Media ja bloggaajat, tervetuloa Nelonen Median pressisivulle!

 

Pressisivustoltamme löydät Nelonen Median kanavia ja ohjelmistoa koskevat tärkeimmät tiedot ja tiedotteet.

Muistathan, että tarjolla olevia pressikuvia saa käyttää vain ohjelmaan liittyvän uutisen, blogi- tai somepostauksen yhteydessä. Mainitse kuvakrediiteissä kuvaajan nimi ja/tai Nelonen Media.

Alta löydät tärkeimmät tiedotteemme sekä muita hyödyllisiä linkkejä!

Tervetuloa tekemään kanssamme Suomen suurimpia tv-ilmiöitä!

 

Nelonen Median PR & Press -asiat: tiedotus@nelonenmedia.fi

JULKISTUS: Kansainväliseksi ilmiöksi noussut game show -jätti The Wall rantautuu Suomeen! "Ovathan tällaiset voittopotit Suomessa aivan poikkeuksellisia"

23.8.2018 klo 12:00

Nelonen tuo syksyn ohjelmistoonsa vielä yhden ison viihdejättiläisen, kun The Wall Suomi alkaa Nelosen lauantai-illoissa 22.9. klo 21.
"Kuvailu ei tee tälle ohjelmalle oikeutta, tämä pitää nähdä!", ohjelman juontaja Heikki Paasonen sanoo.

The Wall Suomi perustuu amerikkalaiseen The Wall -formaattiin, jossa keskiössä on kolme avainasiaa:

  • 12 metriä korkea peliseinä, jolla täysin sattumanvaraisesti putoilevat pallot määrittävät kilpailijoiden palkintopotin suuruuden.
     
  • Tiiminä kilpaileva parivaljakko, esimerkiksi aviopari, sisarukset, äiti ja tytär, anoppi ja vävy tai vaikka parhaat kaverukset.
     
  • Suuret setelit ja suuret tunteet. Syksyllä alkavalla kaudella jaetaan rahapotteja, jotka menevät suuruudessaan suoraan Suomen visailuhistorian kärkipäähän.
     

Yhdysvalloissa syksyllä 2016 alkanut ja pian jättisuosioon noussut formaatti The Wall on nopeassa ajassa levinnyt ympäri maailmaa jo 22 maahan, ja se on tällä hetkellä nopeimmin leviävä formaatti sitten vuonna 2010 menestystarinansa aloittaneen The Voice -formaatin. Lisäksi The Wallin taustalta löytyy mielenkiintoisia nimiä – yksi ohjelman amerikkalaisversion tuottajista ja luojista on koripallon supertähti LeBron James!

"The Wall Suomi on aivan poikkeuksellinen ohjelma, jota kuvatessa mun sykkeeni on huidellut kahtasataa jännityksestä – puhumattakaan sitten kilpailijoista, jotka ovat eläneet studiossa tätä peliä aivan sata lasissa. Sen lisäksi, että The Wall Suomi on ihan käsittämättömän mukaansatempaava ja jännittävä, niin ovathan nämä tällaiset voittopotit Suomessa aivan poikkeuksellisia", ohjelman juontaja Heikki Paasonen sanoo.

 

The Wall Suomen jokaisessa jaksossa studiossa kilpailee yksi toisensa hyvin tunteva parivaljakko. Show koostuu kolmesta eri pelikierroksesta, joilla jokaisella jännitys tiivistyy hiukan lisää. 

Heikki Paasosen isännöimää studiota hallitsee valtava 12-metrinen peliseinä, jota pitkin pelipallot putoilevat alhaalla odottaviin rahalaareihin. Yhdellä pallolla voi voittaa mitä vain 1 ja 50 000 euron väliltä ja lopputulos on täysin sattuman käsissä.
Se, vastaavatko kilpailijat oikein pelissä esitettyihin kysymyksiin määrittää sen putoavatko pallot seinää pitkin vihreinä vai punaisina. Vihreä pallo kartuttaa voittopottia, kun taas punainen rokottaa sitä.
Yksi ohjelman suurimpia jännitystekijöitä onkin se, että voittosumma saattaa kavuta hurjiinkin lukemiin, mutta huonolla tuurilla yksi väärä vastaus voi sulattaa siitä pois kymmeniätuhansia euroja.

Kilpailijoiden tehtävänä on paitsi vastata oikein heille esitettyihin yleistietokysymyksiin, myös tehdä kiperiä päätöksiä toistensa puolesta. 
Ensimmäisen kierroksen jälkeen parit nimittäin eristetään toisistaan, eivätkä he ole tietoisia toistensa etenemisestä kisassa. Kummankin panos on kuitenkin elintärkeä voittopotin kasvattamiseen.

"The Wall on vähän kuin elämä. Kilpailija voi opiskella, valmistautua ja tehdä tarkan suunnitelman ja jopa onnistua siinä. Seinä on kuitenkin armoton ja se saattaa tehdä kilpailijoista upporikkaan tai rutiköyhän. Kisassa tullaan näkemään ihmisiä, joiden tarinat ovat niin täynnä rakkautta, selviytymistä ja lämpää, että jokaisen toivoisi voittavan täyden potin. Valitettavasti seinää nämä tarinat eivät kiinnosta"

"Kuvailu ei tee tälle ohjelmalle oikeutta, se pitää nähdä!"

Voit ladata ohjelman pressikuvia TÄÄLTÄ

The Wall –Suomi on koripalloilija LeBron Jamesin sekä Maveric Carterin ja Andrew Glassmanin kehittämä formaatti.