Media ja bloggaajat, tervetuloa Nelonen Median pressisivulle!

 

Pressisivustoltamme löydät Nelonen Median kanavia ja ohjelmistoa koskevat tärkeimmät tiedot ja tiedotteet.

Muistathan, että tarjolla olevia pressikuvia saa käyttää vain ohjelmaan liittyvän uutisen, blogi- tai somepostauksen yhteydessä. Mainitse kuvakrediiteissä kuvaajan nimi ja/tai Nelonen Media.

Alta löydät tärkeimmät tiedotteemme sekä muita hyödyllisiä linkkejä!

Tervetuloa tekemään kanssamme Suomen suurimpia tv-ilmiöitä!

 

Nelonen Median PR & Press -asiat: tiedotus@nelonenmedia.fi

Jalkapallon Suomen Cup jatkuu Ruudussa – kotimainen jalkapallokausi käynnistyy 6. helmikuuta

28.1.2021 klo 15:15

Avausviikonloppuna katsojia hemmotellaan suorilla selostetuilla lähetyksillä 12 ottelun voimin.

Kotimainen jalkapallokausi käynnistyy ensi viikon lauantaina, kun vuorossa ovat Suomen Cupin lohkovaiheen ensimmäiset ottelut.

Kaikki Veikkausliigan ja Ykkösen joukkueiden miesten Suomen Cupin ottelut aina lohkovaiheesta finaaleihin asti näytetään tuttuun tapaan suorina lähetyksinä Ruudussa.

Nelosen urheilutuotantojen päällikkö Tuomas Saarela iloitsee yhteistyön jatkumista:

"Olemme todella tyytyväisiä, että Suomen Cup pääsee perinteikkäästi starttaamaan kotimaisen futiskauden. Kun myös Veikkausliiga ja Kansallinen Liiga alkavat huhtikuussa, pystymme tarjoamaan faneille huippufutista lähes vuoden ympäri. Kotimaiset liveottelut tuovat varmasti iloa pitkän talven keskelle!"

Ruudusta löytyvät myös tallenteet ja huippuhetket jokaisesta ottelusta. Ottelut selostetaan suomeksi.

Avausviikonlopun Suomen Cup -ottelut Ruudussa:

6.2. klo 14.00 FC Lahti – HJK
6.2. klo 14.00 KTP – HIFK
6.2. klo 15.00 FC Haka – IFK Mariehamn
6.2. klo 18.00 FC Honka – FC Inter
6.2. klo 14.30 Ilves – KuPS
6.2. klo 16.00 AC Oulu – SJK
6.2. klo 16.00 Gnistan – MP
6.2. klo 13.30 PK-35 – MuSa
6.2. klo 15.00 EIF – TPS
6.2. klo 14.00 KPV – VPS
6.2. klo 15.15 FF Jaro – RoPS
7.2. klo 15.00 JIPPO – HJK Klubi 04

Lisätietoa Suomen Cupista löytyy täältä.

Hiihtolomien suurin koko perheen elokuva Vinski ja näkymättömyyspulveri siirtyy syksyyn 2021

28.1.2021 klo 12:45

Juha Wuolijoen ohjaaman sekä Nelonen Median levittämän Vinski ja näkymättömyyspulveri
-elokuvan ensi-ilta siirtyy syksyyn. Snapper Films Oy:n tuottaman elokuvan oli tarkoitus tulla elokuvateattereihin helmikuussa.

"Valitettavasti koronarajoitusten takia on mahdotonta viedä suuren yleisön Vinski ja näkymättömyyspulveri -elokuvaa ensi-iltaan, koska lähes kaikissa Suomen elokuvateattereissa on edelleen tiukat rajoitukset, ja saleihin saa yhtä aikaa mennä vain 10 henkilöä. Toivottavasti rajoituksissa voitaisiin ottaa jatkossa huomioon, että elokuvateattereissa on todistetusti turvallista käydä, ja että elokuvateatterit voisivat jatkossa täyttää vähintään 50% istumapaikoistaan", sanoo Nelonen Median kotimaisten elokuvien päällikkö Antti Luusuaniemi.

Koko perheen elokuva Vinski ja näkymättömyyspulveri perustuu jo useita sukupolvia riemastuttaneeseen Aapelin kirjaan Koko kaupungin Vinski (1954). Elokuvan käsikirjoituksen ovat kirjoittaneet Jari Olavi Rantala, Mauri Ahola ja Juha Wuolijoki.

Elokuvan pääosissa nähdään Vinski (Kuura Rossi), Antero (Mikko Leppilampi), Krista (Pirjo Heikkilä) sekä apteekkari (Martti Suosalo).

Vinski ja näkymättömyyspulveri sijoittuu kuvitteelliseen Hömpstadin kaupunkiin, joka on joutunut röyhkeän rikosaallon kouriin. Murrot ja ryöstöt ovat osa kaupunkilaisten todellisuutta, ja poliisia auttamaan tarvittaisiin nyt todellinen supersankari.

Koulupoika Vinski (Kuura Rossi) tutustuu salaperäiseen apteekkariin (Martti Suosalo), joka tarjoaa Vinskille mahdollisuutta tulla Hömpstadin sankariksi. Apteekkarin salaisuus on näkymättömyyspulveri, jonka avulla Vinski voisi auttaa rikosaallon kynsissä kamppailevaa kaupunkia. Supersankaruus ei kuitenkaan ole helppoa, kun samaan aikaan Vinskin äiti Krista (Pirjo Heikkilä) alkaa seurustella turvayrittäjä Anteron (Mikko Leppilampi) kanssa.

Hankalinta Vinskille on kuitenkin pitää omat sankarityönsä salassa. Hän on luvannut apteekkarille ettei paljasta pulveri salaisuutta kenellekään. Pelastaakseen Hömpstadin Vinskin täytyy todellakin olla näkymätön supersankari.

Ohjaaja Juha Wuolijoki

Juha Wuolijoki on palkittu elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja ja tuottaja. Hän on ohjannut ja tuottanut elokuvat JoulutarinaHella W, Zarra’s Law sekä Gourmet Club. Kaikki Wuolijoen ohjaamat pitkät elokuvat on julkaistu Yhdysvalloissa muun muassa Netflixissä ja Amazon Primessa. Useita kotimaisia ja kansainvälisiä elokuvapalkintoja voittanut Wuolijoki kehittää parhaillaan useita hankkeita sekä suomeksi että englanniksi.

Koko kaupungin Vinski -kirja

WSOY julkaisee elokuvakannella varustetun uusintapainoksen Koko kaupungin Vinski -kirjasta ennen
elokuvan ensi-iltaa.

 

 

Uudet kotimaiset sarjat alkavat Nelosella: Pandemian kulisseissa ja Superkauppiaat

27.1.2021 klo 09:30

Nelosella uusi vuosi alkaa useammalla kotimaisella uutuussarjalla, joista ensimmäisten joukossa esitetään dokumenttisarja Pandemian kulisseissa sekä seurantareality Superkauppiaat.

Pandemian kulisseissa

 

Michael Franckin ohjaama kolmiosainen dokumenttisarja avaa Suomeen rantautuneen koronaviruksen aiheuttaman pandemian ensimmäisen aallon tapahtumia.

Kertojana toimii Peter Nyman, joka johdattaa matkalle lähihistoriamme pahimman kriisin ytimeen. Kuulemme Mehiläisen omien terveydenhuollon ammattilaisten tarinoita ja kokemuksia koronapandemian etulinjasta. Samalla sarjassa seurataan tapahtumia lehdistön ja viranomaisten näkökulmasta.

Milloin ja mistä saatiin ensimmäiset tiedot uudesta viruksesta?

Miksi ja miten rakennettiin ilmasilta Etelä-Koreaan?

Miten ostettiin aikaa rokotetta odottaessa?

Sarjan avausjaksossa koronavirus leviää Suomeen ja sen seurauksena valmiuslaki otetaan käyttöön. Pian koronatestaaminen on avainasemassa, mutta kapasiteetti liian vähäistä. Nopeita ja kekseliäitä ratkaisuja tarvitaan. Dokumentissa kuvataan miten uusi haasteellinen tilanne vaikuttaa ihmisten arkeen ja elämään. Erityisen vahvasti esillä on etulinjassa toimivien sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten panos ja kokemukset pandemian hoidosta.

Dokumenttisarjassa pohditaan myös, mitä koronakriisistä voidaan oppia ja olisiko Suomi kansakuntana voinut toimia jopa nopeammin.

Sarja on tuotettu yhteistyössä Mehiläisen ja Nelonen Median kanssa. Pandemian kulisseissa -dokumenttisarjan kaikki kolme jaksoa esitetään peräkkäin Nelosella 11.2. kello 21. Jaksot ilmestyvät samana päivänä ilmaiseksi myös Ruutuun.

 

Superkauppiaat

 

Superkauppiaat on uusi 10-osainen kotimainen sarja, jossa sukelletaan K-Supermarket -kauppiaiden elämään myyntitiskien, tarjousten ja asiakastoiveiden takana.

Viihdyttävä, oikeassa elämässä kuvattu sarja näyttää persoonallisten ja kunnianhimoisten kauppiaiden vauhdikkaan arjen ja kaikki sen ulottuvuudet, kommellukset ja yllättävät käänteet. Kauppiaana oleminen on intohimoinen elämäntapa, jossa työ, perhe-elämä ja vapaa-aika sulautuvat välillä yhteen. Onneksi apuna on mahtava henkilökunta!

Superkauppiaissa tutustutaan myös K-Supermarketien laajoihin tuottaja- ja kumppaniverkostoihin sekä niissä ahkeroiviin ihmisiin. Mistä päin Suomea nostetaan muikut Helsingin kalatiskille?

Kuinka Sodankylässä onnistuu ostosten toimitus moottorikelkalla tunturin huipulle? 

Entä kuka vaivaa taikinan uuden K-Supermarketin italialaiseen pizzauuniin?

Minne hävikkituotteet joutuvat?  

Superkauppiaat kertoo puolen vuoden ajalta todelliset tapahtumat kuudesta K-Supermarketista ympäri Suomen. Jokaisella kauppiaalla on tavoitteena kuunnella asiakkaitaan mahdollisimman hyvin ja rakentaa kaupastaan tavallista parempi ruokakauppa!

Ohjelman tarjoaa tavallista parempi ruokakauppa – K-Supermarket. Superkauppiaat Nelosella ja Ruudussa maanantaina 15.3. alkaen kello 19.

 

Vaahteraliiga jatkaa Ruudussa

21.1.2021 klo 09:45

Jenkkifutiksen Vaahteraliiga jatkaa Ruudussa monivuotisella sopimuksella.  Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry:n ja Nelonen Median tuore sopimus kattaa myös naisten Vaahteraliigan ja miesten I-divisioonan ottelut.

Sopimuksen myötä suomalaisen jenkkifutiksen kaikkien kilpasarjojen (miesten ja naisten Vaahteraliiga ja miesten I-divisioona) runkosarjan ja pudotuspelien jokainen ottelu nähdään suorana Ruudussa. Tulevan kauden aikana suomalaisille penkkiurheilijoille tarjoillaan peräti 82 suoraa jenkkifutislähetystä. Kotimainen jenkkifutiskesä huipentuu 11. syyskuuta pelattavaan Vaahteramalja XLII-otteluun.

Vaahteraliigan ottelut tuotetaan laadukkaasti selostettuina monikameratuotantoina alkustudioineen kuten aiempinakin vuosina. Uusina sarjoina mukaan tulevien naisten Vaahteraliigan ja miesten I-divisioonan ottelut tarjoillaan kevyemmällä yksikameratuotannolla sisältäen grafiikat ja hidastukset, mutta ilman selostajaa.  Kaikissa peleissä tuotannosta vastaa Grassmark Oy.

SAJL:n puheenjohtaja Roope Noronen kommentoi tyytyväisenä solmittua sopimusta:

”On hienoa, että mahdollisuus seurata amerikkalaisen jalkapallon sarjoja Suomessa kasvaa. Vaahteraliigan yleisömäärät pelipaikkakuntien katsomoissa ja ruutujen äärellä ovat kasvaneet vauhdilla nostaen lajia seuraavien määrää uusiin lukemiin. Kahden uuden tasokkaan sarjan saaminen Ruutuun lisännee lajin kiinnostavuutta jatkossa entisestään.”

Nelonen Median urheilutuotantojen päällikkö Tuomas Saarela on iloinen jenkkifutistarjonnan kasvusta Ruudussa:

”On upeaa jatkaa kotimaista huippujenkkifutista Ruudussa! Vaahteraliiga on ollut Ruudussa toimiva tuote, ja uskon kiinnostuksen lajiin nousevan yhä, kun lisäämme naisten Vaahteraliigan ja I-divisioonan tarjontaan. Naisten Vaahteraliiga on lisäksi hyvä lisä jo valmiiksi vahvaan Ruutu Urheilun naisten pääsarjapalloilun joukkoon!”

 

Kuva: Jari Turunen

Nämä 20 sinkkua viettelevät varattuja maailman ensimmäisellä talvisella Temptation Island -kaudella Levillä!

20.1.2021 klo 09:00

Kävikö napakettu kolossa? Pitääkö paikkansa, että Lapissa kaikki kuksii nopeasti?
Kaunis ja jylhä Levi toivottaa matkailijat tervetulleiksi Temptation Islandille 17.2. alkaen.

Suomen ylivoimaisesti suosituimman parisuhdereality Temptation Island Suomen yhdeksäs kausi starttaa Nelosella ja Ruudussa keskiviikkona 17.2 klo 21.! Tällä keihäsmatkalla laaksojen ja kukkuloiden oppaina toimii 20 kuumaa sinkkua, jotka pistävät neljän pariskunnan päät pyörälle nyt ensimmäistä kertaa koko formaatin historiassa talvisissa maisemissa.

Temptation Island Suomi -juontajana nähdään tietenkin rakastettu, pelätty ja kunnioitettu grillimestari Sami Kuronen.

Levin jylhät ja lumiset maisemat tarjoavat upeat puitteet romanttisille treffeille mm. rinteessä, poroajelulla, laavulla tai vaikka lumikenkäsafarilla. Unohtumattomat elämykset ja uudet tuttavuudet saavat varatut asettamaan parisuhteensa ja itsensä testiin, josta jokainen tietenkin alkuun uskoo selviävänsä moitteettomasti. 
 
Usko laitetaan pian koetukselle, kun kielletyn hedelmän kutsu voimistuu päivien ja viikkojen kuluessa.
Silmiä avaavat treffit, toinen toistaan hurjemmat bileet ja aamuyön tunneille kestävät keskustelut pakottavat varatut pohtimaan omaa elämäänsä ja parisuhdettaan. Jokainen joutuu tekemään matkan itseensä ja omiin tunteisiinsa selvittäessään, onko oma kumppani juuri se oikea. 
 
Tälläkään kertaa ei suurilta tunteilta vältytä. Kenen suhde ei houkutuksista hätkähdä? Kestävätkö suhteet iltanuotion polttavan loimun?

9. kaudella myös Temptation Island Suomi Extra tekee paluun. Viikon käänteitä on Sami Kurosen kanssa puimassa itseoikeutetusti "analyysisetä" Harri Moisio vaihtuvien vieraiden kanssa.

 

Temptation Island Suomen 9. kauden upeat naissinkut näet täältä

Temptation Island Suomen 9. kauden komeat miessinkut näet täältä

Temptation Island Suomen 9. kauden rohkeat pariskunnat julkistetaan keskiviikkona 27.1. klo 12 suorassa lähetyksessä Ruudussa. 

Temptation Island Suomi 9. kausi keskiviikkoisin ja torstaisin Nelosella ja Ruudussa 17.2. alkaen klo 21.

Uudella TVOF-juhlakaudella kisaavat mm. hotellin omistaja, maatalouslomittaja, lääkäri, jäteautonkuljettaja, oopperalaulaja, sushikokki, burleskiopettaja sekä automyyjä. Katso lista kaikista kilpailijoista!

14.1.2021 klo 12:30

Huippusuosittu The Voice of Finland juhlii 10. kauttaan! Kuka saa tällä kaudella pelkällä äänellään vakuutettua Maija Vilkkumaan, Juha Tapion, Redraman sekä tuplatuolillaan istuvat Sipe Santapukin ja Toni Wirtasen? Jos kilpailija ei saa tähtivalmentajien tuoleja kääntymään, hänellä on vielä mahdollisuus vaikka koko kisan voittoon Pyhimyksen tiimissä!

The Voice of Finland viettää 10. juhlakauttaan ja näitä juhlia ei kannata jättää väliin!

Uudella TVOF-kaudella punaiseen tuoliin istuu uusi tähtivalmentaja, kun huippuartisti Maija Vilkkumaa ryhtyy etsimään parhaita laulajia tiimiinsä. Kisa tähtivalmentajien kesken tulee olemaan armoton, sillä laulajista käyvät taistelua myös edellisiltä kausilta tutut tähtivalmentajat: Redrama, Juha Tapio sekä tuplatuolilaiset Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen.

Ruudussa alkaa samaan aikaan uutuussarja The Voice of Finland: Comeback Stage, jonka tähtivalmentajana toimii Pyhimys. Pyhimys pelastaa TVOF:n 10. kaudelta pudonneita kilpailijoita omaan tiimiinsä. The Voice of Finlandin tähtivalmentajien tavoin myös Pyhimys valmentaa valitsemiaan kilpailijoita, joista kaksi pääsee lopulta esiintymään liveyleisön eteen ja kisaamaan mahdollisesti koko The Voice of Finlandin 10. kauden voitosta!

Juhlakaudella kilpailemassa nähdään upea joukko rohkeita laulajia  mukana on muun muassa burleskiopettaja, oopperalaulaja, lääkäri, jäteautonkuljettaja, maatalouslomittaja sekä sushi-kokki.

Ohjelma jatkaa suosiotaan Suomen suurimpana laulukilpailuna – kaudelle saapui hakemuksia yli 1 000! Ensimmäiseen Ääni ratkaisee -vaiheeseen tiensä on selvittänyt reilu 130 kilpailijaa.

Tällä kaudella Ääni ratkaisee -vaihe on kuvattu Porvoon Taidetehtaalla. Jatkoon päässeet kisaavat tuttuun tapaan Turun Logomossa Kaksintaistelu- ja Knock out -vaiheissa. Kilpailu huipentuu huhtikuussa suoriin livelähetyksiin sekä finaaliin!

The Voice of Finlandin juontavat Heikki Paasonen ja Elina Kottonen.

The Voice of Finland Nelosella ja Ruudussa perjantaisin ja sunnuntaisin 22.1. alkaen kello 20.
The Voice of Finland: Comeback Stage Nelosella ja Ruudussa 22.1.

Tässä ovat kaikki vuoden 2021 The Voice of Finland -kilpailijat:

Angel Martin, 34, Porvoo
Anu Hoo, 29, Jyväskylä
Arvola Antti, 32, Helsinki
Beldjerd Sara, 21, Helsinki
Beliaeva Daria, 24, Espoo
Eerola Anni-Mea, 21, Nummela
Elise-Juliette, 16, Vantaa
Emilia Desirée, 26, Vantaa
Eskelin Aurora, 19, Helsinki
Etelävuori Elsi, 20, Espoo
Falk Fanny, 23, Helsinki
Gilbert K.,46, Tampere
Grönstrand Clarissa, 15, Kauhajoki
Grönthal Jenny, 26, Hyvinkää
Haapalainen Niklas, 28, Tuusula
Hakkarainen Emilia, 21, Vantaa
Hartikainen Anton, 19, Pori
Hautaluoma Ville, 45, Kellokoski
Hautaluoma Vilma, 18, Kellokoski
Hedman Margit, 42, Joutsa
Hernberg Tommy, 30, Kokkola
Hillas Tarja, 30, Kouvola
Hirvonen Heidi, 32, Pieksämäki
Jaskula Guillaume, 38, Espoo
Jocke Levälampi, 37, Helsinki
Karmitsa Elsa, 19, Seinäjoki
Karola Kreetta, 24, Seinäjoki
Karppanen Laura, 27, Espoo
Karsikas Atte, 39, Klaukkala
Karttunen Jouni, 27, Joensuu
Kauppinen Kerttu, 17, Helsinki
Kinnunen Nora, 33, Helsinki
Kivekäs Varpu, 35, Ylistaro
Kivelä Nea, 19, Tampere
Kivioja Hanne, 38, Jyväskylä
Korhonen Elisa, 21, Kuopio
Korhonen Jani-Markus, 27, Sotkamo
Korhonen Teija, 34, Leppävirta
Koskinen Ida, 22, Helsinki
Kotilainen-Dwyer Milla, 17, Helsinki
Kyrölä Alina, 23, Jyväskylä
Lamminpää Emma, 36, Kaarina
Lappi Veli-Matti, 33, Jyväskylä
Laukkanen Maria, 37, Kotka
Lauri Johannes, 33, Jyväskylä
Lausniemi Aino, 16, Sastamala
Le Mi, 25, Helsinki
Lenny Pearl, 46, Turku
Liljenmaa Klaudia, 19, Keuruu
Lindell Kaisa, 40, Helsinki
Lindqvist Victoria, 36, Raasepori
Lindroos Aino, 18, Helsinki
Malkamäki Ellu, 35, Oulu
Malmström Erik, 29, Helsinki

Metsärinne Oona, 18, Inkoo
Mika Kitka, 38, Hyvinkää
Mikkanen Jenna, 18, Helsinki
Mikkonen Ira, 26, Tampere
Moilanen Mikko, 37, Järvenpää
Mäkinen Joonas, 30, Toijala
Nikula Joni, 28, Kaustinen
Nisse Nordling, 51, Espoo
Oikarinen Anna, 19, Helsinki
Okkonen Joni, 48, Hausjärvi
Oliver Heinonen, 21, Turku
Patosalmi Inka, 24,Helsinki
Pekkala Vy, 25, Helsinki
Pinja-Tuulia, 23, Turku
Portin Marjut, 56, Kauhava
Purhonen Emma, 16, Imatra
Pylväinen Janica, 17, Äänekoski
Pynnönen Marko, 44, Vantaa
Raivio Suvi, 35, Järvenpää
Rami Thawi, 23, Helsinki
Ramirez Indra, 34, Helsinki
Rchidi Asmaa, 20, Helsinki
Robin Alexander, 21, Helsinki
Samula Katariina, 41, Helsinki
Sandell Jemina, 16, Helsinki
Sarajärvi Miska, 24, Liminka
Savolainen Toni, 37, Lohja
Seppänen Emilia, 27, Hämeenlinna
Shaikhulin Sergei, 36, Helsinki
Sheila Bernal, 35, Viitasaari
Siikasaari Suvituuli, 37, Helsinki
Sivén Miisa, 17, Orimattila
Soininen Jouni, 35, Lahti
Sundström Heidi, 29, Helsinki
Tahvanainen Elina, 37, Helsinki
Tiainen Nicola, 30, Helsinki
Tiina Debora, 23, Turku
Toivonen Jutta, 31, Jyväskylä
Tompuri Oliver, 22, Järvenpää
Torppa Anni, 27, Helsinki
Tuomi Päivi, 46, Pori
Turunen Sari, 28, Liperi
Tuukkanen Mika, 28, Imatra
Tuula Siret, 32, Tallinna
Uotinen Sissi, 16, Tampere
Vanhanen Juha, 35, Muurame
Virtanen Ella, 17, Helsinki
Virtanen Kalle, 33, Vantaa
Virtanen Lotta-Maarit, 35, Hausjärvi
Võsokovski Milla, 17, Jyväskylä
Väisänen Jemina, 21, Joensuu
Walle Wahlsten, 53, Maarianhamina
Wendelin Susanna, 50, Helsinki
Yasmin Anissa, 23, Helsinki