Media ja bloggaajat, tervetuloa Nelonen Median pressisivulle!

 

Pressisivustoltamme löydät Nelonen Median kanavia ja ohjelmistoa koskevat tärkeimmät tiedot ja tiedotteet.

Muistathan, että tarjolla olevia pressikuvia saa käyttää vain ohjelmaan liittyvän uutisen, blogi- tai somepostauksen yhteydessä. Mainitse kuvakrediiteissä kuvaajan nimi ja/tai Nelonen Media.

Alta löydät tärkeimmät tiedotteemme sekä muita hyödyllisiä linkkejä!

Tervetuloa tekemään kanssamme Suomen suurimpia tv-ilmiöitä!

 

Nelonen Median PR & Press -asiat: tiedotus@nelonenmedia.fi

JULKISTUS: Tässä on TVOF-tähtivalmentajien uusi kokoonpano – Anna Puu tekee paluun!

29.9.2021 klo 09:00

Huippusuositun The Voice of Finlandin 11. kausi starttaa Nelosella ja Ruudussa tammikuussa. Anna Puu tekee paluun tähtivalmentajien joukkoon!

The Voice of Finlandin tähtivalmentajien viime kautiseen kokoonpanoon tulee muutos, kun Anna Puu tekee tauon jälkeen paluun punaiseen tuoliin. Maija Vilkkumaa, Juha Tapio sekä tuplatuolilaiset Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki jatkavat tähtivalmentajina. Pitkästä aikaa The Voice of Finlandissa tähtivalmentajien tuoleissa istuu jälleen kaksi naisvalmentajaa.

Anna Puu piti tauon ja oli poissa edelliseltä The Voice of Finland -kaudelta. Nyt hän on innoissaan TVOF-pestinsä jatkumisesta.

"Aivan ihanaa päästä pitkästä aikaa töihin! Tuntuu, että tauon jälkeen on paljon annettavaa", Anna riemuitsee.

Anna on tyytyväinen saadessaan työskennellä uudella kaudella yhdessä Maija Vilkkumaan kanssa.

 

"Olen jo useamman kauden toivonut, että valmentajien joukkoon saadaan lisää naisia. Ihailin Maijan osaamista kotikatsomosta viime kaudella, joten on mahtavaa päästä tekemään hänen kanssaan töitä", Anna Puu iloitsee.

Anna uskoo, että tiukimmat taistelut laulajista käydään tuplatuolilaisten Toni Wirtasen ja Sipe Santapukin kanssa.

"Kyllä ne kaksi suohon puhujaa ovat edelleen pahimmat kilpailijani", Anna kertoo.

Anna Puu on toiminut tähtivalmentajana neljällä The Voice of Finland -kaudella (6-9). Hän kertoo oppineensa aikaisemmilta kausilta, että oikeilla kappalevalinoilla, on tässä kisassa ensiarvoisen tärkeä merkitys.

"Oikeat biisit ovat keskeisessä osassa. Sillä tavalla kilpailijat pääsevät näyttämään omia parhaita puoliaan. Siihen tulen käyttämään vielä enemmän aikaa ja vaivaa: oikeiden biisien kaivamiseen", Anna kertoo.

Anna lupaa, että hänen tiiminsä tulee saamaan itselleen innokkaan ja tarmoa täynnä olevan valmentajan. Itselleen Anna toivoo löytävänsä persoonallisen tiimin, niin laulajien äänen kuin heidän luonteidensakin osalta.

Uuden The Voice of Finland -kauden juontavat Heikki Paasonen ja Elina Kottonen.

The Voice of Finlandin 11. kausi alkaa tammikuussa Nelosella ja Ruudussa.

JULKISTUS: Tässä ovat Vain elämää: Unohtumaton ilta -konserttien artistit!

22.9.2021 klo 10:15

Vain elämää: Unohtumaton ilta -konserttisarja tuo ensimmäistä kertaa Suomen eturivin artistit saman pöydän ääreen ja liveyleisön eteen. Konsertti-illoissa lavalle nousee yhteensä huikeat 24 artistia, jotka on kaikki nähty Vain elämää -ohjelmassa.

Vain elämää on aina ollut artistien, musiikin ja tunteikkaiden tarinoiden juhlaa. Joulukuussa ohjelma viedään seuraavalle tasolle, kun artistit ja yleisö kohtaavat toisensa kuuden Unohtumattoman illan -konserttisarjassa Turun Logomossa. Vain elämää: Unohtumaton ilta tuo tähdet lähemmäs katsojia tavalla, jota sarjassa ei ole aiemmin nähty.

Jokaisena iltana neljä Vain elämää -tähteä kokoontuu saman pöydän ääreen ja artistit käyvät läpi uraansa, musiikkiaan ja kokemuksiaan Vain elämäästä paikalla olevan yleisön edessä. Illan aikana kuullaan tähtien ja vierailijoiden esittäminä Vain elämää -kappaleita. Luvassa on suuren luokan viihdeshow, joka vangitsee, koskettaa ja tarjoaa uskomattomia musiikkielämyksiä!

Vain elämää: Unohtumaton ilta -konserttiaikataulu ja esiintyjät:

 

Torstaina 16. joulukuuta: Toni Wirtanen, Arttu Wiskari, Anna Puu ja STIG.

Perjantaina 17. jouluukuuta: Juha Tapio, Jannika B, Robin Packalen ja Sanni.

Lauantaina 18. joulukuuta: Reino Nordin, Mikko Kuustonen, Katri Helena ja Herra Ylppö.

Sunnuntaina 19. joulukuuta: Samuli Edelmann, Samu Haber, Ellinoora ja Mariska.

Maanantaina 20. joulukuuta: Pyhimys, Ilkka Alanko, Mikael Gabriel ja Maija Vilkkumaa.

Tiistaina 21. joulukuuta: Irina, Tuure Kilpeläinen, Elastinen ja Ressu Redford.

 

Ensimmäistä kertaa myös yleisö pääsee osaksi Vain elämää -ohjelman tekoa! Haemme nyt katsojien koskettavia ja rakkaita Vain elämää -muistoja ja mieleenpainuneita hetkiä ohjelman parissa. Hakemuksen pääsee täyttämään TÄSTÄ.
 
Kuuden jakson konserttisarja Vain Elämää: Unohtumaton ilta esitetään Nelosella vuoden 2022 aikana.
 
Konserttien liput ovat nyt myynnissä! Konsertit järjestetään Turun Logomossa ja liput myy lippu.fi. Yhden konsertin kesto on noin kolme tuntia sisältäen väliajan. Ohjelman tuottaa Banijay Finland.

Vinski ja näkymättömyyspulveri -elokuvan ensi ilta siirtyy – nähdään elokuvateattereissa 22.12.

13.9.2021 klo 15:00

Uusi koko perheen fantasiaelokuva Vinski ja näkymättömyyspulveri saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 22. joulukuuta. Elokuvan on ohjannut Juha Wuolijoki.

Vinski ja näkymättömyyspulveri -elokuvan ensi-ilta siirtyy loppuvuoteen. Elokuva nähdään teattereissa kautta maan 22. joulukuuta alkaen. Elokuvan oli tarkoitus tulla teattereihin 15. lokakuuta. Elokuvan levittäjänä toimii Nelonen Media.

"Vinski ja näkymättömyyspulveri -elokuvan ensi-ilta siirtyy rajoitusten takia. Suuren koko perheen elokuvan yleisöpotentiaali on niin valtava, etteivät rajoitetut salit riitä kattamaan kysyntää. Vinski ja näkymättömyyspulveri -elokuvan on ohjannut Juha Wuolijoki, joka räjäytti pankin elokuvateattereissa Joulutarinalla. Vinski-elokuva tähtää vielä tätäkin suurempiin katsojalukuihin. Elokuvan päähenkilö Kuura Rossi loistaa seikkailussa, jota tukevat valovoimaiset Pirjo Heikkilä, Martti Suosalo ja Mikko Leppilampi", kertoo Nelonen Median kotimaisten elokuvien päällikkö Antti Luusuaniemi.

Vinski ja näkymättömyyspulveri perustuu jo useita sukupolvia riemastuttaneeseen Aapelin kirjaan Koko kaupungin Vinski (1954). Elokuvan käsikirjoituksen ovat kirjoittaneet Jari Olavi Rantala, Mauri Ahola ja Juha Wuolijoki. Elokuvan tuottaa Snapper Films Oy.

Elokuvan pääosissa nähdään Vinski (Kuura Rossi), Antero (Mikko Leppilampi), Krista (Pirjo Heikkilä) sekä apteekkari (Martti Suosalo).

 

Vinski ja näkymättömyyspulveri sijoittuu kuvitteelliseen Hömpstadin kaupunkiin, joka on joutunut röyhkeän rikosaallon kouriin. Murrot ja ryöstöt ovat osa kaupunkilaisten todellisuutta, ja poliisia auttamaan tarvittaisiin nyt todellinen supersankari. Koulupoika Vinski (Kuura Rossi) tutustuu salaperäiseen apteekkariin (Martti Suosalo), joka tarjoaa Vinskille mahdollisuutta tulla Hömpstadin sankariksi. Apteekkarin salaisuus on näkymättömyyspulveri, jonka avulla Vinski voisi auttaa rikosaallon kynsissä kamppailevaa kaupunkia.Supersankaruus ei kuitenkaan ole helppoa, kun samaan aikaan Vinskin äiti Krista (Pirjo Heikkilä) alkaa seurustella turvayrittäjä Anteron (Mikko Leppilampi) kanssa. Hankalinta Vinskille on kuitenkin pitää omat sankarityönsä salassa. Hän on luvannut apteekkarille, ettei paljasta pulverin salaisuutta kenellekään. Pelastaakseen Hömpstadin Vinskin täytyy todellakin olla näkymätön supersankari.

Suomen ja Intian välinen tennismaaottelu nähdään Ruudussa

10.9.2021 klo 07:30

Suomen miesten tennismaajoukkue, Cinia Davis Cup Team Finland, kohtaa Intian Espoo Metro Areenalla 17.–18.9.2021. Ottelu on Davis Cupin I-ryhmän ottelu. Ottelu pelataan 1 500 katsojan päiväkohtaisella yleisökapasiteetilla terveysturvallisuus huomioiden.

Mikäli et pääse paikalle huipputenniksen pariin, voit katsoa sitä suoraan kotisohvaltasi. Ruutu näyttää maaottelun jokaisen hetken hintaan 9,95 euroa (kertamaksullinen tapahtuma, Pay-Per-View). Maaottelun selostaa tenniskansalle tuttu Arno Seiro.

Osta Davis Cupin katseluoikeus tästä

- Ensinnäkin on upeaa päästä järjestämään tämän kokoluokan tapahtumaa pitkästä aikaa. Haluamme palvella tenniksen seuraajia mahdollisimman kattavasti ja Ruudun kanssa pääsemme tuomaan maaottelun jännittävät tapahtumat entistä suuremmalle yleisölle, kommentoi Tennisliiton viestintä- ja markkinointipäällikkö Jarno Tiusanen.

- On hienoa päästä syventämään yhteistyötä Tennisliiton kanssa tuomalla Suomen kirkkaimmat tennistähdet Ruutuun! Arvostettu tenniksen Davis Cupin maaottelu on yksi syksyn kohokohdista, kommentoi Nelonen Median kotimaisista urheiluoikeuksista vastaava johtaja Jukka-Pekka Ylinen.

Suomen joukkueen muodostavat Emil Ruusuvuori, Henri Kontinen, Harri Heliövaara, Otto Virtanen ja Patrik Niklas-Salminen sekä kapteeni Jarkko Nieminen.

Tämän hetkisen tiedon mukaan Intia on saapumassa Suomeen seuraavalla viisikolla (rankingit 30.8.2021): Prajnesh Gunneswaran (ATP-156), Ramkumar Ramanathan (ATP-204), Saketh Myneni (ATP-582), Rohan Bopanna (nelinpelin ATP-48) ja Divij Sharan (nelinpelin ATP-81).

Suomen pelaajat ovat maailmanlistalla seuraavasti: Ruusuvuori (ATP-66), Virtanen (ATP-423), Niklas-Salminen (ATP-489), Kontinen (nelinpelin ATP-45) ja Heliövaara (nelinpelin ATP-76).

LUE LISÄÄ

Ohjelma
Ottelut pelataan Espoo Metro Areenalla 17.–18.9.2021. Perjantaina pelataan kaksi kaksinpeliä klo 18.00 alkaen ja lauantaina on vuorossa nelinpeli sekä kaksi kaksinpeliä klo 14.00 alkaen.

Lipunmyynti
Liput tapahtumaan ovat myynnissä Tiketin kautta, hanki lippusi täältä.

JULKISTUS: Näin 12. Vain elämää -kausi etenee!

6.9.2021 klo 10:15

Uusi Vain elämää -kausi starttaa Nelosella ja Ruudussa 24. syyskuuta. Anssi Kela, Arttu Wiskari, Chisu, ABREU, Tuure Kilpeläinen, Jukka Poika, Suvi Teräsniska ja Pyhimys pitävät huolen siitä, että syksyiset perjantai-illat ovat täynnä koskettavia tarinoita, suuria tunteita sekä uskomattomia esityksiä ja yllätyksiä!

12. Vain elämää -kausi startataan käyntiin Saapuminen Satulinnaan -jaksolla perjantaina 24. syyskuuta. Kauden avausjaksossa artistit saapuvat vuorollaan Satulinnaan. Arttu Wiskarille tämä on ensimmäinen kerta Satulinnassa, sillä oman Vain elämää -leirinsä hän vietti Espanjassa Mondan linnassa.

Ensimmäinen artistipäivä nähdään 1. lokakuuta, ja kauden avaa Arttu Wiskari. Toinen artistipäivä on ABREUn ja sen jälkeen järjestyksessä Anssi Kelan, Suvi Teräsniskan, Jukka Pojan, Tuure Kilpeläisen, Chisun ja Pyhimyksen päivät.

"Semmonen olo, että olis tullut lomalle kavereiden kanssa. Mä en tunne oikeestaan ketään noista tyypeistä kunnolla, niin musta on ihana päästä tutustumaan. Ah, mä rakastan tämmösiä juttuja!", kertoo ABREU ihastuksissaan.

"Mä tuun yllättymään, jos mä en tule aiheuttamaan yllätyksiä. Mä oon itse yllättynyt siitä, jos muut ei ylläty", pohtii Jukka Poika tulevan kauden yllätyksiään.

"Tämä on pitkästä aikaa pidempi pätkä, että oon poissa kotiympyröistä. En voi kieltää, ettenkö nautti tilanteesta, että aamulla ei tarvitse herätä päiväkotiin, ei tarvitse vääntää hammaspesusta, ruokailusta ja kaikesta. Mutta kyllä mä tiedän, että tulen kaipaamaankin niitä asioita", pohtii Suvi Teräsniska.

 

"Syödään ihania ruokia, juodaan viiniä hyvässä seurassa, kuunnellaan musaa ja esitetään sitä. Sehän on ihan paras tapa elää ja viettää elämäänsä. Toivoisin, että pystyn olemaan mahdollisimman läsnä. En odottaisi mitään vaan olisin just niissä hetkissä mitä tapahtuu", fiilistelee Chisu.

"Mä en ole koskaan käynyt täällä Satulinnassa. Mahtava paikka kyllä. Tosi hieno! Paljon hienompi, kuin mitä osasin odottaa. Satulinnassa on mun mielestä sellaista leiritunnelmaa", Arttu Wiskari kertoo ajatuksiaan Satulinnasta.

 

"Tästä on kolme vuotta, kun mä olen ollut täällä viimeksi. Tuntuu, että siitä on pidempi aika. Nostalgiset fiilikset. Me ollaan perillä, perhana!" sanoo Tuure Kilpeläinen innoissaan.

"Hyvä fiilis tulla tänne! Tietää, mitä on odotettavissa eikä ehkä mieti niin paljon, mitä jengi kelaa", Pyhimys pohtii.

"Uskon, että koska kolme kertaa neljä on kaksitoista, niin tulee olemaan vielä kolme kertaa parempi meininki. Se fiilis, kun kaikki ollaan samassa paikassa monta päivää tekemässä samaa asiaa, niin se on juttu, mitä kypsällä iällä saa kokea aika harvoin", pohtii puolestaan Anssi Kela hymy huulillaan.

 

Artistipäivien jälkeen 26. marraskuuta nähdään Vain elämää: Yllätysbiisit -jakso, jossa kaikki tämän kauden artistit kokoontuvat vielä kerran yhteen saman pöydän ääreen. Jokainen artisti saa kuulla omasta tuotannostaan kappaleen, jota ei olla vielä tällä kaudella kuultu.

Perjantaina 3. joulukuuta nähdään Vain elämää: Pelastakaa Lapset -erikoisjakso. Tässä hyväntekeväisyysjaksossa artistit tutustuvat vapaaehtoistoimintaan lasten hyväksi, chattaavat nuorten kanssa netissä ja näkevät miten nuoren unelmat voivat toteutua harrastus- ja oppimateriaalituen ansiosta.

Vain elämää: Joulua päästään viettämään 10. joulukuuta alkaen. Artistit kokoontuvat yhteisen joulupöydän ääreen keskustelemaan omista jouluperinteistään sekä kuulemaan toistensa versioita ikimuistoisista joululauluista. Joulun tunnelmasta nautitaan kahtena perättäisenä perjantaina.

12. Vain elämää -kauden jaksojärjestys on tässä:

Vain elämää: Saapuminen Satulinnaan 24.9.
Arttu Wiskarin päivä 1.10.
ABREUn päivä 8.10.
Anssi Kelan päivä 15.10.
Suvi Teräsniskan päivä 22.10.
Jukka Pojan päivä 29.10.
Tuure Kilpeläisen päivä 5.11.
Chisun päivä 12.11.
Pyhimyksen päivä 19.11.
Vain elämää: Yllätysbiisit 26.11.
Vain elämää: Pelastakaa Lapset 3.12.
Vain elämää: Joulu 1/2 10.12.
Vain elämää: Joulu 2/2 17.12.

16 mielenkiintoista persoonaa muutti suorassa lähetyksessä Big Brother -taloon – tällaisia he ovat!

5.9.2021 klo 23:30

Big Brother Suomen uusi kausi alkoi sunnuntai-iltana. Nämä 16 asukasta astelivat suorassa lähetyksessä isoveljen taloon.

Big Brother Suomi -talo on saanut uudet asukkaat. Sunnuntain suorassa lähetyksessä taloon muutti 16 asukasta, jotka eivät vielä tunne toisiaan, mutta he tulevat viettämään seuraavat viikot hyvin läheisesti yhdessä.

Ensimmäisinä asukkaina herkullisen värikkäästi sisustettuun bb-taloon astelivat lypsykarjatilan isäntä Juhani, sekä bikini fitness -harrastaja Laura L, jotka tutkivat taloa innokkaina.
Pitkin illan suoraa lähetystä taloon muuttivat myös Sanni, Ville, Melody, Minna, Lasse, Katja, Aki, Jasmiina, Anssi, Laura R., Taavi, Sami, Pippa ja Pekka.

Big Brother -talo on tällä kaudella suurempi kuin Suomessa koskaan aiemmin. Keväällä nähtyyn VIP-kauteen verrattuna talo on saanut peräti neljä uutta huonetta ja noin 100 neliötä lisätilaa.

Seuraavan 12 viikon ajan BB-talon arkea säätelevät isoveljen päähänpistot ja yllättävät tehtävät. Tällä kaudella asukkaiden tuttua viikkorytmiä ravistellaan entisestään, ja myös palkitsemissysteemi muuttuu. Väki kuitenkin vähenee tuttuun tapaan, kun asukkaat nimeävät toisiaan ja eniten nimeämispisteitä saaneiden asukkaiden häätöäänestys on käynnissä nimeämistulosten julkistamisesta lähtien sunnuntaihin. Koko viikko huipentuu sunnuntai-iltaisin nähtävään suoraan lähetykseen, jossa vähiten ääniä saanut asukas häädetään talosta.

Big Brother Suomi suorat koostelähetykset edellispäivän tapahtumista ma-la Alma Hätösen ja Kimmo Vehviläisen juontamina Nelosella ja Ruudussa..
Viikon huipentaa Elina Kottosen juontama suora Big Brother Suomi Live ja asukkaan häätö sunnuntaisin Nelosella ja Ruudussa. 

Tutustu uusiin asukkaisiin alla:

Juhani, 38, Jalasjärvi
Naimisissa, 3 lasta.

Koulutukseltaan metsuri ja agrologi (amk). Työskentelee menestyneenä lypsykarjatilan isäntänä, jonka arki pyörii sekä maataloustöissä että maatalousteknologian asennustöissä.

Juhani on lupsakka murteella puhuva pohjalainen isäntä, joka ottaa tilanteessa kuin tilanteessa ohjat käsiinsä. Hän haluaisi tuoda talossa uudenlaista näkökulmaa ilmastonmuutoskeskusteluun, sillä se liittyy vahvasti hänen elinkeinoonsa. Juhani kokee olevansa sellaisessa elämäntilanteessa, että hän on saavuttanut kaiken haluamansa. Siksi hänen mielestään juuri nyt on sopiva hetki Big Brother -talon kaltaiselle irtiotolle.


Laura L., 25, Helsinki
Parisuhteessa, ei lapsia. Opiskelee energia- ja ympäristötekniikkaa.

Lauran arki pyörii vahvasti hänen bikini fitness -harrastuksensa ympärillä. Määrätietoinen nainen haastaa mielellään itseään ja pyrkii rikkomaan ennakkoluuloja, joita on kohdannut työelämässä muun muassa fitnessharrastuksensa takia. Laura toivoisikin, että ihmiset ymmärtäisivät, ettei naisellisuus ja huoliteltu ulkonäkö kerro mitään pätevyydestä tai älykkyysosamäärästä. Tulevaisuudessa hän haluaisi työskennellä esimerkiksi kaasuturbiini- tai vetyteknologia-asiantuntijana.


Sanni, 30, Ylöjärvi
Parisuhteessa, ei lapsia. Työskentelee koulutettuna hierojana ja yrittäjänä sekä osa-aikaisena asiakaspalvelijana. Edustanut Suomea keihäänheitossa kaksissa olympialaisissa (Rio 2016 ja Lontoo 2012).

Entinen olympiaurheilija Sanni urheilee yhä aktiivisesti, mutta puuhailee vapaa-ajallaan myös mielellään kaikkea luovuutta ja kädentaitoja vaativaa kuten savitöitä. Huumorintajuinen energiapakkaus pitää vahvuutenaan kykyä heittäytyä ja heikkoutenaan huonoa keskittymiskykyä. Hän on huomannut, että nykypäivänä moni puhuu itselleen ja itsestään todella rumasti. Erityisen ylpeä Sanni onkin siitä, että hän on oppinut olemaan itselleen armollinen.


Ville, 22, Helsinki
Sinkku, ei lapsia. Töissä ständimyyjänä. Opiskelupaikka Hollannissa Music business and management -linjalla.

Musiikkia pienestä pitäen harrastanut Ville on aktiivinen ajattelija ja syvällinen keskustelija. Hän on kiinnostunut politiikasta ja hänelle tärkeitä asioita ovat tasa-arvo, sananvapaus sekä yksilönvapaus. Vähemmistöjen kustannuksella vitsailua hän ei voi sietää. Hersyvä nuori mies nauttii huomiosta ja ihmisten seurasta, mutta hän tunnustautuu myös hyvin mukavuudenhaluiseksi ihmiseksi, mikä saattaa tuoda haasteita Big Brother -talon arkeen.


Melody, 29, Helsinki
Avoliitossa, ei lapsia. Työskentelee keittiöpäällikkönä.

Melody haluaa tuoda taloon iloa, ääntä ja väriä. Hän haluaa näyttää myös, ettei suomalaisuus ole jotain, mikä näkyy päälle päin. Hän kokee, että ilmapiiri värillisiä kohtaan on muuttunut viime vuosina, sillä pienillä paikkakunnilla häntä tuijotetaan nykyään aiempaa enemmän. Itseään meneväksi pirkoksi tituleeraava Melody harrastaa liikuntaa ja hänen erityinen rakkautensa on tanssi, jossa hän on kisannut viimeiset viisi vuotta SM-tasolla.


Minna, 42, Helsinki
Sinkku, 2 lasta. Koulutukseltaan maskeeraaja ja parturi-kampaaja. Työskennellyt viimeksi second hand -liikkeessä, jonka toinen omistaja hän on.

Ihmiset, jotka tapaavat Minnan ensi kertaa, eivät usko häntä nelikymppiseksi hänen ulkonäkönsä ja nuorekkaan olemuksensa vuoksi. Minna on ehtinyt kuitenkin jo kokea monenlaista, ja hän kertoo hänen asenteensa kuvaavan hyvin hänen luonnettaan: hän selviytyy aina, ihan tavallisena naisena. Minna uskoo menestyvänsä talossa sovittelevan luonteensa vuoksi. Minna viihtyy sinkkuna, mutta hän tunnustaa, että nuoret komeat miehet ovat hänen heikkoutensa.

 

Lasse, 26, Säkylä
Sinkku, ei lapsia. Koulutukseltaan tradenomi. Työskennellyt viimeksi rauhanturvaajana Lähi-Idässä, josta on palannut Suomeen heinäkuussa.

Lasse on paljon nähnyt ja kokenut nuori mies. Entinen ”köyliöläinen mopojonne” suhtautuu uteliaasti maailmaan ja elää hetkessä. Hänellä ei ole mitään erityistä agendaa, mutta hänen mielestään ihmisten pitäisi opetella nauttimaan elämästä ja tehdä sitä, mikä tekee heidät onnellisiksi. Lasse pitää itseään hieman showmiehenä ja viihdyttää mielellään ihmisiä tarinoillaan.


Katja, 35, Oulu
Sinkku, ei lapsia. Tuplatutkinto: sekä oikeustieteiden että kauppatieteiden maisteri.

Katjaa voisi pitää stereotyyppisenä kympin oppilaana, mutta hän luonnehtii itseään analyyttisen ja tiedonjanoisen lisäksi myös epäkorrektiksi ja leikkimieliseksi. Huumori onkin Katjalle äärimmäisen tärkeää, sillä asioita ei pidä ottaa liian vakavasti. Big Brother -talosta Katja hakee vaihtelua tasaisen suorittavaan elämäänsä ja uskoo viihtyvänsä ympäristössä, jossa on jopa suotavaa viihdyttää itseään erilaisilla peleillä ja leikeillä.

 


Aki, 27, Lieksa
Sinkku, ei lapsia. Kouluttautunut talonrakentajaksi, rekkakuskiksi ja metsäkoneenkuljettajaksi. Työskentelee unelma-ammatissaan metsäkoneenkuljettajana.

Aki luonnehtii itseään sanoin ”tämmöinen kaurahattu rehupuntti punaniska perusjuntti”. Nykypäivän kiinnostavimpina puheenaiheina hän pitää Suomen metsätalouden näkymiä sekä talouspoliittisia asioita. Aki seisoo vankasti näkemystensä takana eikä pelkää puolustaa mielipidettään. Aki haaveilee ”emännästä” ja hänestä on mukavaa, että talossa kuullaan viimeinkin karjalan murretta.


Jasmiina, 24, Jyväskylä
Sinkku, ei lapsia. Ammatiltaan lähihoitaja, työskennellyt viimeksi ravintoloissa.

Jos Jasmiina saisi muuttaa maailmaa, hän poistaisi sosiaalisen median aiheuttamat paineet lasten ja nuorten elämästä, sillä jo päiväkoti-ikäiset lapset kommentoivat nykypäivänä toistensa ulkonäköä. Arvomaailmansa hän kokee perhekeskeiseksi ja hivenen vanhoilliseksi. Temperamenttinen Jasmiina kerää tahtomattaankin äänekkäitä ihmisiä ympärilleen ja karttaa hiljaisia ja vetäytyviä persoonia. Hän on erittäin tarkka siisteydestä ja ärsyyntyy, jos ihmiset jättävät sotkua jälkeensä.

 


Anssi, 31, Utajärvi
Avoliitossa, 2 lasta. Striimaa työkseen Twitchissä.

Anssi striimaa videopelejä ja My day- tyyppistä sisältöä Twitch-kanavallaan. Hän on elänyt levottoman nuoruutensa perhekodeissa ja laitoksissa rötöstelyn ja hölmöilyn tähden. Nykyään hän arvostaa perhekeskeistä elämää ja hänen arvojensa keskiössä on lähimmäisistä huolehtiminen. Anssin pehmeämpää puolta on toisinaan vaikea huomata, sillä hän provosoi usein tahallaan ja tuo mielipiteensä ilmi tarkoituksella kärkkäämmin kuin oikeasti edes ajattelee.

 


Laura R., 24, Helsinki
Avoliitossa, ei lapsia. Työskennellyt viimeisimmäksi ravintolapäällikkönä.

Laura kuvailee itseään nauravaiseksi vegaanilesboksi ja hänen suurimpia haaveitaan on saada lapsia avovaimonsa kanssa. Laura on muuttanut kotoa pois jo nuorena, minkä jälkeen kaidalla tiellä hänet on pitänyt salibandyharrastus. Lukuisilla tatuoinneilla itsensä koristelleen ilopillerin agendana on näyttää ihmisille, ettei ihmisen ulkokuoresta voi päätellä sitä, millainen ihminen on sisimmältään. Laura ottaa mielellään johtajan roolin kaikenlaisissa tilanteissa, mutta myöntää, että joskus syyllistyy kiukutteluun hermojen ollessa tiukalla.


Taavi, 40, Helsinki
Sinkku, ei lapsia. Työskentelee omassa rakennusalan yrityksessään sekä kesäisin Linnanmäen vuoristoradan jarrumestarina.

Taavi on lämmin ja miellyttävä seuramies, joka nauraa paljon. Hän rakastaa matkustamista ja viettää kylmät ja pimeät talvet mieluiten ulkomailla. Kesälomansa Taavi on sen sijaan viettänyt Linnanmäen vuoristoradan jarrumestarina jo yli 20 vuoden ajan. Joukkuelajeja harrastanut Taavi kokee olevansa hyvä ryhmänhengen rakentaja, mutta hän saattaa pitää viimeiseen asti kiinni mielipiteistään, vaikka olisi jo huomannut olevansa väärässä.


Sami, 29, Järvenpää
Avioliitossa, ei lapsia. Kouluttautunut tradenomiksi. Työskentelee myymäläpäällikkönä ja omistaa pienen yrityksen, jonka kautta julkaisee ja tuottaa lautapelejä.

Sami kertoo tuovansa taloon energiaa, sillä hän on huono olemaan paikallaan. Sami harrastaa erilaisten lautapelien pelaamisen ja kehittämisen lisäksi muun muassa salibandya. Sami tuntee vetoa myös politiikkaan, ja kunnon poliitikon tyyliin hän haastaa mielellään muiden näkemyksiä ja eikä päästä keskustelukumppaneitaan vähällä.


Pippa, 49, Espoo
Sinkku, 8 lasta. Kasvatustieteiden maisteri. Töissä erityisluokanopettajana. Tohtori-tutkinto kesken - kirjoittaa ehtiessään väitöskirjaa.

Pippa on lähtöisin lestadiolaisesta yhteisöstä. Hän meni nuorena naimisiin ja sai avioliitossa kahdeksan lasta. Sittemmin hän on jättänyt uskonnolliset piirit. Pippa työskentelee erityisopettajana yläasteikäisten nuorten parissa, jolla on vaikeuksia saattaa peruskoulu päätökseen. Hän pitää vahvuutenaan hetkessä elämisen taitoaan. Hän kokee olevansa oman elämänsä Peppi Pitkätossu ja haluaa toimia esimerkkinä rohkeudesta elää omannäköistä elämää.


Pekka, 27, Kuopio
Sinkku, ei lapsia. Työskentelee ensihoitajana.

Pekka on menevä naistenmies, jolla on levoton sielu. Puhelias Pekka viihtyy huomion keskipisteenä. Hiljaisista hetkistä Big Brother -talossa tuskin joudutaan kärsimään, sillä hän voittanut muutama vuosi takaperin jopa säästä puhumisen MM-tittelin. Pekkaa ahdistaa ajatus vakiintumisesta eikä hän suunnittele elämäänsä usein kovin montaa päivää pidemmälle. Hänen agendanaan onkin näyttää, että elämässä kannattaa tehdä vain mieluisia asioita ja tehdä ne täysillä, sillä elämä on juhlaa.