Media ja bloggaajat, tervetuloa Nelonen Median pressisivulle!

 

Pressisivustoltamme löydät Nelonen Median kanavia ja ohjelmistoa koskevat tärkeimmät tiedot ja tiedotteet.

Muistathan, että tarjolla olevia pressikuvia saa käyttää vain ohjelmaan liittyvän uutisen, blogi- tai somepostauksen yhteydessä. Mainitse kuvakrediiteissä kuvaajan nimi ja/tai Nelonen Media.

Alta löydät tärkeimmät tiedotteemme sekä muita hyödyllisiä linkkejä!

Tervetuloa tekemään kanssamme Suomen suurimpia tv-ilmiöitä!

 

Nelonen Median PR & Press -asiat: tiedotus@nelonenmedia.fi

Muutostiedotteet

19.6.2018 klo 13:45

Nelonen Median kanavien ajankohtaiset muutostiedotteet päivittyvät tähän artikkeliin.

 

Ohjelmamuutoksia Nelosen lauantaille 9.2.2019 

klo 20.00 on sijoitettu Supertähdet: Matti Nykäsen päivä

Klo 20.00 Supertähdet: Matti Nykäsen päivä

Klo 21.25 Keno ja Synttärit (Keno esitetään Livillä klo 20.58)

Klo 21.30 Elokuva: Rocky V (oli klo 21.00)

Klo 23.40 Elokuva: The Place Beyond the Pines (oli klo 23.10).

Klo 02.25 48 tuntia rikoksesta.

Salibandyliigan ottelut Ruutuun

13.6.2018 klo 11:45

Ensi syksystä alkaen sekä miesten että naisten Salibandyliigaa voi katsoa Ruudussa ja ISTV:ssä. Sanoma on tehnyt Salibandy Oy:n kanssa televisioinnista jopa viisivuotisen sopimuksen.

Sanoma televisioi miesten ja naisten Salibandyliigan ottelut ensi syksystä alkaen. Ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa, joka tarjoaa suomalaisille urheilun ystäville kaikki tärkeimmät kotimaiset palloilusarjat: salibandyn lisäksi Superpesiksen, Veikkausliigan ja lentopallon Mestaruusliigan ottelut.

Sanoman ja Salibandyn sopimus kattaa kolme seuraavaa kautta ja sisältää option kahdesta seuraavasta vuodesta. Yhteistyö jatkuu siis ainakin vuoteen 2021. Jokaisen kauden aikana televisioidaan vähintään 120 ottelua.

”On mahtavaa saada salibandy osaksi Ruudun kattavaa kotimaista palloilutarjontaa. Monivuotinen yhteistyö on erinomainen lähtökohta, ja tavoitteemme on tulevaisuudessa näyttää Ruudussa kaikki Salibandyliigan ottelut”, Nelonen Median urheilusisällöistä vastaava johtaja Jussi Suvanto sanoo.

Myös ISTV näyttää kauden aikana Salibandyliigan otteluita. Heti kauden käynnistyttyä syyskuussa ISTV näyttää kerran kuussa yhden Salibandyliiga-pelin maksutta. Kaikki monikameratuotannoilla tehtyjen otteluiden otteluselostukset tarjoillaan myös Sanoman audiopalvelu Suplasta ja osa keväällä 2019 pelattavista miesten finaalipeleistä on katsottavissa JIM-kanavalta. Lisäksi Superpesiksestä tuttu Fanikamera otetaan käyttöön myös Salibandyliigassa. Fanikamera on yhden kameran jatkuva kuvavirta, jossa ottelua seurataan kuulutuksineen. Lähetykset toteutetaan yhteistyössä seurojen kanssa, ja niiden määrä tarkentuu syksyllä.

”Salibandyliigan historian kattavin mediakumppanuus antaa erinomaiset lähtökohdat lisätä Salibandyliigan näkyvyyttä ja profiloida sen yhdeksi kiinnostavimmista palloilusarjoista Suomessa. Salibandyn harrastajamäärä on ollut kasvussa jo monta vuotta. Rekisteröityneitä pelaajia oli viime vuonna yli 65 000, ja pelaajamäärä kasvoi 14 prosenttia”, SSBL Salibandy Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Nurminen sanoo.

Miesten Salibandyliiga käynnistyy 16.9.2018 ja naisten 15.9.2018.

 

Lisätiedot
Nelonen Median urheilusisällöistä vastaava johtaja Jussi Suvanto p. 040 554 8753
SSBL Salibandy Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Nurminen, p. 045 276 0168

Ruudun alkuvuoden ohjelmat ovat keränneet miljoonayleisöjä - kärjessä Temptation Island ja Keisari Aarnio

7.6.2018 klo 15:45

Ruudun uudet alkuperäissarjat ovat olleet menestyksiä. Keisari Aarnio on saavuttanut yli miljoona jaksostarttia ja juuri alkanut Kummeli esittää: Kontio & Parmas on kerännyt yli 230 000 starttia muutamassa päivässä. Suursuosikki Temptation Island Suomi on haalinut neljännellä kaudellaan yhteensä lähes 10 miljoonaa jaksostarttia. Ruudun vuosi jatkuu vahvasti, kun Haapasalon Suomi ja Syke täydentävät alkuperäissarjojen kattausta.

Ruudun alkuperäissarja Keisari Aarnio on saavuttanut vankan suosion katsojien keskuudessa. Yhdeksän jo ilmestynyttä jaksoa ovat keränneet yhteensä yli 1,3 miljoonaa jaksostarttia. Nelosen puolella huhtikuussa nähty Keisari Aarnion ensimmäinen jakso sai sielläkin 807 000 katsojaa. Kaikki Keisari Aarnion kymmenen jaksoa ovat Ruudun tilaajien katsottavissa tänä lauantaina, 9. kesäkuuta. 

Ruudun alkuperäissarjauutuus, Kummeli esittää: Kontio & Parmas on myös aloittanut vahvasti. 1. kesäkuuta julkaistut kaksi ensimmäistä jaksoa hulvattomasta poliisisarjasta ovat muutamassa päivässä kerryttäneet jo yli 230 000 jaksostartin saaliin. Nelosen puolella ensimmäinen jakso vangitsi lisäksi 633 000 silmäparin huomion. Valkeakosken poliisilaitoksen värikkäästä arjesta kertovasta sarjasta ilmestyy yksi uusi jakso Ruutuun joka perjantai. 

Temptation Island Suomi -tosi-tv-sarjan neljäs tuotantokausi nousi jälleen ilmiöksi sosiaalisessa mediassa ja keräsi jättiyleisön Nelosella ja varsinkin Ruudussa. Kauden jaksot ja puolentunnin extra-jaksot keräsivät yhteensä 9,6 miljoonaa jaksostarttia Ruudussa ja sisältöjen parissa vietettiin huimat 4,9 miljoonaa tuntia. Kauden aikana Ruutu kaksinkertaisti ohjelman tavoittamat silmäparit.

Neljännellä kaudellaan Temptation Island Suomi on houkutellut pariinsa katsojia laajasti eri ikäryhmistä. Temptation Island Suomi oli Finnpanelin tutkimuksen mukaan online-tv:n katsotuin ohjelma sekä 25–44-vuotiaissa että 45–64-vuotiaissa. 15–24-vuotiaissakin kyseinen ohjelma nousi toiseksi suosituimmaksi.

 

Ruudun alkuperäiskattaus vahvistuu kesällä ja syksyllä

 

Ruudun alkuperäissisältöjen kattaus täydentyy kesän ja syksyn aikana uusilla huippusarjoilla. 20. kesäkuuta Ruudussa starttaa upouusi Haapasalon Suomi -matkailuohjelma. Sarjassa maailman ääriä kiertänyt Ville Haapasalo vie yleisön ensimmäistä kertaa lempikohteisiinsa kotimaan kamaralla. Sarjassa nähdään myös monta julkkisvierasta esittelemässä kotikontujaan ja saunotaan yllin kyllin. Sarjasta ilmestyy Ruutuun uusi jakso joka keskiviikko.

Suuren suosion saavuttanut ja palkittu kotimainen huippudraamasarja Syke saapuu syksyllä Ruutuun. Menestyssarjan uudella kaudella nähdään kaikki tutut sairaanhoitajat ja lääkärit, mutta päästään myös tutustumaan uusiin sairaanhoidon ammattilaisiin. Ruutu ja Yellow Film & TV ovat sopineet useamman tuotantokauden laajasta yhteistyöstä Syke-sarjan parissa.

"Ruutu ei ole vain Nelosen, Livin, Heron ja Jimin tv-sisältöjen catch-up-palvelu vaan tarjoaa ainutlaatuisia elämyksiä urheilun ja viihteen parissa. Tilaajana näet Ruudusta lukuisia laatusisältöjä, joita ei ole saatavilla missään muualla", sanoo Nelonen Median televisiojohtaja Ville Toivonen.

"Nämä luvut kertovat, että katsojat ovat löytäneet uudet huippusisältömme ja viihtyneet niiden parissa. Kehitämme Ruudun tarjontaa koko ajan ja tuomme palveluun jatkossakin uniikkeja alkuperäissarjoja, joita voi kaiken lisäksi nauttia missä ja milloin vain haluaa", Toivonen jatkaa.

 

Kaikki Keisari Aarnion kymmenen jaksoa katsottavissa Ruudussa 9.6.

Kummeli esittää: Kontio & Parmas -sarja starttasi Ruudussa kahdella jaksolla 1.6. Siitä eteenpäin sarjasta julkaistaan yksi uusi jakso joka lauantai.

Haapasalon Suomi -sarja alkaa Ruudussa 20.6. Kaikki Keisari Aarnion kymmenen jaksoa katsottavissa Ruudussa 9.6.

Sykkeen uusi kausi nähdään Ruudussa syksyllä 2018.

Uudet Vain elämää -tähdet suuntaavat tänään Hirvensalmelle - tässä he ovat!

5.6.2018 klo 11:15

Se on varma kesän merkki! Uudet Vain elämää -tähdet suuntaavat tänään Hirvensalmen järvimaisemiin uuden kauden kuvauksiin. Mukana ovat Pepe Willberg, Pyhimys, Evelina, Tuure Kilpeläinen, Anne Mattila, Ellinoora ja Lauri Ylönen.
 
Vain elämää -palaa syksyllä jälleen tuttuihin Satulinnan maisemiin Hirvensalmelle. 9. kauden artistit matkustavat kuvauksiin Hirvensalmelle tänään tiistaina.

Mukana ovat nämä musiikkitaivaan tähdet: upeaääninen lauluntekijä Ellinoora, Kaihon Karavaaninsa kanssa valloittava Tuure Kilpeläinen, suomiräpin moniosaaja Pyhimys, urbaanin popin uusi suunnannäyttäjä Evelina, tanssilavojen kestosuosikki Anne Mattila, huikean uran tehnyt musiikkilegenda Pepe Willberg sekä kansainvälisesti menestynyttä The Rasmus -yhtyettä vuosia luotsannut rocktähti Lauri Ylönen.
 
Yhdeksännen kauden artisteilta löytyy jälleen takataskuistaan melkoinen biisikatalogi koko kansan tuntemia hittejä.

”Syy, minkä takia lähdin tähän mukaan on musiikki. Rakastan laulaa juuri noita biisejä. Oon niin innoissani, että juuri nämä tyypit ovat mukana. Musiikkia odotan tosi paljon – ja niitä keskusteluja ja kaikkea. Ihanaa!” Anne Mattila iloitsee ennen lähtöä.

”Vain elämää -ohjelmassa on kysymys siitä, että tässä kurkistetaan vähän syvemmälle artistin minään ja sieltä tulee varmasti kaikkia mielenkiintoisia paljastuksia ja uusia puolia esiin”, Lauri Ylönen komppaa.

Vain elämää -ohjelman 9. kausi starttaa Nelosella ja Ruudussa syyskuussa.
 
Lue kaikkien Vain elämää -artistien tuoreita mietteitä TÄÄLTÄ

Ihastuttava Jenny on Suomen ensimmäinen Bachelorette!

17.5.2018 klo 14:00

Katsojien hartaasti toivoma Suomen ensimmäinen Bachelorette nähdään Livillä syksyllä. Bachelorette Suomen päähenkilö on 34-vuotias helsinkiläinen Jenny Helenius.

Livillä on nähty jo kolme romanttista Bachelor Suomi -kautta, joissa komea Bachelor on etsinyt unelmiensa naista. Ohjelman fanit ovat hartaasti toivoneet Bachelorin rinnalle myös Bachelorettea − fanien toiveisiin on nyt vastattu!

Odotettu ensimmäinen Bachelorette Suomi nähdään Livillä syksyllä, ja sen päähenkilö on suloinen ja kaunis helsinkiläinen 34-vuotias, toimistopäällikkönä työskentelevä Jenny.

Jenny muistetaan Bachelor Suomi -ohjelman ensimmäiseltä kaudelta, jolloin Jenny kilpaili silloisen Bachelorin Juha Rouvisen rakkaudesta. Vaikkei Jenny lopulta voittanutkaan Juhan sydäntä omakseen, valloitti tämä vaalea kaunotar katsojien sydämet nousemalla koko kauden kirkkaimmaksi tähdeksi ja fanien suosikiksi.

Bachelorettena Jenny kaipaa rinnalleen huumorintajuista ja miehekästä miestä.

"Tykkään sosiaalisista, hauskoista ja itsevarmoista miehistä, jotka pystyvät nauramaan myös itselleen. Ihannemieheni olisi pitkä, komea, urheilullinen ja sellainen nallekarhu, joka pystyy tarvittaessa vaikka kantamaan minut. Ehdottoman tärkeää minulle on se, että mies haluaa perustaa perheen."

Epämiellyttävimmiksi ominaisuuksiksi Jenny mainitsee itserakkauden ja liiallisen ulkonäkökeskeisyyden.

"En pidä sellaisista patsastelijoista, jotka menevät rinta rottingilla ja peilailevat itseään joka ikisestä heijastavasta pinnasta."

Alkuvuodesta Jenny nähtiin Yhdysvalloissa supersuosittussa Bachelor Winter Games -ohjelmassa, jossa 26 eri maiden Bachelor-ohjelmista tuttua kilpailijaa ottivat toisistaan mittaa talviurheilulajeissa ja etsivät samalla rakkautta. Bachelor Winter Games nähdään Ruudussa 1.6. alkaen.

Teknologia-alalla toimistopäällikkönä työskentelevä Jenny on iloinen, energinen ja säkenöivä persoona, joka rakastaa matkustamista, sisustamista ja kulttuuria. Vapaa-ajallaan Jenny urheilee, näkee ystäviään, kokkaa ja ulkoilee koiransa kanssa. Jenny on rento, lempeä ja sanavalmis ilopilleri, joka valaisee koko huoneen kauniilla hymyllään.

Jennyllä on takanaa muutamia pidempiä suhteita ja hänellä on kokemusta myös avoliitosta. Sinkkuna viime vuodet viihtynyt Jenny etsii nyt tosissaan Sitä Oikeaa, joka veisi häneltä jalat alta.

“Mulla on sydän täynnä rakkautta. Odotan vain, että tapaan sen oikean, jolle osoittaa sen!”

Bachelorette Suomen kuvaukset alkavat kesällä ja haku ihanan Jennyn mielitietyksi on nyt auki nelonen.fi/osallistu

Vain elämää starttijakso keräsi heti miljoonayleisön! Nelonen Media nousemassa huhtikuun katsotuimmaksi

28.4.2018 klo 10:15

Suosikkiohjelma Vain elämää starttasi eilen Nelosella miljoonaluvuin. Uusi kausi käynnistyi erikoispitkällä Dannyn päivän jaksolla, joka tavoitti komeat 1,1 miljoonaa katsojaa! (1 109 000), keskikatsojamäärän ollessa 647 000 (Finnpanel 4+, yliyönluku)

Kiinnostus näkyi myös Ruudun puolella, jossa Dannyn päivän jakso sekä eilen illalla Ruutu+-tilaajille katseluun ilmestyneet ensi viikon Kasmirin päivän jaksot pomppasivat välittömästi perjantai-illan ja yön aikana palvelun katsotuimpien joukkoon.

Starttijaksossa kuultiin kuusi uutta versiota Dannyn ikivihreistä hiteistä ja kuultiin miehen huikeita tarinoita pitkän uran varrelta. Vain elämää jatkuu ensi viikolla Kasmirin päivän jaksoilla. Torstaina nähdään Kasmirin päivän riehakastunnelmainen lounas ja perjantain illallisella hypätään suoraan syvään päähän.

Hieno Vain elämää -startti on kruunu Nelosen komealle huhtikuulle. Nelonen on huhtikuussa dominoinut etenkin tärkeää viikonlopun katselua. Tähän ovat johtaneet erityisesti isot hittiohjelmat: äskettäin päättynyt The Voice of Finland, kestosuosikki Haluatko miljonääriksi?, viikko sitten startannut Pallon ympäri sekä koko kevään ehdoton hittiohjelma Selviytyjät Suomi.

Näistä esimerkiksi The Voice of Finland tavoitti kevään 2018 ainana yhteensä huikeat 3,4 miljoonaa suomalaista. 

Huhtikuun lähestyessä loppuaan onkin ennustettavissa, että Nelonen Media on huhtikuussa ylivoimaisesti katsotuin kaupallinen tv-yhtiö alle 54-vuotiaissa.