Media ja bloggaajat, tervetuloa Nelonen Median pressisivulle!

 

Pressisivustoltamme löydät Nelonen Median kanavia ja ohjelmistoa koskevat tärkeimmät tiedot ja tiedotteet.

Muistathan, että tarjolla olevia pressikuvia saa käyttää vain ohjelmaan liittyvän uutisen, blogi- tai somepostauksen yhteydessä. Mainitse kuvakrediiteissä kuvaajan nimi ja/tai Nelonen Media.

Alta löydät tärkeimmät tiedotteemme sekä muita hyödyllisiä linkkejä!

Tervetuloa tekemään kanssamme Suomen suurimpia tv-ilmiöitä!

 

Nelonen Median PR & Press -asiat: tiedotus@nelonenmedia.fi

Me postilaiset -sarja tutustuttaa Postin työntekijöiden värikkääseen arkeen

6.10.2021 klo 12:45

Ei ole montaa suomalaista, jolla ei olisi kokemusta Postista tai mielipidettä sen toiminnasta. Nelosen uudessa Me postilaiset -sarjassa tutustutaan Postin työntekijöihin, jotka työskentelevät hyvin erilaisissa tehtävissä ympäri Suomea.

Me postilaiset -sarjan myötä avautuvat ovet Postin jakelukeskuksiin, lajitteluun, postirekkojen kyytiin ja toimipisteisiin tiskien taakse asiakkaita palvelemaan. Postissa työajat ovat vaihtelevia, ja aina on joku työvuorossa. Mitä kaikkea vaaditaan, että saamme odottamamme paketin kotiovellemme tai joka aamuisen sanomalehtemme postilaatikkoon? Millaista salapoliisityötä toisinaan tarvitaan, että kirjeet saadaan toimitettua oikeaan osoitteeseen?

Sarjassa päästään reissaamaan postilaisten matkassa pääkaupunkiseudulta Pirkanmaan ja Jyväskylän kautta Sodankylään – unohtamatta tietenkään Joulupukin pääpostia Rovaniemellä. Sarja avaa Postin valtavan laajaa työmäärää, jolla on vaikutusta jokaisen meidän elämäämme.

Posti on palvellut meitä suomalaisia jo liki neljänsadan vuoden ajan. Kuljetusten muoto ja sisältö vain ovat vuosikymmenten aikana muuttuneet. Nykyisin Posti kuljettaa erilaisia lähetyksiä paketeista ja kirjeistä yritysten tarvitsemiin tavaroihin. Verkkokaupan kasvun seurauksena pakettien virta on jatkuva, ja Postin kautta kulkeekin yli miljoona pakettia viikossa.

Posti kuuluu Suomen suurimpiin työnantajiin, ja tänä päivänä postilaisia on yli 20.000.

 

Me postilaiset -sarjan henkilökuntaa:

Vantaalla tapaamme ryhmävastaavana työskentelevän Emmin, tuotantoesimies Timon, pakettiauton kuljettaja Lauran, palvelupäällikkö Sonjan sekä lajittelija Lucasin.

 

Tampereella pääsemme tutustumaan postin jakajana työskentelevään Virveen, jakelupäällikkö Kimmoon sekä Night Service Driver Jeromen työhön. Jyväskylässä hyppäämme yhdistelmäajoneuvokuljettaja Tanjan kyytiin.

Sodankylässä tutustumme Hannelen työpäiviin. Hannele vastaa tuotevirtaohjauksesta, kotiateriakuljetuksesta sekä jakelusta.

 

Me postilaiset alkaa 3. marraskuuta klo 20 Nelosella ja Ruudussa.

Syke-elokuva: Hätätila saa ensi-iltansa 5. marraskuuta!

5.10.2021 klo 10:30

Syke-elokuva: Hätätila saa ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta maan 5. marraskuuta. Elokuvan pääosissa nähdään Iina Kuustonen ja Riku Nieminen ja mukana on monta fanien rakastamaa Syke-hahmoa. Elokuvan liput tulevat ennakkomyyntiin 20.10. 

Syke-elokuva: Hätätilassa Iiris (Iina Kuustonen) yrittää toipua vaikeasta erostaan Artturiin (Juha-Tapio Arola) ja tapaa yllättäen kiinnostavan ja lohdutusta tarjoavan Antonin (Riku Nieminen). Suhde ei kuitenkaan pääse etenemään alkua pidemmälle, sillä Iiriksen poika Niilo (Noa Tola) sairastuu yhtäkkiä. Niilo tarvitsisi vain pienen operaation, mutta pojan päästyä leikkaussaliin sairaala joutuu verkkohyökkäyksen kohteeksi. Käynnistyy trilleri, jossa juostaan aikaa ja mahdottomaksi käyviä olosuhteita vastaan.  

Kuustosen lisäksi elokuvassa nähdään muutkin Sykkeen alkuperäisen hoitajanelikon jäsenet. Johannan roolissa Leena Pöysti, Lenitana Lena Meriläinen ja Marleenan roolissa Tiina Lymi, joka piipahtaa elokuvassa yllättävällä tavalla.

Mukana on lisäksi monta tuttua Syke-hahmoa: Holopainen (Jarkko Niemi), Max (Antti Luusuaniemi), Ilmari (Matti Ristinen), Aino (Amelie Blauberg), Leevi (Valtteri Lehtinen), Jesse (Sebastian Rejman), Marjut (Jaana Pesonen), Sonja (Iida-Maria Heinonen), Nikke (Janne Saarinen), Artturi (Juha-Tapio Arola), Elina (Krista Putkonen-Örn) sekä Uffe (Pedram Notash). Syke-elokuvassa nähdään myös mm. Martti Suosalo, Vera Kiiskinen ja Ernest Lawson.

"Olen ollut Syke-sarjassa mukana alusta lähtien, enkä ole kohdannut yhtä intohimoisia faneja minkään muun kameratyöni yhteydessä. Elokuvalla on paljon annettavaa Syke-faneille, mutta se sopii myös heille, jotka eivät ole sarjaa aikaisemmin katsoneet. Liput kannattaa varata etukäteen, jos mielii paikan ensi-iltaviikonloppuun. Olen ylpeä elokuvasta ja sen työryhmästä, enkä malta odottaa että pääsen katsomaan sen täydessä elokuvasalissa. Eläköön elokuva!" iloitsee Nelonen Median kotimaisten elokuvien päällikkö Antti Luusuaniemi.

Elokuvan on ohjannut myös Syke-sarjaa ohjannut Toni Laine. Elokuvan tuottaa Yellow Film & TV ja sen on käsikirjoittanut Syke-sarjan luoja Petja Peltomaa. Levittäjänä toimii Nelonen Media. Elokuvan kesto on 1 h 40 min ja ikäraja K-12. Elokuvaan voi ostaa lippuja 20. lokakuuta alkaen. 

Maiju, Samir ja Noora muuttivat suorassa lähetyksessä BB-taloon! – elävätkin aluksi erillään muista asukkaista

3.10.2021 klo 22:45

Nämä kolme uutta asukasta astelivat suorassa lähetyksessä BB-taloon.

Big Brother Suomi -talo sai sunnuntai-iltana kolme uutta asukasta, kun 50-vuotias kouvolalainen Maiju, 23-vuotias henkisinkiläinen Noora ja 32-vuotias porilainen Samir astelivat suoran lähetyksen lopuksi taloon.

Seksuaaliterapeutiksi hiljattain valmistunut Maiju, pikajuoksussa SM-tasolla kilpaillut Samir ja vapaa-ajallaan räppiä tekevä Noora eivät oikeastaan päässeet astelemaan suoraan taloon, vaan uudet asukkaat muuttivat talon sviittiin, jossa he asuvat alkuviikon erillään talon 12 jäljellä olevasta muusta asukkaasta.

Sunnuntain lähetyksessä nähtiin myös dramaattinen pudotus, kun kaikki asukkaat olivat häätöäänestyksessä ja asukkaat itse joutuivat häätämään kahdesta vähiten ääniä saaneesta toisen kotiin. Vähiten ääniä saivat lopulta Melody ja Laura. Heistä asukkaat äänestivät kotimatkalle Lauran äänin 5–2. Dramaattinen äänestys sai asukkaat murtumaan kyyneliin.

Alkavalla viikolla vanhat asukkaat palvelevat sviitin uusia asukkaita saamatta kuitenkaan tietää heistä tarkempia yksityiskohtia. Alkavan viikon kauppatehtävässä vanhat ja uudet asukkaat joutuvat kuitenkin yhdistämään voimansa ja suorittamaan yhteistä tehtävää kohtaamatta toisiaan. Kaikki kommunikointi heidän välillään tapahtuu rajoitetusti ja etänä.

Viikon loppupuolella uusilla asukkailla on myös merkittävä rooli nimeämisissä.

Tutustu uusiin asukkaisiin alla:

 

Noora, 23, Helsinki
Sinkku, ei lapsia. Toimii parturi-kampaajayrittäjänä.

Helsingissä parturi-kampaajayrittäjänä työskentelevä Noora on viettänyt nuoruutensa Iisalmessa. Hän on huolestunut yrittäjien asemasta Suomessa ja hän toivoisi, että valtio tukisi yrittäjiä paremmin. Noora pitää itseään sopeutuvana tyyppinä, mutta saattaa hermostua talossa vapaamatkustajiin, jotka eivät osallistu kotitöihin ja syövät muiden ruoat. Rap-musiikki on Nooran sydäntä lähellä ja hän tekee vapaa-ajallaan musiikkia sekä osallistuu freestyle-kilpailuihin ja rap-battleihin.

 

Samir, 32, Pori
Avoliitossa, ei lapsia.

Entinen opetusaliupseeri, nykyinen yritysmaailman sekatyöläinen, Orimattilasta alun perin kotoisin oleva Samir on työskennellyt aiemmin puolustusvoimien varusmiessoittakunnassa kouluttajana. Hän toivoisi, että musiikki työllistäisi hänet tulevaisuudessakin, sillä se on hänen rakkain harrastuksensa. Mies on myös innokas urheilija ja hänellä on kova kilpailuvietti. Hän on aloittanut vastikään kilpailemaan uudestaan pikajuoksussa, jossa on muinoin kilpaillut SM-tasolla. Vaikka Samir pyrkii viimeiseen asti välttämään konflikteja, hän pitää huonoimpana puolenaan sitä, on välillä turhan kova neuvomaan muita, vaikkei itse siedä päsmäröintiä.

 

Maiju, 50, Kouvola
Sinkku, kolme aikuista lasta.

Maiju on yhteisöpedagogi, lasten ja nuorten erityisohjaaja, joka tällä hetkellä tekee töitä lapsiperhejärjestössä lapsiperheiden hyväksi. Lappeenrannassa syntynyt Maiju kuvailee itseään vauhdikkaaksi ja kuplivaksi tyypiksi, jolle sattuu ja tapahtuu. Hän työskentelee lasten ja nuorten parissa, mutta on valmistunut hiljattain myös seksuaaliterapeutiksi ja kirjoittaa harrastuksenaan blogia, jossa käsittelee seksuaalisuuteen liittyviä aiheita. Maiju on pohjimmiltaan rento luonne, mutta hän uskoo, että moni pitää häntä tiukkapipoisena siksi, ettei hän pelkää sanoa omia mielipiteitään.

Suomen Tulli rikosten jäljillä – tositarinoita Tullin rikostutkinnasta

30.9.2021 klo 14:00

Ruudun uusi true crime -sarja Suomen Tulli rikosten jäljillä esittelee tositarinoita Tullin rikostutkinnasta. Sarjassa syvennytään rikostutkijoiden mieleenpainuvimpiin tapauksiin.

Yhteiskunnassa tapahtuu rikoksia, jotka jäävät usein suurelta yleisöltä piiloon. Näillä rikoksilla pyritään rahallisen hyödyn tavoitteluun ja toimilla on vaikutusta jokaiseen meistä. Suomen Tulli valvoo tavara- ja matkustajaliikennettä paljastaen vuosittain tuhansia rikoksia, joiden vaikuttavuus on kymmeniä miljoonia euroja. Suomen Tulli rikosten jäljillä -sarjassa nähdään, miten Tulli tutkii mm. laajoja huumausaineorganisaatioita, verkkorikollisuutta, savukkeiden ja nuuskan salakuljetuksia, veropetoksia sekä ympäristörikoksia.

Kymmenen jakson aikana käsittelyssä on yhteensä 20 eri tapausta, joiden yhteiskunnallinen vaikuttavuus on miljoonia euroja. Alkuperäisten esitutkintapöytäkirjojen pohjalta dramatisoituja kohtauksia syvennetään Tullin tutkinnanjohtajien haastatteluilla.

Suomen Tulli rikosten jäjillä -sarjassa nähdään mm. miten Tulli tarkkailee puhdistusaineeksi ilmoitetun rahdin kuljetusta syrjäiselle mökkitontille. Tulli epäilee hyytelömäisen aineen kuljetuksen liittyvän pirtun valmistukseen. Postitulli pysäyttää Sveitsistä saapuvia kymmenille henkilöille osoitettuja kirjeitä, jotka sisältävät yhteensä lähes puolitoista kiloa MDPV huumausainetta ja jotka vaikuttavat olevan lähtöisin samalta lähettäjältä. Luonnonsuojelurikosta on syytä epäillä, kun useamman kalastusliikkeen havaitaan myyvän uhanalaisen viidakkokukon höyheniä Eurooppaan, ja pohjanmaalaisen miehen epäillään käyneen kauppaa tuhansilla rauhoitettujen lintujen munilla.

Sarjassa nähdään myös, miten Tulli tutkii laajaa nuuskan laitonta maahantuontia Ruotsista Suomeen, ja Vaalimaalla auton rakenteista löytyy suuri määrä taitavasti piilotettuja savukeaskeja.

Suomen Tulli rikosten jäjillä alkaa keskiviikkona 6. lokakuuta Ruudussa.

JULKISTUS: Tässä on TVOF-tähtivalmentajien uusi kokoonpano – Anna Puu tekee paluun!

29.9.2021 klo 09:00

Huippusuositun The Voice of Finlandin 11. kausi starttaa Nelosella ja Ruudussa tammikuussa. Anna Puu tekee paluun tähtivalmentajien joukkoon!

The Voice of Finlandin tähtivalmentajien viime kautiseen kokoonpanoon tulee muutos, kun Anna Puu tekee tauon jälkeen paluun punaiseen tuoliin. Maija Vilkkumaa, Juha Tapio sekä tuplatuolilaiset Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki jatkavat tähtivalmentajina. Pitkästä aikaa The Voice of Finlandissa tähtivalmentajien tuoleissa istuu jälleen kaksi naisvalmentajaa.

Anna Puu piti tauon ja oli poissa edelliseltä The Voice of Finland -kaudelta. Nyt hän on innoissaan TVOF-pestinsä jatkumisesta.

"Aivan ihanaa päästä pitkästä aikaa töihin! Tuntuu, että tauon jälkeen on paljon annettavaa", Anna riemuitsee.

Anna on tyytyväinen saadessaan työskennellä uudella kaudella yhdessä Maija Vilkkumaan kanssa.

 

"Olen jo useamman kauden toivonut, että valmentajien joukkoon saadaan lisää naisia. Ihailin Maijan osaamista kotikatsomosta viime kaudella, joten on mahtavaa päästä tekemään hänen kanssaan töitä", Anna Puu iloitsee.

Anna uskoo, että tiukimmat taistelut laulajista käydään tuplatuolilaisten Toni Wirtasen ja Sipe Santapukin kanssa.

"Kyllä ne kaksi suohon puhujaa ovat edelleen pahimmat kilpailijani", Anna kertoo.

Anna Puu on toiminut tähtivalmentajana neljällä The Voice of Finland -kaudella (6-9). Hän kertoo oppineensa aikaisemmilta kausilta, että oikeilla kappalevalinoilla, on tässä kisassa ensiarvoisen tärkeä merkitys.

"Oikeat biisit ovat keskeisessä osassa. Sillä tavalla kilpailijat pääsevät näyttämään omia parhaita puoliaan. Siihen tulen käyttämään vielä enemmän aikaa ja vaivaa: oikeiden biisien kaivamiseen", Anna kertoo.

Anna lupaa, että hänen tiiminsä tulee saamaan itselleen innokkaan ja tarmoa täynnä olevan valmentajan. Itselleen Anna toivoo löytävänsä persoonallisen tiimin, niin laulajien äänen kuin heidän luonteidensakin osalta.

Uuden The Voice of Finland -kauden juontavat Heikki Paasonen ja Elina Kottonen.

The Voice of Finlandin 11. kausi alkaa tammikuussa Nelosella ja Ruudussa.

JULKISTUS: Tässä ovat Vain elämää: Unohtumaton ilta -konserttien artistit!

22.9.2021 klo 10:15

Vain elämää: Unohtumaton ilta -konserttisarja tuo ensimmäistä kertaa Suomen eturivin artistit saman pöydän ääreen ja liveyleisön eteen. Konsertti-illoissa lavalle nousee yhteensä huikeat 24 artistia, jotka on kaikki nähty Vain elämää -ohjelmassa.

Vain elämää on aina ollut artistien, musiikin ja tunteikkaiden tarinoiden juhlaa. Joulukuussa ohjelma viedään seuraavalle tasolle, kun artistit ja yleisö kohtaavat toisensa kuuden Unohtumattoman illan -konserttisarjassa Turun Logomossa. Vain elämää: Unohtumaton ilta tuo tähdet lähemmäs katsojia tavalla, jota sarjassa ei ole aiemmin nähty.

Jokaisena iltana neljä Vain elämää -tähteä kokoontuu saman pöydän ääreen ja artistit käyvät läpi uraansa, musiikkiaan ja kokemuksiaan Vain elämäästä paikalla olevan yleisön edessä. Illan aikana kuullaan tähtien ja vierailijoiden esittäminä Vain elämää -kappaleita. Luvassa on suuren luokan viihdeshow, joka vangitsee, koskettaa ja tarjoaa uskomattomia musiikkielämyksiä!

Vain elämää: Unohtumaton ilta -konserttiaikataulu ja esiintyjät:

 

Torstaina 16. joulukuuta: Toni Wirtanen, Arttu Wiskari, Anna Puu ja STIG.

Perjantaina 17. jouluukuuta: Juha Tapio, Jannika B, Robin Packalen ja Sanni.

Lauantaina 18. joulukuuta: Reino Nordin, Mikko Kuustonen, Katri Helena ja Herra Ylppö.

Sunnuntaina 19. joulukuuta: Samuli Edelmann, Samu Haber, Ellinoora ja Mariska.

Maanantaina 20. joulukuuta: Pyhimys, Ilkka Alanko, Mikael Gabriel ja Maija Vilkkumaa.

Tiistaina 21. joulukuuta: Irina, Tuure Kilpeläinen, Elastinen ja Ressu Redford.

 

Ensimmäistä kertaa myös yleisö pääsee osaksi Vain elämää -ohjelman tekoa! Haemme nyt katsojien koskettavia ja rakkaita Vain elämää -muistoja ja mieleenpainuneita hetkiä ohjelman parissa. Hakemuksen pääsee täyttämään TÄSTÄ.
 
Kuuden jakson konserttisarja Vain Elämää: Unohtumaton ilta esitetään Nelosella vuoden 2022 aikana.
 
Konserttien liput ovat nyt myynnissä! Konsertit järjestetään Turun Logomossa ja liput myy lippu.fi. Yhden konsertin kesto on noin kolme tuntia sisältäen väliajan. Ohjelman tuottaa Banijay Finland.