Media ja bloggaajat, tervetuloa Nelonen Median pressisivulle!

 

Pressisivustoltamme löydät Nelonen Median kanavia ja ohjelmistoa koskevat tärkeimmät tiedot ja tiedotteet.

Muistathan, että tarjolla olevia pressikuvia saa käyttää vain ohjelmaan liittyvän uutisen, blogi- tai somepostauksen yhteydessä. Mainitse kuvakrediiteissä kuvaajan nimi ja/tai Nelonen Media.

Alta löydät tärkeimmät tiedotteemme sekä muita hyödyllisiä linkkejä!

Tervetuloa tekemään kanssamme Suomen suurimpia tv-ilmiöitä!

 

Nelonen Median PR & Press -asiat: tiedotus@nelonenmedia.fi

JULKISTUS: Näin 12. Vain elämää -kausi etenee!

6.9.2021 klo 10:15

Uusi Vain elämää -kausi starttaa Nelosella ja Ruudussa 24. syyskuuta. Anssi Kela, Arttu Wiskari, Chisu, ABREU, Tuure Kilpeläinen, Jukka Poika, Suvi Teräsniska ja Pyhimys pitävät huolen siitä, että syksyiset perjantai-illat ovat täynnä koskettavia tarinoita, suuria tunteita sekä uskomattomia esityksiä ja yllätyksiä!

12. Vain elämää -kausi startataan käyntiin Saapuminen Satulinnaan -jaksolla perjantaina 24. syyskuuta. Kauden avausjaksossa artistit saapuvat vuorollaan Satulinnaan. Arttu Wiskarille tämä on ensimmäinen kerta Satulinnassa, sillä oman Vain elämää -leirinsä hän vietti Espanjassa Mondan linnassa.

Ensimmäinen artistipäivä nähdään 1. lokakuuta, ja kauden avaa Arttu Wiskari. Toinen artistipäivä on ABREUn ja sen jälkeen järjestyksessä Anssi Kelan, Suvi Teräsniskan, Jukka Pojan, Tuure Kilpeläisen, Chisun ja Pyhimyksen päivät.

"Semmonen olo, että olis tullut lomalle kavereiden kanssa. Mä en tunne oikeestaan ketään noista tyypeistä kunnolla, niin musta on ihana päästä tutustumaan. Ah, mä rakastan tämmösiä juttuja!", kertoo ABREU ihastuksissaan.

"Mä tuun yllättymään, jos mä en tule aiheuttamaan yllätyksiä. Mä oon itse yllättynyt siitä, jos muut ei ylläty", pohtii Jukka Poika tulevan kauden yllätyksiään.

"Tämä on pitkästä aikaa pidempi pätkä, että oon poissa kotiympyröistä. En voi kieltää, ettenkö nautti tilanteesta, että aamulla ei tarvitse herätä päiväkotiin, ei tarvitse vääntää hammaspesusta, ruokailusta ja kaikesta. Mutta kyllä mä tiedän, että tulen kaipaamaankin niitä asioita", pohtii Suvi Teräsniska.

 

"Syödään ihania ruokia, juodaan viiniä hyvässä seurassa, kuunnellaan musaa ja esitetään sitä. Sehän on ihan paras tapa elää ja viettää elämäänsä. Toivoisin, että pystyn olemaan mahdollisimman läsnä. En odottaisi mitään vaan olisin just niissä hetkissä mitä tapahtuu", fiilistelee Chisu.

"Mä en ole koskaan käynyt täällä Satulinnassa. Mahtava paikka kyllä. Tosi hieno! Paljon hienompi, kuin mitä osasin odottaa. Satulinnassa on mun mielestä sellaista leiritunnelmaa", Arttu Wiskari kertoo ajatuksiaan Satulinnasta.

 

"Tästä on kolme vuotta, kun mä olen ollut täällä viimeksi. Tuntuu, että siitä on pidempi aika. Nostalgiset fiilikset. Me ollaan perillä, perhana!" sanoo Tuure Kilpeläinen innoissaan.

"Hyvä fiilis tulla tänne! Tietää, mitä on odotettavissa eikä ehkä mieti niin paljon, mitä jengi kelaa", Pyhimys pohtii.

"Uskon, että koska kolme kertaa neljä on kaksitoista, niin tulee olemaan vielä kolme kertaa parempi meininki. Se fiilis, kun kaikki ollaan samassa paikassa monta päivää tekemässä samaa asiaa, niin se on juttu, mitä kypsällä iällä saa kokea aika harvoin", pohtii puolestaan Anssi Kela hymy huulillaan.

 

Artistipäivien jälkeen 26. marraskuuta nähdään Vain elämää: Yllätysbiisit -jakso, jossa kaikki tämän kauden artistit kokoontuvat vielä kerran yhteen saman pöydän ääreen. Jokainen artisti saa kuulla omasta tuotannostaan kappaleen, jota ei olla vielä tällä kaudella kuultu.

Perjantaina 3. joulukuuta nähdään Vain elämää: Pelastakaa Lapset -erikoisjakso. Tässä hyväntekeväisyysjaksossa artistit tutustuvat vapaaehtoistoimintaan lasten hyväksi, chattaavat nuorten kanssa netissä ja näkevät miten nuoren unelmat voivat toteutua harrastus- ja oppimateriaalituen ansiosta.

Vain elämää: Joulua päästään viettämään 10. joulukuuta alkaen. Artistit kokoontuvat yhteisen joulupöydän ääreen keskustelemaan omista jouluperinteistään sekä kuulemaan toistensa versioita ikimuistoisista joululauluista. Joulun tunnelmasta nautitaan kahtena perättäisenä perjantaina.

12. Vain elämää -kauden jaksojärjestys on tässä:

Vain elämää: Saapuminen Satulinnaan 24.9.
Arttu Wiskarin päivä 1.10.
ABREUn päivä 8.10.
Anssi Kelan päivä 15.10.
Suvi Teräsniskan päivä 22.10.
Jukka Pojan päivä 29.10.
Tuure Kilpeläisen päivä 5.11.
Chisun päivä 12.11.
Pyhimyksen päivä 19.11.
Vain elämää: Yllätysbiisit 26.11.
Vain elämää: Pelastakaa Lapset 3.12.
Vain elämää: Joulu 1/2 10.12.
Vain elämää: Joulu 2/2 17.12.

16 mielenkiintoista persoonaa muutti suorassa lähetyksessä Big Brother -taloon – tällaisia he ovat!

5.9.2021 klo 23:30

Big Brother Suomen uusi kausi alkoi sunnuntai-iltana. Nämä 16 asukasta astelivat suorassa lähetyksessä isoveljen taloon.

Big Brother Suomi -talo on saanut uudet asukkaat. Sunnuntain suorassa lähetyksessä taloon muutti 16 asukasta, jotka eivät vielä tunne toisiaan, mutta he tulevat viettämään seuraavat viikot hyvin läheisesti yhdessä.

Ensimmäisinä asukkaina herkullisen värikkäästi sisustettuun bb-taloon astelivat lypsykarjatilan isäntä Juhani, sekä bikini fitness -harrastaja Laura L, jotka tutkivat taloa innokkaina.
Pitkin illan suoraa lähetystä taloon muuttivat myös Sanni, Ville, Melody, Minna, Lasse, Katja, Aki, Jasmiina, Anssi, Laura R., Taavi, Sami, Pippa ja Pekka.

Big Brother -talo on tällä kaudella suurempi kuin Suomessa koskaan aiemmin. Keväällä nähtyyn VIP-kauteen verrattuna talo on saanut peräti neljä uutta huonetta ja noin 100 neliötä lisätilaa.

Seuraavan 12 viikon ajan BB-talon arkea säätelevät isoveljen päähänpistot ja yllättävät tehtävät. Tällä kaudella asukkaiden tuttua viikkorytmiä ravistellaan entisestään, ja myös palkitsemissysteemi muuttuu. Väki kuitenkin vähenee tuttuun tapaan, kun asukkaat nimeävät toisiaan ja eniten nimeämispisteitä saaneiden asukkaiden häätöäänestys on käynnissä nimeämistulosten julkistamisesta lähtien sunnuntaihin. Koko viikko huipentuu sunnuntai-iltaisin nähtävään suoraan lähetykseen, jossa vähiten ääniä saanut asukas häädetään talosta.

Big Brother Suomi suorat koostelähetykset edellispäivän tapahtumista ma-la Alma Hätösen ja Kimmo Vehviläisen juontamina Nelosella ja Ruudussa..
Viikon huipentaa Elina Kottosen juontama suora Big Brother Suomi Live ja asukkaan häätö sunnuntaisin Nelosella ja Ruudussa. 

Tutustu uusiin asukkaisiin alla:

Juhani, 38, Jalasjärvi
Naimisissa, 3 lasta.

Koulutukseltaan metsuri ja agrologi (amk). Työskentelee menestyneenä lypsykarjatilan isäntänä, jonka arki pyörii sekä maataloustöissä että maatalousteknologian asennustöissä.

Juhani on lupsakka murteella puhuva pohjalainen isäntä, joka ottaa tilanteessa kuin tilanteessa ohjat käsiinsä. Hän haluaisi tuoda talossa uudenlaista näkökulmaa ilmastonmuutoskeskusteluun, sillä se liittyy vahvasti hänen elinkeinoonsa. Juhani kokee olevansa sellaisessa elämäntilanteessa, että hän on saavuttanut kaiken haluamansa. Siksi hänen mielestään juuri nyt on sopiva hetki Big Brother -talon kaltaiselle irtiotolle.


Laura L., 25, Helsinki
Parisuhteessa, ei lapsia. Opiskelee energia- ja ympäristötekniikkaa.

Lauran arki pyörii vahvasti hänen bikini fitness -harrastuksensa ympärillä. Määrätietoinen nainen haastaa mielellään itseään ja pyrkii rikkomaan ennakkoluuloja, joita on kohdannut työelämässä muun muassa fitnessharrastuksensa takia. Laura toivoisikin, että ihmiset ymmärtäisivät, ettei naisellisuus ja huoliteltu ulkonäkö kerro mitään pätevyydestä tai älykkyysosamäärästä. Tulevaisuudessa hän haluaisi työskennellä esimerkiksi kaasuturbiini- tai vetyteknologia-asiantuntijana.


Sanni, 30, Ylöjärvi
Parisuhteessa, ei lapsia. Työskentelee koulutettuna hierojana ja yrittäjänä sekä osa-aikaisena asiakaspalvelijana. Edustanut Suomea keihäänheitossa kaksissa olympialaisissa (Rio 2016 ja Lontoo 2012).

Entinen olympiaurheilija Sanni urheilee yhä aktiivisesti, mutta puuhailee vapaa-ajallaan myös mielellään kaikkea luovuutta ja kädentaitoja vaativaa kuten savitöitä. Huumorintajuinen energiapakkaus pitää vahvuutenaan kykyä heittäytyä ja heikkoutenaan huonoa keskittymiskykyä. Hän on huomannut, että nykypäivänä moni puhuu itselleen ja itsestään todella rumasti. Erityisen ylpeä Sanni onkin siitä, että hän on oppinut olemaan itselleen armollinen.


Ville, 22, Helsinki
Sinkku, ei lapsia. Töissä ständimyyjänä. Opiskelupaikka Hollannissa Music business and management -linjalla.

Musiikkia pienestä pitäen harrastanut Ville on aktiivinen ajattelija ja syvällinen keskustelija. Hän on kiinnostunut politiikasta ja hänelle tärkeitä asioita ovat tasa-arvo, sananvapaus sekä yksilönvapaus. Vähemmistöjen kustannuksella vitsailua hän ei voi sietää. Hersyvä nuori mies nauttii huomiosta ja ihmisten seurasta, mutta hän tunnustautuu myös hyvin mukavuudenhaluiseksi ihmiseksi, mikä saattaa tuoda haasteita Big Brother -talon arkeen.


Melody, 29, Helsinki
Avoliitossa, ei lapsia. Työskentelee keittiöpäällikkönä.

Melody haluaa tuoda taloon iloa, ääntä ja väriä. Hän haluaa näyttää myös, ettei suomalaisuus ole jotain, mikä näkyy päälle päin. Hän kokee, että ilmapiiri värillisiä kohtaan on muuttunut viime vuosina, sillä pienillä paikkakunnilla häntä tuijotetaan nykyään aiempaa enemmän. Itseään meneväksi pirkoksi tituleeraava Melody harrastaa liikuntaa ja hänen erityinen rakkautensa on tanssi, jossa hän on kisannut viimeiset viisi vuotta SM-tasolla.


Minna, 42, Helsinki
Sinkku, 2 lasta. Koulutukseltaan maskeeraaja ja parturi-kampaaja. Työskennellyt viimeksi second hand -liikkeessä, jonka toinen omistaja hän on.

Ihmiset, jotka tapaavat Minnan ensi kertaa, eivät usko häntä nelikymppiseksi hänen ulkonäkönsä ja nuorekkaan olemuksensa vuoksi. Minna on ehtinyt kuitenkin jo kokea monenlaista, ja hän kertoo hänen asenteensa kuvaavan hyvin hänen luonnettaan: hän selviytyy aina, ihan tavallisena naisena. Minna uskoo menestyvänsä talossa sovittelevan luonteensa vuoksi. Minna viihtyy sinkkuna, mutta hän tunnustaa, että nuoret komeat miehet ovat hänen heikkoutensa.

 

Lasse, 26, Säkylä
Sinkku, ei lapsia. Koulutukseltaan tradenomi. Työskennellyt viimeksi rauhanturvaajana Lähi-Idässä, josta on palannut Suomeen heinäkuussa.

Lasse on paljon nähnyt ja kokenut nuori mies. Entinen ”köyliöläinen mopojonne” suhtautuu uteliaasti maailmaan ja elää hetkessä. Hänellä ei ole mitään erityistä agendaa, mutta hänen mielestään ihmisten pitäisi opetella nauttimaan elämästä ja tehdä sitä, mikä tekee heidät onnellisiksi. Lasse pitää itseään hieman showmiehenä ja viihdyttää mielellään ihmisiä tarinoillaan.


Katja, 35, Oulu
Sinkku, ei lapsia. Tuplatutkinto: sekä oikeustieteiden että kauppatieteiden maisteri.

Katjaa voisi pitää stereotyyppisenä kympin oppilaana, mutta hän luonnehtii itseään analyyttisen ja tiedonjanoisen lisäksi myös epäkorrektiksi ja leikkimieliseksi. Huumori onkin Katjalle äärimmäisen tärkeää, sillä asioita ei pidä ottaa liian vakavasti. Big Brother -talosta Katja hakee vaihtelua tasaisen suorittavaan elämäänsä ja uskoo viihtyvänsä ympäristössä, jossa on jopa suotavaa viihdyttää itseään erilaisilla peleillä ja leikeillä.

 


Aki, 27, Lieksa
Sinkku, ei lapsia. Kouluttautunut talonrakentajaksi, rekkakuskiksi ja metsäkoneenkuljettajaksi. Työskentelee unelma-ammatissaan metsäkoneenkuljettajana.

Aki luonnehtii itseään sanoin ”tämmöinen kaurahattu rehupuntti punaniska perusjuntti”. Nykypäivän kiinnostavimpina puheenaiheina hän pitää Suomen metsätalouden näkymiä sekä talouspoliittisia asioita. Aki seisoo vankasti näkemystensä takana eikä pelkää puolustaa mielipidettään. Aki haaveilee ”emännästä” ja hänestä on mukavaa, että talossa kuullaan viimeinkin karjalan murretta.


Jasmiina, 24, Jyväskylä
Sinkku, ei lapsia. Ammatiltaan lähihoitaja, työskennellyt viimeksi ravintoloissa.

Jos Jasmiina saisi muuttaa maailmaa, hän poistaisi sosiaalisen median aiheuttamat paineet lasten ja nuorten elämästä, sillä jo päiväkoti-ikäiset lapset kommentoivat nykypäivänä toistensa ulkonäköä. Arvomaailmansa hän kokee perhekeskeiseksi ja hivenen vanhoilliseksi. Temperamenttinen Jasmiina kerää tahtomattaankin äänekkäitä ihmisiä ympärilleen ja karttaa hiljaisia ja vetäytyviä persoonia. Hän on erittäin tarkka siisteydestä ja ärsyyntyy, jos ihmiset jättävät sotkua jälkeensä.

 


Anssi, 31, Utajärvi
Avoliitossa, 2 lasta. Striimaa työkseen Twitchissä.

Anssi striimaa videopelejä ja My day- tyyppistä sisältöä Twitch-kanavallaan. Hän on elänyt levottoman nuoruutensa perhekodeissa ja laitoksissa rötöstelyn ja hölmöilyn tähden. Nykyään hän arvostaa perhekeskeistä elämää ja hänen arvojensa keskiössä on lähimmäisistä huolehtiminen. Anssin pehmeämpää puolta on toisinaan vaikea huomata, sillä hän provosoi usein tahallaan ja tuo mielipiteensä ilmi tarkoituksella kärkkäämmin kuin oikeasti edes ajattelee.

 


Laura R., 24, Helsinki
Avoliitossa, ei lapsia. Työskennellyt viimeisimmäksi ravintolapäällikkönä.

Laura kuvailee itseään nauravaiseksi vegaanilesboksi ja hänen suurimpia haaveitaan on saada lapsia avovaimonsa kanssa. Laura on muuttanut kotoa pois jo nuorena, minkä jälkeen kaidalla tiellä hänet on pitänyt salibandyharrastus. Lukuisilla tatuoinneilla itsensä koristelleen ilopillerin agendana on näyttää ihmisille, ettei ihmisen ulkokuoresta voi päätellä sitä, millainen ihminen on sisimmältään. Laura ottaa mielellään johtajan roolin kaikenlaisissa tilanteissa, mutta myöntää, että joskus syyllistyy kiukutteluun hermojen ollessa tiukalla.


Taavi, 40, Helsinki
Sinkku, ei lapsia. Työskentelee omassa rakennusalan yrityksessään sekä kesäisin Linnanmäen vuoristoradan jarrumestarina.

Taavi on lämmin ja miellyttävä seuramies, joka nauraa paljon. Hän rakastaa matkustamista ja viettää kylmät ja pimeät talvet mieluiten ulkomailla. Kesälomansa Taavi on sen sijaan viettänyt Linnanmäen vuoristoradan jarrumestarina jo yli 20 vuoden ajan. Joukkuelajeja harrastanut Taavi kokee olevansa hyvä ryhmänhengen rakentaja, mutta hän saattaa pitää viimeiseen asti kiinni mielipiteistään, vaikka olisi jo huomannut olevansa väärässä.


Sami, 29, Järvenpää
Avioliitossa, ei lapsia. Kouluttautunut tradenomiksi. Työskentelee myymäläpäällikkönä ja omistaa pienen yrityksen, jonka kautta julkaisee ja tuottaa lautapelejä.

Sami kertoo tuovansa taloon energiaa, sillä hän on huono olemaan paikallaan. Sami harrastaa erilaisten lautapelien pelaamisen ja kehittämisen lisäksi muun muassa salibandya. Sami tuntee vetoa myös politiikkaan, ja kunnon poliitikon tyyliin hän haastaa mielellään muiden näkemyksiä ja eikä päästä keskustelukumppaneitaan vähällä.


Pippa, 49, Espoo
Sinkku, 8 lasta. Kasvatustieteiden maisteri. Töissä erityisluokanopettajana. Tohtori-tutkinto kesken - kirjoittaa ehtiessään väitöskirjaa.

Pippa on lähtöisin lestadiolaisesta yhteisöstä. Hän meni nuorena naimisiin ja sai avioliitossa kahdeksan lasta. Sittemmin hän on jättänyt uskonnolliset piirit. Pippa työskentelee erityisopettajana yläasteikäisten nuorten parissa, jolla on vaikeuksia saattaa peruskoulu päätökseen. Hän pitää vahvuutenaan hetkessä elämisen taitoaan. Hän kokee olevansa oman elämänsä Peppi Pitkätossu ja haluaa toimia esimerkkinä rohkeudesta elää omannäköistä elämää.


Pekka, 27, Kuopio
Sinkku, ei lapsia. Työskentelee ensihoitajana.

Pekka on menevä naistenmies, jolla on levoton sielu. Puhelias Pekka viihtyy huomion keskipisteenä. Hiljaisista hetkistä Big Brother -talossa tuskin joudutaan kärsimään, sillä hän voittanut muutama vuosi takaperin jopa säästä puhumisen MM-tittelin. Pekkaa ahdistaa ajatus vakiintumisesta eikä hän suunnittele elämäänsä usein kovin montaa päivää pidemmälle. Hänen agendanaan onkin näyttää, että elämässä kannattaa tehdä vain mieluisia asioita ja tehdä ne täysillä, sillä elämä on juhlaa.
 

Huvila & Huussi vierailee Asuntomessuilla – neljä erikoisjaksoa Lohjan Hiidensalmelta

27.8.2021 klo 10:00

Suomalaisten rakastama Huvila & Huussi tuo jälleen televisioon neljä puolen tunnin Asuntomessut-erikoisjaksoa. Vuoden 2021 Asuntomessujen asuinalue nousi tänä kesänä järven rannalle Lohjan Hiidensalmeen.

Huvila & Huussi Asuntomessuilla ohjelmassa sisustusarkkitehti Mikko Vesanen ja sisustamista rakastava Metti Forssell tutustuvat vuoden 2021 Asuntomessualueeseen Lohjan Hiidensalmessa. Vanhalle sahateollisuuden alueelle on rakennettu inspiroivia asumisen ratkaisuja kaikille sukupolville.

Huvila & Huussi Asuntomessuilla -sarjan jokaisella jaksolla on oma teemansa, joiden kautta ohjelmassa esitellään sisustamisen trendejä, ekologisen rakentamisen uusimpia innovaatioita sekä toimivia ratkaisuja lapsiperheille ja pariskunnille. Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan perheille suunniteltuihin taloihin.

Ensimmäinen kohde on 158-neliöinen Villa Ilta, joka ihastuttaa Mikkoa kaksivärisellä ulkoasullaan. Talo on suunniteltu aktiiviselle lapsiperheelle ja suunnittelussa on otettu huomioon ison perheen monenlaiset tarpeet.

 

”Ensimmäisenä huomasin, että mä en nähnyt mitään perinteisiä vaatekaappeja”, Vesanen ihastelee kävellessään kodin eteisaulassa.

Tässä talossa lasten makuuhuoneille on omistettu kokonaan oma siipi.

”Hirveen kätevää, että nämä on kaikki samassa siivessä”, Mikko kehuu lastenhuoneita.

Vanhempien makuuhuone löytyy omasta rauhasta talon toisesta päästä ja yhteiselle oleskelulle on lohkaistu ruhtinaallisesti tilaa 50 neliön olohuone-keittiöön.

”Tässä oli kivasti aseteltu lasten makuuhuoneet toiselle puolelle taloa ja vanhempien makuuhuone sitten enemmän omaan rauhaan. Löytyy yksityistä tilaa ja koko perheen yhteistä tilaa”, Metti täydentää.

Dekotalo Kuulas on jakson toinen kohde. Se on kolmihenkisen perheen avara ja valoisa koti.

 

”Tykästyin siihen, että täällä oli rohkeasti käytetty värejä. Oli kaunis sohva ja ruokailuhuoneen tuolit. Ne yhdistyi sinertävän sävyssä. Se piristi kauniisti. Myös viherkasveilla oli tuotu eloa tähän yleisilmeeseen”, Metti kertoo.

"Tässä rakennuksessa tilat on kivassa suhteessa toisiinsa. Tämä oleskelu-, keittiö- ja olohuonetila oli hyvän kokoinen tähän taloon, kertoo Mikko.

Jakson kolmannessa kohteessa Kastelliplazia Järven sydämessä Metin ja Mikon hurmaa kokonaan musta keittiö.

 

"Kato, mikä keittiö!", Mikko sanoo.

"Wau, tää on kyllä hieno!" ihastelee Metti.

"Tykkään siitä, että täällä on ihan pelkkää korkeeta kaappia koko tämä taustaseinä", Mikko kertoo.

Taustaseinästä aukeaa aamiaiskaappi, jonka ovet saa työnnettyä piiloon seinän sisään.

Mikko löytää kaikista jakson vierailukohteista yhteisiä tekijöitä.

"Yhdistävä tekijä kaikissa oli se, että kaikki on halunneet panostaa siihen yhteiseen isoon oleskelutilaan. Kaikissa oli isot olohuoneet ja avokeittiöt. Kaikissa kohteissa näkyi se, miten erilaista perheiden arki on. Hauska huomata, miten eri tavalla perheet rakentelee kotejaan", Mikko Vesanen toteaa.

Huvila & Huussi Asuntomessuilla kaksi jaksoa aina maanantaisin 6.9. alkaen kello 20.

Futsal-Liigat näkyvät enemmän kuin koskaan – Ruudusta myös futsalin pääsarjojen koti

23.8.2021 klo 10:30

Futsalin näkyvyys kasvaa tulevalla kaudella, kun Futsal-Liigat siirtyvät Sanoman omistamaan Ruutu-suoratoistopalveluun. Sopimus kattaa seuraavat kaksi kautta ja sisältää option kahdesta seuraavasta kaudesta. 

Monivuotinen sopimus Ruudun kanssa tuo lajin entistä paremmin penkkiurheilijoiden saataville. Sopimukseen kuuluvat kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen runkosarjojen ottelut sekä pudotuspeliottelut. Alkavalla kaudella katsojia hemmotellaan lähes 300 ottelulla.

Ajankohta on mitä otollisin, sillä miesten futsalmaajoukkue selvitti keväällä tiensä ensimmäistä kertaa EM-lopputurnaukseen. Historialliset EM-kisat pelataan tammi–helmikuun vaihteessa.

”Sopimus Sanoman kanssa futsalin kattavasta näkyvyydestä on luonteva kehitysaskel futsalille, mistä olemme erittäin tyytyväisiä. Miesten maajoukkueen hienot saavutukset luovat osaltaan mainion pohjan, jolle on hyvä rakentaa myös futsalin pääsarjojen kehitystyötä. Ennen kaikkea iloitsemme siitä, että kotimaisen jalkapallon ja futsalin ystävät löytävät pääsarjat nyt yhdestä ja samasta paikasta”, Palloliiton myynti- ja markkinointijohtaja Mikko Varis sanoo.

”Kotimainen jalkapallo on tärkeässä asemassa Ruudun urheilutarjoamassa ja onkin mahtavaa päästä täydentämään sitä entisestään futsalin kotimaisilla pääsarjoilla. Uskon, että Ruutu pystyy laajan tavoittavuutensa kautta tuomaan lajille uutta yleisöä ja siten jatkamaan sen kasvua entisestään”, Nelonen Median kotimaisista urheiluoikeuksista vastaava johtaja Jukka-Pekka Ylinen sanoo.

Myös Futsal-Liigaseurojen puheenjohtaja Tero Kivistö on tyytyväinen sopimuksen tuomaan näkyvyyteen:

”Yhteistyösopimuksen tuoma näkyvyys on merkittävä askel Futsal-Liigojen kehitykselle kohti sitä asemaa, jonka laji suomalaisten palloilulajien joukossa ansaitsee. On mahtavaa, että nyt myös katsojat pääsevät seuraamaan kotimaan sarjassa pelaavien maajoukkuepelaajiemme valmistautumista tärkeisiin kisoihin. Myös naisten maajoukkue tavoittelee historiansa ensimmäistä EM-lopputurnauspaikkaa”, Kivistö kommentoi.

Kovatasoisin liigakausi koskaan 

Moni miesten maajoukkueen tähtipelaajista päätti ulkomaan pelitarjousten sijaan keskittyä EM-kisoihin kotimaassa. Miesten Futsal-Liigakaudesta onkin tulossa kovatasoisin liigakausi, mitä Suomessa on nähty. Myös naisten sarjassa taso on jatkuvasti noussut, ja maajoukkueen EM-kisaprojekti jatkuu lokakuussa Ukrainassa pelattavassa karsintaturnauksessa. 

Futsal-Liigojen lisäksi Ruudusta löytyvät myös Kansallinen Liiga, Veikkausliiga, miesten Ykkönen ja Suomen Cup.

Miesten Futsal-Liiga käynnistyy tänä vuonna historiallisen aikaisin, jo 10. syyskuuta. Naisten Futsal-Liiga pyörähtää käyntiin kolmisen viikkoa myöhemmin 2. lokakuuta.

 

Kuva: VIlle Koskiniemi

Syke-elokuvan ensi-ilta siirtyy myöhempään ajankohtaan

20.8.2021 klo 09:00

Syke-elokuva: Hätätilan ensi-ilta siirtyy esitettäväksi myöhemmin. Elokuvan oli tarkoitus saada ensi-iltansa 10. syyskuuta. Elokuvan pääosissa nähdään Iina Kuustonen ja Riku Nieminen ja mukana on monta fanien rakastamaa Syke-hahmoa. 

"Elokuvien vieminen teattereihin ei nykyisillä rajoituksilla ole mahdollista. Elokuvissa käyminen on turvallista ja rajoitukset pitäisi poistaa kokonaan. Elokuvateattereista ei ole lähtenyt yhtään tartuntaketjua. Syke-elokuva ja Syke-fanit ansaitsevat vapaat elokuvateatterit", kommentoi ensi-illan siirtoa Nelonen Median kotimaisten elokuvien päällikkö Antti Luusuaniemi.

Syke-elokuva: Hätätilassa Iiris (Iina Kuustonen) yrittää toipua vaikeasta erostaan Artturiin (Juha-Tapio Arola) ja tapaa yllättäen kiinnostavan ja lohdutusta tarjoavan Antonin (Riku Nieminen). Suhde ei kuitenkaan pääse etenemään alkua pidemmälle, sillä Iiriksen poika Niilo (Noa Tola) sairastuu yhtäkkiä. Niilo tarvitsisi vain pienen operaation, mutta pojan päästyä leikkaussaliin sairaala joutuu verkkohyökkäyksen kohteeksi. Käynnistyy trilleri, jossa juostaan aikaa ja mahdottomaksi käyviä olosuhteita vastaan.  

Kuustosen lisäksi elokuvassa nähdään muutkin Sykkeen alkuperäisen hoitajanelikon jäsenet. Johannan roolissa Leena Pöysti, Lenitana Lena Meriläinen ja Marleenan roolissa Tiina Lymi, joka piipahtaa elokuvassa yllättävällä tavalla.

Mukana on lisäksi monta tuttua Syke-hahmoa: Holopainen (Jarkko Niemi), Max (Antti Luusuaniemi), Ilmari (Matti Ristinen), Aino (Amelie Blauberg), Leevi (Valtteri Lehtinen), Jesse (Sebastian Rejman), Marjut (Jaana Pesonen), Sonja (Iida-Maria Heinonen), Nikke (Janne Saarinen), Artturi (Juha-Tapio Arola), Elina (Krista Putkonen-Örn) sekä Uffe (Pedram Notash). Syke-elokuvassa nähdään myös mm. Martti Suosalo, Vera Kiiskinen ja Ernest Lawson.

Elokuvan on ohjannut myös Syke-sarjaa ohjannut Toni Laine. Elokuvan tuottaa Yellow Film & TV ja sen on käsikirjoittanut Syke-sarjan luoja Petja Peltomaa. Elokuvan levittäjänä toimii Nelonen Media. Elokuvan kesto on 1 h 40 min ja ikäraja K-12. 

Salibandyä Nelosella ja Jimillä! Miesten Ruotsi-maaottelut Vantaalta ja Lahdesta televisioidaan suorana

19.8.2021 klo 14:15

Suomen miesten salibandymaajoukkue kohtaa Ruotsin kahdesti 4.–5. syyskuuta. Molemmat ottelut näytetään suorana Nelonen Median kanavissa.

Ensimmäinen ottelu pelataan lauantaina 4. syyskuuta klo 18.30 alkaen Vantaan Energia Areenalla. Tämä näytetään suorana Jim-kanavalla sekä Ruudussa. Toinen ottelu on sunnuntaina 5. syyskuuta klo 14.00 Lahti Energia -areenalla. Sunnuntain kamppailu näytetään suorana Nelosella ja Ruudussa.

– Hienoa päästä starttaamaan myös maajoukkuesalibandy Nelonen Median kanavissa. Yhteistyömme Salibandyliiton ja F-liigan kanssa on tiivistynyt kausi kaudelta ja Ruotsi-ottelut tuovat hyvää nostetta syyskuussa käynnistyvään F-liigaan, Nelonen Median urheilutuotantojen päällikkö Tuomas Saarela kommentoi.

Studioisäntänä toimii Toni Lötjönen ja asiantuntijana huikean maajoukkueuran tehnyt Tero Tiitu. Selostamossa kuullaan Tuomo Reposta ja hänen aisaparinaan lauantaina Miikka Lamua ja sunnuntaina Perttu Kytöhonkaa.

– On tämä kova juttu, että salibandyä nähdään taas lineaarisen tv:n puolella. Tätä osataan varmasti arvostaa niin lajipiireissä kuin itse maajoukkueen sisällä. Muutamilta pelaajilta ja joukkueenjohdoltakin tuli heti positiivista palautetta, kun uutisen heille kerroin. On tottakai myös tärkeä näkyvyysaskel kohti joulukuun kotikisoja, Salibandyliiton viestintäjohtaja Jussi Ojala kommentoi.

Lähtökohdat otteluihin ovat kutkuttavat. Suomi lähtee Ruotsia vastaan jopa ennakkosuosikkina, sillä päävalmentaja Petteri Nykyn suojatit näyttivät iskukykynsä jo viime viikolla, kun Ruotsi kaatui kahdesti Eerikkilän Urheiluopistolla pelatuissa maaotteluissa.

Kirkkaimpana maalina siintää tietenkin MM-kisat, jotka pelataan Helsingissä 3.–11.12.2021. Suomi on hallitseva maailmanmestari.

– Tuntuu, että siitä on ikuisuus kun olemme viimeksi päässeet pelaamaan maaottelua kotiyleisön edessä. MM-kotikisat ovat muutaman kuukauden kuluttua ja taistelu kisapaikoista on nyt kovimmillaan. Mahtavaa, että ottelut televisioidaan Nelosella ja Jimille. Kun lajin kaksi maailman parasta kohtaavat niin näin sen kuulukin mennä, maajoukkuekapteeni Nico Salo iloitsee.

Ottelutapahtumat järjestetään voimassaolevien terveysturvallisuusohjeiden ja rajoituksien mukaisesti. Velvoitamme kaikkia halleille saapuvia käyttämään kasvomaskia. Vantaan Energia Areenalle on rajoitusten vuoksi mahdollista ottaa vain 75 katsojaa. Yleisö jaetaan 25 hengen lohkoihin. Lahden tapahtumaan lippuja on myynnissä 50 % kapasiteetista.