Media ja bloggaajat, tervetuloa Nelonen Median pressisivulle!

 

Pressisivustoltamme löydät Nelonen Median kanavia ja ohjelmistoa koskevat tärkeimmät tiedot ja tiedotteet.

Muistathan, että tarjolla olevia pressikuvia saa käyttää vain ohjelmaan liittyvän uutisen, blogi- tai somepostauksen yhteydessä. Mainitse kuvakrediiteissä kuvaajan nimi ja/tai Nelonen Media.

Alta löydät tärkeimmät tiedotteemme sekä muita hyödyllisiä linkkejä!

Tervetuloa tekemään kanssamme Suomen suurimpia tv-ilmiöitä!

 

Nelonen Median PR & Press -asiat: tiedotus@nelonenmedia.fi

Jasmiina on tuore Big Brother Suomi -voittaja!

28.11.2021 klo 23:15

Big Brother Suomi huipentui sunnuntai-iltana suoraan finaalilähetykseen, jossa kruunattiin koko 12 viikkoa kestäneen kilpailun voittaja.

Jälleen yhdeksi syksyn suurimmista tv-ilmiöistä nousseen Big Brother Suomi -ohjelman voittajaksi kruunattiin 24-vuotias jyväskyläläinen lähihoitaja Jasmiina.
12 viikkoa kestänyt BB-kausi huipentui sunnuntai-iltana suoraan finaalilähetykseen, jossa yleisö äänesti kauden suurimman voittajan viidestä finaali-iltaan asti selvinneestä asukkaasta. Kilpailun voittanut Jasmiina nappasi tittelin lisäksi itselleen 30 000 euron voittopotin.

Kisassa toiseksi tuli 27-vuotias lieksalainen metsäkoneenkuljettaja Aki. Kärkikaksikon äänet jakautuivat Jasmiinan huikean loppukirin jälkeen äärimmäisen täpärästi 50,1 prosenttia Jasmiinalle ja 49,9 prosenttia Akille.

Finaaliviikolle olivat kärkikaksikon lisäksi selviytyneet viidenneksi tullut 27-vuotias ex-rauhanturvaaja Lasse, neljänneksi tullut 31-vuotias Twitch-streamaaja Anssi sekä kolmanneksi tullut 40-vuotias Linnanmäen vuoristoradan jarrumestari Taavi.

Muiden finalistien häätöjen jälkeen Aki ja Jasmiina äivät hämmentyneinä ja epäuskoisina kahdestaan tyhjään taloon.

"Ei v***u, ei tää ole totta", suorapuheinen Jasmiina tokaisi lämpimän halauksen jälkeen Akille tyhjässä talossa. Sen jälkeen kaksikko suuntasi viimeisille savukkeilleen talon pihalle.

Lopulta juontajat Kimmo Vehviläinen ja Alma Hätönen noutivat kärkikaksikon studioon, jossa lopullinen voittaja julkistettiin.

24-vuotias lähihoitaja Jasmiina ihastutti kursailemattomalla persoonallaan ja timanttisella huumorillaan. Hän oli ainoa talossa finaaliviikolle selvinnyt nainen. Jasmiina ei missään vaiheessa kautta pelännyt puhua suutaan puhtaaksi ja olikin usein ensimmäisenä humoristisesti kommentoimassa Isoveljen järjestämiä käänteitä ja tehtäviä. Jasmiina puhui talossa usein avoimesti vaikeasta lapsuudestaan ja mainitsikin Big Brotherin finaaliviikolle pääsyn olevan elämänsä suurin saavutus.

Big Brother Suomi on ollut syksyn suuri menestyjä ja isoin tv-ilmiö. Ohjelma on tavoittanut Ruudussa ja TV:ssä yhteensä 2,7 miljoonaa suomalaista, eli yli 50 prosenttia koko maan väestöstä. Pelkästään Ruudussa BB-sisältöjä, eli jaksoja, 24/7-stremeja ja klippejä on startattu noin 30 miljoonaa kertaa. Erityisen omistautunutta katselu on nuorten, 25–44-vuotiaiden naisten keskuudessa, jossa ohjelma on syksyn aikana tavoittanut huimat 65 prosenttia väestöryhmästä.
 

Mitä oikeudenkäynnin jälkeen tapahtui? Katiskan 2. kausi alkaa Ruudussa 24.1.

22.11.2021 klo 09:15

Ruudussa kesällä 2020 nähty Katiska-dokumenttisarja saa jatkoa tammikuussa 2022. Toisella kaudella syvennytään Suomen rikoshistorian suurimman huumeliigan ja sen johtajan Niko Ranta-ahon toimintaan oikeudenkäynnin jälkeen.

True crime -dokumenttisarja Katiskan ensimmäisen kauden päättyessä tapauksen oikeudenkäynti oli vielä kesken. Toisella kaudella syvennytään uusiin käänteisiin, jotka alkoivat heti Niko Ranta-ahon vapauduttua tutkintavankeudesta. Liiga jatkoi toimintaansa entiseen malliin tutkinnasta huolimatta.

Dokumentissa matkustetaan Espanjan aurinkorannikolle huumekaupan ytimeen ja selvitetään, miten Ranta-aho ja kansainväliset rikollisjärjestöt toimivat suomalaistenkin suosimassa turistikohteessa. Katiska-rikosvyyhtiin pureudutaan tutkivien toimittajien, keskusrikospoliisin, asianajajien ja tutkijoiden näkökulmasta. Oman näkemyksensä kertoo myös Katiskan tunnetuin syytetty Sofia Belórf. Dokumentissa vieraillaan Jokelan vankilassa ja nähdään, millaista on Niko Ranta-ahon elämä kaltereiden takana.

"Dokumentissa etsimme syvällisempiä syitä esimerkiksi siihen, miksi täysin rikoksetonta elämää viettänyt pienen lapsen isä lähti yhtenä päätekijänä mukaan nuoruudenystävänsä Nikon huumebisneksiin. Vierailemme Nikon luona vankilassa ja kuulemme hänen nykyisestä elämästään kiven sisässä. Sofia Belórf avautuu dokumentissa ensimmäistä kertaa Katiskan tapahtumista ja suhteestaan Nikoon", dokumentin tuottaja ja käsikirjoittaja Joni Soila sanoo.

Dokumentissa ääneen pääsevät muun muassa:
Kaj Björkqvist rikoskomisario, Keskusrikospoliisi
Juha Nurmi tutkijatohtori, Tampereen Yliopisto
Sari Castrén THL:n erikoistutkija, dosentti
Rami Mäkinen rikostoimittaja, Katiska-tietokirjan tekijä
Kia Kilpeläinen rikostoimittaja, Katiska-tietokirjan tekijä
Maija Salmi toimittaja
Hannu Kaitaluoma Niko Ranta-ahon asianajaja
Pablo Cabo Niko Ranta-ahon juristi
Dilip Kuner rikostoimittaja, Olive press
Sofia Belórf

Sykkeen 11. kausi alkaa Ruudussa 6. tammikuuta!

17.11.2021 klo 09:30

Alkuperäissarja Sykkeen 11. kausi saapuu Ruutuun tammikuussa! Uuden kauden keskiössä on ihmisluonteen pimeät puolet. Kaudella nähdään tuttujen Syke-hahmojen lisäksi uudessa roolissa Hannele Lauri sekä sarjaan palaavat Sanna Stellan ja Minka Kuustonen. Ensisilmäyksen uuteen kauteen tarjoava traileri on juuri julkaistu.

Sykkeen 11. kauden teemana on ihmisluonteen pimeät puolet. Traumapolilla joudutaan kohtaamaan hyväksikäyttöä ja omien tavoitteiden ajamista hinnalla millä hyvänsä. Kausi käynnistyy lintuinfluenssaepidemialla, joka meinaa ajaa traumapolin polvilleen. Kauden potilastarinoihin lukeutuu muun muassa kasvojensiirtoleikkaus, sähköallergikko, luoti silikonirinnoissa ja lisäravinteista johtuva myrkytystila. 

Johannan (Leena Pöysti) ja Maxin (Antti Luusuaniemi) välit ovat tulehtuneet. Maxiin ihastunut Jannica (Helmi-Leena Nummela) piristää sydänkirurgia eron partaalla, mutta aiheuttaa samalla lisää kitkaa pariskunnan välille.

Ilmari (Matti Ristinen) työskentelee epidemian eturintamassa ja ajautuu ongelmiin Iran (Marja Salo) kanssa. Lisää hankaluuksia on luvassa, kun polille saapuu Ilmarille jo ennestään tuttu potilas, Riina (Minka Kuustonen).

Sonja (Iida-Maria Heinonen) ja Jesse (Sebastian Rejman) tekevät töitä yhdessä influenssapotilaita hoitaen, vaikka toisen näkeminen on kivuliasta. Tilannetta hämmentää entisestään Jessen äiti Kirsti (Hannele Lauri), jolla on yllättäviä uutisia. 

Santeri (Akseli Kouki) yrittää tuloksetta puhua Leevin (Valtteri Lehtinen) kanssa. Häpeissään oleva Leevi päättää täyttää elämänsä rakkauden sijaan työllä ja uhkaa ajaa itsensä uupumukseen. Santerin tunteet ovat solmussa ja hän ajautuu uudenlaiseen kiistatilanteeseen Jari-isänsä (Nicke Lignell) kanssa. 

Nikke (Janne Saarinen) saa potilaalta epätoivoisen avunpyynnön ja Aino (Amelie Blauberg) on ainoa, joka ottaa Niken huolen tosissaan. He alkavat yhdessä auttaa potilasta, mutta huomaavat pian joutuneensa uhkailun kohteeksi. 

11. kaudella nähdään useita nimekkäitä vierailijoita. Mukana ovat jo edellisillä kausilla vierailleet Sanna Stellan, Minka Kuustonen, Marja Salo, Kai Vaine, Eino Heiskanen ja Jarmo Mäkinen. Uusissa vierailevissa rooleissa nähdään muun muassa Hannele Lauri, Janni Hussi, Jasmin Hamid ja Jenni Kokander. 

Sykkeen vakiohahmoihin kuuluvat Lenita (Lena Meriläinen), Johanna (Leena Pöysti), Max (Antti Luusuaniemi), Ilmari (Matti Ristinen), Aino (Amelie Blauberg), Leevi (Valtteri Lehtinen), Jesse (Sebastian Rejman), Marjut (Jaana Pesonen), Jari (Nicke Lignell), Sonja (Iida-Maria Heinonen), Jannica (Helmi-Leena Nummela), Nikke (Janne Saarinen), Santeri (Akseli Kouki), Artturi (Juha-Tapio Arola), Elina (Krista Putkonen-Örn) sekä Uffe (Pedram Notash). 

Kauden ohjaajina toimivat Taavi Vartia ja Toni Laine ja sarjan pääkäsikirjoittajat ovat Anne Prokofjeff ja Hanna Leivonniemi. Sykkeen tuottaa Yellow Film & TV.

 

 

Sykkeen 11. kausi alkaa torstaina 6.1.2022., kun Ruutuun ilmestyy neljä ensimmäistä jaksoa. Tästä eteenpäin Ruutuun ilmestyy yksi uusi jakso aina torstaisin ja perjantaisin. Uusi kausi käsittää yhteensä 32 jaksoa. 11. kauden kaksi ensimmäistä jaksoa esitetään myös Nelosella 6.1. klo 19 alkaen. Nämä kaksi jaksoa voi katsoa Ruudusta maksutta Nelosen esityksen jälkeen. Sykkeen 11. kausi on vain Ruudun tilaajien katsottavissa. Ruutu+-tilauksen hinta on alkaen 6,95 €/kk. Ensimmäinen tutustumisjakso on veloitukseton.

Taitoluisteluliiton yhteistyö syvenee Nelonen Median kanssa

12.11.2021 klo 08:45

Nelonen Media ja Suomen Taitoluisteluliitto ovat tehneet yhteistyösopimuksen, joka kattaa Suomen Taitoluisteluliiton alaisten kilpailujen kaudet 2021–2022 ja 2022–2023. 

Ruutu tarjoaa kauden aikana 10–15 lähetystä, joista osa tuotetaan monikamera- ja osa fanikameratuotannolla. Samalla Ruutu+-tilauksella näkee monipuolisesti myös muuta viihde- ja urheilutarjontaa.

"Olemme innoissamme yhteistyösopimuksen jatkumisesta, sillä tämä tukee erittäin hyvin strategista tavoitettamme taitoluistelun näkyvyyden ja tunnettuuden edistämiseksi. Sopimus on meille tärkeä, jotta voimme tarjota laajemmalle yleisölle kotimaista ja kansainvälistä urheilun huippuviihdettä suoraan kotisohvalta", toteaa Suomen Taitoluisteluliiton toiminnanjohtaja Outi Wuorenheimo.

”Suomalainen taistoluistelu on todella kovatasoista ja on hienoa päästä kasvattamaan lajin ansaitsemaa näkyvyyttä. Toivottavasti myös uudet katsojat löytävät taitoluistelun pariin Ruudussa”, sanoo Nelonen Median kumppanuuksien ja kotimaisten urheiluoikeuksien johtaja, Jukka-Pekka Ylinen.

 

Kuva: Antti Lehto

Syke-elokuva: Hätätila oli viikonlopun ylivoimaisesti katsotuin elokuva!

8.11.2021 klo 09:30

Syke-elokuva: Hätätila sai ensi-iltansa elokuvateattereissa viime perjantaina 5. marraskuuta. Elokuva nousi avausviikonloppunaan Suomen katsotuimmaksi ohi kansainvälisten suurtuotantojen. 

Jo pitkään katsotuimman elokuvan kärkipaikkaa hallinnut 007 No Time to Die sai väistyä viikonloppuna, kun ensi-iltansa saanut Syke-elokuva: Hätätila saapui teattereihin. Elokuva keräsi avausviikonloppunaan 5.11–7.11. yhteensä yli 28 000 katsojaa. Ennakkonäytökset mukaan lukien Syke-elokuvan on nähnyt jo lähes 35 000 katsojaa. 

"Syke-fanit ottivat Syke-elokuvan omakseen ja siitä tuli viikonlopun ylivoimaisesti katsotuin elokuva. Hätätila syrjäytti Bondin ykköspaikalta ja jätti Marvelin Eternals-elokuvan kauaksi taakseen. On hienoa, että kotimainen elokuva tuo taas ihmiset teattereihin. Elokuva saa varmasti myös ihmiset, jotka eivät ole seuranneet sarjaa, liikkeelle ympäri Suomen", kertoo Nelonen Median kotimaisten elokuvien päällikkö Antti Luusuaniemi.

Syke-sarjalla on suuri fanikunta ja fanit ovat antaneet sarjan maailmaan perustuvasta elokuvasta valtavasti positiivista palautetta Sykkeen somekanavissa. Elokuvassa nähdään sarjan kaikki alkuperäishahmot, mitä fanit ovat kiitelleet laajasti. Elokuva on sarjasta itsenäinen tarina ja myös he, jotka eivät ole sarjaa aikaisemmin seuranneet, ovat somepalautteen perusteella viihtyneet hyvin elokuvan parissa. 

Syke-elokuva: Hätätilan rooleissa nähdään mm. Iina Kuustonen, Riku Nieminen, Leena Pöysti, Lena Meriläinen, Matti Ristinen, Sebastian Rejman ja Antti Luusuaniemi. Elokuvan on ohjannut myös Syke-sarjaa ohjannut Toni Laine. Elokuvan tuottaa Yellow Film & TV ja sen on käsikirjoittanut Syke-sarjan luoja Petja Peltomaa. Levittäjänä toimii Nelonen Media. 

Susijengin arvokisaotteluita seurataan suorana Nelonen Median kanavilla!

3.11.2021 klo 15:00

Suomen koripallomaajoukkueen matkaa MM-, EM- ja olympiakisoissa seurataan tulevina vuosina suorana Nelonen Median vapaasti katsottavilla tv-kanavilla ja Ruudussa. Ensimmäisenä luvassa on MM-karsinnat, joissa Susijengin kamppailu alkaa Ruotsia vastaan 25. marraskuuta. 

Nelonen Median uusi koripallosopimus kattaa vuoden 2023 MM-kisat ja niiden karsinnat (FIBA Basketball World Cup 2023), vuoden 2025 EM-kisat ja niiden karsinnat (FIBA EuroBasket 2025) sekä vuoden 2024 olympialaisten karsinnat.

MM-karsintojen ensimmäiset kaksi ottelua pelataan jo marraskuussa ja Susijengin kamppailu MM-kisapaikasta jatkuu kevään 2022 puolella. Otteluiden suomenkielisestä selostuksesta vastaa Ruudusta tuttu NBA-selostaja Kristian Palotie.

"Tämä on todella upea uutinen koripallofaneille", FIBA:n media ja markkinointijohtaja Frank Leenders kommentoi, "Suomi jakaa muun maailman intohimon koripalloa kohtaan ja yhteistyö Nelonen Median kanssa takaa, että FIBA:n kisat ovat tulevien vuosien aikana kattavasti fanien katsottavissa."

"On hienoa saada Susijengi Nelonen Median kanaville! Kotimainen maajoukkuekoripallo täydentää upeasti Ruudun kattavaa koripallotarjontaa, johon kuuluu jo ennestään muun muassa NBA sekä miesten ja naisten Korisliiga. Toivotamme Susijengille menestystä peleihin!" kommentoi Nelonen Median liiketoimintajohtaja Kari Laakso.

"Olemme kovin iloisia siitä, että Susijengin karsintaottelut näkyvät jatkossakin vapailla kanavilla. Se on iso asia suomalaiselle koripallolle", sanoo Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara.

MM-karsintojen ensimmäiset ottelut Nelonen Median kanavilla:
25.11.2021 Ruotsi – Suomi, Jim
28.11.2021 Suomi – Kroatia, Jim
25.2.2022 Suomi – Slovenia
28.2.2022 Slovenia – Suomi
30.6.2022 Suomi – Ruotsi
3.7.2022 Kroatia – Suomi

 

Tiedotteen kuva: Ville Vuorinen/Susijengi