Media ja bloggaajat, tervetuloa Nelonen Median pressisivulle!

 

Pressisivustoltamme löydät Nelonen Median kanavia ja ohjelmistoa koskevat tärkeimmät tiedot ja tiedotteet.

Muistathan, että tarjolla olevia pressikuvia saa käyttää vain ohjelmaan liittyvän uutisen, blogi- tai somepostauksen yhteydessä. Mainitse kuvakrediiteissä kuvaajan nimi ja/tai Nelonen Media.

Alta löydät tärkeimmät tiedotteemme sekä muita hyödyllisiä linkkejä!

Tervetuloa tekemään kanssamme Suomen suurimpia tv-ilmiöitä!

 

Nelonen Median PR & Press -asiat: tiedotus@nelonenmedia.fi

Sarjajalkapallon koti täydentyy: Miesten Ykkönen saapuu Ruutuun!

3.3.2021 klo 09:00

Ruutu esittää 17. huhtikuuta alkavan Miesten Ykkösen kaikki ottelut suorina ja suomeksi selostettuina. Myös tallenteet ovat katsottavissa Ruudusta. Otteluita kuvataan sekä muutaman kameran kevyttuotannoilla että suuremmilla monikameratuotannoilla ottelusta riippuen.

Kotimaisen jalkapallon katsojaluvut ovat olleet tasaisessa kasvussa Ruudussa ja Huuhkajien sekä Helmareiden menestys EM-karsinnoissa on nostanut lajin kiinnostusta entisestään. Jatkossa jalkapallofanit löytävät yhdestä osoitteesta kaikki Veikkausliigan, Subway Kansallisen Liigan ja Miesten Ykkösen ottelut.

”Miesten Ykkönen on yksi Suomen seuratuimmista sarjoista, ja näkyvyys Ruudussa tulee uskoaksemme sarjan seuraamista entisestään kasvattamaan. Seurat ovat ottaneet Ruutuun siirtymisen tyytyväisinä vastaan ja toki päätöskin tehtiin tiiviissä yhteistyössä seurojen kanssa. Myös yleisön näkökulmasta on kätevää, että kotimaisen jalkapallon pääsarjat löytyvät yhdestä paikasta”, sanoo Palloliiton myynti- ja markkinointijohtaja Mikko Varis.

"Miesten Ykkönen on erinomainen vahvistus palloilutarjontamme ja sinetöi Ruudun kotimaisen sarjajalkapallon kodiksi. Ykkönen on nostanut kiinnostustaan kausi kaudelta ja tuo varmasti huikeita jännitysnäytelmiä myös tulevalla kaudella!" sanoo Nelonen Median myyntijohtaja Jukka-Pekka Ylinen.

Katso koko Miesten Ykkösen otteluohjelma täältä.

Tiedotteen kuvat: Juha Tamminen

Uutuussarja Superkauppiaat tutustuttaa kauppiaiden haastavaan ja vauhdikkaaseen arkeen

2.3.2021 klo 09:15

Nelosen uudessa Superkauppiaat-sarjassa tutustutaan kuuteen K-Supermarket -kauppiaaseen ympäri Suomen. Kauppiaiden vauhdikasta arkeaan seurataan puolen vuoden ajan.

Nelosen uudessa Superkauppiaat-sarjassa sukelletaan K-Supermarket -kauppiaiden elämään myyntitiskien, tarjousten ja asiakastoiveiden takana. Sarja esittelee persoonallisten ja kunnianhimoisten kauppiaiden vauhdikkaan arjen. Kauppiaana oleminen on intohimoinen elämäntapa, jossa työ, perhe-elämä ja vapaa-aika sulautuvat yhteen. Onneksi apuna kaikessa on oma henkilökunta!

Superkauppiaat seuraa puolen vuoden ajan tapahtumia kuudessa K-Supermarketissa ympäri Suomen: Sodankylässä, Ilmajoella, Kokemäellä, Vaajakoskella, Espoossa ja Helsingissä. Jokaisella kauppiaalla on tavoitteenaan rakentaa kaupastaan tavallista parempi ruokakauppa!

Jaana Jokiaho, Ilmajoki

Jaana on todellinen supernainen. Hän pyörittää Ilmajoella kauppaansa ja tasapainottelee samalla kiireisen perhe-elämän keskellä. Perheeseen kuuluvat aviomiehen, kahden tyttären, yhden jo kotoa muuttaneen pojan ja 2-vuotiaan iltatähti Väinön lisäksi muutama lapsenlapsi, hevosia, koiria ja kissoja.

Perhekeskeisen Jaanan kotona onkin usein päällä melkoinen hullunmylly. Energisellä ja rempseällä naisella tuntuu olevan aina joku projekti meneillään. Jaanalta löytyy kunnianhimoa ja tahtoa ja hän antaa kaikkensa asiakkailleen ja yritykselleen. Monesti perhe ja ystävät joutuvatkin muistuttamaan Jaanaa välillä hengähtämään.

Henna Autio ja Mikko Laine, Sodankylä

Pohjoisen voimakaksikko Mikko ja Henna ovat toimineet kauppiaina jo parikymmentä vuotta. Parikymppisinä alalla aloittanut kaksikko on kasvanut yhdessä aikuisiksi kaupan käytävillä ja samalla hioutunut vankaksi tehotiimiksi. Välillä on ollut myrskyisääkin, mutta aina on pidetty yhtä. Tässä kohtaa elämää pariskunta on rauhoittunut ja löytäneet oman paikkansa Sodankylästä.

Rennon lupsakka Mikko ja pirteä Henna järjestävät säännöllisesti kaupallaan kyläläisten iloksi erilaisia tempauksia. Hetkellisesti kylän vähenevä asukasmäärä huolettaa, mutta maalaisjärki ja rento suhtautuminen elämään kantaa pitkälle.

Jere Lehto, Kokemäki

Vasta 25-vuotias ja tällä hetkellä Suomen nuorin K-Supermarket-kauppias Jere on käytännössä syntynyt kauppiaaksi. Hänen vanhempansa työskentelevät kauppiaina, ja Jere on viettänyt koko lapsuutensa ja nuoruutensa kauppojen takahuoneissa ja lastauslaitureilla. Uravalinta on ollut selvä aina.

Unelma omasta kaupasta täyttyi äskettäin, kun Jere aloitti kauppiaana Kokemäellä. Mukana kauppaa pyörittämässä on myös tuore vaimo Lotta. Vaikka kokemusta kaupan alalta löytyy pitkältä ajalta, on mies aivan uusien haasteiden edessä. Kauppiaan saappaat ovat isot, ja vastuu on raskas kantaa. Samalla Jeren täytyy hypätä myös työnantajan rooliin.

Heimo Välinen, Espoo

Heimo on työskennellyt kauppiaana jo lähes puoli vuosisataa. Nuorena harjoittelijapoikana Heimo pussitti kaupan kellarissa jauhoja ja sokereita, nykyään hän hoitaa suvereenisti kauppansa some-mainonnan. Vapaa-aikaansa mies viettää luonnossa, metsästäen ja valokuvaten. Heimo kokee rauhoittuneensa iän myötä, mutta huumori ja pilke silmäkulmassa pysyvät miehessä aina. Heimo kuvailee itseään suorasanaiseksi ja perinteiseksi pohjalaiseksi mieheksi.

Tämä kauppiaiden veteraani tunnetaan monen asian suhteen pioneerina. Hän on yksi ensimmäisistä kauppiaista, jotka alkoivat tehdä ruokalahjoituksia vähävaraisille. Salaattibaarikin nähtiin Heimon kaupalla jo 80-luvulla. Nykyään kauppa pyörisi hyvin ilman Heimoakin, mutta mies ei malta pysyä pois kaupalta.

Jouni Ekholm, Helsinki

Jounin K-Supermarket tunnetaan ruokakauppojen keskuudessa edelläkävijänä. Monet uudet ideat ja asiat ovat lähteneet liikkeelle juuri hänen kaupaltaan. Yhden idean ollessa vireillä, on uusi jo kypsymässä. Jouni keksii jatkuvasti uusia ideoita eikä haittaa, vaikka niistä monikin epäonnistuisi. Tosin mies myöntää, että joskus olisi hyvä olla toteuttamassa ideoita vaikkapa toisena tai kolmantena, eikä aina ensimmäisenä.

Lähituottajat ovat Jounille äärimmäisen tärkeitä, ja monista heistä on tullut jopa ystäviä. Jounille on tärkeää tietää, mistä hänen kauppansa tuotteet tulevat, ja siksi hän käy säännöllisesti vierailulla tuottajiensa luona. Tuotteistaan tarkka mies pitää huolen siitä, että saa taatusti aina tuoreimmat marjat ja vihannekset omalle kaupalleen.

Reetta Puromäki ja Henri Puromäki, Vaajakoski

Henri ja Reetta ovat uuden edessä. He ovat avaamassa Vaajakoskelle upouutta K-Supermarketia, ja tähän voimanponnistukseen on laitettu kaikki taloudelliset ja henkiset voimavarat kiinni.

Kaksikko pyörittää samaan aikaan myös viittä pienempää K-Marketia, joten vuodesta on tulossa työntäyteinen. Tässä perheessä eletään todellisia ruuhkavuosia. Perheeseen kuuluvat lapset Niko, 16, Nea, 13 ja Aatu, 8. Perhe on tiivis ja läheinen, ja lapset elävät täysillä mukana kaupan arjessa. Alusta asti Reetalle ja Henrille on ollut selvää, että lapset eivät saa missään vaiheessa kärsiä vanhempiensa työnteosta. Tästä on pidetty kiinni aina, ja jos ei muuta keksitä, niin aikaa vietetään vaikkapa yhdessä kaupalla.

 

Ohjelman tarjoaa tavallista parempi ruokakauppa – K-Supermarket.

Superkauppiaat maanantaisin 15.3. alkaen kello 19 Nelosella ja Ruudussa.

Uusia BB-asukkaita haetaan jälleen! Big Brother Suomi nähdään syksyllä Nelosella ja Ruudussa!

15.2.2021 klo 11:15

Big Brother Suomi oli yksi viime syksyn kiistatta suurimpia tv-ilmiöitä. Ohjelma tavoitti syksyllä kolmen kuukauden ajan viikoittain lähes 1,2 miljoonaa suomalaista, ja pelkästään Ruudussa BB-sisältöjä startattiin 40 miljoonaa kertaa.

Big Brother nähdäänkin ensi syksynä jälleen Nelosella ja Ruudussa, ja tänään auenneeseen asukashakuun toivotetaan tervetulleeksi kaikenlaiset hakijat erilaisista taustoista. Hakemuksia odotetaan runsaasti, sillä myös aiempina vuosina on nähty suoranainen hakijaryntäys. Syksyllä alkava kausi kestää 12 viikkoa, joten hakijoiden on sitouduttava viettämään talossa parhaimmillaan kolme kuukautta.

Isoveli etsii ympäri Suomen erilaisia persoonallisuuksia, jotka edustavat eri ikäluokkia, ammatteja ja kulttuuritaustoja. Ainoat ehdot ovat täysi-ikäisyys ja suomen kielen hallinta. Taloon toivotaan asukkaita, joilla on ajatuksia, intohimoja ja vahvojakin mielipiteitä – mahdollisesti jopa tarve korjata maailmassa olevia virheitä, epäkohtia ja vääryyksiä.

”Haluamme löytää taloon jälleen monipuolisen kattauksen persoonia laidasta laitaan. Tarkoitus on koota yhteen joukko ihmisiä, joilla kaikilla on halu jakaa tarinansa, puolustaa mielipiteitään ja seistä sanojensa takana. Uudelta BB-kaudelta on varmasti lupa odottaa entistäkin enemmän käänteitä ja mielikuvituksellisia yllätyksiä", ohjelman vastaava tuottaja Maarit Suominen Neloselta sanoo.

Luonnollisesti myös edelleen käynnissä oleva poikkeustilanne otetaan huomioon kaikin tavoin niin asukasrekryn aikana kuin itse tulevalla kaudella. Asukkaiden ja muun työryhmän terveys ja turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää. Uusimpia viranomaisohjeita seurataan niin Nelonen Median kuin tuotantoyhtiö Endemol Shine Finlandin toimesta jatkuvasti, ja ohjeistuksia noudatetaan tuotannon kaikissa vaiheissa.

Big Brother Suomen uuden kauden asukashakusivulle pääset tästä

Big Brother Suomi alkaa Nelosella ja Ruudussa syksyllä.

JULKISTUS: Marko Paananen palaa ruutuun! Remppa vai muutto Suomi -sarja nähdään Nelosella

10.2.2021 klo 17:15

Tässä ovat Suomen Jillian ja Todd! Sisustusarkkitehti Marko Paananen ja kiinteistönvälittäjä Anne Ramsay ovat Remppa vai muutto Suomi -ohjelman juontajakaksikko.

Maailmalla valtavan suosion saavuttaneen Remppa vai muutto -sarjan (Love It or List It) jokaisessa jaksossa yksi perhe pääsee toteuttamaan kotiunelmiaan. Nykyinen koti ei enää palvele muuttuneita tarpeita, joten se päivitetään lattiasta kattoon vastaamaan paremmin tämän päivän tarpeita. Samalla perheelle esitellään kolme upeaa ja houkuttelevaa ehdotusta uudeksi kodiksi.

Kiinteistönvälittäjä ja sisustusarkkitehti kisaavat leikkimielisesti keskenään yrittäessään löytää täydellisen ratkaisun, joka täyttäisi perheen kaikki toiveet ja sopisi heidän asettamaansa budjettiin.

Ohjelman lopussa perheelle esitellään heidän toiveidensa mukainen ja uudistettu koti. Perhe valitsee jäävätkö he asumaan nykyiseen kotiinsa vai laittavatko sen myyntiin ja mahdollisesti muuttavat yhteen heille esitellyistä uusista kohteista. Edessä onkin enää suuri kysymys: Remppa vai muutto?

Televisioon odotetun paluun tekevä Marko Paananen on valmistunut sisustusarkkitehdiksi Los Angelesissa ja on suomalaisille tuttu mm. Nelosen Inno-sisustusohjelmasta. Viime vuosina Paananen on työskennellyt erilaisten yksityisasuntojen suunnitteluratkaisujen parissa. Vahva kokemus, innovatiivinen ote sekä valloittava persoona takaavat onnistuneen remontin.

”Olen innoissani ja kiitollinen tästä tilaisuudesta päästä näyttämään ammattitaidoistani juuri tilasuunnittelun puolen. Oivaltavat pohjaratkaisut sekä käytännönläheisyys nostavat sekä elämänlaatua että asunnon arvoa”, iloitsee Paananen.

”Anne on nuori, fiksu ja freesi ammattilainen, jonka kanssa on taatusti kivaa ja inspiroivaa tehdä töitä”, kertoo Paananen.

Anne Ramsay, kiinteistönvälittäjä LKV, KTM, edustaa Bo LKV:tä. Anne tiesi jo lapsena haluavansa kiinteistönvälittäjäksi, joten päämäärätietoisuus on hänelle ominaista. Pirskahtelevan luonteen omaava Anne onkin täynnä intoa päästessään toteuttamaan ihmisten suurimpia asuntohaaveita.

”Tärkeintä on mielestäni saada kokonaisvaltainen ymmärrys siitä, mitä perheet ohjelmassa oikeasti tarvitsevat, jotta arki kodissa on sujuvaa. Näiden tarpeiden pohjalta aion kartoittaa huolellisesti yllättäviäkin asuntoratkaisuja. Hyvien, erilaisten vaihtoehtojen löytäminen tulee olemaan kaiken keskiössä. Uskon, että täydennämme Markon kanssa toisiamme juuri oikeilla tavoilla, ja tiedän että nauru tulee olemaan herkässä”, kertoo Ramsay.

 

HitMixin iltapäivässä juontaa keväällä yllätysnimi: Sara Forsberg!

4.2.2021 klo 09:00

HitMixillä aloittava radiokonkari Oku Luukkainen saa kevään ajaksi juontoparikseen laulajana ja sosiaalisen median vaikuttajana tunnetun Sara Forsbergin. Parivaljakon uusi iltapäiväohjelma alkaa 8. helmikuuta.

Nelonen Median 90- ja 2000-luvun hitteihin keskittyvää HitMix-radiokanavaa uudistetaan tämän vuoden aikana. Ensi maanantaina alkavaa uutta iltapäiväohjelmaa luotsaava ysäriapostoli Oku Luukkainen saa kevään ajaksi aisaparikseen Sara Forsbergin.

Laulajana ja sosiaalisen median vaikuttajana tutuksi tulleelle Forsbergille radio on täysin uusi aluevaltaus.

"Radion tekeminen on teinistä saakka ollut salainen unelmani. Kun kysyttiin, lähtisinkö juontamaan Okun kanssa HitMixin iltapäivää, päätöksenteko ei ollut vaikeaa! Juontohommat on entuudestaan tuttuja, mutta niihin on aina aikaisemmin liittynyt TV-kamerat. Jännä nähdä mitä puolia musta tulee esiin, kun ne poistetaan yhtälöstä. Ja Oku lisätään”, Forsberg kertoo.

Pitkän uran radiossa tehnyt Luukkainen on myös uuden edessä. Hän saa ensi kertaa oman juontoparin ja aloittaa uudella kanavalla.

"Olen pääsääntöisesti juontanut radiossa aina yksin. Olen ollut hieman kateellinen "radiopareille" ja miettinyt, kenenköhän kanssa itse joskus tekisin radiota. Villeimmissäkään unelmissa en olisi arvannut, että se on Sara Forsberg. Yhteinen ohjelmamme luo vatsanpohjaan hyvää kutinaa ja jännitystä. Me ollaan tarpeeksi erilaisia ja tarpeeksi samanlaisia, että studiossa syntyy varmasti melkoinen show. Jos olisin sinä, niin kuuntelisisin, omalla vastuulla", Luukkainen kertoo.

"HitMixin vuodenvaihteessa alkanut uudistuminen on saapunut seuraavaan etappiinsa Sara Forsbergin liittyessä tiimiin. Parin edellisen vuosikymmenen hitteihin erikoistunut, Oku Luukkaisen juontama Retroradio käynnistyy tänä perjantaina ja Oku Luukkainen feat. Sara Forsberg -show HitMixin iltapäivässä starttaa ensi maanantaina. Luvassa on 90- ja 2000-luvun hittien ja parhaiden uutuuksien siivittämänä nopeatempoista hyvän fiiliksen verbaaliakrobatiaa. Kaikki Saran tuntevat tietävät, että tämä sisällöntuottamisen eittämätön kuningatar ei jää Okunkaan tasoisen moottoriturvan jalkoihin", kommentoi HitMixin ohjelmapäällikkö Petra Piipari.

Oku Luukkainen feat. Sara Forsberg -show starttaa 8. helmikuuta ja ohjelmaa kuullaan aina maanantaista torstaihin klo 14–18. Oku Luukkaista kuullaan HitMixillä myös joka perjantai Retroradio-ohjelmassa klo 18–22.

Nämä 14 piinkovaa ammattilaista kilpailevat Diilissä – kuka saa unelmapestin Jaajon start up -imperiumin kehitysjohtajana?

2.2.2021 klo 15:45

Suomen vaativin työnhaku on alkanut! Kuka onnistuu? Kenen hermot pettävät? Kuka saa potkut ja kuka unelmiensa työpaikan?

Legendaarinen Diili tekee näyttävän paluun, kun jännittäviä kilpailuja, vauhdikkaita käänteitä, kekseliäisyyttä ja henkilökemioita testaavia tehtäviä sekä nykyaikaista Helsingin bisneselämää yhdistelevä ohjelma alkaa Nelosella ja Ruudussa maanantaina 22.2. klo 21.

Ohjelman uudella kaudella legendaarisiin Diili-pomon saappaisiin astuu Suomen suosituin radiojuontaja ja moninkertainen start up -yrittäjä Jaajo Linnonmaa! Ohjelmassa 14 piinkovaa ja persoonallista bisnesosaajaa kilpailee paikasta Jaajon start up -imperiumin kehitysjohtajana.

Uudet Diili-kilpailijat ovat: Bimbo Oy:stakin tuttu tapahtumayrittäjä Sointu Borg, rikoskirjailija ja toimittaja Heidi Holmavuo, Blokess-sketsiryhmästä tuttu somespesialisti Martin Kalliola, 18 ravintolaa Helsinki-Vantaan lentokentällä johtava Jenni Pirhonen, kunnallispolitiikassa mukana oleva tuotepäällikkö Sebastian Franckenhaeuser, Rock your day! -sloganistaan tuttu motivaatiopuhuja ja yrittäjä Janne Immonen, sisustusarkkitehti Helena Hallanoro, markkinointiyrittäjä Petri Matero, kolmea hammaslääkärikeskusta pyörittävä Pasi Karjalainen, kuljetus- ja teknologia-alan yrittäjä Ariel Keisa, Helsingin yliopiston Tiedekulman operatiivinen johtaja Marko Loukaskorpi, markkinointivalmentaja Emma Kolppanen, hää- ja tapahtumasuunnittelija Taru Kaartinen sekä toimitusjohtaja Inka Isotalo, joka on aiemmin kiertänyt maailmaa mm. miehensä Mika Kallion asioidenhoitajana.

Ohjelmassa Jaajon neuvonantajina toimivat Macwell Creativen luova johtaja ja Jaajon pitkäaikainen yhtiökumppani Toni Lähde sekä Jungle Juice Bar -yrityksen perustaja Noora Fagerström.
 
"Haluan löytää yritysteni kehitysjohtajaksi ihmisen, jolta voin kysyä neuvoa ja mielipiteitä mihin tahansa. Henkilön, jolla on uusia näkemyksiä ja ideoita. Kaikista eniten haluan löytää hyvän tyypin, jonka kanssa on kiva painaa duunia ja luoda menestyskonsepteja", Linnonmaa sanoo.
 

Diili maanantaisin 22.2. alkaen Nelosella ja Ruudussa klo 21.