Media ja bloggaajat, tervetuloa Nelonen Median pressisivulle!

 

Pressisivustoltamme löydät Nelonen Median kanavia ja ohjelmistoa koskevat tärkeimmät tiedot ja tiedotteet.

Muistathan, että tarjolla olevia pressikuvia saa käyttää vain ohjelmaan liittyvän uutisen, blogi- tai somepostauksen yhteydessä. Mainitse kuvakrediiteissä kuvaajan nimi ja/tai Nelonen Media.

Alta löydät tärkeimmät tiedotteemme sekä muita hyödyllisiä linkkejä!

Tervetuloa tekemään kanssamme Suomen suurimpia tv-ilmiöitä!

 

Nelonen Median PR & Press -asiat: tiedotus@nelonenmedia.fi

Juffi Seponpoika on The Voice of Finland -voittaja 2020!

25.9.2020 klo 20:45

Nelosen yhdeksäs The Voice of Finland -kausi päättyi juuri huikeaan finaaliin, jossa voiton vei Toni Wirtasen ja Sipe Santapukin tiimin Juffi Seponpoika.

The Voice of Finlandin upea yhdeksäs tuotantokausi on tullut juuri päätökseensä! Perjantai-iltana Nelosella nähtiin uskomaton ja Logomon kattorakenteita vavisuttanut finaalilähetys, jonka päätteeksi juhlittiin Toni Wirtasen ja Sipe Santapukin tiimissä kilpailleen Juffi Seponpojan voittoa.

Lähetyksessä kuultiin kaikilta finalisteilta kaksi kappaletta. Juffi Seponpoika, 37, Porista esitti finaalissa omat versionsa kappaleista Brothers in Arms sekä I Will Always Love You.

Finaalissa vain yleisöäänet ratkaisivat, sillä tähtivalmentajilla ei ollut viimeisessä jaksossa enää äänivaltaa. Pistelaskussa yhteen laskettiin viikon aikana tulleet ennakkoäänet sekä lähetyksen aikana tulleet yleisöäänet

Neljänneksi ääntenlaskussa sijoittui Redraman tiimin Etni Khan, 42, Orivedeltä, joka sai 16,4 prosenttia äänistä. Kolmanneksi tuli Anna Puun joukkueesta Maritza Palmroth, 16, Alastarolta, jonka äänisaalis oli 22,7 prosenttia.

Lopuksi lavalla olivat enää Juha Tapion tiimin Henry Friman, 41, Orimattilasta sekä Toni Wirtasen ja Sipe Santapukin tiimin Juffi Seponpoika. Henry Friman sai äänistä 28 prosenttia ja Juffi Seponpoika 32,9 prosenttia. Juffi Seponpojan äänisaalis oli finaalin suurin, ja hän on tämän kauden The Voice of Finland -voittaja!
 

Ruudun alkuperäissarja Kummeli esittää: Kontio & Parmas valloittaa valkokankaat kokoillan elokuvassa!

22.9.2020 klo 08:30

Kummeli esittää: Kontio & Parmas -elokuva nähdään teattereissa syksyllä 2021! Kokoillan elokuvassa Valkeakoskea uhkaa suuri tuho, jota vastaan poliisiaseman tutut hahmot taistelevat, kukin parhaan kykynsä mukaan. Luvassa on taattua Kummeli-viihdettä suosikkinäyttelijöiden tähdittämänä. 

Ilouutisia Kummeli-faneille! Ruudun Kummeli esittää: Kontio & Parmas -alkuperäissarjaan perustuva elokuva saapuu teattereihin kautta maan syksyllä 2021. Elokuvassa nähdään kaikki sarjan rakastetut hahmot ja sarjalle tyypillinen Kummeli-henki on vahvasti läsnä.

Kummelin pojat ovat innoissaan tulevasta: ”Nyt laitetaan pitkä päätyyn ja painetaan perään”, he toteavat ja lupaavat puristaa mailojaan täysillä.

Kummeli esittää: Kontio & Parmas -elokuvan alussa legendaarinen vanhempi konstaapeli Otso Kontio (Heikki Silvennoinen) on viimein ripustanut virkamerkkinsä naulaan ja viettää lepposia eläkepäivä mökillään. Rauha rikkoutuu kuitenkin äkisti, kun vanha taistelupari Auni Parmas (Elsa Saisio) tuo järkyttäviä uutisia Valkeakoskea uhkaavasta suuresta tuhosta. 

”Mahtavaa päästä laajentamaan yhteistyötä Kummelien kanssa teattereihin. Luvassa on sarjan katsojat lumonnutta meininkiä ja rakastettuja hahmoja laajakankaalle sopivalla lisäkierteellä. Fanitkin tulevat varmasti olemaan tyytyväisiä”, kertoo elokuvan tuottaja Samuli Norhomaa Solar Republicilta.

Kummeli esittää: Kontio & Parmas -elokuvan ohjaa Aleksi Mäkelä ja tuottaa Solar Republic. Elokuvan on käsikirjoittanut Heikki Vihinen ja Heikki Silvennoinen. Rooleissa nähdään mm. Heikki Silvennoinen, Elsa Saisio, Timo Kahilainen, Heikki Vihinen, Heikki Hela, Mari Perankoski, Ylermi Rajamaa, Linda Wiklund, Ilkka Heiskanen, Kaisa Hela, Arja Koriseva ja Ernest Lawson

"Viimeisimmästä Kummeli-leffasta on vierähtänyt tovi ja on mahtavaa saada Suomen hauskin ryhmä isolle kankaalle. Leffaan voivat löytää niin Kummeli-fanit kuin Kontio & Parmas -sarjan katsojat ja leffa toimii myös heille, jotka eivät ole sarjaa seuranneet. Kun ohjaajaksi saatiin vielä Aleksi Mäkelä, on hitin ainekset kasassa", kertoo Nelonen Median kotimaisen elokuvan päällikkö Antti Luusuaniemi.

Nelonen Medialla on pitkä historia kotimaisten elokuvien rahoittajana, esittäjänä ja markkinoijana. Keväällä 2019 Nelonen Media kertoi käynnistävänsä elokuvien levityksen osana Nelonen Median televisiotoimintaa. Satsaamalla elokuvalevitykseen Nelonen Media tuo jatkossa suosituimmat kotimaiset elokuvat esitettäväksi television ja Ruudun lisäksi myös elokuvateattereihin.

Nelonen Median elokuvista tänä vuonna valkokankaille saapuvat Syke-elokuva sekä koko perheen elokuva Pertsa ja Kilu. Alkuvuodesta 2021 ensi-illan saa eturivin tähtiä vilisevä Vinski ja näkymättömyyspulveri. Kummeli esittää: Kontio & Parmas -elokuva nähdään teattereissa syksyllä 2021.

Maailman parasta salibandya Ruudussa – F-liiga pyörähtää käyntiin tänä viikonloppuna!

18.9.2020 klo 16:15

Aiemmin Salibandyliigana tunnettu sarja kantaa nyt nimeä F-liiga. Naisten pelit alkavat kuluvan viikon lauantaina 19.9. ja miesten sunnuntaina 20.9. Ruutu tarjoaa otteluita runkosarjasta aina pudotuspelien loppuhuipentumaan asti.

Kotimainen salibandykausi käynnistyy viikonloppuna, kun sekä naiset että miehet aloittavat taistonsa F-liigan mestaruudesta! Ruutu on vahvasti menossa mukana, sillä otteluita näytetään kotikatsomoihin runsaslukuisesti.

Lähes kaikki runkosarjan ottelut ovat nähtävissä Ruudusta. Noin 75 tuotetun sekä selostetun ottelun lisäksi osa lähetyksistä tuotetaan yhteistyössä seurojen kanssa Fanikamera-mallilla eli yhden kameran jatkuvalla kuvavirralla.

Laaja tarjonta jatkuu runkosarjan päätyttyä myös pudotuspeleihin. Luvassa on kattava paketti tuotettuja otteluita pelien kiihtyessä kauden ratkaisuhetkiä kohti. Ruutu tarjoaa katsojalle jännitystä aina kauden päätösotteluun asti.

Suorat lähetykset sekä tallenteet ovat katsottavissa Ruutu+ -tilauksella. Lähetyksien ja tallenteiden lisäksi tiedossa on myös videoklippejä sekä koosteita koko huippujännittävän salibandykauden ajan!
 

Avausviikonlopun otteluohjelma:

Lauantai 19.9.
Klo 14.55 Steelers – ÅIF, naiset (fanikamera)
Klo 16.50 Classic – EräViikingit, naiset
Klo 16.55 SSRA – SB-Pro, naiset (fanikamera)
Klo 16.55 FBC Loisto – PSS, naiset (fanikamera)
Klo 16.55 TPS – Koovee, naiset (fanikamera)
Klo 16.55 Pirkat – Welhot, naiset (fanikamera)

Sunnuntai 20.9.
Klo 16.50 Happee – Indians, miehet
Klo 16.50 SPV – LASB, miehet
Klo 16.55 Oilers – Jymy, miehet (fanikamera)
Klo 16.55 OLS – Nokian KrP, miehet (fanikamera)
Klo 16.55 Steelers – TPS, miehet (fanikamera)
Klo 16.55 Tiikerit – EräViikingit, miehet (fanikamera)

Golfin U.S. Open -turnausta seurataan Ruudussa torstaista sunnuntaihin!

17.9.2020 klo 17:00

Odotettu golfin major-turnaus U.S. Open pelataan tänä vuonna haastavalla Winged Footin kentällä New Yorkissa. Voittajasuosikkeihin kuuluvat mm. vahvaa kautta pelannut Dustin Johnson, Jon Rahm, Justin Thomas ja hiljattain PGA Championshipin voittanut Collin Morikawa. Kentälle astelee myös Suomen ykkösgolffari Sami Välimäki, joka lähtee haastamaan golf-tilastojen kärkinimet!

U.S. Openin suorat lähetykset nähdään Ruudussa englanninkielisellä selostuksella torstaista sunnuntaihin. U.S. Open on katsottavissa Ruutu+-tilauksella. Myös turnauksen tallenteet jäävät Ruutuun tilaajien katsottaviksi.  

U.S. Openin lähetysajat Ruudussa
17.9. klo 19.00 päivä 1
18.9. klo 19.00 päivä 2
19.9. klo 19.00 päivä 3
20.9. klo 20.00 päivä 4

Ruudun Veikkausliiga-studiot vahvistuvat tuoreella pelaajanäkökulmalla: Mika Ojala liittyy asiantuntijaraatiin

9.9.2020 klo 11:15

Teron Karhun isännöimät Veikkausliiga-studiot saavat uuden vahvistuksen suoraan pelikentiltä, kun Mika Ojala liittyy asiantuntijaraatiin huomisessa HIFK–HJK-matsissa. Ojala nähdään jatkossa studioissa Marko Rajamäen ja Pekka Lagerblomin rinnalla.

Mika Ojala on tehnyt mittavan uran Veikkausliigassa. Kolmena eri ajanjaksona FC Interissä pelanneella ja vuonna 2008 Veikkausliigan mestaruuden voittaneella Ojalalla on tilillään yhteensä 323 Veikkausliiga-ottelua, joissa hän on tehtaillut 87 maalia ja 90 syöttöä.

”Olen erittäin innoissani ja onnellinen siitä, että saan liittyä mukaan jo valmiiksi vahvaan tiimiin. Toivon, että saan hyödynnettyä omaa kokemustani ja intohimoa pelikentiltä nyt sen ulkopuolella. Futis on laji, jota rakastan, joten on mahtavaa saada jatkaa sen parissa nyt erilaisessa roolissa. Odotan, että pääsen haastamaan itseäni ja oppimaan uusia asioita erilaisessa ympäristössä”, Ojala kertoo.

Studiorooli ei välttämättä tarkoita sitä, että Ojala olisi luopumassa paikastaan pelikentän puolella.

”Tavoite oli löytää sopiva seura ja paikka, jossa jatkaa pelaamista, mutta sellaista ei vielä löytynyt. Jos tulevaisuudessa kuitenkin tulee mahdollisuus pelata mielenkiintoisessa joukkueessa ja projektissa, olen ehdottomasti avoin sen suhteen. Aika näyttää”, Ojala kommentoi.

Veikkausliiga-studioita isännöi Tero Karhu ja Ojalan lisäksi asiantuntijoina jatkavat Marko Rajamäki ja Pekka Lagerblom. Studioihin tehtiin tälle kaudelle paljon muutoksia, jotka on otettu positiivisesti vastaan.

"Tälle kaudelle uusittu studio -ja makasiinityyppinen Onside-konsepti on kerännyt jo nyt paljon kiitosta ja on huikeaa, että Mika hyppää loppukauden vahvistukseksi. Veikkausliiga-legendan statuksella ja kovien paikkojen kokemuksellaan Mika pystyy varmasti tuomaan oman ison panoksensa loppukauden studioihin!” Nelosen vastaava tuottaja Tuomas Saarela kertoo

Ruutu näyttää suorana kaikki Veikkausliigan, Subway Kansallisen liigan ja Suomen Cupin pelit. Pelien tallenteet ovat katsottavissa Ruudusta jälkikäteen. Lisäksi Ruudusta voi seurata Jalkapallon Kakkosen fanikameralähetyksiä.

Tiedotteen kuva: Tuula Ulla

Nämä pariskunnat lähtevät testaamaan suhdettaan Temptation Islandille!

9.9.2020 klo 12:30

Suorastaan kulttimaisen suosion saavuttaneessa Temptation Island Suomessa aivan tavalliset pariskunnat laittavat parisuhteensa todelliseen painetestiin, kun heidät erotetaan toisistaan ja kuvioon astuu toinen toistaan kuumempia viettelijäsinkkuja.

Temptation Island Suomen 8. kaudella kaikki on toisin, kun trooppisen paratiisin sijaan parisuhdetta testataan kotimaan maisemissa. Kaikki peruselementit ovat kuitenkin edelleen mukana, kun pariskunnat erotetaan toisistaan ja kuvioon astuu toinen toistaan upeampia viettelijäsinkkuja. Onko ruoho vihreämpää aidan toisella puolella? Onko oma parisuhde sittenkään niin täydellinen kuin alkuun oli ajatellut?

Uudella kaudella on mukana useamman kerran eronnut pari, joka vetää riitojen aikana liiankin helposti erokorttia esiin sekä ohjelman faneiksi tunnustautuva pari, joka suunnittelee ensimmäiseen yhteiseen kotiin muuttoa. Onpa mukana pari vanhaa tuttuakin.

Temptation Island Suomi -juontaja ja ohjelman armoitettu grillimestari Sami Kuronen lupaa, että Temptation Island saa aivan uudenlaista potkua kotimaisista Kainuun maisemista.

”Thainuussa papaijat vaihtuvat rönttösiin ja Sex on the beach lonkeroon. Siaminlahden aaltojen sijaan rantaan lyövät nyt Iso-Kiimasen tyrskyt. Yötön yö tarjoilee tempparilaisille ihan uudenlaista ja varsin ainutlaatuista eksotiikkaa. Katsoja huomaakin aika nopeasti olevansa keskellä kaikkien aikojen mökkibileitä. Kausi on ladattu täyteen yllätyksiä ja suuria tunteita”, Kuronen kuvailee. 

Tässä he ovat! 8. kauden rohkeat pariskunnat!

Amalia, 20, ja Aarne, 20, Jyväskylä
Jyväskyläläiset Amalia, 20, ja Aarne, 20, tapasivat, kun Aarne tuli kuokkimaan Amalian kotibileisiin. Aarne teki Amaliaan vaikutuksen jo ensisilmäyksellä ja nainen kyselikin ystäviltään, kuka tämä komea muukalainen on. Pariskunnan rakkaus leimahti nopeasti ja yhteen muutto tapahtui pian kuin vahingossa. Nyt pari on seurustellut 1,5 vuotta. Aarne ja Amalia kertovat, että heillä on houkutusten saarella paljon menetettävää.
 
"Meiltä lähtisi kummaltakin pohja arjesta", Aarne summaa tilanteen, jos saarella sattuisi käymään huonosti.
 
Amalialle ja Aarnelle kommunikaatio on tärkeässä roolissa parisuhteessa, ja he viettävät paljon aikaa keskustellen ymmärtääkseen toisiaan paremmin. Kaksikko kuvaa suhdettaan tasa-arvoiseksi. Kumpikaan heistä ei tunnusta olevansa kova juhlimaan. Yhteiseen kotiin muutettuaan ainoita riidanaiheita ovat olleet erilaiset rutiinit ja kodinhoito.
 
Parisuhde on Aarnelle ensimmäinen, eikä minkäänlaista viettelystä ole tullut tähän mennessä arjessa vastaan. Pariskunta lähteekin saarelle testaamaan, onko suhde yhtä vahvalla pohjalla kuin he itse uskovat.
 
"Mä oon varma, että me selvitään kunnialla. En epäile hetkeäkään!" Aarne kommentoi itsevarmana.

Katso Amalian ja Aarnen esittelyvideo täällä.

Jonna, 24, ja Jussi, 24, Helsinki
 
Temptation Islandin viidenneltä kaudelta tuttu Jonna ja hänen poikaystävänsä Jussi ovat soutaneet ja huovanneet suhteessaan jo moneen kertaan. Yhteen taas alkuvuodesta palannut pariskunta seurusteli aikoinaan lähes kaksi vuotta, mutta tuolloin suhde päättyi pettämisestä johtuviin luottamusongelmiin.
 "Jussilla oli ollut samaan aikaan toinen nainen. Mä en tiedä kuinka kauan", Jonna avaa luottamuksen rikkonutta tilannetta.

Pettämistä seuranneen eron jälkeen pariskunnan osapuolet jatkoivat elämäänsä tahoillaan. Sattumalta kohtaaminen kadulla sai kuitenkin tunteet lämpenemään uudestaan. Tulisen riidan jälkeen Jonna ja Jussi löysivät takaisin toistensa sydämiin.
 
"Sit me ollaan menty siitä Jussin luokse",
 Jonna kertoo kohtaamisesta.
 
Jonna ja Jussi kuvailevat parisuhdettaan räiskyväksi. Suhteessa eletään isolla tunteella ja riitatilanteissa ero-korttia vilautetaan turhankin usein. Riitatilanteet menevät usein myös toisen syyttelyksi, ja kaksikolla on välillä vaikeuksia myöntää, että vika saattaa olla myös itsessä. Riidoista huolimatta rakkaus vetää pariskunnan lopulta aina takaisin yhteen. Vaiherikkaan historian jälkeen Jonna ja Jussi toivovat löytävänsä viettelysten saarelta suhteeseensa kauan kateissa olleen luottamuksen, jotta he voisivat ottaa pariskuntana seuraavan askeleen ja muuttaa yhteiseen asuntoon.

Katso Jonnan ja Jussin esittelyvideo täällä.

 


 

Jenna, 23, ja Juuso, 23, Joensuu
Jenna ja Juuso tapasivat reilu puolitoista vuotta sitten baarissa, kun Juuso kiinnitti huomiota kiukkuisen, mutta kauniin näköiseen Jennaan. Hyvin nopeasti ensikohtaamisen jälkeen parin välille syntyi romanssi, kun Jenna ja Juuso löysivät lukuisia yhteisiä kiinnostuksen kohteita musiikista ja peleistä.

Pariskuntaa yhdistää omalaatuinen huumorintaju, jota ulkopuolisten voi olla vaikea ymmärtää. Jennan ja Juuson ystävät kuvailevat heitä jopa pelottavan samankaltaisiksi. Pariskunnalle itselleen suhteessa tärkeää on turvallisuudentunne sekä yhteiset illanvietot, sillä tämä kaksikko rakastaa juhlia.
 
"Semmoinen rentous on meidän suhteessa parasta", Jenna kertoo.
 
Pariskunnan molemmat osapuolet tunnustautuvat suuriksi Temppari-faneiksi, mutta suurin syy mukaan hakemiselle oli kuitenkin Juuson mustasukkaisuus.
 
"Kyllä varmasti tulen olemaan jostain mustasukkainen, mitä siellä tapahtuu. Toivon, että se on sitä turhaa mustasukkaisuutta sitten!"
 
Molemmat hakevat kokemukselta myös vahvistusta omalle itsetunnolleen. Mikäli reissu viettelysten saarelle menee suunnitelmien mukaan, aikovat Jenna ja Juuso muuttaa yhdessä saman katon alle.

Katso Jennan ja Juuson esittelyvideo täällä.

Viivi, 22, ja Lance, 22, Espoo
 
Kuudennelta kaudelta tutut Viivi ja Lance päätyivät viimeksi viimeisellä iltanuotiolla eroon, mutta kotiin palaamisen jälkeen pari päättyi taas muutaman mutkan kautta takaisin yhteen. Nyt kahden ja puolen yhteisen vuoden jälkeen pariskunta tuntee suhteensa olevan vahvempi kuin koskaan.
"Anteeksiantoon päästiin ajan kanssa. Ne vanhat asiat, jotka oli tapahtuneet ikävästi niin niiden päälle rakennettiin uutta ja parempaa", Viivi kertoo.

"Viivin kanssa on nykyään tosi helppo elää ja me halutaan tosi samoja asioita", Lance kehaisee puolisoaan.
 
Edellisen reissun vuoristoradan jälkeen pariskunta on uskaltanut ottaa suhteessaan isompia askeleita. He ovat muuttaneet virallisesti yhteen ja tulevaisuus näyttää selkeältä. Edellisellä matkalla houkutusten saarelle Viivi ja Lance keskittyivät kehittämään itseään, mutta tällä kertaa he aikovat keskittyä kehittämään suhdettaan.
 
Viivi ja Lance eivät ole määritelleet mitään fyysisiä rajoja reissulle, sillä molemmat tietävät hyvin, että Temppari-kuplaan on helppo joutua. Ainoana yhteisenä sääntönä on tällä kertaa se, että toisesta ei saa puhua pahaa. Pariskunta vakuuttaa, että vanhat asiat on nyt puitu läpi, eivätkä ne enää kummittele arjessa. Nähtäväksi jää, sujuuko tämä reissu eri tavalla kuin viimeksi.

Katso Viivin ja Lancen esittelyvideo täällä.

Temptation Island Suomi keskiviikkoisin ja torstaisin Nelosella 30.9. alkaen klo 21.