Media ja bloggaajat, tervetuloa Nelonen Median pressisivulle!

 

Pressisivustoltamme löydät Nelonen Median kanavia ja ohjelmistoa koskevat tärkeimmät tiedot ja tiedotteet.

Muistathan, että tarjolla olevia pressikuvia saa käyttää vain ohjelmaan liittyvän uutisen, blogi- tai somepostauksen yhteydessä. Mainitse kuvakrediiteissä kuvaajan nimi ja/tai Nelonen Media.

Alta löydät tärkeimmät tiedotteemme sekä muita hyödyllisiä linkkejä!

Tervetuloa tekemään kanssamme Suomen suurimpia tv-ilmiöitä!

 

Nelonen Median PR & Press -asiat: tiedotus@nelonenmedia.fi

Sykkeen 11. kausi alkaa Ruudussa 6. tammikuuta!

17.11.2021 klo 09:30

Alkuperäissarja Sykkeen 11. kausi saapuu Ruutuun tammikuussa! Uuden kauden keskiössä on ihmisluonteen pimeät puolet. Kaudella nähdään tuttujen Syke-hahmojen lisäksi uudessa roolissa Hannele Lauri sekä sarjaan palaavat Sanna Stellan ja Minka Kuustonen. Ensisilmäyksen uuteen kauteen tarjoava traileri on juuri julkaistu.

Sykkeen 11. kauden teemana on ihmisluonteen pimeät puolet. Traumapolilla joudutaan kohtaamaan hyväksikäyttöä ja omien tavoitteiden ajamista hinnalla millä hyvänsä. Kausi käynnistyy lintuinfluenssaepidemialla, joka meinaa ajaa traumapolin polvilleen. Kauden potilastarinoihin lukeutuu muun muassa kasvojensiirtoleikkaus, sähköallergikko, luoti silikonirinnoissa ja lisäravinteista johtuva myrkytystila. 

Johannan (Leena Pöysti) ja Maxin (Antti Luusuaniemi) välit ovat tulehtuneet. Maxiin ihastunut Jannica (Helmi-Leena Nummela) piristää sydänkirurgia eron partaalla, mutta aiheuttaa samalla lisää kitkaa pariskunnan välille.

Ilmari (Matti Ristinen) työskentelee epidemian eturintamassa ja ajautuu ongelmiin Iran (Marja Salo) kanssa. Lisää hankaluuksia on luvassa, kun polille saapuu Ilmarille jo ennestään tuttu potilas, Riina (Minka Kuustonen).

Sonja (Iida-Maria Heinonen) ja Jesse (Sebastian Rejman) tekevät töitä yhdessä influenssapotilaita hoitaen, vaikka toisen näkeminen on kivuliasta. Tilannetta hämmentää entisestään Jessen äiti Kirsti (Hannele Lauri), jolla on yllättäviä uutisia. 

Santeri (Akseli Kouki) yrittää tuloksetta puhua Leevin (Valtteri Lehtinen) kanssa. Häpeissään oleva Leevi päättää täyttää elämänsä rakkauden sijaan työllä ja uhkaa ajaa itsensä uupumukseen. Santerin tunteet ovat solmussa ja hän ajautuu uudenlaiseen kiistatilanteeseen Jari-isänsä (Nicke Lignell) kanssa. 

Nikke (Janne Saarinen) saa potilaalta epätoivoisen avunpyynnön ja Aino (Amelie Blauberg) on ainoa, joka ottaa Niken huolen tosissaan. He alkavat yhdessä auttaa potilasta, mutta huomaavat pian joutuneensa uhkailun kohteeksi. 

11. kaudella nähdään useita nimekkäitä vierailijoita. Mukana ovat jo edellisillä kausilla vierailleet Sanna Stellan, Minka Kuustonen, Marja Salo, Kai Vaine, Eino Heiskanen ja Jarmo Mäkinen. Uusissa vierailevissa rooleissa nähdään muun muassa Hannele Lauri, Janni Hussi, Jasmin Hamid ja Jenni Kokander. 

Sykkeen vakiohahmoihin kuuluvat Lenita (Lena Meriläinen), Johanna (Leena Pöysti), Max (Antti Luusuaniemi), Ilmari (Matti Ristinen), Aino (Amelie Blauberg), Leevi (Valtteri Lehtinen), Jesse (Sebastian Rejman), Marjut (Jaana Pesonen), Jari (Nicke Lignell), Sonja (Iida-Maria Heinonen), Jannica (Helmi-Leena Nummela), Nikke (Janne Saarinen), Santeri (Akseli Kouki), Artturi (Juha-Tapio Arola), Elina (Krista Putkonen-Örn) sekä Uffe (Pedram Notash). 

Kauden ohjaajina toimivat Taavi Vartia ja Toni Laine ja sarjan pääkäsikirjoittajat ovat Anne Prokofjeff ja Hanna Leivonniemi. Sykkeen tuottaa Yellow Film & TV.

 

 

Sykkeen 11. kausi alkaa torstaina 6.1.2022., kun Ruutuun ilmestyy neljä ensimmäistä jaksoa. Tästä eteenpäin Ruutuun ilmestyy yksi uusi jakso aina torstaisin ja perjantaisin. Uusi kausi käsittää yhteensä 32 jaksoa. 11. kauden kaksi ensimmäistä jaksoa esitetään myös Nelosella 6.1. klo 19 alkaen. Nämä kaksi jaksoa voi katsoa Ruudusta maksutta Nelosen esityksen jälkeen. Sykkeen 11. kausi on vain Ruudun tilaajien katsottavissa. Ruutu+-tilauksen hinta on alkaen 6,95 €/kk. Ensimmäinen tutustumisjakso on veloitukseton.

Taitoluisteluliiton yhteistyö syvenee Nelonen Median kanssa

12.11.2021 klo 08:45

Nelonen Media ja Suomen Taitoluisteluliitto ovat tehneet yhteistyösopimuksen, joka kattaa Suomen Taitoluisteluliiton alaisten kilpailujen kaudet 2021–2022 ja 2022–2023. 

Ruutu tarjoaa kauden aikana 10–15 lähetystä, joista osa tuotetaan monikamera- ja osa fanikameratuotannolla. Samalla Ruutu+-tilauksella näkee monipuolisesti myös muuta viihde- ja urheilutarjontaa.

"Olemme innoissamme yhteistyösopimuksen jatkumisesta, sillä tämä tukee erittäin hyvin strategista tavoitettamme taitoluistelun näkyvyyden ja tunnettuuden edistämiseksi. Sopimus on meille tärkeä, jotta voimme tarjota laajemmalle yleisölle kotimaista ja kansainvälistä urheilun huippuviihdettä suoraan kotisohvalta", toteaa Suomen Taitoluisteluliiton toiminnanjohtaja Outi Wuorenheimo.

”Suomalainen taistoluistelu on todella kovatasoista ja on hienoa päästä kasvattamaan lajin ansaitsemaa näkyvyyttä. Toivottavasti myös uudet katsojat löytävät taitoluistelun pariin Ruudussa”, sanoo Nelonen Median kumppanuuksien ja kotimaisten urheiluoikeuksien johtaja, Jukka-Pekka Ylinen.

 

Kuva: Antti Lehto

Syke-elokuva: Hätätila oli viikonlopun ylivoimaisesti katsotuin elokuva!

8.11.2021 klo 09:30

Syke-elokuva: Hätätila sai ensi-iltansa elokuvateattereissa viime perjantaina 5. marraskuuta. Elokuva nousi avausviikonloppunaan Suomen katsotuimmaksi ohi kansainvälisten suurtuotantojen. 

Jo pitkään katsotuimman elokuvan kärkipaikkaa hallinnut 007 No Time to Die sai väistyä viikonloppuna, kun ensi-iltansa saanut Syke-elokuva: Hätätila saapui teattereihin. Elokuva keräsi avausviikonloppunaan 5.11–7.11. yhteensä yli 28 000 katsojaa. Ennakkonäytökset mukaan lukien Syke-elokuvan on nähnyt jo lähes 35 000 katsojaa. 

"Syke-fanit ottivat Syke-elokuvan omakseen ja siitä tuli viikonlopun ylivoimaisesti katsotuin elokuva. Hätätila syrjäytti Bondin ykköspaikalta ja jätti Marvelin Eternals-elokuvan kauaksi taakseen. On hienoa, että kotimainen elokuva tuo taas ihmiset teattereihin. Elokuva saa varmasti myös ihmiset, jotka eivät ole seuranneet sarjaa, liikkeelle ympäri Suomen", kertoo Nelonen Median kotimaisten elokuvien päällikkö Antti Luusuaniemi.

Syke-sarjalla on suuri fanikunta ja fanit ovat antaneet sarjan maailmaan perustuvasta elokuvasta valtavasti positiivista palautetta Sykkeen somekanavissa. Elokuvassa nähdään sarjan kaikki alkuperäishahmot, mitä fanit ovat kiitelleet laajasti. Elokuva on sarjasta itsenäinen tarina ja myös he, jotka eivät ole sarjaa aikaisemmin seuranneet, ovat somepalautteen perusteella viihtyneet hyvin elokuvan parissa. 

Syke-elokuva: Hätätilan rooleissa nähdään mm. Iina Kuustonen, Riku Nieminen, Leena Pöysti, Lena Meriläinen, Matti Ristinen, Sebastian Rejman ja Antti Luusuaniemi. Elokuvan on ohjannut myös Syke-sarjaa ohjannut Toni Laine. Elokuvan tuottaa Yellow Film & TV ja sen on käsikirjoittanut Syke-sarjan luoja Petja Peltomaa. Levittäjänä toimii Nelonen Media. 

Susijengin arvokisaotteluita seurataan suorana Nelonen Median kanavilla!

3.11.2021 klo 15:00

Suomen koripallomaajoukkueen matkaa MM-, EM- ja olympiakisoissa seurataan tulevina vuosina suorana Nelonen Median vapaasti katsottavilla tv-kanavilla ja Ruudussa. Ensimmäisenä luvassa on MM-karsinnat, joissa Susijengin kamppailu alkaa Ruotsia vastaan 25. marraskuuta. 

Nelonen Median uusi koripallosopimus kattaa vuoden 2023 MM-kisat ja niiden karsinnat (FIBA Basketball World Cup 2023), vuoden 2025 EM-kisat ja niiden karsinnat (FIBA EuroBasket 2025) sekä vuoden 2024 olympialaisten karsinnat.

MM-karsintojen ensimmäiset kaksi ottelua pelataan jo marraskuussa ja Susijengin kamppailu MM-kisapaikasta jatkuu kevään 2022 puolella. Otteluiden suomenkielisestä selostuksesta vastaa Ruudusta tuttu NBA-selostaja Kristian Palotie.

"Tämä on todella upea uutinen koripallofaneille", FIBA:n media ja markkinointijohtaja Frank Leenders kommentoi, "Suomi jakaa muun maailman intohimon koripalloa kohtaan ja yhteistyö Nelonen Median kanssa takaa, että FIBA:n kisat ovat tulevien vuosien aikana kattavasti fanien katsottavissa."

"On hienoa saada Susijengi Nelonen Median kanaville! Kotimainen maajoukkuekoripallo täydentää upeasti Ruudun kattavaa koripallotarjontaa, johon kuuluu jo ennestään muun muassa NBA sekä miesten ja naisten Korisliiga. Toivotamme Susijengille menestystä peleihin!" kommentoi Nelonen Median liiketoimintajohtaja Kari Laakso.

"Olemme kovin iloisia siitä, että Susijengin karsintaottelut näkyvät jatkossakin vapailla kanavilla. Se on iso asia suomalaiselle koripallolle", sanoo Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara.

MM-karsintojen ensimmäiset ottelut Nelonen Median kanavilla:
25.11.2021 Ruotsi – Suomi, Jim
28.11.2021 Suomi – Kroatia, Jim
25.2.2022 Suomi – Slovenia
28.2.2022 Slovenia – Suomi
30.6.2022 Suomi – Ruotsi
3.7.2022 Kroatia – Suomi

 

Tiedotteen kuva: Ville Vuorinen/Susijengi

Nämä 21 upeaa sinkkua viettelevät varattuja Temptation Island Suomen juhlakaudella Marbellassa!

26.10.2021 klo 09:00

Suomen suurin, kaunein ja katsotuin parisuhdereality Temptation Island Suomi viettää tänä syksynä juhlakautta!

Suomen ylivoimaisesti suosituimman parisuhderealityn Temptation Island Suomen kymmenes kausi starttaa Nelosella ja Ruudussa keskiviikkona 24.11. klo 21! Tällä keihäsmatkalla laaksojen ja kukkuloiden oppaina toimii 20 kuumaa sinkkua, jotka pistävät neljän pariskunnan päät pyörälle juhlakauden kunniaksi Marbellan kimaltavissa luksuspuitteissa.

Temptation Island Suomi -juontajana nähdään tietenkin rakastettu, pelätty ja kunnioitettu grillimestari Sami Kuronen

Pääset tutustumaan uusiin ihaniin naissinkkuihin TÄÄLLÄ.

Uusiin komeisiin miessinkkuihin pääset tutustumaan tarkemmin TÄÄLLÄ.


Ananasfarmia Marbellasta ei löytynyt, mutta luksuskohteena tunnetun Marbellan aurinkoiset maisemat tarjoavat upeat puitteet romanttisille treffeille mm. purjehduksen, jet skin, golfin tai viininmaistelun merkeissä.
Unohtumattomat elämykset ja uudet tuttavuudet saavat varatut asettamaan parisuhteensa ja itsensä testiin, josta jokainen tietenkin alkuun uskoo selviävänsä moitteettomasti. 
 
Usko laitetaan pian koetukselle, kun kielletyn hedelmän kutsu voimistuu päivien ja viikkojen kuluessa.

Silmiä avaavat treffit, toinen toistaan hurjemmat bileet ja aamuyön tunneille kestävät keskustelut pakottavat varatut pohtimaan omaa elämäänsä ja parisuhdettaan. Jokainen joutuu tekemään matkan itseensä ja omiin tunteisiinsa selvittäessään, onko oma kumppani juuri se oikea. 
 
Tälläkään kertaa ei suurilta tunteilta vältytä.

Temptation Island Suomi keskiviikkoisin ja torstaisin 24.11. alkaen Nelosella ja Ruudussa.

NBA:n 75-vuotisjuhlakausi starttaa Ruudussa 19. lokakuuta!

18.10.2021 klo 11:15

Ruudussa seurataan jälleen tiiviisti ensi yönä alkavaa NBA:n juhlakautta! Suomen NBA-tähti Lauri Markkasen otteita päästään ihailemaan vähintään kerran viikossa.

20. lokakuuta alkavalla kaudella Ruutu esittää yli 200 ottelua suorana. Joka viikko vähintään yhdessä ottelussa nähdään myös Suomen koripallotähti Lauri Markkanen.

Runkosarjan aikana noin kolme ottelua viikossa selostetaan suomeksi. Muissa otteluissa kuullaan alkuperäistä englanninkielistä selostusta. Finaalivaiheessa Ruutu esittää kaikki ottelut suomeksi selostettuina. Ottelut ovat tarjolla Ruudussa tallenteina aina seitsemän päivää suoran lähetyksen jälkeen.

Otteluiden lisäksi Ruudussa esitetään joka viikko yksi makasiiniohjelma sekä nähdään parhaat palat koosteena jokaisesta Lauri Markkasen ottelusta.

Otteluiden suomenkielisen selostuksen hoitaa Ruudussa jälleen Kristian Palotie. Näin hän kuvailee alkavaa 75-vuotisjuhlakautta:

"Tuleva kausi on mielenkiintoinen monestakin syystä. Vuosikaudet heikompana konferenssina pidetty Itä on tasoltaan parempi kuin mitä se on ollut sitten kauden 1997–1998. Kaksi suurinta mestarikandidaattia tulee myös itäisestä konferenssista eli tähtisikermä Brooklyn Nets sekä puolustava mestari Milwaukee Bucks.

Lauri Markkasen Cleveland Cavaliers tuskin pudotuspelipaikasta taistelee, mutta usko on vahva sen puolesta, että Markkanen pääsee pelaamaan toistaiseksi uransa otollisimmassa roolissa. On hyvin mahdollista, että Cavaliers on parin kauden päästä erittäin kilpailukykyinen itäisessä konferenssissa.

Lännessä kilpailu pudotuspelipaikoista on vuorostaan haastavampaa kuin koskaan. Suurimmat ennakkosuosikit muutaman joukkueen loukkaantumistilanteesta johtuen lienevät Los Angeles Lakers, Utah Jazz ja viime kauden finalisti Phoenix Suns."

Lisää Kristian Palotien spekulaatioita alkavasta NBA-kaudesta on Radio Rockin iltapäivässä tänään 18.10. klo 16.00

 

Runkosarjan lokakuun ottelut Ruudussa:

Pvm               Klo                Ottelu                                  

20.10.            2.30               Brooklyn        Milwaukee     selostus suomeksi

20.10.            5.00               Golden State L.A. Lakers   selostus suomeksi

21.10.            3.00               Cleveland      Memphis       selostus suomeksi

22.10.            5.00               LA Clippers   Golden State

23.10.            2.00               NBA 360-lähetys yön otteluista              

23.10.            5.00               Phoenix         L.A. Lakers   selostus suomeksi

24.10.            1.00               Atlanta           Cleveland      NBA Saturday, selostus suomeksi

24.10.            23.00             Charlotte       Brooklyn        NBA Sunday, selostus suomeksi

26.10.            5.30               Portland        LA Clippers  

27.10.            5.00               Denver          Utah             

28.10.            2.30               Atlanta           New Orleans

29.10.            2.00               Detroit           Philadelphia 

30.10.            5.30               Cleveland      L.A. Lakers   selostus suomeksi

31.10.            0.00               Boston           Washington   selostus suomeksi

1.11.            22.30             Sacramento  Dallas            selostus suomeksi

(Kaikki alkamisajat ovat Suomen aikaa)