Media ja bloggaajat, tervetuloa Nelonen Median pressisivulle!

 

Pressisivustoltamme löydät Nelonen Median kanavia ja ohjelmistoa koskevat tärkeimmät tiedot ja tiedotteet.

Muistathan, että tarjolla olevia pressikuvia saa käyttää vain ohjelmaan liittyvän uutisen, blogi- tai somepostauksen yhteydessä. Mainitse kuvakrediiteissä kuvaajan nimi ja/tai Nelonen Media.

Alta löydät tärkeimmät tiedotteemme sekä muita hyödyllisiä linkkejä!

Tervetuloa tekemään kanssamme Suomen suurimpia tv-ilmiöitä!

 

Nelonen Median PR & Press -asiat: tiedotus@nelonenmedia.fi

Syke jatkuu Ruudussa uusin jaksoin 4. joulukuuta!

4.11.2020 klo 10:15

Ruutu-alkuperäissarja Syke jatkuu uusin jaksoin 4. joulukuuta! 9. kaudella hämmennetään useampaakin suhdesoppaa ja luvassa on sekä mustasukkaisuutta, kiellettyjä tunteita että yllätysuutinen. Uusi kausi käsittää 24 jaksoa ja kaksi uutta jaksoa ilmestyy Ruutuun aina perjantaisin. Syke-sarja saa jatkoa yhdeksännen kauden jälkeen ja myös sarjaan perustuva elokuva saapuu valkokankaille ensi vuonna. 

Odotettu Sykkeen 9. kausi starttaa 4. joulukuuta, kun Ruutuun ilmestyy neljä uutta jaksoa. Työtaistelujen ravisuttamalla traumapolilla puhaltavat uudet tuulet ja ulkoinen konsultti Ira Kantola (Marja Salo) saapuu haastamaan sairaalan johtoa. Potilastarinoissa luvassa on muun muassa lapsen keuhkojen siirto, parisuhdeväkivallan uhri, hirvikolari ja onnettomuus sairaalassa.

8. kausi päättyi yllätyssuudelmaan Sonjan (Iida-Maria Heinonen) ja Jessen (Sebastian Rejman) välillä. Huono omatunto ajaa Sonjan konfliktiin oman puolisonsa kanssa. Sonja vastustaa Jessen kiusausta, mutta tunteet eivät hellitä. 

Lenita (Lena Meriläinen) keksii värvätä toimettoman ja mustasukkaisen miehensä polille vapaaehtoistyöntekijäksi. Jarmon (Jarmo Mäkinen) alituinen läsnäolo alkaa kuitenkin nopeasti kiristää Lenitan hermoja.

Pahaan velkaantumiskierteeseen ajautunut Aino (Amelie Blauberg) alkaa harkita epätoivoisia ratkaisuja.

Ampumatraumasta toipuvaa Nikkeä (Janne Saarinen) kalvaa lamauttava pelko. Terapialle kintaalla viitannut ensihoitaja hakee turvaa hankkimalla oman aseen.  

Johannalla (Leena Pöysti) on suuri salaisuus, joka aiheuttaa säröjä hänen ja Maxin (Antti Luusuaniemi) suhteeseen.

"Vuosi 2021 on erityisen hieno Ruudun alkuperäissarjoille! Sykkeen uuden kauden lisäksi sarjasta saapuu kokoillan elokuva valkokankaille. Samoin alkuperäissarjamme Kummeli esittää: Kontio & Parmas jatkuu uusi jaksoin ja nähdään syksyllä elokuvana. Alkuvuodesta Ruudun valikoimaan lisätään uusi Kevyttä yläpilveä -draamasarja ja syksyllä suosittuun kirjasarjaan perustuva Koskinen-rikosdraama", kertoo Nelonen Median televisiojohtaja Ville Toivonen.  

Tutun näyttelijäkaartin lisäksi Sykkeen 9. kaudella nähdään jo edellisillä kausilla vierailleet Eino Heiskanen, Jarmo Mäkinen ja Arman Alizad. Uusissa vierailevissa rooleissa nähdään muun muassa Leena Uotila, Ville Myllyrinne, Elias Westerberg, Mikko Kauppila, Heikki Ranta, Sherwan Haji, Meri Luukkanen ja Rosa Salomaa. Kauden ohjaajina toimii Annika Grof ja Toni Laine. Sarjan pääkäsikirjoittajat ovat Anne Prokofjeff ja Hanna Leivonniemi ja Sykkeen tuottaa Yellow Film & TV.

 

Sykkeen 9. kausi alkaa perjantaina 4.12., kun Ruutuun ilmestyy neljä ensimmäistä jaksoa klo 6.30. Tästä eteenpäin Ruutuun ilmestyy joka perjantai kaksi uutta jaksoa.

9. kauden kaksi ensimmäistä jaksoa esitetään myös Nelosella 4.12. klo 21.35 alkaen. Nämä kaksi jaksoa voi katsoa Ruudusta maksutta Nelosen esityksen jälkeen.

Sykkeen 9. kausi on vain Ruudun tilaajien katsottavissa. Ruutu+-tilaus maksaa 9,95 € kuussa. Ensimmäinen tutustumisjakso on veloitukseton.

Marraskuussa Radio Rockilla puhutaan mielenterveydestä – tavoitteena kannustaa etenkin miehiä hakemaan apua

30.10.2020 klo 09:45

Radio Rock – 100 % tukena, 100 % rock.

Marraskuu on Radio Rockilla Mielenterveyskuukausi. Radio Rock tukee 100-prosenttisesti Mielenterveyden keskusliittoa ja toimii marraskuun ajan kansallisen Mielenterveysviikon kumppanina. Mielenterveyden keskusliiton järjestämää kansallista Mielenterveysviikkoa vietetään 15.11.–22.11. Viikko nostaa esiin ajankohtaisia mielenterveyteen liittyviä teemoja, tuo esille epäkohtia, tekee parannusehdotuksia ja vaikuttaa asenteisiin. Radio Rockilla aihe on esillä koko marraskuun, kampanjasivut aukeavat maanantaina 2.11. osoiteessa supla.fi/radiorock.

Radio Rockin tavoitteena on puhua kanavalla avoimesti ja rohkaisevasti mielenterveyteen liittyvistä asioista, tuoda esiin mielenterveysongelmia kokeneiden ääni, tavoittaa erityisesti mieskuuntelijoita ja vahvistaa viestiä siitä, että mielenterveyden ongelmia ei tarvitse hävetä. Vuosittain 1,5 prosenttia suomalaisista sairastuu johonkin mielenterveyden häiriöön ja joka viides suomalainen sairastaa jotakin mielenterveyden häiriötä. 33 prosenttia mielenterveysongelmia kokeneista kertoo hävenneensä hoitoon hakeutumista.

Radio Rockilla kuullaan marraskuun aikana mielenterveysongelmia kokeneiden ajatuksia esimerkiksi siitä, miten he itse ymmärsivät hakea apua. Puhujien joukossa ovat mm. Herra Ylppö, Toni Wirtanen, Henri Alén ja Touko Aalto. Lisäksi Radio Rock on yhteistyössä Mielenterveyden keskusliiton kanssa toteuttanut Suplassa julkaistavan podcast-sarjan mielenterveysviikon teeman ympärille. Jone Nikulan luotsaamassa podcastissa keskustellaan mielenterveyden aiheista asiantuntijoiden ja kokemusasiantuntijoiden kanssa.

"Mielenterveysongelmat tuppaavat yhä vieläkin stigmatisoimaan potilaansa, ja tämän stigman kimppuun käyminen sujui kokemusasiantuntijoiden ja asiantuntijoiden haastatteluja tehdessä kuin itsestään. Runsaat 30 vuotta haastatteluja tehneenä voin rehellisesti sanoa, että koskaan ei yhden laajemman asiakokonaisuuden alle ole osunut kymmentä yhtä fiksua ja analyyttistä haastateltavaa", Nikula hehkuttaa.
 
Kansallisen mielenterveysviikon teemana on tänä vuonna Mistä tietää? Teema herättelee pohtimaan omaa vointiaan ja jaksamistaan sekä kertoo käytännön esimerkkejä siitä, miten mielenterveysongelmia itse kokeneet ihmiset ovat tunnistaneet omalla kohdallaan, että on aika hakea apua. 
Mistä tietää…
… että on aika hidastaa?
… että on masentunut?
… että ei voi hyvin?
… että läheinen ei voi hyvin?

Radio Rock on Suomen kuunnelluin radiokanava 25–54 -vuotiaiden miesten keskuudessa.  Kampanjalla halutaankin tavoittaa erityisesti miehiä, jotka helposti jäävät yksin ongelmiensa kanssa.

"Mielenterveys ja miehet aiheena on ollut perinteisesti vaikea yhdistää, ehkä juuri perinteisen mieskuvan tai vallitsevien stereotypioiden vuoksi. Rockin kaltainen kanava, jolla uskottavuus on vahva omassa porukassaan, voi vaikuttaa yhteiskunnallisiin asenteisiin nostamalla keskusteluun vähemmän porukassa puhuttuja aiheita ja normalisoida niitä. Rock-musiikkihan on itsessään vahvaa mielenilmausta ja äijämäinen tapa ilmaista tunteita – ehkä voisi ajatella, että jos ei raskas rokki auta, niin on syytä kääntyä ammattilaisen puoleen", Mielenterveyden keskusliiton vaikuttamisviestinnän asiantuntija Henna-Riikka Myrskylä sanoo ja muistuttaa, että pelkästään tunne siitä, että kaikki ei ehkä ole kohdallaan, on jo syy hakea ja saada apua.

"Mielenterveyden haasteet koskettavat meistä todennäköisesti jokaista elämämme varrella ja nopea avunsaanti on äärimmäisen tärkeää. Radio Rockin erityisen vahvasti tavoittamat miehet ovat valitettavasti yhä tässä asiassa niitä, jotka purevat hammasta liiankin kauan ja antavat ongelmien kasaantua. Toivomme, että tämä kampanja tavoittaisi mahdollisimman monen mielenterveysongelmien parissa painivan, lisäisi tietoa ja rohkaisisi pyytämään apua ilman häpeää", Radio Rockin ohjelmapäällikkö Juha Kortelainen sanoo.

- Radio Rockin mielenterveyskuukauden kampanjasivut aukeavat maanantaina 2.11. osoitteessa supla.fi/radiorock
- Jone Nikulan luotsaama podcast Suplassa 2.11. alkaen.
- Kansallista mielenterveysviikkoa vietetään 15.11.–22.11.

 

Podcastin jaksot:
 

Burnout – Mikko Toiviainen 2.11.
Mielenterveyden Keskusliitto – Olavi Sydänmaanlakka 4.11.
Alhoholismi – Petteri Helin 6.11.
PTSD – Demian Seesjärvi 10.11.
THL – Jukka Kärkkäinen 12.11.
Masennus – Matias Kangas 16.11.
Dissosiaatiohäiriö – Jonna Tähtinen 18.11.
THL – Esa Nordling 20.11.
Omaisen näkökulma – Petri Wilska 24.11.
Sosiaalipsykiatrian professori - Sami Pirkola 26.11.

 

HAE APUA:
 

Valtakunnallinen mielenterveysneuvonta: 0203 91920
Arkisin klo 10–15
Langan päässä: Ammattilainen, joka tuntee arjen kiemurat haastavissakin tilanteissa.

Vertaistukipuhelin: 0800 177599
Arkisin klo 10–15
Langan päässä: Mielenterveysongelmia itse kokenut ihminen, joka tietää, mistä puhut.
Ilmainen!

Valoa-chat: www.mtkl.fi
Joka arkipäivä klo 12–18
Chattaamassa joko mielenterveysalan ammattilainen tai kokemusasiantuntija.
 

Konsta Hietanen on Tähdet, tähdet 2020 -voittaja!

18.10.2020 klo 21:00

Jännittävä Tähdet, tähdet 2020 -kausi huipentui sunnuntai-iltana näyttävään finaaliin!

Kansa on puhunut! Konsta Hietanen on Nelosen huikean Tähdet, tähdet 2020 -kauden voittaja!

Kymmenen viikkoa jatkunut ohjelma huipentui sunnuntai-iltana kaksituntiseen, superjännittävään finaaliin, jossa  finalistit Suvi Teräsniska ja Konsta esittivät kolme kappaletta. Musiikintäyteisen illan päätteeksi Konsta keräsi suuremman potin lähetyksen aikana annetuista yleisöäänistä ja kruunattiin Tähtien tähdeksi.

"Tuntuu tosi hyvältä! Kiitos kaikille, jotka on olleet mukana meikeläisen matkalla!", voittonsa varsin tyynesti ottanut Konsta sanoi kilpakumppaniensa syöksyessä lavalle onnittelemaan.

Suvi ja Konsta esittivät finaalissa kumpikin kolme kappaletta: oman suosikkivetonsa kauden varrelta, kappaleen omasta tuotannosta sekä kappaleen, jolla on erityisen suuri merkitys itselle.

Molemmat finalistit saivat kisan vakiotuomareilta Anni Hautalalta, Mikko Kuustoselta sekä vierailevana tuomarina nähdyltä Elastiselta ansaittua suitsutusta illan aikana.

"Sä oot käsittämättönmän mielenkiintoinen tyyppi. Mulla on sellainen olo, et sä tulit katsomaan tänne mitä täältä löytyy, sä löysit jotain äärimmäisen mielenkiintoista, ja nyt sä haluut lisää ja kaiken", Kuustonen kommentoi Konstan matkaa kilpailussa.

Finaalilähetyksessä olivat mukana myös kaikki kaudella mukana olleet tähtiartistit; Tommi Läntinen, Katri Ylander, HesaÄijä, Leo Stillman, ABREU, Hanna Pakarinen, Mikko Harju ja Päivi Lepistö, jotka avasivat illan näyttävällä yhteisesityksellä Elton Johnin jättihitistä I'm Still Standing.

Big Brother -talo sai 4 uutta asukasta! Rajut uudistukset ravistelivat BB-taloa sunnuntaina

18.10.2020 klo 19:45

Big Brother Suomessa nähtiin sunnuntai-illan suorassa lähetyksessä suuria mullistuksia.

Big Brother Suomi -talo sai sunnuntai-iltana peräti neljä uutta asukasta, kun kittiläläinen Nona, helsinkiläinen Marjatta, kurikkalainen Vili ja hyvinkääläinen Julia astelivat taloon yksitellen pitkin lähetystä ja yllättivät talon vanhat asukkaat täydellisesti.

Ensimmäisenä taloon sisään astui Nona. Asukkaat istuivat sohvalla, kun ovisummerin pirinä yllätti heidät totaalisesti.
"Mikäs toi on? Onks toi Elina? Mitä täällä tapahtuu?" sohvalla hämmästeltiin.
Asukkaat eivät pysty muuta, kuin tuijottamaan Nonaa suuren hämmennyksen vallassa, mutta eipä aikaakaan, kun summeri soi jälleen...

Seuraavaksi taloon astuivat järjestyksessä Marjatta, Vili ja Julia.

"Kuinka paljon vielä tulee?" sohvalla ihmetellään, kun Julia astui sisään taloon neljäntenä.

Illan aikana saatiin myös lisäselvyyttä Ellan ja Artun suhteeseen, kun Elina kysyi suoraan Artulta: "Oletko ihastunut Arttu?"
Alun empimisen jälkeen Arttu myöntää ihastumisensa: "Kuka ei voisi olla ihastumatta Ellaan. Ella on kaunis nainen", Arttu kehuu.
Ella on samoilla linjoilla: "Mukavaa täällä on yhdessä halia ja nukkua. Antaa ja saada hellyyttä", hän sanoo.

Sunnuntain livessä koettiin myös suurta draamaa, kun lähetyksen lopuksi nähtiin tuplahäätö, jossa kaksi talon vanhaa asukasta sai lähtöpassit talosta Dramaattisen äänestyksen päätteeksi kotiin joutuivat Kati, joka sai 25,8 prosenttia äänistä, ja Sami, joka sai 25,3 prosenttia äänistä. Kaikkein hämmästynein taloon jäämisestään tuntui olevan Arttu.
"Kati lähtee ja minä jään, mitä?" Arttu hämmästeli pidellen päätään.

Sunnuntain tuplahäätö oli siinäkin mielessä poikkeuksellinen, että talossa ei ollut kuluneella viikolla lainkaan nimeämisiä, vaan kaikki kymmenen asukasta olivat häädössä, ja yleisö äänesti nimenomaan inhokkejaan, eli niitä asukkaita, jotka haluttiin ulos talosta.

"On mukavampaa lähteä kaverin kera", kuvaili Sami tuntemuksiaan studiossa pudotuksen jälkeen. "Paras mahdollinen tapa lähteä näin, että oltiin kaikki samalla linjalla", Sami vielä jatkoi.

Kati liikuttui kyyneliin kertoessaan, miten onnellinen hän on koko BB-kokemuksestaan.

Uudet asukkaat Nona, Marjatta, Vili ja Julia pääsevät hyppäämään talossa heti festivaalitunnelmaan, kun huomenna alkavassa viikkotehtävässä asukkaiden tehtävänä on kiertää suomalaisia tapahtumia. Pelkkää juhlaa viikko ei suinkaan ole, sillä kaikki neljä uutta asukasta eivät jää pysyvästi taloon. Uudet asukkaat ovat nimittäin heti äänestyksessä ja yleisö saa koko viikon ajan äänestää heistä suosikkiaan.

Jo ensi sunnuntaina puolet uusista asukkaista saa lähtöpassit talosta, ja vain kaksi heistä saa jäädä BB-talon täysivaltaisiksi asukkaiksi. Vanhat asukkaat voivat siis alkavalla viikolla huokaista helpotuksesta, sillä he ovat tämän viikon turvassa häädöltä.

 

Tutustu uusiin BB-asukkaisiin, klikkaa ja lataa pressikuvat täältä

 

Nona, 35, Kittilä
Sinkku, ei lapsia

Räiskyvä Nona rakastaa työtään baarimikkona ja matkaa työn perässä aina sinne, missä sitä on tarjolla. Talvet hän työskentelee Levillä Hullussa Porossa ja kesät Helsingissä sightseeing-risteilyillä sekä festivaaleilla.
Kolme vuotta sitten Nona päätti hankkia pysyvän tukikohdan Leviltä, sillä hän nauttii pohjoisen elämäntyylistä. Nona on tottunut myös liikkuvaan elämäntyyliin, sillä hänen perheensä muutti Floridaan, kun Nona oli menossa alakoulun neljännelle luokalle. Siellä he viihtyivät kaikkiaan 5 vuotta, ennen kuin perhe palasi Suomeen Vantaalle.
Nona on tehnyt töitä jo 13- vuotiaasta asti ja hän haluaa painottaa, että ”jokainen työ on tärkeää, kaikkia duuneja pitää arvostaa”. Sinkkuna viihtyvä Nona kertoo että ihastuu AINA itseään nuorempiin miehiin, hänellä ei koskaan ole ollut edes oman ikäistä kumppania!

Motto: " I ONLY SHOOT AND SCORE THEN YOU SCORE THEN WILL COME"

Nonan esittelyvideon näet täällä

 

Marjatta, 72, Helsinki
Eronnut, 1 lapsi

Positiivisella asenteella varustettu Marjatta on tehnyt työuransa toimitusjohtajan sihteerinä. Hän elää hyvin aktiivista eläkeläiselämää. Kalenterin täyttää muun muassa kuntosali, oopperaharrastus, tapaamiset ystävien kanssa ja vapaaehtoistyö HelsinkiMission seniorityössä.
Marjatta harrastaa lisäksi sohvasurffaamista pitkin Eurooppaa ja hän majoittaa myös muita reissaajia omassa kodissaan. Marjatta on innokas BB-fani, joka ottaa taloon lähtemisen rennoin rantein.

Motto: "Kaikkea muuta, kunhan ei nukkuvaa, puolikuollutta elämää"

Marjatan esittelyvideon näet täällä

 

Vili, 27, Kurikka/Tampere
Sinkku, ei lapsia

Komea Vili saa jatkuvasti kuulla vertauksia Mikko Leppilampeen, eikä ihme! Mallina työskentelevä Vili on myös ravintola-alan yrittäjä. Hänen perheellään on kahvilayritys Seinäjoella ja hän itse pyörittää yökerhoa Kurikassa. Vilin ansioluettelosta löytyy edellä mainittujen lisäksi myös talonrakentaja, pianonsoiton opettaja, puhelinmyyjä ja onpa hän myös entinen maajoukkueurheilija korkeushypyssä.
Paheekseen Vili mainitsee liian usein bilettämisen, ja häneen voi törmätä sekä Kurikan että Tampereen yöelämässä, sillä hän pitää majaa kummassakin kaupungissa.

Motto: Mä hoidan!

Vilin esittelyvideon näet täällä

 

 

Julia, 23, Hyvinkää
Sinkku, ei lapsia

Kaunis vaaleaverikkö Julia asuu vielä kotona äitinsä, veljensä ja rakkaan saksanpaimenkoiransa kanssa. Hän työskentelee Prismassa, mutta haaveilee tradenomin opinnoista tai poliisikouluun pääsystä. Big Brotheria Julia on seurannut jo lapsuudesta saakka äitinsä kanssa.
Urheilullinen Julia on pelannut lentopalloa SM-tasolla 10 vuotta, mutta nykyään aika kuluu pääosin kuntosalilla sekä shuffle-tanssia harjoitellen. Toisinaan Julia laittaa kunnon bilevaihteen päälle ja suuntaa ystäviensä kanssa teknobileisiin.

Motto: fall seven times, stand up eight

Julian esittelyvideon näet täällä

Odotettu The Masters nähdään yksinoikeudella Ruudussa 12.–15.11.!

15.10.2020 klo 09:00

Golfin tunnetuimpiin turnauksiin lukeutuva The Masters siirtyi tänä vuonna keväältä marraskuulle ja nähdään suorana Ruudussa 12.–15.11. Ruutu tarjoaa turnauksen yksinoikeudella Suomessa kertamaksullisena tapahtumana (Pay-Per-View). 

Arvostettu The Masters nähdään jälleen yksinoikeudella Ruudussa. Nelipäiväinen kilpailu näytetään kokonaisuudessaan suorina lähetyksinä 12.–15. marraskuuta. Lähetysten selostajana toimii Antti Vaalas ja asiantuntijoina kuullaan Antti Ahokasta ja Timo Karvista, joka toimii parhaillaan Suomen ykkösgolfari Sami Välimäen valmentajana. Lähetykset ovat Ruudussa tarjolla myös alkuperäisellä, englanninkielisellä selostuksella.

The Masters pelataan kuuluisalla Augusta Nationalin kentällä. Viime vuonna turnaus päättyi yllätykseen, kun Tiger Woods nousi The Mastersin voittoon viidennen kerran, 14 vuoden tauon jälkeen. Woods on tänäkin vuonna yksi ennakkosuosikeista, sillä hän on voittanut turnauksen kaksi kertaa peräkkäin myös vuosina 2001 ja 2002. Vihreää voittajan takkia havittelevat Woodsin lisäksi muun muassa maailmanlistan ykkönen Dustin Johnson, hiljattain US Openin voiton vienyt Bryson DeChambeau sekä golfin kärkikastiin kuuluvat Rory McIlroy, John Rahm ja Justin Thomas. Nelipäiväinen voittotaistelu huipentuu yleensä vasta sunnuntain haastavalla takaysillä, joten voittajaa on vaikea ennustaa etukäteen. Tänä vuonna The Mastersissa ei pelata leikkimielistä Par 3 -kilpailua, joka on perinteisesti startannut turnauksen.

The Masters nähdään Ruudussa erillisenä kertamaksullisena tapahtumana (Pay-Per-View), eikä se sisälly Ruutu+-tilaukseen. Suorien lähetysten lisäksi ostajilla on katseluoikeus turnausten tallenteisiin 14 vuorokauden ajaksi.

The Mastersin katseluoikeuden voi ostaa Ruudusta 24,95 euron hintaan osoitteesta: www.ruutu.fi/ohjelmat/golf

The Mastersin suorien lähetysten aikataulu Ruudussa:

Torstai 12.11. klo 20.00
1. kierros
Selostajana: Antti Vaalas

Perjantai 13.11. klo 20.00
2. kierros
Selostajana: Antti Vaalas

Lauantai 14.11. klo 20.00
3. kierros
Selostajana: Antti Vaalas

Sunnuntai 15.11. klo 17.00
4. kierros
Selostajana: Antti Vaalas

Eero Ahon tähdittämä Koskinen-rikossarja nähdään Ruudussa syksyllä 2021!

13.10.2020 klo 13:00

Ruudun alkuperäissarjojen kattaus kasvaa uudella rikosdraamasarjalla ensi syksynä. Koskinen seuraa Tampereen poliisin väkivaltaisten rikosten yksikköä ja sarjaa tähditävät muun muassa Eero Aho, Maria Ylipää ja Turkka Mastomäki. Sarja perustuu Seppo Jokisen luomaan Koskinen-kirjasarjaan, joka on kuvannut poliisien työtä jo lähes 25 vuoden ajan.

Ruutuun saapuu ensi syksynä täysin uusi alkuperäissarja Koskinen, jossa seurataan komisario Sakari Koskista ja hänen tiimiään Tampereen poliisin väkivaltaisten rikosten yksikössä. Jännitteinen ja realismista ammentava rikossarja perustuu Seppo Jokisen Koskinen-romaaneihin. Tv-sarja tuo kirjojen tapahtumat nykypäivän Tampereelle, joka on myös Jokisen kotikaupunki.

"Tuntuu upealta, että tv-sarjassa komisario Koskinen saa taas uuden elämän. Kirjojen myötä se on elänyt kuunnelmasarjoissa ja teatterin lavalla. Nyt se syntyy uutena ja uljaana tv-ruuduilla. Toivon, että mahdollisimman moni pääsee samaistumaan kirjojeni henkilöiden elämään tv-sarjan kautta. Olen varma, että he eivät tule pettymään", kirjailija Seppo Jokinen kertoo.

Vuonna 1996 alkaneeseen kirjasarjaan on tähän päivään mennessä kertynyt 25 teosta. Jokinen kirjoittaa parhaillaan kirjasarjan 26. osaa, eikä Koskisen tarinan loppua vielä näy.

"Koskisen tulevaisuus on itsellenikin edelleen yhtä suuri arvoitus kuin lukijoilleni. Sen kuitenkin olen päättänyt, että hän pääsee viettämään vanhuudenpäiviään terveenä ja onnellisena. Mutta koska? Sitä ei tiedä kukaan", Jokinen kertoo. 

Koskinen-alkuperäissarjan nimiroolissa nähdään pitkän uran kotimaisissa sarjoissa ja elokuvissa tehnyt Eero Aho. Koskisen kiireiseen rikostiimiin kuuluvat muun muassa Ulla Lundelin (Maria Ylipää), Risto Pekki (Turkka Mastomäki), Markku Kaatio (Jon-Jon Geitel) ja Roine (Pertti Sveholm). Sarjassa tutustutaan myös Koskisen vaimoon Raijaan (Petra Karjalainen) ja poikaan Anttiin (Samuel Kujala).

Sarjan ensimmäisellä kaudella Koskinen ja tiimi kohtaavat muun muassa sarjamurhaajan, epäonnistuneen jalokiviryöstön, psykiatrisessa sairaalassa tapahtuvan murhasarjaepäilyn, tuhopolton ja henkirikoksia huumejengin ympärillä. Koskinen joutuu työssään kestämään raakoja rikoksia, minkä vuoksi hänellä on vaikeuksia löytää tasapainoa ja rauhaa omassa yksityiselämässään.

Sarjan kuvaukset on aloitettu tänään Tampereella, jossa Film Tampereen hallinnoima Tampereen tuotantokannustin on tukenut sarjan tekoa: "Film Tampere on ollut mukana sarjan alkumetreiltä asti ja on tärkeää, että sarja työllistää tamperelaisia yrityksiä ja ammattilaisia”, kertoo Film Tampereen ohjelmajohtaja Ilkka Rahkonen.

Koskinen-sarjan pääohjaaja on Lauri Nurkse. Riku Suokas toimii toisena ohjaajana ja on myös sovittanut kirjat tv-sarjan käsikirjoitukseksi yhdessä Heikki Syrjän kanssa. Aito Media tuottaa sarjan yhteistyössä Nelonen Median ja Elisa Viihteen kanssa. Sarjan vastaavina tuottajina toimivat Ilkka Hynninen ja Ella Piesala sekä tuottajana Erna Aalto.

"Tuomme Ruutuun heti alkuvuodesta uuden Kevyttä yläpilveä -draamasarjan ja ensi vuonna jatkuvat myös pitkäaikaiset suosikkisarjamme Syke ja Kummeli esittää: Kontio & Parmas uusilla kausilla. Koskinen on Suomen tähtinäyttelijöillä roolitettu laadukas kotimainen tuotanto ja upea lisä alati kasvavaan alkuperäissarjatarjontaamme", kertoo Nelonen Median televisiojohtaja Ville Toivonen.

Koskinen-sarja nähdään Ruudussa syksyllä 2021. Seppo Jokisen äänikirjoja on kuunneltavissa Suplassa.