Media ja bloggaajat, tervetuloa Nelonen Median pressisivulle!

 

Pressisivustoltamme löydät Nelonen Median kanavia ja ohjelmistoa koskevat tärkeimmät tiedot ja tiedotteet.

Muistathan, että tarjolla olevia pressikuvia saa käyttää vain ohjelmaan liittyvän uutisen, blogi- tai somepostauksen yhteydessä. Mainitse kuvakrediiteissä kuvaajan nimi ja/tai Nelonen Media.

Alta löydät tärkeimmät tiedotteemme sekä muita hyödyllisiä linkkejä!

Tervetuloa tekemään kanssamme Suomen suurimpia tv-ilmiöitä!

 

Nelonen Median PR & Press -asiat: tiedotus@nelonenmedia.fi

Kuopion Palloseuran superottelu nähdään tänä iltana suorana Jimillä ja Ruudussa!

1.10.2020 klo 13:30

Ilouutisia futisfaneille: Kuopion Palloseuran jännittävä karsintaottelu televisioidaan tänään suorana Jimillä! Panoksena on paikka Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen ja vastassa Romaniassa suurseura CFR Cluj.

KuPS taistelee tänään pääsystä UEFA Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen ja ottelua voi seurata suorana ja maksutta Jimiltä. Odotetussa huippumatsissa vastustajaksi asettuu romanialainen CFR Cluj. Lohkovaiheeseen pääsyn lisäksi ottelun voittaja kerää taskuunsa noin kolmen miljoonan euron palkintopotin. Ennen KuPS:ia Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen on selviytynyt suomalaisseuroista vain HJK vuonna 2014.

Ottelua voi seurata suorana myös Ruudusta Ruutu+-tilauksella.

1.10. CFR Cluj vs KuPS
Jimillä ja Ruudussa
Lähetys alkaa klo 18.20

Juffi Seponpoika on The Voice of Finland -voittaja 2020!

25.9.2020 klo 20:45

Nelosen yhdeksäs The Voice of Finland -kausi päättyi juuri huikeaan finaaliin, jossa voiton vei Toni Wirtasen ja Sipe Santapukin tiimin Juffi Seponpoika.

The Voice of Finlandin upea yhdeksäs tuotantokausi on tullut juuri päätökseensä! Perjantai-iltana Nelosella nähtiin uskomaton ja Logomon kattorakenteita vavisuttanut finaalilähetys, jonka päätteeksi juhlittiin Toni Wirtasen ja Sipe Santapukin tiimissä kilpailleen Juffi Seponpojan voittoa.

Lähetyksessä kuultiin kaikilta finalisteilta kaksi kappaletta. Juffi Seponpoika, 37, Porista esitti finaalissa omat versionsa kappaleista Brothers in Arms sekä I Will Always Love You.

Finaalissa vain yleisöäänet ratkaisivat, sillä tähtivalmentajilla ei ollut viimeisessä jaksossa enää äänivaltaa. Pistelaskussa yhteen laskettiin viikon aikana tulleet ennakkoäänet sekä lähetyksen aikana tulleet yleisöäänet

Neljänneksi ääntenlaskussa sijoittui Redraman tiimin Etni Khan, 42, Orivedeltä, joka sai 16,4 prosenttia äänistä. Kolmanneksi tuli Anna Puun joukkueesta Maritza Palmroth, 16, Alastarolta, jonka äänisaalis oli 22,7 prosenttia.

Lopuksi lavalla olivat enää Juha Tapion tiimin Henry Friman, 41, Orimattilasta sekä Toni Wirtasen ja Sipe Santapukin tiimin Juffi Seponpoika. Henry Friman sai äänistä 28 prosenttia ja Juffi Seponpoika 32,9 prosenttia. Juffi Seponpojan äänisaalis oli finaalin suurin, ja hän on tämän kauden The Voice of Finland -voittaja!
 

Ruudun alkuperäissarja Kummeli esittää: Kontio & Parmas valloittaa valkokankaat kokoillan elokuvassa!

22.9.2020 klo 08:30

Kummeli esittää: Kontio & Parmas -elokuva nähdään teattereissa syksyllä 2021! Kokoillan elokuvassa Valkeakoskea uhkaa suuri tuho, jota vastaan poliisiaseman tutut hahmot taistelevat, kukin parhaan kykynsä mukaan. Luvassa on taattua Kummeli-viihdettä suosikkinäyttelijöiden tähdittämänä. 

Ilouutisia Kummeli-faneille! Ruudun Kummeli esittää: Kontio & Parmas -alkuperäissarjaan perustuva elokuva saapuu teattereihin kautta maan syksyllä 2021. Elokuvassa nähdään kaikki sarjan rakastetut hahmot ja sarjalle tyypillinen Kummeli-henki on vahvasti läsnä.

Kummelin pojat ovat innoissaan tulevasta: ”Nyt laitetaan pitkä päätyyn ja painetaan perään”, he toteavat ja lupaavat puristaa mailojaan täysillä.

Kummeli esittää: Kontio & Parmas -elokuvan alussa legendaarinen vanhempi konstaapeli Otso Kontio (Heikki Silvennoinen) on viimein ripustanut virkamerkkinsä naulaan ja viettää lepposia eläkepäivä mökillään. Rauha rikkoutuu kuitenkin äkisti, kun vanha taistelupari Auni Parmas (Elsa Saisio) tuo järkyttäviä uutisia Valkeakoskea uhkaavasta suuresta tuhosta. 

”Mahtavaa päästä laajentamaan yhteistyötä Kummelien kanssa teattereihin. Luvassa on sarjan katsojat lumonnutta meininkiä ja rakastettuja hahmoja laajakankaalle sopivalla lisäkierteellä. Fanitkin tulevat varmasti olemaan tyytyväisiä”, kertoo elokuvan tuottaja Samuli Norhomaa Solar Republicilta.

Kummeli esittää: Kontio & Parmas -elokuvan ohjaa Aleksi Mäkelä ja tuottaa Solar Republic. Elokuvan on käsikirjoittanut Heikki Vihinen ja Heikki Silvennoinen. Rooleissa nähdään mm. Heikki Silvennoinen, Elsa Saisio, Timo Kahilainen, Heikki Vihinen, Heikki Hela, Mari Perankoski, Ylermi Rajamaa, Linda Wiklund, Ilkka Heiskanen, Kaisa Hela, Arja Koriseva ja Ernest Lawson

"Viimeisimmästä Kummeli-leffasta on vierähtänyt tovi ja on mahtavaa saada Suomen hauskin ryhmä isolle kankaalle. Leffaan voivat löytää niin Kummeli-fanit kuin Kontio & Parmas -sarjan katsojat ja leffa toimii myös heille, jotka eivät ole sarjaa seuranneet. Kun ohjaajaksi saatiin vielä Aleksi Mäkelä, on hitin ainekset kasassa", kertoo Nelonen Median kotimaisen elokuvan päällikkö Antti Luusuaniemi.

Nelonen Medialla on pitkä historia kotimaisten elokuvien rahoittajana, esittäjänä ja markkinoijana. Keväällä 2019 Nelonen Media kertoi käynnistävänsä elokuvien levityksen osana Nelonen Median televisiotoimintaa. Satsaamalla elokuvalevitykseen Nelonen Media tuo jatkossa suosituimmat kotimaiset elokuvat esitettäväksi television ja Ruudun lisäksi myös elokuvateattereihin.

Nelonen Median elokuvista tänä vuonna valkokankaille saapuvat Syke-elokuva sekä koko perheen elokuva Pertsa ja Kilu. Alkuvuodesta 2021 ensi-illan saa eturivin tähtiä vilisevä Vinski ja näkymättömyyspulveri. Kummeli esittää: Kontio & Parmas -elokuva nähdään teattereissa syksyllä 2021.

Maailman parasta salibandya Ruudussa – F-liiga pyörähtää käyntiin tänä viikonloppuna!

18.9.2020 klo 16:15

Aiemmin Salibandyliigana tunnettu sarja kantaa nyt nimeä F-liiga. Naisten pelit alkavat kuluvan viikon lauantaina 19.9. ja miesten sunnuntaina 20.9. Ruutu tarjoaa otteluita runkosarjasta aina pudotuspelien loppuhuipentumaan asti.

Kotimainen salibandykausi käynnistyy viikonloppuna, kun sekä naiset että miehet aloittavat taistonsa F-liigan mestaruudesta! Ruutu on vahvasti menossa mukana, sillä otteluita näytetään kotikatsomoihin runsaslukuisesti.

Lähes kaikki runkosarjan ottelut ovat nähtävissä Ruudusta. Noin 75 tuotetun sekä selostetun ottelun lisäksi osa lähetyksistä tuotetaan yhteistyössä seurojen kanssa Fanikamera-mallilla eli yhden kameran jatkuvalla kuvavirralla.

Laaja tarjonta jatkuu runkosarjan päätyttyä myös pudotuspeleihin. Luvassa on kattava paketti tuotettuja otteluita pelien kiihtyessä kauden ratkaisuhetkiä kohti. Ruutu tarjoaa katsojalle jännitystä aina kauden päätösotteluun asti.

Suorat lähetykset sekä tallenteet ovat katsottavissa Ruutu+ -tilauksella. Lähetyksien ja tallenteiden lisäksi tiedossa on myös videoklippejä sekä koosteita koko huippujännittävän salibandykauden ajan!
 

Avausviikonlopun otteluohjelma:

Lauantai 19.9.
Klo 14.55 Steelers – ÅIF, naiset (fanikamera)
Klo 16.50 Classic – EräViikingit, naiset
Klo 16.55 SSRA – SB-Pro, naiset (fanikamera)
Klo 16.55 FBC Loisto – PSS, naiset (fanikamera)
Klo 16.55 TPS – Koovee, naiset (fanikamera)
Klo 16.55 Pirkat – Welhot, naiset (fanikamera)

Sunnuntai 20.9.
Klo 16.50 Happee – Indians, miehet
Klo 16.50 SPV – LASB, miehet
Klo 16.55 Oilers – Jymy, miehet (fanikamera)
Klo 16.55 OLS – Nokian KrP, miehet (fanikamera)
Klo 16.55 Steelers – TPS, miehet (fanikamera)
Klo 16.55 Tiikerit – EräViikingit, miehet (fanikamera)

Golfin U.S. Open -turnausta seurataan Ruudussa torstaista sunnuntaihin!

17.9.2020 klo 17:00

Odotettu golfin major-turnaus U.S. Open pelataan tänä vuonna haastavalla Winged Footin kentällä New Yorkissa. Voittajasuosikkeihin kuuluvat mm. vahvaa kautta pelannut Dustin Johnson, Jon Rahm, Justin Thomas ja hiljattain PGA Championshipin voittanut Collin Morikawa. Kentälle astelee myös Suomen ykkösgolffari Sami Välimäki, joka lähtee haastamaan golf-tilastojen kärkinimet!

U.S. Openin suorat lähetykset nähdään Ruudussa englanninkielisellä selostuksella torstaista sunnuntaihin. U.S. Open on katsottavissa Ruutu+-tilauksella. Myös turnauksen tallenteet jäävät Ruutuun tilaajien katsottaviksi.  

U.S. Openin lähetysajat Ruudussa
17.9. klo 19.00 päivä 1
18.9. klo 19.00 päivä 2
19.9. klo 19.00 päivä 3
20.9. klo 20.00 päivä 4

Ruudun Veikkausliiga-studiot vahvistuvat tuoreella pelaajanäkökulmalla: Mika Ojala liittyy asiantuntijaraatiin

9.9.2020 klo 11:15

Teron Karhun isännöimät Veikkausliiga-studiot saavat uuden vahvistuksen suoraan pelikentiltä, kun Mika Ojala liittyy asiantuntijaraatiin huomisessa HIFK–HJK-matsissa. Ojala nähdään jatkossa studioissa Marko Rajamäen ja Pekka Lagerblomin rinnalla.

Mika Ojala on tehnyt mittavan uran Veikkausliigassa. Kolmena eri ajanjaksona FC Interissä pelanneella ja vuonna 2008 Veikkausliigan mestaruuden voittaneella Ojalalla on tilillään yhteensä 323 Veikkausliiga-ottelua, joissa hän on tehtaillut 87 maalia ja 90 syöttöä.

”Olen erittäin innoissani ja onnellinen siitä, että saan liittyä mukaan jo valmiiksi vahvaan tiimiin. Toivon, että saan hyödynnettyä omaa kokemustani ja intohimoa pelikentiltä nyt sen ulkopuolella. Futis on laji, jota rakastan, joten on mahtavaa saada jatkaa sen parissa nyt erilaisessa roolissa. Odotan, että pääsen haastamaan itseäni ja oppimaan uusia asioita erilaisessa ympäristössä”, Ojala kertoo.

Studiorooli ei välttämättä tarkoita sitä, että Ojala olisi luopumassa paikastaan pelikentän puolella.

”Tavoite oli löytää sopiva seura ja paikka, jossa jatkaa pelaamista, mutta sellaista ei vielä löytynyt. Jos tulevaisuudessa kuitenkin tulee mahdollisuus pelata mielenkiintoisessa joukkueessa ja projektissa, olen ehdottomasti avoin sen suhteen. Aika näyttää”, Ojala kommentoi.

Veikkausliiga-studioita isännöi Tero Karhu ja Ojalan lisäksi asiantuntijoina jatkavat Marko Rajamäki ja Pekka Lagerblom. Studioihin tehtiin tälle kaudelle paljon muutoksia, jotka on otettu positiivisesti vastaan.

"Tälle kaudelle uusittu studio -ja makasiinityyppinen Onside-konsepti on kerännyt jo nyt paljon kiitosta ja on huikeaa, että Mika hyppää loppukauden vahvistukseksi. Veikkausliiga-legendan statuksella ja kovien paikkojen kokemuksellaan Mika pystyy varmasti tuomaan oman ison panoksensa loppukauden studioihin!” Nelosen vastaava tuottaja Tuomas Saarela kertoo

Ruutu näyttää suorana kaikki Veikkausliigan, Subway Kansallisen liigan ja Suomen Cupin pelit. Pelien tallenteet ovat katsottavissa Ruudusta jälkikäteen. Lisäksi Ruudusta voi seurata Jalkapallon Kakkosen fanikameralähetyksiä.

Tiedotteen kuva: Tuula Ulla