Media ja bloggaajat, tervetuloa Nelonen Median pressisivulle!

 

Pressisivustoltamme löydät Nelonen Median kanavia ja ohjelmistoa koskevat tärkeimmät tiedot ja tiedotteet.

Muistathan, että tarjolla olevia pressikuvia saa käyttää vain ohjelmaan liittyvän uutisen, blogi- tai somepostauksen yhteydessä. Mainitse kuvakrediiteissä kuvaajan nimi ja/tai Nelonen Media.

Alta löydät tärkeimmät tiedotteemme sekä muita hyödyllisiä linkkejä!

Tervetuloa tekemään kanssamme Suomen suurimpia tv-ilmiöitä!

 

Nelonen Median PR & Press -asiat: tiedotus@nelonenmedia.fi

Syke-elokuva: Hätätila oli viikonlopun ylivoimaisesti katsotuin elokuva!

8.11.2021 klo 09:30

Syke-elokuva: Hätätila sai ensi-iltansa elokuvateattereissa viime perjantaina 5. marraskuuta. Elokuva nousi avausviikonloppunaan Suomen katsotuimmaksi ohi kansainvälisten suurtuotantojen. 

Jo pitkään katsotuimman elokuvan kärkipaikkaa hallinnut 007 No Time to Die sai väistyä viikonloppuna, kun ensi-iltansa saanut Syke-elokuva: Hätätila saapui teattereihin. Elokuva keräsi avausviikonloppunaan 5.11–7.11. yhteensä yli 28 000 katsojaa. Ennakkonäytökset mukaan lukien Syke-elokuvan on nähnyt jo lähes 35 000 katsojaa. 

"Syke-fanit ottivat Syke-elokuvan omakseen ja siitä tuli viikonlopun ylivoimaisesti katsotuin elokuva. Hätätila syrjäytti Bondin ykköspaikalta ja jätti Marvelin Eternals-elokuvan kauaksi taakseen. On hienoa, että kotimainen elokuva tuo taas ihmiset teattereihin. Elokuva saa varmasti myös ihmiset, jotka eivät ole seuranneet sarjaa, liikkeelle ympäri Suomen", kertoo Nelonen Median kotimaisten elokuvien päällikkö Antti Luusuaniemi.

Syke-sarjalla on suuri fanikunta ja fanit ovat antaneet sarjan maailmaan perustuvasta elokuvasta valtavasti positiivista palautetta Sykkeen somekanavissa. Elokuvassa nähdään sarjan kaikki alkuperäishahmot, mitä fanit ovat kiitelleet laajasti. Elokuva on sarjasta itsenäinen tarina ja myös he, jotka eivät ole sarjaa aikaisemmin seuranneet, ovat somepalautteen perusteella viihtyneet hyvin elokuvan parissa. 

Syke-elokuva: Hätätilan rooleissa nähdään mm. Iina Kuustonen, Riku Nieminen, Leena Pöysti, Lena Meriläinen, Matti Ristinen, Sebastian Rejman ja Antti Luusuaniemi. Elokuvan on ohjannut myös Syke-sarjaa ohjannut Toni Laine. Elokuvan tuottaa Yellow Film & TV ja sen on käsikirjoittanut Syke-sarjan luoja Petja Peltomaa. Levittäjänä toimii Nelonen Media. 

Susijengin arvokisaotteluita seurataan suorana Nelonen Median kanavilla!

3.11.2021 klo 15:00

Suomen koripallomaajoukkueen matkaa MM-, EM- ja olympiakisoissa seurataan tulevina vuosina suorana Nelonen Median vapaasti katsottavilla tv-kanavilla ja Ruudussa. Ensimmäisenä luvassa on MM-karsinnat, joissa Susijengin kamppailu alkaa Ruotsia vastaan 25. marraskuuta. 

Nelonen Median uusi koripallosopimus kattaa vuoden 2023 MM-kisat ja niiden karsinnat (FIBA Basketball World Cup 2023), vuoden 2025 EM-kisat ja niiden karsinnat (FIBA EuroBasket 2025) sekä vuoden 2024 olympialaisten karsinnat.

MM-karsintojen ensimmäiset kaksi ottelua pelataan jo marraskuussa ja Susijengin kamppailu MM-kisapaikasta jatkuu kevään 2022 puolella. Otteluiden suomenkielisestä selostuksesta vastaa Ruudusta tuttu NBA-selostaja Kristian Palotie.

"Tämä on todella upea uutinen koripallofaneille", FIBA:n media ja markkinointijohtaja Frank Leenders kommentoi, "Suomi jakaa muun maailman intohimon koripalloa kohtaan ja yhteistyö Nelonen Median kanssa takaa, että FIBA:n kisat ovat tulevien vuosien aikana kattavasti fanien katsottavissa."

"On hienoa saada Susijengi Nelonen Median kanaville! Kotimainen maajoukkuekoripallo täydentää upeasti Ruudun kattavaa koripallotarjontaa, johon kuuluu jo ennestään muun muassa NBA sekä miesten ja naisten Korisliiga. Toivotamme Susijengille menestystä peleihin!" kommentoi Nelonen Median liiketoimintajohtaja Kari Laakso.

"Olemme kovin iloisia siitä, että Susijengin karsintaottelut näkyvät jatkossakin vapailla kanavilla. Se on iso asia suomalaiselle koripallolle", sanoo Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara.

MM-karsintojen ensimmäiset ottelut Nelonen Median kanavilla:
25.11.2021 Ruotsi – Suomi, Jim
28.11.2021 Suomi – Kroatia, Jim
25.2.2022 Suomi – Slovenia
28.2.2022 Slovenia – Suomi
30.6.2022 Suomi – Ruotsi
3.7.2022 Kroatia – Suomi

 

Tiedotteen kuva: Ville Vuorinen/Susijengi

Nämä 21 upeaa sinkkua viettelevät varattuja Temptation Island Suomen juhlakaudella Marbellassa!

26.10.2021 klo 09:00

Suomen suurin, kaunein ja katsotuin parisuhdereality Temptation Island Suomi viettää tänä syksynä juhlakautta!

Suomen ylivoimaisesti suosituimman parisuhderealityn Temptation Island Suomen kymmenes kausi starttaa Nelosella ja Ruudussa keskiviikkona 24.11. klo 21! Tällä keihäsmatkalla laaksojen ja kukkuloiden oppaina toimii 20 kuumaa sinkkua, jotka pistävät neljän pariskunnan päät pyörälle juhlakauden kunniaksi Marbellan kimaltavissa luksuspuitteissa.

Temptation Island Suomi -juontajana nähdään tietenkin rakastettu, pelätty ja kunnioitettu grillimestari Sami Kuronen

Pääset tutustumaan uusiin ihaniin naissinkkuihin TÄÄLLÄ.

Uusiin komeisiin miessinkkuihin pääset tutustumaan tarkemmin TÄÄLLÄ.


Ananasfarmia Marbellasta ei löytynyt, mutta luksuskohteena tunnetun Marbellan aurinkoiset maisemat tarjoavat upeat puitteet romanttisille treffeille mm. purjehduksen, jet skin, golfin tai viininmaistelun merkeissä.
Unohtumattomat elämykset ja uudet tuttavuudet saavat varatut asettamaan parisuhteensa ja itsensä testiin, josta jokainen tietenkin alkuun uskoo selviävänsä moitteettomasti. 
 
Usko laitetaan pian koetukselle, kun kielletyn hedelmän kutsu voimistuu päivien ja viikkojen kuluessa.

Silmiä avaavat treffit, toinen toistaan hurjemmat bileet ja aamuyön tunneille kestävät keskustelut pakottavat varatut pohtimaan omaa elämäänsä ja parisuhdettaan. Jokainen joutuu tekemään matkan itseensä ja omiin tunteisiinsa selvittäessään, onko oma kumppani juuri se oikea. 
 
Tälläkään kertaa ei suurilta tunteilta vältytä.

Temptation Island Suomi keskiviikkoisin ja torstaisin 24.11. alkaen Nelosella ja Ruudussa.

NBA:n 75-vuotisjuhlakausi starttaa Ruudussa 19. lokakuuta!

18.10.2021 klo 11:15

Ruudussa seurataan jälleen tiiviisti ensi yönä alkavaa NBA:n juhlakautta! Suomen NBA-tähti Lauri Markkasen otteita päästään ihailemaan vähintään kerran viikossa.

20. lokakuuta alkavalla kaudella Ruutu esittää yli 200 ottelua suorana. Joka viikko vähintään yhdessä ottelussa nähdään myös Suomen koripallotähti Lauri Markkanen.

Runkosarjan aikana noin kolme ottelua viikossa selostetaan suomeksi. Muissa otteluissa kuullaan alkuperäistä englanninkielistä selostusta. Finaalivaiheessa Ruutu esittää kaikki ottelut suomeksi selostettuina. Ottelut ovat tarjolla Ruudussa tallenteina aina seitsemän päivää suoran lähetyksen jälkeen.

Otteluiden lisäksi Ruudussa esitetään joka viikko yksi makasiiniohjelma sekä nähdään parhaat palat koosteena jokaisesta Lauri Markkasen ottelusta.

Otteluiden suomenkielisen selostuksen hoitaa Ruudussa jälleen Kristian Palotie. Näin hän kuvailee alkavaa 75-vuotisjuhlakautta:

"Tuleva kausi on mielenkiintoinen monestakin syystä. Vuosikaudet heikompana konferenssina pidetty Itä on tasoltaan parempi kuin mitä se on ollut sitten kauden 1997–1998. Kaksi suurinta mestarikandidaattia tulee myös itäisestä konferenssista eli tähtisikermä Brooklyn Nets sekä puolustava mestari Milwaukee Bucks.

Lauri Markkasen Cleveland Cavaliers tuskin pudotuspelipaikasta taistelee, mutta usko on vahva sen puolesta, että Markkanen pääsee pelaamaan toistaiseksi uransa otollisimmassa roolissa. On hyvin mahdollista, että Cavaliers on parin kauden päästä erittäin kilpailukykyinen itäisessä konferenssissa.

Lännessä kilpailu pudotuspelipaikoista on vuorostaan haastavampaa kuin koskaan. Suurimmat ennakkosuosikit muutaman joukkueen loukkaantumistilanteesta johtuen lienevät Los Angeles Lakers, Utah Jazz ja viime kauden finalisti Phoenix Suns."

Lisää Kristian Palotien spekulaatioita alkavasta NBA-kaudesta on Radio Rockin iltapäivässä tänään 18.10. klo 16.00

 

Runkosarjan lokakuun ottelut Ruudussa:

Pvm               Klo                Ottelu                                  

20.10.            2.30               Brooklyn        Milwaukee     selostus suomeksi

20.10.            5.00               Golden State L.A. Lakers   selostus suomeksi

21.10.            3.00               Cleveland      Memphis       selostus suomeksi

22.10.            5.00               LA Clippers   Golden State

23.10.            2.00               NBA 360-lähetys yön otteluista              

23.10.            5.00               Phoenix         L.A. Lakers   selostus suomeksi

24.10.            1.00               Atlanta           Cleveland      NBA Saturday, selostus suomeksi

24.10.            23.00             Charlotte       Brooklyn        NBA Sunday, selostus suomeksi

26.10.            5.30               Portland        LA Clippers  

27.10.            5.00               Denver          Utah             

28.10.            2.30               Atlanta           New Orleans

29.10.            2.00               Detroit           Philadelphia 

30.10.            5.30               Cleveland      L.A. Lakers   selostus suomeksi

31.10.            0.00               Boston           Washington   selostus suomeksi

1.11.            22.30             Sacramento  Dallas            selostus suomeksi

(Kaikki alkamisajat ovat Suomen aikaa)

 

 

Kansainvälinen hittiohjelma saapuu Suomeen! Lauantaina selviää osaavatko mm. Morsian, Avaruushullu ja Räppäri laulaa

11.10.2021 klo 13:30

Kansainvälinen hitti saapuu Suomeen! Tältä näyttää musiikkiviihdeohjelma I Can See Your Voice Suomi eli Mysteerilaulajat!

Mysteerilaulajat - I Can See Your Voice Suomi on uusi maailmaa valloittava menestysformaatti Masked Singerin tekijöiltä. Eteläkorealaiseen farmaattiin perustuvassa hittiohjelmassa jahdataan huijarilaulajia oikeasti hyvien laulajien joukosta erilaisten vihjeiden avulla, mutta kuulematta mysteerilaulajien oikeaa ääntä.
Jokaisessa jaksossa studiokilpailija saa eteensä joukon mystisiä hahmoja, jotka esitellään persoonaansa kuvaavilla salanimillä, kuten Metsästäjä, Risteilyisäntä, Napatanssija tai Lentäjä.
Studiokilpailijan ja kotikatsomon tehtävä on haastava, sillä vihjeet jokaisesta hahmosta ovat visaisia ja huijareiden sekä laulajien kokonaismäärä vaihtelee jokaisessa jaksossa.

Näyttävä ohjelma on kuvattu Turun Logomossa, ja ensimmäisessä jaksossa kisaa lietolainen Jenny. Häntä ovat auttamassa ohjelman vakiopanelistit Miitta Sorvali ja Robin Packalen sekä vierailevat tuomarit Alma HätönenSami Hedberg ja Arja Koriseva. Arvioitaviksi lavalle astelevat Räppäri, Oopperalaulaja, Yrittäjä, Avaruushullu, Muskariope, Morsian ja Meikkitaiteilija.

Kilpailu etenee vihjekierroksesta toiseen. Kierroksilla laulajahahmoista saadaan vihjeitä mm. lipsync-osiossa, kryptisellä vihjevideolla ja näkemällä heidän työskentelyään studiossa. Jokaisen kierroksen lopussa kilpailija päästää yhden huijariksi epäilemänsä mysteerilaulajan ääneen. Jos kilpailija arvaa laulutaidon oikein, pottiin kilahtaa 1000 euroa.
Illan kruunaa duetto artistivieraan ja viimeisenä jäljelle jääneen mysteerilaulajan välillä. Jos kilpailija uskoo viimeisen laulajan olevan hyvä, hän voi ottaa riskin ja kokeilla jahdata 10 000 euron voittopottia. Jos viimeinen mysteerilaulaja todella osaa laulaa, voittaa studiokilpailija rahat, mutta jos laulaja paljastuukin huijariksi, hän menettää koko illan aikana keräämänsä potin. 

Studiossa ja kotona ei tarvitse arvuutella yksin, sillä apuna on asiantuntijapaneeli ja artistivieras. Vakiopanelisteina ohjelmassa nähdään laulaja Robin Packalen ja näyttelijä Miitta Sorvali. Heidän lisäksi apujoukoissa vierailevat kauden aikana Arja KorisevaStigSami HedbergAlma HätönenTuure Boelius, Janni HussiLaura VoutilainenSaara AaltoMikael GabrielIrinaIltaKimmo VehviläinenErika VikmanJuuso MäkilähdeJukka PoikaRessu Redford ja Essi Hellén.

Ohjelman juontaa Heikki Paasonen.

I Can See Your Voice on tällä hetkellä yksi maailman nopeimmin leviävistä formaateista, jota on tehty menestyksekkäästi jo 33 maassa! Etelä-Koreasta maailmanvalloituksensa aloittanut konsepti on tehnyt läpimurtonsa viimeksi mm. USA:ssa, Britanniassa, Saksassa, Hollannissa sekä Ranskassa.

Mysteerilauljat – I Can See Your Voice Suomi lauantaisin 16.10. alkaen kello 21 Nelosella ja Ruudussa.

Eero Ahon tähdittämä Koskinen-rikossarja alkaa Ruudussa 29. marraskuuta!

11.10.2021 klo 08:45

Ruudun alkuperäissarjojen kattaus kasvaa uudella rikosdraamasarjalla 29. marraskuuta. Koskinen seuraa Tampereen poliisin väkivaltaisten rikosten yksikköä ja sarjaa tähdittävät muun muassa Eero Aho, Maria Ylipää ja Turkka Mastomäki. Sarja perustuu Seppo Jokisen luomaan Koskinen-kirjasarjaan, joka on kuvannut poliisien työtä jo lähes 25 vuoden ajan. Koskinen-sarjalle kuvataan parhaillaan jo toista tuotantokautta. 

Ruudun uusi alkuperäissarja Koskinen seuraa komisario Sakari Koskista ja hänen tiimiään Tampereen poliisin väkivaltaisten rikosten yksikössä. Jännitteinen ja realismista ammentava rikossarja perustuu Seppo Jokisen Koskinen-romaaneihin. Tv-sarja tuo kirjojen tapahtumat nykypäivän Tampereelle ja yksi kirja käsitellään aina kahdessa Koskinen-jaksossa. Sarjalle on tilattu jo toinen tuotantokausi, jota kuvataan parhaillaan. 

Koskinen-alkuperäissarjan nimiroolissa nähdään pitkän uran kotimaisissa sarjoissa ja elokuvissa tehnyt Eero Aho. Koskisen kiireiseen rikostiimiin kuuluvat Ulla Lundelin (Maria Ylipää), Risto Pekki (Turkka Mastomäki), Markku Kaatio (Jon-Jon Geitel), Roine (Pertti Sveholm) ja Taru (Anna Ackerman). Sarjassa tutustutaan myös Koskisen vaimoon Raijaan (Petra Karjalainen) ja poikaan Anttiin (Samuel Kujala).

Sarjan ensimmäisellä kaudella Koskinen ja tiimi tutkivat muun muassa sarjamurhaa, epäonnistunutta jalokiviryöstöä, psykiatrisessa sairaalassa tapahtuvaa murhasarjaepäilyä ja tuhopolttoa. Koskinen joutuu työssään kestämään raakoja rikoksia, minkä vuoksi hänellä on vaikeuksia löytää tasapainoa ja rauhaa omassa yksityiselämässään.

"Koskinen tarjoaa rikosdraamojen ystäville kiinnostavan ja jännitteisen maailman, jossa he pääsevät pohtimaan poliisien tutkimusten kautta kuka tai ketkä ovat rikosten takana. Sarjan sydämessä on Eero Ahon upeasti tulkitsema komisario Koskinen, jonka omat haasteet turvattomuuden ja periksiantamattomuuden kanssa tuovat inhimillisyyttä poliisin arkea kuvaavaan sarjaan", kertoo Koskinen-sarjan pääohjaaja Lauri Nurkse.

Riku Suokas toimii toisena ohjaajana ja on myös sovittanut kirjat tv-sarjan käsikirjoitukseksi yhdessä Heikki Syrjän kanssa. Aito Media tuottaa sarjan yhteistyössä Nelonen Median ja Elisa Viihteen kanssa. Sarjan vastaavina tuottajina toimivat Ilkka Hynninen ja Ella Piesala sekä tuottajana Erna Aalto. Sarjan kansainvälisestä levityksestä vastaa LS Distribution/Mediawan.

Koskinen-sarjalle järjestetään Tampere-talossa fanitapahtuma 22.11. ja Tampereella voi myös osallistua Amazing Walksin järjestämälle Koskinen-kävelykierrokselle. Ensimmäisen Koskinen-kauden perustana olevat Seppo Jokisen kirjat julkaistaan tänä syksynä uusina, yhtenäisen sarjailmeen saaneina pokkareina.