Media ja bloggaajat, tervetuloa PR & Press -saitille!

 

Pressisaitiltamme löydät Nelonen Median kanavia ja ohjelmistoa koskevat uusimmat tiedotteet. Muistathan, että tarjolla olevia pressikuvia saa käyttää vain ohjelmasta kertovan uutisen, blogi- tai somepostauksen yhteydessä. Mainitse kuvaajan nimi (tai Nelonen Media).

Alta löydät tiedotteet aikajärjestyksessä sekä muita tärkeitä linkkejä!

Tervetuloa tekemään kanssamme Suomen suurimpia tv-ilmiöitä!

 

Nelonen Median PR & Press -asiat: tiedotus@nelonenmedia.fi
22.11.2016 klo 11:00

Nelonen Media kasvattaa ensi vuonna entistä enemmän valovoimaisten ruutukasvojensa määrää. Yksi tähdistä, jonka saamme ensi vuoden aikana toivottaa tervetulleeksi kanavillemme on Aku Hirviniemi.

Suomen suosituimpiin näyttelijöihin ja koomikoihin lukeutuva Aku Hirviniemi liittyy Nelosen porukkaan ensi syksynä. Aku laittaa Nelosella aivan uuden vaihteen silmään, sillä hän alkaa juontaa omaa näyttävää viihdeshow'taan. Ohjelmasta tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.
 
"Nelonen tarjosi kiinnostavan mahdollisuuden tehdä jotain suurta ja älyvapaata. Nelonen Median eri kanavat kokonaisuutena tarjoavat kiinnostavan lähtökohdan ison viihteen tekemiseen. Halusin tehdä jotain uutta ja se vaatii aikaa sekä tilaa".
 
Tilaa Hirviniemi aikoo ottaa ainakin loppuvuoden sekä ensi kevään. Hän kertoo jäävänsä sulattelemaan uusia suunnitelmiaan, mistä johtuen häntä ei nähdä julkisuudessa ennen ensi syksyä. Hirviniemi jättäytyi pois töistä jo aiemmin tänä syksynä kovan työputken jälkeen.
 
 "Viime vuodet ovat olleet todella kiireisiä ja nyt oli oikea hetki ottaa lepoa ja etäisyyttä. Keväällä haetaan vielä vauhtia ja syksyllä on mahtavaa päästä tekemään uusia juttuja. Nyt jo kuplii päästä tekemään mutta maltetaan nyt vielä hetki", Hirviniemi sanoo.

Hirviniemi onkin paiskinut viime aikoina töitä oikein urakalla. Hän on mukana muun muassa äskettäin ilmestyneessä Luokkakokous 2 -elokuvassa, vielä kuvausvaiheessa olevassa Tuntematon sotilas -suurelokuvassa, Possessa sekä Roba-poliisisarjassa. Nyt on siis aika hengähtää.

Jotain pientä hän silti uskaltaa tulevaisuudesta paljastaa.
 
Meillä on jo uusi konsepti mietittynä. Se on isoa viihdettä koko kansalle. Perusideassa on jotain uutta, jonka ympärillä pääsen paistattelemaan vahvuuksillani!"

Nelonen Media tiedotti eilen myös Madventures-miesten Riku Rantalan ja Tuomas Milonoffin liittyvän kanavaperheemme tähtikaartiin uudenlaisen Mad Cook Show'nsa kanssa jo tulevana keväänä. Lue lisää täältä.

Psst, lisää mielenkiintoisia uutisia on luvassa huomenna!

JULKISTUS: Riku ja Tunna tuovat Mad Cook Show'n Neloselle – luvassa pärisyttävä viihdeohjelma ruoasta: "Miksi sonnin siitin on toisille herkku ja toisille kauhistus?"

21.11.2016 klo 10:45

Nelonen Media kasvattaa ensi vuonna valovoimaisten ruutukasvojensa määrää, kun rakastetut Madventures-miehet Riku Rantala ja Tuomas "Tunna" Milonoff aloittavat täysin uudistuneen ja uudenlaisen Mad Cook Show'n teon keväällä Nelosella.

Madventures-seikkailusarjasta, tietokirjoistaan sekä menestyksekkäästä Docventures-sarjastaan tuttu kaksikko Riku Rantala ja Tunna Milonoff ovat viimeisen 15 vuoden aikana kiertäneet maailman hämmentävimpiä keittiöitä ja maistaneet lähes kaikkea mitä ihmiskunta ravinnoksi kutsuu.

Mad Cook Show on ruoka-aiheinen viihdeohjelma, joka kutsuu Suomen kiinnostavimmat vieraat pöytäänsä syömään, juomaan ja keskustelemaan – Madventuresin taatulla twistillä. Tunnin mittainen Mad Cook Show on hullujen keittömestareiden älykäs ja älytön ruokashow. Yksinkertaisesti kaikki mitä sinun tulee tietää ruoasta.

Syöminen on yksi harvoista asioista joita teemme joka ikinen päivä koko elämämme ajan. Silti tiedämme hämmentävän vähän siitä, mitä ahnaasta kurkusta alas nielemme tai millainen rooli ruualla on maapallon tilaan, kulttuureihin, kriiseihin tai sotiin”, huomauttaa Riku Rantala.

Mad Cookista – Madventuresin suosituimmasta osuudesta – on aiemmin tehty oma kulttimaineeseen noussut spinoff-sarjansa ja palkittu tietokirjahitti.
Keväällä Nelosella nähtävän uudistuneen Mad Cook Show'n jaksoissa esitellään yrjöttävimmät safkat, hifeimmät ruokavaliot, nopeimmat pikaruoat, himotuimmat haute cuisinet, törkeimmät roskaruoat, luomuimmat luomut tai älykkäimmät superfoodit.
Hullujen keittiömestareiden johdolla tarjotaan katsojille mindfuckkaavaa tietoa hopeatarjottimella.
 
Olemme sitä mitä syömme, sanonta kuuluu, mutta miksi sonnin siitin on toisille herkku ja toisille kauhistus? Miksi itikkain imailua katsotaan meillä kieroon, mutta samaan aikaan poro on parasta? Miksi pitäisi ymmärtää, saatikka sitten kokeilla sitä, mikä jossain huitsin nevadassa erilaisten olosuhteiden ja uskomusten vuoksi käsitetään ravinnoksi? Onko syöminen parasta kulttuurivaihtoa?”, Tunna Milonoff kysyy.

Entä kaipaatko myös jo klassikoksi nousseita vanhoja Madventures-jaksoja? Hyvä, sillä Jim esittää keväällä Madventuresin kaikki kolme tuotantokautta putkeen 17.4. alkaen! Lisäksi jokainen tuotantokausi ilmestyy kerrallaan kokonaisena Ruutu+ -palveluun.

Mad Cook Show alkaa Nelosella huhtikuussa.

Psst, nyt kannattaa pitää korvat höröllä, sillä Neloselta kajahtaa lisää kiinnostavia uutisia jo huomenna.

Kadonneen jäljillä -kausi päättyy takuuvarmasti liikuttavaan jaksoon – Suomeen adoptoitu Minja kohtaa karut lapsuusmuistonsa etsiessään biologista perhettään Viron Narvassa!

14.11.2016 klo 10:15

Nelosen tiistai-iltojen supersuosikiksi noussut Kadonneen jäljillä päättyy tiistaina! Kauden viimeisessä jaksossa juontaja Anni Hautala lähtee 8-vuotiaana Suomeen adoptoidun Minjan kanssa Narvaan etsimään tämän biologista perhettä. Retkellä Minja joutuu kohtaamaan raskaat lapsuudenmuistonsa.

Outokumpulainen Minja oli vain muutaman vuoden ikäinen, kun hänet vietiin lastenkotiin Venäjän Ivangorodissa, aivan Viron rajalla. Kahdeksanvuotiaana Minja adoptoitiin Suomeen ja siteet biologiseen perheeseen katkesivat. Nyt, 24-vuotiaana, Minja haluaisi löytää äitinsä ja mahdolliset sisaruksensa ja selvittää, miksei äiti pystynyt pitämään hänestä huolta. "Oonhan mä toisaalta miettinyt minun äitiä kaikki nämä vuodet, että onko hän koskaan miettinyt minua?” hän pohtii.

Minja ja Anni matkustavat Viron Narvaan, Ivangorodin naapuriin, missä äidin tiedetään viimeksi asuneen. Matkasta tulee raskas ja tunteikas, sillä Minjan muistot lastenkodissa vietyistä varhaisvuosista ovat synkkiä: ”Kaikki lelut oli vitriinin takana. Siellä ei lapset leikkinyt, vaan silloin kun vieraat tuli, annettiin toisenlainen kuva. Rakkautta siellä ei hirveesti jaettu, että kaikki oli yksin siellä. Siellä oli kuri.” 

Yhtäkään rakasta tai läheistä ihmistä Minja ei varhaislapsuudestaan muista, vaan elämä muuttui onnelliseksi vasta Suomeen pääsyn myötä. Raskaat muistot tekivät Minjasta myöhemmin katkeran: ”Nuorempana tunsin katkeruutta melkeinpä kaikkia venäläisiä kohtaan jostain syystä, vaikka se ei ollut heidän vika lainkaan. Ja vihasin sitä kieltä, en halunnut oppia sitä."

Narvassa Minja joutuu kohtaamaan menneisyytensä ja voittamaan katkeruutensa rippeet, vaikka kaksoiskaupunkia jakava Viron ja Venäjän raja aiheuttaakin hankaluuksia eikä esimerkiksi lastenkodille päästä. Kesken matkan Minja myös saa huonoja uutisia, jotka saavat hänet murtumaan itkuun.

Kadonneen jäljillä on syksyn myötä noussut Nelosen arki-iltojen isoksi suosikiksi: keskimäärin sitä on seurannut 398 000 katsojaa (Finnpanel 4+). Nyt nähtävä jakso on kauden viimeinen.

 • Kadonneen jäljillä tiistaisin Nelosella kello 20
 • Jakso on esikatseltavissa Venetsiassa
 • Kaikki pressikuvat syksyn ohjelmistamme löydät täältä
 • Kadonneen jäljillä Ruutu-klipit löydät täältä

Helsinkiläinen tarkkismaikka Heidi tavoittelee miljoonavoittoa ääni painuksissa – Jaajo vinoilee Paula Koivuniemi -soundista!

10.11.2016 klo 15:30

Nelosen Haluatko miljonääriksi? -visailua, lauantai-iltojen suosituinta viihdeohjelmaa, seurasi viime viikolla valtavat 758 000 katsojaa (Finnpanel 4+), tavoittavuuden noustessa liki 1,1 miljoonaan! Tällä viikolla katsojat pääsevät jännittämään, kuinka rento itähelsinkiläinen erityisopettaja Heidi pärjää hot seatilla Jaajo Linnonmaata vastapäätä!

Viime viikon jakso päättyi siihen, että puhelinvaikeuksien kanssa taistellut tamperelainen Katariina Keinonen lähti kotiin 10 000 euroa rikkaampana. Niinpä tänä lauantaina aloitetaan puhtaalta pöydältä. Ensimmäisenä Jaajon kysymyksiin pääsee vastaamaan Heidi Lintinen, helsinkiläisen Vesalan yläasteen erityisopettaja.

Heidillä tosin on pieni ongelma – hän on liki menettänyt äänensä ja kurkusta kuuluu vain kähinää! "Hei sulla on ihan käsittämättömän makee saundi!" Jaajo huomauttaa virne suupielessä. "Mä yritän nyt kähistä tän kisan loppuun", Heidi lupaa. "Pidä toi! Paula Koivuniemi on tehnyt muutaman millin tolla", Jaajo vastaa.

Jaajoa kiinnostaa myös Heidin ammatti: "tarkkismaikka", niin kuin Jaajo sanoo. "Muistan, että te olitte aina vähän rennompia”, Jaajo sanoo. ”Tiätsä, näin mäkin oon aatellut”, nahkatakkiin pukeutunut, punahiuksinen Heidi vastaa.

Myöhemmin ohjelmassa käy myös ilmi, että Heidillä on bänditaustaa ja hän harrastaa karaokea. Hänen bravuurinsa on The Eaglesin countryrock-klassikko Desperado – "oikein silleen sydänverellä laulettuna."

Lauantain jaksossa siis jättipottia tavoittelevat Venla Karppinen Oulusta, Taru Lindblom Helsingistä, Mikko Rantala Tampereelta, Heidi Lintinen Helsingistä, Ismo Ajanki Lahdesta ja Jussi Leivo Turusta. 

Osaamista porukasta löytyy. Esimerkiksi Venla  on juuri aloittanut talousjohtamisen opinnot maailman parhaaksi valitussa Oxfordin yliopistossa Britanniassa, Taru on tutkijatohtori Turun yliopistosta ja Ismo on seurannut miljonäärivisoja ja haaveillut kilpailemaan pääsemisestä aina Lasse Lehtisen ajoista lähtien! Kavereidensa mukaan Ismo  on "turhan tiedon mestari". 

Huomaathan, että kilpailijoiden "tulokset" ovat julkaisuvapaita vasta tv:ssä nähdyn jakson jälkeen.

 • Haluatko miljonääriksi? Nelosella lauantaina 12.11.  kello 20.
 • Pressikuvat löydät täältä.
 • Miljonäärin jaksot, klipit ja kilpailijoiden esittelyt löydät Ruudusta

Sarjan Nelonen Medialle tuottaa Rabbit Films Oy.

Isänpäivän superviikonloppu alkaa Ruudussa – Liiga ja KAIKKI muut huippusisällöt ilmaiseksi torstaista sunnuntaihin!

9.11.2016 klo 15:15

Kolmetoista huimaa jääkiekon Liiga-ottelua, maailman parasta korista, loistavaa viihdettä, leffoja, hittisarjoja, lastenohjelmia… Tätä kaikkea ja paljon muuta mahtuu Ruudun kutkuttavaan isänpäivän superviikonloppuun, josta koko perhe nauttii ihan ilmaiseksi!

Sunnuntaina 13.11. vietettävän isänpäivän kunniaksi Ruutu-palvelu tarjoaa KAIKKI sisällöt maksutta aivan jokaisen saataville. Katsojan tulee vain rekisteröityä Ruutu-palveluun tai kirjautua sisään jo olemassa olevilla tunnuksilla.

Superviikonlopun aikana Suomen seuratuimmassa urheilusarjassa, jääkiekon Liigassa pelataan kaikkiaan 13 toinen toistaan kiihkeämpää runkosarjaottelua. Torstaina kiekko on jäässä neljällä paikkakunnalla ja lisää tulee heti perjantaina, kun sarja jatkuu kolmella matsilla. Superviikonlopun Liiga-tarjonta kruunataan lauantaina peräti kuudella loistavalla kamppailulla. Lauantaina vastakkain ovat mm. TPS ja KärpätLukko ja Tappara sekä KalPa ja HIFK.

Liigan lisäksi superviikonlopussa nautiskellaan myös mm. neljästä koripallon NBA-lähetyksestä – myös erinomaiseen katseluaikaan sunnuntai-iltana ja suomeksi.

 

HUIPPUSARJOJA, LEFFOJA, LASTEN SUOSIKKEJA...

 

Superviikonlopun aikana päästään nauttimaan ilmaiseksi myös huippusarjoista ja elokuvista. Pitkän viikonlopun aikana voi katsoa esimerkiksi Olipa kerran - ja Greyn anatomia -hittisarjojen upouusia jaksoja. Juuri viikonlopun alla Ruutuun lisätään myös ennennäkemättömiä jaksoja suositusta Holmes NYC -sarjasta. Realityn ystäviä lämmittää puolestaan suosittu Paratiisihotelli Ruotsi, josta on nähtävillä jopa kolme kokonaista tuotantokautta.

Myös Ruudun runsaasta elokuvatarjonnasta kannattaa ottaa kaikki irti. Katseltavissa on lukuisia leffoja lähtien komediasta, draamasta ja räjähtävästä toiminnasta, muun muassa American HustleSuuri puhallusSilmäteräSaunaNapapiirin sankaritNälkäpeli – Vihan liekit ja Divergent – Outolintu.

Lapsia Ruudussa viihdyttävät muun muassa uudet jaksot ikisuosikki My Little Pony: Ystävyyden taikaa -sarjasta. Kasapäin jaksoja löytyy myös muista lastensuosikeista, kuten Lego NinjagoAngry Birds ja Sonic Boom.
 

 • Tsekkaa Ruudun superviikonlopun kaikki urheilusisällöt tästä
 • ja viihdesisällöt täältä
 • Kaikki Ruutu-sisällöt ovat ilmaiseksi katseltavissa torstaina, perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina.

Talent Suomen välikarsinnat päättyvät! Anna Abreu ja Jari Sillanpää ajautuvat sanaharkkaan ja netti-ilmiöksi noussut Heikki Helastinen toteuttaa lupauksensa!

9.11.2016 klo 15:00

Talent Suomen tiukat välikarsinnat päättyvät tällä viikolla Långvikin bootcampilla. Jäljellä on enää kuusi semifinaalipaikkaa, joista kilpailevat kymmenet talentit! Tällä viikolla tähtituomaeiden tueksi Kirkkonummelle saapuu laulajatähti Anna Abreu.

Tämän viikon jaksot ovat nyt katseltavissa Venetsiassa!

Torstain jakson alussa tähtituomarit SaaraSami Hedberg ja Jari Sillanpää saavat avukseen vierailevan tuomarin, poptähti Anna Abreun! Kymmenen vuotta poptaivaalla hehkuneen Annan läsnäolo sähköistää tunnelman esiintyjien pukuhuoneessa. "Ihan tosi siistii!" huokaa 12-vuotias Aisha Abudu ennen esitystään.

Aishan lisäksi jaksossa nähdään useita muitakin tanssijoita. Näistä tuomarit – ja etenkin Annan –vakuuttaa muiden muassa 13-vuotias nykytanssija Ida Laukkanen Vantaalta. "Puff! That's how you do it! That's how you do it! Oikeesti!" Anna ylistää esityksen jälkeen. Jari puolestaan ei ole saada sanaa suustaan, koska hän – totutusti – nieleskelee itkua.

Sen sijaan laulaja Marjut Portinin kohdalla Jari ja Anna ovat ajautua sanaharkkaan. Marjut vakuutti esikarsinnoissa tuomarit omaperäisellä tulkinnallaan The Rolling Stones -klassikosta Paint It Black, ja tällä kertaa hän esittää vähintään yhtä originellin version Cheekin Äärirajoille-kappaleesta. Anna moittii Marjutia liiallisesta yrittämisestä, Jari taas puolustaa tätä.

"Se on hyväksyttävää kun amerikkalainen blueslaulaja vetää vähän nasaalisti ja näin, mutta kun suomalainen tekee jotain, niin ei missään tapauksessa?!” Jari ihmettelee. ”Eikun se on sävyero. Että tuleeko se luonnostaan vai silleen että 'mä yritän olla jatsahtava'", Anna napauttaa takaisin.

Mielipiteitä jakaa myös patamustaa stand up -huumoria tarjoileva Mika Kivinen, jonka vitsailu Ylivieskan kirkon poltosta saa Saaran tulistumaan: "Se oli ihan hirveetä. Jossain menee raja!"

Torstain jaksossa Långvikissä nähdään seuraavat kokelaat:

 • Finnair Singers, Vantaa, kuorolaulu
 • Nadja (Böckerman) ja Flow, Kirkkonummi, koiratanssi
 • Aisha Abudu, Turku, tanssi
 • Marjut Portin, Lapua, laulu ja piano
 • FinBolly, Tampere, tanssi
 • Aerotwins (Mira ja Nora Taskinen), Kerava, aerobic
 • Handy Hotflash / Susanna Saxberg, Akaa, stand up
 • Mika Kivinen, Kauniainen, stand up
 • Ida Laukkanen, Vantaa, nykytanssi
 • Sari Aalto, Helsinki, vatsastapuhuminen
 • Butter Brothers (Aarni Pahajoki ja Eetu Ranta), Lahti, akrobatia
 • Nikolas Leinonen, Turku, tanssi
 • Krista Ahponen, Helsinki, Michael Jackson -imitaatio

Sunnuntain jakson alussa semifinaalipaikkoja on jäljellä vielä vähemmän, mutta se ei tarkoita, että vauhti jaksossa vähenisi. Päinvastoin! Tuomaristo joutuu tiukan paikan eteen, kun lavalle nousee erinomainen kilpailija toisensa perään!

Jo ensimmäisenä lavalle nouseva 14-vuotias espoolaisräppäri Andrei Makaroff saa tuomarit liki putoilemaan tuoleiltaan! Andrei esittää itse tekemänsä biisin, jonka myös säestää pianolla. Biisissä noustaan vaikeuksista voittoon: "Monenlaisii juttui mäki käyny läpi / nähny ylämäkii alamäkii / silti happy!" Andrei räppää.

"Ää, mikä rohkeus! Toi jäbä tuli tohon noin, katsoi meitä jokaista silmiin..." Anna sanoo. "Me annettiin sille palautetta, että oo itsevarmempi, omista se lava. Se otti kaikki!” ihastelee Saara.

Andrein lisäksi Annaa ihastuttavat muiden muassa nurmeslainen takatukkarokkari Simo Kuokkanen (”Jos sulla on pokkaa pitää tota fledaa, ja nauraa, vetää jotain potkuja ja aerobicliikkeitä samalla kun sä soitat kitaraa, niin mä on myyty!") ja Turkista Suomeen muuttanut breakdance-kaksikko Too much underground. Jälkimmäisen hän ehtii jo nimetä omaksi voittajasuokikseen!

Lisäksi ohjelmassa nähdään alkukarsinnoista hämmästyttävän esityksen vetänyt helsinkiläisviihdyttäjä Heikki Helastinen. Tämä lupasi alkukarsintojen jälkeen ampua jousipyssyllä omenan valmentajansa Musta-Pekkaruuskan pään päältä, ja sen hän myös tekee, kunnon metsästysjousella.

"Se treenaaminen on ollu mulle helpompaa kun ei oo tarvinnu Pekkaa kohti ampua vielä. Tää on kumminkin semmoinen kerran elämässä -suoritus tietyllä tapaa. Voisi kuvitella, että ainakin Pekan osalta, riippuen tietysti lopputuloksesta", Helastinen kertoo naama peruslukemilla ennen suoritusta.

Sunnuntain jaksossa Långvikissä nähdään seuraavat kokelaat:

 • Andrei Makaroff, Espoo, rap
 • Sepän sirkuskoirat (Heini Seppä), Mäntsälä, koirasirkus
 • KV-tanssiryhmä, Helsinki, tanssi
 • Simodeus (Simo Korkia-Aho), Kokkola, laulu
 • Jukka Viitasaari, Riihimäki, laulu ja kitara
 • Noora Wendelius, Vantaa, akrobatia
 • Simo Kuokkanen, Nurmes, kitara
 • Samuli Federley, Espoo, kitara
 • Luka Tienhaara, Veikkola, drag show
 • Too much underground (Emre Sevin ja Gürkan Tegin), Helsinki, breakdance
 • Olavi Heino, Lohja, tankotanssi
 • Heikki Helastinen & Musta-Pekkaruuska, Helsinki, huumori

Talent Suomi Nelosella torstaisin ja sunnuntaisin klo 20!