Media ja bloggaajat, tervetuloa Nelonen Median pressisivulle!

 

Pressisivustoltamme löydät Nelonen Median kanavia ja ohjelmistoa koskevat tärkeimmät tiedot ja tiedotteet.

Muistathan, että tarjolla olevia pressikuvia saa käyttää vain ohjelmaan liittyvän uutisen, blogi- tai somepostauksen yhteydessä. Mainitse kuvakrediiteissä kuvaajan nimi ja/tai Nelonen Media.

Alta löydät tärkeimmät tiedotteemme sekä muita hyödyllisiä linkkejä!

Tervetuloa tekemään kanssamme Suomen suurimpia tv-ilmiöitä!

 

Nelonen Median PR & Press -asiat: tiedotus@nelonenmedia.fi

Niko Ranta-aho avaa ensimmäistä kertaa koko tarinansa Ruudun Katiska-dokumenttisarjassa

15.5.2020 klo 11:15

Ainutlaatuinen true crime -dokumenttisarja Katiska kertoo avoimesti koko Niko Ranta-ahon ja Katiska-vyyhdin tarinan sekä sen taustat.

Katiska-vyyhtinä tunnettu, Suomen rikoshistorian suurin huumejuttu on saanut julkisuudessa lukuisia uusia käänteitä, synnyttänyt satoja uutisia ja herättänyt ennennäkemätöntä huomiota ja spekulaatioita.

Ruudun neliosainen true crime -dokumenttisarja Katiska avaa perusteellisesti koko koukeroista vyyhtiä sekä sen päätekijäksi epäillyn Niko Ranta-ahon tarinaa. Ohjelma pyrkii vastaamaan kysymykseen, kuka Niko Ranta-aho on ja miten tähän tilanteeseen päädyttiin. 

Sarja mukailee kansainvälisissä suoratoistopalveluissa erittäin suosittua true crime -kerrontaa, jossa koukuttavan ja jännittävän juonen tarjoaa täysin oikea tositarina. Genren isoimmat hitit, kuten Netflixin Tiger King ja Making a Murderer ovat nousseet ilmiöiksi ympäri maailman.

Kaikki syytteensä pääosin tunnustanut Niko Ranta-aho kertoo dokumentissa yksinoikeudella ja rehellisesti oman näkemyksensä tapahtumista. Ranta-aho kertoo avoimesti tarinansa ja vastaa kysymyksiin, joita monet tällä hetkellä miettivät.
Ranta-ahon lisäksi sarjassa kuullaan hänen lähipiiriään sekä lukuisia muita tapaukseen ja Ranta-ahon elämään liittyviä henkilöitä.

Sarjan tuottaa Nelonen Medialle tuotantoyhtiö Solar Republic, ja sitä kuvataan pääosin Pirkanmaalla, Uudellamaalla ja Espanjassa.

"Taustojen lisäksi dokumenttisarja seuraa myös vyyhdin aivan viimeisimpiä käänteitä, joten käsikirjoitus elää aivan loppuun asti", dokumentin tuottaja ja käsikirjoittaja Joni Soila sanoo.

Neliosainen dokumenttisarja Katiska nähdään Ruudussa elokuussa.

Big Brother -taloon yli 6000 hakijaa! – Päivässä enemmän hakemuksia kuin viime keväänä kuukaudessa!

5.5.2020 klo 13:00

Big Brother -talo avaa ovensa jälleen syksyllä. Tänä keväänä taloon on suorastaan ennennäkemätöntä tunkua.

Big Brother Suomi -ohjelman hakuaika umpeutui sunnuntaina, ja alle kuukauden haun aikana ohjelmaan tuli huimat yli 6000 hakemusta!
Haku otti heti kovan alkuryntäyksen, kun jo ensimmäisen vuorokauden aikana hakemuksia tuli kutakuinkin yhtä paljon kuin viime keväänä koko rekryn aikana!

Voi siis todella sanoa, että ainakaan yli 6000 suomalaista ei ole lannistunut kevään sosiaalisesta eristäytymisestä, vaan on täysin valmis astumaan jo syksyllä 12 viikoksi aivan omanlaiseensa karanteeniin.

Reilusta 6000 hakemuksesta 55% oli naisia ja 44% miehiä, 1% ei halunnut ilmoittaa sukupuoltaan.
Hakijoiden ikähaarukka venyi 18–79 ikävuoden välille, kuitenkin selvästi painottuen nuorempiin hakijoihin. Alle 25-vuotiaita oli hakijoista lähes puolet. Itse asukasvalinnassa taloon halutaan kuitenkin valikoida kilpailijoita kaikista eri ikäryhmistä.

Hakemuksia tuli tasaisesti ympäri Suomen, kirjaimellisesti Hangosta Utsjoelle. Mielenkiintoista oli sekin, että hakemuksia saatiin myös ulkomailta, eli kiinnostus on ollut kansainvälistä.

Myös alojen ja ihmistyyppien kirjo on mainio. Mukana on lääkäreitä, juristeja, pitkäaikaistyöttömiä, rekkakuskeja, suurperheiden äitejä ja isiä, opettajia, ammattiurheilijoita, tubettajia, e-sporttaajia sekä monia valtavirrasta poikkeavalle elämäntavalle rohkeasti uskoutuneita ihmisiä.

Seuraavaan vaiheeseen rekryprosessissa valitaan noin 200 kiinnostavaa hakijaa, ja heihin ollaan yhteydessä aluksi videopuhelujen kautta. Lopulliset asukasvalinnat tehdään kesällä. Big Brother Suomi nähdään Nelosella ja Ruudussa syksyllä.

Tuleva Big Brother  -kausi tulee olemaan viime kautta pidempi, sillä tällä kertaa BB-talo saa asukkaat peräti 12 viikoksi. Uuden BB-talon suunnittelee Aalto-yliopiston sisustusarkkitehtuurin koulutusohjelman maisterivaiheen opiskelijat. 

Luonnollisesti myös nyt käsillä oleva poikkeustilanne otetaan huomioon kaikin tavoin niin asukasrekryn aikana kuin itse tulevalla kaudella. Asukkaiden ja muun työryhmän terveys ja turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää. Tilanteen etenemistä seurataan niin Nelonen Median kuin tuotantoyhtiö Endemol Shine Finlandin toimesta jatkuvasti ja uusimpia viranomaisohjeita noudatetaan tuotannon kaikissa vaiheissa.

Suositut Ruutu Livet jatkuvat kymmenen esityksen verran: seuraavaksi treenikämppiensä ovet avaa Happoradio ja Jukka Poika!

30.4.2020 klo 11:15

Nelonen Median maaliskuussa lanseeraamat Ruutu Livet ovat keränneet sekä esiintyjiltä että katsojilta paljon kiitosta ja sarjaa jatketaan kymmenellä uudella livellä. Ruutu Live avaa ovet artistien treenikämpille ja tarjoilee uniikin musiikkielämyksen, jonka voi nauttia omalta kotisohvalta. Ensi viikolla Ruudussa esiintyvät Happoradio ja Jukka Poika ja livejä on tarjolla jatkossa jälleen torstaisin ja perjantaisin joka viikko.

Nelonen Media lanseerasi maaliskuussa Ruutu Live -konseptin, joka sisälsi kymmenen suoraa treenikämppäliveä Suomen eturivin artisteilta. Ruutu Livet ovat keränneet sosiaalisessa mediassa valtaisan määrän positiivista palautetta ja kiitosta livemusiikkia kaipaavalta yleisöltä. Katsojat ovat osallistuneet liveihin aktiivisesti Facebook-tapahtumissa, joissa he ovat voineet toivoa biisejä ja jutella esiintyjien kanssa. Suositulle livesarjalle on toivottu jatkoa ja luvassa on kymmenen uutta esitystä.

Tänään Ruutu Liven vappujuhlista pitää huolen Suomi-metallin suunnannäyttäjä Mokoma klo 22 alkaen. Ensi viikolla treenikämppiensä ovet avaa Happoradio torstaina 7.5. klo 22 ja Jukka Poika perjantaina 8.5. klo 21.30. Ruutu Livet nähdään aina torstaisin ja perjantaisin ja loput kevään artistit tarkentuvat myöhemmin.

"Keikkalistastamme on koronan takia toistaiseksi pyyhkäisty 25 konserttia pois, joten on todella hienoa päästä mukaan tämmöseen treenikämppäliveen! Torstainen tapahtuma on uramme 999. keikka ja taatusti yksi jännittävimmistä. Saa nähdä, mitä tulee tapahtumaan", Happoradion Aki Tykki kuvailee tulevaa Ruutu Liveä.

Ruutu Livessä artistit ottavat katsojat mukaan treeneihinsä, jonne yleensä vain hyvin harvoilla on pääsy. Luvassa on uniikin musiikkielämyksen lisäksi myös intiimi kurkkaus muusikoiden rentoon illanviettoon treenikämpän suojissa. Jokainen lähetys on omannäköisensä artistista riippuen ja yleisö voi vaikuttaa sisältöön esittämällä etukäteen biisitoiveita Ruutu Liven Facebook-tapahtumien kautta.

Ruutu Livet näkyvät automaattisesti kaikille Ruudun tilaajille (Ruutu+). Uudet asiakkaat pääsevät nauttimaan esityksistä ostamalla Ruutu+-tilauksen, joka maksaa 9,95 euroa kuukaudessa ja avaa samalla pääsyn Ruudun kattavaan ja monipuoliseen viihdekirjastoon. Ruutu Livet ovat katsottavina vain suorina lähetyksinä, eikä niistä jää tallenteita Ruutuun.

Tulevat Ruutu Livet:
30.4. klo 22 Mokoma
7.5. klo 22 Happoradio
8.5. klo 21.30 Jukka Poika

Lisää viihdettä suomalaisille – Paramount+:n ja MTV:n sisällöt nähdään pian Ruudussa

16.4.2020 klo 14:15

ViacomCBS ja Sanoman suoratoistopalvelu Ruutu ovat solmineet yhteistyön, joka tuo suomalaisille katsojille tuhansia tunteja uutta sisältöä, sekä täysin maksutta että tilaajille tarjottuna. Paramount+:n tarjontaan sisältyvät myös Ryhmä Hau ja Scanboxin uutuuselokuvat.

Mediajätti ViacomCBS ja Ruutu tarjoavat jatkossa suomalaiskatsojille suuren määrän laatuviihdettä nautittavaksi ajasta ja paikasta riippumatta. Premium-suoratoistopalvelu Paramount+ tulee saataville Ruutu-palvelussa lisäpakettina myöhemmin tänä keväänä. MTV:n (Music Television) sisältö on jo nähtävillä maksutta Ruutu-palvelussa mainosten kera.

ViacomCBS panostaa voimakkaasti Paramount+-palvelun sisältötarjontaan Pohjoismaissa. Lukuisten uusien Paramount-elokuvien, kuten Rocketmanin ja Crawlin lisäksi, se on vastikään varmistanut oikeudet myös Pohjoismaisen jakelijan Scanboxin elokuvajulkaisuihin. Paramount+ tarjoaa yksinoikeudella myös laatusarjoja, mukaan lukien Kevin Costnerin tähdittämän Yellowstonen ja tositapahtumiin perustuvan minisarja Wacon. Lisäksi palvelussa on paljon lasten sisältöä, kuten huippusuosittuja Ryhmä Hau -elokuvia ja -sarjoja.

Ruudun katsojat näkevät satoja jaksoja tuoreita MTV:n sarjoja, joista suurin osa on nähtävillä heti julkaisun jälkeen. Uusi yhteistyösopimus tarjoaa suomalaisille ilmaiseksi pääsyn MTV:n suosituimpien sarjojen, kuten Ex On The Beach, Teen Mom, Catfish ja The Hills New Beginnings pariin.

”Ruutu on meille loistava kumppani tärkeässä Suomen markkinassa. Paramount+-palvelun ainutlaatuinen toimintamalli perustuu kumppanuuksiin johtavien TV-, mobiili- ja laajakaistaoperaattoreiden kanssa, jotka taas ovat asiantuntijoita sisältöjen yhdistelyssä ja tilaajapohjan kasvattamisessa. Suurena sisältötalona olemme voineet tarjota merkittävää hyötyä Pohjoismaisille operaattoreille. Tarjontamme laajenee entisestään ja olemme valmiita viemään nämä yhteistyöt aivan uudelle tasolle”, kertoo ViacomCBS Network Internationalin Pohjoismaiden johtaja Jesper Dahl.

Paramount+ on aiemmin lanseerannut Suomen markkinoilla B2B2C-mallin Telian kanssa.

 

ViacomCBS
ViacomCBS Networks International Nordics, ViacomCBS Networks Internationalin yksikkö, koostuu monista maailman ikonisimmista kuluttajabrändeistä. Sen portfolioon kuuluvat muun muassa Paramount Network, Paramount +, MTV, Nickelodeon, Nick Jr, Comedy Central ja VH1. Tv-kanavien, suoratoistopalvelujen ja videoiden lisäksi ViacomCBS Networks International tarjoaa tehokkaita tuotanto-, jakelu- ja mainosratkaisuja yhteistyökumppaneille viidellä mantereella ja yli 180 maassa: www.viacomcbsnordics.com.

Traumapolin työtaistelu kuumenee – Sykkeen 8. kausi alkaa Ruudussa 12. kesäkuuta!

15.4.2020 klo 09:15

Sykkeen kahdeksannella kaudella kiihtyvä työtaistelu uhkaa potilasturvallisuutta ja henkilökunnan jaksamista. Uusi kausi käsittää 24 jaksoa ja kaksi uutta jaksoa ilmestyy Ruutuun aina perjantaisin. Ruutu-alkuperäissarja Syke saa jatkoa myös kahdeksannen kauden jälkeen.

Ruudun kattavaa kesätarjontaa täydentää Sykkeen upouudet jaksot! Kahdeksas kausi seura, miten työtaistelu kiehuttaa traumapolin soppaa. Sairaalan työntekijät tasapainottelevat moraalin, jaksamisen ja potilasturvallisuuden välillä. Kenen hermot pettävät ensin? Kuka menee liian pitkälle?

Lenita (Lena Meriläinen) ei löydä tasapainoa kodin ja töiden välissä ja kriisin pahetessa pinna alkaa kiristyä. Ylilääkäri Marjutin (Jaana Pesonen) maailma järkkyy, kun traumapolin tulehtunut tilanne vaikuttaa hänen rakkaimpiinsa dramaattisella tavalla. Jesse (Sebastian Rejman) nauttii huomiota yllättävältä taholta.

Max (Antti Luusuaniemi) pyristelee ikäkriisissä ja myös sydänkirurgin ego saa kovan kolhun. Ilmarin (Matti Ristinen) ja Santun (Jenni Banerjee) rakkaus on kukkeimmillaan, kunnes Santun synkkä menneisyys ottaa naisesta vallan. Täydellisyyteen pyrkivän Jarin (Nicke Lignell) lääkäriopintoja suorittava poika Santeri (Akseli Kouki) saapuu harjoitteluun traumapolille ja kohtaa isänsä armottomat vaatimukset. 

Traumapolin nuorilla työntekijöillä riittää työtilanteen lisäksi ongelmia myös yksityiselämässä. Aino (Amelie Blauberg) päätyy kerta toisensa jälkeen epätoivoisempiin ratkaisuihin pitääkseen taloustilanteensa kasassa. Asiaa ei auta Ainon opiskelukaveri, seireenin lailla houkutteleva Jannica (Helmi-Leena Nummela), joka saapuu sijaistamaan polille. Nikke (Janne Saarinen) palaa loukkaantumisensa jälkeen takaisin työkentälle, mutta mielessä kummittelee käsittelemätön trauma. 

"Jo kahdeksannelle kaudelleen ehtinyt Syke on yksi Ruudun rakastetuimmista ja menestyneimmistä sarjoista. Haluamme panostaa Sykkeen kaltaiseen laadukkaaseen draamaan ja sarja tulee jatkumaan myös tämän kauden jälkeen. Syke täydentää mainiosti kevään aikana kasvavaa tarjontaamme. Toukokuussa ensiesityksensä saavat kotimaisiin suosikkeihin kuuluvat Stand up! ja Toisenlaiset teiniäidit -sarjat, jotka ovat katsottavissa vain Ruudussa. Lisäksi tarjoamme tilaajillemme kansainvälisiä huippusisältöjä täynnä olevan Paramount+-lisäpalvelun", kertoo Nelonen Median televisiojohtaja Ville Toivonen.  

Sykkeen 8. kauden vierailevissa rooleissa nähdään muun muassa Mimosa Willamo, Sophia Heikkilä, Christian Sandström, Asta Sveholm, Eino Heiskanen, Jarmo Mäkinen, Santeri Helinheimo Mäntylä. Kauden ohjaajina toimivat Annika Grof ja Toni Laine.

El Chapo ja Hemlock Grove tarjoavat kansainvälistä draamaa pääsiäiseen

9.4.2020 klo 09:00

Ruutuun ja Neloselle tallustelee pääsiäisenä pahamaineinen lainsuojaton, kun tositarinaan perustuva draamasarja El Chapo starttaa kiirastorstaina klo 23. Toisena pääsiäispäivänä meno yltyy entistä merkillisemmäksi, sillä ihmissuhdedraamaa kauhuvivahteilla tarjoavan Hemlock Groven koko ensimmäinen kausi ilmestyy nautiskeltavaksi Ruutuun.  

9.4. EL CHAPO
Joaquin ”El Chapo” Guzman nousi 90-luvulla Sinaloa-kartellin johtajaksi ja mahtavaksi huumeparoniksi Meksikossa. Ryysyistä rikkauksiin kohonnut Guzman tunnettiin erityisesti kekseliäistä huumekuljetus- ja pakotunneleistaan. Raakudessaan tämä huumeparoni oli vähintäänkin yhtä raivopäinen kuin Pablo Escobar. Meksikon Sinaloa-kartellia voikin hyvin verrata Kolumbiaan hallinneeseen Medellínin kartelliin.

Sarjan alussa Guzman (Marco de la O) on vielä mitätön pikkurikollinen huumebisneksen suurissa rattaissa. Hän pyrkii epätoivoisesti nostamaan omaa asemaansa ja hankkiutuu kartellin kielloista huolimatta suoraan Pablo Escobarin pakeille. Guzman tarjoaa Escobarille uutta ja entistä nopeampaa salakuljetusreittiä omia tunneleitaan hyödyntäen. Todellisuudessa tunnelit ovat vielä pahasti keskeneräiset ja reitti kaikkea muuta kuin turvallinen. Mikäli suunnitelma epäonnistuu, Guzmanin henki on heikoissa kantimissa, sillä hänen päätään vaativat vadille sekä petetty oma kartelli että armoton Escobar. 

Tositarinaan peustuvassa El Chapo -draamasarjassa päästään seuraamaan Guzmanin koko tarina noususta tuhoon. Espanjankielisen sarjan kaikki kolme kautta esitetään peräjälkeen Nelosella ja Ruudussa.

Netflix-alkuperäissarja El Chapo alkaa Nelosella tänään klo 23 ja jokainen jakso on katsottavissa ilmaiseksi Ruudussa 30 päivää tv-esityksestään. 

 

13.4. HEMLOCK GROVE
Kiertolainen Peter Rumancek (Landon Liboiron) muttaa synkkään Hemlock Groven kaupunkiin, jota järkyttää kahden teinitytön raa'at murhat. Lukiota käyvä Peter ystävystyy kaupungin rikkaan perijän, Roman Godfreyn (Bill Skarsgård) kanssa ja he alkavat yhdessä kaivautua brutaalien rikosten saloihin. Peterillä ja Romanilla ei tosin itselläänkään taida olla ihan puhtaat jauhot pussissa. 

Romanin perheen rahat ovat peräisin hänen äitinsä Olivian (Famke Janssen) johtamasta Biomedical Technologies -instituutista. Instituutin epäillään tekevän kokeilua, jotka eivät päivänvaloa kestäisi. Toinen Hemlock Groven kaupungin suurista työllistäjistä on Hemlock Acres -sairaala, jota johtaa Olivian kuolleen miehen veli, Norman. Kaupunki on jakautunut äärimmäisessä köyhyydessä ja ylellisessä rikkaudessa eläviin asukkaisiin. 

Hemlock Grove on täynnä riipaisevaa ihmissuhdedraamaa, jonka keskiössä ovat lukiolaiset ja heidän synkät salaisuutensa. Ripauksen kauhua sarjaan tuovat ihmissudet, vampyyrit ja mystiset yliluonnolliset voimat, joita sarjan hahmot piilottelevat. Sarja perustuu Brian McGreevyn samannimiseen kirjaan.

Netflix-alkuperäissarja Hemlock Groven koko ensimmäinen kausi ilmestyy Ruutuun 13.4. klo 9 ja on Ruudun tilaajien (Ruutu+) katsottavissa. Sarjan kaikki kolme kautta tullaan näkemään Ruudussa kesän aikana.