Media ja bloggaajat, tervetuloa Nelonen Median pressisivulle!

 

Pressisivustoltamme löydät Nelonen Median kanavia ja ohjelmistoa koskevat tärkeimmät tiedot ja tiedotteet.

Muistathan, että tarjolla olevia pressikuvia saa käyttää vain ohjelmaan liittyvän uutisen, blogi- tai somepostauksen yhteydessä. Mainitse kuvakrediiteissä kuvaajan nimi ja/tai Nelonen Media.

Alta löydät tärkeimmät tiedotteemme sekä muita hyödyllisiä linkkejä!

Tervetuloa tekemään kanssamme Suomen suurimpia tv-ilmiöitä!

 

Nelonen Median PR & Press -asiat: tiedotus@nelonenmedia.fi

Nämä pariskunnat lähtevät testaamaan suhdettaan Temptation Islandille!

27.1.2021 klo 12:30

Suorastaan kulttimaisen suosion saavuttaneessa Temptation Island Suomessa aivan tavalliset pariskunnat laittavat parisuhteensa todelliseen painetestiin, kun heidät erotetaan toisistaan ja kuvioon astuu toinen toistaan kuumempia viettelijäsinkkuja.

Temptation Island Suomen 9. kaudella tehdään historiaa, kun parisuhteet laitetaan koetukselle ensimmäistä kertaa koko formaatin historiassa talvisissa olosuhteissa.

Levin talvisista maisemista huolimatta kaikki ohjelman peruselementit ovat kuitenkin edelleen mukana, kun pariskunnat erotetaan toisistaan ja kuvioon astuu toinen toistaan upeampia viettelijäsinkkuja. Onko lumi valkoisempaa aidan toisella puolella? Onko oma parisuhde sittenkään niin täydellinen kuin alkuun oli ajatellut?

Levin jylhissä maisemissa pariskunnat ja sinkut majoittuvat upeissa luksusresorteissa, pääsevät tutustumaan toisiinsa unohtumattomilla treffeillä ja bilettävät villisti. Levi tarjoaa treffeille parastaan mm. poroajeluilla, moottorikelkkaillen tai vaikka lumikenkäsafarilla.

Temptation Island Suomi -juontaja ja ohjelman armoitettu grillimestari Sami Kuronen lupaa, että Temptation Island saa uusista maisemista jälleen aivan uudenlaista potkua.

"Tempparit ovat tarjonneet värikkäiden tapahtumien ohella aina eksotiikkaa myös puitteiltaan. Nyt houkutuksia testattiin ensimmäistä kertaa talvisissa olosuhteissa, ja saimme iloksemme testata niitä upeimmassa mahdollisessa lokaatiossa", Sami Kuronen kertoo.

"Kolmen viikon Lapin-reissun aikana nähtiin, että paljon puhuttu Lapin taika on totta, ja sen teho voi konkretisoitua monin eri tavoin. Neljä hyvin mielenkiintoista paria erilaisine lähtökohtineen, ja 20 upeaa sinkkua todistivat, ettei toppapuku suojaa viettelyltä, jos sellaista tarjolla on. Kaikkien aikojen after ski on poikkeuksellinen siinäkin mielessä, että tällä kertaa kaikki mikä tapahtuu Levillä, ei jää Leville”, Kuronen kuvailee. 

Tutustu uusiin pariskuntiin alla

Miranda "Mirkku", 20, ja Mika, 23, Nokia
 

Mikan ja Mirkun tarina alkoi Tinderissä. Parin ensitreffien jälkeen kaksikon tiet kuitenkin erkanivat, kun Mika alkoi tapailla toista naista ja Mirkku keskittyi toipumaan edellisestä suhteestaan. Kaksikko matchasi kuitenkin toistamiseen muutaman kuukauden kuluttua ja tällä kertaa he eivät astelleet onnensa ohi.

Nyt suhteen alusta on kulunut puoli vuotta ja pari on muuttanut yhteen Mirkun vanhaan asuntoon. Kaksikko mainitsee suhteensa liimaksi samanlaisen huumorintajun. Suhde on Mikan ensimmäinen oikea, kun taas Mirkku on ehtinyt seurustella lähes koko nuoruutensa muutaman eri ihmisen kanssa.

Kitkaa suhteeseen tuovat Mirkun vaikea mustasukkaisuus ja Mikan villi juhliminen. Railakas meno on johtanut esimerkiksi Mikan puhelimen viestien tutkimiseen. Mirkku toivoo pääsevänsä eroon luottamuspulastaan, ja Mika puolestaan haluaa oppia huomioimaan Mirkkua paremmin.

 

Sonya, 20, ja Mitte, 21, Vantaa
 

Kun netissä toisiinsa tutustuneet Sonya ja Mitte tapasivat ensimmäisen kerran, Sonya kutsui Miten heti äitinsä luokse kylään. Sonya teki Mitteen vaikutuksen rennolla pukeutumisellaan, joka huokui Miten mielestä rohkeutta.

Ensitapaamisesta on kulunut 3 vuotta, ja sen jälkeen pari on ollut lähes erottamaton. Nykyään Sonyan ja Miten perheeseen kuuluu 2 koiraa ja 3 hamsteria. Heidän suhteensa pohjalla ovat samanlaiset arvot ja keskinäinen vahva kunnioitus.

Sonya ja Mitte ovat yhtä mieltä siitä, että Sonya kantaa heidän parisuhteessaan suurempaa vastuuta päätöksenteosta. Vastuunkanto saa Sonyan tuntemaan itsensä yksinäiseksi muuten hyvässä suhteessa. Tämän vuoksi Mitte toivookin matkan Temptation Islandille tuovan hänelle rohkeutta tehdä päätöksiä ja aikuistua. Sonya haluaa kehittää itseään ja löytää uusia näkökulmia omaan elämäänsä.

 

Anna, 21, ja Ville-Pekka "VP", 21, Joensuu 
 

Lukiossa toisensa tavanneen parin kohdalla ei todellakaan ollut kysymys rakkaudesta ensisilmäyksellä. Annan kovaäänisyys ärsytti opintoihinsa syventynyttä Ville-Pekkaa, mutta kun kaksikko päätyi samaan kaveriporukkaan, tunteet lämpenivät pian.

Nyt pari on ollut yhdessä jo lähes viisi vuotta. Annan ja Ville-Pekan perheeseen kuuluu myös kaksi riehakasta koiraa.

Annaa ja Ville-Pekkaa pitää yhdessä rakkauden lisäksi avoin kommunikaatio. He kertovat erilaisten luonteidensa täydentävän toisiaan. Anna on verbaalinen ja Ville-Pekka hyvä kuuntelija.

Anna toivoo, että matka antaisi Ville-Pekalle tilaa ajatella omia tunteitaan, sillä hänen pelkonsa on, että miehen tunteet hukkuvat hänen voimakkaan persoonansa varjoon. Suhde on Ville-Pekan ensimmäinen. Anna itse haluaa löytää mahdolliset kehityskohdat itsessään ja lähtee matkaan avoimin mielin. Parin rajat kieltävät vain ihastumisen. Leikkeihin osallistuminen on sallittua, jopa seksuaalisiin tekoihin asti.

 

Julia, 23, ja Henrikki "Henkka", 24, Kerava
 

Julia ja Henrikki tapasivat 9 kuukautta sitten Tinderissä. Jo kuuden päivän päästä tapaamisesta pariskunta muutti yhteen Julian asuntoon. He kuvailevat suhteensa alkuvaihetta salamarakastumiseksi. Julialla ja Henrikillä on kaksi koiraa, ja lähitulevaisuudessa he toivovat saavansa perheenlisäystä.

Sekä Julia että Henrikki ovat tulleet aiemmissa suhteissaan petetyiksi, mutta toistensa kautta he ovat löytäneet uudelleen rohkeuden luottaa toiseen. Pariskunnan mukaan suhteessa ei ole suurempia ongelmia, mutta jos jokin pielessä oleva asia pitää mainita, toteavat molemmat sen olevan Julian nikotiinin vajeesta aiheutuvat kiukunpuuskat.

Julia ja Henrikki ovat luonteiltaan kuin yö ja päivä. Julia on ekstrovertti ja hänellä on todella paljon läheisiä kavereita. Henrikki kokee olevansa introvertti, ja tästä syystä hänellä on vain yksi läheinen ystävä. Julia ja Henrikki lähtevät hakemaan Temppareista kokemuksia, mutta ennen kaikkea uusia ystäviä Henrikille.

 

Temptation Island Suomi Nelosella ja Ruudussa keskiviikkoisin ja torstaisin 17.2. alkaen klo 21.

Temptation Island Suomi Extra Nelosella ja Ruudussa torstaisin 18.2. alkaen klo 22.

Nämä 12 huippu-urheilijaa laittavat kaiken peliin Mestareiden mestari -ohjelmassa

1.2.2021 klo 09:00

Kaksitoista uransa päättänyttä huippu-urheilijaa palaa vielä kerran kilpakentille vauhdikkaassa Mestareiden mestari -ohjelmassa, jonka kohdalla kulunut fraasi verta, hikeä ja kyyneleitä pitää kerrankin paikkansa.

Nelosella keskiviikkona 17.3. alkavassa Mestareiden mestarissa tunnetut suomalaiset urheilijatähdet kamppailevat joukkueina toisiaan vastaan, mutta lopulta kuitenkin vain yksi voi olla Mestareiden mestari.

Mukana on neljä joukkueellista taistelutahtoisia urheilijapersoonia, joista toisilla uran huippuhetkistä on jo vuosikymmeniä, toiset ovat olleet tositoimissa vielä aivan viime aikoina.
 
Ohjelman neljä joukkuetta ovat: Yleisurheilujoukkue, Jääjoukkue, Kamppailujoukkue ja Suksijoukkue. 

Tsempillä ja huumorilla etenevässä Yleisurheilujoukkueessa kisaavat pituushyppääjä Tommi Evilä, pikajuoksija Markus Pöyhönen ja keihäänheittäjä Taina Ojaniemi.

Älyä ja taktiikkaa hyödyntävässä Jääjoukkueessa mukana ovat NHL-kiekkoilija Sami Helenius, pikaluistelija Mika Poutala ja naisleijonien entinen kapteeni Emma Terho.

Kokemusta ja nuoruuden intoa yhdistelevät Kamppailujoukkueessa nyrkkeilijä Amin Asikainen sekä painijat Marko Asell ja Petra Olli.

Kovakuntoiseen Suksijoukkueeseen kuuluu kolme hiljattain uransa lopettanutta kilpailijaa, eli hiihtäjät Matti Heikkinen ja Aino-Kaisa Saarinen sekä ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen.
 
Tiukkojen kisojen välissä urheilijat viettävät yhdessä vapaa-aikaa ja oppivat tuntemaan toisensa aivan uudella tavalla. He myös kokoontuvat muistelemaan kukin vuorollaan uransa ratkaisuhetkiä sekä suurimpia voittoja ja pettymyksiä.

Ahvenanmaan upeissa maisemissa kuvatun sarjan juontaa Heikki Paasonen. Konkarijuontaja vaikuttui erityisesti siitä, miten tinkimättömällä asenteella urheilijat olivat lähteneet mukaan.
"Kilpailijat syttyivät erityisesti siitä, että kyseessä oli joukkuekisa. Asenne oli uskomaton ja suoritusten perusteella tyypit eivät todellakaan olleet mitään entisiä urheilijoita vaan edelleen superammattilaisia."

Joukkuekisan ansiosta kaikki kaksitoista urheilijaa pysyvät mittelössä mukana pitkälti yli sarjan puolivälin. Sen jälkeen he putoavat tiimi kerrallaan, kunnes ohjelman finaalissa voittajajoukkueen kolme jäsentä taistelevat keskenään siitä, kuka heistä on mestareiden mestari.

Formaatti on nousssut suursuosioon mm. Ruotsissa, jossa ohjelmaa on tehty jo 12 kautta.

 

Jääjoukkue

Mika Poutala, 37
Pikaluistelija Mika Poutala saavutti useita maailmancupin palkintosijoja ja kaksi EM-hopeaa, mutta eniten hänen uraansa leimasi se, että hän hävisi kahdesti olympiamitalin niukkaakin niukemmin, vain 0,03 sekunnilla. Hänestä olisi saattanut tulla pettynyt ja katkera ex-urheilija, mutta sen sijaan hänestä tuli ammattimainen henkinen valmentaja, joka hyödyntää urallaan urheilussa saamiaan koviakin oppeja. Poutala on ammattipuhuja ja puhelahjojaan hän käyttää myös Mestareiden mestarissa -sekä tsempatakseen omaa joukkuettaan että saadakseen asiat menemään haluamallaan tavalla. Kisavuosista on jäljellä erittäin vahva voitontahto, ja se yhdistettynä rautaiseen kuntoon tekee Poutalasta kaikissa kisoissa erittäin vaarallisen vastustajan.

Sami Helenius, 47 
Jääkiekkoilija Sami Helenius aloitti uransa Helsingin Jokereissa ja eteni sieltä 1990-luvun puolivälissä NHL:n rahajäille. Siellä lähes kaksimetrinen ja yli satakiloinen puolustajakörmy sai "poliisin" rooliin. Hänestä tuli ammattitappelija, jonka tehtävä oli pitää oman joukkueen tähdet turvassa ja tarvittaessa pudottaa hanskat.
"Mitä vain joukkueen eteen", tuumi Helenius ja hoiti hommansa, vaikkei tappeleminen ollut rauhalliselle ja lempeälle miehelle ominaista. Uransa jälkeen Helenius on jatkanut jääkiekon parissa juniorivalmentajana ja toimii työkseen opettajana yläkoulussa. Helenius pitää rauhallisen tyylinsä myös Mestareiden mestarissa, ja ottaa mittelön rennosti ja turhia hötkyilemättä. Kun muut ennen kisoja verryttelevät, Heleniuksen valmistautumiseen kuuluu kuppi kahvia ja vessareissu.

Emma Terho, 39
Naisten jääkiekkomaajoukkueen puolustuksen selkäranka ja monivuotinen entinen kapteeni Emma Terho on Suomen kaikkien aikojen nuorin olympiamitalisti. Hän oli vain 16-vuotias naisleijonien voittaessa pronssia Naganossa vuonna 1998. Kaikkiaan Terho voitti urallaan kaksi olympiapronssia ja neljä MM-pronssia. Urheilu-uransa jälkeen hän on lähtenyt tosissaan mukaan urheilupolitiikkaan ja toimii nykyisin Kansainvälisen olympiakomitean urheilijajäsenenä. Terho jatkaa Mestareiden mestarissa uraltaan tutulla linjalla, eli pistää kaikkensa peliin. Joukkueurheilijana hän on aina valmis kaikkeen, ja muistaa tsempata muita.
 

Kamppailujoukkue

Amin Asikainen, 45
Amin Asikainen kohahdutti koko Suomea ja nyrkkeilevää maailmaa vuonna 2005 voittaessaan ammattilaisnyrkkeilyn Euroopan mestaruuden. Huippujännittävässä matsissa Asikainen tyrmäsi saksalaisen Sebastian Sylvesterin kahdeksannessa erässä ja hiljensi miehen kotiyleisön kertaiskulla. Mestareiden mestarissa Asikainen osoittaa, että nauttii edelleen voittamisesta yhtä paljon kuin ennenkin. Vaikka tappiot ottavat miestä isosti päähän, hän ei kaada harmitustaan muiden niskaan eikä etsi syyllisiä. Kovan lajinsa vastapainoksi Asikainen on ihmisenä erittäin kiltti ja puhuu esimerkiksi perheestään todella kauniisti.

Petra Olli, 26
Kisan kuopus Petra Olli ehti voittaa painiurallaan MM-kultaa ja kaksi MM-hopeaa sekä tukun muita mitaleja. Suuren yleisön tietoon Olli nousi viimeistään vuoden 2015 MM-kisojen yhteydessä, kun lehdet julkaisivat ennen finaalia kuvia hänen mustankirjavaksi murjotusta naamastaan. "Eipä tällä naamalla lähdetä sulhasia etsimään", kommentoi painija itse.
Mestareiden mestariin Petra Olli lähti mukaan tuoreeltaan sen jälkeen, kun oli kaikkien yllätykseksi ilmoittanut lopettavansa urheilu-uransa. Ahvenanmaalla Olli osoittautuu varsinaiseksi mustan huumorin lipunkantajaksi, joka laukoo nopeita vitsejään ja piikikkäitä huomioitaan täysin pokkana. 

Marko Asell, 50
Kisan nestori Marko Asell jäi suomalaiselle urheilukansalle mieleen vuoden 1996 Atlantan olympialaisista. Hän pääsi mukaan kisoihin vain parin viikon varoitusajalla, mutta eteni 74-kiloisten sarjassa aina loppuotteluun saakka. Siinä hän jäi hopealle tavalla, joka todellakin jätti jossittelun varaa: ottelun ratkaisuhetkillä mattotuomari antoi Asellille tämän onnistuneesta heitosta kolmen pisteen sijasta vain yhden pisteen. Täydellinen tuhkimotarina kaatui viime sekunneilla. Urheilu-uransa jälkeen Asell lähti mukaan politiikkaan ja toimii tälläkin hetkellä SDP:n kansanedustajana. Mestareiden mestarissa Asellista näkee, että hänellä on jo ikää ja elämänkokemusta; mies on hurjimmissakin kisoissa itse rauhallisuus. Tasaisen olemuksen ja verkkaisen puhetyylin alta löytyy kuitenkin rutkasti huumoria ja pilkettä.
 

Suksijoukkue

Kaisa Mäkäräinen, 38
Suomen ylivoimaisesti menestynein ampumahiihtäjä päätti uransa vuonna 2020, mutta jatkaa edelleen urheilua muissa lajeissa ja on huippukunnossa. Hänen saavutuksiinsa kuuluu maailmanmestaruus, yksi MM-hopea, neljä MM-pronssia sekä peräti kolme urheilijoiden itsensä erityisesti arvostamaa maailmancupin kokonaiskisan voittoa. Mestareiden mestarissa Mäkäräisen vasta päättyneen uran huomaa siitä, että kaikkien voitontahtoisten urheilijoiden joukossa hän kisaa ehkä eniten tosissaan. Siitä huolimatta hän pysyy koko turneen ajan iloisena, ystävällisenä ja nauravaisena ja on kaikista ja kaikesta kiinnostunut. Välillä Mäkäräinen saattaa antaa tiukkaakin palautetta, mutta hän osaa tehdä senkin nauraen.

Matti Heikkinen, 37
Vuonna 2019 aktiiviuransa päättänyt Matti Heikkinen nousi hiihdon kärkinimiin tilanteessa, jossa melkein koko miesten maajoukkue oli jäänyt kiinni dopingista Lahden MM-kisoissa 2001. Heikkisellä olikin iso rooli suomalaisen mieshiihdon kunnian palauttamisessa. Kun hän sai pronssia 15 kilometrillä vuoden 2009 Liberecin MM-kisoissa, se oli ensimmäinen suomalaisen mieshiihtäjän voittama mitali kahdeksaan vuoteen. Kaksi vuotta myöhemmin Oslossa hän hiihti saman matkan maailmanmestariksi. Yksi Heikkisen uran hienoimpia hetkiä oli myös MM-pronssi 50 kilometrillä kotiyleisön edessä Lahden MM-kisoissa 2017. Mestareiden mestareissa nähdään kilpaladuilta tuttu, tasaisen rauhallinen ja tunnollinen Heikkinen, joka ei tee itsestään numeroa. Hän tulee kuitenkin katsojille uudella tavalla tutuksi sen kautta, että hän osoittautuu innokkaaksi keskustelijaksi, jolla riittää tiedonjanoa ja uteliaisuutta muita urheilijoita ja heidän uriaan kohtaan.

Aino-Kaisa Saarinen, 42
Aino-Kaisa Saarinen päätti pitkän ja menestyksekkään kilpauransa vuonna 2018. Hän kertoo olleensa 14-vuotias päättäessään, että haluaa joku päivä olla hiihtäjänä maailman paras. Tavoite toteutui Liberecin MM-kisoissa vuonna 2009, kun hän voitti henkilökohtaisen kultamitalin 10 kilometrin matkalla. Tuon MM-kullan lisäksi hän on voittanut kolme viestikultaa sekä tukun muita MM-mitaleja ja olympiamitaleja. Mestareiden mestarissa Saarinen todistaa, että tinkimätön voitontahto ei ole parissa vuodessa kadonnut mihinkään. Mäkäräisen ohella juuri hän kisaa eniten veren maku suussa ja vaatii itseltään todella paljon. Hän myös ruoskii itseään helposti tappion hetkellä. Ahvenanmaalla Saarinen saattaa vapaa-ajalla isossa porukassa olla varautunut, mutta hyvän ystävänsä Kaisa Mäkäräisen seurassa hän päästää irti iloisen ja nauravaisen puolensa.
 

Yleisurheilujoukkue

Markus Pöyhönen, 42
Pikajuoksija Markus Pöyhönen aiheutti sensaation juoksemalla vuoden 2002 EM-kisoissa Münchenissa finaaliin ja sijoittumalla viidenneksi. Myöhemmin hän nousi vielä neljänneksi, kun kisan voittaja Dwayne Chambers kärysi dopingista. Sen jälkeen haastatteluja, sponsoritilaisuuksia ja erilaisia tempauksia riitti siihen malliin, että harjoittelu kärsi eikä Pöyhönen enää koskaan yltänyt samanlaiseen huippukuntoon kuin ennen EM-kisoja. Menestyksen hetkellä kaikki halusivat miehestä osansa. Seurauksena on ollut rahahuolia ja masennusta. Kovat kokemukset ovat kasvattaneet Pöyhösestä ihmisen, jolla on iloisen ja vekkulin kuoren alla syvällinen ja vakava puoli. Mestareiden mestareissa poikamainen ilopilleri osaa ottaa kisat hieman rennommin kuin moni muu, vaikka kilpailuvietti onkin ennallaan.

Taina Ojaniemi, 44
Keihäänheittäjä Taina Ojaniemi tuli suomalaisille tunnetuksi tyttönimellään Taina Uppa. Tällä nimellä hän myös saavutti uransa suurimmat voitot: alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden vuonna 1994 ja alle 23-vuotiaiden Euroopan mestaruuden vuonna 1997. Aikuisten sarjassa hänen paras saavutuksensa on seitsemäs sija Münchenin EM-kisoissa vuonna 2002. Vaaleasta porilaisesta tuli suomalaisten suosikki jo juniorina. Hän myös käynnisti oman muotivillityksen esiintyessään kisahaastatteluissa ja muutenkin julkisuudessa sinivalkoinen, virkattu "antennipipo" päässään. Nykyisin Ojaniemi on katsojille tuttu tosi-tv-sarjasta Poliisit. Mestareiden mestarissa Taina pursuaa positiivista asennetta ja jaksaa kannustaa kaikkia. Vaikka hän vetää kisat täysillä, elämänkokemusta on kertynyt sen verran, ettei hän ota tappioista liikaa murheita.

Tommi Evilä, 40
Vuonna 2005 pituushyppääjä Tommi Evilä ponnisti kotiyleisön edessä pronssille yleisurheilun MM-kisoissa Helsingissä. Siitä saakka hän on ollut yksi Suomen tunnetuimmista urheilijoista. Asiaan on varmasti vaikuttanut myös miehen salskea olemus ja varsinkin itsevarma persoona. Suorapuheinen ja mielipiteistään tiukasti kiinni pitävä Evilä jakaa mielipiteet myös Mestareiden mestarissa. Muut kilpailijat kuitenkin arvostavat huumoria, jota Evilä heittää pokerinaamalla, sekä myös miehen viisaita ja syvällisiäkin ajatuksia: "Oikean elämän rinnalla urheilu on kuitenkin loppujen lopuksi osastoa pelit ja leikit."

Mestareiden mestari Nelosella ja Ruudussa keskiviikkoisin 17.3. alkaen klo 20.

Jalkapallon Suomen Cup jatkuu Ruudussa – kotimainen jalkapallokausi käynnistyy 6. helmikuuta

28.1.2021 klo 15:15

Avausviikonloppuna katsojia hemmotellaan suorilla selostetuilla lähetyksillä 12 ottelun voimin.

Kotimainen jalkapallokausi käynnistyy ensi viikon lauantaina, kun vuorossa ovat Suomen Cupin lohkovaiheen ensimmäiset ottelut.

Kaikki Veikkausliigan ja Ykkösen joukkueiden miesten Suomen Cupin ottelut aina lohkovaiheesta finaaleihin asti näytetään tuttuun tapaan suorina lähetyksinä Ruudussa.

Nelosen urheilutuotantojen päällikkö Tuomas Saarela iloitsee yhteistyön jatkumista:

"Olemme todella tyytyväisiä, että Suomen Cup pääsee perinteikkäästi starttaamaan kotimaisen futiskauden. Kun myös Veikkausliiga ja Kansallinen Liiga alkavat huhtikuussa, pystymme tarjoamaan faneille huippufutista lähes vuoden ympäri. Kotimaiset liveottelut tuovat varmasti iloa pitkän talven keskelle!"

Ruudusta löytyvät myös tallenteet ja huippuhetket jokaisesta ottelusta. Ottelut selostetaan suomeksi.

Avausviikonlopun Suomen Cup -ottelut Ruudussa:

6.2. klo 14.00 FC Lahti – HJK
6.2. klo 14.00 KTP – HIFK
6.2. klo 15.00 FC Haka – IFK Mariehamn
6.2. klo 18.00 FC Honka – FC Inter
6.2. klo 14.30 Ilves – KuPS
6.2. klo 16.00 AC Oulu – SJK
6.2. klo 16.00 Gnistan – MP
6.2. klo 13.30 PK-35 – MuSa
6.2. klo 15.00 EIF – TPS
6.2. klo 14.00 KPV – VPS
6.2. klo 15.15 FF Jaro – RoPS
7.2. klo 15.00 JIPPO – HJK Klubi 04

Lisätietoa Suomen Cupista löytyy täältä.

Hiihtolomien suurin koko perheen elokuva Vinski ja näkymättömyyspulveri siirtyy syksyyn 2021

28.1.2021 klo 12:45

Juha Wuolijoen ohjaaman sekä Nelonen Median levittämän Vinski ja näkymättömyyspulveri
-elokuvan ensi-ilta siirtyy syksyyn. Snapper Films Oy:n tuottaman elokuvan oli tarkoitus tulla elokuvateattereihin helmikuussa.

"Valitettavasti koronarajoitusten takia on mahdotonta viedä suuren yleisön Vinski ja näkymättömyyspulveri -elokuvaa ensi-iltaan, koska lähes kaikissa Suomen elokuvateattereissa on edelleen tiukat rajoitukset, ja saleihin saa yhtä aikaa mennä vain 10 henkilöä. Toivottavasti rajoituksissa voitaisiin ottaa jatkossa huomioon, että elokuvateattereissa on todistetusti turvallista käydä, ja että elokuvateatterit voisivat jatkossa täyttää vähintään 50% istumapaikoistaan", sanoo Nelonen Median kotimaisten elokuvien päällikkö Antti Luusuaniemi.

Koko perheen elokuva Vinski ja näkymättömyyspulveri perustuu jo useita sukupolvia riemastuttaneeseen Aapelin kirjaan Koko kaupungin Vinski (1954). Elokuvan käsikirjoituksen ovat kirjoittaneet Jari Olavi Rantala, Mauri Ahola ja Juha Wuolijoki.

Elokuvan pääosissa nähdään Vinski (Kuura Rossi), Antero (Mikko Leppilampi), Krista (Pirjo Heikkilä) sekä apteekkari (Martti Suosalo).

Vinski ja näkymättömyyspulveri sijoittuu kuvitteelliseen Hömpstadin kaupunkiin, joka on joutunut röyhkeän rikosaallon kouriin. Murrot ja ryöstöt ovat osa kaupunkilaisten todellisuutta, ja poliisia auttamaan tarvittaisiin nyt todellinen supersankari.

Koulupoika Vinski (Kuura Rossi) tutustuu salaperäiseen apteekkariin (Martti Suosalo), joka tarjoaa Vinskille mahdollisuutta tulla Hömpstadin sankariksi. Apteekkarin salaisuus on näkymättömyyspulveri, jonka avulla Vinski voisi auttaa rikosaallon kynsissä kamppailevaa kaupunkia. Supersankaruus ei kuitenkaan ole helppoa, kun samaan aikaan Vinskin äiti Krista (Pirjo Heikkilä) alkaa seurustella turvayrittäjä Anteron (Mikko Leppilampi) kanssa.

Hankalinta Vinskille on kuitenkin pitää omat sankarityönsä salassa. Hän on luvannut apteekkarille ettei paljasta pulveri salaisuutta kenellekään. Pelastaakseen Hömpstadin Vinskin täytyy todellakin olla näkymätön supersankari.

Ohjaaja Juha Wuolijoki

Juha Wuolijoki on palkittu elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja ja tuottaja. Hän on ohjannut ja tuottanut elokuvat JoulutarinaHella W, Zarra’s Law sekä Gourmet Club. Kaikki Wuolijoen ohjaamat pitkät elokuvat on julkaistu Yhdysvalloissa muun muassa Netflixissä ja Amazon Primessa. Useita kotimaisia ja kansainvälisiä elokuvapalkintoja voittanut Wuolijoki kehittää parhaillaan useita hankkeita sekä suomeksi että englanniksi.

Koko kaupungin Vinski -kirja

WSOY julkaisee elokuvakannella varustetun uusintapainoksen Koko kaupungin Vinski -kirjasta ennen
elokuvan ensi-iltaa.

 

 

Uudet kotimaiset sarjat alkavat Nelosella: Pandemian kulisseissa ja Superkauppiaat

27.1.2021 klo 09:30

Nelosella uusi vuosi alkaa useammalla kotimaisella uutuussarjalla, joista ensimmäisten joukossa esitetään dokumenttisarja Pandemian kulisseissa sekä seurantareality Superkauppiaat.

Pandemian kulisseissa

 

Michael Franckin ohjaama kolmiosainen dokumenttisarja avaa Suomeen rantautuneen koronaviruksen aiheuttaman pandemian ensimmäisen aallon tapahtumia.

Kertojana toimii Peter Nyman, joka johdattaa matkalle lähihistoriamme pahimman kriisin ytimeen. Kuulemme Mehiläisen omien terveydenhuollon ammattilaisten tarinoita ja kokemuksia koronapandemian etulinjasta. Samalla sarjassa seurataan tapahtumia lehdistön ja viranomaisten näkökulmasta.

Milloin ja mistä saatiin ensimmäiset tiedot uudesta viruksesta?

Miksi ja miten rakennettiin ilmasilta Etelä-Koreaan?

Miten ostettiin aikaa rokotetta odottaessa?

Sarjan avausjaksossa koronavirus leviää Suomeen ja sen seurauksena valmiuslaki otetaan käyttöön. Pian koronatestaaminen on avainasemassa, mutta kapasiteetti liian vähäistä. Nopeita ja kekseliäitä ratkaisuja tarvitaan. Dokumentissa kuvataan miten uusi haasteellinen tilanne vaikuttaa ihmisten arkeen ja elämään. Erityisen vahvasti esillä on etulinjassa toimivien sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten panos ja kokemukset pandemian hoidosta.

Dokumenttisarjassa pohditaan myös, mitä koronakriisistä voidaan oppia ja olisiko Suomi kansakuntana voinut toimia jopa nopeammin.

Sarja on tuotettu yhteistyössä Mehiläisen ja Nelonen Median kanssa. Pandemian kulisseissa -dokumenttisarjan kaikki kolme jaksoa esitetään peräkkäin Nelosella 11.2. kello 21. Jaksot ilmestyvät samana päivänä ilmaiseksi myös Ruutuun.

 

Superkauppiaat

 

Superkauppiaat on uusi 10-osainen kotimainen sarja, jossa sukelletaan K-Supermarket -kauppiaiden elämään myyntitiskien, tarjousten ja asiakastoiveiden takana.

Viihdyttävä, oikeassa elämässä kuvattu sarja näyttää persoonallisten ja kunnianhimoisten kauppiaiden vauhdikkaan arjen ja kaikki sen ulottuvuudet, kommellukset ja yllättävät käänteet. Kauppiaana oleminen on intohimoinen elämäntapa, jossa työ, perhe-elämä ja vapaa-aika sulautuvat välillä yhteen. Onneksi apuna on mahtava henkilökunta!

Superkauppiaissa tutustutaan myös K-Supermarketien laajoihin tuottaja- ja kumppaniverkostoihin sekä niissä ahkeroiviin ihmisiin. Mistä päin Suomea nostetaan muikut Helsingin kalatiskille?

Kuinka Sodankylässä onnistuu ostosten toimitus moottorikelkalla tunturin huipulle? 

Entä kuka vaivaa taikinan uuden K-Supermarketin italialaiseen pizzauuniin?

Minne hävikkituotteet joutuvat?  

Superkauppiaat kertoo puolen vuoden ajalta todelliset tapahtumat kuudesta K-Supermarketista ympäri Suomen. Jokaisella kauppiaalla on tavoitteena kuunnella asiakkaitaan mahdollisimman hyvin ja rakentaa kaupastaan tavallista parempi ruokakauppa!

Ohjelman tarjoaa tavallista parempi ruokakauppa – K-Supermarket. Superkauppiaat Nelosella ja Ruudussa maanantaina 15.3. alkaen kello 19.

 

Vaahteraliiga jatkaa Ruudussa

21.1.2021 klo 09:45

Jenkkifutiksen Vaahteraliiga jatkaa Ruudussa monivuotisella sopimuksella.  Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry:n ja Nelonen Median tuore sopimus kattaa myös naisten Vaahteraliigan ja miesten I-divisioonan ottelut.

Sopimuksen myötä suomalaisen jenkkifutiksen kaikkien kilpasarjojen (miesten ja naisten Vaahteraliiga ja miesten I-divisioona) runkosarjan ja pudotuspelien jokainen ottelu nähdään suorana Ruudussa. Tulevan kauden aikana suomalaisille penkkiurheilijoille tarjoillaan peräti 82 suoraa jenkkifutislähetystä. Kotimainen jenkkifutiskesä huipentuu 11. syyskuuta pelattavaan Vaahteramalja XLII-otteluun.

Vaahteraliigan ottelut tuotetaan laadukkaasti selostettuina monikameratuotantoina alkustudioineen kuten aiempinakin vuosina. Uusina sarjoina mukaan tulevien naisten Vaahteraliigan ja miesten I-divisioonan ottelut tarjoillaan kevyemmällä yksikameratuotannolla sisältäen grafiikat ja hidastukset, mutta ilman selostajaa.  Kaikissa peleissä tuotannosta vastaa Grassmark Oy.

SAJL:n puheenjohtaja Roope Noronen kommentoi tyytyväisenä solmittua sopimusta:

”On hienoa, että mahdollisuus seurata amerikkalaisen jalkapallon sarjoja Suomessa kasvaa. Vaahteraliigan yleisömäärät pelipaikkakuntien katsomoissa ja ruutujen äärellä ovat kasvaneet vauhdilla nostaen lajia seuraavien määrää uusiin lukemiin. Kahden uuden tasokkaan sarjan saaminen Ruutuun lisännee lajin kiinnostavuutta jatkossa entisestään.”

Nelonen Median urheilutuotantojen päällikkö Tuomas Saarela on iloinen jenkkifutistarjonnan kasvusta Ruudussa:

”On upeaa jatkaa kotimaista huippujenkkifutista Ruudussa! Vaahteraliiga on ollut Ruudussa toimiva tuote, ja uskon kiinnostuksen lajiin nousevan yhä, kun lisäämme naisten Vaahteraliigan ja I-divisioonan tarjontaan. Naisten Vaahteraliiga on lisäksi hyvä lisä jo valmiiksi vahvaan Ruutu Urheilun naisten pääsarjapalloilun joukkoon!”

 

Kuva: Jari Turunen