Media ja bloggaajat, tervetuloa Nelonen Median pressisivulle!

 

Pressisivustoltamme löydät Nelonen Median kanavia ja ohjelmistoa koskevat tärkeimmät tiedot ja tiedotteet.

Muistathan, että tarjolla olevia pressikuvia saa käyttää vain ohjelmaan liittyvän uutisen, blogi- tai somepostauksen yhteydessä. Mainitse kuvakrediiteissä kuvaajan nimi ja/tai Nelonen Media.

Alta löydät tärkeimmät tiedotteemme sekä muita hyödyllisiä linkkejä!

Tervetuloa tekemään kanssamme Suomen suurimpia tv-ilmiöitä!

 

Nelonen Median PR & Press -asiat: tiedotus@nelonenmedia.fi

Nämä pariskunnat lähtevät testaamaan suhdettaan Temptation Islandille!

9.9.2020 klo 12:30

Suorastaan kulttimaisen suosion saavuttaneessa Temptation Island Suomessa aivan tavalliset pariskunnat laittavat parisuhteensa todelliseen painetestiin, kun heidät erotetaan toisistaan ja kuvioon astuu toinen toistaan kuumempia viettelijäsinkkuja.

Temptation Island Suomen 8. kaudella kaikki on toisin, kun trooppisen paratiisin sijaan parisuhdetta testataan kotimaan maisemissa. Kaikki peruselementit ovat kuitenkin edelleen mukana, kun pariskunnat erotetaan toisistaan ja kuvioon astuu toinen toistaan upeampia viettelijäsinkkuja. Onko ruoho vihreämpää aidan toisella puolella? Onko oma parisuhde sittenkään niin täydellinen kuin alkuun oli ajatellut?

Uudella kaudella on mukana useamman kerran eronnut pari, joka vetää riitojen aikana liiankin helposti erokorttia esiin sekä ohjelman faneiksi tunnustautuva pari, joka suunnittelee ensimmäiseen yhteiseen kotiin muuttoa. Onpa mukana pari vanhaa tuttuakin.

Temptation Island Suomi -juontaja ja ohjelman armoitettu grillimestari Sami Kuronen lupaa, että Temptation Island saa aivan uudenlaista potkua kotimaisista Kainuun maisemista.

”Thainuussa papaijat vaihtuvat rönttösiin ja Sex on the beach lonkeroon. Siaminlahden aaltojen sijaan rantaan lyövät nyt Iso-Kiimasen tyrskyt. Yötön yö tarjoilee tempparilaisille ihan uudenlaista ja varsin ainutlaatuista eksotiikkaa. Katsoja huomaakin aika nopeasti olevansa keskellä kaikkien aikojen mökkibileitä. Kausi on ladattu täyteen yllätyksiä ja suuria tunteita”, Kuronen kuvailee. 

Tässä he ovat! 8. kauden rohkeat pariskunnat!

Amalia, 20, ja Aarne, 20, Jyväskylä
Jyväskyläläiset Amalia, 20, ja Aarne, 20, tapasivat, kun Aarne tuli kuokkimaan Amalian kotibileisiin. Aarne teki Amaliaan vaikutuksen jo ensisilmäyksellä ja nainen kyselikin ystäviltään, kuka tämä komea muukalainen on. Pariskunnan rakkaus leimahti nopeasti ja yhteen muutto tapahtui pian kuin vahingossa. Nyt pari on seurustellut 1,5 vuotta. Aarne ja Amalia kertovat, että heillä on houkutusten saarella paljon menetettävää.
 
"Meiltä lähtisi kummaltakin pohja arjesta", Aarne summaa tilanteen, jos saarella sattuisi käymään huonosti.
 
Amalialle ja Aarnelle kommunikaatio on tärkeässä roolissa parisuhteessa, ja he viettävät paljon aikaa keskustellen ymmärtääkseen toisiaan paremmin. Kaksikko kuvaa suhdettaan tasa-arvoiseksi. Kumpikaan heistä ei tunnusta olevansa kova juhlimaan. Yhteiseen kotiin muutettuaan ainoita riidanaiheita ovat olleet erilaiset rutiinit ja kodinhoito.
 
Parisuhde on Aarnelle ensimmäinen, eikä minkäänlaista viettelystä ole tullut tähän mennessä arjessa vastaan. Pariskunta lähteekin saarelle testaamaan, onko suhde yhtä vahvalla pohjalla kuin he itse uskovat.
 
"Mä oon varma, että me selvitään kunnialla. En epäile hetkeäkään!" Aarne kommentoi itsevarmana.

Katso Amalian ja Aarnen esittelyvideo täällä.

Jonna, 24, ja Jussi, 24, Helsinki
 
Temptation Islandin viidenneltä kaudelta tuttu Jonna ja hänen poikaystävänsä Jussi ovat soutaneet ja huovanneet suhteessaan jo moneen kertaan. Yhteen taas alkuvuodesta palannut pariskunta seurusteli aikoinaan lähes kaksi vuotta, mutta tuolloin suhde päättyi pettämisestä johtuviin luottamusongelmiin.
 "Jussilla oli ollut samaan aikaan toinen nainen. Mä en tiedä kuinka kauan", Jonna avaa luottamuksen rikkonutta tilannetta.

Pettämistä seuranneen eron jälkeen pariskunnan osapuolet jatkoivat elämäänsä tahoillaan. Sattumalta kohtaaminen kadulla sai kuitenkin tunteet lämpenemään uudestaan. Tulisen riidan jälkeen Jonna ja Jussi löysivät takaisin toistensa sydämiin.
 
"Sit me ollaan menty siitä Jussin luokse",
 Jonna kertoo kohtaamisesta.
 
Jonna ja Jussi kuvailevat parisuhdettaan räiskyväksi. Suhteessa eletään isolla tunteella ja riitatilanteissa ero-korttia vilautetaan turhankin usein. Riitatilanteet menevät usein myös toisen syyttelyksi, ja kaksikolla on välillä vaikeuksia myöntää, että vika saattaa olla myös itsessä. Riidoista huolimatta rakkaus vetää pariskunnan lopulta aina takaisin yhteen. Vaiherikkaan historian jälkeen Jonna ja Jussi toivovat löytävänsä viettelysten saarelta suhteeseensa kauan kateissa olleen luottamuksen, jotta he voisivat ottaa pariskuntana seuraavan askeleen ja muuttaa yhteiseen asuntoon.

Katso Jonnan ja Jussin esittelyvideo täällä.

 


 

Jenna, 23, ja Juuso, 23, Joensuu
Jenna ja Juuso tapasivat reilu puolitoista vuotta sitten baarissa, kun Juuso kiinnitti huomiota kiukkuisen, mutta kauniin näköiseen Jennaan. Hyvin nopeasti ensikohtaamisen jälkeen parin välille syntyi romanssi, kun Jenna ja Juuso löysivät lukuisia yhteisiä kiinnostuksen kohteita musiikista ja peleistä.

Pariskuntaa yhdistää omalaatuinen huumorintaju, jota ulkopuolisten voi olla vaikea ymmärtää. Jennan ja Juuson ystävät kuvailevat heitä jopa pelottavan samankaltaisiksi. Pariskunnalle itselleen suhteessa tärkeää on turvallisuudentunne sekä yhteiset illanvietot, sillä tämä kaksikko rakastaa juhlia.
 
"Semmoinen rentous on meidän suhteessa parasta", Jenna kertoo.
 
Pariskunnan molemmat osapuolet tunnustautuvat suuriksi Temppari-faneiksi, mutta suurin syy mukaan hakemiselle oli kuitenkin Juuson mustasukkaisuus.
 
"Kyllä varmasti tulen olemaan jostain mustasukkainen, mitä siellä tapahtuu. Toivon, että se on sitä turhaa mustasukkaisuutta sitten!"
 
Molemmat hakevat kokemukselta myös vahvistusta omalle itsetunnolleen. Mikäli reissu viettelysten saarelle menee suunnitelmien mukaan, aikovat Jenna ja Juuso muuttaa yhdessä saman katon alle.

Katso Jennan ja Juuson esittelyvideo täällä.

Viivi, 22, ja Lance, 22, Espoo
 
Kuudennelta kaudelta tutut Viivi ja Lance päätyivät viimeksi viimeisellä iltanuotiolla eroon, mutta kotiin palaamisen jälkeen pari päättyi taas muutaman mutkan kautta takaisin yhteen. Nyt kahden ja puolen yhteisen vuoden jälkeen pariskunta tuntee suhteensa olevan vahvempi kuin koskaan.
"Anteeksiantoon päästiin ajan kanssa. Ne vanhat asiat, jotka oli tapahtuneet ikävästi niin niiden päälle rakennettiin uutta ja parempaa", Viivi kertoo.

"Viivin kanssa on nykyään tosi helppo elää ja me halutaan tosi samoja asioita", Lance kehaisee puolisoaan.
 
Edellisen reissun vuoristoradan jälkeen pariskunta on uskaltanut ottaa suhteessaan isompia askeleita. He ovat muuttaneet virallisesti yhteen ja tulevaisuus näyttää selkeältä. Edellisellä matkalla houkutusten saarelle Viivi ja Lance keskittyivät kehittämään itseään, mutta tällä kertaa he aikovat keskittyä kehittämään suhdettaan.
 
Viivi ja Lance eivät ole määritelleet mitään fyysisiä rajoja reissulle, sillä molemmat tietävät hyvin, että Temppari-kuplaan on helppo joutua. Ainoana yhteisenä sääntönä on tällä kertaa se, että toisesta ei saa puhua pahaa. Pariskunta vakuuttaa, että vanhat asiat on nyt puitu läpi, eivätkä ne enää kummittele arjessa. Nähtäväksi jää, sujuuko tämä reissu eri tavalla kuin viimeksi.

Katso Viivin ja Lancen esittelyvideo täällä.

Temptation Island Suomi keskiviikkoisin ja torstaisin Nelosella 30.9. alkaen klo 21.

Ruudun Veikkausliiga-studiot vahvistuvat tuoreella pelaajanäkökulmalla: Mika Ojala liittyy asiantuntijaraatiin

9.9.2020 klo 11:15

Teron Karhun isännöimät Veikkausliiga-studiot saavat uuden vahvistuksen suoraan pelikentiltä, kun Mika Ojala liittyy asiantuntijaraatiin huomisessa HIFK–HJK-matsissa. Ojala nähdään jatkossa studioissa Marko Rajamäen ja Pekka Lagerblomin rinnalla.

Mika Ojala on tehnyt mittavan uran Veikkausliigassa. Kolmena eri ajanjaksona FC Interissä pelanneella ja vuonna 2008 Veikkausliigan mestaruuden voittaneella Ojalalla on tilillään yhteensä 323 Veikkausliiga-ottelua, joissa hän on tehtaillut 87 maalia ja 90 syöttöä.

”Olen erittäin innoissani ja onnellinen siitä, että saan liittyä mukaan jo valmiiksi vahvaan tiimiin. Toivon, että saan hyödynnettyä omaa kokemustani ja intohimoa pelikentiltä nyt sen ulkopuolella. Futis on laji, jota rakastan, joten on mahtavaa saada jatkaa sen parissa nyt erilaisessa roolissa. Odotan, että pääsen haastamaan itseäni ja oppimaan uusia asioita erilaisessa ympäristössä”, Ojala kertoo.

Studiorooli ei välttämättä tarkoita sitä, että Ojala olisi luopumassa paikastaan pelikentän puolella.

”Tavoite oli löytää sopiva seura ja paikka, jossa jatkaa pelaamista, mutta sellaista ei vielä löytynyt. Jos tulevaisuudessa kuitenkin tulee mahdollisuus pelata mielenkiintoisessa joukkueessa ja projektissa, olen ehdottomasti avoin sen suhteen. Aika näyttää”, Ojala kommentoi.

Veikkausliiga-studioita isännöi Tero Karhu ja Ojalan lisäksi asiantuntijoina jatkavat Marko Rajamäki ja Pekka Lagerblom. Studioihin tehtiin tälle kaudelle paljon muutoksia, jotka on otettu positiivisesti vastaan.

"Tälle kaudelle uusittu studio -ja makasiinityyppinen Onside-konsepti on kerännyt jo nyt paljon kiitosta ja on huikeaa, että Mika hyppää loppukauden vahvistukseksi. Veikkausliiga-legendan statuksella ja kovien paikkojen kokemuksellaan Mika pystyy varmasti tuomaan oman ison panoksensa loppukauden studioihin!” Nelosen vastaava tuottaja Tuomas Saarela kertoo

Ruutu näyttää suorana kaikki Veikkausliigan, Subway Kansallisen liigan ja Suomen Cupin pelit. Pelien tallenteet ovat katsottavissa Ruudusta jälkikäteen. Lisäksi Ruudusta voi seurata Jalkapallon Kakkosen fanikameralähetyksiä.

Tiedotteen kuva: Tuula Ulla

Big Brother Suomi on edelleen kohderyhmänsä jättiläinen – starttiviikolle luvassa uudistus nimeämisiin

7.9.2020 klo 13:15

Big Brother Suomen uusi kausi alkoi sunnuntai-iltana, kun 16 toisilleen tuntematonta asukasta asteli Isoveljen taloon – ja kesämökille.

Big Brother Suomi -talo on saanut uudet asukkaat. Heti starttilähetyksessä nähtiin yllätyskäänne, kun kaikki 16 asukasta eivät suinkaan astelleet saman katon alle, vaan puolet asukkaista muutti BB-kesämökille. Eri leireillä ei ole hajuakaan siitä keitä toisella puolella asustelee, mutta heidän elämänsä kietoutuvat viikon aikana tiiviisti toisiinsa. 

Starttijakso tavoitti eilen illalla komeat 846 000 katsojaa, keskikatsojamäärän ollessa 490 000. Big Brother on tuttuun tapaan suursuosikki etenkin kaikissa nuoremmissa katsojaryhmissä. Kaupallisesti tärkeimmässä 10–54 -vuotiaiden katsojien kohderyhmässä BB oli sunnuntain kirkkaasti suurin ohjelma. Samoin 25–54-vuotiaiden naisten katsojaryhmässä BB oli selvästi kilpailijoitaan suurempi. Etenkin työikäisten katsojien keskuudessa BB oli selvästi sunnuntain katsotuin ohjelma.

BB:n valtava suosio näkyy myös Ruudussa, jossa BB-sisältöjä, eli kahta 24/7-streamia, eilistä jaksoa ja asukkaiden esittelyklippejä on startattu alle vuorokaudessa huimat yli 300 000 kertaa, ja luku kasvaa koko ajan!

BB-asukkaiden ensimmäinen viikkotehtävä alkoi jo eilen illalla. Talossa asustelevien kahdeksan asukkaan tehtävänä on tuottaa mökille sähköä valtavassa juoksupyörässä, eli "kitkakehässä" kävelemällä. Mökkiläisten tehtävänä sen sijaan on nauttia lomastaan.

Tänään alkavat myös Kimmo Vehviläisen ja Alma Hätösen luotsaamat päivittäislähetykset, joiden myötä talon viikkorytmiinkin on tiedossa muutoksia.
Asukkaat antavat joka viikko viikkotehtävän päätyttyä toisilleen nimeämispisteitä. Eniten nimeämispisteitä saaneet asukkaat joutuvat häätöäänestykseen. Viime kaudesta poiketen eniten nimeämispisteitä saaneet asukkaat julkistetaan vasta lauantain päivittäislähetyksessä, jossa otetaan taloyhteys ja kerrotaan nimeämisten tulokset myös asukkaille. Häätöäänestys on käynnissä lauantaista sunnuntai-iltaan. Lauantain lähetyksissä vakiovieraana nähdään aiemmilla kausilla BB:n pääohjaajana ollut ja Radio Rockiltakin tuttu moottoriturpa Kim Sainio.

BB:n päivittäislähetyksissä nähdään pitkin kautta paljon kiinnostavia vieraita.
Heti tänään maanantaina viime vuoden voittaja Kristian Heiskari lataa mielipiteensä uusista asukkaista. Krisu nähdään koko kauden ajan maanantailähetysten vakiovieraana.

Tiistaina käyttäytymisanalyytikko Teemu Ryhänen valottaa BB-talon vaikutusta asukkaisiin ja pääohjaaja Janne Virtanen vastailee katsojien kysymyksiin.
Keskiviikkona kysytään "mitä heille kuuluu nyt", johon vastaavat tällä viikolla viime kauden asukkaat Mira ja Ville.

Torstaina ääneen pääse BB-podcastin dynaaminen duo Paukkki ja Joonas. Fani-perjantaina sana on vapaa, kun katsojia ympäri Suomen pääsee etäyhteydellä studioon!

Lue tuoreiden asukkaiden esittelyt täältä.

16 räiskyvän erilaista persoonaa muutti suorassa lähetyksessä Big Brother -taloon – tällaisia he ovat!

6.9.2020 klo 23:00

Big Brother Suomen uusi kausi alkoi sunnuntai-iltana. Nämä 16 asukasta astelivat suorassa lähetyksessä isoveljen taloon.

Big Brother Suomi -talo on saanut uudet asukkaat. Sunnuntain suorassa lähetyksessä taloon muutti 16 asukasta, jotka eivät vielä tunne toisiaan, mutta he tulevat viettämään seuraavat viikot hyvin läheisesti yhdessä.
Heti alkuun nähtiin kuitenkin yllättävä käänne, sillä kaikki asukkaat eivät suinkaan muuttaneet kirjaimellisesti saman katon alle, vaan heidät jaettiin toisistaan tietämättä kahteen ryhmään. 

Ensimmäisenä asukkaana herkullisen värikkäästi sisustettuun bb-taloon asteli Kati, joka tutki taloa innokkaana.
Katin lisäksi taloon pääsivät muuttamaan ArttuSiniJoelEllaMinnaSasa ja Timo.

Seuraavaksi Isoveljellä oli hihassaan yllätys, sillä loput kahdeksan asukasta joutuivatkin yllätyksekseen asumaan tehtäväalueelle rakennettuun mökkiin.
Mökin ensimmäinen asukas oli Paula, jonka ensimmäiset sanat kesämökkiä tutkiessa olivat paljon puhuvat "voe äiti, missä sitä ollaan?"

Paulan seuraksi mökkiin muuttivat vielä RoopeOlli-PekkaSamiKristiinaNikoTiia ja viimeisenä Marko, jonka perässä talon ja tehtäväalueen ovi sulkeutui lopullisesti.
Mökin ja talon asukkailla ei ole hajuakaan keitä toisessa ryhmässä asustelee, mutta heidän erilliset elämänsa bb-talolla tulevat kuitenkin linkittymään toisiinsa tiiviisti.

Seuraavan 12 viikon ajan BB-talon arkea kannattelee yllätysten lisäksi tuttu tapahtumarunko. Alkuviikosta asukkaat saavat viikkotehtävän, jonka onnistuminen määrittää asukkaiden käytössä olevan rahan määrää. Viikkotehtävä huipentuu torstaisin, jolloin asukkaille selviää onko tehtävä onnistunut. Loppuviikosta suoritetaan myös nimeämiset häätöäänestykseen sekä ostosten teko käytössä olevilla rahoilla. 

Eniten nimeämispisteitä saaneiden asukkaiden häätöäänestys on käynnissä nimeämistulosten julkistamisesta lähtien sunnuntaihin, ja koko viikko huipentuu sunnuntai-iltana nähtävään suoraan lähetykseen, jossa vähiten ääniä saanut asukas häädetään talosta.

Tutustu alla uusiin Big Brother -asukkaisiin:

Kristiina, 21, Vantaa
Avoliitossa, ei lapsia 

Kristiina työskentelee sähköasentajana rakennustyömailla. Tulevaisuudessa hän aikoo kouluttautua alalla edelleen ja pääsi juuri sisään ammattikorkeakouluun sähköinsinöörilinjalle. Kristiina rakastaa biletystä, askartelua ja meditointia. Työpaikallaan rakennustyömailla 150 cm pitkä Kristiina kuulee usein ihmettelyä, mitä tuo 13-vuotias täällä tekee, mutta hän ei välitä vähättelevistä kommenteista. Kristiinan äiti on venäläinen ja Kristiina puhuukin venäjää sujuvasti.

Motto: Ei negatiivisii viboi

Ella, 23, Helsinki
Sinkku, ei lapsia

Ella opiskelee restonomiksi ja työskentelee kahvilassa. Hän on transnainen, joka muutti kolmisen vuotta sitten Jyväskylästä Helsinkiin. Ellan suuri intohimo on muoti ja vaatteet, ja hän seuraa trendejä maailmalla jatkuvasti. Hänen harrastuksiinsa kuuluu shoppailu, ystävien kanssa hengailu ja hän pitää itsestään myös fyysisesti hyvää huolta. Ellalle tärkeää on toisten ihmisten kunnioittaminen, ja hän uskaltaa sanoa mielipiteensä suoraan pelkäämättä toisten reaktioita.

Motto: Lamborghinit ei kilpaile Toyotojen kanssa

Sasa, 26, Turku
Sinkku, ei lapsia

Iloinen ja energinen Sasa on koulutukseltaan kauppatieteiden kandidaatti, ja hän on opiskellut myös Ruotsissa ja Hollannissa. Liian kiireinen elämänrytmi ja tasapainottelu opintojen ja työnteon välillä ajoi Sasan taannoin burnoutin partaalle, minkä jälkeen hän on opetellut hiljentämään tahtia elämässään. Kun koronapandemia vei häneltä työt hr- koordinaattorina, hän halusi repäistä ja hakea Big Brother -taloon.
Sasan isä puoliksi virolainen, ja vanhempien eron jälkeen Sasa kasvoi kahden äidin sateenkaariperheessä. Tärkeää Sasalle on tasavertaisuus erilaisista taustoista huolimatta.

Motto: Why not?

Sini, 33, Pori
Naimisissa, ei lapsia

 

Sini on oikeustieteen maisteri, varatuomari ja asianajaja. Hän on käynyt myös armeijan, jossa hän suoritti reserviupseerikoulun. 
Sini on hyvin määrätietoinen sekä kunnianhimoinen ja viihtyy johtajan roolissa. Heikkouksinaan hän sen sijaan pitää huonoa keskittymiskykyään ja kärsimättömyyttään. Sini haluaa Big Brother -taloon, sillä hän haluaa irti oranvanpyörästä ja tauon kiireisestä asianajotoimiston arjesta. Kotiin Siniä jää kaipaamaan aviomies sekä kaksi koiraa.

Motto: Sinä riität

Kati, 32, Vaasa
Parisuhteessa, ei lapsia

Kati on todellinen monitoiminainen ja tehopakkaus. Hän työskentelee muun muassa crossfit-valmentajana, personal trainerinä ja baarimikkona. Sen lisäksi hän opettaa peruskoulussa sijaisena liikuntaa, ruotsia, matematiikkaa ja musiikkia.
Seitsemän vuotta sitten Kati kuuli sairastavansa MS-tautia, mikä ei ole lannistanut häntä tippaakaan, vaan muokannut hänen elämänasennettaan entistä myönteisemmäksi. Hän kutsuu itseään jopa positiivisuuslähettilääksi, sillä kovin herkästi hänellä ei hymy hyydy.

Motto: Elämä on juhla ja mut on kutsuttu!

Paula, 40, Pori
Sinkku, ei lapsia

 
Oulusta alun perin kotoisin oleva Paula työskentelee personal trainerina ja elää omien sanojensa mukaan kuin 27-vuotias poikamies. Hän ei meikkaa koskaan ja uhoaa juovansa tarvittaessa myös äijät pöydän alle. Kävipä Paula muinoin voittamassa jopa Ennätystehdas-ohjelman juomalla valkovenäläisiä. Introverttina itseään pitävä Paula käy liikunnan vastapainona filosofian ja maailmankaikkeuden tunneilla sekä kuuntelee podcasteina muun muassa Jari Sarasvuon viisauksia.
Keväällä koronan takia lomautettuna ollut Paula keksi alkaa tehdä Instagramiin huumoripitoisia videoita, joista tulikin nopeasti todella suosittuja. 

Motto: Rahaa on.

Tiia, 41, Veikkola
Sinkku, 2 lasta

Tiia on koulutukseltaan kemiantekniikan tohtori ja hän opettaa kemiantekniikkaa Aalto-yliopistossa. Avioeron jälkeen Tiian arki on ollut kahtiajakautunut: joka toinen viikko hän viettää laatuaikaa lastensa kanssa ja joka toinen viikko ravaa Tinder-treffeillä ja tanssii kavereidensa kanssa pöydillä aamuun asti. Omasta mielestään Tiia ei muistuta tyypillistä yliopisto-opettajaa, sillä hän on fiksu ja pöljä samaan aikaan. Hän haluaisi olla kuitenkin hyvänä esimerkkinä siitä, että minkälaisesta vaan taustasta on mahdollista nousta, sillä hänen vanhempansa eivät olleet akateemisesti koulutettuja eivätkä kovin varakkaita. Omat opintonsa Tiia maksoi taksia ajamalla.

Motto: Mieluummin kadun asioita mitkä oon tehnyt kuin niitä mitä oon jättänyt tekemättä.

Roope, 22, Espoo
Sinkku, ei lapsia

Roope on aina työskennellyt elämysalojen parissa – aikaisemmin Linnanmäellä ja nykyisin Finnkinolla, jossa on tällä hetkellä esimieskoulutuksessa. Hän harrastaa Tinder-treffailun lisäksi uusien asioiden kokeilemista. Viimeisimpänä hän on ollut innostunut sulkapallosta ja biljardista. Roope on ollut kasvissyöjä jo 10 vuotta ja eläinten oikeudet ovat tärkeä aihe hänelle. Luonteeltaan Roope kokee olevansa äkkipikainen ja provosoiva, mutta pitää itseään myös viihdyttäjänä ja hyvänä kuuntelijana. Hänelle on tärkeää, että jokaisella on oikeus onneen – taustastaan huolimatta!

Motto: Ei aina kaikkea tarvitse ottaa niin tosissaan.

Joel, 24, Jyväskylä
Sinkku, ei lapsia 

Nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajaksi opiskellut Joel työskentelee tätä nykyä viherrakentajana. Hän ei koe harrastavansa mitään, mutta hänen vapaa-aikansa kuluu muun muassa pleikkaria pelaillen ja kitaraa soitellen. Hän kuvailee itseään sosiaaliseksi ja puheliaaksi huumoriveikoksi. Ympärilleen Joel sanoo tuovansa rakkautta ja kaaosta samaan aikaan, mutta letkeä ja rento maalaiskylän poika ei ota elämää liian vakavasti. Joelin mielestään hänen sekä paras että huonoin puolensa onkin se, ettei hän suhtaudu intohimoisesti oikein mihinkään.

Motto: Ei minua varten tarvii keittää

Niko, 25, Espoo
Avoliitossa, ei lapsia

Niko on syntynyt Iranissa, josta hän muutti perheineen Vaasaan ollessaan 3-vuotias. Niko on opiskellut liiketalouden perustutkinnon ja harrastanut tanssia lapsesta saakka. Hän puhuu viittä eri kieltä: suomea, ruotsia, englantia, kurdia ja persiaa. Vaikka Niko on saanut kokea Suomessa asuessaan kiusaamista ja rasismia, hän on ylpeä siitä, kuinka hyvin on aina tullut toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Nikon yksi isoimpia motiiveja lähteä Big Brother-taloon on se, että hän haluaa puhdistaa maahanmuuttajien maineen toimimalla positiivisena esimerkkinä.

Motto: Good Thoughts, Good Words, Good Deeds

Arttu, 26, Oulu
Sinkku, ei lapsia

Arttu työskentelee tuotantoinsinöörinä esimiestehtävissä lasitehtaalla, mutta kokee poikkeavansa pitkien hiustensa ja tatuointiensa takia kovasti muista insinööreistä. Musiikkiukoksi itseään kutsuvan Artun musiikkimakuun mahtuu monenlaista aina hevimusiikista Tapio Rautavaaraan asti. Satunnaista kuntosalia ja oluen maistelua harrastavalla Artulla on aina pilke silmäkulmassa.
Nivalasta lähtöisin olevan miehen suurimpia vahvuuksia on taito pitää pään kylmänä ja toimia rationaalisesti tiukoissa tilanteissa.

Motto: Elämä on ihmisen parasta aikaa

Sami, 27, Kerava
Avioliitossa, ei lapsia

Sami työskentelee lastenhoitajana päiväkodissa, ja hän kokee työn lasten parissa olevan hänen kutsumusammattinsa. Samin harrastuksiin kuuluu salibandyn pelaaminen sekä valmentaminen, ja hän kuuluu myös vapaamuurareihin .Poliittisesti aktiivinen Sami pitää itseään arvokonservatiivina ja vaikka hänen poliittinen kotinsa on löytynyt useimmiten Keskustan tai Paavo Väyrysen joukoista, on hän ollut vedonlyönnin seurauksena myös vasemmistoliiton eduskuntavaaliehdokkaana. Ruokavalioltaan Sami on vakaumuksellinen lihansyöjä eikä koske mihinkään vegaaniseen ruokaan. Santahaminassa vietetyn lapsuuden myötä Sami on saanut varsin sotilaallisen kasvatuksen ja pitää sääntöjen noudattamista tärkeänä.

Motto: You'll never walk alone

Olli-Pekka, 27, Vantaa
Avoliitossa, ei lapsia

Liperissä syntynyt ja Jyväskylässä nuoruutensa viettänyt Olli-Pekka työskentelee tätä nykyä pääkaupunkiseudulla roska-autonkuljettajana ja pitää työstään paljon. Muutettuaan vantaalaiseen lähiöön hän löysi heti uuden ystäväpiirin, jossa hän on ottanut tehtäväkseen patistella syrjäytymisvaarassa olevia uusia tuttaviaan työelämään. Olli-Pekan perheeseen kuuluu tyttöystävän lisäksi kissat Hugo, Cisse ja Ozzy. Musiikki on hänelle tärkeää ja hän soittaa sähkökitaraa yhtyessään Täyspaska, joka julkaisi ensimmäisen EP:nsä Päikkärit vai päiväkalja noin vuosi sitten. Lisäksi Olli-Pekka harrastaa satunnaista pelistriimailua Youtubessa nimellä Oloneuvos sekä pelaa biljardia pubiliigassa.

Motto: Toisen roska on toisen aarre

Marko, 34, Säkylä
Parisuhteessa, 1 lapsi  

Markon mielestä tärkeintä elämässä on nauttia pienistä asioista, sillä raha ei takaa onnea. Marko asuu yksin omakotitalossaan Säkylässä, mutta hänen kihlattunsa viettää aikaa siellä usein. Lisäksi Markon kuusivuotias poika hänen aiemmasta parisuhteestaan on hänen luonaan vuoroviikoin. Maaseudulla kasvanut Marko kokee, ettei ole koskaan ollut lukijatyyppiä, vaan hän nauttii enemmän käsillään tekemisestä. Yrittäjänä hän saakin tehdä nykyään kaikenlaista mieluista aina maataloustöistä karaokeisännöintiin. Työn ohella Marko ehtii myös harrastaa kaikenlaista, kuten puutarhanhoitoa, kesäteatteria ja sopimuspalokuntatoimintaa. Jääräpääksi tunnustautuva Marko väittää, ettei hän pystyisi elämään ilman aamukahviaan, mutta suurin intohimo hänellä on ehdottomasti saunominen.  

Motto: Kävele, kaadu, nouse, repeat

Timo, 53, Loviisa
Sinkku, ei lapsia

 
Timo on työskennellyt Korkeasaaren eläintarhassa jo 21 vuotta ja hänen erikoisosaamisensa ovat matelijat ja sammakkoeläimet. Timo asuu kahden koiransa kanssa Loviisassa vanhassa juustolassa, jossa hän pitää käärmeiden vanhainkotia. Aivan erityisen lähellä hänen sydäntään on kuitenkin suomalaisen kyyn suojelu. Timo on hiljattain siirtynyt vegaaniseen ruokavalioon ja on tyytyväinen valintaansa. Eläintenhoidon ja luonnonsuojelutyön lisäksi Timo opiskelee avoimessa yliopistossa ympäristötieteitä ja haaveilee liikuntaneuvojan opinnoista.

Motto: I think like a proton, always positive

Big Brother alkaa sunnuntaina tarkoin hygieniatoimenpitein – Näin Suomen suurin realitytuotanto suojautuu koronavirukselta

4.9.2020 klo 09:45

Big Brother Suomi starttaa viimein sunnuntaina 6.9. Nelosella ja Ruudussa. Massiivinen realitytuotanto ei voi jättää koronaviruksen kanssa mitään arvailujen varaan. Näin Suomen BB-tuotanto huolehtii asukkaiden ja työryhmän turvallisuudesta.

Odotettu uusi Big Brother Suomi -kausi alkaa tulevana sunnuntaina suoralla lähetyksellä, jossa 16 toisilleen tuntematonta asukasta astelee 12 viikoksi kauppakeskus REDIn katolla sijaitsevaan BB-taloon. 

Big Brother -talossa ollaan aina eristyksissä ulkomaailmalta, mutta tänä vuonna isossa roolissa on myös eristäytyminen viruksen ulottumattomiin. Koronavirus ja sen ehkäiseminen ovatkin nousseet suureen fokukseen BB-tuotannossa, jossa viruksen kanssa ei voida ottaa minkäänlaisia riskejä. Ykkösprioriteetti on varmistaa, että asukkaat ja tuotantoryhmä pysyvät turvassa ja terveinä koko syksyn ajan, jolloin voidaan parhaiten varmistaa ohjelman jatkuminen ja onnistuminen.

Tällaisilla toimilla massiivinen BB-tuotanto pyrkii pitämään asukkaat ja työryhmän turvassa koko syksyn.

Ennen kauden alkua:

Jokainen asukas testataan koronan varalta kahteen kertaan ennen taloon menoa. Ensimmäinen testi heille on tehty noin kaksi viikkoa sitten. Kaikki tulokset olivat negativisia. 

Viime sunnuntaista lähtien asukkaat ovat olleet valvotussa täyskaranteenissa hotellissa, jossa he poistuvat huoneistaan ainoastaan tuotannon edustajan saattamana, jolloin molemmilla on yllään kasvomaski ja/tai suojavisiiri ja hansikkaat. He eivät tapaa ketään muita ihmisiä tai hotellihenkilökuntaa koko viikon aikana.

Asukkaille toimitetaan ruoka kolmesti päivässä huoneen oven taakse kuvutetulla tarjottimella. Välipalat ja muuta ruokaa (hedelmiä, snackseja jne.) toimitetaan heille kahdern päivän välein huoneisiin. Karanteenin ajan asukkailla saa olla omat puhelimet ja tietokoneet käytössään.
Asukkaille on tehty toinen koronatesti eilen torstaina.

Asukkaat pääsevät BB-taloon sunnuntaina 6.9. suorassa lähetyksessä, jossa jokainen asukas saapuu talolle omalla, perusteellisesti puhdistetulla limusiinikyydillä, jossa he istuvat kaukana hengityssuojaa käyttävästä kuljettajasta. Lisäksi asukkaat eivät saavu suorassa lähetyksessä studioon, vaan kulkevat yksitellen suoraan taloon.

Kaikki BB-talon pinnat desinfioidaan täydellisesti huomenna lauantaina, jonka jälkeen talo sinetöidään ja kukaan ei mene sisään enää ennen sunnuntai-iltaa ja asukkaiden saapumista.

Kaikki talon ja tuotannon tilojen pinnat, kuten pöydät, tasot, ovenkahvat, kädensijat ja wc-tilat on käsitelty Nanoksi-valokatalyysipinnoitteella, joka on itsedesinfioituva kotimainen pinnoitusratkaisu. 
Pinnoitteen lisäksi talossa ja tuotannon tiloissa on bakteereja ja viruksia tuhoavia ilmanpuhdistuslaitteita.

Kauden aikana:

Kaikki BB-tuotannon työntekijät käsikirjoittajista sometoimittajiin noudattavat tarkkoja turvallisuus- ja hygieniaohjeita koko syksyn ajan. Osa työstä ja palavereista tehdään etänä ja tuotannon työpisteet desinfioidaan jokaisen vuoron päätteeksi. Tarkkaa hygieniaa ja turvavälejä noudetaan kaikkialla tuotannon tiloissa, minkä lisäksi työntekijät jäävät kotiin matalalla kynnyksellä esimerkiksi silloin, jos samassa taloudessa asuva perheenjäsen saa oireita.
Ohjaamossa, jossa turvavälejä ei voida täysin noudattaa, on asennettu suojapleksejä työpisteiden välille ja käytetään kaikkina aikoina kasvomaskeja.

Asukkaat eivät poistu talosta kauden aikana esimerkiksi ruokakauppaan.

Kaikki taloon toimitettavat tavarat, rekvisiitta ja elintarvikkeet ovat aina yhden vuorokauden täyseristyksessä ennen niiden taloon siirtämistä, jonka jälkeen ne toimitetaan taloon maskein, visiirein ja hanskoin suojautuneina.

Sunnuntain livelähetyksissä on paikalla pieni liveyleisö, joka istuu riittävän väljästi ja käyttää kasvomaskeja.

Big Brother Suomi alkaa sunnuntaina 6.9. Nelosella ja Ruudussa klo 21.
BB 24/7 -palvelu Ruudussa.
Big Brother Suomi -koostelähetykset päivän tapahtumista ma-la Alma Hätösen ja Kimmo Vehviläisen juontamina Nelosella.
Viikon huipentaa Elina Kottosen juontama suora Big Brother Suomi Live ja asukkaan häätö sunnuntaisin klo 21 Nelosella.
Kuvakaappauksia voi ottaa myös suoraan 24/7 -lähetyksestä, jossa 6h kelausmahdollisuus.

Diili nähdään ensi vuonna Nelosella – legendaarisiin Diili-pomon saappaisiin astuu Jaajo Linnonmaa!

3.9.2020 klo 09:00

Suomen vaativin työnhaku on nyt auki.

Diili-ohjelma tekee näyttävän paluun Nelosella ja Ruudussa ensi vuonna. Ohjelman uudella kaudella legendaarisiin Diili-pomon saappaisiin astuu Suomen suosituin radiojuontaja ja moninkertainen start up -yrittäjä Jaajo Linnonmaa

Tarjolla on siis unelmien työ Jaajo Linnonmaan yritysimperiumin kehitysjohtajana sekä todellinen näköalapaikka start up -maailmaan! 

"Mulla on tällä hetkellä viisi yritystä ja muutama pöytälaatikossa odottamassa tekijää. Lisäksi istun useamman firman hallituksessa. Kaikki yritykseni ovat hyvin eri aloilta, ja kun siihen lisätään vielä mediakanavani, niin aika leveällä skaalalla pitäisi tähän tehtävään haettavalta henkilöltä löytyä kiinnostusta ja osaamista", Linnonmaa arvioi.

Ohjelmassa Jaajon neuvonantajina toimivat hänen pitkäaikainen yhtiökumppaninsa Toni Lähde sekä Jungle Juice Bar -yrityksen perustaja Noora Fagerström.
 
"Haluan löytää yritysteni kehitysjohtajaksi ihmisen, jolta voin kysyä neuvoa ja mielipiteitä mihin tahansa. Henkilön, jolla on uusia näkemyksiä ja ideoita. Kaikista eniten haluan löytää hyvän tyypin, jonka kanssa on kiva painaa duunia ja luoda menestyskonsepteja."

Kaikkien aikojen työhaastatteluun pääsee osallistumaan tarkoin valittu joukko kilpailijoita. Kuukauden mittaisen taiston aikana Diili-kilpailijat mittelevät bisnestaidoissa ja yrittävät vakuuttaa kyvyillään sekä Jaajon että hänen neuvonantajansa. Lopulta parhain hakija nappaa vakituisen työpaikan Jaajon rinnalla kehitysjohtajana. 
 
Jaajo astuu Diili-pomona legendaarisiin saappaisiin, joissa on kävellyt aiemmin muun muassa Donald Trump. Yhdeksi suurimmaksi syyksi ohjelmaan lähtemiselle Linnonmaa mainitsee etenkin nuorten kannustamisen yrittämisen pariin.

"Olen itsekin yrittäjänä vasta urani alussa, ja toivon, että pystyisin innoittamaan sellaisia katsojia, jotka ovat kiinnostuneet oman firman perustamisesta. Mulle yrittäminen on antanut valtavasti ja haluan tuoda Diilissä esille sen hyvät ja huonot puolet. Diilin johtoryhmässä rinnallani on mahtavat neuvonantajat, joiden kanssa pystymme kannustamaan kilpailijat todella haastamaan itsensä."

Diilin avoin kilpailijahaku on nyt auki osoitteessa nelonen.fi/osallistu, ja ohjelman kuvaukset alkavat jo tämän syksyn aikana.
 
Diili nähdään Nelosella ja Ruudussa 2021.