Media ja bloggaajat, tervetuloa Nelonen Median pressisivulle!

 

Pressisivustoltamme löydät Nelonen Median kanavia ja ohjelmistoa koskevat tärkeimmät tiedot ja tiedotteet.

Muistathan, että tarjolla olevia pressikuvia saa käyttää vain ohjelmaan liittyvän uutisen, blogi- tai somepostauksen yhteydessä. Mainitse kuvakrediiteissä kuvaajan nimi ja/tai Nelonen Media.

Alta löydät tärkeimmät tiedotteemme sekä muita hyödyllisiä linkkejä!

Tervetuloa tekemään kanssamme Suomen suurimpia tv-ilmiöitä!

 

Nelonen Median PR & Press -asiat: tiedotus@nelonenmedia.fi

JÄTTIYLLÄTYS: Syke-sarjasta tehdään elokuva!

23.6.2020 klo 13:45

Jo kahdeksannelle kaudelleen Ruudussa ehtinyt Syke-sarja saa rinnalleen kokoillan trillerielokuvan! Teattereihin vuodenvaihteessa saapuva elokuva on sarjasta itsenäinen tarina, jossa nähdään Suomen eturivin näyttelijöitä. Mukana on monta fanien rakastamaa Syke-hahmoa sarjan alkuajoista lähtien.
 

Tuleva Syke-elokuva on jännittävä trilleri, jossa traumapoli kohtaa yllättävän uhan ja ajautuu kaaoksen valtaan. Elokuvassa on paljon sarjasta tuttua Sykettä, mustaa huumoria sekä samaistuttavia arkielämän teemoja. Elokuva on sarjasta itsenäinen kokonaisuus ja tarjoaa jännittävän katseluelämyksen myös heille, jotka eivät ole Sykettä aikaisemmin seuranneet.

Syke-elokuvaa tähdittävät Suomen eturivin näyttelijät. Iina Kuustonen esittää pääosassa nähtävää Iiristä, joka yrittää tarinan alussa toipua vaikeasta erosta. Elokuvassa nähdään muutkin alkuperäisen hoitajanelikon jäsenet: Johannan roolissa Leena Pöysti, Lenitana Lena Meriläinen ja Marleenan roolissa Tiina Lymi, joka piipahtaa elokuvassa yllättävällä tavalla.

Mukana on lisäksi monta fanien rakastamaa Syke-hahmoa: Holopainen (Jarkko Niemi), Max (Antti Luusuaniemi), Ilmari (Matti Ristinen), Aino (Amelie Blauberg), Leevi (Valtteri Lehtinen), Jesse (Sebastian Rejman), Marjut (Jaana Pesonen), Sonja (Iida-Maria Heinonen), Nikke (Janne Saarinen), Artturi (Juha-Tapio Arola), Elina (Krista Putkonen-Örn) sekä Uffe (Pedram Notash). 

Elokuvan ohjaa myös Syke-sarjaa ohjannut Toni Laine. Elokuvan tuottaa Yellow Film & TV ja sen on käsikirjoittanut Syke-sarjan luoja Petja Peltomaa.

”Oli nautinnollista kirjoittaa Syke-elokuvaa – kaikki vanhat hahmot mukana. Halusin laittaa heidät mahdollisimman jännittävään paikkaan ja sitä kautta tyylilajiksi valikoitui trilleri. Silti siellä mukana on edelleen se alkuperäinen ystävyyden ja ammattiylpeyden teema, sekä tietenkin koskettavat potilaskohtalot, joiden pohjalle Syke on aina rakentunut. Elokuvassa Syke-saaga on mahdollista nostaa aivan uudelle tasolle”, Peltomaa kertoo.

Nelonen Median kotimaisen elokuvan päällikkö Antti Luusuaniemi työskentelee Syke-elokuvassa sekä kameran edessä että takana.

"Olen näytellyt Syke-sarjassa alusta lähtien ja olen erittäin innoissani siitä, että olen saanut olla mukana synnyttämässä Syke-elokuvaa Nelonen Median kotimaisen elokuvan päällikkönä. Alkuperäinen Syke-jengi on kasassa kesän kuvauksissa ja Petja Peltomaan käsikirjoitus on aiheeltaan iso, tarkka ja vaikuttava. En malta odottaa, että elokuva on valmis ja pääsemme näyttämään sitä vanhoille ja uusille faneille. Mielestäni hitti tv-sarjan laajeneminen elokuvan puolelle tarjoaa täysin uuden ulottuvuuden sekä tekijöille että Syke-faneille", Luusuaniemi kertoo.

 

Syke-elokuva saapuu elokuvateattereihin vuodenvaihteessa 2020–2021.

Tässä ovat uudet Tähdet, tähdet 2020 -kilpailijat!

15.6.2020 klo 14:45

Nelosen syksyn ohjelmisto ottaa näyttävän startin jo heti elokuussa, kun uudistuneen Tähdet, tähdet 2020 -ohjelman kilpailijat nousevat kauden ensimmäisessä suorassa lähetyksessä estradille antamaan kaikkensa ja näyttämään täysin uusia puolia itsestään.

Nelosen uusi ja näyttävä Tähdet, tähdet 2020 starttaa kauden ensimmäisellä suoralla lähetyksellä sunnuntaina 16.8.

Kovatasoisessa kilpailussa ovat mukana Suvi Teräsniska, Tommi Läntinen, Mikko Harju, ABREU, Konsta Hietanen, Hanna Pakarinen, Leo Stillman, Pandora, HesaÄijä ja Katri Ylander.

Suomalaisille tutun menestysformaatin keskiössä ovat viikoittain vaihtuvat eri musiikkigenret, joiden syövereihin artistit sukeltavat ja matkaavat rohkeasti myös mukavuusalueensa ulkopuolelle. Miten sujuu maan kärkipopparilta rock’n’roll tai iskelmätähdeltä hard rock, tai miten räppäri hoitaa kasaripopin ja suomirokkari oopperan? 

Artistien treeniviikko huipentuu viikoittaiseen suoraan lähetykseen, joissa jaksosta toiseen nähdään yllättäviä, viihdyttäviä ja unohtumattomia esityksiä kunkin genren hiteistä ja suosituimmista kappaleista.

Artistien suoriutumista ruotii vakiotuomaristo, johon kuuluvat Radio SuomiPopin Aamulypsystä tuttu Anni Hautala ja pitkän musiikkiuran tehnyt Mikko Kuustonen.  

Mikon ja Annin lisäksi tuomaristoon saapuu viikottain vaihtuva artistivieras.
Ohjelman juontaa musiikkiohjelmien konkari Heikki Paasonen.

Tähdet, tähdet 2020 suorat lähetykset alkavat Nelosella ja Ruudussa 16.8.

He ovat Tähdet, tähdet 2020 -kilpailijat:

 

Suvi Teräsniska

"Olen salaa haaveillut mahdollisuudesta päästä osallistumaan tällaiseen ohjelmaan. Tää on varmasti matka, mikä tuo mulle paljon uutta, ja varmaan osa niistä asioista myös jää elämään."

Suvi Teräsniska tuli, näki ja otti paikkansa suomalaisessa iskelmäkaanonissa 2000-luvun alkupuolella. Hän osaa näppäillä juuri niitä koskettimia, jotka osuvat tämän kansan kaihoisaan mielenlaatuun. Vahvasti tekstejä tulkitseva Suvi on pitkän ja menestyksekkään uransa aikana saanut useita tunnustuksia Emma-pystistä Kullervo Linna -palkintoon ja Iskelmä-Finlandiaan. Nyt on siis mitä oivallisin aika saada tuo upea ääni mukaan syksyn tähtitaivaalle!

 

Tommi Läntinen

"Mietin tätä asiaa, enkä löytänyt yhtään syytä miksi en lähtisi mukaan. Ei ollenkaan haittaa, että oppii uutta ja tapaa uusia ihmisiä."

Tommi Läntinen on mies, joka ei juuri esittelyjä kaipaa. Länän liekki on roihunnut jo kasarin Boycott-ajoista saakka, eikä hiipumisesta ole tietoakaan. Kun mittavan soolouran Boycottin jälkeen tehnyt Tommi tarttuu mikkiin, voi joka-ikinen rokkipoliisi olla varma, että nyt tulee täysillä. Eikä sillä, kyllä tästä rock-kukosta herkkä puolikin löytyy. Viime kaudella Selviytyjissäkin nähty pitkätukka tunnetaan erityisesti raspiäänestään sekä hiteistä, kuten Via Dolorosa ja Kevät ja minä.

 

Mikko Harju

"Siistiä, että pääsee vetämään isoja jättihittejä, ja lisäksi tässä on niin mahtavaa jengiä ympärillä."

Mikko Harju sijoittuu erinomaisesti suomalaisen popin ja iskelmän perinnemaisemaan. Hän laulaa ah, niin herkästi rakkaudesta antaen meille kaikille toivoa siitä, että kaikki menee loppujen lopuksi hyvin. Onkin varsin mielenkiintoista päästä näkemään, mitä tapahtuu kun Mikko pääsee siirtämään pop-iskelmä-kaavun syrjään ja vetämään ylleen vaikkapa räppärin releet ja eleet! Miljoonia kuuntelukertoja Spotifyssa kerännyt Mikko on tullut tutuksi mm hiteistään Mä olen tässä, Taivas ei oo rajana ja Sinä riität. Esikoisalbumi Sinä olet elämä julkaistiin toukokuussa 2018. 

 

ABREU

"Mua on pyydetty tähän ohjelmaan joka kaudelle, mutta en ole oikeastaan 7 vuoteen tehnyt telkkaria. Nyt kun on ollut nämä ajat, että on viettänyt paljon aikaa kotona ja ollut sellaisessa turvallisessa mukavuuskuplassa, niin nyt ajattelin, että voisin lähteä vähän boksin ulkopuolelle."

Suomalais-portugalilainen ABREU tunnetaan pitkästä urastaan ja lukuisista hiteistään, jotka ovat tanssittaneet yleisöä keikoilla ympäri Suomea. Vuodet ovat vierineet, artistinimi päivittynyt ja laulukielikin vaihtunut, mutta yksi on varmaa: ABREUn energia ja tyylitaju eivät ole kadonneet mihinkään. Ja hyvä niin, sillä juuri edellä mainituilla avuilla on paljon käyttöä, kun ABREU sukeltaa genrestä ja tyylilajista toiseen Tähdet, tähdet 2020 -mankelissa.

 

Konsta Hietanen

"Tää on aina ollut ihan mahtava formaatti itse seurata kotona, ja olen aina miettinyt, että vitsit, kovan bändin eteen mahtaviin puitteisiin vetämään kovaa musasettiä. Tuntuu täydelliseltä!"

Konsta Hietanen sulatti suomalaisten sydämet jo vuonna 1994 voittaessaan Tenavatähti-kisan. Myöhemmin mies teki uraa futisviheriöllä FC Lahden riveissä aina Veikkausliigan kärkikahinoihin asti. Pääosa elokuvassa Poika ja Ilves teki Konstasta tähden vuonna 1998, ja näyttelijäntyöt jatkuvat tänä vuonna mm. Salatut elämät -sarjassa.

Tähdet, tähdet 2020 -kisassa hän on valmis tekemään näyttävän paluun musaympyröihin. 

 

Hanna Pakarinen

"Eritoten toivon, että olen mukana vielä siinä vaiheessa, kun pääsee kokeilemaan oopperaa, koska se olisi maailman siisteintä."

Hanna Pakarinen nousi suomalaiselle musiikkitaivaalle rysäyksellä voittaessaan Suomen ensimmäisen Idolsin vuonna 2004. Vuonna 2007 Hanna kantoi ylpeästi kotimaan lippua Euroviisuissa, jonka lisäksi Hannaa on nähty ja kuultu vuosien saatossa lukuisilla keikoilla ja musiikkiohjelmissa. Nykyisin häntä kuullaan myös radiokanava Aito Iskelmän taajuudella juontajana. Tunnistettavan äänensä lisäksi Hanna valloittaa yleisönsä olemalla lavalla läsnä ja täysin musiikin pauloissa.

 

Leo Stillman

"Lähdin mukaan, koska haluan haastaa itseni ja antaa itsestäni sellaisen puolen, jota en ole vielä näyttänyt."

Leo Stillman on rakentanut uraansa jo useamman vuoden ajan umpiahkeralla keikkailulla ja Nuori, kaunis ja vapaa -hitin kaltaisia korvamatoja nikkaroimalla. Yhden merkittävän virstanpylvään Leo saavutti vuonna 2018, kun hän pokkasi Vuoden tulokas -palkinnon Emma-gaalassa.

Leo on kertonut fanittaneensa lapsena Tommi Läntistä ja matkineensa tätä peilin edessä punaisen pyyhkeen päähänsä kietoneena. Leo pääsee siis syksyllä kisaamaan samalla estradille lapsuuden idolinsa kanssa.

 

Pandora

”Olen esittänyt omia biisejäni 90-luvun alusta lähtien ja esiintynyt televisiossa ympäri maailmaa, mutta en ole koskaan tehnyt mitään tällaista".
 
Här kommer Pandora! Jättihitit Don't You Know ja Trust me tanssittivat 90-luvun alkupuoliskolla koko Eurooppaa. Eurodancen kuningattareksikin tituleeratun ja suomalaisyleisön rakastaman Pandoran tarina on melkoinen. 90-luvun hiteillään yli 5 miljoonaa albumia myynyt Pandora on kolunnut keikkapaikkoja ja festareita ympäri maailmaa, eikä tahti ole vieläkään hiipumassa. Yksityiselämässään hän on kokenut valot ja varjot, mutta tällä hetkellä hän hehkuu onnea ja nauttii elämästään 16-vuotiaan pojan äitinä ja suomalaisen kihlattunsa kainalossa.

 

HesaÄijä

”Tämä kisa haastaa mut astumaan boksin ulkopuolelle ja myös katsomaan itseäni artistina, että mihin kaikkeen pystyn."
 
Kyprokselta Raumalle, Raumalta Hesaan. Sellainen on ollut HesaÄijän, eli oikealta nimeltään Marios Kleovouloun vahvasti huumorilla höystetty matka suomalaisten viihdyttäjäksi. HesaÄijä on saavuttanut valtavan yleisön etenkin somessa, jossa hän tekee sketsivideoita tuhansille seuraajilleen. Huumorisisällön lisäksi HesaÄijä on julkaissut mm. hitit Terassilta lentoon ja sekä Dannyn ja Erika Vikmanin kanssa tehdyn bilebiisin 7300 päivää.

Musiikkituottajaksi opiskelleesta, espoolaistuneesta Rauman pojasta on kuitenkin moneksi, tykitteleehän hän menemään myös Forte Silence -yhtyeessä englanninkielistä rockia.

 

Katri Ylander

”Epämukavuusalueella käyminen pitää ihmisen elossa. Nyt on hyvä aika sellaiselle."
 
Katri Ylander sai komean lähtölaukauksen uralleen vuoden 2005 Idolsissa, jonka jälkeen Katrin ura ja matka artistina on ollut vaiherikas. Katri vietti muutaman vuoden musiikillisesti hiljaiseloa, mutta palasi viime vuonna areenoille uuden musiikin siivittämänä. Katrilta on vastikään ilmestynyt uusi single ja uran uusi aalto on kovaa vauhtia nousemassa. Heleä-ääninen Katri tietää, mitä menestys musiikkimaailmassa vaatii ja on valmis laittamaan peliin kaiken osaamisensa, heittäytymiskykynsä ja tietenkin intohimonsa.

 

JULKISTUS: Tässä ovat Suurin pudottaja Suomen julkkisosallistujat!

11.6.2020 klo 09:30

Nyt karistetaan kilot pois! Suurin pudottaja Suomi saapuu jälleen syyskuussa Neloselle! Jokaisella julkkiskilpailijalla on ylimääräisiä kiloja ja painon mukanaan tuomia ongelmia, jotka he ovat nyt lopultakin valmiita jättämään taakseen. Mukana kiloja karistamassa ovat: Meiju Suvas, Antti Railio, Mika Pohjonen, Claudia Eve, Daniel Lehtonen, Veera Korhonen, Oskari Katajisto sekä Jayden Mars.

Suurin pudottaja Suomessa julkkisosallistujat kisaavat kahdessa joukkueessa tavoitteenaan pudottaa painoa sekä kohottaa kuntoa. Joukkueita valmentavat viime kaudelta tutut Janni Hussi ja Aki Manninen, jotka takaavat, että heidän tiimiläisensä sitoutuvat kovaan treenaamiseen sekä terveelliseen ruokavalioon.
 
Kilpailijat majoittuvat leiriviikkojen ajaksi kartanoon, jossa he oppivat laittamaan terveellistä ruokaa ja treenaavat päivittäin, ilman yhteyttä ulkomaailmaan. Joka viikko osallistujat punnitaan ja pudotusuhan alle joutuvat henkilöt, joiden paino putoaa prosentuaalisesti vähiten suhteessa heidän omaan painoonsa.  
 
Leiriviikkojen päätyttyä kaikki kilpailijat jatkavat elämäntapamuutosprojektiaan itsenäisesti kotonaan. Suurin pudottaja Suomi -finaalissa esittäytyvät lopulta huimasti muotoaan muuttaneet osallistujat.

 

Suurin pudottaja Suomen juontaa Riku Nieminen.

Suurin pudottaja Suomi starttaa Nelosella ja Ruudussa syyskuussa.

 

He ovat Suurin pudottaja Suomen kilpailijat:

Meiju Suvas

"En tiedä, paljonko painan, sillä painon punnitus on niin vastenmielistä. Jalat kertovat aina sen, onko niillä liian rankkaa, ja nyt ne huutavat: ”Auta!”

Meiju Suvas, 61, on suomalaisten ikisuosikki, joka on tehnyt hittejä jo viidellä vuosikymmenellä, ja edelleen vuonna -82 julkaistu Tahdon sinut on radioiden soittolistoilla. Usealla jalometallilevyllä palkittu Meiju on tehnyt myös paljon teatteritöitä musikaaleissa ja kesäteattereissa. Meiju on pudottanut painoaan muutamia kertoja jo aikaisemminkin, mutta ahkeran keikkailijan kiireinen elämänrytmi ja pikkuherkuttelut ovat pitäneet tiukasti kilot kurittomina. Meiju hakee Suurin pudottaja Suomesta elämänmuutosta, jonka turvin jaksaa painaa töitä vielä useita vuosia eteenpäin.

Antti Railio

"Olen jo kerran onnistunut elämäntapamuutoksessa, mutta pysyminen siinä on romahtanut. Kävin juuri puntarilla, ja se näytti 190 kiloa. En halua harrastaa enää jojoilua."

Antti Railio, 36, on Voice of Finland -voittaja, Idols-veteraani ja Raskasta joulua -konserttisarjan tähti, joka on bändivuosiensa jälkeen rakentanut vahvaa soolouraa suomenkielisen rock- ja metallimusiikin parissa. Kahden lapsen isä on menossa naimisiin tänä kesänä, ja perheenlisäystä on luvassa loppuvuodesta. Antti on ollut isokokoinen todella pitkään, mutta viime vuosina hän on onnistunut pudottamaan painoaan ja nostamaan kuntoaan treenin ja ruokavalion avulla. Jonkinlainen stoppi projektiin tuli talven aikana, ja nyt Antti toivoo saavansa ammattilaisilta apua, jotta matka kohti terveempää elämää voisi jatkua menestyksekkäästi.

Mika Pohjonen

"Kuntoni on tällä hetkellä semi ok tai huono. Mitään elvistelemistä sen kanssa ei ole, mutta uskon, että kunto on esiin kaivettavissa. Kai siellä on joku lihas jossain piilossa."

Mika Pohjonen, 47, voitti tangokuninkuuden vuonna -92, ollessaan vasta 19-vuotias. Muutaman vuoden viihdeuran jälkeen Mika lauloi Kansallisoopperan kuorossa, ja pian tulkinnat siirtyivät klassisen musiikin saralle Suomen Kansallisoopperaan. Suomen lisäksi Mika on vieraillut paljon myös ulkomailla muun muassa Wienissä ja Ruotsin kuninkaallisessa oopperassa. Nykyisin Mika työskentelee oopperalaulajana ja autokauppiaana. Vaikka oopperatähdet usein mielletäänkin isoiksi, niin Mikan tarkoitus ei ollut kasvaa kuin henkisesti. Kiireinen elämänrytmi ja siviilityö autoalalla eivät ole tehneet ruoka-aikojen ja -lajien noudattamisesta kovin helppoa. Myös vakava moottoripyöräonnettomuus vei Mikalta sekä fyysisen mahdollisuuden että henkisen kantin suorittaa urheilua täysipainoisesti. Nyt hän haluaa ottaa aikaa itselleen, ja mikä olisi parempi tapa tehdä se, kuin panostaa omaan terveyteen.

Claudia Eve

"Ikää on jo 50+, ja kaikki dieetit on tähän mennessä kokeiltu lentoemäntädieetistä luolamiesdieettiin. Jojoilua painon kanssa on takana viimeiset kymmenen vuotta."

Claudia Eve (Pia Polviander), 52, on tullut tunnetuksi selvänäkijänä. Pialla on ollut myös oma tv-sarja, ja hän on tähdittänyt niin ikään Iholla -sarjaa sekä ollut mukana Julkkis-BB:ssä. Tämä suurperheen äiti on toiminut nuoruudessaan valokuvamallina ja pelannut koripalloa SM-tasolla. Claudia havahtui elämänmuutoksen tarpeeseen, kun vaa’an viisari heilahteli 100 kilon kohdalla. Suurin pudottaja Suomesta Claudia etsii paitsi keinoja hoikistua, niin ennen kaikkea kevyemmän olemuksen suomaa lisävoimaa arjessa jaksamiseen.

Daniel Lehtonen

"Olen aktiivinen laiskimus. Ennen olin Bile-Danni, nyt olen File-Dani."

Daniel Lehtonen (Bile-Dani), 29, sai kaiken kirjavaa julkisuutta osallistumisestaan Temptation Island Suomi ja Hottikset -tv-sarjoihin. Siviilissä Bile-Dani-roolistaan täysin luopunut mies on asunut viimeisen reilun vuoden Espanjassa avopuolisonsa kanssa musiikkia tehden. Danin vatsapalikat ovat tulleet tutuksi televisiosta, mutta viime vuosien aikana mies on ikäväkseen kerännyt omien sanojensa mukaan vyötärölleen kunnon uimarenkaan. Suurin pudottaja Suomesta Dani etsii pelastusrengasta uimarenkaan sijaan, ja haluaa palavasti vanhan kuntotasonsa takaisin.

Veera Korhonen

"En ole ihan täysin sohvaperuna, mutta tässä samassa painossa olen ollut aikaisemmin paljon paremmassa kunnossa. Haluaisin pystyä parempaan suoritukseen."

Veera Korhonen on 38-vuotias ammattivalokuvaaja ja bloggaaja Porista. Veera on kirjoittanut pluskoon muotiin keskittyvää Tyyliä metsästämässä -blogiaan jo 13 vuoden ajan. Blogin vanavedessä Veera on tehnyt myös omaa radio-ohjelmaa, ollut mukana kolmen naisen talk showssa, suunnitellut vaatteita ja tehnyt plusmallin töitä. Ensisijaisesti Veera haluaa Suurin pudottaja Suomen myötä kohottaa kuntoaan ja panostaa terveyteensä.

Oskari Katajisto

"Painan 110 kiloa, ja se on paljon. Luulin jo laihtuneeni, mutta sinne olikin tullut yhtäkkiä viisi kiloa lisää. Kuntotasoni on tällä hetkellä heikko, mutta mä haluaisin taas liitää pururadalla."

Oskari Katajisto, 54, on näyttelijä ja teatteriohjaaja, joka on tehnyt suuria päärooleja farsseista tragedioihin etenkin Helsingin Kaupunginteatterissa. Urheilullinen Oskari on siirtynyt viime vuosien aikana toimimaan vakuutusalalle, ja kun näyttelijän työn vaatima liikunnallisuus vaihtui työpöydän ääressä istumiseen, alkoivat kilotkin kertyä. Aina hoikkana pysyneelle miehelle tämä on ollut järkytys, etenkin kun kilojen mukana on tullut myös piileviä sairauksia. Oskari hakee Suurin pudottaja Suomesta kevyemmän olemuksen ohella motivaatiota lähteä liikkumaan uudelleen ja oppimaan syömään oikein.

 

Jayden Mars (Aarni Mikkola)

”Haluan saada oman pirteämmän itseni vuodelta 2012 takaisin! En tiedä paljonko tällä hetkellä painan, sillä en halua mennä vaa´alle. Kuntoarvio itsestäni on kurvikas ja uhkea."
 
Jayden Mars (Aarni Mikkola), 27, on drag-artisti ja meikkitaitelija, joka on tuttu näky Suomen eturivin artistien musiikkivideoilla sekä taustajoukoissa. Lisäksi Mars nähdään syksyllä Nelosen suursatsauksessa All Together Now. Aarnille vaikeinta painonpudottamisessa on hektisen keikkatyön sovittaminen terveellisiin elämäntapoihin ja etenkin liikuntaan. Mars on vuoden 2016 Helsinki Drag Battle -kisan voittaja, ja sanoo tarvitsevansa itsestään nyt henkisen niskalenkin onnistuakseen. Mars toivoo pääsevänsä tavoitteisiinsa Suurin pudottaja Suomen tarjoaman upean ryhmähengen avulla.

Suurin pudottaja Suomen huippuvalmentajina toimivat Janni Hussi ja Aki Manninen

Janni Hussi
Janni Hussi, 28, on Suomen Urheiluopistolta valmistunut liikuntaneuvoja ja personal trainer sekä koulutettu ravintovalmentaja. Janni on myös fitnessmalli, bloggaaja, liikunta-alan yrittäjä, juontaja ja somevaikuttaja. Jannilla on monivuotinen kokemus ihmisten ohjaamisesta kuntosalilla ja ryhmäliikunnassa.
Fitness-kisakokemustensa jälkeen Janni on keskittynyt muiden liikuttamiseen, vaikka harrastaa toki itsekin liikuntaa useita kertoja viikossa. Janni sijoittui Selviytyjät Suomi -ohjelmassa toiseksi vuonna 2018.

Aki Manninen
Aki Manninen, 44, luotsaa hyvinvointialan yritystään yhdessä vaimonsa Ritan kanssa. Aki toimii personal trainerina ja kiertää ympäri Suomea hyvinvointibussillaan, jonka suojista hän tarjoilee alan luentoja ja antaa henkilökohtaista neuvontaa. Liikunnan ohella kaikista moottorin sisältävistä menopeleistä pitävä Aki on tuttu monista tv-sarjoista mm. Temptation Island Suomesta, Akin ja Ritan rakkausdieteistä sekä Gladiaattoreista.

 

Suurin pudottaja Suomen juontajana toimii Riku Nieminen

Riku Nieminen
Riku Nieminen on monista tv-sarjoista tuttu näyttelijä ja juontaja. Riku on juontanut mm. Heikoin lenkki -visailua, tuomaroinut Talentia sekä Suomen hauskin tavis -sarjaa. Näyttelijänä Riku on joutunut vuoroin nostamaan ja vuoroin pudottamaan painoaan eri rooleja varten. Näin tapahtui mm. Juice-elokuvassa, jonka nimiroolissa Riku nähtiin. Myös tanssijan ura on perehdyttänyt Rikun ravinto- ja liikunta-asioiden maailmaan.

Sanoma tukee muusikoita ja musiikintekijöitä – mittava varainkeruukampanja ja musiikkialan ammattilaisille töitä uudella radiokanavalla

11.6.2020 klo 09:00

Kuluva kevät on ollut monella tapaa poikkeuksellinen, ja poikkeuksellinen tulee olemaan myös Suomen kesä, jossa ei rokki soi tai festivaaleilla juhlita. Tilanne on monille alan ammattilaisille, ja erityisesti muusikoille ja musiikintekijöille, taloudellisesti katastrofaalinen.
Sanoman käynnistämä Anna sen soida -kampanja tähtää yhteensä miljoonan euron tukipakettiin suomalaisen musiikin hyväksi.  Tavoitteena on varmistaa, että suomalaisen musiikkikentän ammattilaiset selviävät pahimman yli ja kotimainen musiikki nousee jaloilleen myös koronakriisin jälkeen.  

Sanoma käynnistää mittavan Anna sen soida -kampanjan, jonka tarkoituksena on kiinnittää huomio kotimaisen musiikin tukalaan tilanteeseen ja tukea muusikoita ja musiikintekijöitä koronakriisin aiheuttamassa taloudellisessa ahdingossa.  

Sanoma lahjoittaa Musiikin edistämissäätiön varainkeruun aloituspotiksi yhtiökokouksessa määritellyistä lahjoitusvaroista noin 350 000 euroa.
Lisäksi Nelonen Media tarjoaa muusikoille, musiikintekijöille ja alan ammattilaisille töitä kesäksi perustettavalla radiokanavalla ja rakentaa yhteistyökumppaneiden kanssa kaikille suomalaisille erilaisia tapoja tukea kotimaista musiikkia. 

”Koronakriisi osuu musiikkialalla rankasti muusikoihin ja musiikintekijöihin. Musiikki on antanut meille paljon ja nyt on meidän vuoromme auttaa. Avaamme pelin lahjoittamalla rahaa keräykseen, tarjoamme musiikintekijöille töitä ja pidämme kanavissamme huolen siitä, että asia saa ansaitsemansa näkyvyyden. Kutsummekin kaikki musiikin ystävät mukaan talkoisiin”, Nelonen Median liiketoimintajohtaja Kari Laakso sanoo. 

Uusi Anna sen soida -radiokanava avautuu heinäkuun alussa. Sen tähtinä ja ääninä kuullaan muusikoita ja musiikkialan ammattilaisia, joiden muut työt ovat rajusti vähentyneet. Kesäfestivaalit ja kiertueet ovat yleensä sitä aikaa, kun musiikin parhaat tarinat ja legendaarisimmat sattumukset syntyvät. Kanavalla kuullaankin heinä-elokuun ajan keikkojen ja festareiden parhaita tarinoita ja elämään jääneitä legendoja tekijöiden itsensä kertomina ja soitetaan merkityksellistä musiikkia ilman genrerajoja tai soittolistoja. Digita toimii Anna sen soida -kanavan ensimmäisenä kumppanina ja toteuttaa kanavalle radion verkkopalvelut. 

Anna sen soida -kampanjan tavoitteena on kohdistaa huomiota suomalaisen musiikin merkityksellisyyteen ja toisaalta auttaa kerryttämään muusikoille ja musiikintekijöille
tärkeää tukipottia akuuttiin tarpeeseen. Varainkeruusta ja kertyneiden varojen jaosta vastaa yhteistyökumppanina Musiikin edistämissäätiö, jonka ovat alun perin perustaneet tekijänoikeusjärjestöt Gramex ja Teosto. 
Musiikin edistämissäätiö toteuttaa tukivarojen haku- ja jakoprosessin läpinäkyvästi omien säännöstensä mukaisesti, ja tukea voivat hakea kaikki muusikot ja musiikintekijät, joilta koronatilanne on vienyt työt ja vaikuttanut toimeentuloon. Lahjoitusvarojen haku- ja jakoprosessi käynnistyy perjantaina 12.6. Lisää tietoja hakijoille löytyy annasensoida.fi -sivuston lisäksi MES:in verkkopalvelusta www.musiikinedistamissaatio.fi.  

”Musiikkialalla työskentelee valtava määrä ihmisiä, joiden koko toimeentulo on vaarantunut meneillään olevan kriisin myötä. Samaan aikaan suomalaiset haikailevat jo konsertteihin, keikoille ja festareille. Monet ovat osallistuneet virtuaalikeikoille ja tukeneet suosikkiartistejaan sitä kautta. Uskon, että erityisesti elävän musiikin arvotus kasvaa entisestään vallitsevassa tilanteessa”, kommentoi Musiikin edistämissäätiön hallituksen puheenjohtaja Nasima Razmyar.

 

Näin korona ja sen tuomat rajoitukset ovat vaikuttaneet kotimaiseen musiikkitoimialaan: 

-  Musiikkialan tulonmenetysten arvioidaan nousevan tämän vuoden osalta koronasta johtuen kaikkiaan 156 miljoonaan euroon, -23 % musiikkialan arvosta. Vuonna 2018 musiikkialan ytimen arvo ilman koulutusta oli 675 miljoonaa euroa.  
 

- Elävän musiikin kenttä on musiikkialan ydinsektoreista suurin, arvo vuonna 2018 oli yli 479 miljoona euroa. Pelkästään elävän musiikin kentässä tulonmenetykset ovat noin 115 miljoonaa euroa. 
 

- Musiikin tekijöille ja artisteille tilitettäviin tekijänoikeuskorvauksiin korona tuo noin 14 miljoonan euron menetykset. Vaikutus Teoston keräämiin korvauksiin tänä vuonna on yli 10 miljoonaa euroa, joka on noin viidennes kotimaasta kerätyistä korvauksista.  Suurin osa tästä muodostuu erilaisista musiikkitapahtumista ja konserteista. Gramex arvioi tulon menetykset noin 3,7 miljoonan euron suuruisiksi, joka tarkoittaa yli -15% muusikoille ja musiikkituottajille. 
 

- Muusikkojen liiton arvion mukaan 3000 freelancer-muusikon yhteenlasketut tulonmenetykset viideltä kuukaudelta yli 40 miljoonaa euroa. 
 

- OKM:n laajahkossa kyselyssä 75 % musiikkialan vastaajista ilmoitti tulonhankinnan ja toiminnan estyneen vakavasti tai kokonaan.  
 

- Viennin seisahtuminen viideksi kuukaudeksi tarkoittaisi yhteensä 12 miljoonan euron tulonmenetyksiä suomalaiselle musiikkialalle. 

Lähteet: Music Finland, Musiikkialan tilannekuva, huhtikuu 2020, Opetus- ja kulttuuriministeriön kysely Koronapandemian vaikutuksista kulttuurialalla 

 

"Kiitämme Sanomaa upeasta  kampanjasta! Gramex on helpottanut musiikkialan ahdinkoa kahdella korona-paketilla, ja kutsumme kaikki mukaan Anna sen soida -kampanjaan. Korona muistutti,  että olemme kaikki samassa veneessä. Olipa vastassa korona tai kansainvälinen kilpailu, yhteistyö on se, millä me suomalaiset pärjätään.” – Ilmo Laevuo, Gramexin toimitusjohtaja 

”Musiikkialan ammattilaiset ovat tällä hetkellä historiansa vaikeimmassa tilanteessa, kun koronakriisi on tuonut näkyvästi esiin myös taiteilijoiden sosiaaliturvan rakenteelliset ongelmat. On hienoa, että voimme yhdessä tehdä jotain konkreettista asian hyväksi. Musiikki on tärkeä osa ihmisten elämää ja sillä on iso arvo niin yksilölle, yhteiskunnalle kuin yrityksillekin.” – Risto Salminen, Teoston toimitusjohtaja

Mikä on suomalaisen ruokakulttuurin seuraava uusi supertähti?

1.6.2020 klo 11:00

Suomalainen menestysresepti -sarjassa etsitään uutta huipputuotetta kauppojen ruokahyllylle! Satojen hakemusten joukosta valikoituneet kuusi uutuustuotetta kisaavat lopulta pääsystä suomalaisten kuluttajien supersuosikiksi.

Ruokabisneksessä on käynnissä vallankumous. Enää ei riitä, että tuote maistuu hyvältä, vaan sen tulee olla myös ekologinen, vastuullisesti tuotettu ja tehdä hyvää niin ihmiskeholle kuin maapallollekin. Arvostamme kotimaisia raaka-aineita, jotka tulevat läheltä ja suoraan puhtaasta luonnosta. Näistä lähtökohdista Suomalainen menestysresepti -sarja lähtee etsimään uutta kotimaista ruokainnovaatiota!

Ohjelma perustuu S-ryhmän järjestämään kilpailuun, jossa tarjotaan uusille ruokainnovaattoreille mahdollisuus kehittää markkinoille tuote, joka räjäyttää viime vuotisen voittajan Boltsin tavoin Suomen elintarvikemarkkinat. Kisan palkintona häämöttää paikka S-ryhmän kauppojen hyllyllä.

Sarjan alussa tuomaristo tapaa kymmeniä yrittäjiä erilaisine ideoineen, mutta lopulta joukosta valikoituu kuusi tuomariston mielestä innovatiivisinta tuotetta. Nämä kuusi kilpailijaa kohtaa toinen toistaan haastavampia tehtäviä kehittäessään ja hioessaan ideaansa ja omaa tuotettaan vieläkin valmiimmaksi.

Suomalainen menestysresepti -sarjassa on mukana kisaamassa myös entuudestaan julkisuudesta tuttuja. Huono äiti -blogiyhteisön vetäjänä tunnettu Sari Helin tuo kisaan mukanaan valmisruuan nimeltä Ei huono kippo. Viime Suomalainen menestysresepti -kauden voittaja Anssi Räntilä palaa takaisin kisaan mukanaan Tofusnack.

Tällä kaudella tuomaristo pääsee maistamaan ja arvioimaan myös mm. kalakebabia, tomaattikastiketta, karjalanpiirakan ja pasteijan yhdistelmää, villiyrteistä valmistettua pestoa, erilaisia proteiinipatukoita sekä mustaherukansiemenlastuja.

"Haluaisimme jakaa tämän herkun koko Suomen kansalle" toivoo eräs kilpailijoista.

"Tästä tuotteesta on teollinen tuotanto kaukana, sillä maku ja fiilis vievät mukanaan siihen hetkeen, kun olet maistanut oman äitisi leipomia herkkuja", kertoo puolestaan toinen kilpailija tuomaristolle.

Tuomareina sarjassa toimivat huippukokki Jyrki Sukula, radiojuontaja ja ruokakirjailija Anni Hautala, Foodwestin tutkimusjohtaja Suvi Luoma, Jukka Kurttila Finlaysonilta sekä johtaja Ilkka Alarotu S-ryhmästä.

Ensimmäisen Suomalainen menestysresepti -kauden voitti Anssi Räntilä. Leivon Leipomon Boltsi, oli vuoden 2019 myydyin uutuustuote S-ruokakaupoissa.

”Nyt nähdään, löytyykö Suomesta toista Boltsin veroista innovaatiota”, pohtii Ilkka Alarotu S-ryhmästä.
 

Suomalainen menestysresepti Nelosella ja Ruudussa 22. kesäkuuta alkaen kello 20.

Kotimainen kilpagolfkausi starttaa! Hill Side Golfin osakilpailua seurataan suorana Ruudussa 6.–7.6. 

26.5.2020 klo 11:00

Kotimainen kilpagolfkausi starttaa viimeinkin, kun Audi Finnish PGA Golf Tourin ensimmäinen osakilpailu pelataan 5.–7. kesäkuuta Vihdissä. Ruutu seuraa Hill Side Golfin osakilpailun tapahtumia suorina selostettuina lähetyksinä 6.–7.6.

Vihdissä pelattava Audi Finnish PGA Golf Tourin osakilpailu starttaa kotimaisen golfkauden 5.–7.6.! Kansainväliset golfkiertueet ovat vielä tauolla, joten Hill Side Golfin osakilpailu antaa suomalaisille kiertuepelaajille oivan mahdollisuuden ylläpitää kilpailutuntumaa. Osakilpailussa nähdäänkin tänä vuonna Suomen nais- ja miesgolfarien kärkinimiä, kuten Sami Välimäki, Oliver LindellUrsula Wikström, Sanna Nuutinen, Antti Ahokas ja Janne Kaske.

”Tämä on hieno mahdollisuus tukea suomalaista kilpagolfia ja tarjota kaivattua urheiluviihdettä uusille potentiaalisille golfin harrastajille. Parhaiden naispelaajien mukaan saaminen oli myös tärkeä tavoitteemme”, sanoo Kimmo Rantamäki, Suomen Golfliiton Head of Sales and Marketing.

Ruutu seuraa Hill Side Golfin pelitapahtumia suorana lauantaina ja sunnuntaina 6.–7.6. Ruudusta voi katsoa jälkeenpäin myös osakilpailun tallenteet ja koostelähetyksen koko viikonlopusta. Hill Side Golfin osakilpailu on katsottavissa Ruutu+-tilauksella.