Media ja bloggaajat, tervetuloa Nelonen Median pressisivulle!

 

Pressisivustoltamme löydät Nelonen Median kanavia ja ohjelmistoa koskevat tärkeimmät tiedot ja tiedotteet.

Muistathan, että tarjolla olevia pressikuvia saa käyttää vain ohjelmaan liittyvän uutisen, blogi- tai somepostauksen yhteydessä. Mainitse kuvakrediiteissä kuvaajan nimi ja/tai Nelonen Media.

Alta löydät tärkeimmät tiedotteemme sekä muita hyödyllisiä linkkejä!

Tervetuloa tekemään kanssamme Suomen suurimpia tv-ilmiöitä!

 

Nelonen Median PR & Press -asiat: tiedotus@nelonenmedia.fi

The Voice of Finland -livelähetykset Logomossa

13.3.2020 klo 16:00

The Voice of Finlandin suorat lähetykset Turun Logomosta huhti-toukokuussa on tarkoitus toteuttaa suunnitellun aikataulun mukaisesti.

Toistaiseksi ei ole tehty päätöksiä paikalla olevasta yleisömäärästä tai siitä, toteutetaanko lähetykset kokonaan ilman yleisöä. Yleisöä koskevissa päätöksissä noudatamme viranomaisten antamia ohjeistuksia ja määräyksiä.
 
Tähän mennessä jo lippunsa ostaneiden toivotaan malttavan odottaa ja seuraavan tilanteen kehittymistä.

Logomon nettisivuilta voi seurata päivitettyä tietoa tapahtumista: logomo.fi

The Voice of Finland -livelähetykset Logomossa

  • Pe 10. huhtikuuta
  • Pe 17. huhtikuuta
  • Pe 24. huhtikuuta

FINAALI perjantai 1. toukokuuta

Aluehallintovirasto on Lounais-Suomen aluehallintoviraston toimialuetta koskien, kieltänyt tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla toimialueensa kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävä yleisötilaisuudet ja yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli 500 henkeä. Päätös on voimassa heti ja kielto päättyy 12.4.2020 kello 24:00. Näin ollen Logomossa ei voi 13.3.2020 – 12.4.2020 välisenä aikana viranomaisen määräyksen nojalla järjestää yli 500 hengen tilaisuuksia.

Parhaillaan tv:ssä nähtävät The Voice of Finland -jaksot ovat nauhoitettuja.

Suomalaisparit kuvaavat seksiään uutuusohjelmassa – "Suomessa ei ole ikinä puhuttu näin avoimesti ja intiimisti seksuaalisuudesta tv:ssä"

12.3.2020 klo 10:00

Uskalias, intiimi, suorapuheinen ja herkkä uusi parisuhdeohjelma Sex Tape Suomi raottaa tavallisten suomalaispariskuntien makuuhuoneen ovea ja pureutuu erityisesti seksielämän ongelmiin.

Keskiviikkona 25.3. Nelosella alkavan Sex Tape Suomi -ohjelman jokaisessa jaksossa nähdään kolme pariskuntaa, jotka ovat kuvanneet rohkeasti viikon ajan omaa makuuhuone-elämäänsä ja parisuhdearkeaan. Seksuaaliterapeutti Marja Kihlströmin johdolla pariskunnat katsovat toistensa kuvatut materiaalit ja keskustelevat seksielämässä esiin nousseista haasteista ja ongelmista.

"Suomessa ei ole ikinä puhuttu näin avoimesti ja intiimisti seksuaalisuudesta tv-ohjelmassa. Panemisella on helppo rehvastella, mutta harvoin pääsee kurkistamaan parisuhteissa elävien seksielämään ja arkeen niin kuin Sex Tape Suomessa", Kihlström lupaa.
 
Ensimmäisessä jaksossa erityistason seksuaaliterapeutti Marja Kihlströmin sohvalle istahtavat 20 vuotta yhdessä olleet Riikka, 43, ja Sami, 42, Lappeenrannasta, sekä 3 vuotta yhdessä olleet Ritva, 35, ja Jani, 44, Turusta. Kolmantena parina starttijaksossa nähdään 2 vuotta yhdessä olleet Mira, 49, ja Antti, 27, Turusta.

Jo ensimmäisessä jaksossa nähdään sekä estotonta suihkuseksiä että suoraa puhetta seksistä ja mm. kehonkuvasta.

Miran ja Antin suhde törmää toisinaan parin ikäeroon. 27-vuotias Antti on 22 vuotta Miraa nuorempi, mutta seksi urheilullisella parilla sujuu. Parin kuvaamalla kotivideolla Mira suunnittelee antavansa Antille suuseksiä, mutta pysähtyy pohtimaan ruokavaliotaan. "Hiilarit on kyllä jo täynnä, ei passaisi lupsuttaa".

Starttijaksossa kolmilapsisen perheen vanhemmilla Riikalla ja Samilla parisuhteen ongelmakohtia ovat yhteisen ajan puute, kehonkuvan ongelmat sekä taustalla ollut masennus.
Ritvalla ja Janilla puolestaan on kotona pieni tytär, jonka syntymän jälkeen seksiä on Janin sanoin ollut "äärettömän harvoin eikä sille ole oikein ollut aikaa". Myös Ritva kipuilee kehonkuvansa kanssa synnytyksen jälkeen.

"Mä pelkään, että sä et rakasta mua tällaisena, kun mussa onkin vähän löysää ja pehmeetä, ja mä en ole tässä väsymyksessä saanut itseäni vielä kuntoon", Ritva tunnustaa.

"Me ollaan vähän vitsinä heitelty pitkin suhdetta, et jos jompi kumpi turpoaa ja lihoo, niin toinen saa vaihtaa kumppania", Jani kertoo parin sopineen.

Kauden aikana Marja Kihlströmin sohvalla nähdään kyyneliä ja naurua ja rehellistä keskustelua arkielämän haasteista, joihin katsojankin on helppo samaistua.
Kauden parisuhteet vaihtelevat muutaman vuoden suhteista vuosikymmenten mittaisiin suhteisiin. Kauden parit ovat iältään 22–59-vuotiaita. Mukana on myös muutama entuudestaan tuttu pari. 3. jaksossa nähdään Maajussille morsian -ohjelman kuvauksissa rakastuneet Henriikka ja Juulia, 5. jaksossa mukana ovat Vieraissa-ohjelmasta tutut Niko ja Tiina.

Ruuhkavuosien arki, oman kehon arvostaminen, lapsettomuus, puhumattomuus ja menneisyyden painolastit. Antaako toisten videoiden katsominen perspektiiviä omiin ongelmiin ja auttaako yhdessä jakaminen seksielämän haasteisiin? Miten seksistä parisuhteessa voisi saada enemmän nautintoa irti ja kuinka säilyttää kipinä elämän eri vaiheissa?

Ohjelman hostina toimii erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström, joka tunnetaan myös Puhu muru -somevaikuttajana, tietokirjailijana ja luennoitsijana. Marja on kirjoittanut suositun Iso O – matkaopas huipulle -teoksen ja sen jatko-osan Iso O harjoituskirja.
 
”Olen varma, että katsojat pääsevät kohtaamaan ohjelmassa niin omat ennakkoluulonsa kuin myös löytämään vastauksia omiin parisuhdekiemuroihinsa. Seksuaaliterapeuttina olen ajoittain vaikeidenkin asioiden äärellä, mutta yllätyin täysin kuinka rohkeasti ja avoimesti kaikki pariskunnat olivat valmiina avaamaan omien kotiensa ovet koko Suomen kansalle. Suomessa ei ole ikinä puhuttu näin avoimesti ja intiimisti seksuaalisuudesta tv-ohjelmassa. Katsoja pääsee seuraamaan, miten haasteiden todellisten syiden äärelle päästään terapeutin kysymysten kautta. Tässä ollaan isojen, aitojen tunteiden äärellä eikä naurulta tai itkulta voi välttyä -kotisohvallakaan. Rakkaus on ohjelmassa käsin kosketeltavaa,” Kihlström sanoo.
 

  • Sex Tape Suomi alkaa Nelosella ja Ruudussa 25.3. klo 22.

Rikkaat ja rahattomat alkaa! Toivo Sukari: ”Nyt on masentava köyhän viikko, ja on elettävä pienellä rahalla. Porvarielämää ei voita mikään!"

11.3.2020 klo 12:45

Nelosen uudessa Rikkaat ja rahattomat -sarjassa kahdesta eri varallisuusluokasta tulevat perheet vaihtavat elämiä viikoksi. Luvassa on seikkailu, jossa viikkobudjetti, kodit ja elämäntyylit vaihdetaan päikseen. Rikkaat ja rahattomat esittelee yhteensä kaksikymmentä perhettä, joista toisilla on hyvin pieni viikkobudjetti ja toisilla budjetti voi yltää jopa tuhansiin euroihin.

Rikkaat ja rahattomat -sarjan ensimmäisessä jaksossa taiteilijapariskunta Fanni Maliniemi sekä Jussi Jääskeläinen yhdessä 2-vuotiaan poikansa kanssa vaihtavat viikoksi elämänsä business-miljonääri Toivo Sukarin sekä hänen vaimonsa Nadjan kanssa. Fanni ja Jussi elävät arjessa säästeliäästi, sillä kolmihenkisen perheen viikkobudjetti on 110 euroa. Fanni työskentelee taiteilijana ja Jussi on työtön.

”Olisi ihana pystyä maksamaan laskut ja ostaa kaupasta aina sitä ruokaa, mitä tekee mieli. Rahaa joutuu ajattelemaan paljon enemmän kuin toivoisi”, Fanni kertoo.

Toivo ja Nadja Sukarin arki on hyvin erilaista, heidän ei tarvitse miettiä rahaa.

”Kun mennään ruokakauppaan, me ei katsota yhtään hintaa vaan sitä, mikä on hyvää ja mitä me halutaan. Sitä ruokaa me ostetaan”, Toivo ja Nadja Sukari kertovat.

”Asuntoja meillä on monta. Täällä Turussa asutaan tällä hetkellä eniten, sitten on Kustavin kesäpaikka ja seuraava asunto on Espanjassa. Me ollaan aina matkalla, ei koskaan kotona", kertoo Toivo.

Sukareille on tärkeää, että myös kotien välillä päästään liikkumaan laadukkaasti. Sukarit ajavat 200 000 euroa maksavalla autolla. Saman verran maksaa Fannin ja Jussin asunto. Kun pariskunnat pääsevät asettumaan toistensa koteihin, ovat Fanni ja Jussi haltioituneita Sukarien hulppeasta asunnosta.

Asunnon suurista ikkunoista avautuu huikea merimaisema, keskellä asuntoa sijaitsee tyylikäs takka, makuuhuoneen täyttää suuri vuode ja parvekkeelta löytyy poreallas.

”Mä olen jo heti kotiutunut tänne. Nautin suuresti tällaisesta ylellisyydestä!” Fanni kertoo hymyssä suin.

Toisella puolella Turkua Toivo ja Nadja tutustuvat uuteen kotiinsa varoen ja tunnustellen.

”Ensivaikutelma on positiivinen. Kodissa on lämmin henki ja sen aistii. Sänky olisi kyllä vaihdon tarpeessa. Se on liian pehmeä, jopa epäterveellinen. Rakastelu on vähän huonoa pehmoisessa sängyssä”, analysoi Toivo.

Sukarit ovat jättäneen luksuskotinsa pöydälle rahat, jotka heillä on normaalisti käytettävissään viikon aikana.

”Siis onko tämä viikkobudjetti?” hämmästelee Fanni.

”2 200 euroa! Ihan käsittämätön!” nauraa Jussi epäuskoisena.

Myös Sukarit tutkivat omaa viikkobudjettiaan hämmennyksen vallassa.

"Onko tämä viikon raha?” hämmästelee Nadja.

”Eihän me saada kuin viikon marjat tuolla”, hämmästelee Toivo 110 euron viikkobudjettia.

Sukareiden kodissa erikoistilanteissa keittiössä häärii oma kokki ja nyt tästä ylellisyydestä pääsevät nauttimaan myös Fanni ja Jussi.

Kun on liikunnan aika, pariskunta pääsee jumppaamaan Sukarien oman kuntovalmentajan opastuksella. Toisella puolella Turkua henkilökohtaisista kokeista tai kuntosalilla käymisestä ei ole tietoakaan.

”Kyllä molemmilla on stressikäyrä noussut. Se on totta”, Toivo sanoo.

”Ei porvarielämää voita mikään! Kyllä se raha on oikeasti tärkeätä. Ei tarvitse laskea. Sitä voi ostaa mitä haluaa, mennä mihin haluaa”, Toivo jatkaa

Viikon kuluttua pariskuntien on aika palata takaisin omiin koteihinsa. Nadja Sukari on niin huojentunut kotiin paluustaan, että purskahtaa itkuun. Pariskuntien on myös aika tavata toisensa.
 
"Tänään, kun me kohdattiin kasvokkain, niin se oli mulle paras hetki", kertoo Sukari tyytyväisenä Fannin ja Jussin tapaamisesta.

”Kyllä tämän elämän pitäisi olla vähän tasa-arvoisempi. Tuntuu pahalta, että kun on perhe ja pieni lapsi ja sitten pitää aina miettiä kaikkea ja mitä ruokaa ostetaan, niin kyllä tämä maailma on niin epäoikeudenmukainen paikka", Toivo Sukari sanoo.

Rikkaat ja rahattomat Nelosella ja Ruudussa 18.3. alkaen kello 20.

Arvostettu The Masters nähdään jälleen yksinoikeudella Ruudussa!

11.3.2020 klo 10:45

Golfin tunnetuimpiin turnauksiin lukeutuva The Masters nähdään jälleen suorana Ruudussa 9.–12. huhtikuuta. Turnauksen lisäksi Ruutu esittää 8. huhtikuuta pelattavan leikkimielisen Par 3 -kilpailun. Ruutu tarjoaa turnauksen yksinoikeudella Suomessa kertamaksullisena tapahtumana (Pay-Per-View). The Mastersin ostaneet saavat katseluoikeuden myös US Open -turnaukseen. 

Odotettu The Masters nähdään jälleen yksinoikeudella Ruudussa. Major-turnaukset aloittava nelipäiväinen kilpailu näytetään kokonaisuudessaan suorina lähetyksinä 8.–12. huhtikuuta. Lähetysten selostajina toimivat Teemu Tyry ja Antti Vaalas. Lähetykset ovat Ruudussa tarjolla myös alkuperäisellä, englanninkielisellä selostuksella.

The Masters pelataan kuuluisalla Augusta Nationalin kentällä. Viime vuonna turnaus päättyi yllätykseen, kun Tiger Woods nousi The Mastersin voittoon viidennen kerran, 14 vuoden tauon jälkeen. Woods on tänäkin vuonna yksi ennakkosuosikeista, sillä hän on voittanut turnauksen kaksi kertaa peräkkäin jo vuosina 2001 ja 2002. Vihreää voittajan takkia havittelevat Woodsin lisäksi muun muassa maailmanlistan ykkönen Rory McIlroy sekä häntä seuraavat Jon Rahm ja Brooks Koepka. Nelipäiväinen voittotaistelu huipentuu yleensä vasta sunnuntain haastavalla takaysillä, joten voittajaa on vaikea ennustaa etukäteen.

Turnauksen lisäksi Ruutu esittää suorana keskiviikkona 8. huhtikuuta pelattavan leikkimielisen Par 3 -kilpailun, jossa caddieina nähdään esimerkiksi golffareiden lapsia tai julkisuuden henkilöitä.

The Masters nähdään Ruudussa erillisenä kertamaksullisena tapahtumana (Pay-Per-View), eikä se sisälly Ruutu+-tilaukseen. The Mastersin ostaneet saavat katseluoikeuden myös 18.–21.6.2020 pelattavaan US Open -turnaukseen. Suorien lähetysten lisäksi ostajilla on katseluoikeus turnausten tallenteisiin 14 vuorokauden ajaksi.

The Mastersin katseluoikeuden voi ostaa Ruudusta 25.3. alkaen 29,95 euron hintaan osoitteesta: www.ruutu.fi/ohjelmat/golf

The Mastersin suorien lähetysten aikataulu Ruudussa:

Keskiviikko 8.4. klo 22.00
Par 3 Contest
Selostajana: Teemu Tyry

Torstai 9.4. klo 22.00
1. kierros
Selostajana: Antti Vaalas

Perjantai 10.4. klo 22.00
2. kierros
Selostajana: Teemu Tyry

Lauantai 11.4. klo 22.00
3. kierros
Selostajana: Antti Vaalas

Sunnuntai 12.4. klo 21.00
4. kierros
Selostajana: Teemu Tyry

Lähetyksissä kuullaan lisäksi asiantuntijavieraita, jotka ilmoitetaan myöhemmin.

Lapsi tuntemattoman kanssa -osallistujien ensimmäinen vauva on jo syntynyt! Starttijaksossa puhutaan avoimesti kipeästä lapsettomuudesta

6.3.2020 klo 10:15

Odotettu ja keskustelua herättänyt Lapsi tuntemattoman kanssa alkaa Nelosella ja Ruudussa maanantaina 16.3. klo 20.

Nelosen uusi Lapsi tuntemattoman kanssa -ohjelma on dokumentaarinen realitysarja, jossa seurataan 25–45 -vuotiaiden sinkkujen ja lapsettomien naisten ja miesten yritystä saada oma lapsi toisen samassa tilanteessa olevan kanssa. Ohjelman luotsaa Jenni Alexandrova.

Maanantaina 16.3. starttaavan sarjan ensimmäisessä jaksossa joukko toisilleen tuntemattomia lapsesta haaveilevia kohtaa toisensa asiantuntijoiden johdattamana Suomen ensimmäisellä kumppanuusvanhemmuusleirillä. Leirillä ohjelman asiantuntijat eivät parita ketään lapsentekoon, vaan vanhemmuudesta haaveilevat sinkut tutustuvat itse toisiinsa muutaman päivän ajan ja mahdollisesti löytävät oikean kumppanin, jonka kanssa arvot ja toiveet osuvat yksiin ja lasta lähdetään yrittämään.

Ensimmäisessä jaksossa vanhemmuudesta haaveilevat esittäytyvät toisilleen ja kertovat omasta lapsihaaveestaan. Vanhemmuus ja oma lapsi on ollut kaikille elämänmittainen unelma, mutta syystä tai toisesta oikeaa kumppania ei ole tullut vastaan.
Leiriläiset ovat kukin saaneet tehtäväksi tuoda mukanaan lahjan, jonka haluaisi antaa tulevalle lapselleen. 

Kuopiolainen Hanna on kirjoittanut lapselleen kirjeen.
"Mä kirjoitin kirjeen lapselleni, aarteelleni. En lue tätä, koska tämä on hänelle, mutta tässä on mun ajatuksia siitä miten olen häntä halunnut ja toivonut. Tässä on myös muutamia elämänohjeita, joihin haluaisin, että lapsi voisi aina palata. Siellä lukee muun muassa, että älä elämää pelkää, elä rohkeasti ja ole kiitollinen jokaisena aamuna kun saat herätä, koska uusi päivä on paras lahja mitä me voidaan elämässä saada".

Ensimmäisessä jaksossa nähtävällä kumppanuusvanhemmuusleirillä on mukana yksitoista vanhemmuudesta haaveilevaa, mutta kaikki heistä eivät leiriltä löydä etsimäänsä. Sarjan edetessä keskitytään noin kuuteen ydinhenkilöön, joiden matka vanhemmuuteen saa leiriltä tuulta alleen. Vaikka kaikkien leirille lähtevien tarina ei ohjelmassa jatku, niin osan toiveet toteutuvat ja sarjassa tullaan näkemään vauvaonnea. Sarjaan osallistuneiden sinkkujen ensimmäinen vauva on jo syntynyt, ja syntymä nähdään kauden aikana.

Leirin jälkeen, kun sopiva kumppani on löydetty, pareilla on edessään vielä paljon työtä ja monta isoa päätöstä. Kumpi on lähivanhempi? Miten lapsen aika jaetaan vanhempien kesken? Kumman sukunimen lapsi saa? Miten toimitaan ristiriitatilanteissa? Myöskään raskaaksi tuleminen ei ole itsestäänselvyys. Sarjassa nähdään paljon päähenkilöiden itsensä kuvaamaa materiaalia matkalla vanhemmaksi. 

Kumppanuusvanhemmuutta harkitsevien apuna matkalla toimivat ohjelman asiantuntijat psykologi Kalle Partanen, kumppanuusvanhemmuuden asiantuntija, psykoterapeutti Kaisa Niittynen sekä perhe- ja lapsioikeuden asiantuntija, asianajaja Marja Välilä. He toimivat päähenkilöiden tukena koko prosessin ajan, leiriltä vauva-arkeen saakka.

Heidän matkaansa vanhemmuuteen ohjelmassa keskitytään
 

Riina, 30, Lohja
Laboratoriohoitaja

Aikuisbalettia harrastava Riina on haaveillut lapsesta aina ja hän haluaisi olla nuori äiti.
Parisuhdetta, jossa lapsi saada, ei kuitenkaan ole löytynyt. Aktiivisena ihmisenä hän haluaa lapselleen toisen läsnä olevan vanhemman, minkä kumppanuusvanhemmuus tarjoaa.
Riina on kokeilunhaluinen, rakastaa matkustelua ja uusiin ihmisiin tutustumista. Myös lapsensa hän haluaa kokeilevan erilaisia asioita, muunmuassa balettia ja teatteria. Riina arvostaa avoimuutta ja rehellisyyttä ihmissuhteissa ja pitää niitä tärkeinä lähtökohtina myös kumppanuusvanhemmuudessa.
“Koin 25-vuotiaana kriisin, kun yhtäkkiä tajusin, etten ollut vielä äiti. Olen aina halunnut saada lapseni nuorena.”

 

Marco, 24, Helsinki
Elintarvikeliikkeen vuoropäällikkö

Marco on nopearytminen ja avoin nuorimies, joka kaipaa elämäänsä pysyvyyttä. Hän toivoo saavansa lapsen nuorena - ei vasta, kun on 40-vuotias. Marco etsii kumppanuusvanhempaa, joka olisi loppuelämän ystävä ja jonka kanssa lasta voisi kasvattaa perheenä.
Marcolla on lämpimiä ja hyviä muistoja omasta lapsuudestaan. Hän haaveilee, että jonakin päivänä voisi luoda omalle lapselle samanlaisia muistoja ja kokea ne itse vanhempana. Marco haluaa olla esimerkki muille nuorille aikuisille, että teitä vanhemmuuteen on monenlaisia.
“Olen homoseksuaali ja sinkku. Tämä on ainoa tapa minulle saada lapsi. Kohdunvuokraus Yhdysvalloista on kallista eikä tunnu oikealta.”

Hanna, 39, Kuopio
Sosiaalialan ohjaaja

Hanna on 39-vuotias rempseä sinkku, joka on parikymppisestä saakka toivonut olevansa äiti. Vuodet ovat kuitenkin vierineet eikä haave äitiydestä ole vielä toteutunut. Nyt hänellä on viimeiset hetket edetä tai muuten unelma on haudattava.
Hanna haaveilee siitä, että hän jakaa kasvatusvastuun toisen aikuisen kanssa. Hän toivoo, että löytäisi ihmisen, jonka kanssa kumppanuusvanhemmuus olisi kuin hyvä ihmissuhde: avoin ja rehellinen. Hanna on pohtinut eri tapoja tulla äidiksi: hänelle myös itsellinen äitiys on yksi vaihtoehto, mutta hän ensisijaisesti toivoo, että rinnalla olisi joku, jonka kanssa yhdessä kasvattaa lasta. Siksi kumppanuusvanhemmuus olisi unelma vaihtoehto.
“Huomasin, että oon 39 v. vaikka mieli on 20-v. Olen aina kuvitellut olevani suurperheen äiti. Sitten vaan ei ole prinssiä löytynyt. Mul on oikeus lapseen, vaikkei ole parisuhdetta. Mä haluan olla äiti. Haluan tietää mitä on äidin ja lapsen välinen rakkaus.“

 

Ari, 43, Tallinna
Kokki, koulutettu hieroja

Nauravainen Ari kantaa sisällään suurta surua lapsettomuudesta. Nuorempana hän näki itsensä kolmen lapsen isänä, mutta nyt olisi onnellinen jos saisi edes yhden lapsen. Arin elämässä on tapahtunut viime vuosina paljon muutoksia ja nyt Ari aloittaa uutta elämää Tallinnassa. Hän on ultrajuoksija, joka ei koskaan pysy paikallaan vaan on aina menossa.
Ari toivoo myös kumppanuusvanhemmalta terveellisiä elämäntapoja. Ari on helposti lähestyttävä persoona, jolta löytyy myös temperamenttinen puoli.
“Lapsettomuus kirpaisee erityisesti silloin, kun näkee muita isiä ja lapsiperheitä.”

 

Krista, 29, Helsinki
Ohjaaja mielenterveyskuntoutujien yksikössä

Krista on haaveillut äidiksi tulemisesta nuoresta saakka. Tämä unelma ei ole kuitenkaan toteutunut hänen aikaisemmissa parisuhteissaan. Nyt Krista kokee, ettei halua enää tuhlata aikaa “sen oikean” etsimiseen.
Julkisuudessakin puhuttu “deittiuupumus” on tuttua myös Kristalle - jossakin vaiheessa treffeillä käyminen alkoi tuntua työltä. Krista uskoo, että kumppanuusvanhemmuus on hänelle oikea tapa edetä oman lapsiunelmansa kanssa. Parisuhde voi tulla sitten myöhemmin.
“Haaveilen enemmän vanhemmuudesta kuin parisuhteesta”.

 

Thomas, 29, Rovaniemi
Viestintäasiantuntija (opintovapaalla), opiskelija

Thomaksella on vahva haave isyydestä ja hän onkin pitkään pohtinut eri vaihtoehtoja hankkia lapsi. Kumppanuusvanhemmuuden hän kokee olevan hänen harvoista vaihtoehdoistaan paras niin hänen itsensä, lapsen kuin sopivan kumppanuusvanhemmankin kannalta. Luonnossa viihtyvä Thomas on harkitseva ja pyrkii avoimeen sekä vastavuoroiseen keskusteluun. Hän haluaa löytää sopivan kumppanuusvanhemman, jonka kanssa toteuttaa haaveensa ja kasvattaa yhteistä lasta. 
Vanhemmuudessa Thomakselle tärkeää on aito läsnäolo. Matka kohti kumppanuusvanhemmuusleiriä on Thomakselle iso, konkreettinen askel lähemmäksi vanhemmuutta.
“Olen monesti joutunut miettimään, tuleekohan minusta koskaan isää, kun mahdollisuudet tilanteessani ovat niin pienet. Toivoisin kovasti saavani lapsen vielä ollessani nuori aikuinen.”
 

Mistä on kyse?

- Maailmalla yleistyvä co-parenting eli kumppanuusvanhemmuus tarkoittaa, että lasta toivovat sopivat keskenään lapsen hankkimisesta ja kasvattamisesta, mutta eivät lähtökohtaisesti asu yhdessä tai ole keskenään rakkaussuhteessa.

- Kumppanuusvanhempien suhde ei ole rakkaussuhde, mutta ei tavallinen kaverisuhdekaan. Kukin pareista määrittelee itse, millaisen siteen solmivat toisiinsa.

- "Kumppanuusvanhemmuudessa korostuu se, että lapsihan ei tarvitse sitä vanhempien välistä parisuhdetta, vaan lapsi tarvitsee vanhemmat, jotka rakastavat häntä ja haluavat tarjota lapselle parhaan mahdollisen elämän", perhe- ja lapsioikeuden asiantuntija, asianajaja Marja Välilä tiivistää ensimmäisessä jaksossa.

- Ohjelman tuotantoprosessi on ollut pitkä. Kahden vuoden aikana kuvattu realitysarja seuraa päähenkilöitä heidän poikkeuksellisella matkallaan vanhemmiksi. Jokaisen matkalle mahtuu yritystä, kipeitä pettymyksiä ja onnenhetkiä.

- Ohjelma perustuu israelilaisen Gil Formatsin formaattiin Pregnant & Platonic, josta myös BBC on tuottanut oman versionsa.

- Lapsi tuntemattoman kanssa alkaa Nelosella ja Ruudussa maanantaina 16.3. klo 20.

Anna Puun piharemontti avaa Huvila & Huussi -kauden – ”Olisi ihanaa, jos osaisin rentoutua täällä"

4.3.2020 klo 10:45

Huvila & Huussin uusi kausi alkaa maanantaina 16. maaliskuuta, ja kevään aikana muutoskohteina ovat useamman julkkiksen kesäpaikat. Kauden avaa Anna Puu, jonka siirtolapuutarhapalsta saa kokonaan uuden ilmeen.

Uudella Huvila & Huussi -kaudella kesämökeistä loihditaan uskomattomia lomaparatiiseja! Ellen Jokikunnas yllätetään täysin uusilla piharakennuksilla, ja Kari Hotakaisen rintamamiestalon pihapiiri uusitaan perusteellisesti. Laura Lepistön sekä Tinni Wikströmin vanhempien kesämökit päivitetään tähän päivään.

Anna Puun unelmien kesäpaikka löytyy siirtolapuutarhapalstalta, jonka Anna omistaa yhdessä avomiehensä Jukka Immosen kanssa. Anna käy puutarhassaan pari kertaa viikossa, ja kertoo puutarhanhoidon olevan hänelle erinomainen tapa poistaa stressiä. Anna uskoo, että jos puitteet puutarhassa olisivat paremmat, niin perhe viettäisi mökillään varmasti vieläkin enemmän aikaa.

”Olisi ihanaa, jos mä osaisin rentoutua täällä. Mä en pysty olemaan tuolla pihalla istuen ja nauttien auringon paisteesta, koska mä huomaan heti silmänurkasta, että mun pitää hoitaa joku asia kuntoon”, Anna kertoo.

Puutarha on runsas, rönsyilevä ja rehevä, ja Anna toivoisi sinne selkeitä kulkuväyliä.

Anna haluaisi päästä eroon myös puutarhan epämääräisyydestä, sen ohdakkeista ja koiranputkista, jotka ovat valloittaneet koko pihan. Ennen kaikkea Anna toivoisi pihalleen jäsenneltyä kauneutta.

”Rappio vähemmälle ja romantiikkaa enemmän?” Huvila & Huussin uusi maisemasuunnittelija Kati Jukarainen täsmentää toiveita.

”Tässä näkyy tää meikäläisen ongelma, ei oo polkuja, mitä pitkin kävellä ilman, että joudut ensin raivaamaan tiesi sisään”, Anna esittelee siirtolapuutarhansa haasteita.

"Annan siirtolapuutarha on tosi viehättävä jo tällaisenaan. Se on rappioromanttinen, kaikkea on paljon. Piha rönsyilee, ja se on villi. Tämä on ollut paikka, jota on rakastettu jo vuosia", ihastelee maisemasuunnittelija Kati.

"Mulle ei oo helppo tehtävä antaa jonkun toisen ihmisen toteuttaa tätä pihaa, mutta kyllä mulle tuli sellainen tunne, että Kati ymmärsi, mitä kaipaan!” Anna sanoo.

Kun Anna pitkän odotuksen jälkeen pääsee takaisin puutarhaansa ja näkee muutoksen, ei hän tahdo saada liikutukseltaan sanaa suustaan.

”Te ootte maalanneet mun mökin!” hän saa sanottua.

”Tää on ihan mun näköinen. Täysin! Mä en ikimaailmassa, siis koskaan olisi itse osannut tehdä tällaista pihaa. Tää on enemmän kuin unelma! Tämä on puutarhurin puutarha!” Anna sanoo onnellisena.

Kun Anna pitkän odotuksen jälkeen pääsee takaisin puutarhaansa ja näkee muutoksen, ei hän tahdo saada liikutukseltaan sanaa suustaan.

”Te ootte maalanneet mun mökin!” hän saa sanottua.

”Tää on ihan mun näköinen. Täysin! Mä en ikimaailmassa, siis koskaan olisi itse osannut tehdä tällaista pihaa. Tää on enemmän kuin unelma! Tämä on puutarhurin puutarha!” Anna sanoo onnellisena.

Huvilan & Huussin uudella kaudella sisäkohteista vastaa supersuosittu sisustusarkkitehti Mikko Vesanen. Uutena kasvona ohjelmassa nähdään maisemasuunnittelija Kati Jukarainen, joka vastaa kauden pihakohteista. Yhdessä Katin ja Mikon kanssa kohteita uudistavat remonttikoordinaattori Vilja Schepel, urakoitsija Heikki Tolonen sekä pihaurakoitsijat Jani Kärkkäinen ja Teemu Luostarinen.