Media ja bloggaajat, tervetuloa PR & Press -saitille!

 

Pressisaitiltamme löydät Nelonen Median kanavia ja ohjelmistoa koskevat tärkeimmät tiedot ja tiedotteet.

Muistathan, että tarjolla olevia pressikuvia saa käyttää vain ohjelmaan liittyvän uutisen, blogi- tai somepostauksen yhteydessä. Mainitse kuvakrediiteissä kuvaajan nimi ja/tai Nelonen Media.

 

Alta löydät tärkeimmät tiedotteemme sekä muita hyödyllisiä linkkejä!

 

Tervetuloa tekemään kanssamme Suomen suurimpia tv-ilmiöitä!

 

Nelonen Median PR & Press -asiat: tiedotus@nelonenmedia.fi

Kadonneen jäljillä -kausi päättyy takuuvarmasti liikuttavaan jaksoon – Suomeen adoptoitu Minja kohtaa karut lapsuusmuistonsa etsiessään biologista perhettään Viron Narvassa!

14.11.2016 klo 10:15

Nelosen tiistai-iltojen supersuosikiksi noussut Kadonneen jäljillä päättyy tiistaina! Kauden viimeisessä jaksossa juontaja Anni Hautala lähtee 8-vuotiaana Suomeen adoptoidun Minjan kanssa Narvaan etsimään tämän biologista perhettä. Retkellä Minja joutuu kohtaamaan raskaat lapsuudenmuistonsa.

Outokumpulainen Minja oli vain muutaman vuoden ikäinen, kun hänet vietiin lastenkotiin Venäjän Ivangorodissa, aivan Viron rajalla. Kahdeksanvuotiaana Minja adoptoitiin Suomeen ja siteet biologiseen perheeseen katkesivat. Nyt, 24-vuotiaana, Minja haluaisi löytää äitinsä ja mahdolliset sisaruksensa ja selvittää, miksei äiti pystynyt pitämään hänestä huolta. "Oonhan mä toisaalta miettinyt minun äitiä kaikki nämä vuodet, että onko hän koskaan miettinyt minua?” hän pohtii.

Minja ja Anni matkustavat Viron Narvaan, Ivangorodin naapuriin, missä äidin tiedetään viimeksi asuneen. Matkasta tulee raskas ja tunteikas, sillä Minjan muistot lastenkodissa vietyistä varhaisvuosista ovat synkkiä: ”Kaikki lelut oli vitriinin takana. Siellä ei lapset leikkinyt, vaan silloin kun vieraat tuli, annettiin toisenlainen kuva. Rakkautta siellä ei hirveesti jaettu, että kaikki oli yksin siellä. Siellä oli kuri.” 

Yhtäkään rakasta tai läheistä ihmistä Minja ei varhaislapsuudestaan muista, vaan elämä muuttui onnelliseksi vasta Suomeen pääsyn myötä. Raskaat muistot tekivät Minjasta myöhemmin katkeran: ”Nuorempana tunsin katkeruutta melkeinpä kaikkia venäläisiä kohtaan jostain syystä, vaikka se ei ollut heidän vika lainkaan. Ja vihasin sitä kieltä, en halunnut oppia sitä."

Narvassa Minja joutuu kohtaamaan menneisyytensä ja voittamaan katkeruutensa rippeet, vaikka kaksoiskaupunkia jakava Viron ja Venäjän raja aiheuttaakin hankaluuksia eikä esimerkiksi lastenkodille päästä. Kesken matkan Minja myös saa huonoja uutisia, jotka saavat hänet murtumaan itkuun.

Kadonneen jäljillä on syksyn myötä noussut Nelosen arki-iltojen isoksi suosikiksi: keskimäärin sitä on seurannut 398 000 katsojaa (Finnpanel 4+). Nyt nähtävä jakso on kauden viimeinen.

  • Kadonneen jäljillä tiistaisin Nelosella kello 20
  • Jakso on esikatseltavissa Venetsiassa
  • Kaikki pressikuvat syksyn ohjelmistamme löydät täältä
  • Kadonneen jäljillä Ruutu-klipit löydät täältä