevat tärkeimmät tiedot ja tiedotteet.

Muistathan, että tarjolla olevia pressikuvia saa käyttää vain ohjelmaan liittyvän uutisen, blogi- tai somepostauksen yhteydessä. Mainitse kuvakrediiteissä kuvaajan nimi ja/tai Nelonen Media.

Alta löydät tärkeimmät tiedotteemme sekä muita hyödyllisiä linkkejä!

Tervetuloa tekemään kanssamme Suomen suurimpia tv-ilmiöitä!

 

Nelonen Median PR & Press -asiat: tiedotus@nelonenmedia.fi

TVOF-livet starttaavat 10.9. Tässä ovat kaikki live-lähetysten laulajat!

25.8.2020 klo 13:45

Torstaina 10. syyskuuta alkaa todellinen kisa The Voice of Finlandin yhdeksännen kauden voitosta, sillä jokaisessa joukkueessa on jäljellä enää neljä kilpailijaa, jotka kaikki havittelevat finaaliin pääsyä ja The Voice of Finlandin voittoa!

Ensimmäisessä livelähetyksessä torstaina 10. syyskuuta lavalle nousevat Toni Wirtasen ja Sipe Santapukin sekä Redraman tiimit. Toinen livelähetys nähdään heti seuraavana päivänä perjantaina 11. syyskuuta, ja silloin lavan valtaavat puolestaan Anna Puun ja Juha Tapion tiimit.

Kustakin joukkueesta etenee kaksi laulajaa semifinaaleihin ja kaksi joutuu lähtemään kotiin. Katsojat äänestävät jatkoon oman suosikkilaulajansa, ja toisen semifinaalipaikan päättää tähtivalmentaja.

Semifinaaliin, joka lähetetään suorana perjantaina 18. syyskuuta etenee yhteensä kahdeksan kilpailijaa, kaksi jokaisesta joukkueesta. Katsojien ja tähtivalmentajien yhteenlasketut äänet ratkaisevat, ketkä neljä laulajaa jatkavat finaaliin.

Finaalilähetyksessä perjantaina 25. syyskuuta Turun Logomon lavalle nousee yksi laulaja jokaisen tähtivalmentajan joukkueesta. Yleisö äänestää, kuka voittaa The Voice of Finlandin!

Livelähetyksissä nähdään kilpailijoiden lisäksi myös huippuluokan artistivieraita.

Ensimmäisessä livelähetyksessä torstaina 10. syyskuuta vierailevina artisteina nähdään Maija Vilkkumaa ja Kaija Koo.
Toisessa livessä perjantaina 11. syyskuuta esiintymässä ovat Elastinen ja Laura Voutilainen.
Semifinaalissa perjantaina 18. syyskuuta esiintyvät Samuli Edelmann ja Arttu Wiskari & Leavings.
Finaalilähetyksessä perjantaina 25. syyskuuta lavalle nousevat Apulanta ja Vesala.

Ennen livelähetyksiä The Voice of Finland startataan käytiin The Voice of Finland: Lähtölaskenta -jaksolla 4. syyskuuta klo 20. Jaksossa muistellaan, mitä kaikkea The Voice of Finlandissa tapahtuikaan kevään aikana ja kuullaan kilpailijoiden tuoreimmat kuulumiset.

Torstaina 10.9 esiintyvät Tonin ja Sipen sekä Redraman tiimit

Tonin ja Sipen Tiimi
Emilia Virlander
, 22, Kerava
Matias Nissinen, 21, Vantaa
Sanna Solanterä, 34, Turku
Juffi Seponpoika, 37, Pori

Redraman tiimi
Noora Karppanen
, 34, Joensuu
Jessica Tünn, 21, Pohjankuru
Matilda Aliina, 19, Oulu
Etni Khan, 42, Orivesi

Perjantaina 11.9. esiintyvät Anna Puun ja Juha Tapion tiimit

Anna Puun tiimi
Meri Jämsen
, 18, Järvenpää
Veikko Paasi, 18, Lempäälä
Maritza Palmroth, 16, Alastaro
Emilia Alm, 20, on Saltvik, Ahvenanmaa

Juha Tapion tiimi
Sandra Dovalo
, 17, Espoo
Karla Lamminheimo, 22, Helsinki
Aada Adaya, 27, Helsinki
Henry Friman, 41, Orimattila

The Voice of Finland: Lähtölaskenta perjantaina  4. syyskuuta klo 20

Livelähetykset
Torstaina 10. syyskuuta klo 20

Perjantaina 11. syyskuuta klo 20
Perjantaina 18. syyskuuta klo 20
FINAALI perjantaina 25. syyskuuta

Leijona-legendojen raju taistelu: Sohvan pohjalta takaisin kisakuntoon! ”Syön suklaalevyn päivässä”

25.8.2020 klo 11:45

Kuusi legendaarista kiekkoleijonaa ja yksi raju tavoite: päästä takaisin kisakuntoon! Tähtäimessä on jääkiekko-ottelu, jossa vastaan asettuu vanha tuttu vastustaja vuodelta -95, Ruotsi. Ennen revanssia Leijonien on kuitenkin selätettävä liikakilot, laiskottelu, syöpöttely ja tissuttelu. 

MM 95: Takaisin Leijonaksi on tarina vuoden -95 Leijona-sankareista. Miehistä, jotka omalta osaltaan nostivat suomalaiset altavastaajista maailmanmestareiksi. Mitä tapahtuu, kun he, entiset maailmanmestarit, lyövät vuosien tauon jälkeen hynttyyt yhteen ja päättävät muuttaa nykyistä elämäntyyliään?

Muutos alkaa, kun kaikkien aikojen kiekkoleijona Timo Jutila kokoaa yhteen vanhat Leijona-legendat. Juti kerää joukkueeseensa legendaarisen valmentaja Pentti Matikaisen, Leijona-puolustaja Mika Strömbergin, Leijona-hyökkääjä Janne Ojasen, Leijona-kapteeni Mika Niemisen sekä Leijona-maalivahti Jukka Tammen.

Ensimmäisestä mestaruudesta on jo kaksi vuosikymmentä, ja sankareiden aktiiviurat ovat päättyneet. Timo Jutilta jääkiekkouran lopetus ja siirtyminen siviiliin, ei ole sujut ongelmitta.

 

”Se oli kyllä aika vaikea paikka, että ei oikein pystynyt edes miettimään kuinka vaikeeta se onkaan. En osannut valmistautua. Sitte alkoi tulemaan tissuttelua. Helposti meni siihen, että kun NHL-pyöri, niin mä katselin sitä läpi yön kello kuuteen aamuun. Sitten nukuttiin, mihin nukuttiin ja reenaaminen ei kiinnostanut yhtään. Alkoi homma lähtemään käsistä”, Juti kertoo.

Vuosien myötä urheilulliset elämäntavat ovat karisseet, ja tulokset ovat sen mukaiset. Lääkärin suorittama kuntotesti sekä perusteellinen terveystarkastus vetävät miehet vakaviksi.

”Että olin noin huonossa kunnossa tossa testissä, niin vähän se yllätti. Kyllä sen on huomannut, kun on mennyt farkkuja ostamaan, että mistä lihas on lähtenyt menemään”, Mika Strömberg pohtii.


 

Lihakset ja kova kunto ovat karisseet, mutta jotain on tullut tilalle. Sohva vetää miehiä iltaisin puoleensa ja ruokahalu on pohjaton.

”Ruokahalu on yhtä kova, kun peliaikoina. Tulee syötyä liikaa. Nyt olen alkanut sitä vähän rajoittaa. Nälkähän on koko ajan”, Janne Ojanen kertoo.

 

”Olen pitänyt sellaista mättöpäivää aina sunnuntaisin, ja on vedetty pizzaa ja kebabia ja limonadia. Olen antanut itselle sellaisen vihreän valon, että mitä vaan”, Juti puolestaan tunnustaa.

Paheikseen herrat luettelevat punaviinin ja oluen, mutta yksi on ylitse muiden, suklaa.

”Suklaa on mun paheeni. Ja tietenkin olut. Iltaisin silloin tällöin ja ihan melkein koko ajan”, kertoo puolestaan Jukka Tammi.


 

”Suklaa on kyllä semmonen heikkous, että kun aletaan vetämään Fazerin sinistä, niin sitä vedetään Fazerin sinistä! Se on kyllä, ai jumankauta, oi oi…”, fiilistelee Juti.

 

”Mä syön suklaata aika paljon. Mutta vaan t:llä alkavina viikonpäivinä. Tiistai, torstai ja tänään. Oikeasti syön yhden levyn päivässä. En mä tiedä onko se paljon vai vähän, mutta se on mun isoin himoni”, Mika Nieminen tunnustaa.

Leijonilla on puoli vuotta aikaa saada itsensä kisakuntoon, mutta onneksi sitä ei tarvitse tehdä yksin. Valmentajalegenda Pentti Matikainen saapuu miesten tueksi ja tarkistaa heidän nykyisen pelikuntonsa jäällä. Pelin on kuljettava, sillä vastaansa jääkiekko-otteluun Leijonat saavat samoja miehiä, joita vastaan he ottelivat Globenin jäällä vuonna -95.

 

Myös Personal Trainer Jenni Levävaara saapuu auttamaan miehiä ruokavalion, liikkuvuuden ja lihaskunnon kanssa.

Mielenkiinnolla odotan näitä veijareita, jotka tapaan. Kun puhutaan mieskunnosta, kestävyydestä eli testot nousuun, niin sen eteen miehet ovat olleet valmiita tekemään töitä”, Jenni kertoo.

MM 95: Takaisin Leijonaksi alkaa tiistaina 1.9. klo 20 Nelosella ja Ruudussa.

Nelonen Media ja Yle tuovat Subway Kansallisen Liigan loppukauden kotikatsomoihin

19.8.2020 klo 10:15

Jalkapallon naisten pääsarja Kansallinen Liiga ja Nelonen Media solmivat viime talvena monivuotisen yhteistyösopimuksen liigan medianäkyvyyden vahvistamiseksi. Osapuolet ovat yhdessä Ylen kanssa sopineet kattavan naisten pääsarjajalkapallokokonaisuuden tarjoamisesta katsojille syksyllä 2020. Kolmikantayhteistyön myötä useita Kansallisen Liigan otteluita näkyy suorina lähetyksinä YLEn kanavilla elo-marraskuussa 2020.

 

Nelonen Media näyttää marraskuun alkupuolelle jatkuvan naisten pääsarjan Kansallisen Liigan jokaisen ottelun Ruutu+ -alustallaan. Hyvin käynnistyneen yhteistyön yhtenä tavoitteena on pitkäjänteinen kehittämistyö liigan medianäkyvyyden vahvistamiseksi, mitä osaltaan tukee käynnistyvä kolmikantayhteistyö yhdessä Ylen kanssa.

"On ollut ilahduttavaa, että Kansallinen Liiga on startannut niin Ruudussa kuin kentälläkin hyvin. Lisäksi se on tuonut lisää syvyyttä Ruutu Urheilun jo valmiiksi laajaan naisten pääsarjatarjontaan. Tämä syksyn yhteistyö mahdollistaa upean näyteikkunan Kansallisen Liigan jännittäville otteluille", Nelonen Median vastaava tuottaja Tuomas Saarela kommentoi.

Yle on televisioinut jo pitkään naisten A-maajoukkueen eli Helmareiden ottelut sekä tarjonnut laajaa näkyvyyttä palloilulajien naisten arvokisoille. Myös naisten pääsarjan huippuhetkiä on nähty aiemminkin Ylen kanavilla.

"Yle on tehnyt vahvaa urheilun tasa-arvotyötä viime vuosien ajan. Suurella yleisöllä on nyt mahdollisuus nauttia uuden Kansallisen liigan ratkaisuhetkistä tänä syksynä Ylen kanavilla, totutun laadukkaina toteutuksina. Yhteistyö Kansallisen liigan ja Nelosen kanssa on hyvä uutinen kaikille osapuolille ja koko lajille", sanoo Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen.

YLEn mukaantulon myötä Kansallisen Liigan loppukierroksilta näkyy kuusi ottelua Ylen kanavilta suorina lähetyksinä. Tämän lisäksi kaikki ottelut näkyvät Nelonen Median Ruudussa. 
"
Yhteistyö kahden vahvan urheilusisältöjen osaajan kanssa on hieno jatkumo Kansallisen Liigan medianäkyvyyden vahvistamiselle. Yhteistyö Nelonen Median kanssa on saatu hyvin käyntiin tälle kaudelle ja uskon, että myös tulevaisuudessa voimme tällaisten kolmikantaratkaisujen kautta löytää eri osapuolia palvelevan lähestymistavan kokonaistunnettuuden vahvistamiseksi sekä pelaajien ja ilmiöiden esiin nostamiseksi", Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja päättää.

 

Kaikki Subway Kansallisen Liigan ottelut nähdään Ruudussa.

YLEn kanavilla seuraavat ottelut:

Su 30.elokuuta klo 17.00: PK-35 Vantaa – FC Honka
La 12. syyskuuta klo 15.30: HJK – Åland United
La 26.syyskuuta: ottelu tarkentuu
La 17. lokakuuta: ottelu tarkentuu
La 31. lokakuuta: ottelu tarkentuu
La 7. marraskuuta (/su 8.11.): ottelu tarkentuu

 

Uusi Olympiastadion vihitään käyttöön 1,5-tuntisessa suorassa lähetyksessä lauantaina – mukana viihteen ja urheilun huippuja

18.8.2020 klo 11:00

Vuodesta 2016 asti remontissa ollut Helsingin Olympiastadion avataan uudistuneena Nelosella ja Ruudussa nähtävässä avajaislähetyksessä tulevana lauantaina 22.8.2020 klo 19:30.

Helsingin Olympiastadionin avautumista juhlistetaan Nelosella ja Ruudussa lauantaina nähtävässä suorassa lähetyksessä, jossa yhdistyvät Stadionin tärkeät elementit: urheilu, viihde ja historia. Luvassa on 1,5 tuntia kestävä lähetys, jossa Stadion esitellään ensi kertaa uudistuneena suomalaisille.

Mikko Kuustosen juontamassa lähetyksessä esiintyvät Robin PackalenMichael Monroe yhdessä Sam Yaffan ja Costello Hautamäen kanssa, ABREUSamuli Putro, Laura Voutilainen ja Gasellit

Artistien lisäksi lähetyksessä tehdään kunniaa Stadionin pitkälle historialle ja tavataan Stadionilla historiaa tehneitä urheilijoita ja artisteja. Haastattelussa ovat mm. Stadionilla ensi kesänä esiintyvän Sunrise Avenuen Samu HaberLasse VirénRinga Ropo sekä muita viihde- ja urheilumaailman tähtiä.

Huippu-urheilijat Annimari Korte ja Toni Piispanen vihkivät omilla suorituksillaan kisapaikat uudelleen käyttöön, ja Suomen nuorten jalkapallomaajoukkue puolestaan ottaa ensituntuman Stadionin nurmeen.

Avajaiset ja vihkiminen toteutetaan ilman liveyleisöä, ja suoran lähetyksen myötä jokaisella suomalaisella on mahdollisuus osallistua historialliseen hetkeen.

Lähetyksessä kuullaan myös pormestari Jan Vapaavuoren puhe, ja tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko vihkii Stadionin virallisesti käyttöön.

"Olympiastadion on kokenut suuren mullistuksen ja nyt on aika avata ovet. Halusimme, että suomalaiset pääsevät ensimmäisinä näkemään uuden Stadionin, ja urheilupyhättö saa arvoisensa avajaiset poikkeuksellisista ajoista huolimatta", lauantain lähetyksen vastaava tuottaja Markus Wennäkoski Neloselta iloisee.

Pandora vetäytyy Tähdet, tähdet 2020 -kilpailusta – tilalle legendaarisen Movetronin Päivi Lepistö

15.8.2020 klo 10:00

Ruotsalainen ysäripopkuningatar Pandora jättäytyy pois huomenna sunnuntaina 16.8. alkavasta Tähdet, tähdet 2020 -kilpailusta Suomen tiukentuneiden karanteeniohjeistusten sekä kasvaneen koronariskin vuoksi.

Raskas ja valitettava päätös syntyi yhteisymmärryksessä Pandoran eli Anneli Magnussonin, Nelonen Median ja tuotantoyhtiö Moskito Televisionin välillä.

Magnusson matkustaa työ- ja perhesyiden vuoksi Suomen ja Ruotsin välillä, eikä valitettavasti pysty asumaan pelkästään Suomessa koko ohjelman vaatimaa 10 viikkoa. Matkustaminen maiden välillä olisi riski muun tuotannon turvallisuudelle, eikä luonnollisesti myöskään 14 vuorokauden karanteeni viikoittaisten suorien lähetysten rinnalla onnistuisi.

”Välitän suuresti teistä rakkaat suomalaiset ja haluan kantaa vastuuni tämän hetken tilanteessa. Olen päättänyt jäädä nyt Ruotsiin poikani kanssa siihen saakka, kunnes voimme jälleen vapaasti liikkua ja pääsen näkemään teidät sekä suomalaisen puolisoni. Pitäkää huolta itsestänne suomalaiset,” Pandora viestittää.

Tähdet, tähdet 2020 -ohjelman huomisessa ensimmäisessä suorassa lähetyksessä nähdään kuitenkin täydet 10 kilpailijaa, sillä Pandoran tilalle kilpailuun liittyy vain muutaman päivän varoitusajalla mukaan kutsuttu, Movetron-yhtyeen keulahahmona tuttu Päivi Lepistö, joka on myös Pandoran pitkäaikainen ystävä ja toinen ysäripop-ikoni.

Pyyntö lähteä kilpailuun tuli Lepistölle täysin yllättäen loppuviikosta ja hän on hyvin jännittävän paikan edessä hypätessään suoran lähetyksen lavalle lähes kylmiltään.

"Luulin aluksi, että minua pyydetään ohjelmaan vierailevaksi tuomariksi. Kävikin niin, että reilu tunti puhelun jälkeen istuin junassa matkalla kuvauksiin! Ennakkohaastatteluissa on ollut vaikea yrittää tiivistää ajatuksia, kun en itsekään ihan vielä ymmärrä, että miten tässä näin kävi", Päivi Lepistö nauraa.

"Onneksi ohjelmassa on mukana upea jengi. Minut on otettu vastaan sellaisella lämmöllä, että olen ikikiitollinen saamastani rohkaisusta ja tsempistä".

Suuren ja pitkälle suunnitellun tuotannon vuoksi Lepistö ottaa suorassa lähetyksessä haltuunsa saman kappaleen, joka Pandoran oli määrä esittää sunnuntain lähetyksessä. Lepistö kutsuu Pandoraa "ysärisiskokseen", jonka hän tapasi viimeksi vain reilu viikko sitten, kun kummallakaan ei ollut vielä mitään tietoa tulevasta käänteestä. Lepistö aikoo esittää Gloria-biisin myös kunnianosoituksena Pandoralle.

"Biisiä on nyt treenattu huikealla Tähdet, tähdet -bändillä muutaman kerran. Kasariteininä Laura Braniganin Gloria on onneksi entuudestaan tuttu. Vaikka biisivalinta on Annelin, omin sen nyt rehellisesti itselleni voimabiisiksi!"

Vaikka Lepistö liittyy kisaan yllättäen, hänellä on heti alkuun kolme viikkoa aikaa voittaa yleisö puolelleen, sillä kilpailun ensimmäinen pudotus nähdään vasta kolmannessa jaksossa 30.8.

"Tällainen tilanne tässä vaiheessa näin isoa tuotantoa on todella valitettava, ja Pandoran kanssa yritettiin pitkään löytää erilaisia ratkaisuja huonontuneen koronatilanteen kanssa selviämiseen. Nelonen Medialle ja Moskito Televisionille on kuitenkin ensisijaisen tärkeää toimia vastuullisesti, ja arvostamme Pandoran halua toimia samojen arvojen mukaisesti. Harmitus on suuri molemmin puolin, sillä hän oli valmistautunut ohjelmaan pitkään ja panoksensa ohjelmalle olisi varmasti ollut upea", Nelonen Median kotimaisten ohjelmien päällikkö Meira Noronen sanoo.

"Päivi Lepistö puolestaan on ottanut äkkilähdön suoriin lähetyksiin ihailtavalla rohkeudella ja ammattitaidolla, sillä astuuhan hän ihan mielettömän haasteen eteen. Koko tuotantotiimi tsemppaa häntä täysillä", Noronen päättää.

 

Voit katsoa Päivi Lepistön tuoreet kommentit: Pandoran Tähdet, tähdet 2020 -ohjelmassa korvaava Movetronin Päivi Lepistö: ”En vielä ymmärrä, miten tässä näin kävi!”

Voit katsoa Pandoran videotervehdyksen ja kommentit: Pandora vetäytyy Tähdet, tähdet 2020 -kilpailusta: "Odotin innolla, että olisin päässyt viihdyttämään teitä"

Tähdet, tähdet 2020 alkaa Nelosella ja Ruudussa su 16.8. klo 19:30.

Ruutu Live tarjoaa elokuussa suoran teatterielämyksen: lavalle astuu legendaarisen Pulkkinen-tv-sarjan hahmot

13.8.2020 klo 11:45

Nelonen Median lanseeraamat Ruutu Livet ovat vieneet katsojat kymmenille treenikämpille nauttimaan Suomen eturivin artistien livemusiikista. Nyt Ruutu Live laajenee teatterin maailmaan ja tuo katsojien olohuoneisiin suoran Pulkkinen Live -sketsiteatteriesityksen. Suositun tv-sarjan hahmoihin perustuva esitys nähdään Ruudussa 22. elokuuta kertamaksullisena tapahtumana. 

Pulkkinen Live -sketsiteatteriesitys on kiertänyt menestyksekkäästi Suomen lavoja vuodesta 2017 asti. Ruutua varten luotu uusi versiointi koostuu live-sketseistä, joiden välissä nähdään ennennäkemättömiä videoituja sketsejä. Tv-sarjan rakastetuista hahmoista Pulkkinen Livessä on mukana mm. Pulkkinen, Sauli, Osmo, Taparikollinen, Kopiovastaava, Mauri, Viihdetaiteilija, nyrkkeilijä ja valmentaja. Esityksen on käsikirjoittanut ja ohjannut tv-sarjasta tuttu Jari Salmi ja siinä näyttelee Salmen lisäksi Teemu Koskinen.

Pulkkinen Live kuvataan Jari Salmen kotiseuduilla Kemin Laitakarin saaressa:

"Halusin vetää Pulkkinen Live -shown siellä, mistä Pulkkinen mytologia on lähtöisin. Yhteistyössä Kemin kaupungin kanssa avautui mahdollisuus toteuttaa show ainutlaatuisessa vanhassa sahasaaressa, joka on osin rakennettu sahan hukkarimojen päälle. Luvassa on täysin uusia Pulkkinen-sketsejä. Pääsemme seuraamaan muun muassa Karjalan mummojen tutustumista suomalaiseen omakoti-idylliin yöllinen profetia matkaoppaanaan, Kopiovastaavan kasvavaa koronastressiä ja Taparikollisen ammatinvaihtoa", kertoo Salmi.   

Salmi on urallaan näytellyt lukuisissa teattereissa ja tv-sarjoissa. Teemu Koskinen on tehnyt pitkän teatteriuran muun muassa Kouvolan Teatterissa sekä Kotkan kaupunginteatterissa.

Kansan suosikiksi noussutta Pulkkinen-sarjaa esitettiin Nelosella vuosina 1999–2002 ja se voitti kaksi Venla-patsasta. Pulkkinen on rajoja ylittävä sketsisarja, jonka hahmoista jokainen voi löytää palan itseään.

Pulkkinen Live nähdään Ruudussa erillisenä kertamaksullisena tapahtumana (Pay-Per-View), eikä se sisälly Ruutu+-tilaukseen. Suoran lähetyksen lisäksi ostajilla on katseluoikeus tallenteeseen yhden viikon ajan esityksestä.

Pulkkinen Liven katseluoikeuden voi ostaa Ruudusta 10 euron hintaan tästä.
 

Pulkkinen Live 22.8. klo 18
Esityksen ohjaus ja käsikirjoitus: Jari Salmi
Rooleissa: Jari Salmi ja Teemu Koskinen
Lavastus: Oskari Löytönen
Puvustus: Marjo Federley ja Kaisa Loponen
Pulkkinen Live Ruudussa