Media ja bloggaajat, tervetuloa Nelonen Median pressisivulle!

 

Pressisivustoltamme löydät Nelonen Median kanavia ja ohjelmistoa koskevat tärkeimmät tiedot ja tiedotteet.

Muistathan, että tarjolla olevia pressikuvia saa käyttää vain ohjelmaan liittyvän uutisen, blogi- tai somepostauksen yhteydessä. Mainitse kuvakrediiteissä kuvaajan nimi ja/tai Nelonen Media.

Alta löydät tärkeimmät tiedotteemme sekä muita hyödyllisiä linkkejä!

Tervetuloa tekemään kanssamme Suomen suurimpia tv-ilmiöitä!

 

Nelonen Median PR & Press -asiat: tiedotus@nelonenmedia.fi

Nelonen Median kevään 2021 tv-ohjelmisto on nyt julki!

25.11.2020 klo 11:30

Nelonen Median kanavilla nähdään ensi kevään aikana monipuolinen kattaus uutuuksia ja vanhoja suosikkeja. 

Rakastettu The Voice of Finland viettää 10. juhlakauttaan, jonka kunniaksi punaisissa tuoleissa nähdään uutena tähtivalmentajana Maija Vilkkumaa. Lisäksi varsinaisen laulukisan rinnalla kulkee Ruudussa alkava The Voice of Finland: Comeback Stage, jonka tähtivalmentajana toimii Pyhimys.
Huippu-urheilijat ottavat toisistaan mittaa Mestareiden mestari -sarjassa, ja kutkuttavia kilpailuja on tiedossa myös niin Selviytyjät Suomessa kuin Farmi Suomessakin.
Jaajo laittaa kilpailijat koville Diilissä ja heti vuoden alussa alkaa uusi draamakomedia Kevyttä yläpilveä, jossa nurmijärveläisperheen pellolla kasvatellaan muutakin kuin rikkaruohoja.

Nelonen Media on myös uudistanut ja yhtenäistänyt ilmettään, jonka myötä kaikkien kanavien logot ovat uudistuneet! Lataa uudet logot käyttöösi täältä: LINKKI

Tutustu alla koko Nelonen Median kevään 2021 monipuoliseen tv-ohjelmistoon!
 

The Voice of Finland juhlii 10. kauttaan – Comeback Stagella Pyhimys valmentaa ja nostaa pudonneita kilpailijoita takaisin kisaan

 

The Voice of Finland valloittaa kotikatsomot jälleen keväällä. TVOF viettää 10. juhlakauttaan, ja näitä juhlia ei kannata jättää väliin!

Uudella TVOF-kaudella punaiseen tuoliin istuu uusi tähtivalmentaja, kun huippuartisti Maija Vilkkumaa ryhtyy etsimään parhaita laulajia mukaan omaan tiimiinsä. Kisa tähtivalmantajien kesken tulee olemaan armoton, sillä laulajista käyvät taistelua myös edellisiltä kausilta tutut tähtivalmentajat: Redrama, Juha Tapio sekä tuplatuolilaiset Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen.

Eikä tässä vielä kaikki! Ruudussa alkaa samaan aikaan uutuussarja The Voice of Finland: Comeback Stage, jonka tähtivalmentajana toimii Pyhimys. Pyhimys pelastaa TVOFin 10. kaudelta pudonneita kilpailijoita mukaan omaan tiimiinsä. The Voice of Finlandin tähtivalmentajien tavoin myös Pyhimys valmentaa valitsemiaan kilpailijoita, joista kaksi pääsee lopulta esiintymään liveyleisön eteen, ja kisaamaan mahdollisesti vielä koko The Voice of Finlandin 10. kauden voitosta!

The Voice of Finlandin juontavat Heikki Paasonen ja Elina Kottonen.

The Voice of Finlandin 10. tuotantokausi alkaa Nelosella ja Ruudussa 22.1.2021 klo 20.
The Voice of Finland: Comeback Stage alkaa Ruudussa 22.1.2021.

 

Huippu-urheilijat taistelevat vielä kerran voitosta ja kunniasta – tällä kertaa yhdessä

 

Kaksitoista uransa päättänyttä huippu-urheilijaa palaa vielä kerran kilpakentille rajussa ja vauhdikkaassa sarjassa Mestareiden mestari, jonka kohdalla kulunut fraasi verta, hikeä ja kyyneleitä pitää kerrankin paikkansa. Formaatti on nousssut suursuosioon mm. Ruotsissa, jossa ohjelmaa on tehty jo 12 kautta.
 
Mestareiden mestarissa tunnetut suomalaiset urheilijatähdet kamppailevat joukkueina. Mukana on neljä joukkueellista taistelutahtoisia urheilijapersoonia, joiden ikähaitari on yli viisikymppisestä alle kolmekymppiseen. Toisilla uran huippuhetkistä on jo vuosikymmeniä, toiset ovat olleet tositoimissa vielä aivan viime aikoina.
 
Ohjelman neljä joukkuetta ovat: Yleisurheilujoukkue, Jääjoukkue, Kamppailujoukkue ja Suksijoukkue. Mukana olevat urheilijat julkistetaan alkuvuodesta.

Ahvenanmaan upeissa maisemissa kuvatun sarjan juontaa Heikki Paasonen. Konkarijuontaja vaikuttui erityisesti siitä, miten tinkimättömällä asenteella urheilijat olivat lähteneet mukaan.
"Kilpailijat syttyivät erityisesti siitä, että kyseessä oli joukkuekisa. Asenne oli uskomaton ja suoritusten perusteella tyypit eivät todellakaan olleet mitään entisiä urheilijoita vaan edelleen superammattilaisia."

Joukkuekisan ansiosta kaikki kaksitoista urheilijaa pysyvät mittelössä mukana pitkälti yli sarjan puolivälin. Sen jälkeen he putoavat tiimi kerrallaan, kunnes ohjelman finaalissa voittajajoukkueen kolme jäsentä taistelevat keskenään siitä, kuka heistä on mestareiden mestari.

Tiukkojen kisojen välissä urheilijat viettävät yhdessä vapaa-aikaa. He oppivat tuntemaan toisensa aivan uudella tavalla varsinkin kokoontuessaan muistelemaan kukin vuorollaan uransa ikimuistoisimpia hetkiä.

Mestareiden mestari alkaa Nelosella ja Ruudussa maaliskuussa.

 

Selviytyjät kohtaavat villin pohjolan – riesana kylmyys, kyyt, karhut ja loputon hyttysten ininä...

 

Selviytyjät Suomi saa jatkoa, mutta tällä kertaa kaikki on toisin! Maailman suurin seikkailureality toteutetaan nyt pohjoisen uljaissa maisemissa.

Uudella Selviytyjät Suomi -kaudella mikään ei tule olemaan helppoa! Henkisen paineen ja fyysisten kilpailujen ohella, sää tarjoilee yhden suurimmista haasteista - kylmät yöt sekä luihin ja ytimiin tunkeutuva kosteus ei jätä kilpailijoita hetkeksikään rauhaan. Saarien vaarallisimmat eläimet ovat marjojen perässä vierailevat karhut ja kivikoiden kyykäärmeet, mutta kilpailijoiden suurimpana riesana tulevat olemaan sinnikkäät ja tauotta inisevät hyttysparvet.

Nämä kuusitoista rohkeaa julkkista ovat valmiita kohtaamaan elämänsä seikkailun ja taistelemaa 30 000 euron voittopotista: hyvinvointivalmentaja Aki Manninen, tangokuningatar Johanna Pakonen, tanssija Joalin Loukamaa, tubettaja Juuso "Herbalisti" Karikuusi, juontaja Arttu Harkki, näyttelijä Kerttu Rissanen, Big Brother Suomi -voittaja Kristian Heiskari, bloggaaja Sara Vanninen, rock-muusikko Archie Cruz, valmentaja ja entinen poliisi Marianne Kiukkonen, radiojuontaja Karoliina Tuominen, realitytähti Niko Saarinen, malli Sabina Särkkä, muusikko Elias Gould, DJ ja yrittäjä Suvi Pitkänen sekä näyttelijä Oskari Katajisto.

Uusi Selviytyjät Suomi -kausi tulee olemaan kilpailijoille henkisesti ja fyysisesti edellisiä kausia rankempi kokemus. Tropiikissa tunnelmaa kohottivat huonoinakin päivinä kirkas aurinko, lämpö ja turkoosina kimmeltävä meri. Tällä kertaa voitontahto ja motivaatio on löydyttävä kilpailijasta itsestään. Vapaamatkustajat ja lomailijat karsiutuvat armottomasti joukosta, ja viimeisenä jäljelle jää todellinen Selviytyjä!

Selviytyjät Suomen juontaa Juuso Mäkilähde.

Selviytyjät Suomi Extrassa Alma Hätösen ja Kimmo Vehviläisen johdolla ruoditaan viikon jakson tapahtumat. Extrassa kuullaan aina myös pudonneen kisaajan tuoreet näkemykset, spekulointia unohtamatta!

Selviytyjät Suomi ja Selviytyjät Suomi Extra alkavat Nelosella ja Ruudussa helmikuussa.

 

Jaajo Linnonmaa astuu legendaarisiin Diili-pomon saappaisiin – kuka saa potkut?

Suomen suosituin radiojuontaja ja moninkertainen start up -yrittäjä Jaajo Linnonmaa astuu legendaarisiin Diili-pomon saappaisiin!

Vauhdikkaassa kilpailussa tarjolla on siis unelmien työ Jaajo Linnonmaan yritysimperiumin kehitysjohtajana!

"Mulla on tällä hetkellä viisi yritystä ja muutama pöytälaatikossa odottamassa tekijää. Kaikki yritykseni ovat hyvin eri aloilta, ja kun siihen lisätään vielä mediakanavani, niin aika leveällä skaalalla pitäisi tähän tehtävään haettavalta henkilöltä löytyä kiinnostusta ja osaamista", Linnonmaa arvioi.

Ohjelmassa Jaajon neuvonantajina toimivat hänen pitkäaikainen yhtiökumppaninsa Toni Lähde sekä Jungle Juice Bar -yrityksen perustaja Noora Fagerström.

Kaikkien aikojen viihdyttävimpään työhaastatteluun osallistuu 14 persoonallista kandidaattia. Heidän taustansa vaihtelee itse oppineista yrittäjistä korkeakoulujen kasvatteihin, uusista tulokkaista työelämän konkareihin.

Vaativat ja mukaansatempaavat tehtävät vievät kilpailijoita ympäri bisnes-Helsinkiä. Miten saada ideointi lentoon suunniteltaessa lapsille uutta pihapeliä? Millä konstilla houkutellaan ravintolaan asiakkaita hiljaisena arki-iltana ja saadaan tarjoilu pelaamaan? Kuka onnistuu? Kenen hermot pettävät? Kuka saa potkut?
Myös tämän päivän johtajuus, eettisyys ja läpinäkyvyys ovat osa uutta Diiliä.

Kuukauden mittaisen taiston aikana Diili-kilpailijat mittelevät taidoissa ja yrittävät vakuuttaa kyvyillään sekä Jaajon että hänen neuvonantajansa. Lopulta parhain hakija nappaa vakituisen työpaikan Jaajon rinnalla kehitysjohtajana.

Diili alkaa Nelosella ja Ruudussa helmikuussa.

 

Nurmijärveläisperheen perunapellossa viljellään erikoisia rikkaruohoja Kevyttä yläpilveä -draamakomediassa

 

Luksuselämää vuosikymmenet Espanjassa viettänyt Vivian Holm (Elsa Saisio) palaa Nurmijärvelle ja päättää pystyttää sinne huippuhotellin. Vivianin suunnitelmassa suvun pellot saavat siirtyä, kun viljelymaaksi kuivattu järvi palautetaan paikoilleen uuden hotellin kylkeen. Kotitilasta huolehtinut Linda (Vuokko Hovatta) ei suostu sisarensa suunnitelmaan, sillä toteutuessaan se hautaisi vesimassojen alle sekä hänen kotinsa että peltojen alla piilevän tulenaran salaisuuden.

Kevyttä yläpilveä -draamakomedia alkaa Ruudussa 1.1. Ohjelmasta ilmestyy uusi jakso joka perjantai. Ensimmäinen jakso esitetään myös Nelosella 1.1. klo 21.

 

Pandemian kulisseissa -dokumenttisarja kertoo suomalaisten terveydenhuollon ammattilaisten ja journalistien tarinoita kriisin ytimestä

 

Michael Franckin ohjaama dokumenttisarja kuvaa vuoden 2020 aikana maailmalta Suomeen rantautuneen pandemian ensimmäisen aallon tapahtumia. Kertojana toimii Peter Nyman, jonka kanssa pääsemme kulissien taakse kuulemaan Mehiläisen terveydenhuollon ammattilaisten tarinoita ja kokemuksia koronapandemian etulinjasta. Samalla seuraamme tapahtumia lehdistön ja viranomaisten näkökulmasta. Milloin saatiin ensimmäiset tiedot uudesta viruksesta? Miksi rakennettiin ilmasilta Etelä-Koreaan? Miten ostettiin aikaa rokotetta odottaessa? Sarja on tuotettu yhteistyössä Mehiläisen kanssa.

Pandemian kulisseissa -dokumenttisarjan kolme osaa esitetään Nelosella 11.2. klo 21 alkaen. Jaksot ovat katsottavissa ilmaiseksi myös Ruudusta. 

 

Suo, kuokka ja joukko julkkiksia – kuka on Farmin valtias?

 

Viime keväänä realityhitiksi noussut Farmi Suomi saa jatkoa, kun julkisuudesta tunnetut kilpailijat suuntaavat Pieksämäen seudulla sijaitsevalle maatilalle, jossa he irtautuvat täysin modernin maailman mukavuuksista ja elävät maatilalla entisajan malliin askeettisissa oloissa, kisaten erilaisissa maatilanhoitoon liittyvissä kisoissa. Ohjelman uuden kauden juontaa mm. Helmiradion taajuuksilta tuttu Ellen Jokikunnas.

Mukana kisassa ovat: Ex-mäkikotka Janne Ahonen, räppäri Dan "Uniikki" Tolppanen, toimittaja Sanna Ukkola, kauppiaan rouva Michele Murphy-Kaulanen, toimitusjohtaja Mikael Jungner, yleisurheilija ja urheilumanageri Noora Toivo, räppäri Pastori Pike, lastenhoitaja Pia Nykänen, realitytähti Sauli Koskinen, näyttelijä Timo Lavikainen, Miss Suomi 2019 Anni Harjunpää, artisti ja somevaikuttaja Tuuli sekä leijonalegenda Timo Jutila.

Tälläkin kertaa kilpailijoiden käytöstä karsitaan lähes kaikki modernit apuvälineet. Lapio painetaan lantaan ja maatilan raskaat työt tehdään käsi- ja jalkavoimin, vesi kannetaan kaivosta ja sähköäkin on käytössä lähinnä laitumen sähköpaimenessa.

Farmin Pehtoorina jatkaa viime kaudelta tuttu, paikallisen tilan vanha isäntä Terho Häkkinen. Koko kisan voittaja kuittaa itselleen 30 000 euroa.

Farmi Suomi alkaa Nelosella ja Ruudussa myöhemmin keväällä.

 

Sami Kuronen levittää kätensä nyt Levin lumisilla tuntureilla  selviävätkö parisuhteet kaikkien aikojen afterskista?

 

Pitääko paikkansa, että Lapissa kaikki kuksii nopeasti? Temptation Island Suomen 9. kaudella neljä pariskuntaa laittaa suhteensa äärimmäiseen koetukseen ja matkaa tällä kertaa Levin jylhiin maisemiin tutkimaan, onko omalla suhteella tulevaisuutta. Levin upeat luksushuvilat, kaamoksen taika, toinen toistaan viehättävämmät sinkut ja vauhdikas afterski haastavat heidät miettimään, tekeekö parisuhteen nykytila heidät onnelliseksi vai olisiko muutokselle tilausta.

Jokainen pari uskoo palaavansa kotiin oman kumppaninsa kanssa, mutta viikkojen kuluessa kielletyn hedelmän houkutus kasvaa. Toinen toistaan ikimuistoisemmat treffit Lapin taianomaisissa puitteissa, villit bileet ja aamuyön pikkutunneille kestävät keskustelut saavat varatut pohtimaan omaa elämäänsä ja suhdettaan.

Iltanuotiolla päästään kurkistamaan oman kumppanin matkaan ja suurilta tunteilta ei tälläkään kertaa vältytä. Moraalisena kompassina toimii jälleen kerran rakastettu Sami Kuronen, jonka terävänäköinen grillaaminen saa varatut kiemurtelemaan.

Myös kaivattu Temptation Island Suomi Extra tekee paluun torstai-iltoihin Kurosen ja analyysisetä Harri Moision johdolla.

Temptation Island Suomen uusi kausi sekä Temptation Island Suomi Extra alkavat Nelosella ja Ruudussa helmikuussa.

 

Huvilassa & Huussissa kunnostetaan mökeistä hulppeita huviloita!

 

Huvilan & Huussin 12. tuotantokaudella nähdään 10 muutoskohdetta ympäri Suomea. Tällä kaudella myös Mira Luodin, Erinin, Bull Mentulan ja Jere Lehtisen vapaa-ajan kohteet kokevat hurjan muutokseen.

Sisäkohteiden nokkelista suunnitteluista vastaa supersuosittu sisustusarkkitehti Mikko Vesanen, ja pihakohteiden lumoavista puutarhaunelmista vastaa viimevuotiseen tapaan maisemasuunnittelija Kati Jukarainen. Tämä kaksikko saa suomalaisten mökkien sisätilat ja pihat loistamaan niin, että mökkien omistajat kuin katsojatkin haukkovat henkeään upeiden lopputulosten paljastuttua.

Huvila & Huussi tarjoilee myös tällä kaudella huippusuosittuja mökkivinkkejä.

Huvila & Huussi alkaa Nelosella ja Ruudussa maaliskuussa.

 

Emma Gaala ja Kultainen Venla siirtyvät myöhemmäksi – Suomen suurimmat gaalat nähdään suorana Nelosella

 

Suomen suurimmat ja kiinnostavimmat gaalat nähdään myös ensi vuonna suorina lähetyksinä Nelosella ja Ruudussa.
Koronapandemian vuoksi sekä musiikkialan parhaimmistoa juhlistava Emma Gaala että TV-alan vuoden huippuja palkitseva Kultainen Venla -gaala siirtyvät perinteisestä alkuvuodesta myöhemmälle kevääseen.

Vuoden 2020 paras kotimainen musiikki ja tekijät palkitaan Emma Gaalassa Hartwall Arenalla perjantaina 14.5.2021. Tapahtumassa on tuttuun tapaan lupa odottaa yllättäviä ja näyttäviä musiikkiesityksiä ja ainutlaatuisia artistiyhteistöitä. Gaalan upea artistikattaus julkistetaan myöhemmin. Kategoriat ovat pääosin ennallaan, uusina mukana ovat Vuoden striimatuin ulkomainen biisi sekä Vuoden artisti, joka korvaa aiemmin olleet Vuoden naisartisti ja Vuoden miesartisti -sarjat.
Emma Gaalan lipunmyynti alkaa perjantaina 27.11, ja Gaalassa ehdokkaana olevat artistit julkistetaan 21.1.2021. Tapahtuma järjestetään erikoisjärjestelyin ja viranomaisohjeistuksia noudattaenArenan yleisökapasiteetti on rajoitettu ja katsomolohkoittain paikalle otetaan maksimissaan puolet areenan normaalikapasiteetista, jotta turvavälit säilyvät. Lisätiedot ja ohjeet turvalliseen Emma Gaalaan www.ticketmaster.fi/emmagaala

Vuoden 2020 parhaat televisio-ohjelmat ja tekijät puolestaan palkitaan Kultainen Venla -gaalassa, joka niin ikään nähdään suorana lähetyksenä Nelosella ja Ruudussa myöhemmin keväällä. Gaalan tarkempi päivä ja tapahtumapaikka sekä ehdokkaat julkistetaan myöhemmin.

Emma Gaala nähdään suorana lähetyksenä Nelosella ja Ruudussa 14.5.2021 klo 19:00.
Kultainen Venla -gaala nähdään suorana lähetyksenä Nelosella ja Ruudussa myöhemmin keväällä.

 

"Olokee hiljaa ja huutakee!" Tervetuloa Hirvaskankaan huutokauppaan!

 

Suomalaisen yrittäjyyden ykkösnyrkkiä ei pysäytä mikään! Aki ja Heli Palsanmäki ovat jälleen liikenteessä löytääkseen mielenkiintoisimmat ja halutuimmat aarteet huutokauppaansa.

Sarjan uudella kaudella tangokuningatar Kaija Pohjola ihastuu keisarin eri värisiin silmiin, Kari Vepsä esittelee hevosella peruuttamista, ja rap-artisti Adikia miettii, uskaltaisiko friistailaamaan rap-artisti Jou-Jou Mania eli Akia vastaan. Aarrekammionsa Palsanmäille avaavat mm. tangokuningas Teemu Roivainen, tangokuningatar Marita Taavitsainen sekä tangokuningatar Susanna Heikkilä. Millä hinnalla paukutellaan maailmalle viskitynnyri, sarkahousut, 1000 markan seteli, Tarja-nukke, suurennuskone tai Burberry-käsiveska?

Pitelemätön Mäk-Kaivuri Markku työstää urakalla omia Design by Markku -tuotteitaan. Mitä mieltä huutokauppayleisö on Markun uppopaistetuista Mars-patukoista, yöpöytäkännykkälaturista tai Markun ompelemista farkkulaukuista tai kahvikuppikynttilöistä?

Suomen Huutokauppakeisarin uusi kausi alkaa Nelosella ja Ruudussa maaliskuussa.

 

Arman Alizad johdattaa Suomen hyytävimpien rikosmysteerien jäljille

 

Onhan se koko oikeusvaltion murentamista, jos tällainen rikos ei olisi selvinnyt. Kun joltain on riistetty se kaikista arvokkain jonkun toisen toimesta.
-Rikosylikonstaapeli Crista Granroth.

Arman ja Suomen rikosmysteerit -sarjan 4. kaudella keskitytään kymmeneen suomalaisia järkyttäneeseen henkirikokseen ja tarinoihin niiden taustalla. Arman Alizadin johdattamana jaksoissa kuljetaan perhetragedioiden, alamaailman välienselvittelyjen ja lähisuhdeväkivallan kautta intohimorikoksiin.

Kausi starttaa henkirikostapauksella vuodelta 2006, kun julkisuudessa tunnettu vero-oikeuden professori Kari S. Tikka löytyy tapettuna kotoaan Helsingin Punavuoresta.
Niin ikään pääsemme seuraamaan, kun Yhdysvalloissa pidätetyn suomalaismiehen mystinen katoaminen johdattaa tutkijat julman surmatyön jäljille.
Mökkijuhannuksen jälkeen omituisia oireita saaneen yrittäjämiehen kuolinsyy käynnistää murhatutkinnan, jossa lähipiirikään ei välty epäilyistä. Tutkijat kertovat myös, kuinka muusikon katoaminen herätti epäilyn siitä, että se liittyisi kymenlaaksolaiseen alamaailmaan.

Lisäksi poliisia askarruttaa raaka veriteko oululaiskerrostalon rappukäytävässä, joka saa heidät pyytämään apua niin Ruotsin poliisilta kuin Facebookin pääkonttorilta.

Arman ja Suomen Rikosmysteerit on true crime -sarja, jossa rikostutkijat, syyttäjät ja rikostoimittajat kertovat poikkeuksellisista rikoksista, jotka tavalla tai toisella ovat jääneet heille lähtemättömästi mieleen. Sarjassa käydään vangitsevasti läpi rikokseen johtaneita tapahtumia, ja tutkinnan etenemistä aina oikeuden antamiin lainvoimaisiin tuomioihin asti. Ohjelmassa käsiteltävät rikokset saattavat olla harvinaisia, yllätyksellisiä, traagisia tai jopa tragikoomisia. Yhteistä näille jutuille kuitenkin on se, että ne ovat tosia.

Arman ja Suomen rikosmysteerit alkaa Nelosella ja Ruudussa tiistaina 12.1.2021 klo 21.

 

Valkeakoskella rötöstellään taas! Kummeli esittää: Kontio & Parmas jatkuu uusin jaksoin

 

Auni Parmas (Elsa Saisio) on jättänyt stressaavan poliisityön taakseen ja avaa perintörahoillaan joogasalin Valkeakoskelle. Otso Kontion (Heikki Silvennoinen) arki ei suju aivan yhtä harmonisesti. Kotona ei saa hetken rauhaa, kun tyttären pienet kaksoset valvottavat öisin ja päivisin kämpässä mekkaloi vävykokelaan bändi. Valkeakosken pikkurikollisia jahdatessaan Kontio joutuu säännöllisesti hakemaan apua entiseltä partiokaveriltaan, eikä Parmaksen uranvaihto tunnu onnistuvan. Uudella kaudella nähdään myös muut sarjan rakastetut hahmot sekä nimekkäitä vierailijoita.

Kummeli esittää: Kontio & Parmas -sarjan 3. kausi alkaa Ruudussa kesällä.

 

Poliisit-sarjasta esitetään jo 500. jakso!

 

Suosittua Poliisit-sarjaa on tehty jo 500 jaksoa! Tämän kunniaksi Poliisien 13. kaudella nähdään poikkeuksellisen tunteellinen erikoisjakso. Jaksossa tavataan sarjan aikaisemmilla kausilla mukana olleita poliiseja ja partioita, muistellaan mieleenpainuvimpia tehtäviä ja poliisien työssään kokemia ääripäiden tunteita. Missä tilanteessa poliisit itkevät? Milloin poliisin pokka pettää? Miltä tuntuu poliisin näkökulmasta turvattomuus, hämmennys, suru, kiitollisuus tai ylpeys?

Uudella kaudella jokaisessa jaksossa seurataan poliisin työvuorojen tapahtumia kolmen eri partion matkassa. Mukana on kaikkiaan seitsemän partiota – ja tietenkin poliisikoira sekä poliisihevoset. Tulevalla kaudella mukana nähdään tuttuja kasvoja Kouvolasta, Hyvinkäältä sekä Oulusta. Uusia poliiseja tulee mukaan Helsingistä, Raaseporista sekä Inarijärveltä.

Poliisit alkaa Nelosella ja Ruudussa 11.1. 2021 klo 20.

 

Suomen hauskimmat koomikot olohuoneessasi

 

Suomen hauskimman Stand up! -show'n 4. kausi juoksuttaa lavalle jälleen Suomen koomikoiden parhaimmiston. Mukana mm. Sami Hedberg, Jaakko Saariluoma, Ilari Johansson, Andre Wikström ja monta muuta huippunimeä.

Stand Up! 4. kausi alkaa Nelosella maanantaina 11.1.2021 klo 21, ja Ruudussa jo nyt.

 

Livin uudet kansainväliset sarjat

 

This Is Us
5. kauden alkaessa Pearsonin sisaruskolmikko täyttää 40-vuotta. Sarja on tunnettu kyvystään käsitellä vaikeitakin aiheita ja sitä ei väistellä uudellakaan kaudella. Mukaan on saatu sekä ajankohtainen COVID19-pandemia että Black Lives Matter -liike, joka koskettaa erityisesti Randallia.
5. kausi alkaa Livillä 7.1. klo 21. Jokainen jakso on katsottavissa Ruudussa ilmaiseksi 35 päivää tv-esityksestään.  

 

Greyn anatomia
Greyn anatomian 16. kausi päättyi ennenaikaisesti poikkeustilanteen katkaistua kuvaukset. Uuden kauden juoneen on tehty viilauksia alkuperäisen kausirakenteen muututtua ja luvassa onkin erittäin mielenkiintoinen kausi!
17. kausi alkaa Livillä 4.1. klo 21.

Resident
2. kausi alkaa 1.1. klo 22

Unelmien poikamiestyttö (Bachelorette)
14. kausi alkaa 3.1. klo 19

Holmes NYC (Elementary)
6. kausi alkaa 6.1. klo 21

Rempalla tuloja (Income Property)
10. kausi alkaa 4.1. klo 15 ja 11. kausi 29.3. klo 15

Sinkkuillallinen (Dinner Date)
10. kausi maanantaista perjantaihin 11.1. alkaen klo 18

Vieraissa USA (The Seven Year Switch)
1. kausi lauantaisin ja sunnuntaisin 23.1. alkaen klo 17
2. kausi lauantaisin ja sunnuntaisin 20.2. alkaen klo 17

Tanssin superäidit (Dance Moms)
Viimeinen 8. kausi maanantaista perjantaihin 4.2. alkaen klo 17   

 

Jimin uudet kansainväliset sarjat

Rillit huurussa (The Big Bang Theory)
10. kausi maanantaista torstaihin 4.1. alkaen klo 21 
11. kausi maanantaista torstaihin 15.2. alkaen klo 21 
 
Naurun historia (The History of Comedy)
1. kausi 11.1. alkaen klo 18
2. kausi 8.3. alkaen klo 18

Amerikan kovimmat keräilijät (American Pickers)
12. kausi maanantaista torstaihin 11.1.alkaen klo 20
13. kausi maanantaista torstaihin 23.2. alkaen klo 20 

Australian rajalla (Border Security)
15. kausi 12.1. alkaen klo 21.30 & 22
 
Vuorien sankarit (Mountain Men)
6. kausi maanantaista torstaihin 13.1. alkaen klo 19
7. kausi maanantaista torstaihin 11.2. alkaen klo 19
 
Panttilainaamo (Pawn Stars)
19. kausi tiistaista perjantaihin 26.1. alkaen klo 18 & 18.30
20. kausi tiistaista perjantaihin 2.3. alkaen klo 18
 

 

Nelosen uudet kansainväliset sarjat

48 tuntia rikoksesta 
21. kausi alkaa 12.1. klo 23
 
Leijonan luola USA 
12. kausi keskiviikkoisin ja torstaisin 13.1. alkaen klo 19

Heron uudet kansainväliset sarjat

Ray Donovan
5. kausi perjantaisin ja lauantaisin myöhäisilloissa 9.1. alkaen
 
Kyttäputki: NCIS Los Angeles
10. kausi maanantaista torstaihin 20.1. alkaen klo 20
 
Blue Bloods
9. kausi 21.2. alkaen myöhäisilloissa
 
Kyttäputki: Havaiji 5-0
9. kausi maanantaista torstaihin 3.3. alkaen klo 20

 

Radio Rock adoptoi Liiga-pelaaja Niko Hovisen pakarat – taustalla kotimaisen urheilun tukeminen

23.11.2020 klo 16:02

Radio Rock haluaa tukea kotimaista urheilua ja on ostanut mainostilaa Vaasan Sport -maalivahti Niko Hovisen pakaroista. Kannattajien iloksi Radio Rock -storeen tuodaan uutuustuotteena Niko Hovisen pakarat on 100 % rock -paitoja.

Kotimainen huippu-urheilu on ollut vaikeuksissa tänä vuonna, kun katsojamääriä on rajoitettu otteluissa. Tämä on näkynyt esimerkiksi Liiga-joukkueiden tuloissa, jotka kertyvät tapahtuma- ja ravintolapalveluiden myynnistä.

 "Viime keväästä asti Vaasan Sport on pyrkinyt fokusoimaan sekä myyntiin että säästöihin. Kesän ja syksyn aikana olemme myyneet sekä perinteisiä tuotteita että uusia tuoteratkaisuja, kuten Sport – COVID-19 -virtuaaliottelua. Nyt pelaajatkin ovat lähteneet mukaan myyntihommiin. Kaikilla pelaajilla on vapaat kädet myydä oma pakaramainoksensa pelihousuihin. Yritämme yhdessä koko yhteisön voimin selvitä tästä epidemiasta luovilla ratkaisuilla", kertoo Vaasan Sportin toimitusjohtaja Tomas Kurtén.

Radio Rock osallistuu talkoisiin ja adoptoi Vaasan Sportin jääkiekkomaalivahti Niko Hovisen pakarat. Yhteistyösopimuksen myötä Niko Hovisen pakaroista tulee 100 % rock.

Niko ”Pappi” Hovinen on pitkän linjan kiekkoammattilainen, joka on pelannut ammatikseen kotimaisen Liigan ja Mestiksen lisäksi Ruotsissa, Yhdysvalloissa, Venäjällä, Itävallassa, Sveitsissä ja Saksassa.

"23 vuotta mä oon pelannu jääkiekkoa ja joka vuosi oon pumpannut tuhansia tunteja ja treenannu mun pakaroita, yrittänyt saada edes jonkun huomion. Nyt se on vihdoin ja viimein kantanut hedelmää", Hovinen kertoo.

Radio Rock ottaa ilon irti Niko Hovisen pakaroista ja tuo ne myös kannattajien saataville t-paitoihin.

Niko Hovisen pakarat on 100 % rock -paitoja on myynnissä tästä päivästä alkaen Radio Rock -storessa.

Paidan tuotto ohjataan Hope ry:n Vaasan osastolle. Hope tukee muun muassa vähävaraisten lasten mahdollisuuksia harrastaa. Koronakriisi on lisännyt monien ahdinkoa ja jopa 80 prosenttia vähävaraisten perheiden lapsista kertoo, ettei perheen taloustilanteen vuoksi voi osallistua harrastuksiin kuin rajatusti. Hopen Vaasan osaston avun piirissä on tänä vuonna ollut noin 200 perhettä ja 500 lasta.

Niko Hovisen 100 % rock -pakarat voi nähdä tällä viikolla livenä, kun Vaasan Sport kohtaa torstaina kotijäällään Jypin. Lauantaina vaasalaiset saavat vieraikseen puolestaan Lahden Pelicansin. Molemmat ottelut alkavat klo 18.30.

Big Brotherilla jo yhteensä yli 36 miljoonaa starttia Ruudussa! Jopa 2,9 miljoonaa suomalaista on kytännyt BB-talon tapahtumia!

23.11.2020 klo 13:04

Big Brotherin finaaliviikko on alkanut. Tällä viikolla talo muuttuu tonttupajaksi ja asukkaat paketoivat joululahjoja Hope ry:lle.
Ennen ensi sunnuntain finaalia nähdään vielä kaksi yllätyshäätöä, kun pudotushetkellä vähiten ääniä saaneet kilpailijat häädetään perjantaina ja lauantaina suorissa lähetyksissä.

Jo 11 viikkoa pyörineessä Big Brotherissa alkoi tänään hyväntekeväisyystehtävän siivittämä superjännittävä finaaliviikko, jonka päätteeksi ensi sunnuntaina tiedetään jo koko kauden voittaja. Kaikkien realityohjelmien äiti – ja isoveli – on jälleen todistanut, että Suomi on miljoonien kyttääjien maa.

Ruudussa 24/7 -palvelun kahta streamia on käynnistetty kauden aikana yhteensä noin 25 miljoonaa kertaa. Keskimäärin 24/7 -streameja startataan noin 350 000 kertaa päivässä.
Nelosen päivittäisten koostejaksojen ja sunnuntain livejen tallenteita on puolestaan käynnistetty Ruudussa yhteensä 4,2 miljoonaa kertaa. Lisäksi ohjelman kohokohdista kerätyt klipit ovat keränneet Ruudussa 7 miljoonaa käynnistystä. Yhteensä Big Brother -sisältöjä on siis käynnistetty pelkästään Ruudussa uskomattomat yli 36 miljoonaa kertaa. 

Isoveljen järjestämiä juonenkäänteitä, mökin ja talon kahtiajakoa, Artun ja Ellan hempeitä hetkiä, Yöpartion jekkuja, Samin ja Vilin kärkkäitä mielipiteitä, Olli-Pekan yöllistä lehmähetkeä, Joelin Lievestuoreen salsaa ja paljon muuta on nauliinnuttu seuraamaan myös lineaari-tv:n ääreen.
 
BB-viikon kohokohta on tietenkin sunnuntaisin nähtävä suora lähetys, jossa yksi tai useampi asukas häädetään talosta. Elina Kottosen juontamien lähetysten keskikatsojamäärä on syksyn aikana ollut 368 000 katsojaa. Alma Hätösen ja Kimmo Vehviläisen juontamia koostelähetyksiä on päivittäin seurannut keskimäärin 252 000 katsojaa.

Big Brother Suomi pääsee hurjiin tavoittavuuslukuihin myös niin kutsutuilla TotalTV-luvuilla, joilla lasketaan ohjelman tavoittavuus Ruudussa sekä kaikkina tv:n esityskertoina yhteensä. Big Brotherin lukujen voidaan sanoa olevan poikkeuksellisia, sillä ohjelma on syksyn aikana tavoittanut tv:ssä ja Ruudussa yhteensä noin 2,9 miljoonaa suomalaista, eli noin 56 prosenttia koko Suomen väestöstä!

Erityisen omistautunutta katselu on nuorten, 25–44-vuotiaiden naisten keskuudessa, jossa ohjelma on tavoittanut huimat 68 prosenttia väestöryhmästä. 25–44-vuotiaiden miesten ja naisten kohderyhmässä Big Brother Suomi on tavoittanut niin ikään kunnioitettavat 64 prosenttia väestöryhmästä.

BB-talon tapahtumia seurataan ahkerasti myös somessa useilla eri alustoilla. Instagramin seuraajamäärä on kivunnut kuluvan kauden aikana yli 70 000, ja Facebookissa suosituimmat postaukset ovat tavoittaneet orgaanisesti yli puoli miljoonaa kyttäämiseen harjaantunutta silmäparia. BB-videot leviävät ahkerasti myös TikTokissa, ja keskustelu käy kuumana mm. Twitterissä, Jodelissa ja muilla keskustelupalstoilla.
 
BB-talossa alkoi siis tänään finaaliviikko, jonka aikana asukkaat tekevät jälleen hyväntekeväisyyttä. BB-talo muuttuu tonttupajaksi, jossa asukkaat pääsevät koko viikon ajan paketoimaan Hope ry:lle lahjoitettavia joululahjoja, jotka päätyvät ilahduttamaan vähävaraisten perheiden joulunviettoa. 

Talossa on tällä hetkellä kuusi asukasta: ArttuJoelKristiinaJuliaPaula ja Olli-Pekka. Finaaliäänestys on käynnissä koko viikon, mutta kaikki kuusi asukasta eivät suinkaan pääse finaaliin asti. Loppuviikosta nähdään nimittäin kaksi yllätyshäätöä, kun sillä hetkellä vähiten ääniä saanut asukas häädetään koostelähetyksen aikana sekä perjantaina että lauantaina.
Näin ollen finalisteja on lauantain jälkeen jäljellä enää neljä, ja yksi heistä voittaa sunnuntain 29.11. finaalilähetyksen päätteeksi koko Big Brotherin ja 30 000 euron rahapalkinnon.

 

Big Brother Suomi kaksituntinen suora finaalilähetys Nelosella ja Ruudussa sunnuntaina 29.11. klo 21.

​​​​​​​Sykkeen ja Greyn anatomian uudet kaudet, Kevyttä yläpilveä ja Next tuovat valoa talvi-iltoihin!

11.11.2020 klo 10:00

7.12. GREYN ANATOMIAN 17. KAUSI

Greyn anatomian 16. kausi päättyi ennenaikaisesti poikkeustilanteen katkaistua kuvaukset. Sisarsarja Asema 19 saatiin kuitenkin päätökseen suunnitellulla tavalla ja sen finaalijaksossa todistimme räjähdystä, jossa myös Greyn anatomian hahmoja saattoi loukkaantua. Uuden kauden juoneen on tehty muutoksia alkuperäisen kausirakenteen muututtua ja luvassa onkin erittäin mielenkiintoinen kausi!

Greyn anatomian 16. kauden viimeisessä jaksossa Richardin kunto heikkeni entisestään, mutta selvisi ettei Alzheimer ollutkaan oireiden syy. Amelia synnytti terveen pojan Baileyn avustuksella. Teddy sai yllättävän ehdotuksen Koracickilta, minkä johdosta Owen päätti lykätä parin häitä. Meredith tyrmäsi Hayesin lähestymisyrityksen.

Greyn anatomiasta ilmestyy yksi uusi jakso joka maanantai. Sarja näkyy vain Ruutu+-tilaajille. 

 20.11. NEXT

Yhdysvaltojen vaalien ajan tauolla ollut uutuussarja jatkuu! Trillerisarjassa entinen teknologiajohtaja Paul LeBlanc (John Slattery) liittyy erikoisagentti Shea Salazarin (Fernanda Andrade) kyberturvallisuustiimiin pysäyttääkseen kontrolloimattoman tekoälyn. Alati voimistuva superäly käyttää kaikkea tietoaan käännyttääkseen ihmisiä toisiaan vastaan ja varmistaakseen oman selviytymisensä. LeBlanc ja Salazar ovat ainoat, jotka pystyvät estämään maailmaa uhkaavan katastrofin. 

Sarjasta ilmestyy yksi uusi jakso joka perjantai. FOX-lisäpalvelun sarjat näkyvät ilmaiseksi kaikille katsojille.

4.12. SYKKEEN 9. KAUSI

Ruutu-aluperäissarja Syke jatkuu uusin jaksoin 4. joulukuuta! 9. kaudella hämmennetään useampaakin suhdesoppaa ja luvassa on sekä mustasukkaisuutta, kiellettyjä tunteita että yllätysuutinen.

Työtaistelujen ravisuttamalla traumapolilla puhaltavat uudet tuulet ja ulkoinen konsultti saapuu haastamaan sairaalan johtoa. Potilastarinoissa luvassa on muun muassa lapsen keuhkojen siirto, parisuhdeväkivallan uhri, hirvikolari ja onnettomuus sairaalassa

Sykkeestä ilmestyy 4.12. neljä jaksoa ja tästä eteenpäin kaksi uutta jaksoa joka perjantai. Sarja näkyy vain Ruutu+-tilaajille.

1.1. KEVYTTÄ YLÄPILVEÄ

Uusi kotimainen draamasarja saapuu Ruutuun! Luksuselämää vuosikymmenet Espanjassa viettänyt Vivian Holm palaa Nurmijärvelle ja päättää pystyttää sinne huippuhotellin. Vivianin suunnitelmassa suvun pellot saavat siirtyä, kun viljelymaaksi kuivattu järvi palautetaan paikoilleen uuden hotellin kylkeen. Kotitilasta huolehtinut Linda ei suostu sisarensa suunnitelmaan, sillä toteutuessaan se hautaisi vesimassojen alle sekä hänen kotinsa että peltojen alla piilevän tulenaran salaisuuden. Draamakomedian pääosia näyttelevät Elsa Saisio ja Vuokko Hovatta. Heidän lisäkseen sarjan muissa merkittävissä rooleissa nähdään Leo Honkonen, Elias Westerberg, Amos Brotherus, Vesa Vierikko, Rea Mauranen, Alina Tomnikov ja Miika Laakso. 

Sarjasta ilmestyy uusi jakso joka perjantai. Ensimmäinen jakso esitetään myös Nelosella 1.1. klo 21. Koko kausi näkyy vain Ruutu+-tilaajille. 

 

 

16.11. PARATIISIHOTELLI RUOTSIN 13. KAUSI
18.1. PARATIISIHOTELLI NORJAN 11. KAUSI

Naapurimaidemme kauniit ja katalat sinkut saalistavat voittopottia Paratiisihotelli-sarjan uusilla kausilla. 

Molemmista sarjoista ilmestyy yksi uusi jakso joka päivä maanantaista torstaihin. Sarjat näkyvät vain Ruutu+-tilaajille. 
 

 

CIRKUS-ENSI-ILLAT
Ohjelmat näkyvät vain Ruutu+-tilaajille

Marraskuu:
12.11. Britannia, 2. kausi
19.11. Poldark, 5. kausi
26.11. Bancroft, 2. kausi

Joulukuu:
17.12. River
10.12. The Tunnel, 3. kausi
24.12. Catherine the Great

 

UUSIA ELOKUVIA JOKA VIIKKO
Kaikki elokuvat näkyvät vain Ruutu+-tilaajille

Elokuvat marraskuussa:
6.11.
Kaiken teoria
Wish Upon

13.11.
Emmanuelle
Gladiaattori
Valerian and the city of Thousand Planets

20.11.
Jurassic World
Kaikki kaikessa
Emmanuelle 2

27.11.
Bridget Jones – elämäni sinkkuna
Bridget Jones: elämä jatkuu
Hyvästi, Emmanuelle

 

Elokuvat joulukuussa:
4.12.
Bridget Jones’s Baby
Robin Hood
Emmanuelle 4

11.12.
Notting Hill
Näin koulutat lohikäärmeesi 2
Rakkautta vain

18.12.
Fifty Shades of Grey
Fifty Shades Darker
Holiday

25.12.
Herra Peabody & Sherman
Jack Ryan: Shadow Recruit

 

Elokuvat tammikuussa:
1.1.
Mr Bean's Holiday
Medusan verkko

8.1. Medusan isku
15.1. Medusan sinetti
22.1. Medusan perintö
29.1. Jason Bourne

 

LASTENOHJELMIA
Ohjelmat näkyvät vain Ruutu+-tilaajille

13.11.
Bakugan Battle planet: Uusia jaksoja ilmestyy
30.11.
LEGO Jurassic World: Kaksinkertainen ongelma: Uusi lastenohjelma alkaa! 
4.12.
Pac-Manin aavemaiset seikkailut: Uusi lastenohjelma alkaa!  

Syke jatkuu Ruudussa uusin jaksoin 4. joulukuuta!

4.11.2020 klo 10:15

Ruutu-alkuperäissarja Syke jatkuu uusin jaksoin 4. joulukuuta! 9. kaudella hämmennetään useampaakin suhdesoppaa ja luvassa on sekä mustasukkaisuutta, kiellettyjä tunteita että yllätysuutinen. Uusi kausi käsittää 24 jaksoa ja kaksi uutta jaksoa ilmestyy Ruutuun aina perjantaisin. Syke-sarja saa jatkoa yhdeksännen kauden jälkeen ja myös sarjaan perustuva elokuva saapuu valkokankaille ensi vuonna. 

Odotettu Sykkeen 9. kausi starttaa 4. joulukuuta, kun Ruutuun ilmestyy neljä uutta jaksoa. Työtaistelujen ravisuttamalla traumapolilla puhaltavat uudet tuulet ja ulkoinen konsultti Ira Kantola (Marja Salo) saapuu haastamaan sairaalan johtoa. Potilastarinoissa luvassa on muun muassa lapsen keuhkojen siirto, parisuhdeväkivallan uhri, hirvikolari ja onnettomuus sairaalassa.

8. kausi päättyi yllätyssuudelmaan Sonjan (Iida-Maria Heinonen) ja Jessen (Sebastian Rejman) välillä. Huono omatunto ajaa Sonjan konfliktiin oman puolisonsa kanssa. Sonja vastustaa Jessen kiusausta, mutta tunteet eivät hellitä. 

Lenita (Lena Meriläinen) keksii värvätä toimettoman ja mustasukkaisen miehensä polille vapaaehtoistyöntekijäksi. Jarmon (Jarmo Mäkinen) alituinen läsnäolo alkaa kuitenkin nopeasti kiristää Lenitan hermoja.

Pahaan velkaantumiskierteeseen ajautunut Aino (Amelie Blauberg) alkaa harkita epätoivoisia ratkaisuja.

Ampumatraumasta toipuvaa Nikkeä (Janne Saarinen) kalvaa lamauttava pelko. Terapialle kintaalla viitannut ensihoitaja hakee turvaa hankkimalla oman aseen.  

Johannalla (Leena Pöysti) on suuri salaisuus, joka aiheuttaa säröjä hänen ja Maxin (Antti Luusuaniemi) suhteeseen.

"Vuosi 2021 on erityisen hieno Ruudun alkuperäissarjoille! Sykkeen uuden kauden lisäksi sarjasta saapuu kokoillan elokuva valkokankaille. Samoin alkuperäissarjamme Kummeli esittää: Kontio & Parmas jatkuu uusi jaksoin ja nähdään syksyllä elokuvana. Alkuvuodesta Ruudun valikoimaan lisätään uusi Kevyttä yläpilveä -draamasarja ja syksyllä suosittuun kirjasarjaan perustuva Koskinen-rikosdraama", kertoo Nelonen Median televisiojohtaja Ville Toivonen.  

Tutun näyttelijäkaartin lisäksi Sykkeen 9. kaudella nähdään jo edellisillä kausilla vierailleet Eino Heiskanen, Jarmo Mäkinen ja Arman Alizad. Uusissa vierailevissa rooleissa nähdään muun muassa Leena Uotila, Ville Myllyrinne, Elias Westerberg, Mikko Kauppila, Heikki Ranta, Sherwan Haji, Meri Luukkanen ja Rosa Salomaa. Kauden ohjaajina toimii Annika Grof ja Toni Laine. Sarjan pääkäsikirjoittajat ovat Anne Prokofjeff ja Hanna Leivonniemi ja Sykkeen tuottaa Yellow Film & TV.

 

Sykkeen 9. kausi alkaa perjantaina 4.12., kun Ruutuun ilmestyy neljä ensimmäistä jaksoa klo 6.30. Tästä eteenpäin Ruutuun ilmestyy joka perjantai kaksi uutta jaksoa.

9. kauden kaksi ensimmäistä jaksoa esitetään myös Nelosella 4.12. klo 21.35 alkaen. Nämä kaksi jaksoa voi katsoa Ruudusta maksutta Nelosen esityksen jälkeen.

Sykkeen 9. kausi on vain Ruudun tilaajien katsottavissa. Ruutu+-tilaus maksaa 9,95 € kuussa. Ensimmäinen tutustumisjakso on veloitukseton.

Marraskuussa Radio Rockilla puhutaan mielenterveydestä – tavoitteena kannustaa etenkin miehiä hakemaan apua

30.10.2020 klo 09:45

Radio Rock – 100 % tukena, 100 % rock.

Marraskuu on Radio Rockilla Mielenterveyskuukausi. Radio Rock tukee 100-prosenttisesti Mielenterveyden keskusliittoa ja toimii marraskuun ajan kansallisen Mielenterveysviikon kumppanina. Mielenterveyden keskusliiton järjestämää kansallista Mielenterveysviikkoa vietetään 15.11.–22.11. Viikko nostaa esiin ajankohtaisia mielenterveyteen liittyviä teemoja, tuo esille epäkohtia, tekee parannusehdotuksia ja vaikuttaa asenteisiin. Radio Rockilla aihe on esillä koko marraskuun, kampanjasivut aukeavat maanantaina 2.11. osoiteessa supla.fi/radiorock.

Radio Rockin tavoitteena on puhua kanavalla avoimesti ja rohkaisevasti mielenterveyteen liittyvistä asioista, tuoda esiin mielenterveysongelmia kokeneiden ääni, tavoittaa erityisesti mieskuuntelijoita ja vahvistaa viestiä siitä, että mielenterveyden ongelmia ei tarvitse hävetä. Vuosittain 1,5 prosenttia suomalaisista sairastuu johonkin mielenterveyden häiriöön ja joka viides suomalainen sairastaa jotakin mielenterveyden häiriötä. 33 prosenttia mielenterveysongelmia kokeneista kertoo hävenneensä hoitoon hakeutumista.

Radio Rockilla kuullaan marraskuun aikana mielenterveysongelmia kokeneiden ajatuksia esimerkiksi siitä, miten he itse ymmärsivät hakea apua. Puhujien joukossa ovat mm. Herra Ylppö, Toni Wirtanen, Henri Alén ja Touko Aalto. Lisäksi Radio Rock on yhteistyössä Mielenterveyden keskusliiton kanssa toteuttanut Suplassa julkaistavan podcast-sarjan mielenterveysviikon teeman ympärille. Jone Nikulan luotsaamassa podcastissa keskustellaan mielenterveyden aiheista asiantuntijoiden ja kokemusasiantuntijoiden kanssa.

"Mielenterveysongelmat tuppaavat yhä vieläkin stigmatisoimaan potilaansa, ja tämän stigman kimppuun käyminen sujui kokemusasiantuntijoiden ja asiantuntijoiden haastatteluja tehdessä kuin itsestään. Runsaat 30 vuotta haastatteluja tehneenä voin rehellisesti sanoa, että koskaan ei yhden laajemman asiakokonaisuuden alle ole osunut kymmentä yhtä fiksua ja analyyttistä haastateltavaa", Nikula hehkuttaa.
 
Kansallisen mielenterveysviikon teemana on tänä vuonna Mistä tietää? Teema herättelee pohtimaan omaa vointiaan ja jaksamistaan sekä kertoo käytännön esimerkkejä siitä, miten mielenterveysongelmia itse kokeneet ihmiset ovat tunnistaneet omalla kohdallaan, että on aika hakea apua. 
Mistä tietää…
… että on aika hidastaa?
… että on masentunut?
… että ei voi hyvin?
… että läheinen ei voi hyvin?

Radio Rock on Suomen kuunnelluin radiokanava 25–54 -vuotiaiden miesten keskuudessa.  Kampanjalla halutaankin tavoittaa erityisesti miehiä, jotka helposti jäävät yksin ongelmiensa kanssa.

"Mielenterveys ja miehet aiheena on ollut perinteisesti vaikea yhdistää, ehkä juuri perinteisen mieskuvan tai vallitsevien stereotypioiden vuoksi. Rockin kaltainen kanava, jolla uskottavuus on vahva omassa porukassaan, voi vaikuttaa yhteiskunnallisiin asenteisiin nostamalla keskusteluun vähemmän porukassa puhuttuja aiheita ja normalisoida niitä. Rock-musiikkihan on itsessään vahvaa mielenilmausta ja äijämäinen tapa ilmaista tunteita – ehkä voisi ajatella, että jos ei raskas rokki auta, niin on syytä kääntyä ammattilaisen puoleen", Mielenterveyden keskusliiton vaikuttamisviestinnän asiantuntija Henna-Riikka Myrskylä sanoo ja muistuttaa, että pelkästään tunne siitä, että kaikki ei ehkä ole kohdallaan, on jo syy hakea ja saada apua.

"Mielenterveyden haasteet koskettavat meistä todennäköisesti jokaista elämämme varrella ja nopea avunsaanti on äärimmäisen tärkeää. Radio Rockin erityisen vahvasti tavoittamat miehet ovat valitettavasti yhä tässä asiassa niitä, jotka purevat hammasta liiankin kauan ja antavat ongelmien kasaantua. Toivomme, että tämä kampanja tavoittaisi mahdollisimman monen mielenterveysongelmien parissa painivan, lisäisi tietoa ja rohkaisisi pyytämään apua ilman häpeää", Radio Rockin ohjelmapäällikkö Juha Kortelainen sanoo.

- Radio Rockin mielenterveyskuukauden kampanjasivut aukeavat maanantaina 2.11. osoitteessa supla.fi/radiorock
- Jone Nikulan luotsaama podcast Suplassa 2.11. alkaen.
- Kansallista mielenterveysviikkoa vietetään 15.11.–22.11.

 

Podcastin jaksot:
 

Burnout – Mikko Toiviainen 2.11.
Mielenterveyden Keskusliitto – Olavi Sydänmaanlakka 4.11.
Alhoholismi – Petteri Helin 6.11.
PTSD – Demian Seesjärvi 10.11.
THL – Jukka Kärkkäinen 12.11.
Masennus – Matias Kangas 16.11.
Dissosiaatiohäiriö – Jonna Tähtinen 18.11.
THL – Esa Nordling 20.11.
Omaisen näkökulma – Petri Wilska 24.11.
Sosiaalipsykiatrian professori - Sami Pirkola 26.11.

 

HAE APUA:
 

Valtakunnallinen mielenterveysneuvonta: 0203 91920
Arkisin klo 10–15
Langan päässä: Ammattilainen, joka tuntee arjen kiemurat haastavissakin tilanteissa.

Vertaistukipuhelin: 0800 177599
Arkisin klo 10–15
Langan päässä: Mielenterveysongelmia itse kokenut ihminen, joka tietää, mistä puhut.
Ilmainen!

Valoa-chat: www.mtkl.fi
Joka arkipäivä klo 12–18
Chattaamassa joko mielenterveysalan ammattilainen tai kokemusasiantuntija.