Media ja bloggaajat, tervetuloa Nelonen Median pressisivulle!

 

Pressisivustoltamme löydät Nelonen Median kanavia ja ohjelmistoa koskevat tärkeimmät tiedot ja tiedotteet.

Muistathan, että tarjolla olevia pressikuvia saa käyttää vain ohjelmaan liittyvän uutisen, blogi- tai somepostauksen yhteydessä. Mainitse kuvakrediiteissä kuvaajan nimi ja/tai Nelonen Media.

Alta löydät tärkeimmät tiedotteemme sekä muita hyödyllisiä linkkejä!

Tervetuloa tekemään kanssamme Suomen suurimpia tv-ilmiöitä!

 

Nelonen Median PR & Press -asiat: tiedotus@nelonenmedia.fi

Kansainvälinen hittiohjelma saapuu Suomeen! Lauantaina selviää osaavatko mm. Morsian, Avaruushullu ja Räppäri laulaa

11.10.2021 klo 13:30

Kansainvälinen hitti saapuu Suomeen! Tältä näyttää musiikkiviihdeohjelma I Can See Your Voice Suomi eli Mysteerilaulajat!

Mysteerilaulajat - I Can See Your Voice Suomi on uusi maailmaa valloittava menestysformaatti Masked Singerin tekijöiltä. Eteläkorealaiseen farmaattiin perustuvassa hittiohjelmassa jahdataan huijarilaulajia oikeasti hyvien laulajien joukosta erilaisten vihjeiden avulla, mutta kuulematta mysteerilaulajien oikeaa ääntä.
Jokaisessa jaksossa studiokilpailija saa eteensä joukon mystisiä hahmoja, jotka esitellään persoonaansa kuvaavilla salanimillä, kuten Metsästäjä, Risteilyisäntä, Napatanssija tai Lentäjä.
Studiokilpailijan ja kotikatsomon tehtävä on haastava, sillä vihjeet jokaisesta hahmosta ovat visaisia ja huijareiden sekä laulajien kokonaismäärä vaihtelee jokaisessa jaksossa.

Näyttävä ohjelma on kuvattu Turun Logomossa, ja ensimmäisessä jaksossa kisaa lietolainen Jenny. Häntä ovat auttamassa ohjelman vakiopanelistit Miitta Sorvali ja Robin Packalen sekä vierailevat tuomarit Alma HätönenSami Hedberg ja Arja Koriseva. Arvioitaviksi lavalle astelevat Räppäri, Oopperalaulaja, Yrittäjä, Avaruushullu, Muskariope, Morsian ja Meikkitaiteilija.

Kilpailu etenee vihjekierroksesta toiseen. Kierroksilla laulajahahmoista saadaan vihjeitä mm. lipsync-osiossa, kryptisellä vihjevideolla ja näkemällä heidän työskentelyään studiossa. Jokaisen kierroksen lopussa kilpailija päästää yhden huijariksi epäilemänsä mysteerilaulajan ääneen. Jos kilpailija arvaa laulutaidon oikein, pottiin kilahtaa 1000 euroa.
Illan kruunaa duetto artistivieraan ja viimeisenä jäljelle jääneen mysteerilaulajan välillä. Jos kilpailija uskoo viimeisen laulajan olevan hyvä, hän voi ottaa riskin ja kokeilla jahdata 10 000 euron voittopottia. Jos viimeinen mysteerilaulaja todella osaa laulaa, voittaa studiokilpailija rahat, mutta jos laulaja paljastuukin huijariksi, hän menettää koko illan aikana keräämänsä potin. 

Studiossa ja kotona ei tarvitse arvuutella yksin, sillä apuna on asiantuntijapaneeli ja artistivieras. Vakiopanelisteina ohjelmassa nähdään laulaja Robin Packalen ja näyttelijä Miitta Sorvali. Heidän lisäksi apujoukoissa vierailevat kauden aikana Arja KorisevaStigSami HedbergAlma HätönenTuure Boelius, Janni HussiLaura VoutilainenSaara AaltoMikael GabrielIrinaIltaKimmo VehviläinenErika VikmanJuuso MäkilähdeJukka PoikaRessu Redford ja Essi Hellén.

Ohjelman juontaa Heikki Paasonen.

I Can See Your Voice on tällä hetkellä yksi maailman nopeimmin leviävistä formaateista, jota on tehty menestyksekkäästi jo 33 maassa! Etelä-Koreasta maailmanvalloituksensa aloittanut konsepti on tehnyt läpimurtonsa viimeksi mm. USA:ssa, Britanniassa, Saksassa, Hollannissa sekä Ranskassa.

Mysteerilauljat – I Can See Your Voice Suomi lauantaisin 16.10. alkaen kello 21 Nelosella ja Ruudussa.

Eero Ahon tähdittämä Koskinen-rikossarja alkaa Ruudussa 29. marraskuuta!

11.10.2021 klo 08:45

Ruudun alkuperäissarjojen kattaus kasvaa uudella rikosdraamasarjalla 29. marraskuuta. Koskinen seuraa Tampereen poliisin väkivaltaisten rikosten yksikköä ja sarjaa tähdittävät muun muassa Eero Aho, Maria Ylipää ja Turkka Mastomäki. Sarja perustuu Seppo Jokisen luomaan Koskinen-kirjasarjaan, joka on kuvannut poliisien työtä jo lähes 25 vuoden ajan. Koskinen-sarjalle kuvataan parhaillaan jo toista tuotantokautta. 

Ruudun uusi alkuperäissarja Koskinen seuraa komisario Sakari Koskista ja hänen tiimiään Tampereen poliisin väkivaltaisten rikosten yksikössä. Jännitteinen ja realismista ammentava rikossarja perustuu Seppo Jokisen Koskinen-romaaneihin. Tv-sarja tuo kirjojen tapahtumat nykypäivän Tampereelle ja yksi kirja käsitellään aina kahdessa Koskinen-jaksossa. Sarjalle on tilattu jo toinen tuotantokausi, jota kuvataan parhaillaan. 

Koskinen-alkuperäissarjan nimiroolissa nähdään pitkän uran kotimaisissa sarjoissa ja elokuvissa tehnyt Eero Aho. Koskisen kiireiseen rikostiimiin kuuluvat Ulla Lundelin (Maria Ylipää), Risto Pekki (Turkka Mastomäki), Markku Kaatio (Jon-Jon Geitel), Roine (Pertti Sveholm) ja Taru (Anna Ackerman). Sarjassa tutustutaan myös Koskisen vaimoon Raijaan (Petra Karjalainen) ja poikaan Anttiin (Samuel Kujala).

Sarjan ensimmäisellä kaudella Koskinen ja tiimi tutkivat muun muassa sarjamurhaa, epäonnistunutta jalokiviryöstöä, psykiatrisessa sairaalassa tapahtuvaa murhasarjaepäilyä ja tuhopolttoa. Koskinen joutuu työssään kestämään raakoja rikoksia, minkä vuoksi hänellä on vaikeuksia löytää tasapainoa ja rauhaa omassa yksityiselämässään.

"Koskinen tarjoaa rikosdraamojen ystäville kiinnostavan ja jännitteisen maailman, jossa he pääsevät pohtimaan poliisien tutkimusten kautta kuka tai ketkä ovat rikosten takana. Sarjan sydämessä on Eero Ahon upeasti tulkitsema komisario Koskinen, jonka omat haasteet turvattomuuden ja periksiantamattomuuden kanssa tuovat inhimillisyyttä poliisin arkea kuvaavaan sarjaan", kertoo Koskinen-sarjan pääohjaaja Lauri Nurkse.

Riku Suokas toimii toisena ohjaajana ja on myös sovittanut kirjat tv-sarjan käsikirjoitukseksi yhdessä Heikki Syrjän kanssa. Aito Media tuottaa sarjan yhteistyössä Nelonen Median ja Elisa Viihteen kanssa. Sarjan vastaavina tuottajina toimivat Ilkka Hynninen ja Ella Piesala sekä tuottajana Erna Aalto. Sarjan kansainvälisestä levityksestä vastaa LS Distribution/Mediawan.

Koskinen-sarjalle järjestetään Tampere-talossa fanitapahtuma 22.11. ja Tampereella voi myös osallistua Amazing Walksin järjestämälle Koskinen-kävelykierrokselle. Ensimmäisen Koskinen-kauden perustana olevat Seppo Jokisen kirjat julkaistaan tänä syksynä uusina, yhtenäisen sarjailmeen saaneina pokkareina.

Me postilaiset -sarja tutustuttaa Postin työntekijöiden värikkääseen arkeen

6.10.2021 klo 12:45

Ei ole montaa suomalaista, jolla ei olisi kokemusta Postista tai mielipidettä sen toiminnasta. Nelosen uudessa Me postilaiset -sarjassa tutustutaan Postin työntekijöihin, jotka työskentelevät hyvin erilaisissa tehtävissä ympäri Suomea.

Me postilaiset -sarjan myötä avautuvat ovet Postin jakelukeskuksiin, lajitteluun, postirekkojen kyytiin ja toimipisteisiin tiskien taakse asiakkaita palvelemaan. Postissa työajat ovat vaihtelevia, ja aina on joku työvuorossa. Mitä kaikkea vaaditaan, että saamme odottamamme paketin kotiovellemme tai joka aamuisen sanomalehtemme postilaatikkoon? Millaista salapoliisityötä toisinaan tarvitaan, että kirjeet saadaan toimitettua oikeaan osoitteeseen?

Sarjassa päästään reissaamaan postilaisten matkassa pääkaupunkiseudulta Pirkanmaan ja Jyväskylän kautta Sodankylään – unohtamatta tietenkään Joulupukin pääpostia Rovaniemellä. Sarja avaa Postin valtavan laajaa työmäärää, jolla on vaikutusta jokaisen meidän elämäämme.

Posti on palvellut meitä suomalaisia jo liki neljänsadan vuoden ajan. Kuljetusten muoto ja sisältö vain ovat vuosikymmenten aikana muuttuneet. Nykyisin Posti kuljettaa erilaisia lähetyksiä paketeista ja kirjeistä yritysten tarvitsemiin tavaroihin. Verkkokaupan kasvun seurauksena pakettien virta on jatkuva, ja Postin kautta kulkeekin yli miljoona pakettia viikossa.

Posti kuuluu Suomen suurimpiin työnantajiin, ja tänä päivänä postilaisia on yli 20.000.

 

Me postilaiset -sarjan henkilökuntaa:

Vantaalla tapaamme ryhmävastaavana työskentelevän Emmin, tuotantoesimies Timon, pakettiauton kuljettaja Lauran, palvelupäällikkö Sonjan sekä lajittelija Lucasin.

 

Tampereella pääsemme tutustumaan postin jakajana työskentelevään Virveen, jakelupäällikkö Kimmoon sekä Night Service Driver Jeromen työhön. Jyväskylässä hyppäämme yhdistelmäajoneuvokuljettaja Tanjan kyytiin.

Sodankylässä tutustumme Hannelen työpäiviin. Hannele vastaa tuotevirtaohjauksesta, kotiateriakuljetuksesta sekä jakelusta.

 

Me postilaiset alkaa 3. marraskuuta klo 20 Nelosella ja Ruudussa.

Syke-elokuva: Hätätila saa ensi-iltansa 5. marraskuuta!

5.10.2021 klo 10:30

Syke-elokuva: Hätätila saa ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta maan 5. marraskuuta. Elokuvan pääosissa nähdään Iina Kuustonen ja Riku Nieminen ja mukana on monta fanien rakastamaa Syke-hahmoa. Elokuvan liput tulevat ennakkomyyntiin 20.10. 

Syke-elokuva: Hätätilassa Iiris (Iina Kuustonen) yrittää toipua vaikeasta erostaan Artturiin (Juha-Tapio Arola) ja tapaa yllättäen kiinnostavan ja lohdutusta tarjoavan Antonin (Riku Nieminen). Suhde ei kuitenkaan pääse etenemään alkua pidemmälle, sillä Iiriksen poika Niilo (Noa Tola) sairastuu yhtäkkiä. Niilo tarvitsisi vain pienen operaation, mutta pojan päästyä leikkaussaliin sairaala joutuu verkkohyökkäyksen kohteeksi. Käynnistyy trilleri, jossa juostaan aikaa ja mahdottomaksi käyviä olosuhteita vastaan.  

Kuustosen lisäksi elokuvassa nähdään muutkin Sykkeen alkuperäisen hoitajanelikon jäsenet. Johannan roolissa Leena Pöysti, Lenitana Lena Meriläinen ja Marleenan roolissa Tiina Lymi, joka piipahtaa elokuvassa yllättävällä tavalla.

Mukana on lisäksi monta tuttua Syke-hahmoa: Holopainen (Jarkko Niemi), Max (Antti Luusuaniemi), Ilmari (Matti Ristinen), Aino (Amelie Blauberg), Leevi (Valtteri Lehtinen), Jesse (Sebastian Rejman), Marjut (Jaana Pesonen), Sonja (Iida-Maria Heinonen), Nikke (Janne Saarinen), Artturi (Juha-Tapio Arola), Elina (Krista Putkonen-Örn) sekä Uffe (Pedram Notash). Syke-elokuvassa nähdään myös mm. Martti Suosalo, Vera Kiiskinen ja Ernest Lawson.

"Olen ollut Syke-sarjassa mukana alusta lähtien, enkä ole kohdannut yhtä intohimoisia faneja minkään muun kameratyöni yhteydessä. Elokuvalla on paljon annettavaa Syke-faneille, mutta se sopii myös heille, jotka eivät ole sarjaa aikaisemmin katsoneet. Liput kannattaa varata etukäteen, jos mielii paikan ensi-iltaviikonloppuun. Olen ylpeä elokuvasta ja sen työryhmästä, enkä malta odottaa että pääsen katsomaan sen täydessä elokuvasalissa. Eläköön elokuva!" iloitsee Nelonen Median kotimaisten elokuvien päällikkö Antti Luusuaniemi.

Elokuvan on ohjannut myös Syke-sarjaa ohjannut Toni Laine. Elokuvan tuottaa Yellow Film & TV ja sen on käsikirjoittanut Syke-sarjan luoja Petja Peltomaa. Levittäjänä toimii Nelonen Media. Elokuvan kesto on 1 h 40 min ja ikäraja K-12. Elokuvaan voi ostaa lippuja 20. lokakuuta alkaen. 

Maiju, Samir ja Noora muuttivat suorassa lähetyksessä BB-taloon! – elävätkin aluksi erillään muista asukkaista

3.10.2021 klo 22:45

Nämä kolme uutta asukasta astelivat suorassa lähetyksessä BB-taloon.

Big Brother Suomi -talo sai sunnuntai-iltana kolme uutta asukasta, kun 50-vuotias kouvolalainen Maiju, 23-vuotias henkisinkiläinen Noora ja 32-vuotias porilainen Samir astelivat suoran lähetyksen lopuksi taloon.

Seksuaaliterapeutiksi hiljattain valmistunut Maiju, pikajuoksussa SM-tasolla kilpaillut Samir ja vapaa-ajallaan räppiä tekevä Noora eivät oikeastaan päässeet astelemaan suoraan taloon, vaan uudet asukkaat muuttivat talon sviittiin, jossa he asuvat alkuviikon erillään talon 12 jäljellä olevasta muusta asukkaasta.

Sunnuntain lähetyksessä nähtiin myös dramaattinen pudotus, kun kaikki asukkaat olivat häätöäänestyksessä ja asukkaat itse joutuivat häätämään kahdesta vähiten ääniä saaneesta toisen kotiin. Vähiten ääniä saivat lopulta Melody ja Laura. Heistä asukkaat äänestivät kotimatkalle Lauran äänin 5–2. Dramaattinen äänestys sai asukkaat murtumaan kyyneliin.

Alkavalla viikolla vanhat asukkaat palvelevat sviitin uusia asukkaita saamatta kuitenkaan tietää heistä tarkempia yksityiskohtia. Alkavan viikon kauppatehtävässä vanhat ja uudet asukkaat joutuvat kuitenkin yhdistämään voimansa ja suorittamaan yhteistä tehtävää kohtaamatta toisiaan. Kaikki kommunikointi heidän välillään tapahtuu rajoitetusti ja etänä.

Viikon loppupuolella uusilla asukkailla on myös merkittävä rooli nimeämisissä.

Tutustu uusiin asukkaisiin alla:

 

Noora, 23, Helsinki
Sinkku, ei lapsia. Toimii parturi-kampaajayrittäjänä.

Helsingissä parturi-kampaajayrittäjänä työskentelevä Noora on viettänyt nuoruutensa Iisalmessa. Hän on huolestunut yrittäjien asemasta Suomessa ja hän toivoisi, että valtio tukisi yrittäjiä paremmin. Noora pitää itseään sopeutuvana tyyppinä, mutta saattaa hermostua talossa vapaamatkustajiin, jotka eivät osallistu kotitöihin ja syövät muiden ruoat. Rap-musiikki on Nooran sydäntä lähellä ja hän tekee vapaa-ajallaan musiikkia sekä osallistuu freestyle-kilpailuihin ja rap-battleihin.

 

Samir, 32, Pori
Avoliitossa, ei lapsia.

Entinen opetusaliupseeri, nykyinen yritysmaailman sekatyöläinen, Orimattilasta alun perin kotoisin oleva Samir on työskennellyt aiemmin puolustusvoimien varusmiessoittakunnassa kouluttajana. Hän toivoisi, että musiikki työllistäisi hänet tulevaisuudessakin, sillä se on hänen rakkain harrastuksensa. Mies on myös innokas urheilija ja hänellä on kova kilpailuvietti. Hän on aloittanut vastikään kilpailemaan uudestaan pikajuoksussa, jossa on muinoin kilpaillut SM-tasolla. Vaikka Samir pyrkii viimeiseen asti välttämään konflikteja, hän pitää huonoimpana puolenaan sitä, on välillä turhan kova neuvomaan muita, vaikkei itse siedä päsmäröintiä.

 

Maiju, 50, Kouvola
Sinkku, kolme aikuista lasta.

Maiju on yhteisöpedagogi, lasten ja nuorten erityisohjaaja, joka tällä hetkellä tekee töitä lapsiperhejärjestössä lapsiperheiden hyväksi. Lappeenrannassa syntynyt Maiju kuvailee itseään vauhdikkaaksi ja kuplivaksi tyypiksi, jolle sattuu ja tapahtuu. Hän työskentelee lasten ja nuorten parissa, mutta on valmistunut hiljattain myös seksuaaliterapeutiksi ja kirjoittaa harrastuksenaan blogia, jossa käsittelee seksuaalisuuteen liittyviä aiheita. Maiju on pohjimmiltaan rento luonne, mutta hän uskoo, että moni pitää häntä tiukkapipoisena siksi, ettei hän pelkää sanoa omia mielipiteitään.

Suomen Tulli rikosten jäljillä – tositarinoita Tullin rikostutkinnasta

30.9.2021 klo 14:00

Ruudun uusi true crime -sarja Suomen Tulli rikosten jäljillä esittelee tositarinoita Tullin rikostutkinnasta. Sarjassa syvennytään rikostutkijoiden mieleenpainuvimpiin tapauksiin.

Yhteiskunnassa tapahtuu rikoksia, jotka jäävät usein suurelta yleisöltä piiloon. Näillä rikoksilla pyritään rahallisen hyödyn tavoitteluun ja toimilla on vaikutusta jokaiseen meistä. Suomen Tulli valvoo tavara- ja matkustajaliikennettä paljastaen vuosittain tuhansia rikoksia, joiden vaikuttavuus on kymmeniä miljoonia euroja. Suomen Tulli rikosten jäljillä -sarjassa nähdään, miten Tulli tutkii mm. laajoja huumausaineorganisaatioita, verkkorikollisuutta, savukkeiden ja nuuskan salakuljetuksia, veropetoksia sekä ympäristörikoksia.

Kymmenen jakson aikana käsittelyssä on yhteensä 20 eri tapausta, joiden yhteiskunnallinen vaikuttavuus on miljoonia euroja. Alkuperäisten esitutkintapöytäkirjojen pohjalta dramatisoituja kohtauksia syvennetään Tullin tutkinnanjohtajien haastatteluilla.

Suomen Tulli rikosten jäjillä -sarjassa nähdään mm. miten Tulli tarkkailee puhdistusaineeksi ilmoitetun rahdin kuljetusta syrjäiselle mökkitontille. Tulli epäilee hyytelömäisen aineen kuljetuksen liittyvän pirtun valmistukseen. Postitulli pysäyttää Sveitsistä saapuvia kymmenille henkilöille osoitettuja kirjeitä, jotka sisältävät yhteensä lähes puolitoista kiloa MDPV huumausainetta ja jotka vaikuttavat olevan lähtöisin samalta lähettäjältä. Luonnonsuojelurikosta on syytä epäillä, kun useamman kalastusliikkeen havaitaan myyvän uhanalaisen viidakkokukon höyheniä Eurooppaan, ja pohjanmaalaisen miehen epäillään käyneen kauppaa tuhansilla rauhoitettujen lintujen munilla.

Sarjassa nähdään myös, miten Tulli tutkii laajaa nuuskan laitonta maahantuontia Ruotsista Suomeen, ja Vaalimaalla auton rakenteista löytyy suuri määrä taitavasti piilotettuja savukeaskeja.

Suomen Tulli rikosten jäjillä alkaa keskiviikkona 6. lokakuuta Ruudussa.