Media ja bloggaajat, tervetuloa Nelonen Median pressisivulle!

 

Pressisivustoltamme löydät Nelonen Median kanavia ja ohjelmistoa koskevat tärkeimmät tiedot ja tiedotteet.

Muistathan, että tarjolla olevia pressikuvia saa käyttää vain ohjelmaan liittyvän uutisen, blogi- tai somepostauksen yhteydessä. Mainitse kuvakrediiteissä kuvaajan nimi ja/tai Nelonen Media.

Alta löydät tärkeimmät tiedotteemme sekä muita hyödyllisiä linkkejä!

Tervetuloa tekemään kanssamme Suomen suurimpia tv-ilmiöitä!

 

Nelonen Median PR & Press -asiat: tiedotus@nelonenmedia.fi

Pitkä odotus päättyy vihdoin – Syke alkaa Ruudussa 16.11.!

8.10.2018 klo 08:15

Katsojien suursuosikki, kotimainen sairaaladraama Syke tekee kauan odotetun paluun, kun sarja starttaa Ruudussa perjantaina 16.11. Sykkeen 5. kaudella sarjan rakenne uudistuu ja luvassa on jopa 40 uutta jaksoa taattua Sykettä. 

Tätä on odotettu! Sairaalasarja Syke alkaa Ruudussa 16.11. Uudella kaudella ovat mukana kaikki rakastetut Sykkeen hahmot ja kausi tuo tullessaan myös monia uusia tuttavuuksia traumaosaston arjesta. Viides kausi tekee aikahyppäyksen reilun kahden vuoden päähän siitä, mihin neljännellä kaudella jäätiin.

Sykkeen uusi kausi hemmottelee faneja jopa 40 jakson voimin! Uudistuneen Sykkeen jaksojen pituus on puolittunut edelliseltä kaudelta. Nyt neljä jaksoa muodostaa aina oman tarinakokonaisuutensa, jonka rinnalla pidemmät juonikuviot yltävät läpi kauden. Syke-sarja on tunnettu korkeasta laadustaan. Käsikirjoitustyön tukena on tällä kaudella ollut mukana peräti kolme lääkäriä. 

"Oli palkitsevaa lähteä tekemään uutta kautta, koska tunsimme jo päähenkilöt, mutta saimme myös mahdollisuuden kehittää uusia henkilöitä mukaan sarjaan. Aloitimme työt kahdesta suunnasta; toinen ryhmä ideoi henkilöiden tarinoita, toinen ryhmä lähti lääkäreiden avustuksella metsästämään mahdollisimman mielenkiintoisia potilastarinoita. Niistä keräsimme noin sadan tarinan ”pankin”, joita sitten yhdistettiin jaksoihin sitä mukaa, kun niiden juonilinjat alkoivat löytyä. Sykkeen tekemisessä mielenkiintoisinta onkin se, että saa yhdistää tieteen ja tunteen, tuoda ihmisille tärkeää tietoa ja jopa vaikuttaa mielipiteisiin isojen emotionaalisten tarinoiden kautta", kertoo Sykkeen vastaava tuottaja ja showrunner Petja Peltomaa.

Sykkeen uudella kaudella jatkavat sarjan edellisiltä kausilta tutut näyttelijät. Sarjan keskiössä on edelleen päänelikko: Iiris (Iina Kuustonen), Johanna (Leena Pöysti), Marleena (Tiina Lymi) ja Lenita (Lena Meriläinen). Heidän lisäkseen sarjassa jatkavat sydänkirurgi Max (Antti Luusuaniemi), anestesialääkäri Ilmari (Matti Ristinen) ja yleiskirurgi Holopainen (Jarkko Niemi).

Tuttujen kasvojen lisäksi uusi kausi tuo mukanaan joukon uusia ja tärkeitä hahmoja. Tutkijana ansioitunut psykiatri Ella (Sanna Stellan) sekä akuuttilääkäri ja sivutoiminen rokkari Jesse (Sebastian Rejman) aloittavat työt traumapolilla. Pienten potilaiden oloa helpottaa lastenosastolta traumapolilla vieraileva sairaalaklovni Santtu (Jenni Banerjee).

Sairaala saa myös joukon nuoria osaajia. Ensihoitajaharjoittelija Nikke (Janne Saarinen), lähihoitaja Aino (Amelie Blauberg), sairaanhoitajat Leevi (Valtteri Lehtinen) ja Zahra (Senna Vodzogbe) painivat sekä uuden työn että yksityiselämän haasteiden kanssa. 

Sykkeen muissa rooleissa nähdään muun muassa Jaana Pesonen, Elena Spirina, Krista Putkonen-ÖrnJuha-Tapio Arola, Pedram Notash ja Jaajo Linnonmaa. Lisäksi 5. kauden vierailevissa rooleissa nähdään joukko Suomen huippunäyttelijöitä sekä nousevia tulokkaita.

"Olemme erittäin ylpeitä, että Syke saapuu Ruutuun! Syke on Nelonen Median historian suurin viihdesatsaus ja jatkaa Ruutu-alkuperäissarjojen komeaa sarjaa. Panostamme Ruutuun enemmän kuin koskaan ja tuomme alkuperäissarjoja Ruutuun tulevina vuosina tasaiseen tahtiin. Ruutu on laadukkaan, ison kotimaisen viihteen koti", sanoo Nelonen Median televisiojohtaja Ville Toivonen.

Sarjan taustalla ovat edellisiltä kausilta tutut tekijät. Showrunnerina toimii sarjan luoja Petja Peltomaa. Uuden kauden on ohjannut Taavi Vartia, joka on ohjannut myös Sykkeen Venla-voitokkaan kolmoskauden. Ruutu ja Yellow Film & TV ovat sopineet Sykkeen osalta useamman tuotantokauden laajasta yhteistyöstä.

Sykkeen 5. kausi on vain Ruutu+-tilaajien katsottavissa. Tänä vuonna Ruudussa on nähty jo joukko menestyksekkäitä alkuperäissarjoja, joihin kuuluvat Keisari Aarnio, Kummeli esittää: Kontio & Parmas, Konttori ja Haapasalon Suomi. Syke on uusin lisäys Ruudun alkuperäissarjojen kattaukseen. 

 

Syke alkaa Ruudussa perjantaina 16.11. klo 6.00, jolloin julkaistaan neljä jaksoa. Tästä eteenpäin Ruutuun ilmestyy kaksi uutta jaksoa joka perjantai. 

Sykkeen 5. kauden kaksi ensimmäistä jaksoa nähdään myös Nelosella 16.11. klo 22.00.

Sykkeen uusi kausi on vain Ruudun tilaajien katsottavissa. Ruutu+-tilaus maksaa 9,95 € kuussa. Ensimmäinen tutustumiskuukausi on veloitukseton.

VIDEO: Petja Peltomaa kertoo uudesta kaudesta

Kuvia

Emma Gaala siirtyy Hartwall Arenaan! Nelonen Media solmi kolmivuotisen sopimuksen Suomen kiinnostavimmasta gaalasta!

1.10.2018 klo 10:00

Emma Gaala on suurempi kuin koskaan! Suomen puhutuin gaala nähdään vastaisuudessakin Nelosella.
 
Kotimaisen musiikkialan tärkein vuosittainen tapahtuma ja Suomen kiinnostavin gaala – Emma Gaala – nähdään lauantaina 2.2. 2019 suorana lähetyksenä Nelosella entistä hulppeammissa puitteissa Hartwall Arenalla.
 
Nelonen Media on solminut Emma Gaalan järjestämisestä vastaavan Musiikkituottajat – IFPI Finland ry:n kanssa kolmivuotisen (2019–2021) sopimuksen gaalan esittämisestä Nelonen Median kanavilla.
 
Sopimuksen myötä Nelonen Media ottaa myös entistä suurempaa roolia tapahtuman järjestämisessä.

Merkittävin muutos katsojalle nähdään gaalan puitteissa, sillä perinteisesti Espoon Metro Areenassa järjestetty gaala siirtyy helmikuussa Hartwall Arenaan.

"On hienoa, että Nelonen Median ja Emma Gaalan menestyksekäs yhteistyö jatkuu. Suomalainen musiikki ja musiikintekijät ansaitsevat upeimman mahdollisen gaalan. Tavoitteenamme onkin rakentaa Emma Gaalasta isompi kuin koskaan ja uskomme, että voimme tarjota yleisölle jälleen ikimuistoisen tapahtuman", Nelonen Median liiketoimintajohtaja Kari Laakso sanoo.

Luvassa on upea musiikkishow, jossa Suomen kärkimuusikot ja musiikkialan suurimmat tähdet kokoontuvat tarjoamaan huikeita esityksiä sekä palkitsemaan vuoden menestyneimmät taiteilijat ja alan ammattilaiset. Gaalassa tullaan näkemään jälleen ainutlaatuinen show Suomen kovimmilla artisteilla, ennennäkemättömillä erikoisesiintymisillä ja ainutkertaisilla artistiyhteistöillä. 

Gaalan juontaa Heikki Paasonen.

”Emma Gaalan eteen on tehty pitkään ja määrätietoisesti töitä, ja olemme todella iloisia siitä, että Nelonen Media haluaa olla aktiivisesti mukana tukemassa kotimaista musiikkia ja kehittämässä tapahtumaa edelleen. Hartwall Arenalle siirtyminen mahdollistaa sen, että entistä useampi musiikin ystävä pääsee helmikuussa paikan päälle viettämään suomalaisen musiikin suurinta juhlaa”, Musiikkituottajat ry:n apulaisjohtaja ja Emma-raadin puheenjohtaja Tommi Kyyrä sanoo.

Emma Gaalan ensimmäiset huippuesiintyjät julkistetaan myöhemmin syksyn aikana, ja koko ehdokasasettelu julkistetaan 11. joulukuuta, jolloin käynnistyy myös yleisöäänestys Suomen parhaan artistin/yhtyeen Emmasta sekä musiikkivideosta.

Gaalan early bird -lipunmyynti alkaa maanantaina 8.10. klo 18 Ticketmasterissa.

JULKISTUS: Tässä he ovat! Nämä komeat miehet kilpailevat Bachelorette-Jennyn sydämestä!

11.9.2018 klo 14:00

Entinen ammattijääkiekkoilija, Scandinavian Hunks -tanssija, diplomi-insinööri, rahoitusneuvoja sekä Big Brother -talon asukas – muun muassa nämä miehet ovat valmiina kohtaamaan elämänsä rakkauden. Kuka heistä hurmaa Bachelorette-Jennyn?

Sädehtivä 35-vuotias Jenny on Suomen ensimmäinen Bachelorette! Lumoavan kaunis Jenny sai katsojien sydämet puolelleen Bachelor Suomen ensimmäisellä kaudella, mutta se ei suojannut häntä sydänsuruilta. Nyt upea Jenny laittaa itsensä uudelleen likoon etsiessään sitä oikeaa 13 ihanan miehen joukosta. Rakkauden löytöretki vie Jennyn ja miehet Turkin upeisiin maisemiin, joissa Bachelorette joutuu vaikeiden valintojen eteen pohtiessaan, kuka hurmaavista miehistä on hänen unelmiensa prinssi.  

Miehistä nousee esiin uusia puolia, kun heidän tunteensa Jennyä kohtaan syvenevät. Stereotypiat romuttuvat, kun miehet paljastavat romanttisen puolensa tunnustaessaan Jennylle tunteitaan, tarjotessaan veljellistä olkapäätä vastoinkäymisiä kokeneelle kilpakosijalle, heittäytyessään haasteisiin ja näyttäessään herkkyytensä. Luvassa on myös tiukkaa vääntöä, kun kilpailuhenkiset miehet laittavat kaiken peliin voittaakseen ihanan Jennyn omakseen.

Bachelorette Suomen ensimmäisellä kaudella nähdään käänteitä, joihin ei voi ennakkoon varautua. Jennyn matka Bachelorettena on täynnä yllätyksiä, ihastumista, pettymyksiä ja ristiriitoja. Myös miehet ovat melkoisessa tunteiden vuoristoradassa etsiessään tietä Jennyn sydämeen. Luvassa on draamaa, särkyneitä sydämiä ja intohimoa. Painaako vaakakupissa lopulta enemmän komea ulkokuori vai suuri sydän?

Tällaista rakkausrealitya ei ole Suomen televisiossa ennen nähty!

Katso Bachelorette Suomen miesten esittelyt tästä!

Superpesiksen viikonlopun finaalikamppailut suorina lähetyksinä Nelosella ja Ruudussa

7.9.2018 klo 11:30

Superpesis-kauden mestaruuksista pelataan jälleen tänä viikonloppuna, kun miehillä on vuorossa ensimmäinen finaali ja naisilla toinen. Molemmat finaalikamppailut nähdään suorina monikameratuotantoina Nelosella ja Ruudussa.

Naisten Superpesis-kauden finaaliin tiensä ovat taistelleet Manse PP Tampereelta ja Kirittäret Jyväskylästä. Kirittärillä on pieni etumatka mestaruuteen, sillä joukkue voitti jo ensimmäisen finaalin ja johtaa sarjaa 1-0. Mestaruus irtoaa kolmella voitolla.

Manse PP:lle mahdollinen mestaruus olisi sekä toinen perättäinen että myös toinen koko joukkueen historiassa. Kirittäret voitti ensimmäisen mestaruutensa Superpesiksessä vuonna 2003 ja mestaruuksia on kertynyt tähän päivään mennessä peräti kahdeksan. Viimeksi Kirittäret nappasivat Superpesiksessä kultaa vuonna 2016.

Manse PP:n ja Kirittärien finaalissa nähdään myös jännittävä sisarkamppailu, kun kentällä kohtaavat Sallisen siskokset: Manse PP:n lukkari Senni Sallinen ja Kirittärien huippulyöjiin kuuluva isosisko Emma Sallinen.

Miesten ensimmäinen finaali pelataan sunnuntaina Joensuun Mailan (JoMa) ja Kouvolan Pallonlyöjien (KPL) kesken. 

JoMalle finaalipaikka on joukkueen historian ensimmäinen. JoMa kaatoi välierissä hallitsevan mestarin ja kauden suurimman ennakkosuosikin Vimpelin Vedon suoraan 3-0 ja ansaitsi paikkansa finaaleissa. KPL voitti runkosarjan ja kaatoi Sotkamon Jymyn viimeisessä ja ratkaisevassa välierässä 3-2 voitoin. KPL on otellut finaalipeleissä viimeksi vuonna 2010.

KPL:n ja JoMa:n pääsy finaaleihin tarkoittaa, että mestari tulee löytymään ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen jostain muualta kuin Vimpelistä tai Sotkamosta. Nämä edellisten vuosien finalistit kohtaavat pronssiotteluissa, joissa toisen joukkueen pitkä mitaliputki katkeaa.

Sunnuntaina nähdään ottaako KPL vai JoMa ensimmäisen voiton ja kiinnityksen kirkkaimmasta mitalista. Mestaruus ratkeaa kolmella voitolla.

Naisten toinen finaali lauantaina 8.9. klo 13.45 alkaen Ruudussa ja klo 13.55 Nelosella
Miesten ensimmäinen finaali sunnuntaina 9.9. klo 13.45 Ruudussa ja klo 13.55 Nelosella

Studioisäntänä: Olli Eronen
Selostajana: Anssi Ritari
Asiantuntijoina: Antti Tokkari (la & su) ja Mikko Korhonen (su)

Keisari Aarnio Talk Show starttaa 23.9. – ensimmäisessä jaksossa vieraana Jari Aarnio!

3.9.2018 klo 14:15

Keisari Aarnio Talk Show on Nelosen uusi rikosohjelma, joka tuo studioon toinen toistaan mielenkiintoisimpia vieraita ja tarjoilee uskomattomia haastatteluja. Luvassa on täysin uusia paljastuksia Suomessa ennennäkemättömästä huumerikosepäilystä, jossa syytettynä on Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio. Ohjelmaa juontaa Riku Rantala.
 
Nelosen uudessa Keisari Aarnio Talk Show´ssa nähdään suuri joukko mielenkiintoisia vieraita ja kuullaan uskomattomia haastatteluja, jotka pureutuvat Keisari Aarnio -draamasarjan teemoihin, kuten järjestäytyneeseen rikollisuuteen, huumeisiin, poliisin salaisiin pakkokeinoihin ja rikosjournalismiin. Ohjelman juontajana toimii entinen rikostoimittaja Riku Rantala, joka muistetaan muun muassa Hiihtoliiton maineikkaan doping-lääkärilaukun jäljittäjänä.

Entisenä rikostoimittajana innostuin heti, kun kuulin, että Keisari Aarnio -draamasarjan lisäksi tehdään syventävä, rikosaiheinen keskusteluohjelma. Jari Aarnion tapaushan sisältää käänteitä, joita missä tahansa dekkarissa tai rikossarjassa olisi aiemmin pidetty täysin epäuskottavina. Totuus voi olla taruakin ihmeellisempää, Rantala valaisee.
 
Saimme mukaan todella kiinnostavia vieraita, joiden kommentit tulevat taatusti yllättämään ja haastamaan kaikkia rikoksesta, rangaistuksesta ja muista ihmiskunnan perimmäisistä kysymyksistä kiinnostuneita katsojia, Rantala lupaa.  

Keisari Aarnio Talk Show´n ensimmäisessä jaksossa vieraana nähdään itseoikeutetusti Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio. Ensimmäinen jakso on Aarnion itsensä pyynnöstä täysin leikkaamaton. Sarjan vaikuttavaan vieraslistaan kuuluvat myös muun muassa Helsingin Sanomien toimittajat Minna Passi ja Susanna Reinboth, entinen Helsingin huumepoliisin rikosylikonstaapeli ja Jari Aarnion alainen Juha-Matti Kemppinen, entinen sisäministeri Päivi Räsänen, kolmoismurhasta tuomittu Eikka Lehtosaari, syyttäjä Perttu Könönen sekä juristit Kari Uoti ja Markku Fredman, joilla molemmilla on pitkä kokemus syytetyn puolustamisesta. Yksinoikeudella Rantalan haastattelussa nähdään myös – ensimmäistä kertaa – entinen rikollispomo Keijo Vilhunen.

Keisari Aarnio Talk Show´sta nähdään joka viikko puolen tunnin pituinen ensimmäinen osa Nelosella kello 22.00.
Lähetys siirtyy Ruutuun kello 22.30, jossa on katsottavissa ohjelman toinen osa.
Jaksojärjestys ja vieraat

Jakso 1 Keisari
Vieraana Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio. Jakso on Jari Aarnion toiveesta täysin leikkaamaton.

Jakso 2 Hesarin muijat
Vieraina palkitut Keisari Aarnio -menestyskirjan kirjoittaneet Helsingin Sanomien toimittajat Minna Passi ja Susanna Reinboth.

Jakso 3 Rikosjournalismi
Vieraina Ilta-Sanomien rikos- ja oikeusuutisista vastaava tuottaja Rami Mäkinen, MTV3:n rikostoimituksen päällikkö ja dekkarikirjailija Jarkko Sipilä sekä Pasila Syndrooma podcastin pitäjä Mia Jussinniemi.

Jakso 4 Järjestäytynyt rikollisuus
Vieraina kolmesta murhasta elinkautiseen vankeuteen tuomittu jengirikollinen Eikka Lehtosaari ja monissa suurissa järjestäytyneeseen rikollisuuteen keskittyneissä rikostapauksissa mukana ollut Keskusrikospoliisin rikostarkastajan Ari Lahtela. 

Jakso 5 Syytetyn puolustus
Vieraina juristit Kari Uoti ja Markku Fredman, joilla molemmilla on pitkä kokemus syytetyn puolustamisesta. 

Jakso 6 Tietolähdetoiminta
Vieraina Poliisihallituksen poliisitarkastaja Teemu Saukoniemi ja entinen Helsingin huumepoliisin rikosylikonstaapeli Juha-Matti Kemppinen. 

Jakso 7 Kuulustelu
Vieraina rikosylikonstaapeli Markku Tuominen, prosessioikeuden professori Johanna Niemi sekä mentalisti Pete Poskiparta.

Jakso 8 Huumeet
Vieraina sosiologian tohtorit Tuukka Tammi Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta ja Jussi Perälä Helsingin yliopistolta. Kolmas asiantuntijavieras on syyttäjä Perttu Könönen, joka on toiminut monissa isoissa huumeoikeudenkäynneissä syyttäjänä. 

Jakso 9 Televalvonta ja tietoturva
Vieraina tietoturva-asiantuntija Mikko Hyppönen, rikosylikonstaapeli Juha-Matti Kemppinen sekä Keijo Vilhusen asianajanakin toiminut asianajaja Markku Fredman. 

Jakso 10 Jälkipyykki
Vieraina entinen sisäministeri Päivi Räsänen, Helsingin Sanomien toimittaja Susanna Reinboth sekä apulaispäällikkö Tero Kurenmaan Keskusrikospoliisista. 

Keisari Aarnio Talk Show´n ensimmäinen osa nähdään Nelosella 23.9. klo 22.00–22.30.
Tämän jälkeen lähetys siirtyy Ruutuun, jossa nähdään saman jakson toinen osa alkaen klo 22.00.
Ruudussa Keisari Aarnio Talk Show on katsottavissa ilmaiseksi.

Keisari  Aarnio -rikosdraamasarja Nelosella 23.9. alkaen klo 21.00
Kaikki jaksot katsottavissa heti Ruutu+-tilauksella.