Media ja bloggaajat, tervetuloa PR & Press -saitille!

 

Pressisaitiltamme löydät Nelonen Median kanavia ja ohjelmistoa koskevat uusimmat tiedotteet. Muistathan, että tarjolla olevia pressikuvia saa käyttää vain ohjelmasta kertovan uutisen, blogi- tai somepostauksen yhteydessä. Mainitse kuvaajan nimi (tai Nelonen Media).

Alta löydät tiedotteet aikajärjestyksessä sekä muita tärkeitä linkkejä!

Tervetuloa tekemään kanssamme Suomen suurimpia tv-ilmiöitä!

 

Nelonen Median PR & Press -asiat: tiedotus@nelonenmedia.fi
14.11.2016 klo 10:15

Nelosen tiistai-iltojen supersuosikiksi noussut Kadonneen jäljillä päättyy tiistaina! Kauden viimeisessä jaksossa juontaja Anni Hautala lähtee 8-vuotiaana Suomeen adoptoidun Minjan kanssa Narvaan etsimään tämän biologista perhettä. Retkellä Minja joutuu kohtaamaan raskaat lapsuudenmuistonsa.

Outokumpulainen Minja oli vain muutaman vuoden ikäinen, kun hänet vietiin lastenkotiin Venäjän Ivangorodissa, aivan Viron rajalla. Kahdeksanvuotiaana Minja adoptoitiin Suomeen ja siteet biologiseen perheeseen katkesivat. Nyt, 24-vuotiaana, Minja haluaisi löytää äitinsä ja mahdolliset sisaruksensa ja selvittää, miksei äiti pystynyt pitämään hänestä huolta. "Oonhan mä toisaalta miettinyt minun äitiä kaikki nämä vuodet, että onko hän koskaan miettinyt minua?” hän pohtii.

Minja ja Anni matkustavat Viron Narvaan, Ivangorodin naapuriin, missä äidin tiedetään viimeksi asuneen. Matkasta tulee raskas ja tunteikas, sillä Minjan muistot lastenkodissa vietyistä varhaisvuosista ovat synkkiä: ”Kaikki lelut oli vitriinin takana. Siellä ei lapset leikkinyt, vaan silloin kun vieraat tuli, annettiin toisenlainen kuva. Rakkautta siellä ei hirveesti jaettu, että kaikki oli yksin siellä. Siellä oli kuri.” 

Yhtäkään rakasta tai läheistä ihmistä Minja ei varhaislapsuudestaan muista, vaan elämä muuttui onnelliseksi vasta Suomeen pääsyn myötä. Raskaat muistot tekivät Minjasta myöhemmin katkeran: ”Nuorempana tunsin katkeruutta melkeinpä kaikkia venäläisiä kohtaan jostain syystä, vaikka se ei ollut heidän vika lainkaan. Ja vihasin sitä kieltä, en halunnut oppia sitä."

Narvassa Minja joutuu kohtaamaan menneisyytensä ja voittamaan katkeruutensa rippeet, vaikka kaksoiskaupunkia jakava Viron ja Venäjän raja aiheuttaakin hankaluuksia eikä esimerkiksi lastenkodille päästä. Kesken matkan Minja myös saa huonoja uutisia, jotka saavat hänet murtumaan itkuun.

Kadonneen jäljillä on syksyn myötä noussut Nelosen arki-iltojen isoksi suosikiksi: keskimäärin sitä on seurannut 398 000 katsojaa (Finnpanel 4+). Nyt nähtävä jakso on kauden viimeinen.

 • Kadonneen jäljillä tiistaisin Nelosella kello 20
 • Jakso on esikatseltavissa Venetsiassa
 • Kaikki pressikuvat syksyn ohjelmistamme löydät täältä
 • Kadonneen jäljillä Ruutu-klipit löydät täältä

Helsinkiläinen tarkkismaikka Heidi tavoittelee miljoonavoittoa ääni painuksissa – Jaajo vinoilee Paula Koivuniemi -soundista!

10.11.2016 klo 15:30

Nelosen Haluatko miljonääriksi? -visailua, lauantai-iltojen suosituinta viihdeohjelmaa, seurasi viime viikolla valtavat 758 000 katsojaa (Finnpanel 4+), tavoittavuuden noustessa liki 1,1 miljoonaan! Tällä viikolla katsojat pääsevät jännittämään, kuinka rento itähelsinkiläinen erityisopettaja Heidi pärjää hot seatilla Jaajo Linnonmaata vastapäätä!

Viime viikon jakso päättyi siihen, että puhelinvaikeuksien kanssa taistellut tamperelainen Katariina Keinonen lähti kotiin 10 000 euroa rikkaampana. Niinpä tänä lauantaina aloitetaan puhtaalta pöydältä. Ensimmäisenä Jaajon kysymyksiin pääsee vastaamaan Heidi Lintinen, helsinkiläisen Vesalan yläasteen erityisopettaja.

Heidillä tosin on pieni ongelma – hän on liki menettänyt äänensä ja kurkusta kuuluu vain kähinää! "Hei sulla on ihan käsittämättömän makee saundi!" Jaajo huomauttaa virne suupielessä. "Mä yritän nyt kähistä tän kisan loppuun", Heidi lupaa. "Pidä toi! Paula Koivuniemi on tehnyt muutaman millin tolla", Jaajo vastaa.

Jaajoa kiinnostaa myös Heidin ammatti: "tarkkismaikka", niin kuin Jaajo sanoo. "Muistan, että te olitte aina vähän rennompia”, Jaajo sanoo. ”Tiätsä, näin mäkin oon aatellut”, nahkatakkiin pukeutunut, punahiuksinen Heidi vastaa.

Myöhemmin ohjelmassa käy myös ilmi, että Heidillä on bänditaustaa ja hän harrastaa karaokea. Hänen bravuurinsa on The Eaglesin countryrock-klassikko Desperado – "oikein silleen sydänverellä laulettuna."

Lauantain jaksossa siis jättipottia tavoittelevat Venla Karppinen Oulusta, Taru Lindblom Helsingistä, Mikko Rantala Tampereelta, Heidi Lintinen Helsingistä, Ismo Ajanki Lahdesta ja Jussi Leivo Turusta. 

Osaamista porukasta löytyy. Esimerkiksi Venla  on juuri aloittanut talousjohtamisen opinnot maailman parhaaksi valitussa Oxfordin yliopistossa Britanniassa, Taru on tutkijatohtori Turun yliopistosta ja Ismo on seurannut miljonäärivisoja ja haaveillut kilpailemaan pääsemisestä aina Lasse Lehtisen ajoista lähtien! Kavereidensa mukaan Ismo  on "turhan tiedon mestari". 

Huomaathan, että kilpailijoiden "tulokset" ovat julkaisuvapaita vasta tv:ssä nähdyn jakson jälkeen.

 • Haluatko miljonääriksi? Nelosella lauantaina 12.11.  kello 20.
 • Pressikuvat löydät täältä.
 • Miljonäärin jaksot, klipit ja kilpailijoiden esittelyt löydät Ruudusta

Sarjan Nelonen Medialle tuottaa Rabbit Films Oy.

Isänpäivän superviikonloppu alkaa Ruudussa – Liiga ja KAIKKI muut huippusisällöt ilmaiseksi torstaista sunnuntaihin!

9.11.2016 klo 15:15

Kolmetoista huimaa jääkiekon Liiga-ottelua, maailman parasta korista, loistavaa viihdettä, leffoja, hittisarjoja, lastenohjelmia… Tätä kaikkea ja paljon muuta mahtuu Ruudun kutkuttavaan isänpäivän superviikonloppuun, josta koko perhe nauttii ihan ilmaiseksi!

Sunnuntaina 13.11. vietettävän isänpäivän kunniaksi Ruutu-palvelu tarjoaa KAIKKI sisällöt maksutta aivan jokaisen saataville. Katsojan tulee vain rekisteröityä Ruutu-palveluun tai kirjautua sisään jo olemassa olevilla tunnuksilla.

Superviikonlopun aikana Suomen seuratuimmassa urheilusarjassa, jääkiekon Liigassa pelataan kaikkiaan 13 toinen toistaan kiihkeämpää runkosarjaottelua. Torstaina kiekko on jäässä neljällä paikkakunnalla ja lisää tulee heti perjantaina, kun sarja jatkuu kolmella matsilla. Superviikonlopun Liiga-tarjonta kruunataan lauantaina peräti kuudella loistavalla kamppailulla. Lauantaina vastakkain ovat mm. TPS ja KärpätLukko ja Tappara sekä KalPa ja HIFK.

Liigan lisäksi superviikonlopussa nautiskellaan myös mm. neljästä koripallon NBA-lähetyksestä – myös erinomaiseen katseluaikaan sunnuntai-iltana ja suomeksi.

 

HUIPPUSARJOJA, LEFFOJA, LASTEN SUOSIKKEJA...

 

Superviikonlopun aikana päästään nauttimaan ilmaiseksi myös huippusarjoista ja elokuvista. Pitkän viikonlopun aikana voi katsoa esimerkiksi Olipa kerran - ja Greyn anatomia -hittisarjojen upouusia jaksoja. Juuri viikonlopun alla Ruutuun lisätään myös ennennäkemättömiä jaksoja suositusta Holmes NYC -sarjasta. Realityn ystäviä lämmittää puolestaan suosittu Paratiisihotelli Ruotsi, josta on nähtävillä jopa kolme kokonaista tuotantokautta.

Myös Ruudun runsaasta elokuvatarjonnasta kannattaa ottaa kaikki irti. Katseltavissa on lukuisia leffoja lähtien komediasta, draamasta ja räjähtävästä toiminnasta, muun muassa American HustleSuuri puhallusSilmäteräSaunaNapapiirin sankaritNälkäpeli – Vihan liekit ja Divergent – Outolintu.

Lapsia Ruudussa viihdyttävät muun muassa uudet jaksot ikisuosikki My Little Pony: Ystävyyden taikaa -sarjasta. Kasapäin jaksoja löytyy myös muista lastensuosikeista, kuten Lego NinjagoAngry Birds ja Sonic Boom.
 

 • Tsekkaa Ruudun superviikonlopun kaikki urheilusisällöt tästä
 • ja viihdesisällöt täältä
 • Kaikki Ruutu-sisällöt ovat ilmaiseksi katseltavissa torstaina, perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina.

Talent Suomen välikarsinnat päättyvät! Anna Abreu ja Jari Sillanpää ajautuvat sanaharkkaan ja netti-ilmiöksi noussut Heikki Helastinen toteuttaa lupauksensa!

9.11.2016 klo 15:00

Talent Suomen tiukat välikarsinnat päättyvät tällä viikolla Långvikin bootcampilla. Jäljellä on enää kuusi semifinaalipaikkaa, joista kilpailevat kymmenet talentit! Tällä viikolla tähtituomaeiden tueksi Kirkkonummelle saapuu laulajatähti Anna Abreu.

Tämän viikon jaksot ovat nyt katseltavissa Venetsiassa!

Torstain jakson alussa tähtituomarit SaaraSami Hedberg ja Jari Sillanpää saavat avukseen vierailevan tuomarin, poptähti Anna Abreun! Kymmenen vuotta poptaivaalla hehkuneen Annan läsnäolo sähköistää tunnelman esiintyjien pukuhuoneessa. "Ihan tosi siistii!" huokaa 12-vuotias Aisha Abudu ennen esitystään.

Aishan lisäksi jaksossa nähdään useita muitakin tanssijoita. Näistä tuomarit – ja etenkin Annan –vakuuttaa muiden muassa 13-vuotias nykytanssija Ida Laukkanen Vantaalta. "Puff! That's how you do it! That's how you do it! Oikeesti!" Anna ylistää esityksen jälkeen. Jari puolestaan ei ole saada sanaa suustaan, koska hän – totutusti – nieleskelee itkua.

Sen sijaan laulaja Marjut Portinin kohdalla Jari ja Anna ovat ajautua sanaharkkaan. Marjut vakuutti esikarsinnoissa tuomarit omaperäisellä tulkinnallaan The Rolling Stones -klassikosta Paint It Black, ja tällä kertaa hän esittää vähintään yhtä originellin version Cheekin Äärirajoille-kappaleesta. Anna moittii Marjutia liiallisesta yrittämisestä, Jari taas puolustaa tätä.

"Se on hyväksyttävää kun amerikkalainen blueslaulaja vetää vähän nasaalisti ja näin, mutta kun suomalainen tekee jotain, niin ei missään tapauksessa?!” Jari ihmettelee. ”Eikun se on sävyero. Että tuleeko se luonnostaan vai silleen että 'mä yritän olla jatsahtava'", Anna napauttaa takaisin.

Mielipiteitä jakaa myös patamustaa stand up -huumoria tarjoileva Mika Kivinen, jonka vitsailu Ylivieskan kirkon poltosta saa Saaran tulistumaan: "Se oli ihan hirveetä. Jossain menee raja!"

Torstain jaksossa Långvikissä nähdään seuraavat kokelaat:

 • Finnair Singers, Vantaa, kuorolaulu
 • Nadja (Böckerman) ja Flow, Kirkkonummi, koiratanssi
 • Aisha Abudu, Turku, tanssi
 • Marjut Portin, Lapua, laulu ja piano
 • FinBolly, Tampere, tanssi
 • Aerotwins (Mira ja Nora Taskinen), Kerava, aerobic
 • Handy Hotflash / Susanna Saxberg, Akaa, stand up
 • Mika Kivinen, Kauniainen, stand up
 • Ida Laukkanen, Vantaa, nykytanssi
 • Sari Aalto, Helsinki, vatsastapuhuminen
 • Butter Brothers (Aarni Pahajoki ja Eetu Ranta), Lahti, akrobatia
 • Nikolas Leinonen, Turku, tanssi
 • Krista Ahponen, Helsinki, Michael Jackson -imitaatio

Sunnuntain jakson alussa semifinaalipaikkoja on jäljellä vielä vähemmän, mutta se ei tarkoita, että vauhti jaksossa vähenisi. Päinvastoin! Tuomaristo joutuu tiukan paikan eteen, kun lavalle nousee erinomainen kilpailija toisensa perään!

Jo ensimmäisenä lavalle nouseva 14-vuotias espoolaisräppäri Andrei Makaroff saa tuomarit liki putoilemaan tuoleiltaan! Andrei esittää itse tekemänsä biisin, jonka myös säestää pianolla. Biisissä noustaan vaikeuksista voittoon: "Monenlaisii juttui mäki käyny läpi / nähny ylämäkii alamäkii / silti happy!" Andrei räppää.

"Ää, mikä rohkeus! Toi jäbä tuli tohon noin, katsoi meitä jokaista silmiin..." Anna sanoo. "Me annettiin sille palautetta, että oo itsevarmempi, omista se lava. Se otti kaikki!” ihastelee Saara.

Andrein lisäksi Annaa ihastuttavat muiden muassa nurmeslainen takatukkarokkari Simo Kuokkanen (”Jos sulla on pokkaa pitää tota fledaa, ja nauraa, vetää jotain potkuja ja aerobicliikkeitä samalla kun sä soitat kitaraa, niin mä on myyty!") ja Turkista Suomeen muuttanut breakdance-kaksikko Too much underground. Jälkimmäisen hän ehtii jo nimetä omaksi voittajasuokikseen!

Lisäksi ohjelmassa nähdään alkukarsinnoista hämmästyttävän esityksen vetänyt helsinkiläisviihdyttäjä Heikki Helastinen. Tämä lupasi alkukarsintojen jälkeen ampua jousipyssyllä omenan valmentajansa Musta-Pekkaruuskan pään päältä, ja sen hän myös tekee, kunnon metsästysjousella.

"Se treenaaminen on ollu mulle helpompaa kun ei oo tarvinnu Pekkaa kohti ampua vielä. Tää on kumminkin semmoinen kerran elämässä -suoritus tietyllä tapaa. Voisi kuvitella, että ainakin Pekan osalta, riippuen tietysti lopputuloksesta", Helastinen kertoo naama peruslukemilla ennen suoritusta.

Sunnuntain jaksossa Långvikissä nähdään seuraavat kokelaat:

 • Andrei Makaroff, Espoo, rap
 • Sepän sirkuskoirat (Heini Seppä), Mäntsälä, koirasirkus
 • KV-tanssiryhmä, Helsinki, tanssi
 • Simodeus (Simo Korkia-Aho), Kokkola, laulu
 • Jukka Viitasaari, Riihimäki, laulu ja kitara
 • Noora Wendelius, Vantaa, akrobatia
 • Simo Kuokkanen, Nurmes, kitara
 • Samuli Federley, Espoo, kitara
 • Luka Tienhaara, Veikkola, drag show
 • Too much underground (Emre Sevin ja Gürkan Tegin), Helsinki, breakdance
 • Olavi Heino, Lohja, tankotanssi
 • Heikki Helastinen & Musta-Pekkaruuska, Helsinki, huumori

Talent Suomi Nelosella torstaisin ja sunnuntaisin klo 20!

JULKISTUS! Maryam Razavi on uudistuneen Suomen Huippumalli haussa -kisan juontaja, 12 upean mallin joukossa on nyt naisia ja miehiä: "Taso on ihan älyttömän kova"

3.11.2016 klo 12:15

Huippusuosittu Suomen Huippumalli haussa palaa keväällä Liville. Ohjelma on täysin uudistunut, ja tällä kaudella huippumallin tittelistä kisaavat sekä tytöt että pojat.

Suomen Huippumalli haussa saa uudella kaudella juontajakseen mallina, stylistinä ja tyylikonsulttina näyttävää kansainvälistäkin uraa luoneen Maryam Razavin. Maryam on työskennellut alan huipputekijöiden kanssa muun muassa Kapkaupungissa, Lontoossa, Barcelonassa, Milanossa, Hampurissa ja Los Angelesissa ja hän on edelleen yksi Suomen kysytyimmistä naismalleista.

"Tämä on aivan unelmapesti minulle! Piti ihan nipistää itseään kun kuulin, että pääsen ohjelmaan mukaan. Taisin muutaman onnenkyyneleenkin tirauttaa. Juontopesti on todella iso kunnia ja olen älyttömän ylpeä tästä duunista", Maryam iloitsee.

Maryam haluaa olla ohjelmassa kilpaileville malleille tukena ja turvana ja jakaa arvokasta tietoa mallin työstä. Jämäkkyyttäkin hänestä tarvittaessa löytyy. Erityisen innoissaan Maryam on kisaan hakeneiden mallien selvästä potentiaalista alalle.

"Kisassa on ihan älyttömän kova taso. Castingit olivat todella vaikeita, sillä monella hakijalla oli isoa potentiaalia tälle alalle. Olen kuitenkin varma, että olemme kasanneet nyt ehdottomasti parhaan porukan ohjelmaan."

Maryam nähdään Huippiksessa juontajana ja yhtenä kolmesta tuomarista. Maryamin rinnalla päätöksiä tuomaripöydän takana tekevät arvostettu muotivalokuvaaja ja ex-malli Marica Rosengård sekä Suomen ehkäpä kaikkien aikojen tunnetuin miesmalli ja kauneusalan agentti Juri Silvennoinen. Lisäksi jokaisessa jaksossa nähdään vieraileva tuomari.

Uuden Suomen Huippumalli haussa -kisan haku käynnistettiin viime kesänä. Hakemuksia tuli paljon ja taso oli kova. Tätä ohjelmaa on selvästi odotettu! Tällä kaudella laitetaan siinäkin mielessä täysin uusi vaihde päälle, sillä kisaan ovat voineet hakea myös miehet. Mies- ja naismallien kilpailu samasta tittelistä onkin omiaan sähköistämään jo ennestään kiivaaksi tunnettua kisaa.

"Tällä kaudella on mukana tyttöjä ja poikia ja on tietysti jännittävää nähdä, että millaisia jännitteitä sinne syntyy, koska aivan varmasti syntyy. Odotan tietenkin mielenkiinnolla, miten kundit siellä pärjäävät", tuomari Juri Silvennoinen sanoo.

Kaudelle saadaan myös uutta ilmettä kuvauspaikan muodossa, sillä ohjelmassa otetaan askel kohti Keski-Euroopan muotikuvioita kuvausten sijoittuessa pääosin Tallinnaan. Mallit asuvat Tallinnan ytimessä sijaitsevassa talossa ja ottavat heti askelia kohti kansainvälistä muotimaailmaa.

Ohjelma toteutetaan yhteistyössä mallitoimisto Paparazzin kanssa. Koko kilpailun voittaja saa sopimuksen Paparazzi mallitoimiston kanssa sekä kansikuvan Cosmopolitan-lehdessä. Paparazzin Laila Snellman odottaa innolla uutta kautta.

"Joukosta löytyy hyvää malliainesta sekä naisista että miehistä. Muutama voi yltää jopa kansainväliseksi malliksi, joten olen tosi tyytyväinen", Snellman arvioi.

 

 • Suomen Huippumalli haussa alkaa keväällä Livillä
 • Kaikki pressikuvat voit ladata TÄÄLTÄ!
 • Ohjelmasta voi käydä keskustelua sosiaalisessa mediassa tunnisteella #huippis
 • Ohjelman Nelonen Medialle tuottaa Aito Media.
 • Ohjelma toteutetaan yhteistyössä mallitoimisto Paparazzin kanssa

 

Tutustu kauden Huippis-kilpailijoihin alla:

Roosa Marttila, 20, Helsinki
178cm/ 55kg
IG: @rrroosam

Roosa on 20-vuotias kahvilatyöntekijä ja asuu tällä hetkellä yksin Helsingissä. Esikuvikseen mm. Whitney Houstonin, Elton Johnin ja Tina Turnerin nimeävä Roosa on syntyjään Toivakasta Jyväskylän läheltä. Hän on kunnianhimoinen, itsenäinen ja avoin uusille kokemuksille sekä tuttavuuksille. Kärsivällisyys taas ei kuulu nuoren naisen hyveisiin. Roosa on tehnyt jonkin verran mallin töitä, mutta ei ole minkään mallitoimiston listoilla. Harrastuksikseen hän mainitsee lenkkeilyn ja kuntosalilla käymisen.

Robert Tollet, 17, Helsinki
190 cm/ 69 kg
IG: @roberttollet

Robert on 17-vuotias lukiolainen Helsingistä. Hän toivoo ohjelmaan osallistumisen toimivan ponnahduslautana mallin uralle ja mahdollisuutena rakentaa ammatillista kontaktiverkostoa. Nuori mies harrastaa kilparatsastusta ja kiinan kielen opiskelua. Robertin koko perhe harrastaa hevosia ja perheellä on oma ratsastuskoulu sekä tallillinen omia hevosia. Robert kuvailee itseään rohkeaksi, positiiviseksi ja ulospäinsuuntautuneeksi. Nuori mies on viettänyt lapsuutensa Aasiassa ja puhuu täysin sujuvasti kiinaa.

 

 

Emilia Ylenius, 18, Espoo
182cm/ 60kg
IG: @emiliaylenius

18-vuotias Emilia opiskelee lähihoitajaksi ja valmentaa vapaa-ajallaan lapsia telinevoimistelun parissa. Emilia odottaa avoimin mielin mallitaloon astumista ja nauttii suuresti siitä, että saa olla valokuvattavana. Varsinaista mallikokemusta nuorelle naiselle ei ole vielä ehtinyt kertyä, vaikka hän on pienestä tytöstä asti haaveillut mallin urasta. Emilia kuvailee olevansa ahkera ja tahtoa täynnä. Ajoittain hän antautuu läheistensä auttamiselle niin suurella sydämellä, että meinaa kuormittaa itseään liikaa. Emilian eksoottisen ulkomuodon ovat antaneet thaimaalainen äiti ja suomalainen isä.

Henrik Lyly, 19, Järvenpää
195 cm/ 80 kg
IG: @tuomaanpoika

Henrik on 19-vuotias kevään 2016 ylioppilas Järvenpäästä. Tällä hetkellä hän suorittaa siviilipalvelusta. Henrikin harrastuksiin kuuluvat valokuvaaminen, piirtäminen, maalaaminen ja basson soitto. Nuori mies haluaa malliksi, koska kokee sillä tavoin voivansa toteuttaa itseään taiteellisesti. Ohjelmasta Henrik toivoo saavansa näkyvyyttä kohti unelma-ammattiaan. Henrik kuvailee itseään positiiviseksi, optimistiseksi ja ihmisläheiseksi. Hän on keskusteleva tyyppi ja kokee oppivansa muilta myös itsestään paljon.

Vilja Tuohisto-Kokko, 18, Ilmajoki
184cm/  60kg
IG: @viljaaw

Vilja on 18-vuotias lukiolainen Ilmajoelta. Ujohko nuori nainen toivoo ohjelmaan osallistumisen siivittävän hänet alkuun mallin uralla. Abivuottaan viettävä Vilja asuu kotona isän, äidin ja kahden pikkusiskonsa kanssa. Hän harrastaa piirtämistä ja seurakuntatoimintaa. Vilja on valittu Suomen Mannekiini 2016 -kisan toiseksi perintöprinsessaksi. Suomen mainosmalli 2016 -kisassa Vilja oli yleisön suosikki. Varsinaisia mallin hommia nuori nainen ei ole vielä ehtinyt tekemään.

Jesse Halt, 18, Vihti
183/ 70kg
IG: @maikkijapontsoxd

18-vuotias Jesse opiskelee kokiksi ja työskentelee opintojensa ohella ravintola-alalla. Jesse osallistuu ohjelmaan seikkailumielessä eikä hänellä ole aiempaa kokemusta mallin töistä. Hän kuvailee itseään rauhalliseksi, sosiaaliseksi ja lojaaliksi. Kuvauspäivien aikaiset herätykset voivat tehdä aamu-uniselle ja aamuäreälle Jesselle tiukkaa. Nuorelle miehelle vesi elementtinä voi tuottaa kuvauksissa haasteita, sillä hän on meinannut hukkua. Oman äidin menetyksen pelko vakavalle sairaudelle elää myös edelleen mielessä voimakkaana. Jesse harrastaa kuntosalilla käymistä.

Emilia Hölttä, 18, Mikkeli
176 cm/  65 kg
IG: @emiliaholtta

Emilia on 18-vuotias lukiolainen Mikkelistä. Hän suorittaa lukio-opintojen kanssa samanaikaisesti merkonomin tutkintoa. Emilia haluaa luoda itselleen mallin uran, jonka kautta työllistyisi niin kotimaassa kuin maailmallakin. Emilia on tehnyt mallin töitä - muotikuvauksia ja esiintynyt musiikkivideossa. Nuori nainen on iloinen vuosi sitten aloittamastaan elämäntapamuutoksesta, mikä on ohjannut hänet paremman ruokavalion ja liikunnallisen elämäntyylin pariin. Emilia aloitti painonpudotuksen osaksi mallihaaveidensa takia. Emilia elää etäsuhteessa pitkäaikaisen poikaystävänsä kanssa ja uskoo, että kuvausten aikaisesta välimatkasta selvitään myös hyvin. Itseään Emilia kuvailee positiiviseksi ja hyväsydämiseksi.

Juuso Salpakari, 17, Suonenjoki/ Kuopio
187cm/ 74kg
IG: @juuudo

17-vuotias Juuso opiskelee viikot Kuopiossa urheilulukiossa ja asuu viikonloppuisin lapsuuden perheensä luona Suonenjoella. Juuso lähtee ohjelmaan mukaan hakemaan uusia kokemuksia ja koittamaan siipiään mallina. Mallin töistä nuorella miehellä ei ole vielä lainkaan kokemusta ja tällä hetkellä mallin hommissa kiinnostaakin juuri uudet kokemukset sekä mahdollisuus päästä matkustelemaan. Juuso on hyvin urheilullinen ja harrastaa lentopallon lisäksi myös metsästystä ja kalastusta. Juuso kuvailee itseään reippaaksi, rehelliseksi ja avoimeksi.

Sofia Öster, 17, Veikkaala
185cm/ 60kg
IG: @soofiia1

Sofia on 17-vuotias on kotoisin Veikkaalasta ja opiskelee merkonomiksi Närpiössä, jossa viettää myös kouluviikkonsa. Sofia on aloittanut mallikoulun 13-vuotiaana ja tehnyt mallin hommia jonkin verran. Hän kuvailee itseään herkäksi, itsepäiseksi, iloiseksi ja eteenpäin pyrkiväksi. Sofia haaveilee catwalkeista ja harrastaa tanssimista, ratsastamista sekä mallin töitä. Nuori nainen asuu tällä hetkellä yhdessä poikaystävänsä kanssa ja pari on varsin tiivis paketti. Nähtäväksi jääkin, kuinka Sofia kestää kuvausten aiheuttaman hetkellisen eron poikaystävästään.

Ville Mäkäräinen, 19, Kuopio
191cm/ 78kg
IG: @willevallaton

Ville on Kuopiosta kotoisin oleva 19-vuotias mies. Lukion käynyt Ville etsii tällä hetkellä elämälleen suuntaa kouluputken jälkeen ja haaveilee mallin urasta. Mies on parhaillaan mallitoimiston listoilla, mutta ei ole vielä päässyt kunnolla tositoimiin. Villellä on erittäin läheiset välit perheensä kanssa ja hän asuukin vielä kotona. Mallitaloon muutto on miehelle ensimmäinen askel kohti itsenäistä elämää. Ville kuvailee itseään rauhalliseksi, yhteistyökykyiseksi ja ilmeikkääksi. Hän jumittuu helposti omalle mukavuusaluelleen ja on joutunut kamppailemaan kovan esiintymisjännityksen kanssa. Ville harrastaa skeittausta.

Anniina Sankoh, 20, Helsinki
184cm/ 69kg
IG: @sankohh

Anniina on 20-vuotias ylioppilastutkinnon suorittanut neiti, joka etsii tällä hetkellä elämälleen suuntaa. Anniina on kaksikulttuurisesta perheestä - isä on kotoisin Sierra Leonesta ja äiti on suomalainen. Hän on pidemmän aikaa haaveillut kansainvälisestä mallin urasta ja uskoo ohjelman vievän häntä tässä tavoitteessaan eteenpäin. Anniinalla ei ole kokemusta mallin töistä, mutta hän pitää kuvattavana olemisesta ja mainitseekin sen yhdeksi harrastuksistaan. Kavereiden kanssa kuvatessa hän on tuntenut olonsa kotoisaksi ja omaa mielestään luonnollisen poseeraamis- ja esiintymistaidon. Anniina harrastaa intohimoisesti jalkapalloa ja on päässyt lajissa Suomen nuorten maajoukkueeseen. Itseään Anniina kuvailee hauskaksi ja sosiaaliseksi johtajatyypiksi.

Jerry Koivisto, 20, Hämeenkyrö
186/ 69kg
IG: @jerrykoivisto

Jerry on 20-vuotias tuplatutkinnon suorittanut nuori mies. Jerryllä on ylioppilaan tittelin lisäksi taskussaan sähköasentajan pätevyys. Tällä hetkellä nuori mies toimii kuitenkin ala-asteen iltapäivätoiminnan ohjaajana ja nuoriso-ohjaajana. Miehellä ei ole aiempaa kokemusta mallin töistä, mutta työ mallina kiehtoo kovasti. Mallin töiden kautta Jerry kokee voivansa ilmaista itseään. Jerry ihailee äitiään, joka pärjäsi hienosti yksin lasten kanssa Jerryn isän menehdyttyä. Nuori mies kuvailee parhaimmiksi piirteikseen sosiaalisuuden, avoimuuden ja iloisuuden. Jerry pitää itseään ystävällisenä ja toisia kannustavana tyyppinä.

 

Tässä ovat Huippiksen upeat tuomarit ja juontaja!

Suomen Huippumalli haussa -ohjelman uusi juontaja Maryam Razavi on malli, stylisti ja tyylikonsultti. Hän on luonut menestyksekkään mallin uran maailmalla ja tehnyt töitä muun muassa Kapkaupungissa, Lontoossa, Barcelonassa, Milanossa, Hampurissa ja Los Angelesissa. Tällä hetkellä Maryam panostaa myös stylistin uraansa. Hän on luonut tyylin lukuisiin musiikkivideoihin sekä muotinäytöksiin.

Maryamin mielestä mallin tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat hyvät käytöstavat. Hänen mielestään on tärkeää, että mallit osoittavat kunnianhimonsa työtään kohtaan ottamalla selvää ammatinkuvastaan. Hän toivoo mallien haastavan itsensä paremmiksi malleiksi myös vapaa-ajallaan. Maryam haluaa auttaa ja mentoroida mallikokelaita urallaan eteenpäin ja tarjota tietoa aloittelijoille oman kokemuksensa kautta.

Marica Rosengård on alalla laajasti arvostettu muotikuvaaja. Hän on tehnyt myös merkittävän kansainvälisen uran mallina. Muotialalta Maricalla on kokemusta jo yli kahden vuosikymmenen ajalta. Hän on työssään tinkimätön ammattilainen ja mallipiireissä kunnioitusta herättävä kuvaaja.

Suomen Huippumalli haussa -sarjassa Marica on yksi kolmesta tuomarista. Hän on persoonallinen ja vahva nainen, joka ei arastele antaa malleille suoraa ja välillä tiukkaakin palautetta. Marica on värikäs yhdistelmä kansainvälisyyttä ja suomalaisuutta. Hän sekoittaa innostuessaan sujuvasti ruotsia, suomea ja englantia puheessaan sekä antaa tarvittaessa tunteiden näkyä.

Juri Silvennoinen on maineikas kauneusalan agentti. Hän edustaa Toimisto-agentuurin kautta muotialan meikkaajia ja hiustaiteilijoita. Juri on luonut menestyksekkään uran mallina ja on yksi Suomen suosituimmista miesmalleista kautta aikojen. Hän tekee edelleen mallintöitä fiiliksen mukaan ja tunteekin laajasti muotialan tekijät.

Suomen Huippumalli haussa -sarjassa Juri on yksi kolmesta tuomarista. Hän on positiivinen ja rento, mutta samalla jämpti roolimalli malleille. Vuosien kokemus muotimaailmasta on tehnyt Jurista alan todellisen ammattilaisen, jonka ohjeet ja neuvot ovat kullanarvoisia mallin uraa aloitteleville nuorille.

 

Kokoomuspoliitikon räävitön alter ego hämmentää ja nahkatrumpetisti villitsee! Alkukarsinnat päättyvät torstaina, sunnuntaina alkaa armoton pudotuspeli!

27.10.2016 klo 14:30

Viimeinen Talent Suomen alkukarsinnoista nähdään torstaina! Sunnuntaina puolestaan on edessä tiukka tiputuspeli, kun tähtituomarit vielä kerran katsovat, ketä on tullut päästettyä läpi. Eikä jokainen, joka kuvitteli pääsevänsä välikarsintoihin, sinne pääsekään...

Torstain jaksossa tähtituomarit Sami Hedberg, Jari Sillanpää, Saara ja vieraileva tähtituomari Riku Nieminen saavat eteensä rivin toinen toistaan hämmästyttävämpiä talentteja! Nyt on loppukirin paikka, sillä torstain jakso on viimeinen alkukarsintajakso!

Lavalla nähdään muun muassa akaalaisen kokoomuspoliitikon Susanna Saxbergin alter ego Handy Hotflash, joka esittää hyvin suorasukaista stand uppia, ja turkinsuomalainen, breakdancea esittävä kaksikko Emre Sevin ja Gürkan Tekin. 22-vuotias Emre ei ole ensimmäistä kertaa Talenteissa mukana, sillä vuonna 2015 hän ylsi Baris Jackson Dance Crew'n kanssa finaaliin Turkin Talent-kisassa! Lisäksi taikuri Christian Engblom onnistuu muuttamaan Saaran käsitystä taikuudesta.

Show'n varastaa kuitenkin 24-vuotias helsinkiläinen Antton Puonti, joka soittaa nahkatrumpetilla tutun irlantilasballadin Danny Boy. Esitys saa kaikki tähtituomarit ensin repeilemään ja Jari Sillanpään laulamaan mukana. Lopulta tuomarit taputtavat seisten ja Sami Hedberg pyytää Puontia esiintymään jollekin keikalleen. "Mä rakastin tota, ja mä rakastan sua!" Saara hehkuttaa. "Mä en oo pitkään aikaan nauranut näin paljon", sanoo puolestaan Riku Nieminen.

Mutta mikä ihme on nahkatrumpetti? Sitä ei voi selittää, se on nähtävä!

Sunnuntaina puolestaan on luvassa todella jännittävä jakso! Seuraava vaihe Talent Suomessa on nimittäin bootcamp Långvikissa Kirkkonummella, mutta ennen sitä tähtituomarit Jari Sillanpää, Saara ja Sami Hedberg käyvät läpi kaikki alkueristä eteenpäin päässeet talentit ja miettivät, haluavatko he ylipäätään sittenkään nähdä näitä uudelleen Långvikissa.

Ja eiväthän he halua. Moni esiintyjä, joka jo kuvitteli pääsevänsä bootcampille, joutuukin pettymään!

Yhteensä Aleksanterin teatterin alkukarsinnoista pääsi jatkoon 64 esiintyjää. Näistä kolme (twerkkaaja Monserrat Villarroel, räppäri ja tanssija Eraesmus ja Lahden gospelkuoro) pääsi suoraan semifinaaleihin kultaisen summerin ansiosta. Nyt tähtituomarit jakavat 61 muuta kolmeen pinoon: niihin, jotka pääsevät suoraan semifinaaleihin; niihin, jotka nähdään uudestaan Långvikissä; ja niihin, joiden tie päättyy tähän.

Kaikista valinnoista Jari, Saara ja Sami eivät ole yksimielisiä ja paikoin keskustelu menee inttämiseksi. Tähtituomarit myös avautuvat tunteistaan kilpailijoita kohtaan.

”Se näyttää vielä semmoiselta ihmiseltä, että mä haluun maata sohvalla ja laittaa sen pään tohon vatsan päälle ja mä voin silitellä sitä sen karvaturripäätä”, Saara avautuu Heikki Helastisesta. ”Saara! Sä alat pehmenemään", Jari vastaa.

Jari itse puolestaan alkaa kyynelehtimään heti, kun Tanja Marinan nimi mainitaan.

 

Torstain jaksossa Talent-lavalla nähdään seuraavat kokelaat:

Too much underground, Helsinki (Turkki), breakdance
Handy Hotflash (Susanna Saxberg), Akaa, stand up
Källikuriirit, Helsinki, nokkahuilu & komedia
Keijo Purmonen, Ilomantsi, imitaatio
Duo Saras, Turku, pariakrobatia
Ville Heikkinen, Oulu, freestyle-tanssi
Simodeus (Simo M. Korkia-aho), Kokkola, kitara ja laulu
Antton Puonti, Helsinki, nahkatrumpetti
Tutkija Pii (Kirsi Puustinen), Tampere, tiedetemput
Grupo de Capoeira Cordão de Ouro, Helsinki ja Turku, capoeira
Fakir Show Zico (Fehri Said), Ilmajoki, fakiirishow
Christian Engblom, Turku, taikuri