Nelosen uusi sarja Hansin matkassa on paljon enemmän kuin pelkkä ruokaohjelma! Hans Välimäki tapaa maailmalla asuvia suomalaisia superjulkkiksia, tutustuu heidän arkeensa ja kokkaa heidän keittiöissään. Ensimmäisessä jaksossa Hans on kylässä kiekkolegenda Olli Jokisen kotona Miamissa.
Miten pysyy kauha Olli Jokisen kädessä, entä millä mallilla on Hans Välimäen luistelutaito 30 vuoden tauon jälkeen? Hans saapuu vieraaksi Olli Jokisen perheeseen, joka asuu Miamissa kauniilla luksusalueella golfkenttien ympäröimänä. Nykyisin kiekkolegenda Jokinen valmentaa nuoria kiekkolupauksia.
Olli kertoo Hansille, millaista on ammattijääkiekkoilijan elämä, kun pelaaja voidaan milloin tahansa kaupata seurasta toiseen.
”Sä saat soiton vanhalta seuralta, että sut on kaupattu tähän joukkueeseen. Se puhelu kestää ehkä 30 sekuntia. Sitten tulee minuutin päästä soitto uudesta joukkueesta, että tervetuloa ja lento lähtee kahden tunnin päästä. Sanotaan, että sä olet "piece of meat when you play", ja se pitää paikkansa”, Olli toteaa.
Olli kertoo, että viimeisen kolmen vuoden aikana valmennuskulttuuri jääkiekossa on onneksi muuttunut paljon parempaan suuntaan.
Olli kertoo, että viimeisen kolmen vuoden aikana valmennuskulttuuri jääkiekossa on onneksi muuttunut paljon parempaan suuntaan.
”Ei ole enää sitä huutamista ja pelolla ohjaamista. Ennen vanhaan valmentajat laittoi pukukopin moneen kertaan uuteen uskoon. Silloin kun 90-luvun lopussa tuli tänne, niin mulle tultiin monta kertaa sanomaan ennen peliä, että jos et sä tänään pelaa hyvin, niin sä lähdet huomenna farmiin. Kyllä siinä rupeaa puumailaa kovempaa puristamaan”, Jokinen muistelee.
Aihe on lähellä Ollin sydäntä, sillä hän on itse luomassa uudenlaista valmennuskulttuuria ja painottaa junnujääkiekkoilijoille koulu käynnin tärkeyttä.
”Meillä on tietyt säännöt, että koulu pitää hoitaa. Meillä oli pari poikaa ensimmäisenä vuotena, kaksi joukkueen parasta pelaajaa ja arvosanat oli menneet alas. Katsomossa istui 50-70 kykyjen etsijää, mutta mä en antanut poikien pelata. Ne istui viisi peliä katsomossa ja teki läksyjä siellä. Molemmat pojat oppi siitä, ja molemmat tullaan varaamaan NHL:ään tänä vuonna”, Jokinen kertoo.
Koska jäähalli on oleellinen paikka Ollin arkea, niin sinne hän vie myös Hansin. Olli haluaa nähdä millä mallilla on Hansin luistelutaito.
”Ei…. Mä en ole luistellut varmaan 30 vuoteen. Siitä tulee hirveetä!” parahtaa Hans kauhuissaan.
”Tää on ihan sairaan liukas tää jää!” Hans tuskailee luistimet jalassa.
Ravintoloissa Olli Jokinen on alkanut syömään useammin vasta peliuransa jälkeen. Hän kertoo, että NHL:stä sanotaan, että se on liiga, jossa ei tule ikinä nälkä. Minne vain pelaajat liikkuvat, niin ruokaa on aina tarjolla.
”Lentokoneeseen meet pelin jälkeen, niin siellä on ruokaa joka paikassa”, Jokinen kertoo.
Olli vie Hansin vakioravintolaansa, ja kertoo syöneensä samaa pasta-annosta peliaikoinaan 10 vuoden ajan.
Olli vie Hansin vakioravintolaansa, ja kertoo syöneensä samaa pasta-annosta peliaikoinaan 10 vuoden ajan.
”Oon ollut kova pastan syöjä aina”, hän sanoo.
Ollin kotona ei pastaa valmisteta, vaan Ollilla ja hänen vaimollaan Katerinalla on toiveissa oppia valmistamaan sushia. Ruuanlaiton lomassa Olli kertoo hyväntekeväisyystyöstä, jota NHL:ssä tehdään ahkerasti.
Ollin kotona ei pastaa valmisteta, vaan Ollilla ja hänen vaimollaan Katerinalla on toiveissa oppia valmistamaan sushia. Ruuanlaiton lomassa Olli kertoo hyväntekeväisyystyöstä, jota NHL:ssä tehdään ahkerasti.
”Mä annoin tuhat dollaria jokaisesta maalista, jonka mä tein, ja 500 dollaria jokaisesta syöttöpisteestä, jonka mä sain. Rahat meni syöpälasten leirille", Olli kertoo.
Olli saa Hansilta kehuja sushitaidoistaan, ja illalla Jokisten pöytään istuu mukaan myös heidän ystävänsä Sanna Saarijärvi perheineen.
Tulevissa jaksoissa Hansin kanssa kokkaavat näyttelijä Jasper Pääkkönen, laulaja Tarja Turunen, taikuri Iiro Seppänen, jalkapalloilija Lukas Hradecký, huippumalli Suvi Riggs, huippukokki Tomi Björck, koripalloilija Petteri Koponen, entinen F1-kuljettaja Mika Salo sekä europarlamentaarikko Laura Huhtasaari.
Hansin matkassa Nelosella ja Ruudussa tiistaisin 31.3. alkaen kello 20.