Media ja bloggaajat, tervetuloa Nelonen Median pressisivulle!

 

Pressisivustoltamme löydät Nelonen Median kanavia ja ohjelmistoa koskevat tärkeimmät tiedot ja tiedotteet.

Muistathan, että tarjolla olevia pressikuvia saa käyttää vain ohjelmaan liittyvän uutisen, blogi- tai somepostauksen yhteydessä. Mainitse kuvakrediiteissä kuvaajan nimi ja/tai Nelonen Media.

Alta löydät tärkeimmät tiedotteemme sekä muita hyödyllisiä linkkejä!

Tervetuloa tekemään kanssamme Suomen suurimpia tv-ilmiöitä!

 

Nelonen Median PR & Press -asiat: tiedotus@nelonenmedia.fi

Miesten Korisliiga käynnistyy tänään! Kaikki ottelut ovat katsottavissa Ruudussa

13.10.2020 klo 12:45

Suomen paras koripallosarja käynnistyy tänään tiistaina 13.10. yhden ottelun voimin, kun Helsinki Seagulls ja Kauhajoen Karhu Basket ottavat toisistaan mittaa kauden avauksessa. Ruutu tulee näyttämään kotikatsomoihin kauden kaikki ottelut aina ratkaisuun saakka.

Miesten Korisliiga alkaa ryminällä, kun edelliskaudella erinomaisia otteita esittäneet Seagulls sekä Karhu Basket aloittavat taistonsa himoitusta mestaruustittelistä. Ruutu tulee olemaan mukana sekä kyseisessä että kaikissa muissakin kauden mittaan pelatuissa otteluissa. Jokainen miesten Korisliiga-ottelu tullaan esittämään monikameratuotantona, jotta katsoja ei missaa ainuttakaan hetkeä!

Naisten Korisliiga alkoi viime viikolla ja sai osakseen runsaasti mielenkiintoa. Nelonen Median vastaava tuottaja Tuomas Saarela on koriskauden alkamisesta innoissaan: "Olemme hyvin iloisia, että pystymme tarjoamaan korisfaneille laajan kattauksen sekä miesten että naisten otteluita. Viime viikolla käynnistyneen sarjan katsojaluvut olivat hyvä startti ja kun tänään saamme miestenkin kauden käyntiin, on odotettavissa huikea kausi!"

Ruudun lähetyksissä tullaan kuulemaan lukuisia koripallon asiantuntijoita. Selostajina toimivat Mika LatjaKristian PalotieLari LiukkoPetteri OpasTuomo MäenpääEero SiivonenSimo PyöriäRiku TapioAaro Linnalaakso, Esa MäkynenJani Saari sekä Tapio Suominen.

Ruutu tulee tekemään otteluiden tauoille koripalloaiheista materiaalia. Ruutu näyttää myös kaikki ottelut miesten 1. divisioonan A- ja B-sarjasta sekä naisten 1. divisioonasta

Eero Ahon tähdittämä Koskinen-rikossarja nähdään Ruudussa syksyllä 2021!

13.10.2020 klo 13:00

Ruudun alkuperäissarjojen kattaus kasvaa uudella rikosdraamasarjalla ensi syksynä. Koskinen seuraa Tampereen poliisin väkivaltaisten rikosten yksikköä ja sarjaa tähditävät muun muassa Eero Aho, Maria Ylipää ja Turkka Mastomäki. Sarja perustuu Seppo Jokisen luomaan Koskinen-kirjasarjaan, joka on kuvannut poliisien työtä jo lähes 25 vuoden ajan.

Ruutuun saapuu ensi syksynä täysin uusi alkuperäissarja Koskinen, jossa seurataan komisario Sakari Koskista ja hänen tiimiään Tampereen poliisin väkivaltaisten rikosten yksikössä. Jännitteinen ja realismista ammentava rikossarja perustuu Seppo Jokisen Koskinen-romaaneihin. Tv-sarja tuo kirjojen tapahtumat nykypäivän Tampereelle, joka on myös Jokisen kotikaupunki.

"Tuntuu upealta, että tv-sarjassa komisario Koskinen saa taas uuden elämän. Kirjojen myötä se on elänyt kuunnelmasarjoissa ja teatterin lavalla. Nyt se syntyy uutena ja uljaana tv-ruuduilla. Toivon, että mahdollisimman moni pääsee samaistumaan kirjojeni henkilöiden elämään tv-sarjan kautta. Olen varma, että he eivät tule pettymään", kirjailija Seppo Jokinen kertoo.

Vuonna 1996 alkaneeseen kirjasarjaan on tähän päivään mennessä kertynyt 25 teosta. Jokinen kirjoittaa parhaillaan kirjasarjan 26. osaa, eikä Koskisen tarinan loppua vielä näy.

"Koskisen tulevaisuus on itsellenikin edelleen yhtä suuri arvoitus kuin lukijoilleni. Sen kuitenkin olen päättänyt, että hän pääsee viettämään vanhuudenpäiviään terveenä ja onnellisena. Mutta koska? Sitä ei tiedä kukaan", Jokinen kertoo. 

Koskinen-alkuperäissarjan nimiroolissa nähdään pitkän uran kotimaisissa sarjoissa ja elokuvissa tehnyt Eero Aho. Koskisen kiireiseen rikostiimiin kuuluvat muun muassa Ulla Lundelin (Maria Ylipää), Risto Pekki (Turkka Mastomäki), Markku Kaatio (Jon-Jon Geitel) ja Roine (Pertti Sveholm). Sarjassa tutustutaan myös Koskisen vaimoon Raijaan (Petra Karjalainen) ja poikaan Anttiin (Samuel Kujala).

Sarjan ensimmäisellä kaudella Koskinen ja tiimi kohtaavat muun muassa sarjamurhaajan, epäonnistuneen jalokiviryöstön, psykiatrisessa sairaalassa tapahtuvan murhasarjaepäilyn, tuhopolton ja henkirikoksia huumejengin ympärillä. Koskinen joutuu työssään kestämään raakoja rikoksia, minkä vuoksi hänellä on vaikeuksia löytää tasapainoa ja rauhaa omassa yksityiselämässään.

Sarjan kuvaukset on aloitettu tänään Tampereella, jossa Film Tampereen hallinnoima Tampereen tuotantokannustin on tukenut sarjan tekoa: "Film Tampere on ollut mukana sarjan alkumetreiltä asti ja on tärkeää, että sarja työllistää tamperelaisia yrityksiä ja ammattilaisia”, kertoo Film Tampereen ohjelmajohtaja Ilkka Rahkonen.

Koskinen-sarjan pääohjaaja on Lauri Nurkse. Riku Suokas toimii toisena ohjaajana ja on myös sovittanut kirjat tv-sarjan käsikirjoitukseksi yhdessä Heikki Syrjän kanssa. Aito Media tuottaa sarjan yhteistyössä Nelonen Median ja Elisa Viihteen kanssa. Sarjan vastaavina tuottajina toimivat Ilkka Hynninen ja Ella Piesala sekä tuottajana Erna Aalto.

"Tuomme Ruutuun heti alkuvuodesta uuden Kevyttä yläpilveä -draamasarjan ja ensi vuonna jatkuvat myös pitkäaikaiset suosikkisarjamme Syke ja Kummeli esittää: Kontio & Parmas uusilla kausilla. Koskinen on Suomen tähtinäyttelijöillä roolitettu laadukas kotimainen tuotanto ja upea lisä alati kasvavaan alkuperäissarjatarjontaamme", kertoo Nelonen Median televisiojohtaja Ville Toivonen.

Koskinen-sarja nähdään Ruudussa syksyllä 2021. Seppo Jokisen äänikirjoja on kuunneltavissa Suplassa. 

Onko lapsenteko ilmastorikos? Riku Rantala selvittää vastaukset sataan suomalaisia askarruttavaan ilmastokysymykseen

13.10.2020 klo 10:00

Toimittaja Riku Rantala tarttuu ilmastokeskustelun kuumiin perunoihin.

Nelosella maanantaina 9.11. alkava Riku Rantala & 100 kysymystä ilmastosta on uusi kuusiosainen ohjelmasarja, joka käsittelee ilmastonmuutosta erilaisista näkökulmista ja pyrkii löytämään vastauksia meitä jokaista askarruttaviin ilmastokysymyksiin.
Madventures- ja Docventures -ohjelmista tutuksi tulleen Riku Rantalan tarkasteluun pääsevät etenkin eniten päästöjä aiheuttavat yhteiskunnan osa-alueet. Milloin lennämme sähkölentokoneilla? Kielletäänkö puukiukaat? Voiko lihaa tuottaa ilmastoystävällisesti? Ja tietenkin se kaikkein perimmäisin, tuhoutuuko ihmiskunta?

Ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillintään etsitään julkisen sektorin, yritysten ja yksittäisen kuluttajan näkökulmista.

“Ilmastonmuutos ei loppunut pandemiaan. Sen sijaan se – yhdessä käynnissä olevan teknologisen murroksen kanssa – on nostanut esiin ainakin itselleni ison joukon uusia kysymyksiä. Kysymyksistä tärkein on: miten ihmeessä elämäntapamme ikinä saadaan sovitettua maapallon kantokykyyn?" Rantala valottaa.

Ohjelmassa käsiteltävät sata ilmastoa koskevaa kysymystä kerätään suoraan meiltä suomalaisilta;
kysymyksiä voi esittää 13. lokakuuta alkaen osoitteessa 100kysymysta.fi sekä sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #100kysymystä. 

Ohjelman tavoitteena on tuoda ilmastonmuutoskeskustelu uudelle tasolle suuren yleisön keskuudessa, ratkaisukeskeisesti ja faktoihin nojaten. Rantalan vieraana on eri alojen asiantuntijoita ja mielipidevaikuttajia, jotka pääsevät vastaamaan suomalaisia eniten askarruttaviin ilmastokysymyksiin.

Ohjelmasarja on uudenlainen yhteistyö, jossa Fortum on tarjonnut asiantuntijatukea ohjelman ideointiin ja teemoihin sekä toimii ohjelman rahoittajana. Rantalalla on toimittajana täysi journalistinen vapaus sisällön ja vierasvalintojen suhteen.
 
"Keskustelu ilmastonmuutoksesta ajautuu helposti poteroihin: toisten lentokilometrien laskemiseen tai lihaanien ja vegaanien taisteluun. Vaihtoehtojen punninnan sijaan ilmatilan täyttävät syyttely ja toisaalta vastuun välttely. Me haluttiin molemmat, minä ja Fortum, yrittää yhdessä jotain muuta – laajaa ja faktapohjaista keskustelua ilmastonmuutoksesta," Rantala sanoo.
 
”Ilmastonmuutos on maapallon ja ihmiskuntamme suurin haaste. Samalla ilmastonmuutoskeskustelu on jakaantunutta, ja aiheesta liikkuu paljon väärää tietoa esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Halusimme tarjota koko kansalle ohjelman, jossa ilmastonmuutosta käsitellään objektiivisesti, ketään syyttämättä ja faktoihin perustuen, mutta samalla myös innostavalla tavalla”, sanoo Fortumin johtoryhmän jäsen, yhteiskuntasuhdejohtaja Arto Räty.

Riku Rantala & 100 kysymystä ilmastosta alkaa Nelosella maanantaina 9.11. kello 19. 

•    Ilmastokysymyksiä voi ehdottaa 13. lokakuuta alkaen osoitteessa 100kysymysta.fi sekä sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #100kysymystä. Keskustelu jatkuu sosiaalisessa mediassa koko sarjan ajan aihetunnisteella #100kysymystä.
 
•    Ohjelmaan liittyvää materiaalia voit ladata osoitteesta 100kysymysta.fi

Fortum:

Fortum on eurooppalainen energiayhtiö, jolla on toimintaa yli 40 maassa. Toimitamme asiakkaillemme sähköä, kaasua, lämpöä, jäähdytystä sekä älykkäitä ratkaisuja resurssitehokkuuden parantamiseen. Haluamme edistää asiakkaidemme ja yhteiskunnan kanssa muutosta kohti puhtaampaa maailmaa. Yhdessä tytäryhtiömme Uniperin kanssa olemme Euroopan kolmanneksi suurin CO2-päästöttömän sähkön tuottaja. Noin 19 000 ammattilaistamme sekä yhteinen, noin 69 miljardin euron taseemme takaavat, että meillä on kokoa, asiantuntemusta ja voimavaroja kasvaa ja viedä energiamurrosta eteenpäin. Fortumin osake noteerataan Nasdaq Helsingissä ja Uniperin osake Frankfurtin pörssissä. www.fortum.fi

JULKISTUS: Tässä on TVOF-tähtivalmentajien uusi kokoonpano! Maija Vilkkumaa aloittaa uutena valmentajana yhdessä Juha Tapion, Redraman, Toni Wirtasen ja Sipe Santapukin kanssa

13.10.2020 klo 08:30

Huippusuositun The Voice of Finlandin 10. juhlakausi starttaa Nelosella ja Ruudussa tammikuussa. Uutena tähtivalmentajana aloittaa Maija Vilkkumaa!

The Voice of Finlandin tähtivalmentajien kokoonpanoon tulee muutos, kun uutena tähtivalmentajana aloittaa Maija Vilkkumaa! Juha Tapio, Redrama sekä tuplatuolilaiset Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki jatkavat edelleen tähtivalmentajina.

Maija Vilkkumaa on innoissaan uudesta The Voice of Finland -pestistään.

"Odotan todella paljon! Uskon, että tästä tulee suorastaan kutkuttava kokemus", sanoo Maija innoissaan.

"Tämä on voimauttavaa tv-viihdettä. Tosi mielelläni olen mukana! Viime aikoina on ruvennut tuntumaan siltä, että on mahdollista olla mukana tällaisessa laulukilpailussa, ja pystyy oikeasti auttamaan ihmisiä omalla ammattitaidolla, mitä on kertynyt tässä melkein 30 vuoden aikana", Maija kertoo.

Maija Vilkkumaa haluaa löytää joukkueeseensa hieman valtavirrasta poikkeavampia kilpailijoita, ja uskoo saavansa haluamansa laulajat itselleen olemalla heille mahdollisimman rehellinen.

"Mua kiinnostaa sellaiset laulajat, jotka ei välttämättä mene ihan siihen perinteisempään pop-tähden muottiin. Mä todella näytän niille, joista mä olen fiiliksissä ja innostunut, että mä voisin auttaa. Mä tajuan ja pystyn auttamaan heitä löytämään oman äänensä. Mä kerron tämän heille mahdollisimman rehellisesti. Mä pärjään tässä skabassa sydämellä", Maija kertoo tulevasta taktiikastaan.

Toisia The Voice of Finland -tähtivalmentajia Maija pitää itseään kilpailuhenkisempänä ja odottaakin siksi mielenkiinnolla, mitä tuleman vielä pitää.

"Tiedän, että he ovat hirveän kivoja, fiksuja, hauskoja ja kovasti kilpailuhenkisiä tyyppejä. Se on musta mielenkiintoista ja jännittävää, että mitä siitä tulee. Mä olen aina ajatellut, että mä olen hyvin epäkilpailuhenkinen, mutta tykkään tästä formaatista. Tästä tulee sellainen fiilis, että tämä on kiva leikki", Maija iloitsee.

Uutena tähtivalmentajana aloittava Maija Vilkkumaa on laulaja ja lauluntekijä, jolla on takanaan jo yli kaksikymmenvuotinen taiteilijaura. Muun muassa Tarharyhmässä ja Hunajameloneissa musiikkia luonut Vilkkumaa julkaisi soolodebyyttinsä Pitkä ihana leikki vuonna 1999. Albumilla oli jättihitti Satumaa-tango.

Vilkkumaa on takonut vuosien mittaan menestyskappaleita niin itselleen kuin muillekin. Hän on voittanut viisi Emma-palkintoa sekä Teosto- ja Juha Vainio -palkinnot. Vilkkumaa on myös yksi maamme eniten albumeita myyneistä muusikoista: pelkästään Ei-albumin on ostanut 120 000 fania. Lähes kaikki hänen studioalbuminsa ovat myyneet kultaa.

The Voice of Finland -juhlakausi Nelosella ja Ruudussa tammikuussa.

BB-asukkaat pyykkäävät tuhansittain vaatteita asunnottomille – taloon luvassa myös suuria mullistuksia

12.10.2020 klo 14:45

Big Brother Suomen asukkaat tekevät tämän viikon viikkotehtävässä tärkeää ja hyödyllistä työtä asunnottomien hyväksi.

Big Brother -talossa alkaa tänään maanantaina suuri tuuletusviikko. Asukkaat saavat viikkotehtävän, jossa heille toimitetaan suuri määrä keräyslahjoituksina saatuja vaatteita, jotka heidän täytyy pestä, silittää ja lajitella torstaihin mennessä.

Asukkaille toimitetaan viikon aikana noin 12 rullakollista lahjoitettuja vaatteita, jotka ovat peräisin suomalaisesta merkkivaatteiden secondhand-verkkokauppa Emmysta. Yhteensä BB-taloon toimitettavia vaatekappaleita on useampi tuhat.

Asukkaiden tehtävänä on pestä, silittää ja lajitella koko vaatevuori, joka lähtee BB-talolta eteenpäin Vailla vakinaista asuntoa ry:lle, joka jakaa vaatteet osana lauantaina 17.10. vietettävää asunnottomien yötä. Vaatteita toimitetaan asunnottomien päiväkeskuksiin, hätämajoituksiin ja tuetun asumisen asumisyksiköihin.

Suomen BB-talon irtaimistoa, ruokaa ja muita tarpeita on aiemminkin toimitettu kauden jälkeen hyväntekeväisyyteen, mutta ohjelman pitkän historian ajalta on vähintäänkin poikkeuksellista, että viikkotehtävä on näin tiiviisti linkittynyt hyväntekeväisyyteen. 

BB:n suuri tuuletusviikko ei rajoitu toki pelkkään pyykinpesuun, vaan myös asukasrivejä siivotaan tällä viikolla oikein kunnolla. Asukkaille kerrotaan, että tällä viikolla ei ole lainkaan nimeämisiä, vaan kaikki asukkaat ovat häätöäänestyksessä. Ja toisin kuin normaalisti, tällä viikolla yleisö äänestää nimenomaan sitä asukasta, jonka haluaa ulos talosta.

Yleisö saa siis tällä viikolla äänestää kaikkia talossa tällä hetkellä olevaa 10 asukasta, ja ääniä ei anneta suosikille, vaan sille, kenet haluaa häädettävän. 
Viikon huipennuksesta on tulossa erityisen dramaattinen, sillä sunnuntaina 18.10. on luvassa tuplahäätö, jossa talosta häädetään kaksi eniten ääniä saanutta asukasta.

Jotta talon elämä järkkyisi vielä enemmän, tulee kahden häädetyn asukkaan tilalle taloon peräti neljä uutta asukasta! Uusia asukkaita tiisataan yleisölle jo pitkin viikkoa koostelähetyksissä, joissa heistä saadaan kuitenkin vain pieniä tiedonmurusia. Lopullisesti uudet asukkaat paljastetaan vasta ensi sunnuntaina, kun he astelevat taloon.

 

Vailla vakinaista asuntoa ry

- Vailla vakinaista asuntoa ry on vuonna 1986 asunnottomien itsensä perustama, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö.
Vva ry toimii kolmannella sektorilla asunnottomien edunvalvojana ja yhteistyössä kuntien, valtio ja järjestöjen kanssa varmistaa heikossa yhteiskunnallisessa asemassa olevien äänen kuulumisen päätöksenteossa.
- Järjestötoiminnan lisäksi Vva ry:n matalan kynnyksen palvelut: päiväkeskus Vepa,
yökeskus Kalkkers, Yökiitäjät, Liikkuva tuki, asumisneuvonta ja maahanmuuttajatyö, jotka auttavat kaikkia asunnottomia tai asunnottomuusuhan alla olevia kotipaikkakuntaan ja kuntoon katsomatta.
- Vva ry vastaa kahden pitkäaikaisasunnottomille suunnatun asumisyksikön toiminnasta.
Sällikodin ja Junailijankujan yksiköt on suunnattu asunnottomille, jotka tarvitsevat tukea asumiseensa. 
- Vva ry vastaa Suomen suurimman vuosittain järjestettävän sosiaali- ja terveysalan tempauksen, Asunnottomien yön järjestämisestä ja koordinoinnista. Asunnottomien yötä on vietetty vuodesta 2002 lähtien YK:n kansainvälisenä köyhyyden ja syrjäytymisen poistamiseen keskittyvänä päivänä. 

Emmy:

- Emmy on suomalainen merkkivaatteiden secondhand -verkkokauppa, joka myy asiakkaan puolesta laadukkaita merkkivaatteita ja tilittää tuotot asiakkaalle tai halutessa hyväntekeväisyyteen.
- Emmyn asiakaskunnasta suurin osa valitsee hyväntekeväisyyden niiden vaatteiden osalta, jotka eivät ole merkkinsä tai kuntonsa puolesta myyntiin sopivia, tai niissä tuotteissa, jotka syystä tai toisesta eivät löydä uutta kotia myyntiajan aikana. Asunnottomien yön lahjoituksessa olevat vaatteet ovat on siis näitä tuotteita.
- Emmyn henkilökunta käyttää 20% työajasta hyväntekeväisyyteen. Emmy toimittaa siis hyväntekeväisyyteen kymmeniätuhansia vaatteita.
www.emmy.fi  

5 faktaa:

1.    Vuonna 2019 Suomessa oli 4600 asunnotonta.
2.    Ulkona, porrashuoneissa ja ensisuojissa nukkui 740 ihmistä.
3.    Asunnottomista yli puolet on pääkaupunkiseudulla.
4.    Asunnottomista liki 70 % on ns. piiloasunnottomia eli he majailevat tilapäisesti läheistensä tai tuttaviensa luona.
5.    Asunnottomista 1190 on naisia, 850 nuoria (alle 25-vuotiaita), 1096 maahanmuuttajia, 264 perheitä ja pariskuntia, joissa on yhteensä 275 lasta.
 

Vain elämää -sarjan huikea suosio jatkuu – Ressu Redfordin päivä tavoitti miljoonayleisön!

10.10.2020 klo 10:30

Vain elämää on hurmannut katsojat jo heti ensimmäisistä jaksoista lähtien! Eilen perjantaina 9. lokakuuta nähty Ressu Redfordin päivä tavoitti lähes 1,3 miljoonaa suomalaista!

Hirvensalmelle Satulinnaan on kokoontunut jälleen huikea joukko suomalaisia artisteja. Ressu Redford, Jannika B, Reino Nordin, Arja Koriseva, STIG, Vesku Jokinen, Mariska sekä Herra Ylppö ovat hurmanneet kotikatsojat jo heti ensimmäisestä jaksosta lähtien.

11. Vain elämää -kauden artistien omat päivät starttasivat eilen perjantaina 9. lokakuuta Ressu Redfordin päivällä. Jakso tavoitti lähes 1,3 miljoonaa katsojaa (1 294 000), keskikatsojamäärän ollessa komeat 772 000. Luvuilla Vain elämää oli perjantai-illan ylivoimaisesti katsotuin ohjelma!

Vain elämää -kauden ensimmäinen jakso Saapuminen Satulinnaan nähtiin viime viikon perjantaina 2. lokakuuta. Jakso tavoitti upeat 945 000 katsojaa, keskikatsojamäärän ollessa 646 000.

Ensi viikon perjantaina 16. lokakuuta Satulinnassa vietetään Jannika B:n päivää. Päivän aikana Jannika B avautuu muille artisteille mm. omasta uupumuksestaan. Lavalle nousee kaikkien yllätykseksi myös bändi, joka ei ole keikkaillut yhdessä yli kahteenkymmeneen vuoteen.

Vain elämää perjantaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa.

(Lähde: Finnpanel oy, tv-mittaritutkimus 4+, AdEdge)